FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 19.11.08  17:44

« Re: Filtr MANN

rybiz: Mám 2,0 TDCi 96 kW Euro 3 a při sešlápnutí taky zahulím. Ne víc než VW (oni mají vysokou kompresi, tak aby potlačili tvorbu karbonu, mají vysoké NOx - oxidy dusíku - všimni si, když kolem Tebe projede TDI-PD, divně a kysele to zasmrdí - to se s vlhkostí ve vzduchu spojují oxidy dusíku a vzniká směs kyseliny dusné, dusnaté, dusité, dusičité - a kyseliny jsou jak známo kyselé.)
    Euro 4 skoro nehulí - je to rozdíl. Euro 5 vůbec a ani nepotřebuješ filtr pevných částic - holt norma je ale norma, to je v pořádku.
    V noci Ti zrcátko funguje stejně jako princip kouřoměru - odrazem světla reflektorů za Tebou jedoucího vozu se odrazí tzv. polarizované světlo - to kmitá pouze v jedné rovině, normální sevěto ve všech možných rovinách - odrazem ty ostatní až na 1 odfiltruješ - a potom toto polarizované světlo je snadno pohlcováno nečistotami ze vzduchu a výfuku. (Opacimetr). Ty to tudíž vidiš velice zřetelně !!!!!!!!
    A to bys koukal co jsem já viděl (neviděl) v zrcátku, když mi odešel EGR..... >:D
    Shell V-Power - vysloveně mne zklamali, zlatokopectví.
    Benzina Verva - testoval jsem, paráda - jen aby jim to vydrželo.
    Aditiva nejsou zdaleka tak důležitá jako správný filtr - POZOR - správná aditiva způsobí vydělění vodních částeček z nafty - ty pak má pochytat správný filtr (funkční, ne napodobenina) a také odloučit.
    Pokud tankuješ průměrnou naftu a dáváš aditiva, Tvůj korektní filtr se dříve naplní odloučenou vodou.
    Filtry měnit max. po 20 tkm.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.08  17:12

WinDiesel: díky moc za info, hned zítra se podívám, co že tam vlastně je ;-)
    Ještě využiji tvých znalostí a zeptám se tě na jednu věc. Jelikož je to moje první dieselové auto, tak nemám žádné zkušenosti z tím, jak má nebo nemá motor kouřit. Všiml jsem si už několikrát u Mondeí že při razantním přišlápnutí plynu zahulí a řekl bych že víc než koncernová auta. Mě osobně při normální jízdě, pri studeném startu ani při rychlé ustálené jízdě po dálnici nehulí, ale již několikrát jsem si při rychlejším rozjezdu nebo do kopce všimnul ve zpětném zrcátku , hlavně v noci když za mnou svítí auto že zahulím taky. Nevím jestli je to "normální", nebo jestli je to předzvěst či následek nějaké závady ??
    Jinak motor má krásný hladký chod (na diesel samozřejmě)jak na volnoběh, tak v otáčkách, nic neškube, nekolísá a táhne jak stádo volů :-) :yes:

Ještě bych dodal, že jezdím výhradně na Shell V-Power diesel a na Verva Diesel od benziny. Střídám to vždy po dvou nádržích. Subjektivně mi přijde na Vervu motor ještě tižší a řekl bych že i trochu lépe táhne.
    Zajímaly by mě tvé zkušenosti s těmito palivy a Tvůj názor na případnou dodatečnou aditivaci nafty. Diky moc.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 19.11.08  16:49

rybiz: Když tak se u MANNů zeptej, zda má jejich filtr systém recirkulace paliva (Delphi jej má patentovaný, takže napodobeniny NESMÍ tento patent obsahovat).
    Pokud řeknou že ano (a na voze jsi našel filtr který není Delphi HDF924), z hrdla lžou - bylo by to porušení patentového práva.
    Taky se jich zeptej, jestli budou platit všechny škody, které na vstřikování vzniknou používáním jejich napodobeniny (pokud je to tedy napodobenina - cena napovídá, že by to i mohl být originál HDF924 od Delphi).
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 19.11.08  16:39

rybiz: HDF924 je rozhodně 2 mikronový filtr. MANN je jedna z serióznějších značek, DELPHI HDF924 překupuje a přebaluje.
    Pozor - všichni se vždycky budou dušovat že mají plnohodnotnou náhradu!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Řešení je snadné - MANN je v databázi uveden jako jeden z těch, kteří Delphi HDF924 překupují a přebalují. Vezmi zrcátko a hledej na tělese filtru DELPHI a HDF924. Pokud to tam máš, OK. Pokud ne, pořiď si levněji (cca 900 Kč s DPH, MANN 1400 Kč) originál Delphi, MANN jim hoď na hlavu a žádej peníze zpět. To je naučí, podvodníky.
    Ale jak říkám, MANN může prodávat přebalené DELPHI HDF924.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 19.11.08  16:32

« Re: Filtr paliva

superkutil: Jkkoli jsou typy regulace různé, vždy jsou uloženy v ŘJ a čiper s nimi mmůže pracovat. Hlavně se ale pracuje s tlakem v turbu.
    Tlak v zásobníku není nikdy stejný. S otáčkami jde nahoru (a zvyšování tlaku reguluje ventil/ventily na čerpadle), pokud pustíš nohu z plynu, jde tlak dolů (u Delphi tlak vypouštějí vstřikovače - velmi přesně tak, že není třeba dodatečný chladič vypouštěného paliva, u ostatních značek vypouštějí tlak regulační ventily umístěné vesměs na zásobníku tlaku, vesměs je třeba toto vypuštěné palivo chladit).
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 19.11.08  16:27

Howgh. Šuka.la nahí !!!!!!!!! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 19.11.08  16:26

babo: Na silnějších verzích se pracuje (u Subaru). Prozradím ti tajemství - i další vozy značky Lexus dostanou již brzy diesel ale musí být vymakaný.
    2,0 TDi CR - chechtám se, v rámci úspor mají vysokotlaké čerpadlo nového typu - a ejhle - ono je to PD, jen trochu upravené !!!!! Sice jen 1 místo 4, ale stejně bude mlátit. A na rozdíl od BMW si nikdo nedá práci s utlumením.....
    Mazda - jasně - zrovna teď novinářská sebranka testuje 2,2 MZRCD na Mallorce, tak si brzy počteš.......
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.08  16:13

