cja 23.11.09 11:50
« Re: Když TDCi odešlo....
DIM: na záběh auta jsem se ptal - odpověď je že se již nová auta nezajíždějí z důvodu přesnosti výroby - hahaha
v návodě je napsáno, že prvních asi 300km? ve městě nebo 1500km na dálnici by se nemělo prudce brzdit a jezdit asi klidně, potom asi lze topit normálně. Já do 5000km jezdil jako normálně a netočil to do červeného, teď už využívám celý rozsah - i do omezovače už jsem ho pověsil, aby věděl že ho tam má, jinak pohodové jízdy -
DIM 23.11.09 11:03
« Re: Když TDCi odešlo....
Přidávám se k dotazu na záběh motoru ( turba ). Já jezdím od samého začátku tak nějak normálně, občas tomu schválně i přitočím krátkodobě až někam k maximu. Pro motor je to podle mě lepší když se i v záběhu podívá do vyšších otáček. Ale s turbem se dá těžko nějak domluvit, to je přece v největší permanenci právě v nízkých otáčkách, potom se odklání lopatky turba ( respektive ne turba ale naháněcí klapky v tělese přivaděče spalin ) a turbo nahoře už vlastně moc neturbuje.
V návodu o záběhu nic není...... -
WinDiesel 21.11.09 21:34
« Re: Když TDCi odešlo....
oleowr1: No, jestli Tě to uklidní,jednou mne nechalo Mondeo ve štychu v Německu (přervaný řemen k alternátoru), a protože jsem druhý den potřeboval být zpátky v ČR, nechal jsem se odtáhnout a stálo mne to 25 tisíc.
S tím záběhem to děláš dobře. Kvůli novému turbu bych vyměnil olej o dost dříve. -
oleowr1 21.11.09 19:44
« Re: Když TDCi odešlo....
DIM a cja...: auto už jezdí, motorem nešlo po výměně turba otočit, vypadalo to na zkrat ve startéru (šel ven a byl O.K.) až po vymontování žhaviček se zjistilo, že je olej ve válcích, hlavně v 1. válci. Po odčerpání oleje se už motorem dalo točit. Pokud vnikla do válců nejaká střepinka z turba, tak doufám, že se jí povedlo vyletět výfukem, komplet sání od turba k motoru bylo vytaženo a vyčištěno.
Celkem to vyšlo na mírně přes 30tis.Kč, turbo, všechny filtry, olej, žhaviče, těsnění, spotřebák... Prvních asi 150km po zahřátí auto dost kouřilo - hořel olej, který zůstal ve výfuku, v motoru se olej drží na rysce, voda neubývá... Mám najeto asi 250km, výfuk se zdá být už vysmažený :-) Motor táhne, žádný podezřelý zvuk, snad to bude dobré.
Jezdím mezi 2-2,5tis. ot/min. - takový malý záběh, po 1500km zajedu na dílnu na kontrolu stavu, dotažení apod. a asi nechám vyměnit ještě jednou olej s filtrem.
superkutil 21.11.09 00:39
« Re: Reklamace auta
WinDiesel: Taky jsem tomu nevěřil, ale auto jsem poprvé viděl až když byl vyřízený leasing a vrátit nešlo. Měl jsem podezření, že to ztloukli z nějakých zbylých dílů, protože LP dveře byly křivé a proto tam foukalo a zatékalo, ale pak jsem viděl mnoho aut se stejnými dveřmi. Možná vadná série lisování. Ale předchozí Escort na tom byl podobně, prostě co nezpůsobily konstrukční vady, to způsobila mizerná výroba. I když se auto vyrábělo již od roku 1993 a bylo modifikováno v roce 1996, tak ještě v roce 1999 byly na autě nedotažené konstrukční chyby. A stejné je to i u současného Mondea, které i když se vyrábělo v době koupě už 6 let, tak je tam několik věcí nedotažených, ale je to mnohem lepší než u předchozího. Jsem se současným autem celkem spokojen. Jen mi vadilo, že 40000km trvalo než servis pochopil, že je vadný EGR. Z toho je jasné, že Ford dává servisům nedostatek informací a testovacích nástrojů. Je mi jasné, že u jiných automobilek bude jednání podobné. Pokud auto budu měnit, tak jenom proto, že potřebuju 4x4.
