FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 16.02.07  17:41

« Re: Re: Všimli jste si? SHELL - Nechci slevu zadarmo!

• « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 16.02.07  07:12

« Re: Všimli jste si? SHELL - Nechci slevu zadarmo!

hil: Zaklad vsech bonusovych akci...kdyz si vymenis nejake body za nejakou odmenu, tak nakonec zjistis ze toto sou ty nejdrazsi veci v tvem zivote.
    Totez bohuzel vetsinou plati i akcich "a k tomu dostanete zdarma" :-)
    A to se vyplati >:D
  • 00 Reagovat !

foto hil

hil 15.02.07  22:39

« Všimli jste si? SHELL - Nechci slevu zadarmo!

Natankujte a vyměňte si 12 SMART bodů z Vaší SMART karty za slevu 2 Kč na každý litr.
    Slevu lze uplatnit pouze na celkové množství natankovaných litrů, nikoli na část tankování.
    Sleva činí 2 Kč za 1 litr jakéhokoli paliva Shell.
    Slevu získáte výměnou za 12 SMART bodů za každý zlevněný litr.

A to se vyplatí!
    Někdo tu jednou vypočítal hodnotu bodu na 0,50 Kč. To je tedy sleva
    2,- Kč za pouhých 6,- Korun :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.07  16:51

« Re: Re: Re: Topení

Ale mě to topí, i když je ta ručička teploměru níže ! A když potřebuji zatopit rychleji, tak pouštím větrák naplno ručně a ono to vlaží v podstatě hned a nečeká na tu vysokou teplotu jako automatika....pravda, asi se to o to později zahřeje. Údajně je ten rozsah mezi krajními polohami teploměru jen 5 stupňů......
  • 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 15.02.07  14:33

« Re: Re: Topení

S tim mam take problem, ale uz sem si zvykl. Akorat ted mi to netopi a uz sem i nechal vymenit termostat a furt nic. Teda topi, ale pozde a malo.
    A to pak muzou byt ty pridavne zhavici elementy, ktere sou bud ve vode nebo ve ventilaci (spis ve vode). A to bude nejspis pricina u me.
    To je ale hlavne odpoved na otazku, jestli se tam dava pridavne topeni - dava ... ale neni to zrovna pridavne topeni, jen takova berlicka, aby se to rychleji ohralo ...
    Predpokladam, ze to ma i 2,2 TDCi, ja mam 2,0 96kW.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.07  13:52

« Re: Topení

Zahřívá se to špatně, zvlášť při dlouhé jízdě v malých otáčkách to dokonce i za jízdy chladne, když je venku minus. Chce to občas protočit, pak se to zlepší............
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 15.02.07  13:52

« Re: Re: Topení - vedro na nohy

Zkoušel, pak to zase fučí moc těma průduchama v palubce.
    Než to deletí ke mě , je to na ramena a krk už studený. Zkoušel jsem i směrovat vzduch z průduchů jinam, ale zatím jsem nepřišel na to, jak to udělat abych neměl pečený nohy a bylo to v celým autě OK. Tedy zatím by mi stačilo aspoň u řidiče...
  • 00 Reagovat !

foto

15.02.07  11:42

« Topení

Ahoj, jak rychle se 2.2TDCI ohřeje? Za kolik km při pomalé jízdě začne topit? Vím, že některé automobilky dávají automaticky přídavné topení ale Ford to nedělá.
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 15.02.07  11:22

« Re: Topení - vedro na nohy

Hil: panáčka se šipkou na prsa zkoušels?
    Já dnes ráno výjimečně ano, i když nic jako ty nepozoruju - měl jsem zamlžené vnitřní zrcátko, a to sem čučel, jak rychle mi bylo horko. Jezdím každé ráno stejně a můžu porovnat, že to je proti plnému automatu zásadní rozdíl.
    Jinak jsem taky bezděky zjistil, jak je super vyhřívání skla - zapomněl sem ho manuálně zapnout, byly zrovna ty čtyři stupně a neseplo samo. Furt sem nemoh odjet, jak to bylo zamrzlý...normálně už dávno jedu. :)
  • 00 Reagovat !