« Filtr MANN

Ahoj, jsem zatím krátce majitelem Mondea combi r.v. 4/2005 2.0 TDCi 85 kW 6ti kvalt. Auto má najeto 88tkm, z toho jsem já najel za měsíc 6tkm. Jelikož takový nájezd budu mít i nadále každý měsíc, je pro mě životně důležité, aby vše šlapalo tak jak má i nadále.
    A teď k věci, hned po koupi jsem nechal vyměnit olej,chladící kapalinu, brzdovku a samozřejmě všechny fitry. Bohužel až po této výměně jsem našel tohle fórum, které jsem opravdu celé poctivě přečetl ;-)
    Kromě jiného, mě nejvíce zaujala problematika filtru paliva, která je taky důvodem proč sem píši.
    Všichni totiž doporučují výhradně filtr "DELPHI - DF HDF924"
    který jsem tam samozřejmě nedal, protože nebyl skladem. :'-( . Jako plnohodnotnou náhradu mi byl doporučen filtr "MANN - MF WK829/3", který jsem tam také dal.
    Tak jestli bude někdo, kdo tomu opravdu rozumí tak hodný a odpoví mi, je li tento filtr bez následků použitelný, budu Vám vděčný. Nikde jsem totiž nenašel nic o tomto filtru, tak jem volal na zastoupení MANN, kde mi bylo zděleno že filtr je plnohodnotná náhrada filtru Delphi HDF924 a jeho filtrační schopnost je 3 mikrony, což je myslí stejné jako u Delphi HDF924.
    Jinak zatím vše bez problémů, tak doufám že mi to vydrží :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 19.11.08  11:46

WinDiesel: To znamená, že u DFI3 již je stálý tlak v C-R nebo že se reguluje jiným způsobem? Protože pokud vím, tak právě na regulaci tlaku v C-R bylo postavené čipování motorů TDCI.

Chtěl bych si svoje auto nechat co nejdéle, protože je v současnosti neprodejné za rozumnou cenu a tak by mě zajímalo, jak dlouho vydrží. Už v loni v zimě jsem musel do Shellu začít přidávat VIF, aby to naskočilo a nekouřilo a aby byl chod pravidelný.

Nemáte někdo statistiku poruchovosti Mondeí s motorem 2.2TDCI?
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 19.11.08  11:39

WinDiesel: dík za info. Celé jsem to poslal do servisu, oni to předali na FMC CZ ať se k tomu vyjádří - počkám co se ke mě dostane a dám vědět. Byl jsem opět ujištěn, že mám být v klidu. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.08  11:25

Diky za info. boxer diesel som konecne isiel a je naozaj fantasticky, ak by aj subaru spravilo nejaku 180ps verziu, boli by fakt zaujimavi hraci.
    2.0 TDI CR som isiel v A4 a teda som sklamany. Ma mat na rozdiel od verziach vo VW este vyvazovaci hriadel navyse tusim, ale pride mi stale hlucny pomerne a nie s prilisdobrycm priebehom, skoro pripomina az PD stale.
    Mazda - ako ja som si to myslel od zaciatku, ved su tam ine vstrekovace, zdvih vsetko
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 19.11.08  11:10

superkutil: Na vině bylo čerpadlo DFP1 vyráběné od 2001 do 2003, zcela odlišné konstrukce citlivější na nekvalitní naftu. 2004 až do teď je značně zodolněné, poslední ročníky neznají výraznější problémy. Původní čerpadla se vydírala a metalický prach vydřený z čerpadel ničil vnitřní stavbu vstřikovačů.
    Nynější systémy Delphi používájí DFP3, dosti podobná čerpadla všem konkurenčním, tam už se žádné vydírání nekoná a vstřikovače jsou najednou držáky.
    Byl tam ještě další rozdíl. Původní vstřikovače Delphi DFI1 regulovaly tlak v railu - tím byly namáhány a to velice. Nynější vstřikovače Delphi DFI3 stejně jako všechny konkurenční nic neregulují, pouze vstřikují palivo.
    Piezo vstřikovače mají mnohem jednodušší konstrukci a minimum mazaných pohyblivých dílů, nejnovější generace od Delphi je dokonce bezpřepadová. Do vstřikovače nejde žádný přebytek paliva, nic se nevrací (tam bylo vždy jádro pudla - příliš zvětšené množství paliva jdoucího do přepadu a čerpadla nestíhají doplňovat tlakový zásobník).
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 19.11.08  11:01

pava1: díky za upřesnění.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 19.11.08  11:00

cia: Není možnémíchat hrušky a jabka.
    Ty máš motor PUMA se vstřikováním DELPHI. Dnešní 2,2 TDCI je DW12 PSA-FORD se vstřikováním Bosch a předpokládám s filtrem Bosch.
    JEDNODUŠE ty filtry jsou odlišné, není možné použít HDF924 k systému Bosch u 2,2 TDCi DW12 PSA-FORD a taktéž není možné použít filtr Bosch z 2,2 DW12 na 2,2 TDCi PUMA.
    Opět ukázali svoji NEUVĚŘITELNOU NEPROFESIONALITU. Pokud je takovýto zmatek přímo u Fordu, potom potěš pánbu.
    Na třetí stranu, jak jsem psal včera, FORD MUSÍ UŠETŘIT ZA KAŽDOU CENU. Tedy, dovedu si představit že prvomontážní filtr Bosch určený do zcela jiného motoru nacpou do motorů PUMA. Ovšem, to, že tento filtr splňuje specifikace vstřikovacího systému Bosch, neznamená, že splňuje specifikace vstřikovacího systému Delphi. Pro Delphi to znamená "žádné garance". Např.: necháš si opravit vstřikovače Delphi v autorizovaném servisu Delphi. Dostaví se porucha. Servis Delphi si vyžádá filtr a obdrží Bosch - vymalováno.
    Pokud bude případné poruchy platit Ford, vcelku OK, ale spíše tady hrozí nepodpora jak od Fordu tak od Delphi.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 19.11.08  10:51

babo: Motory Honda jsou osazeny vstřikováním Bosch, původní motor je s aktuátorovými vstřikovači Bosch made in Japan (prakticky bezporuchové, Bosch JP má v JP obrovskou konkurenci v Densu, které tam prakticky ovládá trh, tak se Bosch JP snažil, a moc.) Druhá generace pouřívá piezo Bosch made in EU, což je trochu problém, ale neveliký. Většina lidí je 2. generací velmi zklamána.
    Nicméně, namlsaní zákazníci mají nyní veliké nároky na dieselové motory, zvláště v porovnání s boxerem dieselem, který je silný, nežere, je tichý a točivý !!!!!!! Pro všechny ostatní motory je to výzva !!!! Napč motor VW 2,0 TDI CR sklízí spíše kritiku.
    Mazda 2,2 je prostě Mazda, původní RF-TDI (2,0 MZRCD) a jeho evoluce RF-DI byl převrtán a upraven na 2,2 (označení motoru R2) a nemá absolutně nic společného s FORD-PSA.
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 19.11.08  10:40

to pava 1 : používal jsem běžně dostupný na benzinkách,nebo jsem ho viděl v OBI od STP.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.08  08:55