Mám dost známých, kterým Mondeo MKII odešlo totálně kolem 200tis.km, mě se začalo poroučet kolem 150tis.km. (roční výdaje na servis byly větší jak polovina prodejní ceny).
Přitom ale mám třeba Fiestu z roku 2001 a na té neodchází nic. Jen leju benzín. Teď ale asi odchází posilovač řízení, tak to bude dost pecka, ale prý je to známá závada, Ford ho blbě udělal a odchází skoro každému. :no: Ale jinak plná spokojenost. :yes: -
WinDiesel 20.11.09 21:00
« Re: Reklamace auta
kutil: Prosím Tě, jak to, že jsi takové auto převzal??? A to bylo všechno v záruce??? Takové auto se dá vyrobit ??? nebo to byla nějaká pomsta ???? A nebo to někdo poslal na východ, páč západ by to nezkousnul? Což se dozajista dělo a ještě děje... :no: :no: :no: :no: :no: -
štíreček1 20.11.09 20:23
« Re: Drnčení závěsu pásu
No koukám, že to poslední mondeo taky nic moc, nebyl to repas? :-O Ta 1,8D byla nesmrtelná, tedy co se motoru týká, ale podvozek dost trpěl na tak těžký motor. Vrzalo všude všechno, jednou v dílně se mě ptali, z kolika aut je to poskládané, ale z venku nádhera, nový lak a suprová cena tehdá a pak to začalo, brzdy, čepy, ramena, výfuk několikrát svařovaný, brzdy a každé kolo se sjíždělo jinak.Když jsem uvažoval po sedmi letech o prodeji tak si řekl o nové kotouče a desky, baterku, silentbloky v předním ramenu, oprava altíku - nedobíjel, nějaké čepy, znova svařený výfuk a pár dnů před odjezdem do bazaru spojka, takže ani se nedivím, že jezdí dodnes. Stál tam skoro tři měsíce a jak jsem slevil na druhý den byly prachy doma. S focusem za čtyři roky pouze čepy řízení a brzdové desky, jinak normál servis plus gumy.
Taky mě trochu zarazilo v tvém autě výměna naklápěcího motorku ve světle, ten je asi špatný všude, ve focusovi mi ho měnili taky, ten byl špatný už při koupi, takže mi ho vyměnili v autorenově zdarma a teď mi nešlo naklápění PP světla v maxovi. U forda problém s načtením dat třikrát!!! poté zjistili, že na nový model nemají aktualizaci tak pak se to povedlo, nicméně šlo jen o to, že to auto tam fakt bylo, protože pc tuto závadu nezjistí, údajně to musí být aby se nebraly díly třeba na auta jiné po záruce. Jenže motorek sám o sobě se koupit nedá zvlášť, tak jsem dostal celé nové světlo!!! To mě fakt dostalo, za chvíli snad budou auta z jednoho celku??? -
superkutil 20.11.09 18:47
« Re: Drnčení závěsu pásu
štíreček: U mě to tak jednoduché není, já mám smůlu na nepovedená auta. Jezdil jsem s různými značkami a s Fordem jsem měl asi nejvíc problémů. Prvního Forda jsem měl Escort 1.6D (možná 1.8D) a ten byl super. Pak jsem ale měl Escorta 1.6 benzín, ale tak hrozně zlobil, že šel po 2,5 letech z domu a to jsem ho kupoval jako nového. Následovalo Mondeo a to bylo na tom podobně. Až to poslední Mondeo je lepší. -
superkutil 20.11.09 18:38
« Re: Reklamace auta
WinDiesel: No nevím, ale závady byly jasně viditelné, zatékání, pískání, vrzání, vibrace tak, že volant svisle kmital v cca 3sec vlnách více jak 1cm a auto plavalo po silnici atd. Na to myslím nemusím být hnidopich. :-) Uvádím seznam těch větších závad v době prvních 4 let. Dost závad se opakovalo nebo nešly odstranit. Největší problém byla asi vibrující přední náprava, kterou vlastně nikdy nedokázali opravit.
