FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
lordmystic 01.12.06 14:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co tomu je????
DIM: přesně do puntíku to samé se stávalo mě, bílej dým, nepravidelný chod. Stalo se mi to asi 5x. Pak se mi začalo auto přepínat do nouzáku za jízdy při zátahu a pak už víme, výměna jednoho vadného vstřiku... Jsem přesvědčen, že máš to samé co já, načatý vstřik. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co tomu je????
Mě teď docela polilo horko, protože ten strašný dým, který jsem několikrát zažil, byl právě takový, jak popisuje WLADI. Ale vždy se mi ho podařilo aktivivovat takto : stačí nastartovat nezahřátý motor ( nemusí to být zrovna po ránu ), počkat tak 5 minut na volnoběhu a pak popojet. Při dalším zastavení se začalo auto doslova halit do smradlavého bílého hustého oblaku . A při sešlápnutí plynu se vyvalil dým , který by mi záviděla leckterá diskotéka........až na ten smrad :-) Už se mi to stalo asi třikrát, když jsme nastartoval a pak čekal pár minut na kolegu........ Pravdou taky je , že ten smrad je jiný než klasicky spálená nafta...........no nedejbože, že by to měl být olej !!! Já zatím mám jen za to, že nějaký ten zadrhávající vstřikovač nestíhá při studeném motoru............ -
"-- skrytý --" 30.11.06 22:04
« 15k jako rocni limit
Postupne zjistuju, ze pote, co mam za rok a pul na aute skoro 47tis tak po prestehovani do Prahy to misto 100km dojizdeni denne (+ delsi trasy o vikendech) dam tak 20-25km (na 15k bych koukam potreboval alespon 40 denne)... i kdyz jsem se zatim z lenosti nedonutil jezdit metrem (cca 5 min pesky) tak kratkych studenych jizd bude hodne ... zacal jsem uvazovat ze to vymenim za Mondeo benzin ... uvidime ... -
"-- skrytý --" 30.11.06 21:59
« Re: Re: Re: Co tomu je????
Možná za to mohou vstřikovače (mechanické) - ty je dobře tak po 120 tisících zkontrolovat a případně vyměnit trysky.
Přemíra karbonu (špatné spalování) plus nekvalitní nafta = smrt turba.
Turbo se dá i opravit, nemusí to být zas až taková rána. -
"-- skrytý --" 30.11.06 21:43
« Re: Co tomu je????
Na 95% turbo, máš smůlu.
Nikdy nehoň motor na plný plyn pořád a před zastavením motoru např. u pumpy zvolni, na pumpě nech motor běžet chvíli na volnoběh. Jinak se ti připéká olej na hřídeli turba a končí to přesně tak, jak jsi popsal...
Máš 5ti nebo 6ti kvalt?
5ti kvalty točí víc otáček a víc trpí. 6ti kvalty nemají problém.