Já mám v motoru filtr Delphi. Kdo si to chce zkontrolovat, je to dobře vidět zrcátkem při pohledu na držák zezadu. Je tam vybrání a přesně v něm nápis DELPHI, nad ním modrá tečka a pod i nad nápisem nějaký číselný kód. Měnili mi to ve Fordu v červenci tohoto roku.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 19.11.08  07:40

A to že Delphi mají takové problémy u TDCI a jsou tak citlivé na naftu je konstrukcí nebo použitými materiály? To už piezo nemají problémy s vydíráním vstřikovačů a s ztrátou parametrů? Vždyť i piezo potřebují taky čerpadla. Naopak mají vyšší tlaky. Musí být u piezo také tak kvalitní nafta nebo už nejsou tak náročné?
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 19.11.08  07:38

WinDiesel: Dík za odpověď. Poslal jsem jim to mailem, tak jsem zvědav, jak se k tomu vyjádří - zatím mi tvrdí, že i do nových 2,2 170HP dávají tyto filtry. Jestli je to takhle kritické, tak proč se neobrátit na FMC CZ? Ať k tomu dá vyjádření a případné garance. Moje auto je už po prodloužené záruce, takže stejně případná oprava jde na mě, ale pokud tohle riziko existuje, proč se mu vystavovat - mě samozřejmě Delphi - doufám, že mám vstřikování Delphi(2,2TDCI 2005, EU 3) ? - žádnou záruku už neuzná, ale nechce se mi nést náklady spojené s případnou opravou. Dneska jedu do dealerství osobně, tak si to tam vysvětlíme >:D :-!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.08  23:43

Windiesel, Ty mas neuveritelne znalosti o diesel agregatoch. Sledujes trochu aj honda i-CTDI a i-DTEC? Su nejake zasadne zmeny medzi tymito motormi? Myslim, ze i-DTEC ma uz piezolektricke vstrekovace s viacstupnovym systemom (ovsem plniaci tlak 1800bar, pred tym bolo snad 1600). Aky je dodavatel tych vstrekovacov? Samozrejme je tam aj filter pevnych castic, z coho co pocuvam majitelia nie su prave stastny, vraj je motor kvoli tomu trochu "priduseny".
    Nie ze by ma nafta nejak brala, ja som proste na benzinaky, ale zaujimama ma to. Som aj zvedavy na 180ps diesel od hondy, ale nijak zavratne :-)
    A ako je to teda s tym 2.2 motorm od mazdy? Podla mna je to upolne nezavisly vyvoj a s 2.2 PSA/FORD nema v podstate nic spolocne
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 18.11.08  21:07

Mám k dispozici určité databáze poruch vstřikovačů a čerpadel a z toho zatím vychází (0 až 8 let) nejlépe Siemens VDO, nyní Continental, který nabízí vždy pouze piezo.
    V kategorii 0 až 3 let momentálního stáří vozidla je to tak jak jsem popsal.

V kategorii 3 až 6 let:
    piezo SVDO 1
    aktuátor Bosch 2 (Honda 1, Toyota 1,4 D4D 1-)
    piezo Denso 2
    aktuátor Denso 2-
    aktuátor Delphi 2-
    V této kategorii piezo nevyráběly spol. Bosch a Delphi

V kategorii 6 až 9 let
    piezo SVDO 1-
    aktuátor Denso 2-
    aktuátor Bosch 3
    aktuátor Delphi 3-

V této kategorii vyráběli piezo pouze v SDVO

Jasné a výrazné zlepšení je u Delphi, SVDO (Continental) si zachovává velice vysokou úroveň, Bosch a Denso udělali v rámci konkurenčního boje velký pokrok.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.08  20:53

WinDiesel: podle ceho to znamkujes?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 18.11.08  19:37

Piezo DELPHI (Mercedes 2,2 CDI twinturbo 150 kW) známka 1+
    Piezo CONTINENTAL (nynější 1,8 a 2,0 TDCi Ford) známka 1
    Piezo BOSCH (např. 2,0 dCi RSA) známka 1-
    Piezo DENSO (např. Toyota od ledna všechny verze motorů 2,0 D4D a 2,2 D4D) známka 1-
    Aktuátor DELPHI (aktuální, např. Mercedes 2,2 CDI 100, 120 a 125 kW, PSA 2,0 HDI 103 kW €5) známka 1-
    Aktuátor BOSCH známka 2+, u Hondy 1, u Toyoty 1- (1,4 D4D)
    Aktuátor DENSO známka 2, u Subaru 1-

CONTINENTAL nyní = SIEMENS VDO dříve
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 18.11.08  19:28

cia: je to jednoduché - fordí systém lže. Filtr HDF904 a po něm HDF924 byly vždy nedílnou součástí dodávek do prvomontáže - NIKDY SE NEDODÁVAL BOSCH. Filtr BOSCH neobsahuje patentovanou recirkulaci paliva, která zabrání ucpání filtru v zimě dokonce i letní naftou.
    Originálem je DELPHI a vždy bude ať si cokoli říkají u dealerů.
    Zeptej se jich, až, případně, se ti to vysype a Delphi říká že vysype a všichni víme že se to vysypat může, jestli to Ford zaplatí - to znamená čerpadlo za cca 17000 a 4 vstřikovače cca za 15000 a práci cca 7000 to vše bez DPH.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 18.11.08  19:02

WinDiesel: Aha, tak to jo. Měl jsem za to, že ty piezo mají sice vyšší tlaky, ale problémy s naftou jsou stejné. Dokonce jsem někde na webu narazil na informaci, že některé firmy raději zůstávají u elmag systémů než u piezo. Na piezo jsem se ptal ohledně motoru 1.8TDCI 92kW v S-MAX a prý nikdo zatím nemá zkušenost se spolehlivostí. Ty si myslíš, že už nebudou problémy jako jsou teď s Delphi?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 18.11.08  18:58

cia: Ano, to bude pro Ford velmi nepříjemná záležitost (ale nedělá to jen Ford). Existují 2 světy - prvovýroba (OE) a prvomontáž (OEM) a druhým světem je aftermarket - a tam se mohou dít strašné věci.
    Jedině ty sám se můžeš o své auto dobře postarat. Myslím tím klíčové záležitosti které ovlivňují výrazně například životnost motoru a vstřikování.
    MOMENTÁLNÍ PRAVIDLO ČÍSLO 1 U FORDA: UŠETŘT MAXIMÁLNĚ VŠUDE KDE SE DÁ, TI BLB.CI TO STEJNĚ NEPOZNAJÍ (někteří, protože se o to nestarají, ti druzí tomu nerozumí a ty třetí, ty převálcujeme.)
    Věř mi že si nevymýšlím. Ford nakupuje velice levné špatně funkční napodobeniny. Koukni na [odkaz] ......
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 18.11.08  18:56