Závady:
=======
profukující a zatékalící LP dveře (již při prodeji)
vadný zámek u LP dveří (již při prodeji)
odpadlá lišta na předním okně
špatné řazení 2, 3 a 5 rychlosti (již při prodeji)
zatékání do vozu podlahou (již při prodeji)
zatékání zadními dveřmi (již při prodeji)
nefunkční ventilace (již při prodeji)
kmitání př. nápravy (již při prodeji)
odpadávající vnitřní polstrování (již při prodeji)
uvolněná sedačka
vrzající mechanizmy stahování oken (opravováno 4x)
vadný motorek PP světla
tekoucí čerpadlo posilovače řízení
vrzající a houkající zadní náprava
vrzající zadní dveře
problémy se startem motoru
chrastění a vrzání v palubní desce
nespolehlivé dálkové ovládání (někdy nelze otevřít ani z 0,5metrové vzdálenosti)
křivá sedačka řidiče
vadný ovladač stěračů
zatékání do pravé části u spolujezdce
Opravováno:
===========
výměna zavírání oken (4x)
výměna čerpadla posilovače řízení
výměna polstrování LP dveří
LP dveře 6x v opravě
výměna 2x těsnění LP dveří
výměna celé ventilační jednotky (totálně rozvrtaná palubka)
výměna řídící jednotky!
kompletní levá část rozebrána, vysušena a opravena díra v podběhu
utěsněné zadní dveře
výměna motorku v reflektoru
výměna kolejnic pod sedačkou řidiče 2x
výměna lambda-sondy
vyvážení předních kol (asi 50x)
přivrtání polstrování zadních sedaček
oprava zadní nápravy (pískající destičky)
přilepení lišty okna, která za jízdy odpadla -
štíreček1 20.11.09 18:38
« Re: Drnčení závěsu pásu
Kutil: proč bys nezvládl dalšího forda >:-[] Je něco jiného lepšího na trhu? Vcelku je to všechno jedno, akorát to má jiný tvar a značku:-) Já bych snad ani v ničem jiném než ve fordovi jezdit neuměl. Moje první auto byl escort 1,8D, sice to moc nejelo, zato motor byl držák. V době koupě měl na tacho 96tis, ale měl jen pětimístný ciferník, tak mohl mít taky klidně třeba o sto tis víc, dalších sto tis jsem mu přidal já a prodával jsem ho opět s 96tis na tacho :-) Jezdí dodnes, vidím ho skoro každý den. Na spotřebu nenáročný kombík, žral nejen naftu čistou, nevadila mu ani kalná ze špatného kanystru, občas si dal i olej a co to je aditiva nevěděl ani při mínus třiceti, když jsem byl u našich na valašsku. Je pravda, že chytl až asi napopáté, ale chytl. Výhoda v těchto mrazech byla, že kromě silničářů jsem jezdil po silnicích sám >:D Při dvaceti pod nulou chytal na první šup a cestou do práce jsem potkával nové oktávky, které se musely brát přes káble. Motoru jen kapala vodní pumpa hned při koupi, jinak rozvody po šedesáti a sem tam olej:-) a jednou palivový filtr před zimou, to když jsem měl v naftě trocha vody, ale escort to vykašlal a jelo se dál:-) Naprosto nenáročné vozidlo až na podvozek výfuk atd. Žádné vstřiky ani žhaviče prostě nic. A když slyším nebo jsem dost často slyšel o poruchovosti díslů, tak se jen směju. Focus pokračoval v jeho šlépějích, naprosto bezporuchový. Pokud v tomhle bude max pokračovat, klidně koupím další auto ford >:D -
WinDiesel 20.11.09 17:47
« Re: Reklamace auta
kutil: Já teda nevím, chlape. Měl jsem P 406 1,9 TD - pohodlné a pěkné auto, až do 350 tkm a prakticky bez závady, jen to vrzalo v pravých dveřích - to mne sice strašně štvalo ale já si rád pouštím hlasitě muziku... :-) U současného Mondea mi odešel EGR a mohl odejít dvouhmoťák (ten se měnil i se spojkou v garanci pro jistotu). Jinak nic nevrzalo, super auto, vstřiky jsou původní... :-) Buď jsi hnidopich a nebo máš nehoráznou smůlu. :-| -
superkutil 20.11.09 16:46
« Re: Reklamace auta
