cja 07.10.10  20:37

« Re: Pneu - letni

DIM: dle servisu nic programovat nemusíš - pouze musíš koupit ty správná čidla(je jich více druhů), samo se to chytne - viz proces když po zimě nandáš letní pneu s čidly - začalo to bez problémů fungovat. DIME TO NEJSOU VSTŘIKOVAČE!!! >:D >:D

superkutil 07.10.10  19:41

« Re: Pneu - letni

No nemohu přesně určit původce problémů, protože jsem před 3mi měsíci měnil všechny pneu a navíc mi pro průjezdu nerovností na silnici puklo litý disk a musel jsem koupit nový disk i pneu. Tak nevím zda problém není jinde, ale ve značkovém servisu Ford auto kontrolovali a vše je v pořádku.

"-- skrytý --" 07.10.10  19:16

« Re: Pneu - letni

Nejsi sám.Na mém Focusu to začíná stejně,jak sem pokořil 100tisíc začlo mi bouchat něco na předku zřejmě tyčka stabilizátoru ?Předek mi jakoby plave,ale zřejmě mi lehce zešišatěli kola a kord už nedrží svůj původní tvar tak to trochu houpe dle posledního vyvažování trochu už házeli.Zadek mi uskakuje v zatáčkách,ale trochu nechápu proč se zadek fouká na 2,4 a kola sou oskákané letní míň.

Dong1 07.10.10  15:02

« Re: Pneu - letni

Aspon na to moje sou UG7+ o trochu levnejsi nez TS830...akorat mi ted napsali z e-shopu ze nemaj a jeste asi mesic mit nebudou :-( ...a nabidli mi prave ty TS830, ale o 200kc draz nez sem mel objednane UG+
    Tak ted vaham jestli pockat (mam jeste 4mm Polarisky) a nebo objednat UG nekde jinde lehce draz.

superkutil 07.10.10  11:57

« Re: Pneu - letni

Mám najeto 110tis.km a od 105tis.km auto hrozně odchází, začalo v něm různě bouchat, plave, jsou všude cítit vůle, při točení volantem se na něj přenáší kmitání, při brždění se klepe celý předek. Je zajímavé, že je to tak náhle. Co má cenu vyměnit a co nemá? Vypadá to na vůle v podvozku a řízení. Je to u Mondea normální? U předchozího Mondea jsem během 6ti let měnil díly na nápravách a řízení 2x. ale jen v předu, teď je to i vzadu.

Vasik1 07.10.10  09:55

« Re: Pneu - letni

Co se ti nezdá na zimních continentalech? Máš na mysli ty TS 830? Váhám mezi nima a GoodYear UG7+ v testech si stojí tak na stejno...goodyeary, maj vysoký koeficient opotřebení viz test na idnesu...tak nevím.
    PS: Tenhle víkend mě čeká výměna turba(víkendová výměna za nové repasované), už týden jezdím na kole, situace se rapidně zhoršila a olej je dle rysky kousek pod min. Za 2 měsíce 3L oleje? No jo, chutná nám...úbytek nebyl lineární, ale expo..ze začátku cca 500km ubytky minimální,posledních 100 km už to žralo olej 1:50 :O)))

DIM 07.10.10  09:26

« Re: Pneu - letni

Myslím, že pokud bych dokoupil další 4 čidla do zimních disků, tak se musí do ŘJ připrogramovat.....Ne -li dokonce přeprogramovávat vždy při přehození na aktuální 4 čidla.....

cja 06.10.10  21:27

« Re: Pneu - letni

DIM: chtěl jsem čidla i do zimních , někde ve starší diskuzi to je a cenově za 4 kola(ventily) asi 9 t, což je dost a ještě na to musíš mít ráfek s drážkou u ventilu, navíc to zarezne a potom se to ulomí, takže na zimu bez čidel. A co by jsi chtěl programovat - tlak to ukazuje, nedoplňuje - nebo máš něco špéci?? >:D
    Jinak předek měním za životnost zadku 2x, gumy nepřehazuji.

