WinDiesel 26.11.08  17:06

dOBRÝ >:D >:D >:D

superkutil 26.11.08  14:51

« Re: FORD A FILTR BOSCH

cja: Vítám tě v boji s větrnými mlýny. Jsem rád, že nejsem sám, kdo se snaží nadráždit FMC a vyprovokovat je k nějaké činnosti... :yes:

Prosím ostatní, nedovolte nadnárodním firmám, aby si se svými zákazníky dělaly co se jim zachce. Ať i na ně platí obchodní podmínky v ČR. >:D

Nikdy bych neprudil, kdyby vše fungovalo jak má a kdyby servis svižně řešil chyby z konstrukce a z výroby. :-)

foto cja

cja 26.11.08  14:05

« FORD A FILTR BOSCH

Takže dnes jsem jednal s prodejcem a servisem, ke kterému jsem vznesl dotaz na filtry a jejich označení. Samozřejmě nemám nic písemně. Ale toliko k vyjádření FMC CZ . V rámci konkurenčního boje, nebyly do dodávek puštěny filtry společnosti Delphi, proto vznikl tento problém vyvolaný společností Delphi. Ford bude toto řešit důrazným dopisem , případně právními kroky. V případě pravidelného servisu a pravidelných výměn by nemělo docházet k problémům se vstřikovacím zařízením. Toto zařízení ovlivňuje spousta faktorů a nelze jednoznečně říci, že za vše může filtr.

Obrázek a názor si každý může utvořit sám. Já bohužel dojíždím do servisu, kde montují filtry Ford a tím je pro mě celá záležitost ohledně filtrů uzavřena. Záruku mi drží Ford nikoliv Delphi - navíc jsem po záruce a vstřiky se dělaly ještě v záruce ve 100 t km i v době kdy se tam dávaly filtry Delphi, než přešel Ford na filtry - asi tedy Bosch.
    Budu tedy dále jezdit do servisu a budu tam dávat to co oni doporučí, pokud bude problém , tak jej budu naivně řešit s daným prodejcem a servisem - podle jejich doporučení - nemám na to abych hlídal jestli tam dávají věci, které odpovídají nebo neodpovídají te které ČSN , zkrátka jezdím do autorizovaného servisu a ten se musí o tyto věci postarat. Pokud problém, tak se bude řešit. Oni trvají na svém a zde na fóru se objevily tyto informace. To bych příště mohl chtít, aby mi tam dávaly jiné čepy, tlumiče .... protože jsou od jiných výrobců kvalitnější, ale na tohle nemám ani chuť ani čas.

Samozřejmě je dobré být informován a vznášet dotazy , ale pokud si chci trvat na svém, tak budu muset hledat jiný servis případně jiný auto - že by Superb nebo Avensis? - fuj to jsou myšlenky :-!

DIM 26.11.08  13:57

« Re: Re: Ŕanní nýtování...

Aby mi to nevymizelo až do úplného ztichnutí !!! :-)

WinDiesel 26.11.08  13:25

« Re: Re: Ŕanní nýtování...

DIM: na to se snadno zapomene, počkej až bude pod minus 5 stupňů.
    Pokud to po zahřátí vymizí, je to normální, úplně normální.

Dong1 26.11.08  12:14

Ne pouze 1,6/66kW a v FoFo 12/2006

DIM 26.11.08  12:14

« Re: Re: Ŕanní nýtování...

No, já jenom že s tím už jezdím nějaký ten rok a dříve jsem to nepozoroval !!! Že to můe být víceoktanovou Vervou mě napadlo, při OMV to dělá o něco méně, ale jak říkám : dříve to tam nebylo! A hlavně mám opravdu pocit , že je to jenom z jednoho válce, přece jen je to velmi jasně zřetelný, pěkně časově oddělený zvuk, žádný " hromadný" cvakot....

WinDiesel 26.11.08  11:11

« Re: Re: Ŕanní nýtování...

Z kterýho roku máš pažouta a jakej motor - 2,0 HDI?

Dong1 26.11.08  07:13

« Re: Re: Ŕanní nýtování...

Mozna se to ztratilo mezi kutilovymi prispevky :-)
    (sorry, ale ja musel :-D)

...Jinak me pazouti TDCi jede studeny taky jako traktor a cca po 2-3 min to jako mavnutim proutku prestane (i kdyz do ted mi to spis pripadalo jako kdyby byl motor vic zatizenej od odberu z alternatoru-zhaveni)

WinDiesel 25.11.08  20:45

« Re: Ranní nýtování

dav.com: Výborně !!!!!! Skvělý způsob jak zničit vstřikovače common rail a nechat vydělat Fordům !!!!!! Jen tak dál !!!!!! Bravo ! Bravo ! Bravo ! Bravo ! Bravo ! Brzy se přestaneš smát. :no:

WinDiesel 25.11.08  20:44

pava1: já to tady psal již vícekrát ale nikdo mne nevnímal ... :-(

WinDiesel 25.11.08  20:42

« Re: Studené starty

"-- skrytý --" 25.11.08  16:58

« Re: Re: Ŕanní nýtování...

WinDiesel: Proč jen jsi to nenapsal dříve? Před Mondeem, které mám od léta jsem měl jen benzíny a teď, když se ochladilo, mě toto dieselové nýtování, možná řachtání pořádně vyděsilo. Průběh přesně, jak píšeš, jen za studena po ujetí cca 2-3km, jako mávnutím proutku to přestane, naráz ne pozvolna, jakoby to vypnul. Byl jsem s tím dnes u Sobka a tam mi bylo taktéž sděleno, že je to u těchto motorů normální stav a nemám si dělat těžkou hlavu. Musím uznat Sobek mile překvapil, perfektní jednání, na servis budu chodit tam. Doporučili mi aditivum od Stanadyne Performance Formula, že to doporučuje přímo Delphi, vzal jsem dvě lahvičky a zkusím. Prodávají tam samo i Delphi filtry, nechal jsem si ho ukázat a je to přesně ten co tam mám. Jestli ho někdo sháníte mají ho tam za 1015,-Kč, což je proti Fordu o stovku levnější. Taky upozornil na Bosch, že v žádném případě nedávat!

"-- skrytý --" 25.11.08  16:51

« Re: Ŕanní nýtování...

Docela dobře pomáhá na zimní starty. Přilít tak jeden litr benzínu do nádrže a natankovat plnou. Motor naskočí jak vínu krásně utichne a lepe to jede :-)

"-- skrytý --" 25.11.08  16:50

« Ranní nýtování

"-- skrytý --" 25.11.08  16:48

« Studené starty

WinDiesel 25.11.08  16:29

« Re: Ŕanní nýtování...

DIMe, nepanikař. Za studena je vypnutý předvstřik, až do určitého stupně zahřátí motoru se provádí pouze hlavní vstřik paliva, který je navíc posunut trochu dopředu (zvýšený předstih). Tím pádem, dokud se ti nezahřeje motor, bude to trochu nýtovat, už jsem to tady říkal. To vždy přichází se zimou a vždycky lidi blázní.
    Po zahřátí se předstih upraví a začne se vstřikovat pilotní vstřik, oboje potlačí nýtování.
    Zvýšení cetanového čísla má na nýtování zahřátého motoru vliv pozitivní, u studeného motoru negativní.

DIM 25.11.08  14:54

« Ŕanní nýtování...

Ráno , když je to studené, tak to nýtuje jak Zetor. Mám pocit, že jenom jeden z válců..... že by zase ? Ustane to tak po 5 mimutách, pokud je tam Verva Diesel, tak to dělá VÍCE . Že by se přidíral vstřikovač a s vyšším cetanovým číslem to bylo markantnější ? A nebo co to ještě může tak bubnovat ? Klepe to jako ventil......

