FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.06.10  21:44

« Prasklé lité kolo

cja: Většina kamarádů jezdí na litých kolech v cenách 2500-3500Kč a nikdy jim nepraskly, někdy se ohnuly, ale za 600Kč šly narovnat. Já měl na předchozím Mondeu originál Ford litá kola z výroby (ve skutečnosti Borbet) a ord za ně chtěl 7800Kč/ks. Neskutěčná drzost. Disky se deformovaly na vnitřním ráfku i na sebemenší díře (rovnal jsem 3ks). Jejich konstrukce nebyla na Mondeo vhodná, Mondeo na ně bylo moc těžké. Přesto se Ford tvářil, že je vše v pořádku. Za prasklý elektron už chce Ford jen 4600Kč, ale jak vidíte, tak asi také není pro Mondeo nejvhodnější a jakýkoliv noname by byl možná lepší. Taky mi připadá, že prasknutí bylo z důvodu konstrukční nebo výrobní vady a že díky tomu je Mondeo nebezpečné.

štíreček1: Jenže ty más Focus 1.6TDCI 80kW a já Mondeo 2.2TDCI 114kW. U tebe je sice 4litry hodně málo, ale u tak malého objemu se to dá očekávat i když podle porovnání 111 C-MAXů s 1.6TDCI motorem [odkaz] je nejnižší spotřeba 4,76litru a tak se mi ty tvé 4litra nechce věřit :-) U 114kW motoru je 4litry dost zázrak.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 19.06.10  20:52

« Re: Nevypíná chladič

a zase zpátky k tématu....
    vodní pumpa vyměněna, byl jsem upozorněn na to, že se při demontáži stane, že se mění i servo (vodní pumpa je za ním na jedné hřídeli), naštěstí to byla jen pumpa a řemen (starý byl už pěkně zpuchřelý).

Sahara na chladiči se netočí :-( relé, které ji spíná cvakne hned po zapnutí zapalování - to by nemělo. Buď je chyba v bloku, který asi řídí otáčky sahary, nebo je to někde úplně jinde.... budu dál pátrat
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 18.06.10  20:03

Kutil: zkontroluj si i ty ostatní kola, na těch nízkoprofilových to může víc trpět. Kdysi jsem si nechal rovnat kolo od focuse a ten chlapík říkal, že lité kolo s cenou pod tři tisíce nic nevydrží, prý to ani nejde narovnat, protože praskne. Špatná směs, málo hořčíku a kolo není dostatečně pružné. Sám jsem měl na focusovi kolo, za které u forda chtěli 5500tis Kč a když jsem viděl tu haldu "jednorázovek" u něho na dvoře, hned jsem byl ušetřený nákupem "krásných" kol na internetu. Kvalitní lité kolo se musí po prohnutí vrátit do ideální polohy, proto i soutěžní vozy ocelové kola nepoužívají, protože by závod nedokončily. Jen se divím, že se Ti to stalo na kole od Forda. Podle místa té praskliny si myslím, že muselo být načaté a ta díra ho jen dodělala. Je to v místě, kde se nejvíc přenášejí ty otřesy...

Jinak za čtyři litry jezdím běžně a bez dojezdových kol ;-) , moje paní ještě o tři deci méně a jezdit vůbec neumí 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 18.06.10  16:02

Kutil: mě šlo o to , že dříve tzv. "elektrony" trpěly mezikrystalickou korozí, dnes by to již být nemělo, ta slitina je jiná, ale jen mě to napadlo
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 18.06.10  13:15

DIM: Díky, naštěstí jsem jel jen 40-50km/h.

cja: Mám zimní sadu na plecháčích, tahle jezdím jen v létě a je na nich najeto za 3 roky cca 70tis.km. Jezdím slušně, nejsem žádný šílenec. Ale utvrdilo mě to, že příště ne žádné nízkoprofilové pneu, ale jen pořádné balóny.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 18.06.10  12:37

Kutile, všechno nejlepší k narozeninám .... :-( Tak to je na snad žalobu..... Mimochodem je to podle mě made in Ostrava. Mám se Ti tam zeptat, co oni na to ?? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 18.06.10  10:56

Kutil: zkus to reklamovat, určitě by se našel někdo kdo udělá defektologické posouzení - pokud je tam vada, tak by se k tomu měli postavit čelem, tohle mohlo být dost blízko definitivě - zkusil bych to. ... možná začnu zase jezdil na ocelových discích - i bika mám teď z hliníku a pořád mám pocit, že ten předchozí ocelový rám byl kvalitnější, hliník stále není materiál s postupným stárnutím, ten zkrátka praskne a je hotovo ... no a pak se odstěhuje do Humpolce.

Jezdil jsi ty ráfky i v zimě nebo máš zimní sadu?
  • « 00 Reagovat !

foto Ma007

Ma007 18.06.10  08:32

Zdravím, chlapi takto "puknutý" disk som ešte nevidel. Stať sa to niekde na diaľnici tak superkutil sem už asi neprispieva. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 17.06.10  11:48

Dám odkaz na fotky, taky jsem to ještě v životě neviděl. No když se podíváš na mé spotřeby, tak s tím jezdím úplně normálně. Jezdím tak abych nemusel moc zrychlovat ani brzdit, pneu mi vydrží 70tis.km. Tohle byla mělká díra za horizontem, přes metr do vozovky a v protisměru auto, ale pneu je netknutá, tak to moc rána nemohla být. Rychlost byla tak 40-50km/h. Prostě odlitek byl vadný, v místě praskliny měl tak 3-5mm. [odkaz]

Hele DIM, voda v chladiči mi ještě nechytla. ;-) Ty problémy co mám, mám jen s Fordy, se Škodovkama a VW jsem neměl. Na Passatu jsem měl litá kola a nikdy žádný problém, na předchozím Mondeu jsem rovnal 2 disky, ale to proto, že byly mizerně udělané a nebyly pro těžké Mondeo vhodné.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 17.06.10  10:25

DIM: já bych fakt chtěl vidět, jak s tím autem ten Kutil jezdí.... Stává se mu to co nikomu jinému....
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 17.06.10  10:02

Jak může lité kolo prasknout ?? I když Kutilovi chytne i voda v chladiči.....
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 16.06.10  23:00

Nemáte někdo navíc jedno lité kolo na moje Mondeo [odkaz] jedno mi totiž podélně prasklo.

Na druhou stranu jsem měl při jízdě 80km/h na rezervní kolo spotřebu 4litry/100km.

Tak nic, už jsem objednal nové.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 16.06.10  14:26

DIM: vodní pumpu měním, protože asi teče (ale ještě se to prověří, jestli to není někde jinde), dolívám tak 1-1,5l vody na 1000km.

WinDiesel: to se uvidí, jestli se začnou točit, vždycky začaly se zapnutím klimy...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 16.06.10  11:57

oleowr1: větráky se začnou točit až to bude vyžadovat situace.....
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 16.06.10  11:01

Proč měníš tu vodní pumpu ??
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 16.06.10  10:12

« Diagnostika FOCOM

Nemáte někdo zkušenost s diagnostikou FoCOM např. [odkaz] ?

Je mi jasné, že to neumí to co IDS, ale neúspěšné experimenty s ELM327 mně už nebaví.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 16.06.10  09:50

...tak, teď pro jistotu větráky nejedou vůbec... :no:

V pondělí jsem na vrakáči, zkoušel měnit ŘJ klimatizace (manuál, automatika má navíc čidlo u pravého kolene řidiče a víc zapojených pinů) je to modul, který se vybere ze středního panelu včetně čudlíků ventilátoru, topení, tlačítek vnitřního okruhu a A/C atd... Jsou v něm 2 dlouhé konektory (černý a bílý) a jeden asi napájecí nebo výkonový?! Větráky na chladiči se chovaly pořád stejně, t.j. najely po zapnutí zapalování. Přijel jsem domů, vyhodil relátko větráků a nechal to tak. Včera večer nasadím relátko a větráky se netočí!!! No jo, ale nezapnou se ani po zapnutí klimy a to by asi měly.

Dneska jedu za známým měnit vodní pumpu, nechám mu auto do pondělka, možná na něco přijde.
  • 00 Reagovat !

foto cja

cja 16.06.10  07:42

« Dotaz

WinDiesel: Petře poslal jsem dotaz na SZ, abych tady nespamoval. Dík
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.06.10  20:31

« Re: Tak už je zase v * 3kombinace

Potřebuju 4x4 a tak Mondeo nepřichází v úvahu. A pokud bych kupoval znovu Ford, tak místo Mondea vezmu raději S-MAX. Kugu nechci a Maverick není v dieselu.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.06.10  17:53

Kup si nové Mondeo, mně nic neštěrká....
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.06.10  16:42

DIM: Náhodou, to křídlo má super profil a oproti staršímu Mondeu ho u tohohle do 100km/h vůbec nevnímáš. A víc z lásky k autu nejezdím. 3 kombinaci mi už 2x měnili a vždy chvíli vydržela a pak to zase začalo chrastit. Už mám najeto přes 100tis.km a je to znát. Tak doufám, že auto vydrží víc jak předchozí Mondeo, to se odporoučelo ve 145tis.km.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.06.10  16:04

A nechrastí Ti na střeše to přítlačné křídlo ?? Mimochodem to je první křídlo co vidím, které je na boční přítlak :-)
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.06.10  15:47

« Tak už je zase v * 3kombinace

Tak už to při startování zase chrastí jak stará herka. Asi už ztrácí kompresi, protože už motor změknul, nechá si líbit víc a táhne už od volnoběhu. Bohužel už nemá takový tah. Ale dost uveze [odkaz] :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.06.10  13:13

« Re: Nafta z Polska

Ja, ja, naturlich , echte Tiroller Alte Quelle ....

Ale já teď střádám u Agipu na karafu a dvě sklenice na červené víno.....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 15.06.10  12:26

DIM: no jo, Ty máš Polsko a Slovensko za rohem, tak šup pro naftu do Rakous, třeba tam najdeš nějaký "zdroj"..... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.06.10  10:52

WINE : je to jasné, bydlí v Pentagonu.....

Já jsem v polsku koupil akorát jahody a popínavé rostliny....jsou sice dražší, ale zase je to dál :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 15.06.10  08:05

Slováky má za rohem, Rakušáky za druhým, a naftu kupuje v Polsku. To je na mě ňáký komplikovaný........... (-:
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 14.06.10  20:55

Tak dobrá: Na dně, do dna.... >:D >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 14.06.10  19:34

Moraváku z hodonínska byl jsi přistižen, slovo ,,důle" by nikdo kdo není od nás nikdy nepoužil >:-[] :yes: :yes: :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 14.06.10  17:58

U nás dnes taky mají za 6,45 ve směnárně, tak to je nastejno. Tehdá jsem tankoval dál od hranic, možná kvůli čech... moravákům hned za čárou podražili. Ale kvůli naftu tam nejedu, když se mi zadaří nakoupit dobře euro, tak slováky mám za rohem a rakušáky za druhým ;-) Když je dobrý kurz, tak beru, to se neztratí a když jde ropa důle, tak to utratím za naftu. V Rakousku ceny paliv líp kopírují ropu, u nás to pořád drží nahoře ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.10  17:42

Štíreček: v Polsku jsou zloté cca za 6,40 - 6,50. Nějak nám ta koruna oslabila. Jezdíme tedy jen kousek za čáru, natankuji, malému koupíme mlíko a zase mizíme. Tím si zajedem asi 10 km.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 14.06.10  17:27

Wine psal jsem, že zdroj je omezený, takže nafta od benziny putuje přímo do nádrže a nikde se neskladuje.

Pro Kutila - někde jsem četl, že se dá skladovat i deset let v dobře uzavřeném sudu, jenže to psali v dobách, kdy se do toho nepřidávaly ty biosračky jako teď. Takže jak je to teď vážně nevím. Když jsem pověsil profesák na hřebík, měl jsem něco uskladněno a fokus s tím vydržel další tři roky, jak jsem koupil comonnrail, tak ten zbytek jsem vyměnil za čerstvou.

rst: v Polsku jsem tankoval asi před dvěma lety a tehdá to vyšlo o pět kč na litru míň. Nyní sleduju ceny zde [odkaz]
    ale nejspíš to bude víc. Navíc zlaťáky mám za 5,90, dnes už stojí o padoš víc. Nevíš jaký mají kurs v PL?
    PS:Když ti měny třikrát přejdou přes sebe a každá má určitý spread, tak se nedivím, že to vyšlo tolik :-(
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 14.06.10  16:59

DIM: obsluhy, to mne nenapadlo !!!!!!!!!! >:D >:D >:D
    Plynové generátory jsou jaksi závislé na plynu, i ten může být vypnut, obávám se že čerpadla tlakující plynové potrubí jedou také na elektřinu...
    A plynové generátory jedoucí na flašku plynu jsem ještě neviděl.
    A pak, plyn je krapet problematický a potřebuješ obsluhu, školení, certifikáty bezpečnosti atd.... Z tohoto úhlu pohledu je NORMÁLNÍ nafta mnohem lepší...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 14.06.10  15:16

Asi obsluhy těch generátorů se ptaly ....

Ať si udělají záloýní generítory na ply a mají svatý klid a ještě jim v tom neleží 400 litů nafty a 16 litrů řepky ....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 14.06.10  14:01

Kutil: to je hodně dobrý dotaz... Míchání je nanic, výměna v pravidelných intervalech je nutná. Jinak se může stát, že proud vypnou a generátor nenaskočí. Nejlépe je si sehnat naftu bez bio, k dispozici je pro hasiče, policii a záchranku. A na závěr dotaz, to se tě ptalY nějaké ženské, děti nebo "orgány"??? Klienti či chlapi se spíše ptalI... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 14.06.10  13:55

DIM: dá se jen odhadovat, jak velké % majitelů dieselů má nějaký "zdroj", ale bude to vcelku vysoké číslo....
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.06.10  13:41

Hele, když už to tady řešíte, jak dlouho se může nechat nafta s řepkou v nádrži? Mám u jednoho klienta diesel-generátor pro případ výpadku elektřiny (dost dobrá věc, ČEZ již několikrát bez upozornění vypnul přívod do firmy) a je tam nádrž na 400litrů. Tak se mě ptaly, jak dlouho mohou naftu nechat nebo zda jí mají měnit nebo zda třeba občas zamíchat?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 14.06.10  13:28

Jo , jo , u zdroje je pohoda..... proč myslíš, že se tolik dieslových pežotů a fiatů objevilo na českých vesnicích ?? Taky ještě v ČD mají v těch lokomotivách lehce kolísavé spotřeby :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 14.06.10  13:18

rst: on tankuje ze "zdroje", to pravděpodobně znamená, že kamarád semtam "ušetří" naftu, a proto je bohužel "zdroj omezený"...
    To je taková klasika. S takovouto naftou se příliš dobře nezachází, skladuje se v nevyhovujích podmínkách, a nakonec je uživatel "překvapen", že mu odešly vstřiky.... :-|
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.10  12:06

« Nafta z Polska

Štíreček: kde tankuješ, že ti nafta vychází o 5 Kč levněji? Já tankoval naposledy před třemi týdny v polském Těšíně za 4.47 PLN/l. Platil jsem kartou, karetní centrum přepočítalo PLN na EUR, banka EUR na CZK a ve výsledku mě litr vyšel na 28.70 CZK. Např. v Globusu v Olomouci byla tehdy nafta za 29.50. Takže mě úspora vyšla na 80 halířů za litr.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 13.06.10  19:17

Wine to byl starý dobrý TDDI a myslím, že by ses ještě divil, na co všechno jezdil a pořád byl v nejlepší kondici. Nyní maxe opečovávám vifem a naftou od benziny, cena 16-20Kč je pořád dobrá, jen zdroj je omezený. Příští týden ale znovu okusím tu polskou, ale samo sebou ne tu nejlevnější. Vzorek bych poslat mohl, kolik barelů??? >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 13.06.10  18:44

WinDiesel> Clovece, ty dokonale odradis veskery zajemce o diesel >:D I obycejny tankovani paliva se meni v loterii a souperi to s alchymii a samanstvim - zarikavanim nafty aditivy a dalsimi kouzelnymi prisadami :-) . Jeste ze ty moje stary benziny na palivo tolik netrpi...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 13.06.10  13:38

štíreček: s těmi "zdroji" levných naft bývá prvně jásání a potom pláč a velká investice do vysypaného vstřikování případně propáleného pístu. Seźeň vzorek a já Ti řeknu na co jezdíš... a jak dlouho ještě jezdit budeš.... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 13.06.10  12:18

Naftu jsem bral tu nejlevnější u nějakého bauhausu či co a auto fakt jelo o moc líp. Na spotřebě se to ale nějak nepodepsalo, pořád +- v mezích. I kdyby byla spotřeba o nějaké deci vyšší, cena je zase o cca 5kč nižší....Kamarád co dělá v Naftě, jezdí jen na neupravenou naftu a nemůže si to vynachválit. Škoda že nemá neomezený zdroj :-(
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 13.06.10  10:43

štíreček1: V Polsku je státem povolené používání B30 (u nás B6), taková nafta ale dává výkon o cca 5% nižší, ne vyšší.
    To tedy fakt nevím co jsi natankoval, něco podobného se mi již několikrát stalo v Německu.....
    Dalo by se to vysvětlin natankováním vysoce kvalitní nafty s vysokým cetanovým číslem dosaženým standardně - NE PŘIDÁNÍM ADITIV. Další možností je natankování leteckého paliva, viz tabulka níže:

Jet A 55 Cetane
    Lt. Kerosene 50 Cetane
    Kerosene 50 Cetane
    Diesel #2 45 Cetane

Spotřeba bude ovšem vyšší, viz výhřevnost těchto paliv:

Jet A 123,000
    Lt. Kerosene 124,400
    Kerosene 137,000
    Diesel #2 141,000

Takže potenciální vyšší výkon stojí proti spotřebě.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 13.06.10  10:40

štíreček1: V Polsku je státem povolené používání B30 (u nás B6), taková nafta ale dává výkon o cca 5% nižší, ne vyšší.
    To tedy fakt nevím co jsi natankoval, něco podobného se mi již několikrát stalo v Německu.....
    Dalo by se to vysvětlin natankováním vysoce kvalitní nafty s vysokým cetanovým číslem dosaženým standardně - NE PŘIDÁNÍM ADITIV. Další možností je natankování leteckého paliva, viz tabulka níže:

Jet A 55 Cetane
    Lt. Kerosene 50 Cetane
    Kerosene 50 Cetane
    Diesel #2 45 Cetane
  • 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 12.06.10  10:32

Wine nevíš jak je to s tou řepkou v Polsku? Jednou jsem tam bral naftu do focuse a rázem z něho bylo letadlo :-)

• « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.06.10  16:41

Kočkovitá šelma: jestli to nebude tím, že je takové vedro, to se větráky spouští velmi často a často dochlazují motor po zastavení...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.06.10  16:40

DIM, cja: Nedělejte si pr.el z vážných věcí..... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 11.06.10  15:55

panther: podobný problém mám na 2,0TDCi r.v.2002. Mně se ale zapne větrák hned po zapnutí zapalování a jede furt. Diagnostika hlásila chybu B1342 Deffective ECU. Mám manuální klimu a vypadá to, že ŘJ motoru nedostane info o tom, že je klima vypnutá, za normálního stavu se po zapnutí klimy mírně zvýšily volnoběž.otáčky a zapnul ventilátor na chladiči, po vypnutí klimy se otáčky snížily a po cca 10s se větrák na chladiči vypnul.
    Nyní jsem ve stavu, že jsem prošel schémata a chyba je pravděpodobně v ŘJ klimatizace = blok s ovládacími prvky. Mám na vrakáči domluvenou výměnu na pondělí, přes víkend ještě zkusím léčbu Kontoxem. Napíšu jak jsem dopadl.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.06.10  15:48

......výběr z octanů....
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.06.10  15:23

To bude asi nějakej Agipňon ?? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.06.10  15:20

Taky, je za mnohem méně známek + 30 Kč ( max podíl řepky 11% :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.06.10  14:39

Taky od Agipu ;-) ?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.06.10  14:27

WINE, když oni mi u AGIPU dali za 2 a půl nádrže tááák krásnou vývrtku, že vypadá jako na baterie a na dálkové ovládání. Tak to mám za těch 7% řepky ?? :-) No ať, ten komfort při otevírání vína se nedá ničím nahradit.....:-) A teď si koupím ještě to víno !!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.06.10  13:31

Panther : pokud to není opravdu silně zahřáté, tak těžko říci, ale něco podobného se tady před nedávnem řešilo a byla to nakonec chyba řídící jednotky .....
  • « 00 Reagovat !

foto panther

panther 11.06.10  11:41

Je mi líto, že mne neodpovídáte na můj dotaz, ale k věci: vyjedu z baráku - ujedu cca 2 km, zaparkuji a nastává tato výše popsaná situace.Dokáže někdo vysvětlit?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.06.10  11:29

DIM: do "supernaft" nemá cenu lít další aditiva, projev motoru se naopak může zhoršit. Aditivum má cenu používat v případě, že se bere "průměrná nafta".
    Spřátelená firma zahájila nezávislé testy naft na obsah biosložky, zatímní stav je takový, že 2 pumpy (AGIP Diesel|Tech, dálnice za Prahou směr na Brno) a jedna noname pumpa v Řeporyjích dosáhly stropu, tedy 7% bio v naftě - dle nezávislého názoru je to rakouská nafta (nevyclená), protože v Rakousku je strop 7% platný již 2 roky. U nás by v tuto chvíli ještě neměla být cca 7% nafta k dispozici. Tedy, limit je zákonem nastaven na 6%, ČSN připouští až 7%.
    3. Vzorek od noname pumpy (ve stejné obci jako ta první noname pumpa) obsahoval 5% bio.
    V průběhu víkendu bude spřátelená firma testovat 10 vzorků (nejvíc se údajně fixluje o víkemndech, kdy ČOI nefunguje). Dám vědět.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.06.10  11:13

Sleva se taky počítá :-)

Nevíš, jak je na tom s aditivováním nafta od AGIPU - ten jejich diesel tech ? Má smysl to ještě přiživovat VIFem ? Já jsem jednou nali letní VIF do normální nafty od Benziny a nemohl jsem se zbavit pocitu, že motor nějak více duní . Tak už jsme to podruhé neudělal......
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.06.10  11:06

DIM: dali slevu, dárek žádný.... :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.06.10  10:44

Ventilátor na chladiči může běžet úplně nezávisle na čemkoliv, pokud teplota překročí nějakou mez. Může se třeba také zapnout až po tom, co zastavíš , vystoupíš a zamkneš.....

VÍTĚZNÝNAFTO ( WINDIESEL ) : mně neurazíš !! To jsi technik, ...........ty kedlubno ? Dávali zadarmo skvělý notebook ACER k tomu GLK nebo jenom hrací konzoli ? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.06.10  08:12

« Re: Opotřebení pneu Pirelli

štíreček1: nejsem černoch s tlustými zlatými řetězi !!!!!!! >:D
  • 00 Reagovat !

foto panther

panther 11.06.10  07:34

« Nevypíná chladič

Někdy po vypnutí motoru stále běží ventilátor chlazení. Několik minut to vydržím,čekám a nic. Někdy pomůže, když opět zapnu zapalování, které v zápětí vypnu a ono se podaří i vypnout ten zatracený ventilátor. Blbne to termostat na chladiči? dík
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 10.06.10  21:34

Prachy jsou taky kulaté i hranaté, tak proč ne kola na čtyřkolce >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 10.06.10  17:12

DIM: ticho už buď, šišatý Kuželi !!! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 10.06.10  15:20

....asi jako hranol s kulatým designem !!
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 10.06.10  15:13

DIM: Hranatý design není hranaté kolo. Ty Obyčejný lide. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 10.06.10  15:09

Já čtu jasně : kola s hranatým designem !!! :-)

Jyrkova škola, slíbíme kulaté kolo ale kdyby se to v průzkumech nelíbilo, tak budeme podporovat třeba i hranaté kola - v provedení Marťaňy.

Nicméně ten předozadní diferenciál by to být mohl.....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 10.06.10  14:21

DIM: KUTIL: Ale no tak, chlapi, nikde tam o hranatých kolech nepíšu... Překrucovat, to je Jyrkovo oblíbená činnost. Abych Vám taky nehledal v příspěvcích hnidy.... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.06.10  13:26

WinDiesel: Taky jsi mě dostal s těmi hranatými koly. No, ono mít místo 17" hned 19" na 4x4, to může dělat problémy.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 10.06.10  13:17

Tajk je to, Wine, jasné !!! To bude těmi hranatými koly :-) Kde jsi na to sehnal gumy ?? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 10.06.10  12:33

Kutil: Zajímavý názor. Mno, u GLK si můžeš objednat subverzi SPORT (nebo tak nějak) a nebo o 2 cm zvýšenou verzi OFFROAD. A já jsem víceméně silniční rider, takže se mi zalíbila vezre sport.
    Mám 19 palcová alukola, s hranatým designem, opravdu moc pěkná, a skutečně, vpředu jsou užší a vyšší a vzadu širší a nižší. Tvoje teorie má hlavu a patu.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.06.10  12:23

Hele chlapy, já nevím jak u Vás, ale tady v Praze už na rodilého Pražáka skoro nenarazíš! To jsou lidi z Ústí, Liberce, Ostravy, Brna, Moravy, Slovenska, Polska, Ukrajiny, Ruska. A pražáci prchají do středočeského kraje nebo ještě dál. Občas těm Moravákům vůbec nerozumím.

Já sám mám předky z jihočeského kraje a postupně rodina putovala přes Veselí, Benešov, Hvězdonice, Říčany do Prahy. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 10.06.10  11:01

Jenže kdo ví, jestli to platí i pro česko-slovensko-moravsko-jihlavsko-pražs… komunitu ...:-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.06.10  08:49

WinDiesel: To nezní moc dobře, tos tam měl tuhle divnou kombinaci z výroby? 4x4 by měly mít všude stejná kola, jinak právě dochází k uzavírání diferenciálů a obrušování kol. Máš i vzadu uzávěrku diferenciálu? Měl by jsi mít na všech kolech 235/60 R17. V podstatě od té doby, co se používá ESP by jsi měl mít všechna kola stejná a jde jak o průměr, tak jeho dynamickou změnu. Pokud se ti bude průměr kol měnit nebo bude u jednotlivých kol rozdílný, tak se ti stále zapíná ESP a možná i elektronická uzávěrka diferenciálů a to by se projevilo zvýšenou teplotou brzd a obroušením pneu.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.06.10  21:46

Ou, tak to byl hod mimo výseč. :-O

No to jsem si neuvědomil...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 09.06.10  18:05

rst: Hele nešahej mi na týpky z Vysočiny !!!!! Vysočina, to je pro nás, místní rodáky, S V A T Á V Ě C !!!!!
    To je jako kdybys urážel Skota z Highlands !!! Pokud je Jezevec z Vysočiny, je to Horák jako já a tím pádem můj člověk... :yes: >:D
    Nakonec, kdo, když ne Jezevec, SESTŘELIL JYRKU !!!!!!!! A Bobo už mám taky rád, hodná holka, moc hodná !!! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 09.06.10  18:00

DIM: my zme hochu ti praví Pražáci (ti z Moravy, to jsou ti Slováci co došli až do Práglu), ja su narozený na straně české, ségra na straně moravské a zhnusený příbuzní sa odstěhovali zpátkem z Jihlavy do Hluku... (a do ticha)
    Pravdou je, ovšem, že manželka je nepravá Pražanda, teprvá její rodičové se přistěhováli do Práglu, takže manželka je nepravá-pravá Pražanda v prvej generácii.
    Takže, dyby zase někdo mňál něco protivá nám pravejm Pražákum, ale nakonec i proti nepravejm, vem to čert, bude mít tu čest potkat se se mnú !!!! >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.06.10  17:50

WinDiesel: ale takový jeden dědek odněkud z vysočiny, co si myslel, že po něm touží více než 5% lidí
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.06.10  17:43

Wine, ty séš, strécu, od Strážnice ?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…