FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
lordmystic 14.05.09 16:28
« Re: Dá se prodat?
No jelo nás tam víc, potkali jsme škarpu. Byli jsme jen potlučení nic vážného. Předem se lezlo ven, tam jeden zůstal a auto se zamklo a nešlo odemknout!!! Docela past, tam hořet tak je vymalováno... Otočka o 320 stupňů, jeden bok, pak druhej, prostě kolotoč hadr... Všichni říkají když to viděli že to byla z * klika NEBO - bezpečné robustní auto! Kloním se spíše tomu druhému, opravdu nám Mondeo zachránilo krky. -
-
lordmystic 14.05.09 15:30
« Dá se prodat?
Takže opravdu smutná událost:
[odkaz]
A mám dotaz, nechá se toto prodat a případně za kolik a případně netušíte někdo jak kde a komu nejlépe?
Motor by měl být v pořádku, i když obušený chladič a to kolem. Je tam nová komplet spojka a dvouhmoťák, dva nové vstřikovače a dva zrepasované, interiér kromě ovládání rádia pod volantem v pořádku. U spolujezdce venku airbag, ostatní OK. Sedačky, vyhřívání sedaček, atd. OK.
Měl jsem takovou představu jestli by se to dalo udat za 20-40 tis. Kč, ale nemám představu, proto budu rád za každou radu a zkušenost...
Upřímnou soustrast přijímám také, pobušenej jsem ještě i teď a dost :(. -
"-- skrytý --" 14.05.09 14:07
« Re: zámek kufru
A nemá ho už náhodou? V posledním Autodieselu se ptá čerstvý majitel nového BMW 320d xDrive, jak tento vůz zajíždět. Také se zde zmiňuje o špatných zkušenostech s Mondeem, kde mu odešly vstřiky z nafty Shell. Ptá se na to v souvislosti s možným používáním aditiv do nafty, které BMW zakazuje. Dime nejmenuješ se Robert Michal?? -
superkutil 14.05.09 09:03
« Re: kontrolky ABS a ESP
S tím kódem u rádia je to zvláštní. Tuhle mi opravovali připojení HF k rádiu Ford Sony MP3, rádio vyndali, odpojili, po chvíli připojili a kód nevyžadovalo, normálně se rozjelo. Mechanik Forda na to koukal jak blázen, ale říkal, že u Forda je možné vše. >:D -
panther 13.05.09 19:48
Jo dnes jsem to zjistil. Brzdovky mi taky nešly, klima , větrák, rádio atd. Ještě jednou jsem projel všechny pojistky a zrovna ta, co píšeš na brzd. světlo chyběla, asi jsem ji tam při tom kvaltu zapoměl dát. No a dodáním ty pojistky je vše OK !!!!, Akorát zadat kód rádia, jak se přeruší proud, tak to nehrá. -
DIM 13.05.09 15:58
No díky, zatím jezdím pořád s 2,2 TDCi, takže ho budu potřebovat ! Řekni mi ještě : ten motor v Insignii 118 kw je fakt Fiat ? To mě teda moc důvěry nepřidalo !! A vůbec mi to při jízdě nepřipadalo zvukem jako common rail ale staré dobré TDi.
