FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 03.02.11  14:29

« Re: STK

Měl jsem ten stejný problém... V servisu řekli vstřiky nebo čerpadlo, musíme to odvézt do Diesel servisu, auto bude až po novém roce Vyhlídka na vánoce bez auta a na fakturu tak za hodně peněz.

Vyřešil jsem to tak, že jsem sbalil auto ze servisu. Mezitím se oteplilo a nafta rozmrzla, jsem natankoval pár nádrží Vervy a je klid. žádný nouzák, ať to honím, nebo jedu na tempomat na spotřebu.
    Vypadá to, že fakt byla blbá nafta, nebo podezřívám že na dráty EGR se dostane voda, sůl. Při velkých mrazech to pak blbne. Jak se oteplilo, je to OK. Uvidíme. Prý hodně blbnou gumové hadice a netěsnosti kolem turba a egr...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 31.01.11  14:18

To víš, Kutile, zhoustla nafta a parafin zalepil netěsné trysky..... až to roztaje, bude zase hej :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 30.01.11  22:38

Tak já tomu už vůbec nerozumím, motor do nuzáku přestal padat, motor bez problémů naskočil při -18°C. Auto jede úžasně a bez problémů. Tak uvidíme, jak dlouho mu to vydrží.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.01.11  12:00

No jako jak je to s nulováním u forda nevim, ale...
    Jestli se při tom nulování nulovala i adapční paměť, tak se nediv, že se zvedla spotřeba - chvilku trvá, než se řj zas zkalibruje na palivo a stav vstřikovací soustavy...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 28.01.11  10:54

Dlouhodobá spotřeba mi taky vždycky připadala lepší když to nemělo vynulovanou paměť dlouhou dobu. Na to moc nedej....

Já jsem tak rád, že poslední Mondeo jen jezdí a jezdí....
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 27.01.11  19:51

Pořád hlásí chybu EGR, myslím, že nefunguje dobře odporové čidlo polohy ventilu. Motorek je v pořádku a EGR je po mechanické stránce v pořádku. Až mi ho vymění, tak ho rozeberu a uvidím.

Dřív šel nouzový režim vyvolat zařazením 6ky a plným plynem a do 6ti vteřin byl nouzák. Teď ne, teď je to čistě náhodné. Auto teď jde na 120tis. kontrolu, tak nechám EGR vyměnit a starý rozeberu a uvidím. Ale vzhledem k tomu, že motor začíná zlobit stále víc (problematické starty, kolísání volnoběhu u studeného motoru, malý výkon, propadání při přeřazení), tak myslím, že jsou v háji i vstřiky.

Na druhou stranu klesla dlouhodobá spotřeba ze 7mi litrů na 6,5litru. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.11  10:24

To tam máš asi zatuhlý nějaký hejblátko. Na dálnici je klid, hejblátko se moc nerozhejbává a pak nereaguje tak, jak by si ŘJ představovala. Co je v chybový paměti teď?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 27.01.11  10:07

Auto padá do nouzáku, tak jednou za 3-5 dnů, stačí vypnout a zapnout zapalování a je to vyřešené. Dělá to třeba při jízdě na dálnici na tempomat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.01.11  12:48

Napojit na počítač, jezdit s tim, a pak se koukat na grafy...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.01.11  20:11

DIM: Nevím, ale když začalo padat auto do nouzáku minule ve Skandinávii, tak po příjezdu vyměnili EGR a bylo vše v pořádku. Teď taky hlásí diagnostika chybu EGR. Většinou padne do nouzáku a začne blikat žhavení. Ale jednou už se rozsvítila i kontrolka se symbolem motoru a pak už nedocházelo ke ztrátě výkonu. Jinak totiž když motor jde do nouzáku, tak ztratí výkon a jede jak motor bez turba.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…