WinDiesel 24.11.08  14:17

« Re: Delphi filtr

impaler: Zajímavé, nevíš náhodou, jaký je cenový rozdíl mezi Delphi a Bosch filtrem?

WinDiesel 24.11.08  14:16

« Re: 2.0 TDI CR

babo: vidím to ve spotřebě paliva. Díky DNPR se i při úsporném stylu jízdy se s D-CAT 1. generace prostě nedostaneš pod nějaký limit spotřeby, DNPR vyžaduje vždy nějaké palivo.
    S 2000 bary to bude vyřešeno, 200 barů navíc znamená hrozně moc. Spolehlivost nebyla problémem. Systém DNPR je složitý a jeho složitost mohla způsobovat nějaké problémy, které jsou nyní ale vychytány.

foto impaler

impaler 24.11.08  09:34

« Delphi filtr

Dnes mi prislo potvrzeni data garancky a potvrdili i muj pozadavek na filtr Delphi, ne Bosch. Tak snad. Rozhodne nepsali nic o tom, ze by se necemu divili, co to chci.

"-- skrytý --" 23.11.08  23:12

« Re: 2.0 TDI CR

windiesel: k TOYOTE... Je to fajn ta technologia, dokonca ten 2.2 D4D ma aj nejaky zvlastny system na eliminaciu turboefektu...

ale co k tej spolahlivosti, mylslim, ze aspon povodne ta 2.2 180ps mala dost problemov, ci sa mylim? Aj ceny v nemecku tomu dost napovedaju, ked padli skor na verziu tej 2.2 s nizsim vykonom

"-- skrytý --" 23.11.08  23:09

« Re: 2.0 TDI CR

WinDiesel aha, tak to plati len pre VW. Lebo mne sa zda byt stale dost hlucny aj ten 2.0 TDI CR pre Audi...

WinDiesel 23.11.08  18:53

« Re: Ještě jednou filtr MANN

OK. JASNĚ. Jen je divné, že někomu se to podařilo, i když přečetl jen Delph...

"-- skrytý --" 23.11.08  18:23

« Re: Ještě jednou filtr MANN

Zrcátkem jsem to zkoušel ze všech stran, ale jelikož je filtr zasazený do držáku který zakrývá tak 70% filtru, nic jsem nenašel. Odpojovat a vyndavat filtr se mi fakt nechce ;-\
    Prostě to risknu a budu doufat, že se po dobu 4 měsíců co tam MANN bude do výměny nic "zvláštního nestane" ;-)

WinDiesel 23.11.08  17:32

« Re: Ještě jednou filtr MANN

Máš pravdu ale můžeš si to pomocí zrcátka ověřit - někdo to tu psal. Pokud najdeš Delphi, MANN přebaluje a jsi v pohodě. Osobně si myslím že přebaluje. Cena tomu odpovídá.

"-- skrytý --" 23.11.08  16:20

« Re: Ještě jednou filtr MANN

Určitě máš pravdu, Ale jestliže jednou odpověděl písemnou formou a podepsal se pod to, myslím že už by nebylo těžké v případě špatné funkce filtru a následné případné poruše čerpadla nebo vstřikovačů je hnát k odpovědnosti a požadovat případnou náhradu škody.
    Co se týká recirkulace, myslím že pokud je to patentovaná technologie DELPHI, tak ji určitě MANN neoprávněně nepoužívá, (nejsou to vietnamští nebo činští "obchodníci")ale klidně je možné, že ji má aplikovanou jinou formou, nebo zakoupil tuto technologii od DELPHI a aplikuje ji u některých svých filtrů. Cena filtru by tomu odpovídala, jelikož stojí o cca 400 Kč víc než originál :-(
    Tím samozřejmě nechci sebe ani nikoho jiného uchlácholit a nabádat ke koupi filtru MANN ;-)
    Leda blázen by kupoval neoriginál za více peněz ,než vyzkoušený a osvědčený originál. ;-)
    Já jsem ho koupil jedině a pouze proto, že jsem potřeboval rychle vyměnit a jezdit. Originál jsem v tu chvíli neměl a nevěděl jsem kde ho hned seehnat, tak jsem volil MANN ;-\

WinDiesel 23.11.08  09:23

« Re: Ještě jednou filtr MANN

rybiz: No, kdyby jsi se ho zeptal na 5 mikronů, odpověděl by Ti 5 mikronů. Ale zepal jsi se na 2, odpověděl 2.
    Myslím že jsi mu svojí otázkou bohužel napověděl.
    Měl jsi se ho zeptat na recirkulační systém, kdyby Ti odpověděl že ano, máš ho. Mann filtr, pokud to není přebalený Delphi, nesmí obsahovat žádné jinou firmou patentované prvky.

"-- skrytý --" 22.11.08  23:27

« Ještě jednou filtr MANN

V podstatě je to stejná odpověď, jakou jsem obdržel já po telefonu .
    Našel jsem to na [odkaz]

"Ještě k těm palivovým filtrům - dotazoval jsem se u zastoupení Mann v ČR na filtrační schopnost fitru Mann WK 829/3, který je ekvivalentem pro Delphi HDF924 a přišla mi následující odpověď:

Dobrý den,

Ano, tyto filtry mají filtrační schopnost 2 um.

S pozdravem
    Best regards

Ing. Miloš Rojka
    Product manager
    Milos.Rojka@mann-hummel.com
    Tel.: +420 724 011 038
    Fax:+420 568 898 351 "

Takže zatím filtr měnit nebudu, doufám že mají pravdu
    ;-)
    Nic to ale nemění na tom, že příští filtr bude určitě Delphi HDF924 :yes:

WinDiesel 21.11.08  17:47

« Re: 2.0 TDI CR

superkutil: Mno, V každé otáčce motoru se s natáčením vačky zvyšuje v čerpadle systému PD tlak, ke vstřikování dochází v momentě maximálního tlaku. Proto je auto v nízkých otáčkách mrtvola a proto je tam takový kopanec. Ovšem, jakmile vstříkneš palivo, již NEDOPLNÍŠ TLAK, a to je jádro pudla, které zabilo systém PD.
    Nemůžeš totiž provádět dodatečné vstřiky paliva a regulovat částicový filtr. A to byl hlavně pro Němce velký problém.
    Proto také šáhnul VW k SiemensůmVDO pro piezo PD, které jsou rychlejší a umožňují více vstřiků. Pro předvstřiky je to OK, ale opět je to problém pro dodatečné vstřiky - nové vstřikovače fungují OK, ale po určité době se otvory trysek částečně zanesou a DODATEČNÝ VSTŘIK NEMŮŽE BÝT PROVEDEN. Tudíž nezbývá než po nahlášení NUTNOSTI REGENEROVAT částicový filtr VYRAZIT NA DÁLNICI jet na plné koule asi 10 min.
    A teď si představ zábavnou situaci - jedeš ráno do práce a systém ti nahlásí: "OKAMŽITĚ VYRAŽTE NA NEJBLIŽŠÍ DÁLNICI A JEĎTE USTÁLENOU RYCHLOSTÍ 130 KM/HOD MINIMÁLNĚ 10 MINUT, JINAK SE VYSTAVUJETE NEBEZPEČÍ VÁŽNÉ PORUCHY"
    Němečtí manažeři se museli svíjet smíchy a houfně vraceli auta - která byla potom levně na prodej např. do ČR.

WinDiesel 21.11.08  17:38

« Re: 2.0 TDI CR

babo: 3,0 TDI. Nejsem si jist ale nejspíše ne. Na Audi se tolik nešetří a já jsem zapoměl říci, že jako obvykle, čerpadlo CR CP4 je velice ekonomickým řešením (rozuměj velice LEVNÝM řešením).
    U Lexusu se motor 2,2 D4-D ještě vylepšuje (jiný regulátor na čerpadle, 2 vedení ze čerpadla do zásobníku, sofistikovaná nádrž na palivo s čerpadlem a plovákovým systémem, který jsem dodnes nepochopil), u Audi je to podobné, až na to, že 2,0 TDI-CR pro VW je levný krám. (2,0 TDI-CR pro Audi je výrazně jiný).