WinDiesel alias PetrT.: viz dotaz níže + byl jsem ve Fordu, šli jsme celou historii serv . prohlídek auta a filtr vždy měněn po 20 t km, vždy origo Ford pod nějakým kodem s číslem, teď na mé auto opět Ford , ale na filtru Bosch - Delphi je možno, ale není to origo Ford - a teď babo raď :-) - nechat dát Delphi a nebo originál Ford(i když s informacemi co mám) a při případném problému riskovat to. že budu řešen jako někdo kdo nepoužil předepsaný filtr????? :'-( . Jezdím na servis stále do stejného místa už 9 let a zatím se ke mně chovali vždy slušně(asi proto , že majitel je kamarád :-) ), vždy problém řešen ať už na záruku nebo domluvu, víceméně spokojenost - při mém dotazu mi bylo řečeno, že problém s tímto ještě neřešili , u všech aut výměna filtru po 20t km, tak nevím jestli mám prudit dál a nebo čekat na špony 8-s .
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 18.11.08  18:45

superkutil: Z mého pohledu jsou ty úplně nejnovější motory a vstřikovací systémy prakticky bezporuchové, dost toho i vydrží. Značnou zásluhu na tom má piezo.
    My se tady ovšem bavíme generačně o 2 až 3 generace zpátky. Pokrok není zatím očividný.
    Z mého pohledu se v rámci možností výrobci systémů i motorů hodně poučili. (V rámci ekonomických možností).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.08  16:23

« čištění palivových systému

Co říkáte na tohle: [odkaz] nebo tady: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 18.11.08  16:18

« Re: Zimné pneumatiky - rýchlostný index

Nevim proc nemas Q uvedene v technicaku, ja to tam mam. Muzes pouzit danou kategorii nebo vyssi a muzes pouzit uvedenou kategorii i kdyz je auto konstruovane na vyssi rychlost. Pouziva se to prave u tech zimaku, kdy muzes mit Q, ale vic nez 160 byh s tim nejezdil (ne ze by nemely rezervu ale pro jistotu).
  • 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 18.11.08  16:14

« Zimné pneumatiky - rýchlostný index

V TP mám predpísané pneumatiky 205/55 R16 V/W. V poznámke sú ako alternatívne uvedené ďaľšie tri, všetko s indexom V/W, ani jedna M+S. V poznámke je ďaľej uvedené, že reťaze sa môžu použiť s pneumatikami 205/55 R16 V alebo 205/55 R16 Q M+S. "Q" ale medzi alternatívnymi pneumatikami samostatne uvedené nie su, takisto ani žiadne M+S. Ako to mám chápať? Môžem použiť "Q" do 160 km/h keď je max. konštrukčná rýchlosť auta 205 km/h? Alebo tie "Q" môžem mať iba s reťazami >:D Pripadá mi to ako Hlava XXII. "Q" môžem mať s reťazami ale súčasne "Q" nemôžem mať lebo nie su uvedené ako alternatívne pneumatiky.
    Ak sú povolené zimné "Q", môžem mať zimné "H" ? Mám "H" lebo sú podstatne lacnejšie ako "V" a sú až do 210 km/h. Ide o to či môžu byť, alebo nie.

• « 00 Reagovat !

foto cja

cja 18.11.08  13:55

Petr T.: Já tomu nerozumím, teď jsem volal do aut. servisu Ford a zeptal se co mi tam dali za fitr, servisní technik mi odpověděl, že filtr od Forda, taky mě není jasné, proč mi na dotaz, jestli je to Bosch a nebo Delphi řekl znovu, že je to origo Ford, tak snad si Ford nemůže DOVOLIT montovat tam pod svojí značkou něco co nevyhovuje podmínkám.Mají krásnou reklamu v TV na origo díly, tak tohle by byla docela nepříjemná záležitost - ne nejsem naivní, ale aspoň na to že tam dají co tam patří by se snad mělo dát spolehnout.
    Volal jsem teď majiteli servisu a slíbil, že mi dodá informace ohledně filtru, tak dám vědět, ale jestli vědí o problému a zastírají, tak si koupím jiné auto a Forda už nechci >:D .
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 18.11.08  13:27

Jo o TDI-PD a o 2,0 TDI 125 kW to vím. Myslel jsem starší TDI. Já jen že ten pokrok v dieselech dělá ze spolehlivého a bezúdržbového motoru nespolehlivý a náročný na údržbu. Jinak vycházím ze zkušeností uživatelů Renault a VW Group. Jedná se sice jen o cca 100 uživatelů, ale i to je vzorek. Jinak mám kolegu co má nového Passata s 2,0 TDI 125 kW a je to fakt krám. Vyměňuje ho za Toyotu.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 18.11.08  11:47

oleowr1: máš pravdu, vždycky jsem se tady přel se zakladatelem (DIM) o to, zda tomu má člověk nechat volný průběh, nebo zda se má člověk aktivně starat o svoje auto i v záruce a nespoléhat na dealery značky.
    Já se o své auto starám a problémy se vstřikovači neznám, mám poctivě najetých 202000 km. Ne že bych nějaké problémy neměl, to měl, ale hlavně s trojkombinací a řemeny.
    HDF904 již nekoupíš - toto je původní 5 mikronový filtr z roku 2004 (ukončeno, náhrada HDF924, lepší - 2 mikronový filtr).
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 18.11.08  11:43

Superkutile, jsi opravdu tak naivní? Všichni ostatní mají velice podobné problémy, pokud dají noname filtr anebo špatnou naftu, ale myslíš že se s tím HRDÝ majitel TDI nebo DCI bude chlubit? Tady na tomto fóru panuje férová otevřenost.
    Znovu Ti opakuji, zajdi si do autorizovaného servisu Bosch a zeptej se jich tam na TDI-PD !!!!!!!!
    Už se chechtám když vidím Tvůj obličej jako reakci na jejich odpovědi.
    Nebo si přečti 100000 km test na Passat 2,0 TDI 125 kW, tentokrát je v tom namočen Siemens VDO (nyní Continental VDO). A už neblbni.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 18.11.08  10:12

windiesel: zase se potvrdilo, že všechny bláboly o ISO xy, autorizovaných servisech atd. jsou k ničemu. V AutoBenex nabízejí na 2,0TDCi/96kW od Delphi dva modely filtrů HDF904 a HDF924, Ty doporučuješ HDF924, HDF904 je nepatrně dražší. V čem se liší?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 18.11.08  10:10