foto hil

hil 14.02.07  21:50

« Topení - vedro na nohy

Pres den je to OK, nebo to nepozoruju, ale v noci mi to topí až moc na nohy a na ramena je naopak chladno (v mikině).
    Nepodařilo se mi zatím přijít na to jak nastavit topení a rozvod vzduchu.
    Pozorujete taky někdo něco podobného?
    Zkoušel jsem všechno možné nastavení AUTO, bez, A/C, ECCO...
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 14.02.07  13:17

« Re: cena poklic

Já jsem na zimní plecháče 16" (jinak mám 18" elektrony) koupil v Globusu poklice J-TEC a 169,- Kč za kus. Ani nevypadají tak strašně...
    Měli tam největší výběr větších rozměrů než 14-15.
    Benzinky a "mototechny" tragedie.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.07  11:25

« Re: Re: cena poklic

Jo, poklice jsou fakt drahé, na manžilčinu Fábii jsem raději koupil elektrony, než bych za ukradené poklice vysolil snad 3 tisíce. Na zimní plecháče jsme pakmkoupil nějaké noname, ale vím, že konkrétně na tu Fábii to byl docela problém, ne všechny se tam vešly.
    Mám na Mondeu originál Ford poklice, mám je jenom na zimních, a konkrétně ta jedna byla po trefení jedné pěkné díry na cestě rozbitá, ale držela ještě asi dva roky...až teď je ji někde konec. čest její památce.
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 14.02.07  09:30

počkej, litr za jednu? jsem ňák přehlíd???
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 14.02.07  09:29

No jo, však nejsem pyšný, jak dobře jsem koupil. :'-(
    Měl jsem před rokem velmi dobrou cenu na zimní sadu disků a pneu, samozřejmě bez poklic. Než jsem se vzpamatoval, už jsem platil. Navíc pak jsem vztekle chodil po supermarketech a hledal šestnáctky, kolik jako stojí, nikde nic. Do 15 palců max, takže bych si stejně nepomoh. Upozorňuju, že malé mototechny a vůbec hodně věcí, jak jsme zvyklí, tady nejsou. Nebo je neumím hledat. Např. nejsem schopen koupit stěrače Valeo ani na webu, vidím už kvůli tomu rudě, protože snad jednou za měsíc kupuju furt něco levného (šmejd Nordauto 10 eur) nebo drahého (Bosch klasika 15 eur za jeden) a nic nestírá pořádně. Origo aero Ford kdysi taky nic moc, proto teď zkouším jiné. A nebo půjdu reklamovat ramena/pružiny, ale co mi řeknou, to teda nevím. Záruka je do léta, tak to možná zkusím.
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 14.02.07  08:24

« cena poklic

to impaler:
    to si snad delas *, ne? Koukal ses nekdy na cenu origo poklic tady v cz?? Dyt uz nejake 14-kové na fabii stojej 1.000,- kus tak nejak nevim jestli ve fordu na mondeo je maj za 500,- :-))
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 14.02.07  07:52

« Re: Re: Standa

Tady v B se origo poklice na 99 % po jedné kupovat dají. Dost mě zarazilo, jak jsou ty mrchy drahé (přes 18 eur s DPH za kus), ale je fakt, že zatím nespadla ani jedna.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 13.02.07  18:28

« Re: Re: Standa

Jakou? Já kupoval na zimní kola obyčejný plastový v Globusu a prodávali je po jedné.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.07  15:34

« Re: Standa

.....já bych ho použil i na poslední pomazání CR :-)
    Ztratil jsem poklici.......... kdo ji našel, ať mi ji okamžitě neprodleně vrátí !!!!!!!!! Bylo to mezi Ostravou a Vídní !!
    A když ne, dá se dokoupit jenom jedna ??
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.02.07  15:13

« Standa

DIM:
    ... a teď vážně DIMe, znáš můj názor. Standa je dobrej a všechny systémy CR ho maj rádi. >:D
    ... i Éčko, Vito, Vaneo a Sprinter ...
    :shock: :D
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.07  14:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory

Ne, vodík se nevyrábí v JE , ale jeho výroba je energeticky velmi náročná, a to bude potřebovat nějakou další jinou energii..... Čerpací stanice ?? Vodík musí být pořád pod obrovským tlakem a nízkou teplotou, jinak se odpaří a pak přichází rock and roll :-) A hlavně ho musí někdo do té garážové pumpy něčím přivézt a přečerpat......a pak kontrolovat, a chladit .........
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 13.02.07  11:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro

Vodík sa musí vyrábať v jadrovej elektrárni :?: :?: :?:
    Niekde som čítal že niekto vyrobil prototyp vodíkovej čerpacej stanice ktorá môže byť v garáži. Samozrejme že zatiaľ je cena akéhokoľvek alternatívneho pohonu vysoká, niekedy až astronomicky, ale niečo nové bude musieť čochvíľa prísť.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.07  11:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové

S tím vodíkem je to víceméně ironie. Právě proto, že kdyby chtěli zítra začít všichni jezdit na vodík, potřebovala by ČR na jeho výrobu snad 20 temelínů !!! :-) A taky by byly věčně mokré cesty, za mrazu v podstatě neustále udržovaná ledová plocha ...... Ale odpadly by vstřiky, čerpadla, filry, válce.....standové...
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 13.02.07  10:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mon

DIM: S tim vodíkem si spousty lidí myslí, že je to ekologické. Ale když pominu děsně drahý auta, minimální hustotu čerpaček na vodík, tak i vlastní výroba paliva vodíku pro auta znečistí živ. prostředí mnohem víc, než kolik znečistí spalování klasických paliv v autech. Tady to bude ještě dlouhá cesta...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.07  09:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

......... to je už bez standy, to céčko ?? :-)
    Já si asi koupím něco na vodík .-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.07  22:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

A pro mne také ne, půjdu zpátky do benzínu. Nafta patří do kamen.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.07  22:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

Dim:
    pro mne také ne, uvažuji o novém Céčku kombi 2,2CDI s Delphi systémem vstřikování. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.07  22:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

hil:
    jo, schovávej si je, můžou se do foroty hodit... Samozřejmě budou také opravitelné.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.07  21:58

« Opravy

Lord of Mystic:
    viděl bych to na střední opravu a ta práce je již započítána (předpoklad).
    Hlavně se do toho nežeň po hlavě, ať si to pořádně vyzkouší.
    Ale mám pro Tebe návrh. Asi bych dokázal sehnat nové vstřikovače za cenu středně drahé opravy. Máš zájem?
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 12.02.07  19:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

Petr T: Dobrá zpráva. Předpokládám, že to platí i pro dříve vyrobené...
    Mám tu v krabičkách po výměně 4 ks z Transita 2,0 TDCi.
    2 prý byly KO a 2 doporučená výměna...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.07  18:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

Tak to už asi nebude pro mě, ty nové motory......teda to už jsem sice říkal před rokem a půl taky.... ale novou rubriku tohoto typu už zakládat nechci :-)
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 12.02.07  17:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

Petr T.: Tak na tuhle informaci jsem čekal jak na smilován - doufám že je to již reálný termín. Co myslíš, kolik si vezmou navíc za práci - kolik to tedy bude stát celkem při opravě menší a větší závady?
    Jinak při velkém průtoku nafty mi to padá do nouzového režimu, čerpadlo asi neprotalčí dost paliva přidřeným vstřikem. To bude menší nebo větší oprava, co myslíš? Jinak předem díky za info.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.07  16:37

« Re: Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

hil:
    Od 15.3.2007 jsou vstřiky opravitelné. :shock:
    Cena koncový zákazník je odhadována:
    1/ střední generálka bez výměny trysky cca 2900 Kč
    2/ velká generálka s výměnou trysky cca 4500 Kč
    Jako první servisy se do toho pustí na Kladně a na Praze 7.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.07  16:33