WinDiesel 21.11.08  17:31

« Re: 2.0 TDI CR

babo: Za 2,2 D4-D D-CAT před Toyotou smekám. Toyota šla proti proudu a udělala výkonný dieselový motor a velice nízkými emisemi NOx, a to za cenu částečné ztráty rezervy špičkového výkonu a za cenu mírného zvýšení spotřeby. (Nové auto má asi 10% rezervu výkonu a krouťáku, komplikovaný DNPR proces odloučení NOx tuto rezervu sežral.) 5. vstřikovač nafty má na starost vytvoření takových podmínek v částicovém filtru, aby se na závěr kyslík z oxidů dusíku oddělil a sloučil s uhlíkem na CO2, zatímco katalyzátor se postará o CO --> na CO2 N, který se s dalším dusíkem spojí na N2.
    Tento proces vyžaduje složitou regulaci a ta výkonu zrovna neprospívá.
    Od ledna s novou Avensis přichází vylepšený systém s piezovstřikovači a 2000 bary maximálního tlaku, kdy budou mušky systému DNPR (Denoxy Particular Reduction) odladěny.
    Jinak:
    2,0 D4-D
    93 kW - původních 1600 bar a aktuátorové vstřikovače -->
    93 kW - nyní 2000 bar a piezo vstřikovače 2. generace, normální odlučovač částic s 5. vstřikovačem, nebo systém bez odlučovače
    2,2 D4-D 100, 110, 130 kW
    původních 1700 a 1800 bar nyní 2000 bar a piezo s 5. vstřikovačem
    VŠE SE SYSTÉMEM ODLUČOVÁNÍ ČÁSTIC A ODLUČOVÁNÍ NOX - DNPR (obchodní označení D-CAT)
    TOYOTO - OPRAVDU SMEKÁM !!! :yes:

WinDiesel 21.11.08  17:20

V Koitu, to bude nejlepší... >:D

superkutil 21.11.08  16:41

« Re: 2.0 TDI CR

WinDiesel: Díky za úžasný přehled. Akorát nechápu ty nové CR. Myslel jsme, že PD se používá tak, že se řídí přímo tlak pumpy pro každý vstřik, to znamená že nemá CR potrubí, ale že jeden zdvih čerpadla je jeden vstřik a že se vstřik řídí jak tryskou, tak čerpadlem. Naopak CR že má stálý tlak (mění se jen s otáčkami) a že dávkování řídí jen tryska.

A jinak, taky jsem pro Japonce. Kolega dostal Passat 2.0TDI-PD a říkal, že je to takový krám, že to ještě nezažil. Nakonec zjistil, že mu auto nejezdí proto, že VW použil mizerné díly a tak při první prohlídce mu upravili výkon ŘJ. Takže teď se hádá s VW, aby mu díly vyměnili a výkon vrátili na původní.

Po této zkušenosti vyměňují všechny auta ve firmě za Toyoty.

"-- skrytý --" 21.11.08  16:18

« Re: 2.0 TDI CR

Dik WindDiesel, to vysvetlenie je perfektne. Vsak to da zmysel,z e PumpeDuese je pre kazdy valec jedno, zdrucene so vstrekovacom.

Tak toho genia od Bosche by som rad spoznal :-) Takze nemam halucinacie a v novom A4 2.0 TDI som pocul dobre, ze mi je to stale nejako hlasne >:D

A tyka sa to aj 3.0 TDI CR?

Este tu hovoris o toyte. Mne sa ten ich 2.0d 92kW zda byt jeden z najkulturnejsich dieslov vobec a super spotrebou (no vykon trochu chyba). Ale ten 2.2 180ps ma problemov asi na TOYOTU nezvyklo vela na cenach jeteho AVENSISU v Nemecku to aj patricne poznat ( s tymto motorom)

DIM 21.11.08  15:45

« Re: Reklamační podmínky Ford

..... a servisovat mám v Tokiu nebo v Kóto ? :-)

WinDiesel 21.11.08  15:13

« Re: 2.0 TDI CR

babo: Aha, možná jsem se nevyjádřil úplně srozumitelně.
    Takže, z motoru 2,0 TDI-PD vznikl evolucí motor 2,0 TDI-CR, zatímco místo 1,9 TDI-PD bude nový motor 1,6 TDI-CR a z motoru 1,4 TDI-PD vzniká určitou evolucí motor 1,2 TDI-CR.
    Původní motor TDI-PD měl vstřikování paliva - sdružené elektronicky řízené vstřikovače - neboli čerpadlo-tryska, neboli pumpe-duese, neboli PD, neboli EUI, neboli UIS (Electronic Unit Injectors, Unit Injector System). Poslední evolucí je systém P-PD neboli Piezo pumpe duese od SiemensVDO (Superb 2,0 TDI-PD 103 kW).
    Tento systém je založen na sdružení čerpadla a vstřikovače do jedné sestavy, na každý válec jeden, tedy celkem 4 na 4 válec. Čerpadla těchto vstřikovačů jsou hnaná od motorové vačky (zesílené) a proto ta hlučnost motoru TDI-PD. Prostě to musí cvakat a jinak hlomozit.
    Nový motor TDI-CR již nemá systém sdružených vstřikovačů, ale common rail - 1 čerpadlo vytváří tlak pro společný zásobník tlaku a odsud se odebírá nafty pro vstřikovače CR.
    Jenže, na rozdíl od konkurenčních systémů majících extra rotační čerpadla se zdvihátky (tlakovými elementy), čerpadlo common rail Bosch CP4 je odvozeno od sdruženého vstřikovače. Takže taky cvaká, ale 4 x méně než motory TDI-PD, protože je tam toto čerpadlo CR jenom jedno.
    A já se chechtám, protože nějaký zneuznaný génius od Bosche si prosadil svá pé-dé-čka alespoň v této formě..... >:D

WinDiesel 21.11.08  15:01

« Re: Reklamační podmínky Ford

DIM: Měl bych pro Tebe jednu radu. Jestliže vyžaduješ přístup dokonalého pokrytí záruky, nekupuj si vůz evropské značky. Evropané se chovají všichni stejně prasecky. Já Ti mohu garantovat jedinou značku se 100% přístupem, a teď nekecám !!!!!!!!!!!!!!!!!!! And the winner is................
    TOYOTA - a pokud cheš vědět, proč jsem si tak jistý, tak se s Tebou rád sejdu a vysvětlím Ti to podrobně.

superkutil 21.11.08  13:43

« Re: Reklamační podmínky Ford

Pánové, není celkem co řešit. Mondeo je schválené pro palivo splňjící české normy. Pokud odejde vstřikovač vlivem nafty, tak je to problém Forda, protože já tankuji palivo odpovídající české normě. To znamená, že buď Ford lže a jeho auta nejsou schopna fungovat s naftou podle ČSN nebo neodpovídá palivo české normě, ale to už je problém kontrolních orgánů, které ověřují kvalitu nafty. Dokonce existuje nějaká pěčeť kvality, kterou mohou benzínky dostat.

Ohledně těch problematických P6000, nikde není řečeno, že hlučnost pneumatik je závada. Takže vlastně je otázkou, zda jde vůbec hlučnost reklamovat. To by šlo pouze v okamžiku, že by výrobce pneumatik uváděl u svých výrobků maximální hlučnost.

Řešil jsem to i s ČOI a zde je odpověď:

Vážený pane,

v návaznosti na Vaše podání, týkající se záruční doby automobilu, Vám sdělujeme, že záruka se vztahuje na výrobek, který je předmětem kupní smlouvy. Pokud reklamujete vadu některé jeho části, vztahuje se tato reklamace na celý výrobek. Česká obchodní inspekce má dozorovou pravomoc nad zákonem č.634/1992 Sb. o ochraně spotřebitele a v případě zjištění porušení zákonných ustanovení má oprávnění uložit sankční opatření. Jedná se o povinnost prodávajícího přijmout reklamaci, vyřídit ji ve lhůtě 30 dnů, pokud se se spotřebitelem nedohodne na lhůtě delší. Ve smyslu § 13 zákona č. 634/92 Sb. o ochraně spotřebitele v pl. zn. se rozumí reklamací uplatnění odpovědnosti za vady výrobků a služeb, včetně podmínek uplatnění rozporu s kupní smlouvou - prodávající je povinen spotřebitele řádně informovat o rozsahu, podmínkách a způsobu uplatnění reklamace. Ve smyslu § 19 citovaného zákona je prodávající povinen přijmout reklamaci v kterékoli provozovně, v níž je přijetí reklamace možné s ohledem na sortiment prodávaného zboží nebo poskytovaných služeb, popřípadě i v sídle nebo místě podnikání. Prodávající je povinen spotřebiteli vydat písemné potvrzení o tom, kdy spotřebitel právo uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitel požaduje. Dále potvrzení o datu a způsobu vyřízení reklamace, včetně potvrzení o provedení opravy a době jejího trvání, případně písemné odůvodnění zamítnutí reklamace. Za vyřízení reklamace je považováno i její zamítnutí. Způsob vyřízení reklamace je zcela v kompetenci prodávajícího a Česká obchodní inspekce není oprávněna jakkoliv zasahovat, neboť v dané oblasti nemá dozorové ani rozhodovací pravomoci.
    Případy reklamačního řízení upravuje občanský zákoník tj. zákon č. 40/1964 Sb. v platném znění v §§ 616 – 627. Pokud vznikne spor v uvedené oblasti, je k řešení příslušný soud. Spotřebitel, který není se způsobem vyřízení své reklamace spokojen se může svých práv tedy domáhat soudní cestou, popř. mimosoudním řešením spotřebitelských sporů prostřednictvím mediátora, které od 1.4.2008 umožňuje alternativní postup při řešení sporů, které vznikají z právních vztahů mezi podnikateli a spotřebiteli (více na www.mpo.cz).

DIM 21.11.08  13:39

« Re: Reklamační podmínky Ford

Servis Ford poslal ( údajně ) vzorek nafty z mé ( údajně ) nádrže do Státní zkušebny nebo kam, tam řekli že to v některých parametrech neodpovídalo ČSN .....a to byl ten důkaz MOJÍ chyby. Byla to nafta tehdy od ARAL.....

Teoreticky bych mohl namítat, že kdoví co kdoví odkud ten vzorek byl a že nebyl odebrán a zapečetěn za mé přítomnosti a nebo za přítomnosti svědka.....ale když bych si představil to martýrium a hlavně čas, po který by to auto stálo a pomalu ztrácelo nepoužívané na hodnotě, tak jsem si spočítal, že nic nevydělám.....

Ale ten postup , který má zpracovaný SHELL je pro mě obrovským překvapením a zároveň ponaučením....

"-- skrytý --" 21.11.08  12:48

« 2.0 TDI CR

windiesel, mohol by si prosim este toto lepsie vyzvetlit?

2,0 TDi CR - chechtám se, v rámci úspor mají vysokotlaké čerpadlo nového typu - a ejhle - ono je to PD, jen trochu upravené !!!!! Sice jen 1 místo 4, ale stejně bude mlátit.

Nerozumiem tomu 1 mieto 4. V povodonom riesieni boli tie cerpadla az styri? Ja som myslel, ze tiez len jedno. Je nieco take podobne aj v 3.0 TDI CR? (lebo ten sa mi paci celkom dost, ale hold to uz len tym, ze je to V6 a predsa len ta klutura chodu je niekde inde, na to proste asi ani najlepsi I4 mat nemoze)

Dong1 21.11.08  12:47

« Re: Reklamační podmínky Ford

Me by spis zajimalo, jak si vubec muze technik dovolit rict, ze sem natankoval spatnou naftu? Tim vic ze je to MOJE chyba. ...ma snad pro to nejaky dukaz? Protoze v tu chvili mi do oci rekl ze sem lhar.
    Ja totiz tankuju u stojanu s napisem "motorova nafta" a odpovida CSN EN 590 - to je preci presne to, co je v navodu pozadovano. Nejsem odbornik na palivo a nebudu si delat rozbor. Jsem pouhy spotrebitel a musim verit informacim vyrobce. A to ze tankuji pouze u cerpadel Benziny, OMW a Shellu, ktere by mely prodavat slusnou naftu je preci moje dobra vule.

"-- skrytý --" 21.11.08  12:07

« Re: Reklamační podmínky Ford

Postup ad) blondýna je krásně napsaný. V záručních podmínkách je opravdu psáno, že se vtahuje záruka na motor, tudíž logicky i na vsřikovací systém, to jsem si myslel také. Ať už se pokazí cokoliv, i v záruce, Ford stejně rozhodne, jestli za to zákazník může či ne, a to je konec, s tím se nedá nic dělat, můžeme se o tom bavit donekonečna.
    To s tím SHELLEm je pro klid duše, ať si ostatní na tomto fóru přečtou, co je všechno možné a jaké mohou nastat problémy. Poslal jsem jim to také proto, abych tu odpověď, pokud ji vůbec zašlou, Vám mohl ukázat. Vůbec nepočítám s tím, že se něco vyřeší.
    Ostatně cokoliv se tady probírá musí být skvělá reklama jak pro Ford, tak pro Shell.
    Je to jak s těmi Pirelli pneu, stačí, když to někdo napíše a hned se objeví někdo, kdo má stejnou zkušenost. Když se mi to poprvé stalo v roce 2001 na novém Mondeu, dívali se na mne v pneuservisu jako na podivína, co že po nich chci. To je přesně ono, že se pak spousta lidí bude rozhodovat, jesli koupí pneu Pirelli, nebo Ford, nebo Shell do nádrže.
    O to asi nám všem tady jde, aby si každý dal příště větší pozor a nerezignoval.

P.S.
    Pokud si toto čte někdo ve FMC po obědě u kávy, tak se nám asi pěkně směje.

Doplnění vyjádření Shell, bez úprav, odstraněno pouze město kontétní čerpací stanice:

Vážený pane,

dovolte mi, abych prostřednictvím tohoto e-mailu reagovala na Váš podnět týkající se kvality PHM Motorové nafty ( V-Power Diesel ) odebrané na čerpací stanici společnosti Shell.

Shell Czech Republic a.s. dodává na všechny své čerpací stanice v České republice pohonné hmoty, kdy minimálním kvalitativním standardem jsou české resp. evropské normy, konkrétně u motorové nafty ČSN EN 590.
    Kvalita produktů na čerpacích stanicích je velmi přísně sledována, a to již v okamžiku převzetí zboží u dodavatelů a dále po celou dobu přepravy, až po převzetí na konkrétní čerpací stanici. Nádrže na čepracích stanicích jsou mimo jiné vybaveny indikací vody a tento systém je online propojen s řízením zásobování. Výdejní stojany jsou opatřeny filtrem, k zachycení případných nečistot v palivu.
    Zároveň společnost Shell velmi úzce spolupracuje s nezávislou akreditovanou laboratoří ( Ústav paliv a maziv ), která provádí namátkové kontroly paliva na všech čerpacích stanicích. Vzorky na každé čerpací stanici jsou odebírány a laboratorně zkoumány několikrát ročně. Aby byla zachována účinnost těchto namátkových kontrol ani zaměstnaci naší společnosti neznají plán kontrol laboratoře a o provedených kontrolách se dovídáme až po ukutečněném odběru a následném rozboru paliva.

Ráda bych Vás touto cestou požádala, abyste v případě, že budete mít i přes toto ujištění pochybnosti o kvalitě pohonných hmot, které natankujete na kterékoliv čerpací stanici společnosti Shell, využil svého práva a uplatnil svoji zákaznickou stížnost ( i v případě, kdy si nebudete jist zda se jedná o potíže způsobené kvalitou pohonných hmot, nebo poruchou na Vašem voze ). Svoji stížnost můžete uplatnit na kterékoliv čerpací stanici společnosti Shell, není proto nutné, abyste se vracel na čerpací stanici, kde jste tankoval. Požádejte obsluhu čerpací stanice o sepsání oficiální stížnosti ( vyplníte formulář Záznam o stížnosti zákazníka na kvalitu PHM ). Obsluha Vás požádá o doložení tankování na naší ČS ( bloček z pokladny, číslo Vaší Smart karty + datum a místo posledního tankování ). Obsluha od Vás v případě Vašeho zájmu přebere vzorek paliva z Vašeho vozu a pokud budete stížnost uplatňovat na ČS, kde jste kupoval pohonné hmoty, odebere před Vámi i vzorek za stojanu, ze kterého jste tankoval, oba vzorky zapečetí a neprodleně nás informuje o Vaší stížnosti. Pokud obsluhu požádáte musí Vám odebrat referenční vzorek pro Vás a Vaši případnou kontrolu. Budete-li uplatňovat stížnost na jiné ČS společnosti Shell, odběr vzorku ze stojanu na ČS, kde jste tankoval, bude proveden za asistence nezávislého svědka, který bude tak laskav a poskytne nám své údaje pro případné svědectví.

Vzorky pak budou odeslány do laboratoře, která provede rozbor, vystaví protokoly a písemně vyhodnotí oba rozbory. Na základě výsledků z laboratorního rozboru bude Vaše stížnost uznána a budou Vám proplaceny všechny související náklady, nebo zamítnuta.

Doufám, že jsme uspokojivě zodpověděla Váš dotaz, budete-li mít jakékoliv další, prosím, neváhejte se s nimi na nás obrátit.

Konec citace SHELL.

Zde je alespoň postup, jak se chovat, když natankujete a auto evidentně chová jinak, než má.
    Taktéž je vidět, že odpověď je standardizovaná a pěkně "ošetřená".
    Takže doporučuji všem co tankují na Shellu vytisknout a uložit do auta.

DIM 21.11.08  11:42

« Re: Reklamační podmínky Ford

Tak abych snad už byl konečně správně chápán :

Mně opravdu nejvíce štve, že i když o autech, něco ( málo ) vím a udělám vše, jak si žádá návod, prodejce , servis i můj zdravý rozum, tak se to " rozbije ". Ale to ještě není ta pravá tragédie , že se občas něco pokazí je normální. Ale co není normální je, že mi v servisu řeknou ŽE JE TO MOJE CHYBA !!! A že žádná záruka, žádné ohledy...prostě MOJE CHYBA .!! Mohu s nimi diskutovat o jakýchkoliv technických podrobnostech, o patentovaných filtrech ( vsadil bych se , že 99% těch "odborníků" v servisech vůbec neví o čem je řeč) a stejně mi nakonec řeknou : VAŠE CHYBA ! Tak potom jsem opravdu dospěl k názoru, že za těchto okolností je nejlepší zaujmout postoj blondýny a při dohadování se oprostit od jakýchkoliv rádoby technických debat a jít jasně na věc : mám auto v záruce, nejede . Chci ho spravit. Ať zase jezdí jak má. Když začnou zkoušet něco o tom, že vstřikovače nejsou předmětem záruky, tak je fakt nejlepší říct, že mě vstřikovač nezajímá, že "nevím co to je" , a že mně nefunguje motor, a ten v záruce bezesporu je,....

Není to samozřejmě všelék, ale protože garanční technik přežije jen tehdy, když se mo podaří odpálkovat dostatečný počet reklamujících a má na to školení, jakýkoliv pokus o diskuzi je víceméně stejně předem prohraný.

Že se mi SHELL moc nezdá už tvrdím 2 roky nejméně, a stejnou dobu se mu vyloženě vyhýbám. Jak ale chceš, Romiku, pomocí výpisů ze SMART karty něco dokázat ? Je tam při koupi číslo auta , kam jsi to nalil ? Můžeš dokázat, že jsi v nádrži nic jiného neměl ? Můžeš dokázat , že jsi potom netankoval nebo nedotankoval ještě někde jinde ? To bys musel tankovat pod dohledem notáře a zapečetit úředně víčko nádrže a vést o tom nepřetržitě záznamy několik let dozadu...... a i tak by ti servis řekl stejným tónem : TVOJE CHYBA, nafta není podle ČSN, suďte se s někým jiným .......Tudy cesta nevede, to už jsem si nakonec na vlastní kůži ověřil......

superkutil 21.11.08  11:03

« Re: Reklamační podmínky Ford

G.M., romik2: Pánové, také jsem řešil Pirelli P6000 z prvovýroby, které mi po dovolené ve Skandinávii začaly šíleně hučet. Reklamoval jsem to u Charouze a odpověď byla, že to dělají a pokud mi to vadí, tak si je mám vyměnit. To mě neuspokojilo a řešil jsem to s FMC. Už proto, že mi relamační technik od Pirelli řekl, že P6000 nejsou vhodné pro Mondeo (montují se na Mondea od roku 2001). Ale FMC se o tom vůbec nechtělo bavit a chtěli po mě písemně vyjádření od Pirelli. Ty ale samozřejmě nic nedají, protože by dostali od vedení. Prostě dodávat P6000 do Forda je pro ně zajímavé a tak nepůjdou proti sobě. Co je jim do zákazníka. A totéž platí o Fordu, zákazník je zajímá jen do okamžiku zaplacení.

"-- skrytý --" 21.11.08  10:37

« Re: Reklamační podmínky Ford

Tak když bych to shrnul, rozdíl mezi námi je ten, že ty dlouhodobě jezdíš na Benzinu TopQ, a já na Shell VPower. Kdybych to v MF četl dříve, tak bych ji taky určitě používal. Příští týden mi střiky snad vymění, zkontroluji si, jaký filtr paliva jsem tam měl, jaký mi tam dají a budu jezdit pouze na Benzinu. Uvidím, jak mi to dlouho vydrží.
    Ještě se ozvu, jak jsem celkově dopadl, co mě to stálo, co na to Shell dle výpisu z tankování na SMART kartu a co na to oficiálně Ford.

WinDiesel 20.11.08  20:15

« Re: Palivový filtr

G. M.: já se safra červenám ... Měj se. :-)

g_m 20.11.08  20:02

romik2:
    Jasně, že patříš Ty i DIM do skupiny těch starajících se, jinak bychom se tady přeci nepotkali. :-)
    Já to nemyslel nijak špatně, taky nemám radost z toho, že se starám o filtr, o servisní prohlídky, u nichž jsem trval na mé přítomnosti i přes neochotu servisu (tady ve vláknu jsem to řešil asi před půl rokem) a taky jsem nebyl rád, že jsem tady na fóru i já řešil asi před rokem a půl ty nešt'astné Pirelli P6000 Powergy z výroby, které se mi taky relativně rychle sjely a ještě slušně hučely.

Ale pořád se radši takhle postarám a mám pak větší klid, protože si můžu říct, že jsem udělal vše, aby se autu dostalo péče, která mu patří.
    S tím autem nejsou žádné problémy, mám jej dva a čtvrt roku, nebyla žádná svolávací akce, žádné problémy, reklamace, prostě nic.
    Takže to beru jako nutnou daň a netrápí mě to.
    Na druhou stranu chápu Tebe i DIMa, že Vás se.re, že se Vám ta auta podělala i přesto, že děláte, co dělat máte.
    Ještě ohledně toho Shellu - dával jsem tady kdysi odkazy na stránky Shellu, OMV a Benziny a tvrdil jsem, že do toho budu lít jen tu Benzinu, no a opravdu, mé auto poznalo asi jen jednu nádrž V-Poweru a jednu OMV na Rohlence, jinak pořád TopQ diesel a jsem maximálně spokojen.
    Nevím, proč lejete opakovaně Shell i když jste určitě četli test v M-F. Mě Shell prostě zklamal.
    Někdo tady pak taky píše, že lije již aditivovanou naftu (OMV, Shell, Benzina) a k tomu ještě dává aditivum. To taky moc nechápu, protože i Petr T. tady myslím psal, že mísením dvou aditiv si zaděláváme na možný problém.
    Ale každý svého štěstí strůjcem, nikoho nebudu o ničem přesvědčovat, informace máme každý stejné a jak s nimi naložíme, je jen na nás.
    Tak at' vám to všem jezdí, zrovna ted' vyrážím na delší štreku, tak snad ta jediná svítící oranžová kontrolka na palubce bude ta s logem vločky, jež mě upozorňuje na to, že je 4 stupně a méně. :-)

"-- skrytý --" 20.11.08  19:25

« Re: Reklamační podmínky Ford

Samozřejmě patřím do skupiny, která se stará. Ten popis majitele, kterému je jedno, co se s autem děje od "DIM", byl určitě také příkladem opačného přístupu. Nejsem zaměstnanec s firemním vozem a také mne zaměstnanci neživí, takže se musím starat. Tudíž jsem na doporučení dealerství dělal také to, co mi řekli, "tankuj Shell", "vyměňuj filtry po 20-ti tis". Bohužel to nedopadlo, asi smůla.
    Viz. dříve příspěvek s letními pneu Pirelli P6000, kdy se z prvovýroby Mondea obují do této gumy, a ta nevydrží ani jednu sezonu, je hlučná, nestejnoměrně se sjíždí.
    Takže mám pak pochyby jestli je to smůla, nebo záměr FMC ušetřit za každou cenu a v dnešní době přijít o zákazníka.
    Vzhledem k tomu, že byla zamítnuta finanční pomoc automobilkám GM a Ford si vůbec nedovedu představit, co se bude dít příští rok jak s prodeji aut střední třídy. Samozřejmě se bude šetřit kde to jen půjde a promítne se to i v přístupnosti řešit reklamace.

superkutil 20.11.08  16:42

« Re: Palivový filtr

Na většinu problémů by pomohla ochrana spotřebitelů ze strany státu nebo nějaká opravdu nezávislá organizace, něco na způsob pojišťovny s pojištěním solidního jednání a ochrany proti podvodníkům. V ČR totiž jedinec vůči velké firmě nezmůže nic. Měl jsem tu čest s firmou TOCAR (M-CAR, autobazar rajská zahrada, autobazar Lhotka, autobazar Černý most nebo jak se nyní jmenují). Jedná se o skupinu lidí, kteří se živí podvody s automobily prodávanými přes jejich autobazary. A i když se kauza řeší již několik let a na celkou skupinu je podáno mnoho trestních oznámení, bylo to 2x řešeno v TV, tak jsou stále na svobodě a stále okrádají další a další důvěřivce.

g_m 20.11.08  16:23

WinDiesel:
    A Tobě, Petře, patří obrovský dík za Tvé poznatky, opět dám na Tebe a až pojedu na další servisku, tak bud' si přivezu svůj koupený Delphi filtr 924 a nebo si jej nechám objednat (a namontovat, s tím, že si na to dohlédnu) od servisu, pokud ho teda budou schopni sehnat.
    Za tvé know-how Ti ještě jednou děkuju, zrovna Ty tady předvádíš to fér chování, které se dnes už nikde nenosí.

g_m 20.11.08  16:12

« Re: Reklamační podmínky Ford

Zdravím všechny po delší době.
    DIM, romik2:
    Chlapi, souhlasit s vaším názorem, že vás v podstatě nemusí zajímat, co za filtr máte v autě by mělo také znamenat, že tady na fóru byste ani neměli cokoli řešit, ne?
    Ovšem nezaložil jej právě DIM?

Zde musím souhlasit s kutilem a jeho názory na dnešní kult okrádání od všech okolo, neb je to bohužel tak.
    Čili nepostarám se sám, mám problém.
    A netýká se to jen našich aut, jde přeci o potraviny, které můžeme dnes kupovat v obchodech (např. x-krát překročené limity jakýchsi karcinogenů v oříšcích), plastové hračky či teploměry pro děti z Číny (hračky se lámou, kousky jsou vdechnutelné, teploměry měří plusmínus autobus.) ...
    Ani se mi nechce pokračovat, je toho dost.
    A kupujete to? Pokud se tento šmejd bohužel "podaří" koupit, tak po shlédnutí upozornění např. ve zprávách to jdu vyhodit. Ale podle vás je to v obchodě, tak by to mělo být O. K. a já bych se na nějaká varování ve zprávách mohl vys.rat.

Jinak - mám na svém Mondeu TDCi 96 kW (2006, Euro IV) najeto nezmála 40 tisíc, nemám jediný problém (jo, vlastně asi dvě prasklé žárovky v zadním světle... :-) ). Tankuju už asi rok výhradně TopQ diesel od Benziny a to na frekventovaném tahu, přesně tak, jak mi doporučil majitel dealerství Ford.

Kdybych nedělal filtr co 20 tisíc a netankoval tam, kde tankuju tak jsem přesvědčen, že bych už cáloval...
    Resume: mám za to, že jsem si svou starostlivostí ušetřil dost peněz.

WinDiesel 20.11.08  16:06

« Re: Palivový filtr

impaler: Ke změně dodávaného filtru došlo teprve asi tak před 4-5 týdny... Dnes, pokud si kdekoli objednáš filtr pro své Mondeo s motorem PUMA (FORD, vstřikování Delphi), dostaneš automaticky v krabičce Ford filtr Bosch pro motor DW12 (PSA-FORD, vstřikování Bosch) a budeš ošizen minimálně o recirkulaci paliva zabraňující ucpávání filtru v zimě.
    Teď už to vím najisto. Vypátrali to tady někteří diskutující kolegové a mám to již ověřeno.

WinDiesel 20.11.08  16:02

« Re: Palivový filtr

pava1: Ke změně dodávaného filtru došlo teprve asi tak před 4-5 týdny...

"-- skrytý --" 20.11.08  15:51

« Re: Palivový filtr

impaler: můj Delphi filtr měnili taky v Novém Jičíně. Byť jsem s jejich prací moc spokojen nebyl, filtr tam dali zdá se být správný.

WinDiesel 20.11.08  15:50

« Re: Reklamační podmínky Ford

DIM: vidím, že Ti to přece jenom nedošlo. Všechny automobilky mají předepsaných 60000 km. To znamená, že i když Ti vstřikovače neodejdou do 100000 km, odporoučí se Ti jen o něco málo později. Viděl jsem hodně Mondeí a ani jedno (pardon, jedno) nebylo v takovém stavu jako to moje. A nedělej si iluze - ostatní značky v tom jedou taky, nepolepšíš si. A zapomeň na benzín - tuhle jsem na jedné Toyotě napočítal 6 lambda sond... :-(

foto impaler

impaler 20.11.08  15:41

« Palivový filtr

Právě jsem zrcátkem našel DELP...pak byla hadička a nechtěl sem s tím hejbat. Takže myslím, že dobrý. Naposledy měněno, tedy mělo být, u chlapců v Novém Jičíně téměř před rokem. Mám před další garančkou, tentokrát v Belgii, takže si vyžádám opět Delphi a případně povím, co tady vědí o Boschi.

"-- skrytý --" 20.11.08  15:35

« Re: Reklamační podmínky Ford

Měnil jsem filtr vždy po 20-ti tis., dělal jsem to i u benzínu, i když se to nemusí. Myslím, že jsem z těch uživatelů, kteří poslouchají, co se s jejich autem děje a dělají víc než běžný motorista, o auto se starají. Když jsem toto říkal spoustě kolegů, co jezdí ve fordech, ale v benzínu, tak mi ani nechtěli věřit. Souhlasím s tím, že mne vůbec nemusí zajímat, jaký je tam filtr a jakého typového označení, jestli tankuji na Shellu nebo na Benzině nebo OMV, jestli jsem z vesnice či z velkého města a jestli vypadám jak podivín, když cosi liji na benzince do nádrže. Chci jenom, aby auto sloužilo alespoň dva roky.
    Ztráta důvěry, je to výstižné, ale zamrzí to, i vůči servisu, který se chová korektně, ale taky s tím nic nenadělá.

DIM 20.11.08  15:17

« Re: Reklamační podmínky Ford

Ford předepisuje v ČR 60 tis km. Turecko mě nezajímá...... Nakonec vůbec nemusím vědět , že tam nějaký filtr je. Už Ti to dochází ?? :-)

Automobilky mají problém, když se jejich auto přestane prodávat......A pokud bude po dvou letech zhuntované, tak je to dobrý důvod pro ztrátu důvěry.

WinDiesel 20.11.08  15:15

« Re: Filtr paliva

babo: Tam je trochu problém s DNPR (D-CAT) filtrem. Ten odebírá část výkonu. Nicméně, teď se zvyšuje vstřikovací tlak z 1700 bar na 2000 bar a vylepšili piezovstřikovače. U Mazdy se při podobném zvýšení tlaku podařilo zmenšit filtr pebných částic na 1/3.
    Tak uvidíme. Já se ale těším na diesel pro LS, a 2,2 to nebude. I když by to s bídou uvezl.

WinDiesel 20.11.08  15:01

« Re: Reklamační podmínky Ford

DIM: co se neodfiltruje, to se aditivem nezachrání. Všechny automobilky mají VELICE optimistické doby výměny filtru paliva kolem 50-60000 km, to je výsměch !!!!!
    Taky už jsem tady o tom psal litanie!!!
    Řeknu Ti to asi takhle - nejsme na tom s kvalitou nafty jako v záp. Evropě, ani jako v Turecku, ale spíš tedy jsme blíž k tomu Turecku.
    Renault předepisuje pro stejná auta se stejným motorem 1,5 dCi:
    - 60000 km pro záp. Evropu
    - 10000 km pro Turecko
    To je panečku rozdíl !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Už Ti to dochází? Automobilky nemají problém, pokud bude auto těsně po skončení záruky zhuntované.
    Člověk se musí o sebe do značné míry postarat sám.

WinDiesel 20.11.08  14:59

« Re: Reklamační podmínky Ford

romik2: co se neodfiltruje, to se aditivem nezachrání. Všechny automobilky mají VELICE optimistické doby výměny filtru paliva kolem 50-60000 km, to je výsměch !!!!!
    Renault předepisuje pro stejná auta se stejným motorem 1,5 dCi:
    - 60000 km pro záp. Evropu
    - 10000 km pro Turecko
    To je panečku rozdíl !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Člověk se musí o sebe do značné míry postarat sám.

WinDiesel 20.11.08  14:51

« Re: Filtr MANN

superkutil: s tímto příspěvkem souhlasím bezvýhradně.

DIM 20.11.08  14:42

« Re: Reklamační podmínky Ford

O tom už jsem tady psal litanie. Nic nevysoudíš, nic nevymyslíš..... Já už se SHELL vyloženě vyhýbám, BENZINU jsem začal brát už dříve , než se vychválila.... a stejně mám ráno zase čím dál tím silnější nýtování ( 130 tis km ), jakoby z jednoho válce......

"-- skrytý --" 20.11.08  14:01

« Re: Filtr paliva

aha. No lebo IS 220d - ja neviem... ma pocit, ze polovica tych konikov zdochla kym isla z japonska :-) Ale IS na to ako je maly, tak je to neskutocne tazke auto. Tak to asi bude tym.
    JJ, 2.2 MZRCD sa uz testuje, uz som to niekde vynural (poznam par novinarov z tej sebranky :-) )

"-- skrytý --" 20.11.08  13:59

« Re: Reklamační podmínky Ford

Tak jsem dnes dostal odpověď z HALE, že jsou všechny vstřiky přidřené. Vzhledem k tomu, že se s tím nemohu smířit, spíše z principu, než kvůli ceně opravy, bych jenom zdůraznil pro účastníky fóra, které mají auto v záruce, ať nepočítací s tím, že když budou jezdit na Shell VPower diesel jako já, že se jim vstřiky nezadřou. Viz. příspěvky od "rybiz".
    U mne to takto začínalo při 40. tis.. Auto postupně začínalo kouřit při prudším sešlápnutí plynu, i když bylo již zahřáté. Prudším sešlápnutím nemyslím na podlahu, ale pouze rozjíždění na křižovatce. Ve zpětném zrcádku viditelné hlavně při šeru a za tmy, jak je zde popisováno. Takže mezi 40.-ti a 60.-ti se to zhoršovalo, až auto začlo pocukávat. Tak jsem to začal kombinovat s běžným Shell diesel, ale moc to nepomáhalo. Dá se říci, že daleko větší vliv na to měla čerpací stanice Shell, na které jsem tankoval. Dle mého subjektivního názoru tankovat VPower diesel jen na dálnici a ne v okresních městech, kde není takový odběr. Pak jsem natankoval jednou Verva diesel, samozřejmě asi jako každý, když vyšla v MF recenze nafty, abych to vyzkoušel. Auto jelo klidněji, méně kouřilo, asi tak jako dříve na naftu ARAL.
    Po konzultaci ze servisem bylo do Shell VPower doplněno čistící aditivum RETECH (ne běžné), auto se zklidnilo, ale vydrželo to dvě nádrže Shell Diesel a pak se to vrátilo do původního stavu.

Takže na závěr: Po mých 5-ti benzínových Fordech, se kterými jsem najezdil statisíce, se dieslové pokazilo v 60.tis.. Když už si někdo koupí auto za 3/4 milionu, tak předpokládá, že mu alespoň 2 roky vydrží, než ho odepíše. V ceně vozidla si také zcela jistě kupujete poměrnou část nákladů na případnou opravu součástí vozidla (mimo součásti vyjmuté ze záruky). Doporučuji všem, pokud půjdou do nového auta, aby si podrobně s prodejcem probrali, na co se záruka vztahuje a na co ne. Argumentace jakéhokoliv zastoupení a prodejce nového vozidla nemůže být taková, že neručí za naftu, co natankujete do nádrže, tudíž máte smůlu a platíte. Automobilka má mít technologii vstřikovačů zvládnutou natolik, aby k tomu docházelo minimálně.

superkutil 20.11.08  13:43

« Re: Filtr MANN

No to že chce hodně je normální, ale to že nemá znalosti a chce peníze je problém. Také je problém v tom, že se do Prahy stahují živly které si myslí, že v Praze dostanou 3-4x tolik co u nich na dědině. A u nás v Tescu se tě opravdu prodavačka nezeptá, protože neumí česky. :-) Navíc zrovna Tesco tak odírá své zaměstnance, že nemají chuť se ještě se zákazníky bavit. Tyto móresy do Čech zavlekly zahraniční firmy, to není v Češích. Ti možná kradou, dělají v práci šmelinu a dělají si věci pro sebe místo práce pro zaměstnavatele. Ale pořád je to slabý odvar toho, co teď přichází ze škol. Mám děti 15 a 18 let a když slyším jejich názory a jejich spolužáků, tak to bude síla. Jejich nároky na finace ve velkém překonávají jejich schopnosti si tyto finance vydělat. Je to také v tom, že převládl těžký materialismus a lidi musí stále něco kupovat. Podívej co přibylo supermarketů a hypermarketů a přesto je v nich stále více lidí. Protože lidi kupují i to co nepotřebují. :no:

WinDiesel 20.11.08  13:25

« Re: Filtr MANN

Snaha vydělat je lidem vlastní, to je v pořádku. To, že chce Jouda 40 tis. nástupní plat je také v pořádku, je to návrat k normálu. Otázka je, zda je dostane.
    V Rakousku jde Jouda po střední a dostane 80 tis. a je to bráno jako normál.
    Já jsem v zahraničí furt, prachy chce vydělat každý, ale nikde není takový bordel a džungle.
    Věř mi, je to komunizmem.
    Příklad z Anglie. Prodavačka v Tescu se koukne na balení housek a povídá: "a nechcete ty housky vyměnit? Myslím že mají o den starší datum spotřeby". A automaticky bere igelitové tašky a balí moje zboží......
    Toto chování je normál a toto bylo u nás také normálem před nástupem komunizmu.

superkutil 20.11.08  13:01

« Re: Filtr MANN

Obávám se, že to není totalitou. Dělám pro zahraniční firmy a tak jsme ve spojení s lidma v cizině a tam je to podobné. Slušnost a solidnost se mění za bezohlednost a dravost. A mladí v ČR jsou ještě horší a o totalitě už nic neví. To je prostě totální pokles úrovně, bude následovat džungle. Každý se bude snažit přežít a tak půjde přes mrtvoly, protože se nebude chtít vzdát určitého standardu. Do toho se zdraží energie a normální člověk začne zůstávat doma. To položií další odvětví. Vždyť to vidím denně. Přijde člověk se zájmem o zaměstnání v IT, nic neumí, ale chce 40tis. Nebo jiný, někde od Kolína, že prý měl v Kolíně 7000,-Kč, tak chce v Praze 21000,-Kč.

WinDiesel 20.11.08  12:01

« Re: Filtr MANN

superkutil: Co se 40 let kur.vilo, to se bude minimálně 40 let napravovat (a máme za sebou sotva 20).
    Nemyl se!!!! Tyto je všechno způsobeno totalitním komunistickým režimem, ve kterém jsi si musel všechno zařídit (rozuměj ukrást) sám dle hesla: KDO NEKRADE, OKRÁDÁ RODINU.
    Zvyk je železná košile a lidi na něco naučení se nezmění ze den na den...

superkutil 20.11.08  11:36

« Re: Filtr MANN

WinDiesel: Ne, už nevěřím nikomu. Lidi jsou nesolidní, bez cti a důstojnosti. Jen takové křivé mrchy, které se snaží podvodem a podrazem jeden druhého okrást. Něco jako danné slovo neexistuje. Něco jako profesní čest neexistuje. Každý chce jen vydělat a je mu jedno jakým způsobem. Natož nějaká odbornost. Kam se hrabe totalita na to, co se děje dnes.

DIM 20.11.08  11:08

« Re: Filtr MANN

Nevěřit nikomu !! V dnešním autosvětě jde o každý eurocentíček. Aftermarket ale v principu znamená, že se dodávky sníží na cca 10 - 15 % původní sériové výroby a to jen jen pro potřeby servisu. Technologie by ale měla být zachována, zvyšují se jen náklady díky malosériovosti. POkud se někdo rozhodne použít neoriginál nebo náhradu, není to o aftermarketu ale o poctivosti. Zvláště když pak tvrdí, že je to orignál náhradní díl......

WinDiesel 20.11.08  10:07

« Re: Filtr MANN

superkutil: Já jsem samozřejmě myslel vnější zrcátka. Přečti si ještě jednou co píši o principu opacimetru.
    Chacha - ty věříš tomu co ti řeknou matláci od Fordu? Ještě pořád tomu věříš? I po té anabázi s EGR?

superkutil 20.11.08  09:59

« Re: Filtr MANN

WinDiesel: Aha, ale já myslel venkovní zrcátko a ty jsi asi myslel vnitřní po překlopení, které má polarizační filtr. Ten bílý kouř se objevil vždy, jakmile teplota klesla pod 0°C. Bylo to i na testu u Forda, ale řekli mi, že je to normální. Nakonec jsem nalil VIF a od té doby to jezdí skvěle. Přestalo to dělat, hned jak jsme nalil VIF. Ale zřejmě jsem měl od počátku v háji EGR ventil a tak to všechno mohlo být ovlivněné.

WinDiesel 19.11.08  21:45

« Re: Filtr MANN

superkutil: Já myslím že máš/měl jsi přidřené vstřikovače a možná by to chtělo je nechat opravit (na náklady Fordu), např. v HALE.
    Nicméně, přídavky aditiva pravděpodobně pomohly jehly trysek uvolnit.
    Přečti si můj dřívější (dnešní odpolední) příspěvek o principu opacimetru (večer a v noci uvidíš v zrcátku kouřit i Euro 5).

WinDiesel 19.11.08  21:39

Za nemnoho. :-)

superkutil 19.11.08  21:00

« Re: Filtr MANN

WinDiesel: Mám EURO4, ale kouří mi to někdy dost slušně, hlavně když jedu večer a podívám se do zrcátka, tak vidím ve světlech auta za mnou kouř. Navíc to v zimě po nastartování, dokud jsem nezačal dávat VIF, škytalo, škubalo a hlavně bíle kouřilo.

"-- skrytý --" 19.11.08  19:24

Ještě jednou díky :yes:

WinDiesel 19.11.08  19:20

rybiz:
    Série 40 - neposloužím

Duratorq DI 2,0 HPCR (115 k)
    - Duratorq je obchodní označení Forda pro diesely podobně jako Duratec pro benzíny
    - DI je Direct Injection (přímý vstřik nafty)
    - HPCR je High Pressure Common Rail (vysokotlaký systém se společným zásobníkem tlaku)
    - 115 k je 115 koní >:D >:D

2000 EEC bude emisní norma stanovená Evropskou hospodářskou komisí (EHK) v roce 2000 - úroveň 7, lidově známa jako Euro 3

Zdarec, jakžto hovoří moje dcéra

"-- skrytý --" 19.11.08  18:42

« ještě něco....

Jo, diky za vysvětlení :yes:
    Je pravda, že ve dne nevidím v zrcátku nic, tak to asi bude dobrý :-)

Ještě k té naftě, V-power beru jenom proto, že uvádějí výrazné čistící schopnosti, otázkou je, nakolik je to pravda a ne jenom marketingový tah.
    :no:
    Jsem rád, že Verva asi není jenom můj dojem
    Do aditiv se mi zatím moc nechce, považuji to za zbytečné v případě tankování kvalitní nafty, což si myslím že Verva i V-power jsou.
    Jinak jsem našel ještě v Etisu svoje auto, jenom nějak nerozumím všem těm zkratkám :-(
    Vím že už jsem asi otravný, ale nemohl by jsi mi to pomoci trochu rozluštit?

Verze : Série 40
    Motor : Duratorq DI 2,0 HPCR (115 k)
    Emise : 2000 EEC (EEC 7)
    Těmto třem údajům fakt nehovím
    :-(