Teda pánové, když to tak čtu, tak za chvíli těm svým TDCI budeme povídat před spaním pohádky. Když vezmu majitele TDI, HDI a Renaultích dCi, jak se vůbec nestarají co tankují a přesto jezdí bez problémů. U TDI se dá jezdit i na naftu z JZD. Když slyším, jak někdo do TDCI cpe Vpower diesel+Vif, tak si říkám, jestli není lepší mít Ford benzíňák. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 18.11.08  10:05

martin.z: máš pravdu, kdyby jsem se to nedozvěděl z jistého autorizovaného servisu Ford, kterému záleží na dobré pověsti a který to hodně vyděsilo, nic bych nevěděl.
    Dále je to vyzkoušeno na filtrech HDF907 pro Renault 1,5 dCi, kde jdou vstřikovače do kopru i z důvodu 5 mikronové filtrace filtru HDF907. Dnes jsou všechny filtry pro 1,5 dCi 2 mikronové nebo 3 mikronové.
    Pro západní Evropu platí limit původních filtrů HDF907 60000 km, ale pro Turecko 10000 km (kvalita nafty). Současné 2 a 3 mikronové filtry mají limit výměny 30-40000 km pro záp. Evropu a 20000 km pro Turecko (špatná nafta). Věřte mi, že se kvalitou nafty blížíme spíše k tomu Turecku než k západní Evropě - a závěr si udělejte sami.
    Ford používá již delší dobu 2 mikronový HDF924 - použití jakéhokoli jiného filtru bude mít vážné důsledky pro majitele vozidla.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 18.11.08  09:58

jarda.suchy: Problém je v tom, že se Bosch nacpal (rozuměj zkorum....) do aftermarketu Fordu. V lepším případě zástupce Fordu NEVÍ, co je v krabičce a může tam být jak originál od Fordu, tak neschválená náhrada od Bosche. V horším případě přestal Ford odebírat filtry Delphi do svého aftermarketu, protože je kvalitnější a také dražší.
    Když je auto nové na trhu, nakoupí Ford milióny originálních filtrů za prvovýrobní ceny. Jakmile jsou tyto zásoby vyčerpány a již se vozidlo nevyrábí, měl by Ford nakupovat za jiné, aftermarketové ceny (vyšší, protože se již neobjednává v milionech ale řekněme v desetitisících). Takže by měl teoreicky mírně zvýšit ceny. To by ale mohlo znamenat ztrátu byznisu - a tomu se musí za každou cenu zabránit.......
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 18.11.08  09:51

Janerad:
    1 - hezké, moc hezké (Renault to dělá také)
    2 - jsou dvě věci: A - prvovýroba, B - aftermarket. Do prvovýroby (montáže vozidel) se nakupují nasmlouvané filtry, které se vyrábějí podle dohodnutých specifikací. Do aftermarketu lze !!!! nakoupit i filtry, které splňují požadavky poue prostřednictvím PROHLÁŠENÍ (naše filtry splňují bla bla bla). Ve skutečnosti nelze dosáhnou podobné ceny s náhradní produktem jinak, než ošizením kvality - PROTOŽE ORIGINÁLNÍ FILTR SE VYRÁBÍ V MILIÓNECH !!! Takže pokud chceš mít levný filtr, jehož cena je určována především obrátkou výroby, musíš něco ošidit - materiál, obal, konstrukci. V našem případě materiál funguje asi 5x hůře na 4 mikronové filtraci a více než 20x hůře na 12 mikronové filtraci. Pokud máš zájem, dej mi e-mail a já Ti tam nasypu více.
    PERLIČKA - jeden z nejmenovaných autorizovaných servisů FORD přestal odebírat filtry pro Mondeo od Fordu a začal odebírat originály od národního zástupce společnosti Delphi.
    3 - udělej to a já Ti poskytnu více údajů
    4 - paráda !!! On za to nemůže ale ilustruje to neschopnost zn. Ford
    5 - za to se omlouvám - rozhodně trvej na výměně filtru paliva za originál jinak budeš platit po záruce velké peníze - bohužel je to mnohokrát vyzkoušeno...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.08  08:57

Radek1: Měl bych dotaz, jaký čistič trysek jsi použil u svého motoru? Přemýšlím, že taky preventivně něco zkusím. Za studena je ten motor hlučnější, když se ohřeje, přede jako kočka od benzínu skoro k nerozeznání. Do nádrže leju Vervu+Vif, před testem v Autodiesel Vpower diesel+Vif. Na palivový filtr se podívám, přiznávám, že jste mě maličko zneklidnili s tím Boschem ;-\, nechával jsem ho měnit ve Fordu začátkem léta, tak doufám, že mám ten správný. Od teď si věci jako olej a filtry budu kupovat sám, což je asi jediná jistota. Smutné, ale je to tak :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.08  08:08

To Jenerad: tak nam taky rekni, ktere konkretni servisy ti nabidly ten filtr od BOSCHe, at tam ostatni nemuseji chodit jeste jednou.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 16.11.08  21:26

proc nabízeji? Protoze jim je to jedno, pripadnej problem neprijde nikdy hned a nelze dokazat spojeni s nimi.
    Navic co je pro nas ztrata je pro ne zisk. Tedy do ty doby nez pujdete do tech foresteru, insignii apod..
  • « 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 16.11.08  20:58

« Filtr paliva

Zkoumal jsem palivový filtr:
    1. Je to Bosch. U dvou autorizovaných servisů FORD jsem si nechal ukázat palivový filtr na 2,2 TDCI a oba mi ukázali BOSCH.
    2. WinDiesel, proč musí být DELPHI a žádný jiný? Proč ale v servisech nabízejí BOSCH?
    3. Zkusím se obrátit na FORD DE a FORD UK, aby mi podali oficiální vysvětlení. S tvými argumenty pro Delphi. Pravda je, že českému Fordu už nevěřím ani ň.
    4. Perlička: Také jsem volal náhodně jednomu servisákovi ford, jak poznám originál Filtr paliva a on zcela evidentně zpanikařil a začal cosi blekotat o výměnách pouze vložek a ne celých filtrů apod... Zcela evidentně neměl čisté svědomí...
    5. při zkoumání filtru jsem po několikerém vytahování a nasazování urthl 2 ze tří plastových držáčků filtru... Takže musím do servisu pro jiné. :-(
    6. Po 1000 km na Želví Power zatím auto nejeví známky nervozity a nic se nehlásí.
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 16.11.08  15:58

« Re: Co na to bratříček Ford???

spíš než exteriér jsem měl na mysli vnitřek a technologie se kterými přichází. včetně 4x4 a silného dieselu.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 16.11.08  15:44