« Moje doporučení

Dr. Ej:
    Bondeo se bude zavádět s motory 1,8TDCi 74kW, 1,8TDCi 92kW a 2,0TDCi 103kW. Později přijdou ostatní motory, co jsem jmenoval.
    Doporučuji 1,8TDCi s 92kW. Je to víc než mělo staré Mondeo 2,0TDCi 85kW a přitom by mohlo (i na Slovensku?) spadnout do kategorie nižšího povinného ručení.
    Vstřikování Delphi, u Focusu dost bezporuchové (tento motor se používal a používá ve Focusu) bylo nahrazeno Siemensem, který je piezo a ještě odolnější.
    Na druhou stranu, 2,0TDCi je také Siemens, takže rozhodne asi cena (1,8TDCi bude o dost levnější).
    Zdravím :D
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 12.02.07  16:07

« Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

To Lord Mystic: Nojo, ale potom taky platíš případně 6 vstříků.... :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.07  15:23

« Prubezne hlaseni

Hi,
    dnes jsem odvezl auto na vymenu vstriku. Od doby nahlaseni (pocatek 12/06) jsem ujel cca 5k, nyni mam skoro 90k. V ramci zaruky mi vymeni 4 vstriky a vycisti palivovy system vcetne nadrze.
    Dnes jsem vsak provedl zasadni reseni situace: Poridil jsem si ST220 kombi (cerna, sluzebni) a sve, ktere bude opravene za 4 dny, davam kolegovi, ktery mel predtim FF 1.6 benzin.
    I have to say you good bye, 2.2TDCi:-(
    Od priste jiz v mem podpisu budou pismena ST...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.07  11:07

« Re: Re: Zpřevodování.

Tak jsem se vrátil z Rakouska, s lyžemi a plným autem spotřeba dle PP 5,6 l , jízda víceméně jenom podle předpisů....... A jelo jako nové :-) Mimochodem, jak může být , Hile, průběh rychlosti a otáček při STEJNÉM převodovém stupni NELINEÁRNÍ ??????????? Každých deset kilometrů přibude jiný počet otáček !!?? Prokluzuje Ti asi spojka :-)
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 12.02.07  07:35

« Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

No možná bych dnes při výběru nového auta s dieslem počítal i válce. Takové šestiválce jsou svou kultivovaností, spolehlivostí a parádním průběhem krouťáku velice zajímavá volba. Pokud bych měl tedy trochu kaček navíc, asi bych kupoval už jedině šestiválec...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.07  18:32

« Re: Re: Re: Nové motory pro Nové Mondeo

No predpokladám, že technika pokročila od čias jedinečného TDI. Napríklad práve spomínaný (a mnou vyradený) 2,7l motor je vraj vynikajúci, ale to už je cena ktorú pri Mondeu považujem za neprimeranú. Keď si budem kupovať Jaga, tak o inom asi ani nebudem uvažovať :)
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 11.02.07  14:01

Tichý a bezporuchový diesel ? >:D
    Vzhľadom na "spoľahlivosť" TDCI asi ani sám Ford nevie ako to bude so spoľahlivosťou nových motorov.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.07  13:06

« Re: Nové motory pro Nové Mondeo

2 Petr T.: Chcem tiché pohodové auto na dlhé cesty, nové Mondeo je vážny kandidát, ale predpokladám, že rozhodujúci pre tú pohodu bude práve motor. Z viacerých Tvojich príspevkov mám pocit člvoeka, ktorý sa vyzná, poradíš mi prosím, ktorý z dieselov zvoliť? Moje kritériá - vylúčime 1,6 a 2,7 a z tých ostatných ma zaujíma ktorý je najkultivovanejší a s najmenším predpokladom k poruchám.
  • 00 Reagovat !

foto

09.02.07  20:44

« Bez nadpisu

To hil: Aha, tak to jo. Myslel jsem, že 6ka je použitelná jen na dálnici. :-!
    To impaler: To co jsem popisoval se týkalo pouze benzínových motorů. ;-) Jen jsem chtěl upozornit na to, že i u stejného typu motoru a objemu může být zpřevodování hodně rozdílné.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 09.02.07  15:32

