martin.z 05.01.07 09:09
« Re: Re: Re: Rozmer gum
To: Lordymystic:
Jo, urcite je to o zvyku, ani nerikam, ze s tim autam jsem vylozene nespokojenej, jen proste nic neni jen cerne nebo bile.
Pri srovnani ma sve vyhody ale i par nevyhod.
Jinak me nejde ani tak o zvuky ve smyslu interieru-ruzne vrzani a hrkani nebo klepani, ale proste o ty narazy, ktere si tu citelneji prenaseji az do me-nebo o nich jen nejak vic vim... -
lordmystic 05.01.07 09:03
« Re: Re: Rozmer gum
martin.z: mám známého, který jezdil na 16-kách a pak to vyměnil za nižší 17-ky a říkal že rozdíl v pohodlí nebyl téměř poznat. Prej že výměna menších za větší kola má minimální vliv na komfort např. oproti Passatu, proto si myslím, že i ty 18-ky nebudou extrém. A pokud osobně srovnávám staršího Passata co maj rodiče se stejně najetýma km jako já na Mondeu, tak nemám Mondeo skoro o nic nepohodlnější - spíš jinej typ zvuků co to vydává - je to hodně o zvyku. -
martin.z 05.01.07 08:31
« Re: Rozmer gum
to Jenyk:
na na tech 18 kach bych se trochu bal ze si na kanalu prekousnu jazyk nebo vyrazim zuby :-)
Ja jezdim na 205/55 16kach a jestli uz muzu takhle s odstupem srovnat proti predchozimu passatu 1,8T na kterem jsem mel take 205/55 16ky
tak pro me je mondeo po praze o tolik tvrdsi ze je to pomerne neprijemnej zasah do komfortu, je citit vic kazda dira a kanal, ale co jsem s passatem nevnimal zdaleka tolik byly takove ty pricne rezy nebo napojovani na vozovce-proste jak silnice neni z jednoho kusu asfaltu ale obcas je to napojovany.
Tlaky jsem si vzdy kontroloval a mam je presne dne tabulky na vicku nadrze nebo tabulky v navodu.
A to ze mondeo lip sedi v zatackach mi tuhle citelnou nevyhodu bohuzel nekompenzuje protoze jsem zvyklej jezdit usedle, dle predpisu a jestli auto sedi pri 150km/h v 90 stupnove zatacce je mi uplne jedno :-) -
hil 04.01.07 15:26
« Re: "Plavání"
Tak se musím omluvit panu Fordovi.
Byl jsem si domluvit zimní gumy a tak jsem tam nechal rovnou přeměřit pneu.
Vepředu 1,7 (místo 2,5) a vzadu 1,8 (místo 2,3).
Je to samozřejmě i moje blbost, ale nenapadlo mě, že mi předají auto s tak podhuštěnýma gumama...
Ujel jsem sice jenom asi 30 km,ale jízdní vlastnosti se podstatně změnily. Už to není jízda v kolejích, i když ta odezva od volantu tam je, ale je to úplně něco jiného. -
"-- skrytý --" 04.01.07 14:32
Nu, trochu pochybuji. Pokud jsem u kombi kdy cítil změnu jízdních vlastností, byla plavnější kvůli větší hmotnosti a v krizi přetáčivější "díky" větší hmotnosti vzadu. Nevšiml jsem si, že by byla nedotáčivější. Při nedotáčivosti se IMHO nepereš s volantem, protože kola se už neodvalují, ale smýkají a nesnaží se dostat zpátky do přímého směru tak silně, jako při odvalování.
Trochu OT - vzpomínám na svou řidičskou prehistorii, kdy jsem jezdil se Žukem (taková skříňovitá dodávka) a když v zatáčce ve volantu zmizel jakýkoliv odpor, tak auto už jelo po dvou kolech a bylo to fakt na hraně. S tím se dalo užít srandy....

S touto úpravou se dá jet celá D1 220 km/hod (dle GPS). Ročně najedu 60 000 km a kromě té vyšší spotřeby(6,5l roční průměr) ty 18 - ky autu sedí.
Pozn. Při 230 000 km tlumiče a ložiska origo. Max. spokojenost. >:D