"-- skrytý --" 30.03.09 12:40
« Re: Nové vstrekovače
altman: Bluefin deklaruje priemerný nárast výkonu o 25koní a 43 Nm. To znamená, že pri každom upravenom aute sa to môže trošku líšiť. Bluefin je vymakaný v tom, že úplne odstranuje vädnutie motora po 3.000 ot/min, takže motor plynule zrýchluje až do 4.500ot. Je to krásne vidieť na videu, ktoré som natočil. Bluefin taktiež deklaruje zníženie spotreby, čo môžem skutočne potvrdiť a ten pokles mi vychádza reálne o 0,4-0,7 l/100km. -
"-- skrytý --" 30.03.09 12:19
« Re: Nové vstrekovače
superkutil: Ja som z tohto dôvodu, ktorý uvádzaš zvolil dlhoročnú overenú kvalitu a to Bluefin od Superchips. Ponúkajú 3 stupne úpravy V1,V2,V3. V2 a V3 sú vlastne upgrady V1 a odporúča sa tam meniť intercooler za väčší, aby sa tepelne nenamáhali piesty. Ja mám V1 a zrýchlenie z 0-100 sa zlepšilo o 1 sekundu a to nehovorím o pružnom zrýchlení. Aby som nehovoril len do vetru, tak som si aj natočil nejaké to video [odkaz]
Porovnaj si to so svojím mondeom a daj vedieť
;-) -
superkutil 29.03.09 22:50
« Re: Nové vstrekovače
altman: Věř jen čipařům, kteří ti před čipem a po čipu udělají graf motoru. Pokud se podíváš na stránky čipařů (např. BitPower), tak u TD nabízejí většinou 30% nárůst momentu. Jenže jde o to, že většina aut má skutečný moment a výkon vyšší než je výrobcem uváděný. Třeba moje auto má mít moment 360Nm/1800ot (krátkodobý 400Nm) a výkon 114kW/3500ot. Skutečný maximální moment je 390Nm/2400ot a výkon 117kW/3720ot. To znamená, že pak čipaři stačí zvýšit moment mnohem míň. Pokud seženeš někoho, kdo má navýšení výkonu doložené grafy, tak mi dej vědět, taky by mě to zajímalo. Osobním pocitům už moc nevěřím. :-) Mám totiž zkušenost s pár TDCI a při změření zrychlení před a po čipu na stejném úseku nebyl 30% nárůst výkonu vidět a to ani v oblasti maximálního momentu. :-O -
superkutil 29.03.09 21:29
« Re: Nové vstrekovače
altman: TDCI bych nečipoval. Viděl jsem pár aut s TDI a s dCi s čipem a bylo to hodně znát. Pak jsem viděl pár TDCI s čipem a nic moc. Ono i na fórech píšou, že TDCI se blbě čipuje. Vetšinou se to dělá akorát zvýšením tlaku v commonrailu a větší citlivostí plynu, protože TDCI je už tak složitý systém, že to moc přenastavit nejde. -
"-- skrytý --" 29.03.09 21:12
« Re: Nové vstrekovače
cja: moje mondeo je dovoz z Belgicka od prvého majitela so servisnou knižkou a záznamy sú tam len z Fordu Garage Deck. Auto bolo v skvelom stave, tak som tú historiu dopodrobna nezisťoval. Windiesel mi robil diagnostiku na Slovensku cez Delphi diamant a podla jeho vyjadrenia mali vstrekovače velmi vysoký počet zdvihov, čomu môže zodpovedať fakt, že tie trysky boli pôvodné od výroby. Potvrdil mi to aj p. Velendorf. Najazdené mám teraz 142tis km. -
"-- skrytý --" 29.03.09 10:10
« dotaz
Chtel bych radu.Mam escorta 1.4 rv.91.Mam ho na blbnutí po zahrade.Chte bych vylepsit zvuk a treba i vykon.Mam sportovni vyfuk ale neni to ono.Ctel bych jeste vyriznout prostredni tlumic a nahradit ho trubkou(chci lepsi zvuk).A pak s tim bych prave chtel poradit chtel bych se zbavit katalyzátoru(o spotrebu,emise a zivotnost motoru mi nejde) pokud tam vubec je.Poradte prosim jesti to neni blbost.Aby to vubec jelo a jestli se s tim vyrovna motor a aby to vykon naopak nezmensilo.Dekuji za rady. -
"-- skrytý --" 29.03.09 10:09
« dotaz