superkutil 06.10.10  13:45

« Re: Pneu - letni

Z výroby jsem měl letní Pirelli P6000 a seděla perfektně, jen při částečném sjetí hrozně hučela. Zajímavé, že tyto pneu dával Ford na Mondea v období 2001-2006. Na jeden model pneu je to hodně dlouhá doba. Teď mám Nokian Z G2 a na hladkém povrchu super tiché, ale na hrubém asfaltu hodně hlučné. A auto plave, ale to může být i vytlučeným podvozkem. Zimní jsem koupil Continental a bída. Na předchozím Mondeu jsem jezdil zimní GoodYear a Nokian a dobrý. Chystám se zimní vyměnit za Nokian a letní za Michelin. Na těch Pirelli P6000 jsem najel asi 70tis.km.

DIM 05.10.10  14:12

« Re: Pneu - letni

Vzadu je nechávám a vždy dokupuju jen přední.... a to i třeba jiný typ nebo dezén. Myslím, že je to téměř jedno, předek je stejně úplně jinak zatížen a namáhán, takže nějaké jemné nýánce mě neberou :-) Vzadu to vydrží nejméně dvakrát tolik, pokud ale se to nerozhučí. Zvykl jsem si kontrolovat tlak v gumách přes palubovku, v zimních nemám čidla. Nevíte, kolik to stojí a co to obnáší ? Minimálně se musí přeprogramovat ŘJ. To by se pak muselo zase na ty letní programovat zpátky ??

WinDiesel 05.10.10  13:30

« Re: Pneu - letni

DIM: tak to na tom nejsem tak špatně..... Měnil jsem guny na zadku GLK po 40 tkm, byly úplně holé....
    Ale na Mondeu jsem neměl problém najet 70-80 i víc tkm.

Dong1 05.10.10  13:25

« Re: Pneu - letni

cja: Nejses sam...me to taky mizi :-) ...rekl bych ze na 30tis. km se taky nedostanu

cja 05.10.10  13:13

« Re: Pneu - letni

To jsem rád, že nejsem sám komu letní guma mizí před očima, na předchozí 2,2 to utíkalo o něco rychleji, než na současném 2,0 , ale víc jak 20t km předek nedá.
    Už koukám po novém obutí , za chvíli přehodím na zimní a tam ta pneu tak neubývá - ....asi se v zimě jezdí jemněji ;-)

DIM 05.10.10  12:41

« Re: Pneu - letni

No tím se ale situace mění......já na tvou výhru připlácet nebudu ! :-) Sám mám málo :-)

Zase zjišťuji, že přední gumy po jedné sezoně vyhodím. Mají kolem 20 tis. km, možná ani ne.....

štíreček1 04.10.10  20:26

« Re: Pneu - letni

Dime ono to bude trošku složitější, páč obyč nafta mě vyjde levněj. Leda že byste se hoši na ten test složili >:-[] >:-[] Poslal bych číslo účtu a natankoval bych i do sudů co mám v garáži >:D A fakt opravdu bych koupil tu řepkovou ;-)

DIM 04.10.10  13:46

« Re: filtr pevných částic

Na přístrojovce vpravo nahoře ? Myslíš v té " dodatečné " kapličce ? Mně to psalo na displej service oil, když jsem přetáhl 20 tis km....ale kontrolka ??

foto panther

panther 04.10.10  13:23

« Re: filtr pevných částic

Tak ho tam třeba nemáš. Jinak na přístrojovce vpravo nahoře.

DIM 04.10.10  12:09

« Re: Pneu - letni

Štírečku . přestaň politikařit, vylij to aditivované svinstvo a rychle pro nejbližší řepkobio.....Jinak, krysamvačku, ti tu výhru úředně odeberu a připadne prvnímu dalšímu v pořadí...... 8-s

DIM 04.10.10  11:59

« Re: filtr pevných částic

Která kontrolka se ti vlastně rozsvítí ?? Mně se NIKDY nic nerozsvítilo !! ?

