« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
No já jsem naopak už tak paranoidní, že bych nejraději poslal jen tak cvičně vzorek od SHELLu do zkušebny paliv..... a zároveň bych rád viděl diagnstický výsledek nových vstřiků a pak třeba za dalších deset tisíc km atd. Možná by se ukázalo, že se opotřebovávají postupně nafta nenafta až kolem 70 tis. km najednou zdechnou . Minule jsem měl taky tak nějak najeto. -
lordmystic 19.12.06 14:42
« Re: Re: Re: Re: Re:
DIM: moje auto jezdilo v německu a já mu dodávám doma jinou naftu než shell, i když ten občas také.
Jinak sem se chtěl zeptat. Může nějaký servis třeba odhadnout že jsou vstřiky načaté? Protože já koupil auto se 111tis. a během 6tis. km mi odešli dva vstřiky... Přijde mi to fakt jako velká náhoda... -
« Re: Re: Re: Re:
Motory VW jsou především hlučnější dunivě a vibračně - především při rozjezdech a akceleracích. To Mondeo nedělá. Na volnoběhu je symfonie všech možných klepotů a vibrací a cvakání jednoznačně v neprospěch Mondea, ale jízda je nepoměrně tišší. Alespoň moje 2,2 TDCi je za normálního používání jen tak bzučivé....neduní a nebouchá :-)
JARDO : přesně tak se to projevilo u mě : po nastartování velký oblak, pak víceméně dobrý , ale nedejbože, že jsem ještě chvíli stál na volnoběhu. Začalo to za minutu za dvě dýmit a smrdět jako když bych zapálil tu naftu přímo pod autem. opravdu neproniknutelný a fritézově smrdící bílý dým .
exup : jo, bývalé auto jsem krmil téměř výhradně u ARALU.
Proč mám takový divný pocit, že my, co tady mluvíme o problémech se vstřiky, bereme všichni u SHELL ??? Nebijte mě, ale to spojení je tady nějak časté...............
Není nakonec lepší to trochu prostřídat ? Dopřát autu i jiné vitamíny od jiných chemiků ? Kdysi se říkalo, že SHELL má čistící schopnosti v palivovém systému dieslů. Nerozpouští kromě nečistot i mazací schpnosti samotné nafty ? Promiň, SHELLE :-) Ale já už jsem to musel říct !! :-) -
"-- skrytý --" 19.12.06 11:32
« Re: Re: Re:
Josef,
ale to musí být Passat s PD...
jsi si jistý že máš v " uchu" Pasata s TDI PD a ne Passata pouze s TDI a původním vstřikováním?
A také to nesmí být za studena... Zatímco po ohřátí se CR výrazně zatlumí, Passat si traktoruje stále tu samou písničku. -
lordmystic 19.12.06 11:07
« Re: Re: Re:
Jozef035: když jsem poprvé přivezl mondeo tdci a nastartoval vedle s nasich passatem (starej tdi z roku 98), tak mi taky přišlo, že to mé mondeo je na volnoběh a vnižších otáčkách pomalu hlučnější - nebo že má alespoň takovej nepříjemnější zvuk... ale zase hlučnost ve vnitř a při vyšších otáčkách je lepší u mondea. -
Jozef0351 19.12.06 11:01
b - nepotlačitelná hlučnost vycházející z principu tlakování paliva, tento princip neumožňuje použít více pilotních vstřiků paliva k potlačení hluku spalování, piloty odebírají tlak, který už potom není jak doplnit (na rozdíl od CR)
Skús vedľa seba postaviť naštartované Mondeo TDCI a Passata TDI. Ja to vidím (počujem) skôr naopak. -
"-- skrytý --" 19.12.06 10:02
« Re: Re: cena diagnostiky v HALE
To DIM: No kouri to jen a pouze pri studenem startu - bile, pokud se kolega rozjede, tak to celkem rychle prestane 5-10sec., pokud nastartuje a necha bezet motor na volnobeh - tak ma za kocarem celkem peknou "mlhu". Uvidime - chteli jsme zkusit jiny servis! Mame firemni auta a tankujeme na Shell karty pouze u Shellu. Na me doporuceni posledni dobou pouze Diesel Shell V Power.