A taky mě překvapilo, že combi má kufr strašně utopený ! Z boku jsou mohutné kryty či co a nárazník je od samotné hrany kufru tak 30 cm ! Jako by ten zadní převis byl částečně zbytečný , je to jen mohutný nárazník ! -
cja 13.05.09 14:27
panther: ne u Monda, ale zrovna teď mám stejný problém na 4 měsíce (nebo 5) starém Transitu - takže záruka - rozsvítilo se ESP a ABS a ještě kontolka oranžová (ozubené kolo s vykřičníkem uvnitř), teď jsem to předával servisu - nesvítily ani brzdovky, poprvé výměna pojistky, teď už na servis a budou řešit. Pravděpodobně čidlo. Takže asi bych řekl , že budeš taky muset do servisu, protože ti to odpojí jak ABS , tak ESP. Nevím jestli jsem ti pomohl, ale takovou mám zkušenost. -
cja 13.05.09 14:21
DIM: mám stejné pocity, předváděčku zrovna taky řeším a přemýšlím, no a s tím designem - exterierový paket Individual jsem odmítl, taky mám výhrady(proto ani nechci Titanium S - vadí mi ta vulgárnost toho designu a sportovní odpružení, to už taky nějak nepotřebuji :-) A začínám taky spíš koukat po něčem pěkném, ale méně nápadném, s tou závistí a rýhami jsi to trefil naprosto přesně. Ale s Opelem jsme v rodině neudělali dobrou zkušenost - otec měl Astru - a nechci již toto zažívat, ale nic to nemění na tom , že když mě předjížděla?? Insignia, tak jsem ji zálibně zkoukl.
Jinak se pochlub kolik ti nabídli slevu za předváděčku - to abych věděl jestli to co nabídli mě je akorát nebo jestli je ještě prostor - to nás budou dealeři Fordu milovat >:D -
panther 13.05.09 11:32
« kontrolky ABS a ESP
Už jsem se tu jednou ptal, ale mám dojem, že se to asi nikomu nestalo, že by mu za jízdy tyto dvě kontrolky pořád svítili. Mohu mačkat dole vypínač ESP a shasnout to nejde. Akorát někdy ještě v klidu po startu to nesvítí, ale jak se rozjedu, tak pořád. Před tím než mi to začalo dělat, jsem akorát kvůli karavanu vytahoval z pojistkové skříňky asi 20 pojistek a zase dával zpět ( na přívěsu mi nešel proud, tak jsem prověřoval pojistky). -
DIM 13.05.09 09:52
WINe: mohu si nadiktovat výbavu na předváděčku a pak ji koupit . A to u Fordu a u Opelu :-) . Zkušenost ale říká, že obecně nějakou slevu si vymůžeš vždycky, za katalogovou cenu si už auto nekupuje snad nikdo !! :-) Ale předváděčky mají ty slevy mnohem zajímavější.
Nadčasový design ? tak nevím, ale Mondeo mi připadá pouťové nejen zevnitř ale i zvenku . Chromované mřížky blinkrů v blatnících např. , to si mohli odpustit !! .-)
Ale nakonec já nepotřebuju designovou bombu. Spíše naopak. Nenápadné auto spíše najdu tam kde jsme ho zaparkoval a navíc třeba ani nebude mít rýhy od klíčů. Já si nepotřebuju léčit komplexy autem :-) -
superkutil 12.05.09 21:10
Vždycky jsem se japonců bál kvůli drahým dílům a jiné nátuře, ale když se bavím s kýmkoliv, co má japonce, tak nikdo neměl problém. Snad jen jeden problém byl s Nisan Primera, kde mizel z motoru olej (po 200km pryč), ale vyřešili to výměnou motoru v záruce). Jinak velká spokojenost s Toyotou, Mazdou, Subaru, Suzuki. -
WinDiesel 12.05.09 20:56
DIM: Já jsem přece neřekl že se mi nové Mondeo líbí ! Tedy bohužel, nelíbí, i když ze stránky spolehlivosti je na tom jistě lépe. Insignia nemá nadčasový design, to je problém. Okouká se brzy.
Co se týče japíků, jsem si docela jist že bych pro Tebe vymohl u známých zajímavou slevu:
Mazda ano, určitě, Toyota snad ano, Subaru ano, určitě, Nissan ano, určitě. Honda ne. Mitsubishi ano, ale to je mimo Tvůj zorný úhel.
