FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 29.11.06 19:16
« Blahopřání
mrňous:
vivat !!!
Jsi v záruce??? Asi ano. Ale pomůže Ti to pouze tehdy, když palivo nevalí do přepadu.
Souhlasím, první majitel se asi podepsal.
Common Rail obecně nesnáší malé a často přerušované nájezdy kilometrů a 12 tisíc je fakt málo za rok.
Špatné palivo pokud je rychle zhltnuto a nahrazeno dobrým neuškodí, ale pokud jej nechá někdo ležet v nádrži a systému, bůh s ním !!!
Já do VP aditivum nedávám. Otázka zní: kde mají skutečně dobré VP? Co když nás tahají za nos? Dovedu si představit situaci v některých regionech kdy platíš extrémně vysokou cenu za vodou naředěnou naftu...
Já beru v Praze na Stodůlkách a vždy se motor ztiší tak, jako když přidáš dvojnásobnou dávku Standy. -
"-- skrytý --" 29.11.06 18:44
« A zase ty vstřikovače
Stal jsem se členem klubu.
Zpráva z Hale: 2 vadné vstřikovače. Najeto 24 tis km!!!
Poslední rok na V-P diesel! Pouze!
Petře T., vzhledem k předchozím příspěvkům předpokládám, že přidám-li Stanadyne do Shell V-P dieselu mohu jedině naftě prospět, ale ublížit ne. Ty jsi psal, že do V-P nic nepřidáváš, že?
Auto jsem koupil jako roční v 12 tis.km-chyba se stala asi tady-jen mě udivuje, to začalo zlobit při tom V-P dieselu-asi už to bylo načlý a ani zázrak od Shellu nepomoh. -
lordmystic 29.11.06 15:58
« auto diesel
Tak mi přišli první dvě loňskí čísla časáku auto diesel a musím uznat, že je to opravdu špičkovej časák. V každém čísle se tam píše o problémech se vstřikovači CR hlavně ve spojitosti s Fordem.
Z rozhovorů s odborníky opravdu plyne to co tady bylo již stokrát řečeno. Vstřikovací ústrojí je opravdu testováno na velkou životnost, ale s normovanou naftou. Stačí i troška vody a máte po úplně zdravých vstřikovačích. Při horší naftě která špatně maže chvíli čerpadlo vydrží, ale rychle se snižuje jeho životnost. Takže opravdu je 99% problémů s CR spojeno s nekvalitní naftou.
Když jsem sám měnil nedavno vstřik, začal jsem litovat že jsem Mondeo s TDCi koupil. Dnes když jsem přečetl odbornější články a dostal se hlouběji k jádru problému, tak bych si Ford koupil znova. Mělo by fakt stačit pouze pořádné aditivum a kvalitní nafta. -
« Re:
To kouření mě někdy zaskočilo .-) Naposledy když jsem nastartoval ale ještě asi 5 min jsem jen stál a pak se začal valit takový dým, že jsem mysle, že hořím :-)) A při sešlápnutí plynu jsem nechal stopu jak raketa země - země :-) Ještě že mě nikdo neviděl, snad...... :-)

Jinak je to 2.2 TDCi tři eura.
To auto je stejně fajn, já ho hejčkám, tak snad to bude dobrý.