« Re:

Jezdím, když to jde samozřejmě, mezi 130 - 160, většinou kolem 140, abych se vešel do 10% :-). Takže mi to zpřevodování 6 vyhovuje. O žádném řvaní motoru nemůže být řeči. A řadit taky není potřeba, 6 + turbo si s tím poradí od 100 v pohodě.
    Kdyby to bylo naopak zpřevodované jak říkáš ty, bylo by potřeba mnohem častěji řadit 5 a na okreskách by sis s 6 ani neškrtl.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.02.07  15:12

« Bez nadpisu

Byl jsem poprvé na emisích.
    Mám takový dotaz dle TP mám ES 2001/100A
    korigovaný součinitel absorbce 1,82. Je to Euro 2 nebo 1?
    našel jsem tu jenom
    ES2003/76B - verze EURO4 s jinym turbem a vstriky...
    ES2003/76A - starsi verze EURO3
    Díky za upřesnění.
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 09.02.07  14:00

« Re:

Kutil: já jsem teda laik, ale připadá mi, že tady úplně mícháš hrušky s jabkama, totiž benzín a naftu. Záleží, o co tobě, nebo kolegovi, nebo komu jde.
    Můžu tě ujistit, že s dvoulitrem vyrazím na dálnici z připojováku, někde na 100-120 tam vrazím šestku a pak už cvičím jenom s ní, pokud tedy nezpomalím pod těch sto. V Německu v levém, vadím motorkám a sporťákům, jinak pohoda. Nechápu, co řešíš. Jak vyřeší nový nafťák 2.2 problém staré benzínové Laguny proti starému benzínovému Mondeu, to se budete s kolegou muset asi projet.
    Jinak ty otáčky víceméně asi sedí i pro můj motor, kolem těch 130 určitě.
    A kdo chce lítat sto osmdesát po dálnici s nízkýma otáčkama, má si koupit nafťák a ne benzín, který si předtím nevyzkoušel, a teď se diví.
    (taky sem nevyzkoušel, ale nedivím se ;-) )
  • 00 Reagovat !

foto

09.02.07  11:02

« Bez nadpisu

To Jenyk: Vzhledem k tomu, že je maximální moment v 1800ot. tak by to ve 130km/h stačilo a a naopak ve vyšší rychlosti by to tolik netočilo a nežralo. Všude čtu, že tento motor potřebuje jezdit v rozsahu 1500-2500ot. >:D
    A pokud už je v autě 6ka, tak jsem doufal, že to na dálnici nebude moc točit. Je to totiž předmětem mého sporu s kolegou, protože když jezdil s mým Mondeem 1.8 benzín, ta měl pocit, že nejede. Měl Lagunu 1.8 benzín, přibližně stejný výkon a přesto Laguna po dálnici jela líp.
    Nakonec jsme přišli na to, že je to tím, že 5ka u Mondea točí ve 160km/h 4000ot. a jemu Laguna na 5ku točí 4000ot už ve 135km/h. Takže mu ve 180km/h vadla zatímco Mondeo by jelo ještě dál. Akorát, že u Mondea bylo potřeba někdy řadit 4ku v kopci i na dálnici. Mě osobně vyhovovalo víc řazení u Mondea. Casem jsem se naučil častěji řadit 4ku a jezdilo to super.
    Teď koupil Scenic 2.0 benzín s 6ti kvaltem a myslel si, že to bude na 6ku točit ve 160km/h tak 3500-4000ot. Ale zrada točí mu to zase přes 4500ot. Tak se mně ptal, proč ty 6ky nejsou zpřevodované více do pomala.
    Něco jako byla u Škody 120 5ka. Sice to na ní nezrychlovalo, ale držet rychlost stačila.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.07  22:11