Mám bohatou zkušenost z předchozím autem. Když jsem ho koupil, tak jsem našel 25 závad. Auto jsem chtěl vrátit, ale bylo na leasing od Ford Credit a těm to bylo jedno a tak se opravovalo. Pak se jednoho dne zjistilo, že ve výrobě zapomněli dát nějakou záslepku a tak se mi auto vyplavilo. Jako kompenzaci jsem dostal 4 roky záruku. A tak se opravovalo 4 roky. Tehdy jsem kontaktoval i jiné poškozené i s jinými značkami aut a řešili jsme to i s právníkem, ale je to blbě řešitelné. člověk by si před každou opravou měl nechat udělat odborný posudek závady, pak dát auto do servisu a nechat si udělat posudek znovu. No a když to servis neopravil, tak to dát k soudu. Jenže do konání soudu se s autem nemůže jezdit. Sice po vyhrání soudu se dá nárokovat i ušlý zisk způsobený nejezdícím autem, ale je to na dlouho a někdy pak u soudu chtějí nějaký dokument, který se už v tu chvíli nedá sehnat. Já jsem 4 roky opravoval, jezdil s techniky a olepovali jsme auto pásko, kde teče a kde fouká. Pak jsem dokonce jezdil i sám. Nakonec jsem auto po 6ti letech prodal. nikdy FMC neuznalo, že má auto problém, asi kdyby uznali jeden případ, museli by řešit všechny. Ale chovají se tak všechny automobilky. Dnes doporučuji to co mi radili všichni. Buď prodat (a třeba i se ztrátou) a nebo jezdit a nevnímat to. -
cja 20.11.09 13:50
« Re: Drnčení závěsu pásu
DIM: leasing bez DASu, ono se to takhle nevyhrotí, na to znám majitele již příliš dlouho, a po zkušenostech s českou justicí, bych to ani nikam k soudu dávat něchtěl, ale teď momentálně mě to auto a i moje volba štve,
... budu optimista - vychytají dětské nemoci a bude to fungovat ;-\
A ten pocit většího bezpečí - to je zakodované v genech, vyšší rovná se lepší samec ... >:D -
superkutil 20.11.09 13:30
« Re: Drnčení závěsu pásu
DIM: To víš, k chalupě na horách jezdím po trávě (není tam zpevněná cesta, chalupa je uprostřed louky v CHKO) a na chalupu rodičů také jezdím po trávě (je to sice obecní komunikace, ale obci je to jedno, co je za povrch).
Jo a co se týče vysokého posezu, tak už bylo dost případů, kdy řidič nákladního auta přehlédl auto nebo lidi před sebou. Proto bych navrhoval, aby i u nákladních automobilů seděli řidiči níž a aby byl motor až za kabinou. Tak jako to začínají mít autobusy. Oni by pak ty kamióny nejezdili tak rychle, když by sestoupili z nebes. ;-) -
DIM 20.11.09 13:01
« Re: Drnčení závěsu pásu
Moc se netěš, práva se jen tak nedovoláš. Reklamace auta není zase stejná jako třeba televize. Zvláště když se něco projevuje jenom někdy. Soudit se , to znamená plno odborných posudků, právníka, a především spoustu nervů a času, kdy budeš bez auta, takže Ti pak za rok zbydou stejně jenom oči pro pláč. a oni to vědí. Něco jiného by bylo, kdyby měl člověk např. ve firmě aut 20 a bez jednoho by se obešel. Máš to na leasing ? Nemáš DAS ? -
cja 20.11.09 12:16
« Re: Drnčení závěsu pásu
DIM: ať je to kde chce, pokud to nevyřeší, budu to řešit, dle jejich přístupu - pokud mají 30 dní na reklamaci, tak já mám taky nějaká práva... Pro jistotu jsem připlatil 5 letou záruku a budou to se mnou mít těžký - po dobu záruky - no a potom si koupím koňě a budu jezdit k veterináři a ne do servisu, kde všechno svádí na to, že je to elektronika a že to dělají lidi, chápu , ale jsou to moje peníze, za jejich problematické zboží. Ten supr podvozek a dynamický vlastnosti , kvůli kterým Mondeo mám, mi jsou k ničemu, když auto stojí na servise. Zlatý vstřiky >:D -
DIM 20.11.09 10:48
« Re: Drnčení závěsu pásu
Bezpečnost je dobrá věc, ale vyšší posez není žádnou garancí vyší bezpečnosti. To je mýtus. Rozhodují deformační zóny a hmotnost. Výše posazené těžiště navíc hrozí vyšším rizikem převrácení...a že už jsem jich na boku nebo na střeše viděl, když je někdo při jízdě narazil z boku......
