FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 08.03.10  13:02

« Re: 72 000 km/16 mesicu, 2,2 Tdci PSA, kombi tit. S

Pravda, Kutile, ono má KE ten novější model, jako já....ale musím potvrdit, že ai minulý ani současný model s vrzáním nikdy problémy neměl...ve Focusu vrže sedadlo řidiče když je zima.... Co s tím , Ke, děláš ? Já jsem si v tom zatím fakt ani nevrznul :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.03.10  11:59

Mám na 2.2TDCI 114kW najeto 95tis.km/3roky a občas pravé zadní sedadlo vydává zvuk jak střevlík, ale stačí ho sklopit a dát nahoru. Jinak ranní starty jasně hovoří o tom, že už má auto najeto hodně, respektive s každým najetým km je to horší. Po startu je chod nepravidelný a otáčky kolísají. Když se to ohřeje, tak je to ještě dobré.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 08.03.10  09:40

Ke : mně ale nic ani nevrzne , po 12 000 km. Zvukově mě trochu ruší šplouchání v nádrži při plném dotankování a pořád hlučnější projevy při rozjezdech a řazení při plně zahřátém motoru resp. převodovce. Už jsem o tom psal dříve, jak se to prohřeje, je rozjezd a každé pouštění spojky hlučnější a jsou cítit i vibrace do pedálu a karoserie. Předlohová hřídel, možná..... Dokud je olej hustší, tak si tolik chrastit nedovolí. Znovu se ptám, nemáte s tím někdo zkušenost ??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.03.10  09:29

« Re: diagnostika vstrekovacov

Nasiel som iba Delphi diesel + v takej ciernej flaske [odkaz] . Myslel si to, alebo je este zvlast ten delphi plus na cistenie vstrekovacov? Je to lepsie ako VIF?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 08.03.10  08:51

Ano, do jisté míry může. Delphi Plus - u velkoobchodníků, co já vím např. Autobenex, Autohulda...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.10  20:47

Takze pouzivanie VIFu mi moze oddret pridrety vstrekovac? Ten DELPHI PLUS som nikde neanasiel - kde by ho mohli mat?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 07.03.10  20:36

ke: smůla, moje Mondeo 2,0 TDCi s motorem Ford ani nevrzlo za celých 220 tkm. Zato můj předchozí P406 vrzal, a to ukrutně - byl to ale jen jeden druh vrzu... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 07.03.10  20:34

Mno, můj fravorit je Standa (Stanadyne USA, od výrobce vstřikovacích čerpadel mající schálení Fordu a VW pro USA), ale poté, co ho pomluvili v Autodieselu tak vyhrává, hlavně cenově, český výrobek VIF, oba jsou dobré, VIF, typický produkt české stodoly (příšerný vzhled láhve) je o něco levnější. Standa má možnost ekonomického balení na 2 nádrže, 4 nádrže, 16 nádrží a 160 nádrží...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.10  19:19

« 72 000 km/16 mesicu, 2,2 Tdci PSA, kombi tit. S

Tak jsem jako kazdy rok po zime z jamy zkontroloval spodek - lehce mokva vana ;-\ . Nejak brzy. Jinak bez sramu i pres trochu snizeny podvozek.

Hitparada vrzani a pazvuku: jiz se je ani nesnazim odstranovat - rezignace. Nektere prichazi a zase sami zmizi, cast se vraci. Stalice stredovy panel a pravy stredovy sloupek ;-\
    Tak si obcas vzpomenu na 90. leta, na stary dobry P405 GRD, jenze ten mel najeto 450 t. a obden tahal karu s paletou cihel. Tak nevim, nejspis prvni a zaroven posledni fordka.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.10  19:14

Ktore aditivum je na to vhodne?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 07.03.10  19:10

Jelinek4: ještě podrž ruku nad otevřeným otvorem, ucítíš, jestli dýchá...
    Když chceš rozhýbat vstřikovače, můžeš dát Delphi Plus (servisní koncentrované aditivum), nebo pravidelně dávej kvalitní aditiva a po určité době dosáhneš stejného výsledku - dojde k vyčištění systému, dekarbonizaci a úpravě povrchu trysek proti korozi, značně se ztíží usazování karbonu, který je hlavním potížistou ve spalovacím prostoru...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.10  18:40

OK dik za rady. Olej menim po 10-11 tis. km. Palivovy menim asi neskoro po 40000 km len original. S tym vickom na motore som to skusal zadymi len na chvilu ked ho otvorim teda asi 1 sekundu potom uz vobec nie. Momentalne mam 212000 km. Chystam sa na rozvody a na tu 3 kombinaciu nejaka kladka seveli asi 2 minuty po nastartovani studeneho motora. Aditivum davam VIF dufam ze je dobre, ale asi hej lebo ked ho tam dam tak je to pocut.
    Daju sa pridrene vstreky nejako rozchodit bez demontaze z motora nejakym pripravkom?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 07.03.10  12:38