Jinak Opel ne, Peugeot ne, Citroën ne, VW/Audi/Škoda/seat ne. Fiat určitě ne, Renault/Dacia ne. >:D >:D >:D
Takže vidíš že se snažím... Konečná volba je ale vždy na Tobě, třebaq máš také nějaké známé, co pomohou... ;-) -
RADEK1 12.05.09 20:09
Mám potřebu se trochu zastat DIMA . Insignia na mě také působí mnohem lépe než mondeo. Z venčí bych modeo dal v pohodě ,ale uvnitř se mě nelíbí . působí tak nějak lacině (zaslepení spínací skříňky,zaslepení ovládání oken u řidiče pro pravostrané řízení, samotná dvířka přihrádky před spolujezdcem,stejné lampičky a ovládací čudlíky jako v našich autech atd..) to ve mě zanechává dojem,že ford hodně šetřil a pokud šetřil na tak viditelných místech jak je to asi na místech ,kde se ztěží podívám já? ;-\ Já s insignií jel se 118 kw verzí připadla mě línější,než moje 2,2 tdci ale stejně bych si počkal na 140 kw bi turbo anebo jak jsem se dočetl v posledním AD se na sklonku roku počítá s 2,8 a cca 180 kw . K tomu dám adaptibilní podvozek a 4x4 a mám vše co jsem chtěl od auta střední třídy. Nikdo nenabízí víc 8-s samo že mimo prémiovek,které se mě moc nelíbí a dávat za ně 1,6 mil se mě nechce. -
DIM 12.05.09 15:13
Nová Insignie ale vypadá velmi dobře. Nic víc netvrdím, ale ani nic míń. Technicky nevím, předváděcí 2,0 ( ten výkonnější ) mě nijak moc nepřesvědčil. To je pravda. Ale s Mondeem nakonec už jsme si taky užili své, ne ? :-) Život je změna..... Superb se mi líbí čím dál tím méně, ale kombi ještě neukázali .... -
superkutil 12.05.09 14:14
DIM: Nevím, ale já bych do Opela nešel. Jezdil jsem s Astrou, Omegou, Zafirou i tím jejich pickupem a prostě to auto se chová jinak než cokoliv jiného, ovladače nejsou tam kde bych je čekal, nelíbil se mi ani interiér. Proti Fordu mi připadá, že se i hůř ovládá. V Insignii jsem neseděl.
A co měli kamarádi a kolegové Opely, tak si dost užívali se závadama. Jednomu hořely přední žárovky a rádio, nikdo nevěděl co s tím. Vypadalo to na problém v elektrice. Nakonec daly do předních světel nějaké předřadné odpory a na rádio přijeli až z německa, ale až po té co po 5té výměně rádia napsal kamarád do Německa. V Čechách servis neschopný. Druhý kamarád bojoval u Zafiry s drnčením a nefunkční klimatizací. Soused měl Omegu a tam tekl výměník a protože to bylo lepené, tak musely utrhnout celou palubku a už to nedali dobře dohromady.
S Mazdou 6 jsem měl možnost taky chvíli jezdit a proti tomu bych nic neměl. Interiér se mi líbil a auto po všech stránkách splňovalo vše co člověk chtěl. Jedinný problém byl s v Čechách u prodejce montovaným měřičem vzdálenosti za autem. -
DIM 12.05.09 10:35
Tak sem s tím , Wine ! Vím že nic nevím a proto se ptám ! Proč ne Insignia ? Na mě prostě působí důstojněji než nové Mondeo ! Když já jsme na ty Japonce nikdy nebyl. Nevím proč ale Avensis na mě působí malým dojmem, Mazda mě vždy nepřesvědčila designem , a Honda Accord se mi v Combi taky nelíbila.... Navíc servisy na Fordy ale i Opely jsou přece jen častější...... -
panther 11.05.09 11:32
« nestálý přívod proudu?