Chtel bych radu.Mam escorta 1.4 rv.91.Mam ho na blbnutí po zahrade.Chte bych vylepsit zvuk a treba i vykon.Mam sportovni vyfuk ale neni to ono.Ctel bych jeste vyriznout prostredni tlumic a nahradit ho trubkou(chci lepsi zvuk).A pak s tim bych prave chtel poradit chtel bych se zbavit katalyzátoru(o spotrebu,emise a zivotnost motoru mi nejde) pokud tam vubec je.Poradte prosim jesti to neni blbost.Aby to vubec jelo a jestli se s tim vyrovna motor a aby to vykon naopak nezmensilo.Dekuji za rady.Prosim poslete je na RISAFOX@seznam.cz nebo i zde -
cja 29.03.09 09:34
« Re: Nové vstrekovače
jelinek4: taky jsem měnil všechny 4 vstřiky u p. Velendorfa a cena vč. filtru, palivového vedení , diagnostiky a práce 27t Kč vč DPH - já 2,2TDCI E3
stnoro: koukám , že máš to co já, já akorát kombi a jinou barvu, historii auta znáš? - to byla 1. sada vstřiků nebo víš něco víc? -
"-- skrytý --" 27.03.09 20:50
« Nové vstrekovače
Zdravím všetkých, prednedávnom som sa pýtal tu na fore ohladne 2.2 tdci na hlučnosť motora na volnobehu, klepanie a tak. Vtedy sa mi už nepozdával môj motor a pridružili sa dalšie problémy s cukaním za studena. Petr T. mi asi za týžden robil na SR diagnostiku palivového systému a jeho vyjadrenie bolo také, že vstrekovače už majú toho dosť za sebou (140tis.km) a doporučil mi opravu alebo výmenu. Ja som sa rozhodol pre výmenu za nové a kedže na Slovensku nie je ziadny slušný servis, tak som cestoval do Ríčan k pánu Velendorfovi. Ten mi všetko ochotne vysvetlil, vymenil vstrekovače za nové a motor je zas ako nový, neuveritelne stíchol a kedže mám zvýšený výkon prostredníctvom Bluefinu od firmy Superchips, tak doslo aj k poklesu spotreby.
Auto je r.v. 9/2004 EURO 3 a mám ho už 15mesiacov. Odvtedy som najazdil 54tis km a toto bola zatial prvá oprava. S autom som maximálne spokojný. ;-) -
superkutil 26.03.09 14:58
« Re: dotaz
Altman: Já měl na Mondeu z roku 1999 najeto 150tis.km a dost se rozpadalo, kamarádovi se rozpadlo ve 180tis.km druhému ve 210tis.km. To ale byly benzíny 1.8. A co se týče ztráty, tak koupené bylo za 590tis a prodáno za 120tis. Když ještě vezmu servis 80tis a opravy 80tis. tak to dělá 4,20Kč/km a to je dost.
Teď mám 2.2TDCI r.v. 2006 a plná spokojenost. Problém byl s motorem se ztrátou výkonu, ale asi byl vadný EGR. Ten mi nakonec úplně odešel v pustině za polárním kde nejbližší servis Ford byl 800km. S problémy a v nouzovém režimu jsem dojel zpět do ČR, tam EGR vyměnili a řekli mi, že většinou ve 40tis.km odchází.
Po výměně ERG je motor v pohodě, točí od 1500-4000ot. Spotřeba dle stylu jízdy 5-7,5 litru. Průměrná za 65000km je 7,1 litru. -
oleowr1 26.03.09 13:14
WinDiesel:
původně jsem chtěl u Peugeotu v podstatě co píšeš až po kontrolu 4 - zbytek vezou stejně k panu Walicovi Fordi i Pažouti z okolí. Situace se ale zkomplikovala, v 16:30 při odjezdu z práce - motor ne úplně vychladlý, ale problém se startem (pravděp. spadl tlak v CR), bílý dým... Vypravil jsem se do Bohumína, pan Walica sice končí v 16:00, ale byl ještě na dílně, poprosil jsem ho, ať si auto nechá, přestože jsem objednaný na příští čtvrtek - už bych tam nedojel po vlastní ose.... Popsal jsem závadu, dal klíčky a udělal si exkurzi s odborným výkladem v dílně, řekl jsem mu, že mi ho doporučil PetrT - věděl o koho jde :-). Celkem jsme si padli do noty a diskutovali jsme možná hodinku o různých věcech, je to fajn chlap.