Dong1 02.10.10  17:19

« Re: Pneu - letni

Ja sem mel letni original (z vyroby) Michelin Energy E3A a na suchu dobry, ale na vode byly skoro nepouzitelny. Zato vydrz vypadala slusna.
    Pak sem koupil Bridgestone Turanza E300 (dal sem na testy ADACU no) a na suchu sem rozdil nepoznal, ale na mokru o 100% lepsi. Ale ta vydrz, ubyvaji o hodne rychleji.
    Zimni mam taky od Fordu a to Barum Polaris, ty uz nechci ani videt. Tuhle sezonu jsem je dojezdil a nove vyzkousim GoodYear UG7+, tak sem zvedavy.
    Myslim si ze pri rozdilu ceny, ktery na jedne pneu je, nema smysl setrit. Za usetrenych par set kc mi rozbita kusna nestoji.

foto panther

panther 02.10.10  16:33

« filtr pevných částic

Máte někdo praktické zkušenosti s jeho trvalým odstraněním? Už mně to štve po pár tisících km se rosvítí kontrolka výměny oleje.Najel jsem po výměně 2000km a už svítí. Zajímalo by mne, zda to dělá nějaký značkový servis FORD.

štíreček1 02.10.10  15:36

« Re: Pneu - letni

Letní mám taky michelin primacy 205/55 16 a příště je koupím znovu. Na spotřebě se určitě podílejí nějakým dílem, nízký valivý odpor a hluk, dojezd nad možnosti konkurence. Jen si hlídám tlaky, často střídám plné, prázdné auto.
    Na zimu jsem koupil ultrasuperlevnéčínskéobutévyváženénafouk… goodride tak jsem zvědavý na ten zázrak. Důvod je ten, že v zimě jezdím jen ve městě, sníh je u nás pár dní v roce a na asfaltu se rychle ojíždí i drahé gumy. Uvidíme až je hodím na auto, třeba je hned zase prodám...

Dime vydrž!!!! Mám teď víc než třičtvrtě nádrže, takže test by byl silně ovlivněný >:-[] >:-[]

foto jurkoboss

jurkoboss 02.10.10  08:16

« Re: Pneu - letni

Akurát si mi nahral pre mňa zaujímavú tému. Dochádzajú mi letné pneu Continental Sport Contact 2 a musím sa rozhliadať po niečom novom. Keď je riadne napršané na ceste, tak ma vezie, ako cez zimu. Po diaľnici idem 100 km/h, kamióny ma obiehajú. Je to už naozaj na limite, Chcem však vydržať do konca sezóny, potom dám zimné pneu a budúci rok na leto nové pneu.

Otázka preto je, ktoré pneu v rozmere 235/40 R18 by ste odporučili na Mondeo.
    Priebežne sledujem ponuku na nejlevnejsipneu.cz, ak máte niekto lepší tip, tak dajte sem.
    Tých superlacných čínskych GOODRIDE sa bojím, na fórach som čítal, že sú nič moc, ale zase nechcem úplne vykrvácať finančne pri kúpe 4 ks nových pneu, keď tie najkvalitnejšie stoja cez 200 EUR. Aj keď na druhej strane, na kvalitných gumách by sa asi šetriť nemalo.

"-- skrytý --" 01.10.10  23:30

« Pneu - letni

No ja mam naprosto cerstvou a aspon pro me zajimavou zkusenost s pneu.
    Puvodni pneu koupene na zacatku minuleho roku Nokian Z G2 - 225/45 R 17 XL 94 Y - DOT 4808
    nove pneu Michelin Primacy HP - 225/45 R 17 XL 94 W DOT 1610
    Nokiany uz nikdy, po lehkem sjeti hodne hlucne, pomerne tvrde, komfort take nic moc (to az po srovnani s Michelin)
    Michelin jsou zatim pouze jedno velke pozitivni prekvapeni, jako kdyby me nekdo vymenil auto.
    Jsou opravdu velice tiche, daleko komfortnejsi, na kostkach je to auto a ne kostitras.
    Co me hodne prekvapilo je spotreba, i PP okamzite pri dalnicni jizde v mnou casto merenem useku najednou ukazuje jiz po nekolikate o 0,3-0,4l mene - nejak se me tomu porad nechce verit. Tak doufam, ze to vydrzi i po najeti par tisic km.
    Nechci Finske znacce Nokian nejak krivdit, treba to je jenom nevhodna pneu zrovna pro Mondeo. Jake mate zkusenosti s pneu na Mondeo 2,2 TDCi 2005 Euro4?

superkutil 01.10.10  15:46

« Re: Hulení...

Nové Mondeo 2.2TDCI máme ve firmě po Passatu 2.0TDI PD a spotřeba je 8,5 litru. Měl jsem možnost jezdit chvíli s Foresterem 2.0D a tam to hrozně láká motor točit. Kolem 2000ot moc netáhne, ale ani kolem 4000ot nevadne. To ten můj 2.2TDCI vadne už nad 3000ot, ale ve 2000ot zase krásně táhne.

DIM 01.10.10  08:53

Štírečku,

vyhrál jsi tu nádhernou možnost natankovat jako první - ze studijních důvodů - plnou nádrž BIO NAFTY !!! :-)

Nové Mondeo 2,2 TDCi mi žere více minulé, je to asi vyšší hmotností ale ten motor je njiný - PSA, při předjíždění kolem 100 km/h je ideální točit to na čtyřku až ke čtyřem tisícům .... a pokud tak jenom předjíždím ařadím pak rovnou na šestku, tak spotřeba šla spíše dolů, pod 7 litrů.

WinDiesel 30.09.10  21:00

« Re: Hulení...

Kutil: 1,6 TDCi nemá v žádném případě spotřebu jako 1,6 benzín. A už vůbec ne ta nová, překopaná 1,6 TDCi Euro 5.

štíreček1 30.09.10  19:21

« Re: Hulení...

Tak já zase nejsem sadomasochista, 4000ot už je dost, i když motor stále táhne. Pro běžnou jízdu používám cca 2200- 2400, to odpovídá 110-120kmh na pětku. Na nějaké předjíždění nebo zrychlování samozřejmě víc. Já jsem s tím spokojený a když na to šlápnu, tak to stále jede. S TDDI se to nedá srovnat. Kamarád má nového megana 1,5dci a nestěžuje si. Na spotřebu se ho schválně zeptám, ale když jsme spolu mluvili naposled, byl nadšený jak úsporný je motor. Ale jak říkám, je to jen na ty delší trasy. Jízda po městě a samé starty ten průměr zvednou. Před asi měsícem jsem točil Jihlavu a zpět, odpol Bystřice a zpět, celkem asi 650km a na pc bylo 4,1 okresky a silnice první třídy a jen mírně nad limity, poněvadž ten den všude měřili. Maximální spotřebu jsem taky zkoušel, náklad cca 500kg, přes obce do šedesáti, ale mimo obce co to dá, brzda plyn, předjíždění a využívání veškerého výkonu, na obchvatech cca 180-190 a po sto kilometrech 6,1 dle pc. Okamžitá spotřeba v těch rychlostech 8-12litrů, ale plynulé průjezdy obcema to zase srazili. Na dálnici při stejném stylu jízdy by nebyl problém za desítku. A jak píšeš nad těch 110 už to jde dost nahoru, s rostoucí rychlostí roste několikrát odpor vzduchu...Jestli uvažuješ o 1,6tdci počkej si na nový šestikvalt, ve městě bude lépe zpřevodovaný. Pořád bude ale úspornější než benzín při stejném stylu jízdy. 1,4tdci jsem neřídil, vzhledem k výkonu by mohla bát dobrá tak do města nebo na klidnou jízdu.

Dong1 30.09.10  12:23

kutil:

Mam 1,6TDCi ve Focusu a spotreba za poslednich 50tkm je 5,65l/100km.
    A to podle spritmonitoru nejsem zadny setrilek, mozna na to ma vliv ze jezdim hlavne mesto a dalnice :-)

superkutil 30.09.10  10:51

štíreček1: Vyhrál jsi, jen nevím už co. >:D

Mám taky zkušenost, že ženy co řídí bez technických a jedou podle mne neekonomicky mají nižší spotřebu jak já, když na to myslím. Mám 2.2TDCI a tam máš malou spotřebu když to točíš pod 2000ot. Ještě tak do těch 2500ot, ale výš to začne žrát. A taky dálnice nad 110km/h. Dá se jezdil mezi 4,5 - 9 litry. Průměr je 6,9litru. Třeba při dovolené v Norsku byla spotřeba 5 litrů, ale jezdilo se hodně na 6ku 100km/h, to je 1750ot.