« Re: Re: Re: rozmery gum

Kutil: jen bych mne zajímalo, k čemu chceš takové zpřevodování? Pod 2000 ot/m - 130 km/h by ses tím na šestku nedalo jet, nad 180 by to začínalo chytat dech....kdyby to mělo tak o sto koní víc. Chceš lítat? Kup si Veyrona >:D >:D >:D ! Na to Monďas TDCi asi fakt není nejvhodnější.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 08.02.07  21:57

« Re: Re: rozmery gum

No jasně, ale otáčky k rychlosti na tachometru budou vždycky sedět.
    Rychlost to bere někde z převodovky, ne? A ne z kol.
    Jenom skutečná rychlost se bude lišit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.07  11:21

« Re: rozmery gum

Špatně - výsledný rozměr kola se mění! [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 07.02.07  22:03

« Re: rozmery gum

Asi jo, používám to, co je v techničáku.
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 07.02.07  21:59

« rozmery gum

pokud pouzivas vyrobcem doporucene alternativy tak vysledny rozmer kola je stale stejny, neni problem spocitat z rozmeru gumy+disku
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 07.02.07  15:12

« Re:

Ono to bylo kousek pod 3, možná 2,9.
    A taky to bylo na 16 zimních kolech, elektrony jsou 18. I když profil 18 pneu je zase o hodně nižší...
  • 00 Reagovat !

foto

07.02.07  15:06

« Bez nadpisu

To hil: To jsi mě nepotěšil. Čekal jsem 2650 ve 180km/h aby to ve 130km/h točilo pod 2000ot. Ale pořád je to lepší jak ten Renault Scenic, kde je ta 6ka úplně nanic, respektive je to jako 5ka u Mondea.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 07.02.07  12:49

« Re: Zpřevodování.

Tak jsem ti to změřil:
    90 km na 5 = 1850, na 6 = 1500 (normálně ji řadím až kolem 100)
    dál už na 6
    120=2000
    130=2250
    150=2500
    160=2650
    170=2750
    180=2900
    PS: pokutové bločky posílám :-)
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 07.02.07  07:27

« Re: Zpřevodování.

No nevím, při 120km/h mi můj diesel pětikvalt točí 2500ot/min (obě ručičky na budíkách jsou krásně kolmu nahoru). Ten benzín bude položen trochu víš, když točí i maximum skoro dvojnásobné.
  • 00 Reagovat !

foto

06.02.07  23:17

« Zpřevodování.

Ahoj, mám dost specifický dotaz. Můžete někdo kdo máte 2.2TDCI napsat, kolik motor točí v 90ti, 130ti a 160km/h? Nikde jsem to v dokumentaci k Mondeu nenašel.
    Měl jsem Mondeo 1.8 benzín z roku 2000 a to točilo ve 160km/h na 5ku 4000ot. Kamarád měl Lagunu a ta mu točila na 5ku 4000ot už ve 135km/h. Teď má Scenic Grand s 6ti kvaltem a ta 6ka točí 4000ot už ve 150km/h. Je to úplně nesmyslně zpřevodované. Čekal bych, že 6ka bude točit 4000ot. tak ve 170-180km/h aby při 130km/h točila tak 2500ot. a zbytečně to neřvalo a nežralo.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.07  18:57

« Bez nadpisu

:oops: ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.07  15:04

« Bez nadpisu

Petr T. - diky a smekam pred tvymi znalostmi :shock:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.07  14:47