CJA : myslím , že máš problémy v CAN BUSU, všechny problémy o kterých mluvíš jsou čistě elektronické . Chtěj radikální záručníá řez : novou řídívćí jednotku, výměnu kabeláže.......možná software, ale tomu moc něvěřím.
Mně zatím funguje vše, jen ta hlučnější fáze při pouštění spojky mi pořád ještě trochu vadí..... -
superkutil 19.11.09 18:45
« Re: Drnčení závěsu pásu
štíreček: S-MAX se mi taky moc líbí když jede kolem nebo když jedu za ním. Prostě boční a zadní pohlerd je božský a lidem z Fordu se povedl. Ale když v něm člověk sedí, tak už to není takové.
Ta Kuga se mi nelíbí, připomíná mi to nějaký hybrid. A je fakt hodně vzadu malá. Líbil by se mi Maverick s TDCI, ale to se nedělá. Jsem asi na ty krabicoidní typy. Navíc má Kuga oproti Foresteru o 100 litrů menší kufr při 5ti sedadlech a o 200 litrů při 2 sedadlech. To i Yeti je větší. Také zrychlení Kugy je menší. A v neposlední věci, nevím zda bych zvládl dalšího Forda. >:D
cja: Určitě i pneumatiky dělají své. Měl jsem na autě letní Pirelli P6000 sjeté tak na 6mm. Ale stačilo lehce přidat, ESP začalo blikat a konec. Do toho se celý předek vždy rozklepal a tak jsem to nechtěl mučit. Hlína ani bahno to nevyhráblo, klouzalo to jen na mokré trávě. 4x4 jsem měl Passata také na letních a s menším vzorkem a úplně v pohodě jezdil prudší svahy.
štíreček1 19.11.09 17:52
« Re: Drnčení závěsu pásu
S-max je krásné auto! Když ho potkám, tak trochu se stydím :*) ale pro mě je už moc velké, nevyužil bych ho. Jezdím maximálně ve čtyřech nebo ve třech, většinou jen ve dvou a když něco velkého převážím, stejně jedu sám. Na tohle mi bohatě stačí céčko, není ještě tak těžké, spotřeba je dost dobrá a dynamika výborná. Stačilo by i kombi, ale dnes už bych asi do nízkého auta nešel. Vyšší auto má své výhody, dobře se do toho leze a je lepší rozhled. Náklaďák to sice není, ale výhled je o něco lepší než v kombi. Taky rychle topí, po dvou kilometrech už fouká teplý vzduch, asi to tam někde má to elektrické topení.
Kutil: jestli nepotřebuješ až tak velké auto, tak by Ti mohla stačit i ta kuga, mně osobně se velice líbí
ale pro mě je čtyřkolka zbytečná, pokud to není sporťák >:D a dvoulitr většinou po městě je taky zbytečný, vyšší náklady na pneu, pojistka atd a vozit se v něčem jen kvůli tomu, že na to mám, tak to nepotřebuju. Někde jsem četl studie, že objemy motorů se budou snižovat, ale výkony zvyšovat, tedy vlastně kvalitnější využití paliva a tím i snížení emisí. Ono je to patrné už i teď, kamarád má hdi dvoulitr a výkon je úplně stejný jako dnes 1,6 plus větší využitelný rozsah otáček. -
cja 19.11.09 17:19
« Re: Drnčení závěsu pásu
WIN : neznám hierarchii MB, a bral jsem to obecně, já jsem sice taky odpůrce (v rodině to mám) Land Cruiserů ve městě..., ale nakonec je to volba a svobodné rozhodnutí každého jedince a jeho kapsy, asi tak
já mám radši velké kombíky, SUV nevyužiji, max. jsemo choten uvažovat o 4x4 na platformě zvýšeného kombi, ale před 3 měsící jsem to řešil a teď mám na 5 let dořešeno.