Díky moc za dobrý kontakt, myslím, že můžu mít jistotu, že o auto je dobře postaráno. O panu Walicovi jsem věděl, že existuje (díky měření emisí), ale nevěděl jsem, že je specializovaný prakticky na všechny vstřikovací systémy. -
cja 26.03.09 09:55
« Re: dotaz
Altman: a to o těch 150t km, říkal kdo? Řekl bych , že každé auto s tímhle proběhem má určité mouchy, dej dotaz na Krkovičku, ten měl tuhle kilometráž natočenou nebo WinDiesel - i když ten má 2,0 TDCI. Pokud bylo pravidelně servisováno, tak by motor měl mít tak půlku životnosti, řetěz se dělá v 250t km . Trojkombinace - jak kdo a vstřiky to je obehraná(i v mém případě) písnička , navíc ty už by jsi měl mít Euro4, což je zas o kus dál.
Ale pokud najedeš hodně, tak si vezmi nové auto a budeš oprav ušetřen, těch 200t v rozdílu není zas tolik, a pokud zvažuješ ztrátu a zaroveň náklady na servis, tak asi už radši tu ztátu, nebo hodně mladou ojetinu s max 50t najeto.
Ještě prosím tě napiš , jak jsi byl spokojen s tím PSA motorem, vstřiky .... Dík, docela by mě to zajímalo. -
"-- skrytý --" 25.03.09 23:47
« Re: dotaz
Vím, mám teď C-Max 100kW právě s PSA. A o novém Mondeu uvažuji, jestli přidat a místo 2,2 r.v. 06 koupit nové Mondeo.. Ale rozdíl je cca 200 litrů, tak zvažuji. Ale je pravda, že disainem se to srovnat asi nedá.. Hodně jezdím, takže si ho nechám maximálně tři roky a pak půjde, takže musím také počítat s tím kolik na jakém za tři roky ztratím.. -
WinDiesel 25.03.09 18:26
« Re: Nouzový režim
oleowr1: kristypindy nikam k Pežoutům s Fordem nejezdi.
Máš opotřebenou trysku jednoho vstřikovače - 4. válec - buď vyčistit nebo vyměnit trysku a vyjet kalibraci vstřikovače na stanici. Následně zadat do DCU (neboli ICU u Fordu a Delphi, neplést s ECU). Také vyměnit kablík s konektorem a bude hej...
Diagnostický manuál říká:
Kód FORD: P2339: Korekční hodnota vstřikovače ve válci č. 4 je mimo rozsah.
Kód DELPHI: 51: Korekce jemného nastavení MDP
Viz poruchový kód DTC2336
Kód FORD: P2336: svítí signálka poruch.
• Aktivace strategie „snížená dodávka paliva“ (menší závada)
• Deaktivace pilotních a následných vstřiků.
• Deaktivace strategie aktualizace MDP akcelerometru.
• Jestliže porucha přetrvává i na konci výkonového cyklu, soustava udrží poruchu aktivní i na začátku dalšího výkonového cyklu, takže akce na obnovu normálního režimu zůstanou stále aktivní.
Příznaky:
• Špatný výkon.
• Zvýšená hlučnost motoru.
Kód DELPHI: 49: Korekce jemného nastavení minimálního budícího impulsu (MDP)
Za účelem umožnění přesné regulace dodávka paliva během celé životnosti soustavy potřebuje řídicí jednotka vstřikování (ICU) znát aktuální charakteristiku každého vstřikovače. Přirozené opotřebení vnitřních součástek vstřikovače má za následek změnu stavu během jeho životnosti. Za účelem zachování výkonnosti soustavy na předchozí úrovni je nezbytné kompenzovat každou odchylku vstřikovače. Strategie aktualizace MDP akcelerometru představuje adaptivní metodu umožňující odchylku vstřikovače kompenzovat. Tato metoda je založena na schopnosti snímače změřit začátek spalování. Toto měření pak umožňuje přesnou aktualizaci minimálního budicího impulsu (MDP) vstřikovače. Nicméně, při korekci delší než 80 µs dojde k indikaci této poruchy, která znamená poškození vstřikovače.
