FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
-
lordmystic 24.01.07 12:06
« Těsnění dveří - hukot
Z trochu jiného soudku. Při rychlostech nad 120km/h mi hodně nepříjemně hučí zvuk proudící kolem LZ dveří a částečně i kolem PZ. Navíc u těch LZ kde to hučí víc mi při mytí nebo při velkém dešti trošičku zatéká do auta - sice jen na okraji, neteče to dolů pod nohy, ale dělají to jen tyto dveře.
Řešil někdo něco podobného a víte jak se dá toto opravit? Auto bourané nebylo, dveře by hnuté být neměli a takto to už dělá dlouho. Šlo by to nějak vyřešit přelepením těsnících gum? -
hil 22.01.07 19:50
« Re: Re: Re: Proc ne 2.2TDCi
No aspoň trochu radosti, podle toho značení tam mám EURO4. Najeto cca 24000 a zatím všechno OK. Nemám sice zkušenosti s 2,0 Mondeem, ale s 2,2 jsem spokojen.
Máme ještě Transita 2,0, rok výroby 2004, ES 98/69A. A ten už má vstřiky ve 40.000! vyměněný. Teď už má skoro 100.000 a zatím OK. -
"-- skrytý --" 22.01.07 10:57
« Re: Re: Proc ne 2.2TDCi
Od cca polovicky 8 mesice 2005 se vyrabeji 2,2TDCi - Euro4 - do te doby jsou to pouze verze Euro3 - lze to najit podle specifikace exhalaci ve velkem technicaku.
radek c.17:
ES2003/76B - verze EURO4 s jinym turbem a vstriky...
ES2003/76A - starsi verze EURO3 -
eda.nezbeda 22.01.07 10:54
« Termostat rozuzleni
Takze pro ty co to zajima dokonceni pribehu Termostat - oprava v Nemecku:
Jednani bylo v servise jako vzdy super (Bremen Motors). Nicmene vec mela 2 hacky: Nerozpoznali fakturu o predesle oprave jako od smluvniho servisu Ford :?: (nebyla na hlavickovem papire Ford) a druhy duvod, proc nemohla byt oprava provedena jako zaruka ... v Nemecku je zaruka na opravu jen 1 rok!
Ani jedno ani druhe vsak neni duvodem k panice a Zakaznicke centrum FMC v Praze mi po komunikaci s obema servisy (Bremen Motors a CARent) sdelilo, ze mi bude oprava uhrazena.
Problem to ale muze byt pro ty kteri jsou v Nemecku jen na dovolene, protoze opravu jsem musel samozrejme zaplatit. To by ale take nemusel byt az takovy problem, kdyby si ale Ford neuctoval za vymenu termostatu tabulkovych 189,- EUR!! Celkove jsem zaplatil cca 200 a to po nejake sleve, ponevadz zde se plati take nacteni chybovych udaju z jednotky! (30-50 EUR)
Takze suma sumaaarum, nic moc, pri predstave vetsiho problemu! Kazdopadne je dobre mit s sebou pokud mozno vetsinu dokladu o opravach, kde je podle cisla dilu alespon videt, ze jsou dily original Motorcraft.
Co se tyce ucinku opravy, tak auto sice topi a take po urcitem case ztichne motor, ale zase mi neukazuje dobre ukazatel teploty, takze problem bude jeste asi v cidle.
A nakonec: musim priznat, ze frustrace z poruchovosti mondea je v posledni dobe na vysoke urovni!!
PS: pred 3 tydny jsem mimochodem absolvoval prohlidku po 20 tis. a vse bylo v pohode. -
"-- skrytý --" 20.01.07 00:37
« Re: Proc ne 2.2TDCi
Podle mne bude ST220 docela ceněný model i po tom, kdy bude nové Mondeo. Jako jedno z mála dnešních aut je pro řidiče, nepřeplácané elektronikou, robustní, velké, za rozumné peníze a s šestiválcem. Kdybych dnes volil (mám 2.0TDCi v kombi a jsem s ním hodně spokojený, výkonem na to auto úplně stačí), stejně bych šel do ST220. Asi by trošku žralo...no a co? Rozumná pořizovací cena a zaručeně nižší servisní náklady to musí více než vyrovnat.

Ovšem i tak nic nehučelo a nikam neteklo.