Jinak Mondeo stále zlobí - teď přestal fungovat couvací asistent, do rádia mi mluví nezapnutá paní z navigace(nikoliv hlasové ovládání), a ještě pár drobností k tomu, straší mě slavný DPF filtr... Nové auto není ve všem výhra, alespoň v mém případě. -
WinDiesel 19.11.09 17:00
« Re: Drnčení závěsu pásu
ke: pokud dobře vidím a čtu, tak to řešíš ty, já nic neřeším, GLK se mi líbí a žádnej zelenej mozek mi nebude přikazovat, jaké auto si mohu pořídit. Chtěl jsem GLK, líbí se mi, chtěl jsem automat - kdyby ho měl Ouback nebo CX7, už bych je měl. Chtěl jsem 4x4. Chtěl jsem 250 CDI, letos ještě není v nabídce. Za dobrou cenu mi nabídli 6válec. Jen blázen by odmítl 6válce, když mu ho cpou. Ročně najedu 50000 km, potřebuji větší bezpečné auto. Na nic si nehraju. Tak to nehroť. -
cja 19.11.09 15:59
« Re: Drnčení závěsu pásu
Já nevím jak vy, ale já sice taky velký auto taky nepotřebuji, stačil by třeba Focus, ale opět mě o velkém autě utvrzuje bezpečnost, jednoznačně, je to sice argument, který je na úrovni diskuze o vyšším výkonu, ale mám větší šanci přežít...(při kolizi s menším autem). -
superkutil 19.11.09 15:49
« Re: Drnčení závěsu pásu
Viděl jsem S-MAX jen 5 míst a posuvnou desku vzadu, ale u Galaxy byly ta zadní 2 místa v 7mi místném provedení byla divná, nezajížděla do podlahy, ale zůstávala vystouplá a nedokážu si představit, že by se na tom dalo spát.
Mě S-MAX odradilo zrychlením, potřeboval jsem auto živější jak Mondeo MKII 1.8 85kW a S-MAX 1.8TDCI 92kW mi připadalo hodně líné. Je pravda, že i S-MAX 2.0TDCI mi nepřipadal nějak zázračně živý. Až teprve Mondeo 2.2TDCI bylo tak nějak rozumné. S tím S-MAX 1.8TDCI jsem předjížděl kamión a dost jsem se orosil. Nechtělo to jet a podřazení bylo na nic.
Jezdím celkem piánko, ale pro předjetí chci mít rezervu výkonu a to mi S-MAX nenabídl. Jinak samozřejmě pro ježdění v koloně by stačil i slabší motor. Ale chtěl jsem i kouli pro přívěs a to by chtělo S-MAX 2.2TDCI.
Jsem rád, že jsem S-MAX nekoupil, ale měl jsem se vykašlat i na Mondeo a počkat ještě rok na Forester diesel. Už velké auto nepotřebuju. -
"-- skrytý --" 19.11.09 14:54
« Re: Drnčení závěsu pásu
kutil: Zrychleni neresim. Jezdim tak jak predtim a dynamika mi nechybi. Abych citil nejaky handicap pri predjizdeni, tak bych musel predjizdet na krev a to ja prosim nemusim.
V petimistnem provedeni bych si S-maxe nekoupil uz jen kvuli tomu, ze po sklopeni sedacek ma petimistna verze schod jako prase a neda se tam spat.
Sedm lidi vozim tak jednou do mesice na 60km. Je to fajn, kdyz muze abstinovat jen jeden se sedmi :-) Vzadu se nesedi uplne spatne (rozhodne lip nez v Grand Scenicu) protoze prostredni radu si muzes odsunout dopredu dle potreby a mas tam i misto na nohy. Samozrejme, ze na puldenni jizdu to neni, ale hodi se to.
4x4 bych rozhodne vyuzil min casto (jestli vubec)
superkutil 19.11.09 14:03
« Re: Drnčení závěsu pásu
A máš stejné zrychlení když máš stejnou spotřebu? Na zadní sedačce se blbě sedí 2ma lidem. Jak často jezdíš ve více jak 4 lidech? A jak často vozíš 7 lidí? Pokud vím, tak výška kufru u S-MAX je o 6cm vyšší jak u Mondea. To není až tak mnoho.
