FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 23.10.08  08:35

« no jo

DIM: ta klička zpět k tématu byla elegantní. :-)

kutil: naopak, považuju se za poslední generaci s reálnou zkušeností, kterou se mi už nepodaří sdělit vlastním dětem. I o pět let mladší brácha už se některým věcem diví, protože je nezažil (pionýrské zákony z průkazu například). Bylo mi dvanáct, ne tři. Stihl jsem být místopředsedou skupinové rady a prodělat neuvěřitelné sedmitýdenní školení v praktické pionýrské politice, kam se sjela děcka odevšad včetně východního Slovenska. V lednu až březnu 1989 v Seči, pokud to někdo zná. :-)

Pyšný na to nejsem, ale zažil jsem to docela i na vlastní kůži. A jsem opravdu rád, že můžu jenom spekulovat, jakého parchanta by se jim ze mě podařilo udělat, kdyby měli víc času.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 22.10.08  14:37

« Re: Komosi a jina havet

Jestli chcete stát=my, tak je taky na pořadu říkat oni=my ! Nejsou žádní ONI a pak MY . Jsou to naši čeští občané, kterým my, také občané, vklidu umožníme se nám smát do obličeje poté, co dostanou ( od nás ) moc...... Pokud by začal každý u sebe, tak to vypadá lépe. Jenže morálka a ohleduplnost se nenosí...a pak to tak vypadá i na cestách, abych byl k tématu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 22.10.08  13:54

impaler: Tak to je jasné, pokud ti bylo za revoluce 12, tak už máš dobu před rokem podávanou jednostraně. Prostě za všechen srab před rokem 89 můžou komunisti atd. Ale uvědom si, že rokem 89 se lidé nezměnili, jen převlékli kabáty. A ti co do té doby horlivě přichlebovali komunistům, najednou vykřikovali hesla a nadávali na komunisty a zvonili klíčema. A stejní lidé co rozkrádali republiku před revolucí jí rozkrádají i dnes, ale mnohem více. Je to o kamarádech: já tobě, ty mně a o strachu: vím, že víš, že vím. Také musíš rozlišovat padesátá léta a 80tá. A s tím slovem stát a náš máš pravdu, lidi to pořád nechápou. My máme společenství vlastníků bytů a lidi stále nechápou, že když se něco platí z fondu oprav, tak to jde i z jejich kapes (platí měsíční příspěvek do fondu). Jsem o zveřejnění a transparentnost státních výdajů a pohybů peněz ve statním sektoru. Taky jsem pro dokazování nabytých peněz a majetku u státních zaměstnanců a politiků. Každý politik co krade ze státního, okrádá každého z nás. :no:

DIM: Problém je v tom, že to jejich dokazování neschopnosti připraví stát o další peníze a další nenažranci si nakradou ze státního a budem v ještě větším srabu. Po 4letech řeknou, sorry, nepovedlo se, v pohodě odejdou z politiky protože budou mít nakradeno.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 22.10.08  13:42

A co zase tak totálně ohromujícího se vlastně stalo ?? Vyhráli krajské volby ? Tak jako ODS před 4 lety !! Tak ať jdou do těch krajů a dokážou, jak budou v praktické politice lepší !!! Zatím je to jen tyátr Paroubka, Haška, Ratha a Sobotky.....Paroubek prohlásil, že nechce krev . To si asi dneska spletl projev a nebo akci , ne ?

Nepodléhejme názoru, že je to referendum o vládě, o reformách a pod. Jsou to jen krajské volby. Nic víc.
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 22.10.08  13:32

Na debatu je pozdě, to se mělo u voleb. Já taky nebyl a stydím se. Nevážil jsem holt cestu ze zahraničí. Proto se k tomu pro mě totálně ohromujícímu výsledku snažím nevyjadřovat.

Nicméně měl bych jeden zcela neproveditelný, avšak jednoduchý návrh na řešení: zrušit slovo stát, státní atd., a místo toho důsledně psát a říkat my, náš atd. Máme nárok na příspěvek od nás, náš rozpočet, náš úřad pro kontrolu čehokoli, my jsme moloch, my jsme nenažraný, my jsme špatný hospodář a my s tím musíme něco udělat. A taky náš dluh a příjmy a výdaje naší kasy. Třeba by to voličům socanů a komoušů docvaklo. Prominou mi prosím chlapci, kteří mi nebudou chtít rozumět, ale já jsem si tady s tím nezačal. :-) DIM to napsal přesně, že mu to závidím, jak přesně. A to mi za revoluce bylo 12, kutile. Vzpomeň si, že kdybys napsal to, co tady o vykrádání a podobně, už bys to někde vysvětloval a odvolával, soudruhu.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 22.10.08  12:19

No já se jen tak jedním okem dívám na jednání ve sněmovně a mám zcela opačný pocit : Je třeba rozpoutat politickou debatu...a pořádnou !! :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.10.08  12:12

« Komosi a jina havet

V zadnem pripade jsem nemel v umyslu rozpoutat tu politickou debatu. Ukonceme to jednou provzdy. Budme radi ze je to na nama a uzivejme si kapitalismu!
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 22.10.08  11:52

« Re: Komunisti ?????

Prostě je to Čech ! Bohužel, my jsme si nikdy sami vládnout nedokázali....i Karel IV neuměl česky ani slovo.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 22.10.08  11:36

OK, taky jsem pro to komunisty ukončit. Ale není vše jen bílé a nebo černé. Ale do této rubriky to nepatří a tak bych to tu neřešil. Taky se mi současná situace nelíbí, hlavně když se dozvídám o našich politických vůdcích jak kradou, nechají se uplácet, jak mezi nima kvete korupce a nikdo s tím není schopen nic udělat. Možná je to specialitka Prahy ale mám podobné zprávy i z Liberce, takže je to prostě o tom, že kdo je u koryta, ten hrabe. A je jedno zda je to komunista nebo ČSSD nebo ODS. Prostě je to pořád ten stejný člověk, akorát převlékl kabát. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 22.10.08  11:29

Vymazali :-( Takže vás pošlu alespoň k šípku :-(
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 22.10.08  11:28

« Komunisti ?????