Nevím jestli je to správný titulek, ale zajímalo by mne toto. Když mám připojený obýtný přívěs k autu, auto zamknuté a já si třeba v karavanu uklízím, tak si tam třeba na pár minut rosvítím 12V a pak zhasnu. Za 20 minut chci znovu rosvítit a ono nic. To ale platí i pro čerpadlo vody atd.- prostě nejde přívod 12V. Za chvíli to zase jde a naopak. Můžete mi to vysvětlit? díky -
"-- skrytý --" 11.05.09 08:58
« Olej Elf Excellium NF 5W40
Tak jsem nechal vymenit uz po garancce olej a palivovy filtr.
Cekalo me mile prekvapeni:
Co jsem se dival do faktur, vse od jednoho servisu Ford Charouz, tak ze zacatku byly vymeny oleje,
5W30 Motorcraft a pak se jednou zmenil olej na 5W40 znacka nevim a pak trikrat opet 5W30
pravdepodobne Castrol A1.
Ja jsem zvolil ELF a musim rict, ze stavajici olej (ELF Excellium NF 5W40) - opravdu utlumil motor
ale hlavne, mam odzkousenou trasu cca 150km, kterou jezdim vetsinou vecer, cca 60km dalnice a zbytek okresky.
No a za posledni tyden jsem to jel setkrat a dnes brzo rano i celou cestu za vytrvaleho deste. Pokazde pri odjezdu mazu
prumernou spotrebu a od vymeny toho oleje, jsem o pul litru na 100 mene. Nejak se me to moc nezda? Odbornici,
co na to rikate? Neni to zadny subjektivni dojem, ani "setinky" litru. Tankuju porad na stejne pumpe OMV
- necham to jeste probehnou dalsi nadrze, i excelovska tabulka (kniha jizd) najeto, natankovano vychazi o 0,4litru mene.
No a v neposledni rade, konecne jsem videl co mechanik vypustil z palivoveho filtru DELPHI HDF924 po cca 18tkm.
Tekla pouze cista cira nafta, koukal jsem na to v pruhledne sklenicce, neco malo mikroskopickych necistot,
ale v zadnem pripade ne nejaka cerna brecka, jak tady nekdo psal.
Ten olej me opravdu prekvapil, a jen me potvrzuje, ze vsechny predesle vymeny v autorizovanem servisu
"autorizovanym" olejem za 6l cca od 2000 - 2500,- Kc je jen vyhozeni penez oknem. Mel jsem zato, ze predepsany olej je nejlepsi varianta, ale zatim se me ukazuje, ze to tak neni!
Za ELF jsem dal cca 1000Kc a nepopiratelne je na poslech motor utlumenejsi!
Pro doplneni specifikace oleje:
[odkaz] -
-
cja 08.05.09 08:11
krkovička: Jinak taky tě zdravím. Takže se Olina v českém prostředí nenávratně ztratila? Řečnická otázka.
no bavili jsme se , že v 9/2009, konec leasu, bych mu to nechal za nějakých 280t, - asi pro ty modré oči? (max kam bych šel je 250t),což by asi odpovídalo tomu, co jsi dostal ty,... ale jestli půjde z domu se uvidí - váhám
já mám 2005, 140t km najeto - dle Fordu(po výměně vstřiků) top stav ;-) -
"-- skrytý --" 07.05.09 19:57
cja: Ty mas kupce na Titanika? Za kolik to koupi? Me pojistovna po ctyrech mesicich odskodnila castkou 266tis za Olinu (ocenili auto na 284tis a neco spolkla spoluucast). To mi prijde celkem fer, protoze za ty love bych to tezko prodal :-)
Jinac zdravim vespolek!