Posloupnost - strategie úkonů při řešení problému:
Kontrola 1:
Zkontrolujte připojení vstřikovače:
Jsou s jeho připojením nějaké problémy?
Proveďte příslušnou opravu. Vymažte poruchové kódy a zopakujte kontrolu.
Kontrola 2:
Zkontrolujte připojení DCU.
Jsou s jejím připojením nějaké problémy?
Proveďte příslušnou opravu. Vymažte poruchové kódy a zopakujte kontrolu.
Kontrola 3:
Zkontrolujte neporušenost a izolaci kabeláže.
Jsou s kabeláží nějaké problémy?
Proveďte příslušnou opravu. Vymažte poruchové kódy a zopakujte kontrolu
Kontrola 4:
Zapněte zapalování a vymažte poruchové kódy.
Znovu zaveďte hodnotu C2i daného vstřikovače.
Zopakujte kontrolu.
Došlo k odstranění závady?
Nyní je všechno v pořádku.
Kontrola 5:
Vyměňte vstřikovač.
Spusťte motor a zopakujte kontrolu.
Přetrvává porucha i nadále?
Vyměňte DCU.
Krok 6:
Závada byla odstraněna. -
oleowr1 25.03.09 15:17
« Re: Nouzový režim
DIM: po přelívání nafty při výměně plováku v nádrži (v autorizovaném servisu) se mi to už taky stalo, vyměnili filtr, překalibrovali a do včerejška auto jezdilo. Je fakt, že jezdím málo, koukal jsem do svých záznamů, stalo se mi to 14.6.2007 a auto od té doby ujelo něco přes 23tkm. Chyba tehdy byla na 3. válci, teď je na 4. -
oleowr1 25.03.09 15:04
« Re: Nouzový režim
WinDiesel: díky za tip, do Bohumína to nemám daleko, s panem Walicou jsem mluvil, má absolutně plno, objednal jsem se na příšti čtvrtek. Ještě předtím jsem byl u svého garážisty - chyba "P2339 Engine Cyl #4 Knock sensor" dostal jsem od něj tip na Peugeot Auto Tichý, jsem objednaný na pátek. Pan Walica mi říkal, že to stejně vozí k němu...
Uvidím jak odpoledne nastartuju, nejhorší je, že jinak než autem se do práce prakticky nedostanu, doma jsou sice dvě auta, ale jak na potvoru manželčin Getz je díky neznámému šikulovi na parkování do pátku v lakovně :no: -
WinDiesel 25.03.09 14:52
« Re: Nouzový režim
DIM: já vím že nic nevím. Několikrát v poslední době to nebyly vstřiky ale turba, egry a podobné. Nicméně jesli si Mondeo z roku 2002 cuclo špané nafty, je vymalováno.
To nejnovější model vstřikování Delphi používaný v motorech Mercedesu a Peugeotu-Citroenu, to je jiná káva. Poptával jsem se u Mercedesů a po 3 letech provozu nemají žádné porouchané vstřikovače ani čerpadla. Ve Fordech a Volvech brzy uvidíme upgrade motoru Ford-PSA DW10B nazývaný DW10C. Zatímco DW10B má 100 kW nebo 103 kW €uro 5, motor DW10C má 110 kW nebo 120 kW, u PSA má 120 kW s automatem.
Takže u nových motorů Delphi na jedničku, u těch starších to taková sláva není...
Život je strom zelený, u Mercedesů prchali pryč ze spárů Bosche a Ford si zase trošku naběhl s Delphi... -
DIM 25.03.09 11:43
« Re: Nouzový režim
2,0TDCi 96kW, 12/2002 - to už je skoro diagnóza sama. Přesně to se mi stalo taky, akorát jsme netankoval na Slovensku ale u Aralu.... Kontrolka nezhasla, blikala......ale startovat se dalo. Nemá cenu to prodlužovat ani bych s tím raději moc nejezdil, kapající nafta na válec ho může poškodit, pokud by už ten vstřikovač propouštěl hodně..... Ale windiesel o tom ví nejvíc.... -
oleowr1 25.03.09 08:02
« Re: Nouzový režim
Jsem z Karviné, do Prahy je to daleko. Nejbližší servis Dankar mám v Havířově a Sobek ve FM (cca 40km.) Teď ráno, při -5st. bliká a ani nechytne, spíš mi to vypadá na něco v naftě. Jezdím hrozně málo, naposledy jsem tankoval před měsícem na Slovensku. Mám každý druhý týden pohotovosti a jezdím služebákem. -
oleowr1 24.03.09 21:50
« Nouzový režim
Dneska při rozjíždění (nic moc akcelerace) začla blikat kontrolka žhavení. Motor jinak jede s menším výkonem, nekouří drží volnoběh, jen při změnách otáček klepe jak traktor, asi vstřiky.