Jelinek4: kolegové Ti tady dávali dobré rady, shrnu to:
    - cvakání vstřikovačů je normální, za určitých podmínek
    - pravidelná aditivace zamezí přidírání trysek a prodlouží životnost vstřikovačů prakticky donekonečna
    - aditivace způsobí vyloučení vody z nafty, je třeba pravidelně měnit palivové filtry a dávat vždy jen originál, cca 15000 km je ideální lhůta výměny
    - podivné zvuky zvláště v zimě způsobuje trojkombinace
    - podivné zvuky může způsobovat dvouhmoťák, prozradí se silným zacvakáním při vypínání motoru doprovázeného zacukáním (motor musíš vypínat na neutrál ale bez vymačknuté spojky, jinak nic nezjistíš)
    - vyplatí se dávat kvalitní olej také častěji než je předepsáno - velice důležité pro turbo, motoru to rozhodně neuškodí
    - rozhodně je třeba měnit řemen k alternátoru tak po 80000 km. Mě se urval vždy po 100000 km a jednou mne to nechalo v Germany.
    - auta, která mají najeto, mají problémy s hadicemi od turba - rozhodně bych je vyměnil, jsou z toho nepříjemné a pro dost lidí těžko diagnostikovatelné stavy
    - motor v opravdu dobrém stavu se pozná podle toho, že když ti motor běží na volnoběh, otevřeš olejové víčko. když motor nefuní (nedýchá) je ve stavu perfektním (moje Mondeo má 220 tkm a motor nedýchá). V případě že dýchá, není to tragédie ale nezacházelo se s ním nejlépe. Mohlo se s ním zacházet lépe.
    Moje Mondeo má ve 220000 km měněný:
    - EGR v 15 tkm na záruku
    - dvouhoťák se spojkou
    - 2x brzdové kotouče
    - brzdové desky vícekrát
    - prasklou hadici od turba ve 130 tkm
    - 2x řemen alternátoru (100 tkm a 200 tkm)
    - senzor klikové hřídele
    - pro jistotu zadní tlumiče (zadek víc poskakuje, zvláště u kombíku)
    - semtam dávám aditivum |Standu nebo Delphi Plus
    - max co 15 tkm měním olej a palivový filtr (originální spec. značky výrobce, ne značky vozu)
    Snad jsem na nic nezapomněl, a když tak mne někdo doplní, kdybych se dopustil nepřesnosti.
    Toto platí pro 2,0 a 2,2 TDCi 2000 až 2006 (Ford motor Puma), neplatí to pro motory PSA-FORD, tam nevím, neznám...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.03.10  19:27

Čo s tym mam robit? Mam to nechat tak nemoze sa nieco poskodit okrem vstrekovaca?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 06.03.10  18:59

To máš asi vyrovnávání válců, samozřejmě jsou po tolika km jehly trysek trochu přidřené a to aditivum trochu vylepší...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.03.10  17:36

No tak to asi robit nebudem, lebo este nikdy mi nepadol do nudzaku a to ho aj skusam plny plyn takym dlhym tiahlym kopcom a nic.Dnes som to mal na pocitaci a ten ukazoval nejake cisla vstrekovacov len nevieme co znamenaju niektory ukazoval 1 niektory -4 dalsi 1 a dalsi -2. V pamati nebola ulozena ziadna chyba. Akurat ma stve ze ked je studeny motor tak kym sa trochu zohreje tak sa chveje a je hlucnejsi. Inak po pridani VIFu je vidiet trochu rozdiel v hlucnosti - je to tichsie.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 06.03.10  10:21

Jasně, Jelínku. Musíš sundat přepadové hadičky z přepadových konektorů a jinými, delšími hadičkami vést naftu z přepadů do skleniček. Potom porovnáš levly ve skleničkách mezi sebou. Ale může být problém, Ford používá speciální přepadové konektory, nevím, jak snadno půjdou ty hadičky sundat....
    Ale upozorňuji tě na jednu věc - přepady nemají nic společného s cvakáním. Když máš přepad v háji, jdeš do nouzáku. Vstřikovač může klepat, auto může kouřit (přidřená tryska) - ALE TO TAKY NEMÁ NIC SPOLEČNÉHO S PŘEPADEM. Myslím že to bude zajímavá, ALE ZCELA ZBYTEČNÁ zkouška, máš auto, co má nalítáno a musí to být znát...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.03.10  22:33