« Bez nadpisu

Focus:
    Ano, momentalne pouziva PSA i FORD DW10B 100 kW (jakmile 96 kW, je to ještě motor Puma od Fordu).
    Tento rok bude k dispozici novy motor DW10C (evoluce DW10B) se 110 kW, bude to velmi oblíbený motor, nejprodávanější u Mondea myslím (u nového)
    Takže to shrnu:
    1,4 TDCi a HDI 40 kW, 50 kW a 66 kW PSA-FORD rodiny DV4 a DV5
    dále použito v Mazdě a Suzuki
    1,6 TDCi 66 a 80 kW motor PSA-FORD rodina DW6
    1,6 HDI stejné výkony
    dále použito i ve Volvu a v Mazdě
    1,8 TDCi 74, 85 a 92 kW motor FORD rodina Lynx
    2,0 TDCi 100 kW a 110 kW rodina DW10B/C PSA-FORD
    dále použito ve Volvu
    2,0 HDI 88 kW, 100 kW a 110 kW rodina DW10B/C PSA-FORD
    2,0 TDCi 66 kW, 85 kW, 96kW rodina Puma Ford
    dále použito v Jaguáru
    2,2 TDCi 114 kW rodina Puma Ford
    dále použito v Jaguáru
    2,2 TDCi a HDI 118 kW a 125 kW PSA-FORD rodina DW12
    dále použito v Land Roveru
    2,7 TDCi a HDI V6 motor FORD-PSA
    použito dále v Land Roveru a Jaguáru
    3,6 TDCi V8 motor FORD, zatím ve Fordu ani PSA nepoužito
    používáno v Jagu a Land Roveru, Range Roveru, exportováno ve velkém množství do USA
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.07  20:55

Petr T - je 2.0 TDCi PSA stejny jaky ma uz ted Focus?
    Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.07  20:04

Sorry, Jenyk:
    K benzínům nemám přímý přístup, ale pokusím se.
    Momentálně, při 90% prodejích dieselů jsou benzíny trochu zanedbávány.
    Ale zkusím.
    Ta paleta nebude asi uplatňována v každé zemi stejně, ale Ford to myslí smrtelně vážně se všemi novými modely. Také se nezačne s kompletní paletou, mtory budou nabíhat postupně.
    8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.07  19:59

:D
    Snad ne, chyby byly dost vychytány a vstřikování je vše piezo, což znamená minimální poruchovost.
    Takže spíše náhodné problémy...
    Vyšší vstřikovací tlaky (min 1800 bar) = méně problémů s filtry částic.
    :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.07  19:58

Jsi si tou nabídkou jistý? Připadá mi zbytečně široká. A nemohl bys utrousit něco i o benzínech? (Kromě toho, že tě nezajímají... >:D ).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.07  19:56

« Re: Re: Re: Re: Re: sterace

Stírají stejně, stejná je i životnost. Jediný rozdíl je ve vzhledu. Za ty peníze mne tedy rozhodně neuchvátily.
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 03.02.07  19:43

Široká ponuka. To bude zase problémov :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.07  19:28

« Nové motory pro Nové Mondeo

Tak sjem pánové vyzjistil něco víc o motorové paletě pro nové Mondeo.
    Jenom diesely, benzíny mne nezajímají.
    1,6 TDCi (DW6) = 80kW (vstřikování Bosch) 240-260 Nm
    1,8 TDCi (Lynx) = 92kW (vstřikování Siemens) 280-300 Nm
    2,0 TDCi (DW10B) = 100 kW (Siemens) 320-340 Nm
    2,0 TDCi (DW10C) = 110 kW (Delphi) 360-400 Nm
    2,2 TDCi (DW12) = 125 kW (Bosch) 400-440 Nm
    2,7 TDCi = 140 kW (Siemens) V6 440-480 Nm
    1,6, 2,0, 2,2 jsou motory které pocházejí od PSA, 1,8 je motor čistě Fordu a 2,7 V6 má na svědomí Ford a dodává jej do PSA.
    Novým motorem je DW10C 110kW, který je hliníkovou verzí stávajícího DW10B 100kW. S největší pravděpodobností bude také biturbo, jako DW12 125kW.
    Všechny motory disponují overboostem.
    Zdravím. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.01.07  14:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sterace

Hi,
    to hil: Rok. Kolecko signalizujici zloutou barvou zadost o vymenu mi svitilo do oci po pul roce:-), ale nedbal jsem. Nove jsem si koupil proto, ze jsem si kupoval ve Ford Boutique novou bednu do kufru (na blbosti typu hasicak a povinna vybava) a padly mi do oka, proto jsem si je vzal. Tem starym jeste nic neni, kolega si je dal na sveho soukromeho Escorta a je nadseny.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 31.01.07  13:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: sterace