RADEK1: mojí osobě přijde Insignia příliš kulatá - tento design nebude mít dlouhou trvanlivost - není dostatečně konzervativní...
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 16.11.08  08:57

těch 150 kw a 4x4 není podmínkou , ale mondu by slušely. docela se mě (ikdyž nemám tuto značku rád)líbí Insignia od opelu . ta má být 4x4 a nějaké to biturbo bude mít taky. ale stejně další auto bude zase mondo, mazda 6 ,nebo CX . to už je asi předem dáno. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 15.11.08  16:58

co blbnete chlapi, dyt je to tu samej obhajce, Mocko se osvedcilo, ne? Nenechte me v tom...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 14.11.08  20:15

Já už jen čekám na CX7 s novým 2,2 dieselem abych to porovnal s Foresterem. Kuga mi nic neříká, ani Tiguan ani Q5. GLK je dobře hranatě ujeté, ale na sídlišti by neobstálo.
    Dobře jsem otestoval Legacy a diesel boxer JE ZÁZRAK.
    Dnes jsem testoval Kaškaj 1,5 dCi potenciálně pro rodinu a dost dobrý na objem 1,5.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.11.08  20:05

Dnes jsem jel za Audo AllRoad a říkal jsem si jaká je škoda, že už nejsou Mondea 4x4 (poslední bylo MKII). Myslím, že vyšší Mondeo 4x4 by bylo lepší jak nějaká Kuga. Můj příští adept je Forester diesel. Občas jezdím s Foresterem benzín 2.0 116kW a je to hodně dobré auto. Jezdil jsem i s 2.5T a to je nádhera, ale spotřeba 12-16litru. Co mám info, tak diesel od Subaru je zázrak. Otázkou je cena a servis, je hodně kompaktní.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 14.11.08  19:48

RADEK1: Tak to budeš muset do Subaru, připravují posílený boxer diesel a 4x4 je tam norma.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 14.11.08  19:46

RADEK1: kup si Céčko nebo Éčko, tato auta mají 2,2 CDI biturbo 150 kW / 500 Nm.
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 14.11.08  19:31

sám za sebe říkám 2,2 ano ale bi turbo se 150 kw . to by bylo prýma a 4x4 to by bylo super >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 14.11.08  19:01

Otazka zni jestli tech 21kW a 40 N.m. stoji za ten metrak navic na predni naprave co ziskas s instalaci V6.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.11.08  17:07

:-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.11.08  16:59

No super, parametry skvělé! Hlavně ten plochý moment až do 3000ot. jezdil jsem s Mazdou 6 s motorem 2.0D 103kW a bylo to dělo proti mému Mondeu 2.2TDCI 114kW. A majitel tvrdil, že spotřeba je okolo 6,5litru a to to určitě nešetří. Ford by měl konečně dát do Mondea 2.7HDI a zájemci by byli. Těch současných 125kW je málo.
  • 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 14.11.08  16:00

« Co na to bratříček Ford???

Dávám něco k lepšímu,chlapci. Podrobněji o novém motoru Mazda 2,2 MZRCD. Mondeo aby se začalo bát.

Nový dieselový motor MZR-CD 2.2se dodává pro Mazdu 6 ve třech výkonnostních verzích. Mazda nabízí pro rok 2009 možnost volby ze tří výkonnostních verzí nového vznětového motoru o objemu 2,2 litru montovaného do vozidla Mazda 6, a to konkrétně 125 hp (92 kW); 165 hp (120 kW); a 185 hp (136 kW).

Motory poskytují točivý moment v hodnotě 310 Nm (229 lb-ft); 360 Nm (266 lb-ft); a 410 Nm (302 lb-ft). Obecně lze konstatovat, že nový 2,2 litrový motor MZR-CD poskytuje ve srovnání s předchozí generací dvoulitrových vznětových motorů podstatně vyšší výkon a točivý moment, přičemž spotřeba paliva a emise C02 zůstaly na stejné úrovni.

Původně bylo vozidlo Mazda 6 předvedeno se čtyřmi různými motory, a to třemi benzínovými a jedním 2 litrovým turbodieselem o výkonu 103 kW. Nový 2,2 litrový motor nahrazuje svého předchůdce s nižším zdvihovým objemem.

Vozidla Mazda6 Nový motor je osazen vysoce účinným turbodmychadlem s měnitelnou geometrií (VGT) se zakřivenými (místo rovnými) lopatkami na straně turbíny (to je na výfukové straně). To zvyšuje maximálně dostupný točivý moment a to jak při nízkých, tak i při vysokých otáčkách motoru za současného zvýšení jeho reakce při nízkých otáčkách (již od 1800 ot/min s plochou křivkou maximálního točivého momentu pokračující až do hodnoty 3 000 ot/min) , což značně přispívá k pocitu plynulé a rázné jízdy.

Technici Mazdy zvýšili tlak vstřikování paliva o 11% na 200 MPa (2 000 bar)—tlak vstřikování paliva u předchozí generace 2-litrových turbodieselů je 180 MPa (1800 bar). Rovněž provedli funkční vylepšení vysokotlakého čerpadla DENSO a použili nové vstřikovače DENSO s 10 vstřikovacími otvory (místo šesti), které jsou menší. Tyto změny umožňují daleko přesnější nastavení vstřiků a zvýšení jak jejich četnosti, tak i množství vstřikovaného paliva.

Soustava recirkulace výfukových plynů (EGR) s chladnější konstrukcí obtoku snižuje množství nespálených plynů vystupujících z motoru a oxidů dusíku NOx. Emise se pak upravují částicovým filtrem vznětového motoru (DPF), který používá unikátní Mazdou vyvinutou keramickou maticovou strukturu nosiče (viz dřívější článek), která je první svého druhu vyráběnou na světě.

Nový 2,2 litrový vznětový motor Mazda 6 MZR-CD je jedním z nejtišších motorů ve svém segmentu. Tichý chod nového motoru je zajištěn především konstrukcí jeho bloku z velice pevné hliníkové slitiny, přičemž tato vysoká konstrukční pevnost se za účelem potlačení hřmotného hluku, snížení vyzařovaného hluku a zajištění optimální reakce plynového pedálu kombinuje s předním, řetězem hnaným protiběžným vyvažovacím hřídelem kazetového typu.

Technici Mazdy se maximálně snažili udržet velikost a hmotnost nového 2,2 litrového vznětového motoru MZR-CD na úrovni 2,0 litrového motoru. I když si nový vyvažovací hřídel a rozvod DOHC vynutil zvětšení velikosti a hmotnosti, četné inovace na optimalizaci tohoto zvětšení udržely čisté zvýšení jen o 6,0 kg. Pokud by 2,2 litrový motor neměl vyvažovací hřídel, musel by být blok válců o 1,9 kg a jeho klikový hřídel pak o 1,3 kg těžší. Dále je chladič oleje vyroben z hliníku (úspora 0,6 kg) a kryt vačkového hřídele je z plastu (další úspora 1,0 kg).