Da sa urobit "doma" diagnostika vstrekovacov pomocou prepadu? myslim podla mnozstva prepadovej nafty. Ked tento test vide dobre je mozne ze su este niektore vstreky zle alebo ich je treba dat este na stolicu aby bolo vidiet kolko a ako rozprasuju naftu? Chcel by som to najskor skusit takto aby som nemusel vstrekovace vyberat. Je to mozne takto urobit?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 05.03.10  20:20

RADEK: jo, řidiči Audi ve své blbosti předskočili řidiče Prassatů a Superblbů, anebo je to tím, že prostě přesedlali z Prassatů do Audin, asi kvůli tomu náskoku?
    Ještě jsi zapomněl podotknout, že ten 2,0 TDI 103 kW byl pumpe-dýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýze...
    Chybka se vloudí... :-)

Buď opatrný, těch 200 kW a 600 Nm to bude strašná síla - u kterého dealera to budeš testit?????
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 05.03.10  19:33

Jaká je IMAGE AUDI ? Pro mě taková , že její řidiči (viz. dole) jsou světa páni. Ač jsem o ní uvažoval(3,0 Tdi) tak jen proto ji nechci. Úplně mě irituje když se na mě na dálnici pověsí pilot v A4 a bliká protože jedu v levém pruhu pomalu , protože ten kamion ,který je předemnou prostě nepřeskočím. To on frajer by to zvlád! (oni mají ten náskok díky technice) Tak předjedu kamion a pak si počkám na toho sebevědomého a dravého manažera , který si koupí oholenou ludru se 103 kw ale je to AUDI.
    TO WIN: za to ,,lítko" se stydím poslední dobou jsem tak trochu negramotný obvlášť takhle po ránu , ale nebýval jsem 8-s
    Zítra mám objednanou předváděcí jízdu s ikseféčkem :-) těším se .
  • « 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 05.03.10  16:24

No tak to jo, kdyz se to rozpocte na 4 roky provozu, je to celkem normalni. Ja myslel, ze to auto mas rok...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 05.03.10  15:43

DIM: jo přesně pro to a pro nic jinýho ..... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 05.03.10  15:06

Slavek-TDM a spol.:

koupil jsem za 300tis. na jaře 2006 (r.v.12/2002, 107tkm najeto), tehdy to byla celkem přiměřená cena. Rok 2006 prakticky bez poruch, 2007 zblbla palubka, 2008 prakticky bez poruch, 11/2009-2010 se to trošku zhoršilo. ST-čko by na mé ježdění bylo zbytečně silné, ale je fakt, že při mých 15-20tkm ročně by mě větší spotřeba nemusela trápit. Letos bych byl rád, kdyby se už nic velkého nevysypalo, prodávat auto se mi už nevyplatí. Teď musí jezdit, příští rok snad dostavím domek a podle situace se uvidí.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 05.03.10  15:01

DIM: Míval jsem Passat 4x4 stálý náhon s mezinápravovou a zadní uzávěrku. Úžasné auto, projelo vše, ale mělo jednu chybu a to nízký podvozek a tak jsem zůstal viset při výjezdu z parkoviště na břiše. Všechna 4 kola se točila a já lopatou odhraboval sníh z pod auta. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 05.03.10  14:41

.... a proto sis koupil toho gazíka ?? :-) Aby jsi nezůstal na břichu v závěji ?? :-)

Já jsem zatím zůstal viset jen jednou - na dvorku hotelu ve východních Čechách :-) A to jsem vyřešil tím, že jsem položil řetězy pod kola, protože nasazovat se mi je nechtělo ....

Audi je skoro jako diagnóza......ale krásná, to jo, A6 3,0 TDi, to je můj favorit....jen ta image :-(
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 05.03.10  14:11

Kutil: Onehdá se mi stalo, že jsem se ocitnul v uličce, kdy bylo místo jen pro jedno auto. Proti mně myslím Audi A6 4x4, ulička je krátká, já bych ale musel couvat asi 40 metrů a do zatáčky, řidič proti mně asi 15 metrů rovně, a byl by klid.
    On měl ovšem Audinu, takže je to světa pán a tudíž couvat budu já. Já jsem už ale moc starej na to, abych uhýbal (já vím, jsem taky vůl), tak jsem se nehnul a čekal.
    Načež tento "člověk", se místo couvání rozhodl využít své "kvatro" a vyrazil na hromadu sněhu po své levé straně. Tak fajn, odjel jsem a ve svém zpětném zrcátku jsem zaznamenal, že tam s tím slavným kvatrem uvízl.
    Co dodat.... Blondýna to nebyla, byl to chlap... :-|
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 05.03.10  14:06