-
cja 07.05.09 17:00
DIM: slevnili, maj tam na 2.Q u Mondeí nějakou akci a nabízí i mimo obvyklé Core až Titanium S nějaké akce Enterprise a Exclusive, a po chvíli smlouvání, je tam i další sleva. Taky jsem to zrovna řešil, navštívíl svého dealera a nechal si udělat nabídku. Rozhodnu se až v červnu, abych měl odstup od jejich nabídky no a buď Mondeo s nějakou výbavou Individual, automat, nějaké drobnosti, no a nebo si nechám to co mám a počkám , jak se to celé v příštím roce vyvine.... Měl bych totiž kupce na Titanika, tak se tím zaobírám, ale spíš to počká. Sice prodeje nových aut rostou, ale nějak tomu pořád nevěřím. -
superkutil 05.05.09 21:31
Na Mondeu 1.8 jsem během 6ti let zadní zámek rozebíral a čistil snad 5x. Je to mizerný materiál, nic nevydrží. Rez se objevila po 3 letech. Po 3letech mi odešly gumové silentbloky na zadních dveřích. Dálkové ovládání občas fungovalo jen na vzdálenost kratší jak 2 metry od auta.
U současného Mondea mi po roce začaly vrzat zadní dveře a servis to není schopen opravit. Ale i tak je současné MKIII na tom lépe jak MKII. -
lulipin 05.05.09 19:38
DIM: jo s tím centálem mi to taky někdy blbne, jednou mi to zamklo malého, když byl sám v autě. Ještě, že jsem měl klíče v kapse. V servise jsem se na to ptal a říkali mi, že nejvíce rozhodující jsou dveře řidiče. Dokonce jsem jednou podezříval synovce, když mi umíval auto, že nedopatřením zanesl vodu dovnitř zámku a tam to jednou začas zkratovalo. Samozřejmě že když jsem s tím byl v servise vše fungovalo a tedy byl původ problému nezjistitelný ;-\ -
-
oleowr1 05.05.09 15:51
« Re: ford jde dolů
nepodléhal bych panice, elektroinstalaci sežranou od kun jsem ještě neměl, ale alternátory, imobilizéry, startéry, turba atd. to všechno beru, ale na druhou stranu mi ve statistice chybí EGR, trojkombinace, závady CR - že by byly schovány pod "řídící jednotka"? -
DIM 05.05.09 15:32
Tak mně pro změnu se auto nedá dálkově zavřít !! Stlačím tlačítko DO, auto se zamkne.... a hned zase odemkne !! Dělá to ale jenom když je venku víe než 20 stupňů. Když je chladněji, tak je všechno OK. Ale když zamknu klíčem, tak to jde i když je horko.... takže vlastně co bych si stěžoval !! :-)
AGIPu jsem se vyhýbal, teď mají nějaký nový aditivovaný DieselTech nebojeksetojmenuje..... kolik mi dáte, když to zkusím !!!! :-) -
lulipin 05.05.09 14:19
« zámek kufru
tak mi už podruhé odešel zámek kufru na focusu. Je to dost pitomý patent od Forda, že se musí s kufrem trochu třísknout, jináč se nezavře. Takovéto lehké klapnutí, které stačí k zavření kufru u jiných automobilek, u focuse pouze kufr přiklapne ale nezamkne ho. Teď mi ten zámek tak blbne, že ho nemůžu otevřít rukou, pouze ovladačem na klíči a zase naopak, když stojí fofo zamčené na parkovišti, tak se třeba kufr samovolně odemče. :no: -
Janerad 04.05.09 13:55
« motorek zadního stěrače??? Auto staré 2,5 roku
Nechal jsem auto v servisu 14 dní a když jsem ho vyzvedl, nešel zadní stěrač. V servisu mi řekli, že je to starý a přidřený motorek, že mi to vyhodilo pojistku. Že prý to promazali a že neručí za to, jak dlouho to vydrží. Mám pocit, že mi to stírá s pomalejším chodem, než před servisem. Podezřívám mechaniky, že si z mého auta udělali zdroj náhradních dílů a mění a mění. Jak k tomu přistoupit? Nebo je to běžná závada? Cena dílu 3700 Kč. -