Každý vznětový motor Mazda6 se dodává s šestirychlostní ruční převodovkou s vysokým převodovým poměrem (0.711:1) zajišťujícím klidnou a úspornou jízdu. U kombinovaného jízdního cyklu je spotřeba paliva nového vznětového motoru Mazda6 mezi 42,8 a 41.3 mil na 1 US galon ( 5,5-5,7 l/100km), přičemž hodnoty emisí CO2 se pohybují od 147 g/km na 152 g/km (v závislosti na modelu).

Akcelerace verze s malým výkonem 2,2 litrového motoru na 100 k/h (62 m/h) je jen o 0,2 sekundy delší než u předchozího 2,0 dieselového motoru (10.9 sekund oproti 10.7 sekundám automobilu s výklopnou zádí), přičemž verze se středním výkonem k tomu potřebuje jen 9,2 sekundy a verze s velkým výkonem 8,5 sekund.

Tvar karosérie s nízkým jízdním odporem všech tří nových vozidel Mazda6, produkující nejlepší hodnoty Cd v dané třídě, to je jen 0,27 (automobil s výklopnou zádí) a 0,28 (kombík), je výsledkem zkoušek v aerodynamickém tunelu trvajících déle než 300 hodin. I když je nový model větší a je lépe vybaven (a tudíž by mohl potenciálně vážit až o 90 kg více než předchozí model), došlo u něj v důsledku optimalizované karosérie, konstrukce součástí a použití vysoce a ultra vysoce tažných ocelí k celkovému snížení hmotnosti až o 50 kg.

Vznětový motor Mazda 6 o objemu 2,2 l se začne prodávat v Evropě v lednu 2009
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 14.11.08  15:31

« Re: Raklamační podmínky Ford

Filtr je celkem dobře přístupný v motorovém prostoru vlevo. Je v takovém plastikovém prddržáčku, dá se opatrně uvolnit a skouknout.
    Pokud tam nalezneš označení DELPHI "HDF924", máš tam správný filtr s filtrační hustotou 2 mikrometry, 100% odlučováním vody a s patentovanou recirkulací paliva.
    Nějaký zkorumpovaný chytrák v centrále aftermarketu do Fordu pustil napodobeniny se značnou Bosch, které hrubě neprošly v testech. Tento filtr kdyby jsi tam našel, požaduj výměnu za originál Delphi. Pokud by tam zůstal filtr Bosch (nebo jiný non Delphi), v krátké době se dají očekávat problémy.
    Zkrať lhůtu výměny filtru ke 20000 km.
  • « 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 14.11.08  15:13

Romik 2: S želví Power mi to taky za studena nepříjemně cukalo, zejména okolo 60.000km. řešil jsem to dokonce na servisce, také při 60 tkm. když jsem posléze párkrát natankoval normální naftu v DE, AT i v CZ, tak to zmizelo, s postupem doby se to usadilo...

Naopak mnou naposledy avizovaný problém s nouzovým režimem jsem prozatím posunul tak, že jsem natankoval právě Želví power... Zvuk motoru opět trochu zhrubnul, výkon stoupnul, a musím zaklepat na dřevo, 300 km v ostrém tempu bez ztráty květinky.

WinDiesel: Jak poznám, že mi před týdnem při servisce 80 tkm dali originál filtr, jak jsem požadoval? Dá se někam vlézt a kouknout, nebo mám rovnou udeřit na servis? Vím, že se to tu už probíralo včetně obrázků, ale můžu poprosit o odpověď?
    Díky,
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 14.11.08  14:56

romik2: zajeď do HALE, Praha 7, v 60000 km nebude problém. Oni ten vstřikovač nevymění, ale opraví, a takto snížené garanční nároky Ford akceptuje. Řeš to ale v Hale, nejlépe, jinde se budou cukat. V Hale to mají zmáknuté, oni jsou zároveň autorizovaný Ford i Delphi servis, to je důležité, s Fordem to mají takto domluvené.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.11.08  10:14

romik2: Na předchozí Mondeo jsem dostal 4letou záruku, protože někdo ve výrobě zapoměl dát do podběhu záslepku a auto se mi naplnilo vodou. Takže jsem řešil 4 roky záruční opravy a vždy je to o tom, že FMC musí opravu schválit jako garanční. Je proto nutné prokázat, že závada nevznikla běžným opotřebením, což je u staršího auta velmi těžké. Asi v 60tis.km bude těžké tvrdit, že je to výrobní vada, protože u TDCI odcházejí vstřiky více než u konkurence. Ale držím palce, je to o tom se nedat. Třeba prokázat, že jeden vstřik je na tom výrazně hůř jak ostatní. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 14.11.08  08:06

Zkušenost přímou nemám , ale jezdi až to klekne, tak to musí vyměnit, protože opotřebení není věc reklamovatelná, je třeba , aby to v záruce kleklo a pak to musí uvéct do stavu pojízdného. Jiná pomoc proti tomu není - zkušenost předchozího majitele mého auta - na záruku dělány 4 vstřiky - vždy po 2 ks.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.11.08  22:59

« Raklamační podmínky Ford

Mondeo, TDCi 96 kw, rok výroby 12/2006, najeto 60. tis., prodloužená záruka 3 roky. Auto za studena cuká při otáčkách kolem 1800, při stání na volnoběh se skoro otřásá, nepravidelně. Po zahřátí cukání trochu ustoupí, ale zcela nepřestane. Zřetelné při aktivaci tempomatu, např.: na 4 r. stupeň. Samozřejmě asi vstřik, jak zde již bylo několikrát probíráno. Dále drnčení z motorového prostoru po nastartování na volnoběh, po zahřátí drnčení částečně poleví, nicméně trvá. Jak správně postupovat při reklamaci a jak chápat formulaci FMC, "bežné opotřebení" v uvedené v záručních podmínkách. Máte někdo zkušenost s reklamací jednoho vstřiku v záruce při najetých 60. tis. km? Tankuji skoro výhradně Shell VPower diesel.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 13.11.08  20:10

« Re: Tak se hlásím do klubu... Vstřiky? Čidlo? Bliká kontrolka žhavení

Janerad: Nemáš tlak v zásobníku - jak dupneš na plyn, čerpadlo nestíhá dodávat tlak.
    1 - nestíhá regulovat regulační ventil IMV
    2 - vstřikovače jsou opotřebené používáním špatné nafty (nemusíš o tom vědět) nebo používáním neoriginálních filtrů, případně dlouhou nevýměnou filtru.
    Neoriginální filtr (musí být DELPHI, žádný jiný) působí nejvíc problémů.
    Byly zkoumány napodobeniny, které byly vyrobeny z nesprávných materiálů, filtrovaly 15 až 140 krát hůře (propouštěly částice nečistot), neodlučovaly vodu (největší hřích).
    Filtry Delphi mají patentovaný "zimní" vyhřívaný okruh paliva, který zabrání ucpání filtru voskem z letní nafty, napodobeniny tento patent neobsahují a nesmí obsahovat.
    Aditivum má mnohem menší vliv na životnost vstřikovacího systému než filtr paliva.
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 13.11.08  19:00