Ale u těch maloobjemových dieselů to fakt moc nechápu. Jezdil jsem s Megane kombi 1.5dCi 78kW, musel se točit, jinak to moc nejelo a přesto to žralo pod 5 litrů. Dost často se musel točit kolem 4000ot. Uvažuju koupit Fiestu nebo Fusion diesel, asi 1.6TDCI ale bojím se že spotřeba bude podobná benzínové verzi. A ta 1.4TDCI mi připadá hodně líná, to raději 1.4 benzín.

štíreček1 29.09.10  18:39

« Re: Hulení...

Kutil: celkový průměr mám 5,7-5,8, ale jezdím většinou město.
    Viz spotřeby cz

Ale dálková jízda mírně nad limity 110-120 se dá jet v pohodě kolem těch čtyřech litrů, stačí jen využívat hmotnost vozu a trochu předvídat. Dálnice nejezdím. Živil jsem se jako šofér z povolání a naftu jsem si vždy ušetřil :-) Z valašska cca 100km jsem jel za 4,0, ale to není nic proti mojí paní, ta už stejnou trasu dojela za 3,7 dle pc. Vzhledem k tomu, že jezdit moc neumí se divím i já. Včera cestou z Jihlavy řídila a pětku dala až na dálnici z Rosic do Brna. U těch těžších převodů asi víc platí, že pod otáčkama motor víc papá. Ale když jsem měl focuse nebo předtím 1,8D escort s tím se taky dalo jezdit pod čtyři litry při stejném stylu jízdy.

Tak a teď mě DIM sežere, něco tu psal o příspěvku 10800 :-|

superkutil 28.09.10  21:40

« Re: Hulení...

štíreček1: Jak dokážeš s C-MAXem jezdit za 4,2 když na [odkaz] u výběru ze 114 C-MAXů jako máš ty je průměrná spotřeba 5,90 a minimální 4,8litru? To to tvoje auto do kopce tlačíš nebo jezdíš stále 90km/h nebo jak toho dosahuješ? Znám plno lidí s dieselama, ale spotřeby kolem 4 litrů měly naposled čipnuté 1.9 TDI 81kW.

štíreček1 28.09.10  20:54

« Re: Hulení...

No vidíš, jede to sice pěkně, ale dlouho nevydrží >:-[] >:-[] Vyzkoušej tu řepkovou naftu, třeba to pojede ještě líp, je tu za 23,90 :-)))
    Max jezdí na obyč benzinu a neprotestuje. :-) Dnes Jihlava a zpět za 4,2, jen mírně nad limit, ale ne po dálnici. Akorát mě to málem stálo dva tisíce, když jsem hledal na náměstí nějakou slušnou restauračku vyskočil policajt...nevšiml jsem si zákazu a ještě bez pásu.Vysvětlil jsem mu, že jsem se ztratil, že nejsem místní, poradil mi dobrou hospůdku, ještě teď mám tlaky v břichu a zbytek jsme vyřešili domluvou 8-s Co mě zmátlo, jezdili tam všichni, tak to brali jednoho po druhém.

DIM teď mám dojezd 40km a bojím bojím, že zítra nedojedu do práce dva km :-)

foto RADEK1

RADEK1 28.09.10  18:21

« Re: Hulení...

Chci se s Vámi podělit o nedávnou zkušenost. (když tady řešíte naftu a řepkové oleje) Nedávno jsem měl cestu do Prahy a jel jsem dost nad limitem 180 až 200. Auto šlapalo jak hodinky , ale potřebovalo dotankovat.Zastavil jsem na Benzině vzal plnou Vervi a cca po 20 km na mě vyskočil nouzový režim omezení výkonu motoru. Do Prahy jsem dojel s místo 275 Hp asi se 60 - ti udýchanými kobylkami a já byl zpocený no až tam :-O Po krátké odstávce auto jelo zase v poho, než se dostalo na dálnici a k rychlostem zapovězeným. Opět nouzák (zaplať pánbůh za něj >:D asi 3 km na to měřili projel jsem kolem radaru velmi způsobně a to 120 km/h) Na odpočivadle jsem auto zresetoval a pokračoval normálnějším tempem a už byl klid. Nevím , jestli za to mohla nafta , nebo nějaká vyšší moc, každopádně si to pochvalovala manželka , která říkala, že když nemám rozum já má ho alespoň auto.Diagnostika ukázala na možnou příčinu turbo,váhu vzduchu popř.netěsnou hadici.
    Od té doby se jaksi vyhýbám Benzině a beru Agip a auto OK. Tak to jen tak. Když to počasí stojí za hov.. ale zase se dobře koštuje cabernet >:D >:D

DIM 27.09.10  11:52

« Re: Hulení...

Tak když ti to tak pěkně šlape, zkusíme ten řepkový olej u tebe , ne ? Já teď dávám téměř vždy od AGIPU DIESELTECH, tam už snad nějaké to aditivum je. Budu dávat až v zimě. Dnes jsem nalil do nádrže u pumpy 70 litrů ! :-) Pravda, už včera večer ukazoval PP dojezd 0 km. Ještě že nemůže do mínusu :-)

"-- skrytý --" 25.09.10  09:15

« Re: Hulení...

No ja dekuji WinDieslovi za doporuceni chemie, po aplikaci se vse ustalilo do normalu - zatim dobry. Udelalo to vetsi sluzbu, nez vsechna aditiva. 2,2TDCi Euro4 - 140tkm

DIM 24.09.10  14:29

« Re: BIO nafta .

...jenom nevím, jak by se jim v servisu líbilo, když by tahali ze vstřiků ty stonky s lístky a žlutými kvítky.... :-)

Na druhou stranu možná, že to tam stejně lijeme všichni ani o tom nevíme !!

Dong1 24.09.10  14:02

« Re: BIO nafta .

To mas lepsi, me uz zbyvaji jen 2 mesice prodlouzene. :-)

DIM 24.09.10  10:38

« BIO nafta .

Tak já ?? Kdepak asi mají v Ostravě ten biosajrajt ? Já se toho nebojím, vstřiky lehce zahojím . Jsem přece v záruce , ne ?? :-)

DIM 24.09.10  08:44

« Re: Hulení...

Pište, pište, už jen 9 !!

foto oleowr1

oleowr1 24.09.10  08:32

« Re: Hulení...

kutil: vsadím, že Ti vzadu bouchají tyčky od stabilizátoru, stačí vlézt pod auto (nemusíš celý od za zadním kolem pod nárazníkem se tam ruku prostrčit dá) chytit za tyčku a poprosit někoho ať autem propéruje, když ucítíš vůli je to tam :yes: Zadní tyčky jsem už měnil 2x, teď mi něco podobně kklepe vepředu, snad to nebude rameno ale zase jen tyčky.

foto oleowr1

oleowr1 24.09.10  08:25

« Re: Hulení...

Vasik1: startér se mi sekl od špon a pilin z rozpadlého dvouhmoťáku, magnetismus je potvora :-)

WinDiesel 23.09.10  21:42

« Re: Hulení...

Lidi si věřej. kdo chce kam, pomozme mu tam. Čisté bio (MĚŘO) je bez daně podobně jako LPG, CNG, bioetanol apod. Superšetřílků bude vždycky dost a teď si můžou ještě hrát na zachránce světa, budou EKO.

superkutil 23.09.10  19:40

« Re: Hulení...

Dneska jsem viděl další pumpu s BIO naftou. Ta minulá byla označena EKO. Ceny jsou někde mezi 24-26Kč. Asi jich bude přibývat. Rozesmála mne informace, že EKO nafta i když obsahuje 35% bionafty.

Dong1 23.09.10  15:44

« Re: Hulení...

DIM: Aby si tady nakonec nezustal sam, jak se vsichni budou bat napsat ten prispevek :-)
    ...krome toho ani netusim kde u nas v okoli bio naftu maj, myslim ze nikde.

Vasik1 23.09.10  13:21

« Re: Hulení...

Nebyla to žádná věda, stačí povolit pár šroubů, za půl hodiny byl venku, půl hodiny pucování a montáž...v brožuře jak na to jsem to naštudoval teoreticky a už to jelo...když to dám na servis, tak to jsou minimálně dva dny bez auta a peníze v chuchli, jináč tedy s turbem do servisu jdu, zase taková kapacita nejsem :*) Jsem zvědav...

DIM 23.09.10  12:30

« Re: Hulení...

Tak nepřidávej plyn !! Třeba se to klepe strachem......Jinak ta novější 2,2 co mám teď mi taky jako žádná raketa nepřipadá, dokonce mám subjektivně z výkonu možná i horší pocit....

superkutil 23.09.10  12:01

« Re: Hulení...

Tak mám najeto 110tis.km a dobrý. Jen vpravo vzadu něco bouchá na nerovnostech a nic nemůžu najít. No a taky to moc nejede. Ale to asi bude už stářím. Ale na pohodovou jízdu to stačí. Jo a mám jeden větší problém, vibrace v kolech. Někdy je to lepší, někdy horší, ale hodně se to klepe. Třeba při přidání plynu nebo při rovnoměrné jízdě. Při brždění je to dobrý.

DIM 23.09.10  12:00

« Re: Hulení...

Hmh, ještě že takové problémy zatím nemám a doufám že mít nebudu. Rozebírat auto v garáži není zrovna můj šálek........... slivovice.. :-)

Vasik1 23.09.10  11:45

« Re: Hulení...

Tak my taky jezdíme, sice občas hulíme, ale už víme proč hulíme, takže to co nevidět opravíme:O)))Jinak jsem teď o víkendu rozebral startér, zase se nechtělo pastorku vyskakovat, zoubky na setrvačníku i pastorku jsou všechny na svém místě, tak jsem se jal čištění, celé to bylo zagyzděné prachem ze spojky, a v postatě se tomu pastorku ani nedivím, že se mu nechtělo vykouknout, vzal jsem do ruky čistič karburátorů, vyčistil...né tedy na 100% protože čističe bylo málo, ale tak aby to aspoň chvíli vydrželo.Ještě se na to v budoucnu jednou kouknu...no a to hulení, vyčištěním EGR ventilu se zlepšilo, ale nezmizelo trvale. Občas z výfuku vyletí uhelné sklady, a to znaméná že v olejové vaně je zase o trochu míň oleje >:-[] sfini turbovké začal chutnat olej...celá situace se již řeší, a brzy půjde žrout oleje na přetěsnění...grrrrr

DIM 23.09.10  08:39

« Re: Hulení...

Srabi !!! :-) Tak to bude ten, který přidá příspěvek s číslem 10 800 . Moje rubrika = moje podmínky ! :-)

štíreček1 22.09.10  17:17

« Re: Hulení...

Hoši třeba ji tankujeme všichni, ani o tom nevíme >:-[] navíc mě by vyšla dráž, jako ta z benziny, takže se mnou kšeft taky nebude!

Dong1 22.09.10  15:33

DIM: Ja ne! :-)

DIM 22.09.10  15:15

« Re: Hulení...

Diskuze se zastavila, bo není co hanit ! já jezdím a jezdím, nekouří to, necuká, nekolísá, nechrastí,..jen rádio občas zamrzne, ale to není FORD. :-) Tak aby se to rozproudilo, tak vylosujeme někoho, kdo natankuje BIO naftu, ne ?? :-) :-)

cja 22.09.10  14:55

« Re: Hulení...

Win: To já jen tak, diskuze se nějak zastavila - už ani ty vstřiky nejsou co bývaly. Jinak jak si Me2d chroupe českou naftu - nedělá se mu zle??? