FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 20.01.11 15:34
« Re: STK
DIM: To šlo u starých podtlakových. Ale u těch nových asi je v motoru ještě někde čidlo a to zjistí, že po otevření EGR nedošlo ke zlepšení emisí vy výfuku. Můj EGR je čistý, motorek funguje, otevírá ventil, odporový snímač polohy dává signál, ale přesto, tak jednou za 3-5dnů mi motor padne do nouzáku. Stačí vypnout a zapnout zapalování a zase je vše v pohodě. Je to protivné, ale v Norsku jsem takto ujel 5000Km. A slavná diagnostika Ford (podle servisu za šílené peníze) jen hlásí chybu na EGR s tím, že neřekne zda je to problém mechanický nebo elektroniky nebo čidel nebo emisí. Když vezmu, že Renault má diagnostiku jako krabičku mezi autem a notebookem a SW do notebooku, tak slavný kufr Fordů je nesmyslně předražený. Ale našel jsem i toto [odkaz] -
DIM 20.01.11 13:26
« Re: STK
OMYL, pánové, já vás sleduji, ale EGR - IT diskuzi nemám čím obohatit !! Podle mě je nejjednodušší způsob opravy EGR ho odstavit plechovou "klapkou" . Bez něj to jezdí taky :-)
A já už zase jezdím přes kaluže !! Mám sice pořád lyžařskou botu, ale docela dobře se na pedály vejde. Jen mě nesmí vidět pomáhač a chránič. Takžepo dvou měsících pomalu spotřebovávám letní naftu z listopadu :-) Ani nevím, kde mám ten loňský zimní VIF, ale zima už beztak nebude, ta byla, když jsem ležel hore bradou .......
A Mondeo jezdí a jezdí.......a jezdí.....jaká příjemná změna oproti minulé verzi. O Focusu ani nemluvím, protože není co diskutovat.