Jde vyresetovat řídící jednotku např. delším odpojením baterky nebo jen diagnostikou v servisu? Odpojil jsem baterku na cca půlhodinu a po zapnutí klíčku (bez nastartování) žhavení pořád bliká. -
superkutil 24.03.09 00:07
« Re: dotaz
Altman: Taky jsem se rozhodoval mezi 96kW a 114kW a byl mi doporučován 2.2TDCI z několika důvodů. Vyšší výkon, lepší zátah již od 1500ot, elektrické ovládání turba, prý nejsou 2.2 tak poruchové, je jich méně a tak při prodeji je vyšší cena, rozdíl spotřeby je minimální, ale 340Nm nebo 400Nm je slušný rozdíl. :-)
Tak teď mám 2.2TDCI a nelituju. I 2.2TDCI mi někdy připadá na hranici a bral bych o pár koníků více. Spotřeba mezi 5-7,5 litry. Průměr 7,1 litru.
Měl jsem problémy s EGR, který byl vadný z výroby a vyměnili ho až po 40000km. Ale jinak je motor super. Slabší bych nechtěl. Nyní má slušný zátah 1700-3800ot. Mám maximální moment v 390Nm/2440ot a ne v 360Nm/1800ot jak uvádí výrobce, takže nejlépe jezdí 2000-3000ot.
Jedinný problém je s ohřevem motoru. Díky vysoké účinnosti se motor ohřívá dlouho. -
"-- skrytý --" 23.03.09 20:56
« dotaz
Ahoj, můžu se vás někoho zeptat na nějaké info o motoru 2,2 TDCI 114kW r.v. cca 2006? Když ho porovnám s tím 2,0 96kW, spolehlivost, zátah, spotřeba? Je to motor Ford, nebo ten Peugeot PSA jako je v nových? Mám totiž C-Maxe 2,0 TDCI 100kW a nevím, jestli jít do Mondea 2,0 TDCI 96kW, nebo do 2,2 TDCI 114kW, dost toho za rok najezdím, tak mi jde o spolehlivost a jelikož 100kW z C-Maxem docela cvičí, tak se mi nechce s 96kW u Mondea jít dolů. Ale o motoru 2,2 nic nevím, tak sháním info, nebo nějaké testy. Děkuji. -
g_m 23.03.09 19:30
cja:
Cože, tys někdy platil až 8,5 litru za servis Mondea? :-) Fuj to je peněz a za tak malé auto.. :-)
No, ještěže jsi tenkrát nedělal zrovna i brzdy a že Mondeo nemá vzadu bubny, protože ty pakny (jaks psal) dnes musej stát fakt ranec... >:D >:D
V nejlepším se má ale přestat, takže jen pozdravím Impalera a přeběhlíka Krkovičku, rozloučím se a zase někdy čau! -
cja 23.03.09 19:16
G.M.: to Toman si pamatuji, ale tu Ghiu jsem již pozapomněl >:D
Martin sem určitě nakukuje, už jenom z obavy co kdyby Ford to Mondeo vychytal... , fakt nic ve zlém
Jinak s těma serviskama na Mondo(již 3 ks ) mám dost zkušeností - nejlevnější byla za 4,5t a nejdražší za 8,5t. Jinak protože při servisce si navymýšlím takové ty úkony jako čištění klimy , nové pneu ..., tak je někdy ta cena i jinde , ale to jsou věci které dělají všichni majitelé plechových ořů. -
g_m 23.03.09 19:08
cja:
TomanGHIA bylo moc dlouhé a navíc to vypadalo trošičku infantilně, něco jako... WinDiesel? >:D
(Ne, Petře sorry, only joke, pamatuju se, že tvé původní Petr T. jest ztraceno v překladu, nebot' jsi pozapomněl heslo.)
Jinak Martin.Z nás určitě čte a určitě už brzo napíše, že jo Mart'o? :-)
Ale upřímně, kdybych věděl, jak ho to sebere, vykašlal bych se tenkrát na to... :-)
Jo mimochodem, at' tu jen nespamuju - poslední servis Mondea TDCi mě stál 5. 300,- >:-[] -
cja 23.03.09 18:57
« Re: A zase ta Fabie
G.M. alias jak jsi to měl v tom svém původně dlouhém nicku? : člověče ty ještě žiješ, já myslel , že tě trefil šlak po tom drsném názorovém střetu >:D
Martin.z si do mě taky lehce kopl, tak mě to nedalo a dal jsem sem tu dost solidně ověřenou informaci a doufám ,ž e už na nás nebude naštvanej , nakonec kvůli autu ... >:-[] -
cja 23.03.09 17:17
« A zase ta Fabie
>:D Zrovna minulý týden otec kolegy dělal STK na té Fabii, co jsem tady již na popud martin.z zmiňoval. Auto 8 let starý, najeto asi 140t km, combi, 1,4i 55kW - servisní prohlídka v autoriz. servisu Skoda - běžné výměny náplní + zadní brzdy pakny - cena opět lehce přes 10t korun českých - a pak mi někdo zase může tvrdit, že Fabie je OK, pokud to neošidím v no name servisech, tak je to zkrátka drahý. A hlavně to auto prodal můj kamarád kolegovýmu otci, takže ta servisní historie je jasná a známá a zkrátka - servisně dost náročné. ... to já jen tak, venku hnusně, léto v nedohlednu ... ;-) -
cja 19.03.09 15:22
« Re: Turbo zase jako nové
Kutil: je jasný, že na malých autech je menší marže(prodeje tvoří Transity a Mondeo), ale FMC nic definovat nemusí - zkrátka buď prodejce chce a nebo nechce - nemyslíš si , že jim(dealerům) říká FMC jak mají prodávat, to by potom nefungovalo to, že když zavoláš do dalšího Forda, tak ti tam dají jinou cenu - je to na prodejci a pokud jsi jejich dobrý zákazník, tak ještě pro tebe rádi něco udělají -
superkutil 19.03.09 15:02
« Re: Turbo zase jako nové
cja: Záleží na tom, co nabídne FMC a co prodejce. Prodejce opravdu má na autě hodně málo. A pokud jde o prodlouženou záruku a další věci, tak to zase definuje FMC a ne prodejce. Ten ti může tak nanejvýš dát zimní gumy nebo koberečky. -
hil 19.03.09 14:04
« Re: Zase paliva
DIM: naštěstí, ťuk ťuk ťuk, už nepadá. Žádný jiný příznaky než 3x ten nouzák se nekonaly. Snad to tu jednu nádrž Lukoilu vydejchá. Už mám zase prázdnou nádrž po OMV, tak někde vezmu zase OMV nebo TOPQ.
Já ten Lukoil bral schválně, podle toho Ford servisu je doporučený! Ale mluvil o Olomouckým, směrem na Hranice.
Doporučovaný Shell - no nevím, bylo to ještě v záruce. -
cja 19.03.09 12:16
« Re: Turbo zase jako nové
Kutil:taky mi tvrdili , že na Fiestě mají 5000,- a potom byla akce a Fiesta šla dolů(ta stejná) o 100t Kč, sice to byla minulá generace na konci výroby, ale ejhle najednou to šlo. A servis zdarma(tj. servisní prohlídky na 2 roky nebo ujetí ? km) je zase tak nebolí, takže buď chtěj prodat a nebo nechtěj.