Já už se nerozčiluju, usměju se na ně, zatleskám jim.......a jsem jim správným příkladem, jako dětem.... :-) Váš Mirek. Dušín Mirek..:-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 05.03.10  13:37

DIM: OK, ne všichni Češi neumí jezdit, někteří dokonce jezdit umí. Ale podle toho co vidím na silnici, tak jich moc nejezdí. Spíše je víc těch co jezdit neumí, nebo těch co si myslí že umí a přitom neumí. A nebo těch, kteří si myslí, že jsou ostatní blbci a neschopný a že on je může předjíždět přes plnou, podjíždět, jezdit na červenou, blokovat ostatní, telefonovat a kouřit za jízdy (nejlépe oboje), jezdit v jednosměrce v protisměru (v lepším případě jí couvat). parkovat přes dvě parkovací místa, atd. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 05.03.10  13:33

Tak já jsem zase do mého druhého Mondea tak moc nesypal, pokud se pamatuju....Brzdy kotouče to jo, ale jinak vše ještě v záruce.

Poslední Mondeo působí kvalitativně úplně jiným - lepším - dojmem.

75 tis Kč je dost, to je skoro polovina hodnoty toho auta, teď ho tedy rozhodně neprodávej.... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 05.03.10  13:03

oleowr1: nevěš hlavu - kolega co si bral před 4 roky auto po mně, 2,0i Mondeo 2001, tak loni měl taky zvýšené výdaje - loni najel 20t km a opravy činily lehce přes 50t Kč, já než prodával Mondeo 2005 2,2TDCI , tak jsem do něj nasypal 42t a ještě to obul za 12t, takže zkrátka - máš střední třídu, tak plať - tak to je bylo a bude. Teď máš na nějakou dobu vychytáno a budeš jezdit. Já prodával a hnal se do dalších odpisů. Tak ať slouží, a barák s ním postavíš určitě. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 05.03.10  12:23

Tak to je naprosto strasny :-O . Pri tom najezdu a za ty investice by se ti vyplatilo STcko... Bylo tvoje auto porizeny aspon za hodne levny penize?
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 05.03.10  12:15

DIM: koukám do excellu - od 1.1.2009 do včerejška cca. 75000,- na opravách (turbo, trojkombinace, startér, spojka)+spotřebák - baterka, oleje filtry, zimní gumy. Na to, že jsem za tu dobu najel 18000km je to hodně, letos to bude snad lepší :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 05.03.10  11:30

Kutile, a ty umíš jezdit a nebo jsi Čech ?? :-)

jak tak koukám, tak Oleowr už tak ztrojnásobil cenu toho auta těmi opravami....:-( Ale ty z toho vlastně teď budeš mít tu stavebně stěhovací mechanizaci....Alespoń myslím, že jsi říkal že chceš stavět...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 05.03.10  10:37

Kutil: Neplave. Ani náznakem. Je to tank, je těžký a oproti ostatním SUV sedí nízko. Na druhou stranu jsem si dovolil jet tímto způsobem na víceméně rovném úseku u Norimberka, kde je také odpovídající kvalita povrchu dálnice...
    Ovšem jsem si zkazil průměrnou spotřebu... >:D Měl jsem tam 8,4 l/100 km Praha-Londýn-Praha a po 40 km touto rychlostí jsem vylítnul na 11 litrů...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 05.03.10  10:14

WinDiesel: A jak se chová GLK v takové rychlosti? Neplave? Zažil jsem Ford Explorer a ten se ve vyšších rychlostech hrozně houpal a plaval.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 05.03.10  09:22

Vasik1: ráno tam (do Tater) a večer zpět (do Prahy) - mno, GLK dokáže jet rychle (už jsem ho v Němcích testoval při 240 km/h, to bylo MASO), ale to by se nic nestíhalo. Jeden den tam, druhý zpět - ale srazit bychom se mohli... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 05.03.10  09:18

« Re: Spojka, dvouhmoťák

oleowr1: Tak to gratuluji. :-)
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 05.03.10  09:17

« Rádio Ford Sony MP3 propojení na USB mass storage

Ahoj, mám rádio Ford Sony MP3 a to nemá možnost připojení USB disku. Našel jsem, že existuje zařízení, které emuluje USD disk jako CD changer, ale nemůžu najít, zda Ford Sony rádio umí ovládat CD changer. Neřešil jste to někdo?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 05.03.10  09:13

« Re: Spojka, dvouhmoťák

Chlapy já nevím, ale když porovnám peníze které jsem narval do svých 2 Mondeí a do své Fiesty, tak jsou Mondea strašně náročná a pořád u nich něco odchází. Fiestu mám 7 let a jen do ní leju olej a benzín a jinak nic neodchází. Ale u předchozího Mondea to byly pořád nějaké částky a většinou nad 10tis. Jak je možné, že je Mondeo tak náročné na údržbu a Fiesta ne? Fiesta byla kupovaná 2 roky stará po nějakém Italovi a Mondea byla kupována jako nová.
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 05.03.10  08:55

« Spojka, dvouhmoťák

Včera jsem se stal majitelem nové spojky, hydrauliky a dvouhmoťáku. Celkově to ztišilo motor, žádné chrastění při volnoběhu, žádné cvakání při vypnutí motoru, zdá se méně vibrací. Lamela byla ještě celkem O.K., dvouhmoťák s velkými vůlemi. Včetně nové nemrzky a termostatu jsem dal 20900,-. Zatím maximální spokojenost.
  • « 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 05.03.10  07:44

to Win: Do ostravy se jezdí přes Hranice, na standu se vyprdni a raději přibal diagnostiku ať můžeme načíst konečně ty chybové hlašky :-) a nebo raději to asi dělat nebudem, nechci to vědět, žít v nevědomosti = žít v najivitě >:-[] a to se nám líbí. Ale tak nevím, mohli jsme se třeba opravdu někde srazit, kdy pojedeš?Rano tam večer nazpátek? Příjmi pozvání na kávičku
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 04.03.10  21:37

cja: Plný souhlas, taky už jsem upustil od DoDo. Ona většina domontovaných věcí nefunguje jak má a dříve či později začnou zlobit. Mám dodělanou jen HF od Nokie a byly velké problémy, než jsem to rozchodil sám, vykašlal se na mě Ford i servis Nokie, který to montoval. A u aut s CAN už bude problém cokoliv domontovat, včetně navigace nebo rádia.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 04.03.10  17:03

DIMe jedině autorizovaný servis FORD, kdo jiný a navíc si ten šikovný mechanik přes elektroniku a elektriku, kterému celkem důvěřuji, nebyl jist jestli by nešla i ŘJ, vedení a pár drobností a nakonec by to bylo velmi ekonomicky nezajímavé. Ono to asi z pohledu některých lidí není drahé, ale my máme Forda, a to o něčem taky vypovídá :*) >:D >:-[] .
    Osobně si auto nakonfiguruji nebo v horším případě si nechám poradit, pak sleva, pár dalších zbytečností, no a pak už na auto nic nedávám ani nedomontovávám, jsem toho odpůrce a téměř vždy to vychází dráže. Krom pár DVD nesmyslů a navigace, ty se vyplatí mít sólo.
    Navíc dávám zimní kola a folie na okna, to´t vše .
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 04.03.10  16:43

DIM: školeníčko, školeníčko, autodiagnostika ... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 04.03.10  16:14

A k čemu je Vám u manuálu aktivní tempomat? V Čechách se nedá používat ani pasivní, protože Češi neumí jezdit a v cizině je manuální v pohodě. Spíš u něj mám problém s tím, že nejsou tlačítka tempomatu podsvícená. A taky po stisku RES auto zbytečně rychle zrychluje na nastavenou rychlost a taky když přidám, třeba na předjetí a pak pustím plyn, tak se auto nevrátí na původní nastavenou rychlost, ale klesne tak o 5-10km níže a pak prudce zrychlí na původní nastavenou rychlost. U aut v USA mi chování tempomatu přišlo rozumnější.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.03.10  15:28

Hmh, toho jsem se bál, že by to mohlo být drahé....který servis ti to tak napočítal ??

Samozřejmě že to přežiju i bez radaru, jen mě to tak napadlo.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 04.03.10  14:55

DIM: dnes jsem byl v servise a vznesl dotaz na dodělání radaru - >:-[] - byl by to ekonomický nesmysl - jenom radar by byl hrubě přes 10t ... takže o adaptivním tempomatu si nechat sny zdát...
    Ono všechno co se dodělává mimo fabriku je vždy dražší - proč nechat vydělávat servisy - hlavně v době krize.

Ale zas takový zázrak to není, dokázal jsem žít i s normálním tempomatem a v ČR na D1 je i to poněkud problém - takže ...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.03.10  10:48

Já mám spíše pocit, že Verva zvětšuje turbodíru a především při rozjezdech a přeřazování se více zhoupnu při pouštění spojky.....OMV a AGIP , to jsou teď mí favorité :-)

Co v Ostravě , Wine, ??
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 04.03.10  08:28

jarda.suchy: já sice jezdím na Vervu, ale přes jednu nádrž pro jistotu přidáván VIF, a mě spotřeba klesla - ale je možno, že si sedá motor(najeto 13t km), to mě teď jen tak napadlo, jinak v létě opět TopQ a uvidíme, jak se bude vyvíjet - moje auto však těžko může být referenční vzorek - automat a jen 2,0 TDCI
    jo a ta sptřeba klesla i s velkým boxem na lyže na střeše, takže je to celé na hlavu postavené
  • « 00 Reagovat !

foto jurkoboss

jurkoboss 03.03.10  22:02

« Re: Aktivní tempomat

DIM: V rámci rozsahu 100 - 140 km/h by to už ale šlo, potažmo v Německu 100 - 200 Myslím, že v nabídce to bylo .....

Myslím, že pri rýchlosti od 180 km/h neaktivuješ ani normálny tempomat, pochybujem, že by išiel adaptívny.

Mám to odskúšané osobne, v Nemecku samozrejme.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 03.03.10  21:21

jarda.suchy: To máš jedno, 2,2 Ford nebo 2,2 PSA, hlavně že 2,2.
    Stejně je s ním konec, další 2,2 už nebude... PSA bude mít hybrid (147 kW, 400 Nm), co bude mít Ford je ve hvězdách... Třeba se bude na tom taky podílet, ale dostane to se zpožděním...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 03.03.10  21:19

jarda.suchy: Ahoj Jardo, za 2 týdny ve středu jedu služebně do Ostravy - mam to vzít ssebou? Za týden jedu na Slováč, to bych mohl jet horem taky...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.03.10  21:08

Vasik1, cja:
    ...no konecne ma nekdo taky stejny projev. Ja uz jsem tu pred dlouhou dobou psal, ze s Vervou od Benziny, jsem mel taky trikrat po sobe prokazatelne po natankovani trech nadrzi po sobe (na zdejsi doporuceni kvality) vyssi spotrebu o 0,5l !!!
    Zatim stale jezdim na OMV + VIF(letni, zimni) s nejlepsimi vysledky a pocity.
    Jen upozornuju - trosku tady kolikrat neni jasne o jakem ze to motoru piseme o puvodni 2,2TDCi Ford Puma Euro3, Euro4
    nebo 2,2TDCi PSA
    Aktulni stav: 2,2TDCi Euro4 2005, 135tkm - puvodni vstriky zatim naprosto bez problemu.

PS: To WinDiesel - jak s tim STANADYNE - to asi padlo
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 03.03.10  13:27

DIM: proto ji nemám, i když by se mi ta kombinace líbila, ...ty narážíš na to, že u Skody stačilo na volant nacvaknout jinou páčku a byl tam tempomat, ale tady to asi nepůjde tak snadno - já vím jenom o té ŘJ, ale jinak jsem to neřešil - když ho tam máš tak se neptáš >:D

WIN: adaptivita jde i u manuálu, není problém, silný motor umí šestku i v 90km/h a nebo to elektronika vypne
    funguje to i ve městě, tam to dokonce zastaví auto, pokud někdo přede mnou zastavuje
    výhoda AT je že s adapt. temp. spolupracuje bez zásahu řidiče, u manuálu jsem to musel vždy znovu zapnout
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 03.03.10  12:42

V rámci rozsahu 100 - 140 km/h by to už ale šlo, potažmo v Německu 100 - 200 :-) Myslím, že v nabídce to bylo .....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 03.03.10  12:08

DIM: podle mne nelze kombinovat aktivní tempomat s manuálem. To si nějak nedovedu představit, že jedeš na šestku 140, potom je třeba zpomalit na 90 a následně bude na tu šestku tempomat zrychlovat zpět na 140.....
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 03.03.10  11:49

Cja : Já vím, že mám jen normální tempomat !! A zajímá mě , jak náročné je případně ho na adaptivní překopat !! :-) Myslíš, že to bude řadit samo, i když nemám automat ?? 2,2 totiž automnat nenabízela ...:-(
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 03.03.10  11:39

cja: to jsem nevěděl... Tak to mám dobrý, vstřiky mají oficiální životnost 250 tkm, rozvody 240 tkm...
    Mám 220 tkm ale rozhodně nic nenaznačuje, že by to bylo u mého 2,0 TDCi zapotřebí... Ani jedno, ani druhé... Vivat Ford !!! :yes: :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 03.03.10  11:26

ladacargo: vítej v klubu >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.03.10  11:13

2 win: jo, forda provozovati v pomnožném čísle, to je láska na celý život >:D
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 03.03.10  10:55

DIM: pokud máš na masce z pohledu na auto vpravo jakoby takovou plochu 15x20cm, vypadá jako bradavice na autech Policemanů, tak tam máš adaptivitu nebo tě ošidili,
    jinak pokud je spřažen s automatem, tak na dálnici točíš jenom volantem, samo si to podřadí, odřadí aniž by vypnul tempomat
    Vznesl bych dotaz na servis.

Vašík: na Vervu jezdím celou zimu a dojezd se mi spíše prodlužuje. Cesta do Rakous a dojezd ukazoval 900km, ale mám 70 l nádrž, ale zase 6°automat a 235/45/17, takže vyšší spotřebu a na Vervu najedu vždy více. Osobní postřeh - auto je na ni jaksi tišší.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 03.03.10  10:51

jelínek4: rozvody na Mondeu se dělají v 240t km - je tam řetěz, takže pokud sedí km , tak ještě dělané nebyly, a to že klape za studena v mrazu je normální - WIN ti to rozebere přesně - a bavíme se o TDCI?
    neplest rozvody s trojkombinací
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 03.03.10  10:35

Vasik: tak to je fain.... To je od Tebe hezké, že se tak pěkně staráš o kuny... :-)
    S tou naftou bych je musel všechny kill, ty pumpaře... :no:
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 03.03.10  10:35

No já samozřejmě adaptivní tempomat nemám, ale věřím, že by to mohla být jen softwarová záležitost + ten radar. Plošky zakryté na mřížce mám, tak snad by se nějaké místo našlo .....
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 03.03.10  10:26

DIM: záleží jestli v ŘJ máš adptivní tempomat, chtěl jsem také ještě nějaké drobnosti v autě upravit a právě , že tam mám adaptiv. temp., tak na to nezbylo již místo a musela by se měnit ŘJ - jinak po dálnici v AT to byla pohoda - jel jsem na něj celé Rakousy a je to fajn - u nás moc použít nejde(D1)
    a museli by ti taky vyměnit masku chladiče - ten radar je schován za takovou plošku z plastu, asi kvůli čistotě - taky mi to kvůli tomu zkrytí chladiče dřív topí ... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 03.03.10  10:00

Vasik1: se startérem jsem si taky užil, kamarád mi vyměnil pastorek, chvilku klid a pak znovu, nakonec vyměnili zasouvací relé a je klid. Jenom na setrvačníku to špatné zasouvání trochu pomohlo některým zubům, zítra budu mít auto s novým dvouhmoťákem a spojkou, tak už i ten startér snad dá chvilku pokoj.
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 03.03.10  09:45

« Aktivní tempomat

Trochu z jiného soudku : myslíte, že se dá normální tempomat rozšířit na ten aktivní ?? pocitově by mělo jít jen o čidlo a aktivaci softwaru, ne ?
  • « 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 03.03.10  08:12

Neeee, Wine, tolik jich tam nebylo, byl to velice malý shluk, ale byl tam. Takže tohle bude asi normál. Já si teďkom nestěžuju, jezdíme, necukáme, nenouzákujem, už to budou zase 3 měsíce co jsme naposledy žhavili. On ten mondík celej je velká záhada. Třeba půl toku, co třetí star nezaskakoval pastorek startéru do motoru, a jenom chrrr chrrr, teď už 1,5 roku nic, vyhřívání sedaček řidiče, chvíli topí, chvíli ne, a už to tak dělá rok, chtěl jsem to v létě rozebrat, byl na to manuál, ale zatím vyčkávám, minulý týden buchlá pojistka na zapalovači (nekuřím, Jíťa chtěla dát nabíjet telefon):O) No ale tam mi asi spadl klíč a šluslo se to:O) V obložení motoru bydlí kuny, vozím je z práce do práce a maj se tam dobře:O) Jen to turbo se tenkrát samo nezpravilo...Jsou to ale drobnosti, pořát máme mondíka rááádi, už teď je jisté že za 2 roky bude mondík new

PS: My nikdy žádný srágory netankovati >:-[] >:-[]
    Samej kvalitní matroš my nakupujem, 5x do roka osteraichise nafta. Teď při posledním návratu před Olomoucí benzina a verva, každopádně jí brát už nebudu, normální dojezd 700-800 s vervou 600 a byl jsem rád ( a to se jezdili delší štreky, né z kopečku na kopeček)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 03.03.10  08:05

windiesel: jo magnetický prach z čerpadla beru, ale opravdu se tam nemůže dostat z čerpadel v cisternách, z rezavých nádrží (nemyslím, že by byly jak liška, ale třeba drobné koroze na svárech).