Pánové, tak to běžte s tím životem za komoušů do * !!! ( Třeba mi to nevymažou, protože to tady absolutně sedí !! ) Co to melete za bláboly, jak se tady měli všichni dobře ?? měli se všichni stejně....ale stejně bídně ! Jo , měli jsme tak nějak co jíst a pár čtverečních metrů na přespání, teplou vodu ústřední topení. Ale nic víc. A to ještě založeno na tom, že jednoduše ukradli ( se zbraní v ruce, takže ozbrojeně uloupili ) kompletní ekonomiku , jak průmysl, tak zemědělství. Kdo byl proti, visel. Později nás odizolovali od zbytku světa, nutili pochodovat a mávat pod hrozbou ztráty jakékoliv seberealizace : studia, pracovního zařazení, bydlení... Prostě už se nevěšelo, ale drželo se pod všudypřítomným tlakem : buď budeš hodný a budeš tak nějak průměrně žít, a nebo budeš mít smůlu ty a ještě děti tvých dětí, sourozenci, bratranci....

Ne, nejsem nadšený tím co je teď, ale komunisty už nikdy .

On si z nás dělá Krkovička srandu ( jestli ne, tak oficiálně požádám o zrušení této rubriky ). Kutil je tak nějak jako vždy trochu pro a trochu proti.....
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 22.10.08  11:28

« Re: cim zacit

pacias: pokud bude auto s ověřenou serviskou a minulostí, tak nemusíš dělat nic, až při servisní prohlídce dle potřeby , ale jinak budeš opravovat jenom to co se vyskytne - pokud auto s problémovou minulostí, tak Pánbůh s Tebou ... - a o tom to je ,hledat auto, aby mě potom případné opravy nesežraly >:D
    Pro Kutil´:
    No a k těm KSČM snad netřeba nic dodávat, šanci dostali , předvedli co předvedli a není třeba o tom diskutovat dál. Jsou věci, které byly dobré a funkční, ale jinak ten režim byl obludný. Stačí mrknout lehce zpátky, viz 50. léta a normalizace, na tohle se jaksi nedá dívat jinak než jako na zvrhlost.
    A možná by bylo dobré sem na tohle forum tyhle věci netahat, bojím se , že za minulého režimu, bychom net neměli a nebo bychom tady vedli diskuzi o motoru Skody 136 GLS , ti štastnější z nás.
    ;-) :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 22.10.08  09:17

« Re: cim zacit

to pacias: Objednat se na výměnu vstřiků + čerpadla, tedy celého palivového systému, a pak se cestou do servisu stavit na naftu, když budeš mít štěstí dojedeš, když ne, budou pro tebe muset dojet >:-[] sorry, uplně se to nabízelo:O) No ale jináč tedy olej, palivový filtr, pylový filtr atd atd, prostě běžné spotřební věci, pokud už ho koupíš tak za diagnostiku bych asi ani neutrácel, mondík si pak řekne :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 22.10.08  09:09

« Re: Mondeo x S-MAX

Krkovicka: No, co jsem se bavil s prodejcem Fordů, tak otázka zda Mondeo kombi či S-MAX je jednou z nejčastějších. Asi tak častá zda Focus kombi nebo C-MAX.

A co se týče komunistů, tak já jsem zažil 98 na vysoké, takže do praxe jsem šel už v kapitalismu. Ale znám plno lidí, kteří za komunistů netrpěli, nebyli ve straně komunisti, ale makali a měli se dobře. Po revoluci je systém převálcoval, díky korupci a křivosti našich politiků a jejich tunelování jsou teď v bídě a jsou rádi, že přežívají. Takže za komunistů to byla politická represe, ale potraviny byly dotované a pro běžný život bylo více jistot. A i za komunistů byla korupce a byly hajzlíci, jako jsou teď. Takže nic nového. A s tím výdělkem to také není tak zlé. I za komunistů se dalo vydělávat pěkné peníze, jen dneska se to zdá směšné, ale ceny jsou také jinde. Pokud se porovnají dnešní ceny a platy a za komunistů, tak to zas takový rozdíl není. Akorát snad nebyly takové třídní rozdíly a lidi nedávali svoje bohatství tak na obdiv. On komunismus a dělba práce nejsou špatná myšlenka, existovaly už v pravěkých tlupách, ale při dnešní nátuře lidí a jejich křivosti ji nelze aplikovat. Vždy se najde někdo, kdo půjde proti masám, kdo z toho bude chtít profilovat, získat víc než ostatní i za cenu podvodu a krádeže. Viz heslo: kdo nekrade, okrádá rodinu.
  • 00 Reagovat !

foto pacias

pacias 21.10.08  23:28

« cim zacit

panove omlouvam se ze rusim vasi debatu o volbach, ale rad bych se zeptal co je asi tak dulezite po koupi mondea rekneme ze ma najeto 130t udelat jako prvni(cim pomoc palivovemu systemu)atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.08  22:23

>:D >:D >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.08  22:04

tonybeny: Ano jsem mlady, ale jsem zaroven i uvedomely a vim, pro co je spravne zit. Mimochodem, narodil jsem se v Dedicich (ano tam, co Klement Gottwald) a v nejznamejsim rodnem domku Ceskoslovenska jsem slozil pionyrsky slib.
    Me dceri ted nad postylkou bdi ostre rezana tvar Leninova. Vim, ze se o ni nemusim bat. Mame silneho spojence.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.08  21:41

Dle tvé hlášky o kočárku bych řekl, že jsi ještě mladý a nerozumný(za komančů si měl jisté jenom 2 věci- zaměstnání a malý až bych řekl směšný výdělek) Co se týče max vs. mondeo, tak souhlas
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.08  21:14

tonybeny: Za komuminstu se zilo vseobecne lip vsem. Sice jsme nemeli Hi-Fi Sony a nemohli jsme jezdit do Italie ale zase mel kazdy praci a sve zaslouzene misto ve spolecnosti a kdo chtel, tak se i k mori mohl podivat. Treba do Arteku jako svazak ci pionyr, nebo pozdeji do DDR na Rujanu.
    A ted? akorat korupce, tunely a vsemocni podnikatele..No nema cenu se rozcilovat, ostatne na to jsou jina fora. Vsak se brzy karta obrati a zase nam bude dobre. Jiri na tom uz pracuje.

Do Smaxu dam kocarek bez skladani a jeste se mi tam vejde nakup.
    Kdyz jedu s tchyni, tak ji muzu posadit do treti rady. To Mondeo neumi:)
    Nicmene, kdo kouka po smaxu kouka obvykle po MPVckach a ne po kombicich, proto mi Kutiluv dotaz prijde trochu mimo.

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.08  20:55

Asi před 2 měsíci jsem se rozhodoval úplně stejně. Mým favoritem byl S-max, ale když sem se s oběma auty svezl, tak vyhrálo Mondeo. Posez a pohodlí je v Mondeu výrazně lepší ;-)

Pokud jde o komouše- za komoušů se žilo líp jenom komoušům a nefachčenkům, který akorát chlastali a chodili po schůzích :-(
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 21.10.08  11:19

Hmh, komunisty :-) to by ale žádné auto větší než Fabia Combi pro náš poctivě pracující proletariát na "trhu" nebylo !!! A pěkně s jedním motorem, a max 40 koňmi, to ale v provedení RSX, vyloženě pro sportovní účely. A pak ještě nějaká ta Tatrovka šestsetněco , ale ne pro prostý lid....

Smax nebo Mondeo : proč všichni chtějí sedět v autě jako na židli v kině , výše než ostatní, kymácet se vysoko nad cestou ze strany na stranu a ohřívat případně ochlazovat velké množství vzduchu v interiéru ? O hmotnosti zbytečně použitého železa a aerodynamickém odporu ani nemluvím. To jsou podle mě výhody vysokých aut :-) A zapomněl jsem , jak jsou rychle na boku a nebo v kotrmelcích, když je někdo zboku popostrčí ...... Toš tak :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.10.08  16:13

Krkovicka: No, stačí se podívat na poslední volby. Lidi volí buď komunisty protože se jim za nich žilo lépe a nebo volí ČSSD, protože jim dobře umí namazat med kolem huby. No ale občas volí i někoho jiného, protože ani neumí správně vyplnit volební lístek (jen ve středočeském kraji přes 10000 voličů).

Co se týče tvého názoru na S-MAX, ten znám, tvoje recenze na moje.auto.cz mluví za vše. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.08  15:47

Volil bych komunisty. Mluvil jsem o tom v posledni dobe se spoustou lidi a shodujeme se na tom, ze byli zlati.
    Na velikosti ani na cene nezalezi, jde o princip.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.08  14:08

Proboha, byste!
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.10.08  12:48

« Mondeo x S-MAX

Ahoj, pokud by jste se rozhodovali mezi Mondeem a S-MAXem za stejnou cenu, co by jste volili? Myslel jsme si, že S-MAX bude velkým hitem, ale co mluvím s lidmi, tak si jich hodně kupuje raději Mondea. nevím zda to způsobuje nižší cena Mondea nebo velikost S-MAXe.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 20.10.08  07:55

« Re: no vida

Pacias: tohle odchází z firmy, je to výměna za nové Titanium S a chtěj to ihned, takže to těžko počká, mě to nabízeli taky, ale mě chybí doplatit rok a nechce se mi do auta, které má víc za sebou než to moje :-) , můžu ti dát kontakt na dealera Fordu, který to zařizuje, ale pochybuji, že by čekali do března - o tyhle verze je zájem, samo je to o penězích, při dobré ceně je to hned pryč - www.autoactivity.cz - zkus jim zavolat a zeptat se jich přímo na tohle auto, na svých stránkách ho ani nenabízí
  • « 00 Reagovat !

foto pacias

pacias 19.10.08  20:29

jasne zajem je ale ja si vetsi cast na auto setrim a proto ze predpokladam ze kupim auto z nemecka tak shanim eura velice levne a vschny penize jsou tedy eura.no ale neni takovy problem vymnenit je na koruny tak posli kdyztak nejaky info a foto na email dik ale auto budu kupovat az tak v breznu peristiho roku
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 19.10.08  19:27

Pacisa: jak píše Krkovička - měli jsme stejná auta , stejný výkon
    kdyby jsi chtěl ST TDCI 2,2 , tak zrovna o jednom vím, původ ČR a najeto asi 140t km , kdybys měl zájem, pokud se to ještě neprodalo, tak pro to můžu něco udělat
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.10.08  18:49

pacias: Motor je stejny. Viz odkaz

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pacias

pacias 19.10.08  15:27

cja: to tdci st pakt by mel mit stejny motor jako ostatni 2,2 je to tak? nebo se v necem liší?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 16.10.08  16:58

« Re: Rádio Ford Sony MP3

PepeCarrita: Jo, ty 1/2sec vstupy mi dělá také. Fordí rádia to nedělaly i když měly také AF.

Dong1: S tou CAN jsi mě dostal, to fakt nevím, jen si myslím, že Ford tak daleko nedorazil. Jen vidím, že když otočím klíčkem, tak se rádio zapne a po dobu startování se zase vypne a pak zapne. Myslím, že nezvládá to věčné zapínání a vypínání a procesor v rádiu se kousne.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 16.10.08  16:02

ja sem zapomnel dodat ze mam FoFoII a ne Mondeo :-)
    Ale myslim ze i v Mondeu bude to radio pripojene na CAN (aspon podle toho, ze vypada uplne stejne). Me spis zarazi ten start pri zapnuti svetel :-) . Jinak u me to urcite neni poklesem napeti pri startu, protoze se nezapne ani kdyz pockam jen se zapnutym klickem...proste se musi otocit spinacem svetel.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.08  14:41

To mé Sony za 56t km při startu nikdy nezamrzlo. Je prakticky pořád zapnuté. Jen při rádiu občas na cca 1/2 sec. promluví jiná stanice. Přičítám to vyhledávání vysílače se silnějším signálem.
    Co se týče nafty, leju pouze OMV a Benzinu, na ni motor jen přede stejně jako na rakouskou a německou. Po Schellu má motor (2.0 TDCi) takový "rachtavější a tvrdší" chod, stejně jako od jedné pumpy z jihu Itálie. Aditiva neleju z důvodu jako impaler.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 16.10.08  14:38

oleowr1: Ano, to si také myslím. :yes: Ale to by se objevovalo u více kusů a Ford mi tvrdí, že takový problém neznají a já už to mám u druhého rádia. Takže zřejmě chyba ve vozidle.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.08  13:33

« Smola

Asi pred 2 hodinami som prisiel k autu a cakalo ma male prekvapenie. Celkom slusne osuchany pravy bok. Zadne a predne dvere, spatne zrkadlo odlomene, predný blatník tiez dostal svoje. Vynnik neznamy.
    Auto je poistene ale aj tak to na nalade neprida.

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 16.10.08  13:14

Dong1: Dík za info o rádiu, takže v tom nejsem sám. Teda nevím jak to tvoje, ale moje rádio není na CAN ještě připojené. Spíš to bude nějaký problém opakovaného zapnutí při startu (na start motoru se vypíná).

A co se týče auta, nepíšu že je skvělé, to znám lepší ale že po těch 50000km většina problémů vymizela (nebo že bych si zvykl :-O ) a velké a bezpečné je a motor je taky hodně dobrý a hlavně tichý! Ale skvělé určitě není, dobré to ano. >:D Hodně věcí se upravilo najetými km (asi potřebovalo celkově změknout) a hlavně motoricky po výměně EGR. Občas se sice objeví prapodivné vibrace na kolech, ale to už jsem si u Fordů zvykl a beru to jako image značky. Ale je třeba zajímavé srovnat Ford a Renault, obecně je Renault považován za větší plečku jak Ford, ale já třeba u Laguny nebo Grand Scenic nemám co vytknout a spolehlivost dobrá.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 16.10.08  13:08

kutil: asi rádiu vadí pokles napětí při startování a nedokáže se samo zresetovat.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 16.10.08  12:52

kutil: Sice nemam Sony (kdybych nemel skladovku, tak by 100% bylo), ale CD6000 a to mi zase obcas nenabehne. Musim zapnout svetla, pak se normalne rozjede (dobry figl ne? :-) ) Asi proste CAN bus obcas nenabehne jak ma :-/ ...ale s tim zamrzanim je to horsi (me staci jen zapnout svetla, coz stejne udelam).

...jo a taky sem se lehce divil, kdyz po tolika prispevcich o chybach Mondea napises jak je to skvele auto. :-) (ale pokud se to zlepsilo...)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 16.10.08  11:14

Kutil: neměl jsem na mysli nic konkrétního a ničemu se nedivím >:D >:D >:D >:D a asi už mám i prostatické problémy :*)
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 16.10.08  10:40

« Rádio Ford Sony MP3

Ahoj, měl bych dotaz. Mám v autě rádio Ford Sony MP3 a od počátku občas zamrzne na úvodní hlášce Sony CD System. Je to drobnost, stačí rádio vypnout a zapnout, ale otravuje to. Servis mi rádio na garanci vyměnil, ale objevuje se to dál. Nenapadá Vás, co by to mohlo způsobovat? Je to většinou když startuju se zapnutým rádiem. Ve všech svých Fordech jsem měl rádio Ford 4000, 5000, 6000 a nebyl s nimi žádný problém (snad jen to, že mi jedno ukradli).
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 16.10.08  10:35

cja: Napsal jsi: Kutil: Jen jsem se nestačil ve tvém příspěvku divit - máš opravdu FORD MONDEO ???- podle předchozích příspěvků si nejsem jistý >:D - asi několik let zpátky >:D >:D

Nerozumím, co jsi měl na mysli? Čemu se divíš? Moje Mondeo se umoudřilo a až na drobnosti běhá dobře. Hlavně po výměně EGR je jak vyměněné.
    >:D
    Spotřeba klesla, motor běhá suprově. Má sice oproti předchozímu Mondeu nějaké mouchy, ale motor to plně kompenzuje a také tuhost karosérie je výrazně lepší.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.08  10:13

pacias: 2.2 Titanium jsem si pred rokem nechal pojistit na cilovou castku 400tis, all risk, 5% spoluucast,predni sklo, asistence plus Allianz a vyslo to kolem 17tis.
    Ted po roce a neco bych to videl tak na 15tis rocne.
    Musis jen najit spravneho pojistovaka:)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 16.10.08  09:43

« Re: prosím o jakékoli rady

Přidám též svoji zkušenost s naftou. Předchozí majitel jezdil taky hodně směrem na západ, vstřiky dělal v 100t km, já najezdím v Mondu do 20 t km ročně, odmítám i po konzultaci ve Fordu používat aditivum - jezdím na OMV - tam je nafta aditivovaná, takže nevidím důvod cokoli dodatečně ošetřovat, při na tankování Shellu V Power Diesel, se mi pouze začal houpat volnoběh, po vyjetí nádrže a návratu k OMV vše v poho - jsou to samozřejmě jen pocity , nic exaktního, ale člověk si všímá, opravy nejsou zadarmo. Servis mi taky doporučil výměny filtru paliva vždy při serv. prohlídce. Jinak bych řekl , že je Mondo celkem robustní a po mechanické stránce odolné auto, dobré jízdní i užitné vlastnosti jsou jaksi u Forda samozřejmostí, pro některé lidi je znak Fordu problematická záležitost, ale tak je to se vším.

A co se týče té pojistky, tak existují pojišťovací makléři a tam se dají pojistky pořídit celkem výhodně. Záleží samo jestli nemáš malusy, u tohohle Monda už cenu pojištění nevím - je to v leas. splátce , ale u předchozího Monda 2001 2,0l benzín jsem platil havarijní 5% i se zákonným poviným ručením 17 000 kč a nepřišlo mi , že by se pojistný trh nějak výrazně posunul k dražším produktům.
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 16.10.08  08:42

Někteří dávají VIF, který poradil WinDiesel. Ten ovšem nedávno připustil, že možná větší efekt na životnost vstřiků má pravidelná a včasná výměna palivového filtru. Jak jsem řekl, mých 76 tkm je na soudy brzo, ale aditivum jsem v životě nedal. Na druhou stranu se držím rady téhož přispěvatele, že mám kupovat Shell a podobně. Nedávno se shodl s ostatníma (aspoň myslím), že stejně dobré, nebo i lepší, jsou OMV a Benzina. On navíc tvrdí, že paradoxně bývá OK i Globus apod., kde se toho hodně otočí. Nevím, tam já nejezdím. Takže s tímto omezením na Shell žiju (v Belgii nemám problém, je jich hodně), žádné aditivum dávat nebudu. Jednak to skutečně zakazuje výrobce přímo v návodu a já jsem v prodloužené záruce (bál jsem se o vstřiky v době, kdy nestály dvacítku :-) ), druhak se nehodlám špinit a drbat s dolíváním čehokoli do auta, které má jezdit na naftu od drahé pumpy snad dost spolehlivě samo. Tento druhý názor se mnou sdílí také DIM, který ovšem má horší zkušenosti se vstřikama.

Tož tak. Podle WinDiesela nejspíš hraje roli i moje belgická nafta, která bude spolehlivější než česká, ale rovnou prohlašuju, že mnoho tisíc z těch najetých km bylo na český Shell, protože přirozeně párkrát do roka jezdím do ČR a zpět a něco tam nalítám. Z Belgie je pro mě třetina cesty po ČR (Ostravsko) a v Norimberku jsem teprve v půlce. Přiznávám taky, že z preventivních důvodů se vracím na pumpy, které už znám, pokud to jde, protože auto zatím v pohodě jezdí. :-)

No a pak samozřejmě šetřím studené a nechávám ho vydejchat po zátěži na dálnici (naposledy 180 furt přes Německo v noci), jinde to nehoním (nemám kdy a kde).
  • « 00 Reagovat !

foto pacias

pacias 15.10.08  23:50

« Re: kupuji mondeo

superkutil: dekuji za porovnani s jinymi vozy, vsiml sem si, ze se mondeo casto porovnava s citroenem c5, octavii, s mazdou 6, nejako toytou a bmw....., ale ja uz sem pevne rozhodnut pro forda. pro me je to srdecni zalezitost na zahrade stoji bratruv escort RS COSWORTH a po nekolika rozhovorech se zaťatými skodovaky uz si jinou znacku nez FORD snad ani koupit nemuzu >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pacias

pacias 15.10.08  23:26

cetl sem spostu nazoru na pouzivani aditiv a opravdu nevim jedni rikaji aditiva super druzi ze je ford nedoporucuje ani nahodou nedavat tak sakra nevim :-|
  • « 00 Reagovat !

foto pacias

pacias 15.10.08  23:24

cja ta pojistka je ale hrozna palba :-O pocital sem to u jedne pojistovny a vychzelo to na nejakych + - 20000 to je hnus
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 15.10.08  15:31

Impaler: Titanium a ST jsou odlišné, hlavně podvozkově a v benzínu je to Titanium 3,0l(204 koní) a ST 3,0l 226koní ,TDCI ST 2,2 je výkonem stejné,
    Liší se to v detailech , ale Tit X a ST jsou si až na drobnosti exterierově hodně podobné - drobné odchylky jako kšiltík nad zadními dveřmi, jiná kola , jiné prahy a jiný zadní nárazník(jiná mřížka vzadu), v interieru je to hlavně o anatomech Recaro a pár nápisech

Jinak než s havarijní pojistkou bych do ST kitu nešel - ono i normálně je to téměř masochismus, takže dobrá pojistka v případě dražších aut bych řekl je téměř povinnost - nejsem členem žádného pojistného spolku - abych nebyl napaden za lobbíng.

Kutil: Jen jsem se nestačil ve tvém příspěvku divit - máš opravdu FORD MONDEO ???- podle předchozích příspěvků si nejsem jistý >:D - asi několik let zpátky >:D >:D
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 15.10.08  14:36

« no vida

pacias: no vidis, clovece, ty mas uplne konkretni predstavu a velkou resersi za sebou a zeptat ses akorat neumel. :-) v pripade estetickych prvku si projdi prispevky a odkazy Lorda Mystica...jinak myslim existuje Titanium, Titanium X a ST TDCi (nebo TDCi ST, nevim), ne? Uplne totozne myslim nejsou.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.10.08  13:08

pacias: No co se tu psalo, tak šlo o problémy s českou naftou která málo maže a dochází k zadírání čerpadla a z něj uvolněné špony jdou do vstřiků mebo se vydírají vstřikovače. Ale u ojetiny je to vždy kombinace problémů známých (výrobní a konstrukční) a problémů vzniklých z užívání vozidla. A ty druhé, ty má každé auto jiné a ty bývají důvodem oprav. Alespoň já jsem vždy u ojetin narazil na nějaké skryté poškození.
  • « 00 Reagovat !

foto pacias

pacias 15.10.08  11:19

superkutil: jo s temi pro a proti to znam, proto se ptam tech nejpovolanejsich a to majitelu ptam se i po znamych co delaji v servisech jestly se tam to auto objevije casto s temi samymi problemy a pry jen zridka, ale co se nezapre, ze s temi problemy co se zde uvadeji ale jak je receno je to jen diky nekvalitni nafte snad to nekoupim po nekom co tam necpal neco cucliho ze statku, ale nemci jsou snad rozumny SNAD
  • « 00 Reagovat !

foto pacias

pacias 15.10.08  11:11

cja: jojo o tech karosarskych dilech vim ale hold za krasu se musi priplacet no ;-\ ale asi pujdu do havarijniho 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.10.08  10:28

pacias: Pokud bys chtel, tak jedno Titanium EURO3 by tu bylo. Chtel jsem ho pred casem prodat, kdyz jsem kupoval Smaxe, ale ta ztrata se kterou bych ho po roce uzivani prodal byla tak vysoka, ze jsem ho nechal v rodine.
    Co vim, tak tlumice na zadek (udrzovani svetle vysky) jsou vic nez dvakrat drazsi- me staly 16tis. Jinak se lisi hlavne ceny karosarskych dilu- narazniky, predni blatniky. Pokud hodlas auto havarijne pojistit, tak je tento problem vyresen,protoze pojistovna ti to pojisti jako normalni mondeo a v pripade havarie zaplati drazsi dily bez mrknuti oka.

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.10.08  10:05

pacias: Myslel jsem, že se ptáš na rozdíl 2.2TDCI mezi EURO3 a EURO4. Když jsem Mondeo TDCI kupoval, tak jsem si přečetl, jak je to hrozný motor, jak odcházejí vstřiky, čerpadlo, trojkombinace, setrvačník, EGR. Jak to není motor vhodný na krátké popojíždění, jak má 2.2TDCI vyšší spotřebu oproti 2.0TDCI. Tak jsem se rozzhodl pro S-MAX, ale nějak jsme se s pordejcem špatně domluvili na S-MAX 1.8TDCI a tak mi ho prodal (byla velmi zajímavá cena) a protože se naskytla zajímavá koupě na 2.2TDCI, tak jsem šel do něho. Hodně moje rozhodování ovlivnila cena a taky celkem dobrá zkušenost s předchozím Mondeem. Počítal jsem s tím, že ty výše uváděné problémy můžou nastat. A po těch najetých 50000km můžu říct, že Mondeo byla dobrá koupě. Mám bezpečné, rychlé a celkem úsporné auto s velkým kufrem. Mohu porovnávat s kolegy, kteří si ve stejné době co já koupili Renault Grand Scenic benzín a VW Touran 2.0TDI a zatím se ani na jednom autě neobjevila žádná závada. A kolega má už 4tého Renaulta a měl s nimi jen 1 problém s turbem v záruce. Takže je to o štastné ruce při výběru ojetiny a o fungujícím garančním servisu u nového auta. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 15.10.08  07:32

martin.z: opět dobrý argument >:D
    pacias: jmenuje se to 2,2TDCi Titanium X - mám ji v EU 3, zatím vše funguje, ale zamysli se nad jedinou věcí , je to trochu Ford tuning - není to ještě ST, ale náhradní díly jsou trochu jinde - přední nárazník asi 16t bez práce a laku, tlumiče trošku odladěné stojí taky skoro 2x tolik než normální, holt za ST paket se připlácí - a je třeba si to taky uvědomovat - sníh na silnici a jsi jako pluh nebo na polní cesty taky zapomeň
  • « 00 Reagovat !

foto pacias

pacias 14.10.08  22:14

nerozepsal soryy chci RV 2004 ale radsi 2005 koukam po TITANIUM X ST paket hlavne po nemecku, v cr je na prodej snad jen jedno :no: nejprve sem koukal po 2,0tdci ale st paket je jen 2,2 takze tento obsah
  • « 00 Reagovat !

foto pacias

pacias 14.10.08  22:08

DIky, s tou euro trojkou sem to myslel tak jestly u nich neni takovi rozdil jako mezi 2,0tdci RV2000-2003 a RV brezen 2003 ...... ale to se doctu, sorac za zbytecny dotazi, ale co nenajdu se zeptam ja precet asi prvnich sto padesta dotazu a pak sem napsal hold prectu to cely ;-\ ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 14.10.08  20:12

cja:
    je levny.. ale kdyz se kouknu na cenu jeho ojetin tady v cz tak se tato vyhoda nejak rozplyva, protoze na vystupu je nejak jeste levnejsi :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 14.10.08  19:41

ten řetěz se dělá ve 250t km a jinak je to jako se vším - buď se trefíš a nebo se netrefíš, ale tak už to bývá. Zase na obhajobu Mondea by měly zaznít taky nějaký argumenty - nebo už došly?.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 14.10.08  16:31

pacias:

ja bych ke vstrikum, trojkombinaci jeste pridal setrvacnik, korozi, horsi lak (vic trpi na kaminky a ruzne drobne odirani), nekultivovany projev za studena viz. nerovnomerny volnobeh, hlucnost a kourivost. Pokud nejezdis dlouhe trasy tak bych o tomhle typu dieselu vubec neuvazoval..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.10.08  09:52

Ještě k těm rozvodům. Mondeo má (bezúdržbový, nebo hodně dlouho bezúdržbový) řetěz, takže tam to je v pohodě. Na druhou stranu zase má jakýsi kladkostroj (trojkombinace), který má nelibý akustický projev cca. po 50 tis. km a stojí cca. 9 tis. Kč v autorizovaném servisu.
    Také se mi líbí tvá naivita, když myslíš, že u nejméně 4 roky starého auta dle stavu tachometru poznáš, kdy co měnit.
    Moc jsi se o autě nerozepsal, ale pokud je to z D a min. 4 roky staré, tak klidně počítej s nájezdem nad 200 tisíc, tedy jsi už za průměrnou životností vstřiků.
    Pokud ti to už stojí v CZ bazaru, tak asi nejlepší je si zjistit nejbližší Delphi servis a tam to odvést na diagnostiku. Zaplatíš do 2 tis. oni ti řeknou na kolika procentech jsi a na základě této informace z prodejce vymámíš další slevu, neboť se jedná o skrytou vadu. Jenom asi nesmíš, na cestě k Delphi servisu natankovat ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 14.10.08  08:35

Mno, abych blize odpovedel na tvuj puvodni dotaz. Ne kazdy z nas ma 2,2, to za prve. Za druhe v pohode automaticky to rozhodne neni, proto ta auta jsou tak levna.

Na druhou stranu PetrT., alias WinDiesel, je zdejsi odbornik, ktery nas ujistuje o existenci tychz problemu u jinych znacek. Ja mu to verim, vsichni ne. Cili hledej ke vstrikum jeho prispevky.

Dale, mondeo ma hromadu vyhod a s tema vstrikama to neni tak zakonite spatne. Jenze nas je malo a mame jeden auto od novoty s malym najezdem (treba ja 2,0 96 kW, tri a pul roku a 76 tisic km, zadny problem), jiny uz ojizdi druhe nove a ctvrte vstriky...

Tankujem dobrou naftu (Shell, Benzina, OMV), protoze nam WinDiesel tvrdi, ze se to vyplati. Stejne tak menime, aspon ja, palivovy filtr nejpozdeji po tech dvaceti.

Na ojetem bude zalezet, jak se k nemu chovali. Diagnostiku vstriku si v par vybranych, nikoli nutne Fordich servisech muzes nechat udelat, ale bude te to stat penize. Radsi bych s tema petadvaceti navic pocital na vstriky, nekdo se toho auta z nejakeho duvodu zbavuje a tohle byva asi casto duvod. Ale to je spekulace. Taky prej hnijou dvere zespod a podobne. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 14.10.08  08:23

pacias: strucne - projev trochu snahy a cti si toto vlakno. Neda se prepsat do jednoho prispevku. Obcas se tady objevi tazatel tveho typu a neni nase schvalnost, ze malo odpovidame. Kutil to mysli dobre, ale po svem. Opakuji, cti si zpet, informaci je tu hodne, taky hodne balastu, to uz tak je. Vyhledavani funguje blbe, aspon ja to s nim moc neumim, ale fakt nemuzes cekat, ze ti budem potvrzovat nebo rozmlouvat volbu konkretniho auta.

Vstriky - to se tady doctes asi lip nez nekde jinde, jenom si to musis vytahnout z toho ostatniho.

Jestli se spokojis s tim, ze eurotrojka je v pohode, tak nam pak nenadavej. To je jako dotaz, jestli je lepsi televize Panasonic nebo Samsung, jestli sou blondynky v pohode a tak...

Muzes mit v merku super auto za dobre penize, ale to nikdo z nas neposoudi. Co by se dalo rychle napsat - jestli te nedockavosti svrbi prsty nad mondeem TDCi z roku 2002-2003 za super cenu, tak si radsi dej panaka a zacni cist. Neni to bez rizik.
  • 00 Reagovat !

foto pacias

pacias 13.10.08  22:57

« kupuji mondeo

na co dat pri koupi mondea pozor? da se nejka zjistit, ze vstrikovac nebo cerpadlo pujdou brzo do .....
  • « 00 Reagovat !

foto pacias

pacias 13.10.08  22:19

4 Superkutil: dik dik takze se nemam vubec bat zakoupeni EURO trojky? nasel by se nekde plan servisnich intervalu a garanci(abych to nekoupil tisic kilometru pred rozvodama a pak me necekal servis za 25000)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 13.10.08  08:55

Mám 2.2TDCI EURO IV, prý oproti EURO III mám lepší zrychlení a vyšší spotřebu. Jinak by ty motory měly být stejné. Údajně je 2.2TDCI velmi povedená a nemá problémy 2.0TDCI. Mě ve 40000km odešel EGR a jsou prý vyběhané kladky(?). Pozná se to tak, že po nastartování motor hodně drnčí. Ale po ohřátí je super. Je sice žravější jak 2.0TDI a má měnší zátah, ale zase je tišší.

Aditivum používám VIF a jsem plně spokojený. Bez VIFu byly problematické starty (nafta Shell), motor cukal a bíle kouřil. S VIF bez problémů a nafta se dá brát jakákoliv. Osobně jezdím na Lukoil (bývalý Jet). Se Shell jsem spokojený nebyl, respektive nevidím rozdíl. Doporučuje se často měnit palivový filtr (po 15000km).
  • 00 Reagovat !

foto pacias

pacias 13.10.08  00:52

« tdci

fakt sory ale psalo mi to že to nejde odeslat tak sem to zmáčknul víckrát
  • 00 Reagovat !

foto pacias

pacias 13.10.08  00:52

« prosím o jakékoli rady

omyl sory :no: :*)
  • 00 Reagovat !

foto pacias

pacias 13.10.08  00:51

« prosím o jakékoli rady

omyl sorry
  • 00 Reagovat !

foto pacias

pacias 13.10.08  00:47

« prosím o jakékoli rady

omyl
  • 00 Reagovat !

foto pacias

pacias 13.10.08  00:47

« prosím o jakékoli rady

omyl
  • 00 Reagovat !

foto pacias

pacias 13.10.08  00:46

« prosím o jakékoli rady

Zdravím všechny forďáky, ;-) pánové chci se zeptat na tento motor 2,2TDCI !EURO3!!EURO3!. Mam se obávat něčeho u tohoto motoru? Nějaké konkrétní věci která je opravdu choulostivá. je něco proč EURO3 nekupovat?jaká aditiva přidáváte?(značku). jakou naftu tankujete v zimě? (mam benzin proto se ptám jak.....) má shell nějakou spešl naftu na zimu? a cokoliv dalšího přivítám, cokoliv. předem dekuji.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.10.08  13:48

« Re: Komplexy...+ tempomat ...

hope: No víš, já se od počátku snažil řešit problém s motorem se servisem. Ale řekli, že je to v pořádku, že je to tím, že motor není zajetý, že je to diesel a já jsem zvyklý na benzín atd. Tak jsem to řešil s FMC, ale ti se tvářili, že oni s Fordem nemají nic společného a že prý smluvní vztah mám se servisem a mám to řešit s nimi. Nakonec jsem i investoval do grafu z motorové brzdy, vyšly divné výsledky a zase ani servis ani FMC nehodlali nic řešit. Tak jak jsem je měl k*rva donutit, aby se na to podívali a EGR vyměnili. Myslím, že jsem udělal vše co bylo v mých silách. Já přece nemám dělat servisu testera, má být v jejich zájmu abych byl s autem spokojen a oni mají být první, kdo navrhne, že auto zkontrolují a problém odstraní. Myslím, že jsem jim za to v podobě nového vozu zaplatil dostatečně.

A já např. měl křivku úplně jinou než uvádí Ford a přesto FMC tvrdilo, že je to v pořádku. Takže vlastně auto může mít jakoukoliv křivku a je to v pořádku. Dokuce může mít úplně rozdílné hodnoty momentu a výkonu a při jiných otáčkách než výrobce uvádí a je to v pořádku. To nějak v době řízení pomoci SW v ŘJ nechápu. Ve své podstatě je z jejich pohledu vše v pořádku, pokud to nějak jezdí. :-)

Ano, máš pravdu. Je to o lidech, jejich pracovitosti, ochotě, zájmu, odbornosti a někdy i lásce k práci.

Já mám ve svém oboru zkušenost, že je velmi těžké sehnat schopného zaměstnance, neboť většina chce vysoké platy, nic moc nedělat, podvádět zaměstnavatele a rozkrádat firmu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.08  13:40

Ano je to o lidech a jejich přístupu a zrovna tvůj EGR je důkazem toho, jak se dá řešení problému chytit za špatný konec. Prostě místo toho, abys porovnal chování svého vozu s jiným stejným, plival jsi bláto o špatně navržené momentové křivce motoru.
    Teď je to tu zase.
    A normální člověk, který si zvykl na to, že před prvním použitím tempomatu stiskne ON a dále používá již pouze RES (+- použiju snad jen někde dálničních obchvatech, kde po 10km dlouhé 80 začíná 5 km dlouhá 100km/h viz. třeba Linz) prostě nepozná, jestli máš problém, nebo stihomam.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.10.08  12:54

DR: Díky za snahu, nechci tě naštvat. :-) Já jsem popisoval funkci mého tempomatu a vyjádření servisu. Jezdím 130km/h podle GPS, takže je to nějakých 138km/h podle tacho. Jezdíme v podstatě stejně rychle a tak nevím jak to děláš, ale jezdím po D8 a tam vpravo jedou 100km/h a vlevo se snaží jet 160km/h. A do toho občas kamión předjíždí kamión. Takže to znamená zpomalit na 100km/h, počkat 1/2-2minuty než se předjedou a rozjet se na 130km/h. Akorát když vlezu do pravého, tak dojedu auto jedoucí 100km/h a vlevo je plno jak se nahromadění chrti snaží zrychlit na 140-160km/h. Když zůstanu v levém, tak se na mě tlačí ti chrti. Do toho zase v dálce předjíždí kamión jiný kamión a chrti brzdí co to dá aby se ze svých 160km/h dobrzdili na 100km/h ale přitom aby nepustili niko dalšího z pravého pruhu. To co píšeš ty se dá používat jen na poloprázdné dálnici a nebo až se Češi naučí vracet do pravého pruhu. Jen jsem tím chtěl říct, že v ČR je použití tempomatu problematičtější jak v jiných zemích kvůli rozdílnosti rychlostí pruhů.

A ten tempomat mi už impaler vysvětlil, že je rozbitý i když servis tvrdí, že je v pořádku.

A co se týče tvých pocitů, že musím mít stále něco rozbitého na co bych si mohl stěžovat, tak věř, že chci jen aby věci fungovali tak jak tvrdí jejich výrobce a taky mám plno věcí, které se tak chovají a není s nimi jediný problém. Pokud by tempomat fungoval jak psal impaler a pokud by byl podsvícený neřeknu ani slovo. Používal jsme tempomat i v jiných vozech a tak divně jak v Mondeu se nechoval.

Taže závěr je: tempomat je rozbitý, ale servis tvrdí, že je v pořádku. To znamená, že se jim ho nechce opravovat a nebo nevědí, co s tím. Nebyl by to první případ, viz EGR. A znám plno firem které se tak chovají. Prostě snaha neřešit záruční opravy je dána principem, nikomu se nechce dělat nic zadarmo. >:D

A pokud se podíváš, tak konstrukce tempomatu v Mondeu je opravdu taková, že nepůsobí jako díl s kterým bylo počítáno při návrhu auta. Jinak je samozřejmě tempomat propojený na ŘJ, to by snad ani jinak u auta s elektronickým plynem nešlo.

Hele, kašli na tempomat, jen jsem potřeboval vědět, zda se to ostatním chová taky tak jako mě. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.08  11:17

Hmm, fórum háže chybové hlášky o nemožnsoti zápisu do DB, ale příspěvky si zapisuje ... Tak sorry za balast.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.08  11:16

kutile: jak už byla napsáno mockrát, pokud chčiješ proti větru, tak se nediv, že máš mokrý gatě. A stejně tak, pokud sveřepě trváš na rychlosti 130 km/h, když pravý pruh jede 80 a levý 140-160, tak holt pohodlí mít nebudeš. Já jezdím po D1 na tempomat většinou 140 km/h tacho, což je cca 133 km/h reálně. Naprosto v pohodě, využívám mozek (svůj vlastní), sleduju provoz kolem sebe, před sebou a za sebou a předvídám. Nesnažím se jet na tempomat za každou cenu a za každým pomalejším autem, mám tam furt nastaveno 140, když dojedu pomlejšího, tak tempomat nevypnu, ale pouze deaktivuju (s předstihem a hezky dobrzdím motorem přiměřený kousek za jeho zadní nárazník), až mám před sebou volno, stisknu "RES" a jedu zase 140. No problem - i když asi jak pro koho, že.

Tohle už jsi řešil tolikrát (i na našem fóru), až je mi z toho zle, tobě není rady ani pomoci. Tobě kdyby snad náhodou všechno fungovalo jak ty chceš, tak půjdeš a něco si rozbiješ jen proto, aby sis měl na co všude a pořád stěžovat.

BTW, tempomat v mondeu (ten z výroby) samozřejmě není žádná dodělávka, je to originál součást fordí ŘJ (resp toho sw v ní), žádný přídavný modul/krabička. Jen u aut bez elektronického plynu potřebuje pochopitelně k činnosti ještě ovládací servo, ale to není tvůj případ. Což se na našem fóru taky řešilo a ty to víš. Proč já se zase snažím, když předem vím, že je to marný, je to marný, je to marný :no:
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.10.08  10:08

« Re: tempomat

impaler: OK, já ti to věřím. Problém je, že když jsem problémy s tempomatem říkal v servisu, tak mi řekli, že je to normální a že je to v pořádku. Totéž platí i pro EGR. Reklamoval jsem to a bylo mi řečeno, že motor je v pořádku. To je pak težké něco řešit. Udělal jsem i pro servis a FMC měření na Jarově, ale ani to je nedonutilo EGR zkontrolovat, naopak zuby na křivce považovali za normální a na to, že auto nedosahuje max rychlosti mi odpověděli, že nemám jezdit tak rychle a že max rychlost je nic neříkající hodnota. To že momentová křivka vypadá úplně jinak než uvádí výrobce považovali také za zcela normální věc. :-) Co jim mám dát ještě víc, aby se tím zabývali?

Jinak pokud držím (+) nebo (-) dlouho, tak auto opravdu plynule zrychluje nebo zpomaluje.
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 10.10.08  09:41

« Re: tempomat

Kutil: potřetí opakuju, že nic takového mi to nedělá. Prostě to zpomalí plynule zpět na nastavenou hodnotu, možná tak, jako bych dal nohu z plynu, možná dokonce plynuleji=pomaleji. Ale žádné skoky dolů se nekonají, vždyť by to byl nesmysl. Tvrdím, že to máš rozbité. S motorem se nám to taky potvrdilo, že to máš nějaké divné. Dlouhos nás i servis otravoval s grafama a krouťákama, ale patrně jsi měl recht, že to není v pořádku. Co nechápu, že když to byl EGR, že to nezkusili dřív.
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 09.10.08  21:38

« lordmystic's ford mondeo medailonek (ochutnávka)

tuto sobotu se chystám již potřetí pokračovat v natáčení medailonku o mém fordu mondeo... schválně jsem se ještě nepochlubil s doplňky (kola, prahy, přední spoiler, zadní křídlo, černé fólie, atd.) - nechávám si to do tohoto videa které vytvářím.

a jen malá ochutnávka jednoho surového neupraveného zběru...
    [odkaz]
    jo a prosím všechny rejpaly, ať se zdrží komentářů co je či není pro auto dobré - to vím také, ale aby to bylo opravdu cool, je třeba tam pár podobných záběrů dostat, i když mi to trhá nejen gumy, ale i srdce :-)

ps - a jen podotýkám že to bylo bez přípravy a napoprvé - a myslím že se to docela povedlo...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…