A bohužel s tím poklesem cen to tak je . Nejvíc se prodělá na velkém vybaveném autě a nejméně na malém holém voze. Bohužel krize zapřičiňuje to , že lidi chtějí malá úsporná auta, a kde je poptávka ... -
superkutil 19.03.09 10:54
« Re: Turbo zase jako nové
cja: Taky to nechápu. Jak ojetiny, tak nová auta jsou nesmyslně drahá. Našel jsem inzerát, kde chtěl člověk za Fiestu na kterou je ofivciální odhad 84ti. nesmyslných 120tis. A co mě ještě víc dostalo, že pokles cen u malých aut je skoro neexistující a že po 5ti letech se ceny malého i velkého auta skoro srovnají. Třeba u těch Fusionů chtějí lidé za 5let staré auto 200tis a přitom nové stojí 250tis. 8-s
Jinak prodejce mi tvrdí, že má na autě 1800,-Kč rabat. -
cja 19.03.09 10:20
« Re: Turbo zase jako nové
Kutil: já budu asi štvát prodejce, ale prostor je - např. prodloužená záruka, servis na 2 roky zdarma, zimní obutí ..., je potřeba si o to říct, buď povolí nebo jít jinam, ty akční ceny jsou od automobilky , prodejce má pořád prostor.
Co mě pobavilo - ceny aut jdou nahoru kvůli Euru,... podražila i Škoda. - oni už fakt neví co by si za tu domácí značku řekli, spousta aut na skladě , ale budeme zdražovat, protože kurz jde nahoru - úsměvné. -
superkutil 19.03.09 09:25
« Re: Turbo zase jako nové
cja: Je to pro ženu s nájezdem 5000km/rok. Ten Fusion má slevu z 365tis. na 250tis. Má centrál s dálkovým, klimu, posilovač řízení, litá kola, vyhřívané přední sklo, rádio atd. Tam už prostor na slevu není. [odkaz]
Mám ještě možnost vzít Toyotu Corolu 3 roky starou, ale s nájezdem 175tis.km.
Co se týče poruchovosti, tak mám Fiestu 8let a neodchází na ní nic. Měl jsem ale Mondeo a u něj odcházelo pořád něco. Nejdřív ho 4 roky v rámci záruky opravovali, pak 5tý rok bylo celkem v pohodě, ale 6tý rok zase začalo odcházet, odešel motorek v eflektoru, praskla spona stabilizátoru, měnily se čepy na přední nápravě, prohnil chladič klimatizace, odešlo čerpadlo klimatizace, odešlo zapalování, odešel termostat, tekl domeček termostatu, motor na dlouhých trasách vařil, odešla LED v ovládání oken. Tak jsem ho prodal. Mělo najeto 150tis.km. Z tohoto případu je pro mě Fiesta spolehlivější jak Mondeo.
Ten Fussion se mi líbí, ale jako ojetina s klimatizací, centrrálem a okny v el. se ani Fusion ani Fiesta za rozumné peníze sehnat nedá. -
cja 18.03.09 19:07
« Re: Obutí na léto
hil: omlouvám se uvědomil jsem si to a chtěl udělat změnu, už jsi zareagoval, a už nešlo editovat. Je to jiná guma - ten ContiSport2 je jiný - omlouvám se. Ten funguje na vodě moc dobře, ten bych doporučil - za sebe, vyzkoušeno.
Jet - obrat velký, ale byly tam nějaké problémy, já tudy jezdím každý týden a neberu tam , bratranec bydlí přímo v Mohelnici, má Land Cruisera 3,0D a taky se už vyhýbá...Dávám přednost OMV Moravská Třebová. Střídám teď OMV a Benzinu a občas hrknu VIF. -
cja 18.03.09 18:55
« Re: Turbo zase jako nové
Kutil: já to pochopil, že leasuješ 72 měsíců, proto jsem se ptal, nechci tě strašit, ale ten servis bude mít stoupající křivku, takže 6 let ?? A s tím Fusionem, pomačkej je a uvidíš , že to umí i za míň , stále tam mají rezervy. Do 5letý ojetiny , bych pokud by to nebyla nouzovka a nebo >:D to nebylo pro ženu(malý nájezd)nešel, jednu jsem měl(pro některé - ojetinu) a to je období, kdy se ty auta začínají sypat... Už to není jako dřív ... bejvávalo >:D -
cja 18.03.09 18:48
« Re: Obutí na léto
hil: já je fakt obouval před tímhle Mondeem na 2,0i Duratec, a neměl jsem lepší gumu - tichá, slušný proběh km, možná o málo vyšší spotřeba, ale právě na vodě - mám najetou oblíbenou zatáčku - (bezpečnou :-) ) - a na ní vždy za deště zkouším kam mě to pustí, než začne klouzat a fakt dost dobrý - proto mě tvoje hodnocení zajímalo( je možné , že benzín byl výrazně lehčí na předek a proto se choval způsobněji, navíc byly Made in Germany - což možná taky má svůj vliv)
V každém případě dík za info.