jelinek4: trojkombinace, měnil jsem ji nedávno, ale i dvouhmoťák dokáže zpestřit zvukový projev a chvění motoru...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.03.10  21:25

Pisal som do nemecka kde bolo auto servisovane ci tie rozvody boli ozaj robene. Ak nie skusim ich vymenit a uvidim co to spravi.
    zatial diky za reakcie
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 02.03.10  21:22

jelinek4: trojkombinace... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.03.10  19:58

« diagnostika vstrekovacov

Je pravda ze pocujem aj travu riast to sa nehadam, ale ten zvuk kym je motor studeny sa mi nezda byt normalny. Ma taky ostrejsi zvuk a hlavne s nim trasie v 1500-1600 otackach.
    Mal som 4 dni pozicany passat 96kw od kamarata lebo ja som striekal naraznik a ten jeho motor mal stale rovnaky zvuk, ako je o dost hlucnejsi ale zvuk sa nemenil ci bol studeny alebo teply.
    Ja mam nabehane 211 tis km a teraz budem menit rozvody aj ked by mali byt menene v 165 tis km, auto som doviezol z nemecka. Myslite ze by rozvody mohli sposobovat to sklbanie? Ked je von menej ako 6 stupnov tak pocujem asi 2 minutky suchotat nejaku kladku tak preto chcem radsej tie rozvody vymenit lebo neviem ci mozem doverovat servisnej knizke.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 02.03.10  18:34

LADACARGO: koukám že maturitu jsi složil !!! :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.03.10  18:10

asi se stanu předmětem úsměvů, nicméně mě dojímá metoda moderních mechaniků s noťáskem tzn. jakmile to nebere diagnostika, jsme ztraceni. U mondea i transita mám vypozorováno, že drtivá většiná blbin které se projevují podobně tj. cukání, vibrace , nepravidelný chod atd. se jako závada nedá vyčíst.
    Souhlas s Winem - 100% jistota u vstřiků je jen když jdou ven z auta. nepíšeš ale Jelínku důležité věci: kolik má auto najeto, co to je za motor, kdy se dělaly rozvody a v jakém rozsahu atd. To co popisuješ může být i levnější porucha než to co tu je popsáno níže od jiných kolegů (namátkou kolísání tlaku paliva nebo to stroj tak vyhodnocuje, zakarbonované čidla pokud je el. ovl. turbo, * přepady, chyba v čidlech nadm. výšky atd. atd. atd. ) . Vypsal jsem co mi teď napadlo, mám za sebou podobnou maturitu na Transitu , nakonec to byl snímač polohy pedálu zanesený prachem a bordelem, to celé navlhlé vlivem vysoké vlhkosti v autě.....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 02.03.10  16:37

oleowr1: Vasik má pravdu, otěrem čerpadla v hoším případě vydřením se uvolňuje metalický - magnetický prach, který se přepadem vrací do nádrže a odtud jde do filtru, kde je zachycován a daá se z filtru vylít do sklenice, a když se sklenice podloží magnetem, tak se magnetické a okem neviditelné piliny (velké piliny a nemagnetické nejsou hrozbou, ty vždy zachytí filtr) seřadí v magnetickém poli do tvaru jakoby sněhové vločky. Velikost vločky rozhoduje - když je velká jako desetník, tak je velký problůém a odcházejí vstřikovače na přepadu - jelo se na špatnou naftu obsahující vodu, nebo se jelo na hodně nemazivou naftu.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 02.03.10  16:32

soukon: ale to já jen tak blbnul, to jsou parametry mého GLK, 7 v automatu dopředu, 2 dozadu, 165 kW a 540 Nm, Euro 4... V této třídě nyní velmi průměrné parametry... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 02.03.10  16:30

DIM: tráva už ale poporostla, což??? >:D Ta už je i vidět, co? Hele už s tím jezdí 40000 km, jsi asi fakt mimo pardon vedle....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 02.03.10  16:26

Vasik1: čehosi by tam muselo být velikosti desetníku (pro mladší ročníky desetihaléř >:D ) nad tím magnetem, jo, čerpadlo se vždycky trochu opotřebovává...
    Jinak se není třeba ničehož obávati, jen je třeba filtry pravidelně měniti a pokud to jen trochu jde, srágory netankovati místo nafty motorové ČSN590...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 02.03.10  16:23

jelinek4: turbo "klepkat" nemůže, může mít zásadní vliv na tah motoru, ale pozor aby jsi neslyšel trávu růst, palivová mapqa někdy způsobuje různé jemné i silnější záškuby v některých režimech.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 02.03.10  16:21

soukon: když je motor zahřátý tak cvaká piezo ale aktuátor Delphi ne.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…