lordmystic 03.05.09 10:20
« Re: Ford Mondeo Sampler 2
K tomu plavání, kámoš má Mondeo 2001 a také říkal že to není ono a ejhle, přišel na to, že má prasknutou pružinu u předního kola/tlumiče. Ono to nebylo vůbec vidět, prasklo to přímo v tom kovovém spodním držáku té pružiny v prvním závitu dole. Nechá se to jen velice špatně zjistit. Tak to také zkuste prověřit. -
superkutil 30.04.09 21:59
RADEK1: Jak jsem psal níž, taky mi auto najednou plave. Je to tak 3 dny zpátky, co něco v přední nápravě ruplo a od té doby plave. S plaváním jsem měl u předchozího MKII stále problémy a za celých 6 let nikdo na nic nepřišel. Mě se ale plavání kombinovalo s vibracema přední nápravy. Potom auto po silnici přímo běhalo. Zajímavé bylo, že se vibrace objevily přesně ve 140km/h a v maximu se palubka rozkmitávala v cca 3sec vlnách s rozkmitem cca 1,5cm. Jednoho dne se za jízdy ozvala z předku rána, předek jakoby poklesl a vibrace se přesunuly na 160km/h a s menší intenzitou. Nakonec mi dokonce praskla spona příčného stabilizátoru. -
RADEK1 30.04.09 18:23
To Lord ,
Móc móc pěkné. Mě se zdá už cca 3/4 roku , že auto plave a že je náchylné na boční vítr, ale ford tvrdí ,že je vše ok. Tak se mi to asi zdá. Geometrie je v pořádku mám tucha že to budou tlumiče jsou opotřebované z 50% tak je vyměním a pak se uvidí. Do zimy chci nějaké nové ,nebo max 0,5 roku staré auto , ale ford to asi nebude. patrně japonsko TOYOTA,MAZDA, nebo LEXus :-) a nebo pujdu do rizika a bude Insignia 8-s -
lordmystic 30.04.09 16:01
Tak to děkuji za kladné ohlasy. Vím že mi to stejně nikdo kromě fandů Forda nepochválí, tak jsem se musel pochlubit alespoň vám. Časově se to opravdu stíhá velice špatně, natočeno to bylo už loni v létě, sestříháno až dnes.
Jinak Mondeo jste chválili, bohužel nevypadá pěkně, ale vypadalo... :(. Sem časem přidám fotky z kterých vás všechny budou opravdu hodně bolet oči... :(. -
superkutil 30.04.09 15:51
Já dělám pořád, ale při testech software jsou občas časové prostoje a tak koukám, co je nového a vidím, že nic. >:D
Zlobí mě rádio, ale FMC neví co s tím a tak tvrdí že zamrzání rádia není závada a nebrání užívání auta.
Jinak mám nejeto cca 70tis.km a najednou je to na autě znát. Nové pravé dveře nesedí tak jako ty původní, začínají se ozývat plasty a pneu P6000 stále hučí. Navíc po startu v motoru něco drnčí. Naštěstí při přidání plynu to přestane.
Včera to na předku bouchlo a auto nějak plave. Myslel jsme, že jsem prorazil pneu, ale všechny vypadají dobře. Spíše se musím podívat na přední nápravu, jestli se neutrhl držák stabilizátoru. -
cja 30.04.09 14:17
lordmystic: takhle nějak měla vypadat upoutávka , když šlo Mondo do prodeje - :yes:
Klip dobrej, na tom tvým autě - kola super a co mě zaujalo pěkný prahy, křídlo bych vynechal - jinak to auto vypadá dobře i po těch letech - musíme si to pochválit ;-) Nevím jestli to není monitorem, ale i světlo v tom klipu bylo dobrý. Toliko moje laické hodnocení.