A to padání do nouzáku - mě nepadalo, ale aditiva už to nezachránily, já teď nejlepší zkušenost na TopQ, jinak předtím OMV. Tak ať tě nikde to vstřikování nevytrestá. Jet-ce v Mohelnici se vyhýbej - mám tam rodinu a nakonec i sídlo firmy, nedoporučoval bych ... -
superkutil 18.03.09 16:29
« Re: Turbo zase jako nové
cja: Na 3 roky (jedu poslední rok), ale další 3 roky se budu vzpamatovávat z vykrvácení do nového auta. Takže celkové náklady do auta budou únosné po těch 6ti letech. Ale za 6let bude mít nalítáno kolem 200tis. ale na popojíždění po Praze bude stačit. Žena najede tak 5000km ročně. Sice jsme ještě zvažovali koupi nového Fusionu za 250tis, ale je to šílená darda. Ale zase lepších 250tis. za nové než 180tis za 5 let jeté. -
hil 18.03.09 16:01
« Zase paliva
Tak jsem dal na doporučení Ford servisu změnil palivo. Zavrhl jsem tedy Shell, moje auto do té doby nic jiného nepoznalo, opět na důrazné doporučení v jiném Ford servisu asi před 2 lety.
Jako první jsem tam dal OMV (Olomouc, výpad na Brno) bez aditiva. Dobrý, celá nádrž v pohodě. Další mezi doporučenými byl Lukoil (bývalý tuším Jet) Mohelnice, opět bez aditiva . Dvakrát jsem spadl při jízdě kolem 150 do nouzového režimu. Vzal jsem tedy v Brně u Avionu OMV a nalil tam VIF, asi o 1/3 více než doporučená dávka. Ještě jednou jsem spadnul do nouzáku asi po 30 km, od té doby je klid. Tak jsem zvědav... -
superkutil 18.03.09 12:52
« Re: Turbo zase jako nové
Myslel jsem jako druhé auto do rodiny až ve firmě přestane sloužit. Nevidím důvod se ho zbavovat, jezdí konečně dobře. Teda až na rádio, zlobí mě přehrávání CD, ale ford to chce předvést s originál CD a tak musím nějaké najít.
Do rodiny bych ho vzal proto, že pokud se mám rozhodovat mezi 3let starou Fiestou za 150tis nebo 6let starým Mondeem za 150tis. tak vezmu raději Mondeo.
Znám hodně lidí co tu klec vyndalo a jezdí bez ní, ale taky znám hodně lidí co jezdí s ní, protože je alespoň zboží nebo zvířata neohrožují. -
cja 18.03.09 10:42
« Re: Turbo zase jako nové
Kutil:no, tomu bych moc nevěřil, že udělají něco takového, aby to mělo zpětnou účinnost, spíš ty auta . pokud je nehomologuješ zpět budou s těma krysíma klecema neprodejná, málokdo potřebuje něco , tak omezujícího
- a proč bys po doplacení leasu převáděl auto na sebe - jako na soukromo?(nebo myslíš normální odkup od leas. spol.?) - nebudeš moci nákladovat opravy a u ojetiny se ti cesťákama na km moc nevrátí - osobní zkušenost -
superkutil 18.03.09 09:19
« Re: Turbo zase jako nové
cja: Co by taky člověk mohl od tohoto státu očekávat. Respektive není to ani tak ve státě jako v Češích samotných. Jsme nějaký divný. Teď jsem narazil na rozdíl v českých a německých letácích k Fusionu, speciálně zrychlení u motoru 1.25 kdy v německém letáku je 15,5 ale v českém 16,4. No a odpověď od Forda? Nesmíte všechno brát vážně, na všech těchto materiálech je to pouze informativní hodnota. >:D
Přepážku neřeším, po splacení převedu auto na sebe a nebo ho prodám nějakému podnikateli co přepážku uvítá. :-) Ale mezi náma, on už skoro nikdo tam tu přepážku nemá a je jen otázkou času, kdy schválí změnu v TP s demontáží přepážky bez doplacení DPH. Protože přijdou na to, že je blbost aby jedno auto s odpočtem DPH mělo přepážku a druhé nemělo. Už proto, že většina těch kteří o tom rozhodují odpočet DPH má. >:D