Pokud jsem mluvil o místě, měl jsem na mysli prostor v úrovni pasu a v prostoru nohou. Jinak je S-MAX koráb. Připomíná mi středovým panelem HUMER. ;-)
To vystupování ti závidím, jinak mi Mondeo vyhovuje, trápí mě spíš ta absence 4x4 a to platí pro všechny Fordy. Pamatuju dobu, kdy byl Esscort, Sierra, Mondeo i Galaxy 4x4. A 4x4 by slušelo i třeba Fusionu. -
"-- skrytý --" 19.11.09 12:38
« Re: Drnčení závěsu pásu
Hm..Ja odvezu sedm lidi, sedmset kilo, zima mi neni, spotrebu mam jak u minuleho mondea, do kufru dam neslozeny kocarek a na zadni sedadlo se vejdou tri detske sedacky vedle sebe.
A kraasne se z toho vystupuje :-)
Takze pro nekoho to cenu ma.
BTW: vepredu je o 14cm sirsi jak MKII, mereno od okna k oknu. Nesedel jsi v C-maxu?
superkutil 19.11.09 12:11
« Re: Drnčení závěsu pásu
:-) No jako zda má cenu mít tak vysoký a těžký vůz, s vyšší spotřebou a menším zrychlením, horším vytápěním, když bys mohl mít nižší a lehčí který odveze stejné množství lidí i nákladu. Když jsem seděl v S-MAX, tak mi prostor kolem řidiče připadal menší jak v Mondeu MKII. Navíc ty dvojité přední sloupky s tunelovým efektem. :-| -
superkutil 19.11.09 10:52
« Re: Drnčení závěsu pásu
DIM: No třeba Subaru Forester je lehčí jak Mondeo, přitom sedíš výš, auto projede všude, lépe odolá při nehodě atd. Myslím, že SUV 4x4 je lepší jak S-MAX, protože u něj ty rozměry a hmotnost jsou diskutabilní. třeba kamarád má Grand Scenic a zjistili jsme, že má stejně velký, široký i vysoký kufr jak Laguna z roku 2000.
cja: No jo, ale já mám problém vyjet i po mokré trávě. A tam by byly řetězy dost drsné. To GLK se mi moc líbilo, ale cena je nad moje možnosti. To ho spíš koupím za 3 roky jako ojetinu. -
cja 19.11.09 10:31
« Re: Drnčení závěsu pásu
Pánové, to je skoro studie. SUV jsou na ústupu to je jasné - možná i proto sleva u MB(i když ta je dnes všude). Je to volba každého z nás. Nic víc.
Kutil: no jo, ale to máš holý auto, a u MB dáš za slušně vybavené auto fakt hodně, oni mají politiku příplatků zvládnutou velmi dobře,
Na Subaru mi vadily dvě věci - douhé čekání a úrovně výbav s divnou strukturou individualizace.
Na druhou stranu za Medvěda při prodeji dostaneš více než za Subaru. A navíc u MB servis zdarma na x let, což ti taky pomůže zohlednit ten rozdíl v pořizovací ceně,... ale bolí ty příplatky.
4x4 by se mi taky líbilo, ale jeho potřeba 3x do roka mě usměrnila - používám raději dobré zimní pneu a když to nejde, tak holt řetězy. Ale to záleží na každém pro co se rozhodne. Tečka. -
DIM 19.11.09 10:02
« Re: Drnčení závěsu pásu
Já vím, že posed a výhled je z takových aut lepší, ale to je pro mě tak nějak vše. Nevidím žádný rozumný důvod, proč s sebou tahat zbytečné kilogramy železa a jiných materiálů potřebných pro vyšší karoserii, proč tím vším zatěžovat podvozek , proč vyhřívat a klimatizovat mnohem více vzduchu, proč mít vysoký aerodynamický odpor, proč se kolíbat na vyšší palubě více než blíže nad "hladinou", proč riskovat , že budu venku platit nějaké mýtné na dovolené a nebo mě někam vůbec nepustí, proč si mám brát žebřík když budu dávat kola na střechu při cestě na Vysočinu, protože relativně malý kufr už budu mít plný :-) Jediné , co může vyrovnat ta negativa je ten krásný pocit, jak při jízdě seru všechny ty zelené ekology......:-) -
superkutil 19.11.09 09:43
« Re: Drnčení závěsu pásu
ke: asi nejsi sám. Nejen v Evropě se rozjíždí vlna zákazů vjezdu velkých 4x4 do měst nebo placení vysokého poplatku za vjezd. Mají s velkými, těžkými a neekologickými vozy problém a tak je chtějí vytlačit.
U GLK je hezké, že např proti GL nevypadá velký a je srovnácán s Ford Kuga, ale přitom je uvnitř mnohem prostornější a příjemnější. Na to jak je to zvenku ošklivé auto, tak je uvnitř super a ten automat je fakt jedna báseň. Ale ta 320CDI je už hodně moc. Klidně bych bral 220CDI 4x4 s ručním řazením, ale i tak je cena někde na 800tis bez DPH a s Foresterem jsem někde na 600tis. bez DPH. -
"-- skrytý --" 19.11.09 06:49
« Re: Drnčení závěsu pásu
WD: na auta mestskych kovboju mam proste svuj nazor. Ale pokud resis kompromisy kvuli rose na trave pred chalupou..... Po 2- hodinovem litani na krosce v piskarne si na okruh vezmu vzteklou silnici na slickach, ty tohle resis cestovnim endurem. Tak at to jezdi, at to prejede parez, ale v zatackach se to moc nenaklani ;-) . Toho motoru je skoda. Howgh. -
WinDiesel 18.11.09 21:07
« Re: Drnčení závěsu pásu
superkutil: typ? GLK... :-) verze 220 CDI zadohrab je docela za dobré peníze ale hlavně se dá koupit i s 4x4 a 7st automatem, taky za relativně dobré peníze. A ten jejich automat... Prostě dobrý, hodně dobrý.
A servis má být zdarma, tak jsem zvědav, jaká je v tom kulišárna... :-| -
WinDiesel 18.11.09 21:01
« Re: Drnčení závěsu pásu
ke: ty tady s námi nejsi moc dlouho, viď??? Jinak bys věděl že nejsem takovej typ týpka :-) A kdyby jsi se zajímal o GLK, tak by jsi zjistil, že máš 2 možnosti - off road paket a sport paket. A můžu Tě ubezpečit že to nevypadá nijak agresivně a je to velmi, velmi decentní paket z fabriky, není to ani tuzing, a už vůbec si GLK nekupují Tebou popsané týpky. -
superkutil 18.11.09 18:19
« Re: Drnčení závěsu pásu
Hm, teď jsem byl na chalupě v Jizerských horách a i bez sněhu jsem se s předohrabem po louce nemohl vyhrabat na silnici. Taky potřebuju výměnu za 4x4. Ale na MB finančně nedosáhnu. Takže hledám něco jiného, asi Forester. Nemáte nějaký tip? :-) -
cja 18.11.09 16:43
« Re: Drnčení závěsu pásu
DIM: itinerář na jedna, ale není to ,bohužel, TAVERNA(to je o kousek vedle :-)), ale Táferna, jinak to není tak dlouho co jsi tady byl??
No to Sněžné bych vynechal, pokud se jede na kole, je to trochu, na mě, do kopce,... před 20 kily to bylo v poho, ale teď už jenom rodinné vyjížďky a tak ... , takže pokud bys měl cestu a kolo nebo běžky by se vešly, tak dej vědět, třeba to ještě vydržíme. >:D -
WinDiesel 18.11.09 09:10
sybokcz: těch pár rozdílů:
CDI 200 - 1800 bar vstřikovacího tlaku a aktuátorové vstřikovače
CDI 220 - 1800 bar vstřikovacího tlaku a piezovstřikovače
CDI 250 - 2000 bar vstřikovacího tlaku a piezovstřikovače
Myslém že biturbo má i 220 CDI, ostatně biturbo mají i všechny verze Sprinteru s tímto motorem (postaveno na bázi CDI 200)
Z té konference mám tato moudra a doporučil bych podmínky provozu turbo jednotek brát velmi vážně.