Jinak smekám před lidima, který dokážou takhle fandovsky dělat věci , ze kterých není žádný zisk a věnovat tomu tolik nedostatkového času . -
superkutil 30.04.09 13:14
lordmystic: Teda pořád mi tvůj styl jízdy jde spíš k benzínu než k dieselu. S jakou počítáš životností motoru? Ten Passat je pěknej. Kolega má s tímhle motorem Golf, sice tvrdí, že je to 103kW, ale lítá mu jak raketa, musí to mít hodně čiplé. S Mondeem na něj nemám. Motor mu táhne do 4500ot bez zpomalení. Já to horkotěžko vytáhnu na 4000ot. Nevím, ale na sportovní ježdění mi připadá TDCI na prd. To raději benzín 2.5Turbo :-) -
lordmystic 30.04.09 08:30
« Ford Mondeo Sampler 2
[odkaz]
Velice svižný a akčně pojatý krátký klip s prezentací mého Fordu Mondeo. Jedná se opravdu o velice agresivní střih do hudby. Natáčeno téměř celý den ve třech lidech na dvě HD videokamery a následně stříháno více jak patnáct hodin čistého času.
Budu rád za vaše hodnocení, aby třetí díl byl ještě lepší. A kdo by chtěl vidět pokrok, tak Ford Mondeo Sampler 1 je k vidění zde:
[odkaz] -
"-- skrytý --" 29.04.09 20:21
« Re: Euro 3 a Euro 4
No pokud jde o kombik tak podle zadnich svetel to nepoznas!
Prechod z Euro3 na Euro4 u 2,2TDCi
[odkaz]
Prechod resp. facelift se uskutecnil na prelomu srpna a zari 2005. S kolegou z prace jsme kvuli tomu cekali o mesic dyl na dodani. No a na prvni pohled je poznat Euro3 od Eura4 podle predni mrizky na prednim narazniku mezi mlhovkami.
Euro3 ma pouze jednu vodorovnou
[odkaz]
Euro4 ma mrizkovani
[odkaz]
Ovsem videl jsem i jete auto z nemecka, ktere melo ve velkem technicaku Euro4, ale stary naraznik - pravdepodobne bouracka a vymeneno za stary. -
-
-
superkutil 27.04.09 21:12
« Re: Euro 3 a Euro 4
Mám 2.2TDCI EURO4 bez filtru pevných částic a až na vyšší spotřebu má lepší zrychlení a průběh. Zatím ujeto 70tis.km a v pohodě.
Škoda, že Ford nenabízí nějaký pořádný 6ti válcový motor, Mondeo by si ho zasloužilo. Třeba takový 2.7HDI nebo 3.0TDI. Něco kolem 150-170kW a 500Nm.
Kamarád má v autě 6ti válec 3.0dCi a to je úplně o něčem jiném.
U té 2.2TDCI občas výkon nestačí. Kamarád má Golf 2.0TDI 103kW a je to výrazně živější. Totéž Mazda 6 s 2.0D 103kW mi v pohodě ujíždí. Také Passat 6ti válec 2.5TDI mě ukazuje koncová světla. Švára má 2.5TDI v Audi A6 a je to příjemný motor. Ono n to, že je to 9let staré auto, tak má oproti Mondeu hodně vychytávek. Proč to ten Ford dávno neokopíroval? -
Moik 23.04.09 20:52
« Re: Mondeo 1,8TDCi
Já jsem jezdil s PSA 2.0TDCi 100kW i s 1.6TDCi 80kW a neměl jsem žádný problém. Dohromady cca 60 000km.
Já mám dalších zbytečných 60km po okreskách na pizzu :-) jízda s rodinou max 110, ale spíš technická trať :-) motor nepřestává překvapovat, připravoval jsem se na slabší, podvozek toho liftbacku je opravdu neuvěřitelnej! Spotřeba dle PP 5,8 (a to jsem jezdfil s Focusem za 6,3-6,8)
Vím, že bych to měl psát do samostatnýho treadu, ale tu to lidi budou spíš hledat...