Mam uz druhe...
    Jak dlouho vydržely?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.01.07  08:44

« Re: Re: Re: Re: Re: sterace

Hi,
    to jozef035: Je to napsano v predchozich prispevcich - jsou z jednoho kusu = nezamrza jim tech 38 kloubu co maji klasicke:-).
    Mam uz druhe, jsem s nimi spokojen. Auto sluzebni = cenu neresim...
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 31.01.07  08:22

« Re: Re: Re: Re: sterace

To sú obyčajné stierače. Mám taký dojem že tu sa hovorilo o "aero stieračoch" ( tak to volal voľakedy VW keď s tým prišiel ). Na slovensku vo Forde ich majú za cca. 1800,- Sk. Výhoda oproti VW je že pasujú na klasické ramienka. Chcem si ich kúpiť keď mi po zime doslúžia staré. Aké máte s nimi skúsenosti kto ich máte? Sú lepšie oproti klasike? V čom? Okrem toho že vyzerajú dôležitejšie :D
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 30.01.07  23:51

« Re: Re: Re: sterace

To nevím, kupoval jsem je u Auto Kelly. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 30.01.07  21:58

« Re: Re: sterace

safra, snad to nejsou ty same :)
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 30.01.07  18:10

« Re: sterace

Já jsem si práv? koupil Valeo za 300,- . :-)
    C5551 550+510MM.
  • 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 29.01.07  21:09

« sterace

Sterace premium u forda kolem 15 stovek, uz je mam objednane. Je zajimavy, ze kdyz je vody hodne tak stiram v pohode, jakmile ji ubyde tak sterac totalne vytuhne. Jinak senzor deste mi v tomto pocasi funguje k memu prekvapeni velice dobre.
  • 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 29.01.07  21:04

« Bez nadpisu

stejne je lepsi si nejdriv vsechno omackat a pak se teprv ptat :P
  • 00 Reagovat !

foto

29.01.07  19:16

« Bez nadpisu

Hojky p?íznivc?m fordu......jste hodní díky za pomoc...všechno jsem vyhledala a p?edala "pánovi domu" >:D .....autí?ko jezdí skv?le , je to prost? mazlik..... :P :P :P .....snad si zase pokecáme...ahojky
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.07  11:29

« Re: Re: Re:

Volantem se to?í doleva - doprava, ne ? :-))
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 28.01.07  18:46

« Re: Re:

Mindina:
    Hlavn? by to cht?lo líp se zeptat. Manuály b?žn? nejsou ke stažení, i to se dalo vlastním pr?zkumem zjistit. Dá není jasné, jestli po nás chceš manuál zap?j?it (ale jak, že), nebo vy?íst n?co konkrétního (to spíš).
    Zeptej se po?ádn?, a hledej na zmi?ovaném fóru, kde je informací mnohem víc už p?ipravených. A p?átelsky a opravdu up?ímn? si dovoluju upozornit, že tam je p?edevším t?eba nejd?ív hledat a ?íst, než se zeptáš jako tady. Vládne tam po?ádek, což je dob?e pro p?ehlednost, kdyby ses té vojn? cht?la podivit. :)
    Manuál na TDDi nemám, tla?ítka na volantu mám. Další dotaz? :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.01.07  16:08

« Re:

Mindina: konkrétn? zde www te?ka forum.fordclubs.org/viewtopic.php?t=780&… /> doufám to pochopíš, p?ímý odkaz m? tohle fórum nenechá vložit
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.01.07  15:48

« Re: Re:

Multifunk?ní volant nemám, manuál také ne, poradil jsem ti nejlépe, jak umím. Na tom odkazu bys p?i troše snahy IMHO našla co pot?ebuješ asi tak za p?t minut.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 28.01.07  13:04

« Re:

On to tak nemyslí, on to má jako SVOJE motto. :-)
    Taky m? to poprvé zarazilo.
    Je fakt, že d?ív se ?íkalo "jezdit rychle z kopce umí každý blbec".
    Jak nám ta technika jde kup?edu...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…