Já bych natankoval benzinu verve a do toho šoupl čistič vstřikovačů. nedávno jsem měl po nastartování kolísavý volnoběh. serv. technik mi poradil čistič vstřiků. zprvu jsem myslel,že se mě chce jen tak zbavit,ale poslechl jsem. dal ho tam vyjel celou nádrž do další více VIFu a do třetice zase čistič. nevím jestli to bylo tím ale od této léčebné kůry je volnoběh klidný. po cca 5 nádržích ho tam dám zase ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 13.11.08  18:42

no tankovani v shellu te vytrhne, sice dle rozboru nemaj to palivo aditivovany jak tvrdej ale prej x jinejch parametru ktery se zrovna netestovali maj ale dobry..
    To spis jed natankovat kamkoliv do nemecka, tam je mazivost nafty dvojnasobna :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 13.11.08  18:03

Oficialni rada servisniho technika Fordu zni: Natankujte u Shellu nebo u Benziny. Muze to byt palivem. Pokud to nepomuze, musite holt na diagnostiku...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 13.11.08  17:16

janerad: Může to být cokoliv v palivovém systému. Pro přesnější diagnostiku musíš do servisu. Já to měl v létě za polárním kruhem, auto mi selhalo 14x a byl to vadný EGR ventil. Prý celkem často odcházejí po 40tis.km. Také to bylo po 40000km kontrole. Docela jsem servis proklínal, že EGR nevyměnili, protože zůstat s autem v pustině, kde je nebližší servis Ford 800km není zrovna výhra. Navíc když jsem našel servs, tak nevěděli co s tím, prodávají se tam totiž až Mondea od roku 2007.

A co se týče zvuků, tak mimo start a dobu než se ohřeje je to dobrý. Ale při startu je to jak když zachrastíš s plechovkou plnou šroubů a než se ohřeje, tak je to jak drnčení uvolněného plechu. Ale je to prý problém nějakých kladek a řemenice. Po ohřátí to zmizí.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 13.11.08  13:49

janerad:
    tipnul bych si, ze je to nouzovej rezim a vyvolanej treba ventilem cerpadla.
    Zvuky z tohohle motoru je lepsi neposlouchat, jezdit s trochu otevrenym oknem nebo mit pusteny radio, v zime se to da prekryt bohuzel jen radiem :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 12.11.08  20:50

« Re: Zasekávání autorádia

K rádiu mám připojenou originál BT HF od Nokie. Zasekávání se dělo i před montáží HF. A protože byly problémy s propojením HF s rádiem (stejnosměrná složka), tak mi nakonec u Sony (ElviaPro) udělali galvanické oddělení rádia a HF. Naopak když začnu telefonovat, tak to dokáže rádio probudit.
  • 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 12.11.08  19:45

« Tak se hlásím do klubu... Vstřiky? Čidlo? Bliká kontrolka žhavení

Po opravdu důkladném zahřátí motoru (hodina jízdy 150 km/h) v plném zátahu sebou auto cukne, začne blikat kontrolka žhavení, motor nejde nad 2.500 ot/min. Začalo to týden po servisce 80.000 km, z čistého nebe, bez varování. Po restartu je to chvíli OK, pak to samé. Žádné známky nepravidelného chodu motoru, žádný kouř, žádné problémy se startováním. Zatím jsem neměl čas jet do servisu. Můžu poprosit o názory zkušenějších? Co dělat? Nějaké rady? Díky předem, ... Pocitově jsem hned po servisce měl dojem, že slyším nějaké nové podivné zvuky šumy ruchy - (takové tichoučké skřípání tření přidírání), ale nevěnoval jsem tomu pozornost.
  • « 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 12.11.08  19:22

« Re: Zasekávání autorádia

A používáš BT handsfree? Se starou N6230i to bylo jakz takz, ale s N65 mivam problemy - ale spise mi mrzne telefon, nez radio :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.08  20:43

« Re: Hleda se Olina

cja+Dong1: jsem schizofrenik a ve virtualnim svete ziju v mnoha podobach..
    Oni ti kluci na autorevue taky treba pomuzou hledat:) Jsou to vsechno zavodnici a sikulove!
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 11.11.08  15:42

cja: To me samo taky napadlo :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 11.11.08  15:05

« Re: hagusy

A co tohle [odkaz] ? Mám HAKR 8let a v pohodě. Akorát, že byl na Mondeo MKII a MKIII má úplně jiné hagusy i jejich vzdálenost. A protože vozím jak kola, tak box, tak katamaran, tak jsem měl příčníky 3 sady.

A co se týče cen, tak jen jde o to, kolik jsou Češi ochotný zaplatit. Systém nabídka/poptávka. A když vidím, jak rodiče kamarádů a kamarádek mých dětí nevědí co s penězma dělat, tak se cenám vůbec nedivím. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.11.08  14:38

Hope: mě tvrdili, že na každý hagus je jiná patka, což jsem neprověřoval, no a ty 3,5 tisíce jsem usmlouval ze 4,5,- - přímo od Thule to bylo ještě horší, ale je to už 2 roky
    nákupům přes net zatím moc nedůvěřuji, ještě pořád ta solidnost není ideální, i když kamenný obchod taky není vždy 100%,
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.11.08  14:33

Dong1: to bude asi Krkovičkův švagr a pokud né tak máme v ČR dvě ST bez xenonů, a to už by byla moooc velká náhoda - ....já jsem mimo - já mám xenony >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.08  14:19

Oni se ty ceny jednou možná zprůměrují. U Thule jsem nepochopil, proč mají v CZ příčníky přirážku 100%, ale držáky kol jsou v CZ mírně levnější. Stejný výrobce, stejný prodejce.

Teď jsem kupoval přes ebay z Thaivanu věc za 1USD a platil 14USD poštovné. Kdyby nebyly problémy s dopravou a zárukou, asi bych v CZ kupoval jenom potraviny a naftu.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 11.11.08  14:17

cja: Tak v tom pripade by to rozjeli docela ve velkem stylu: [odkaz]

krkovicka: Skoda, kez by jim pazoury upadly...
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.11.08  13:29

« Re: hagusy

Hope: tady je všechno nějak dražší, teď i nafta - jenom ohodnocení lidí a tudíž kupní síla nějak pokulhává,
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…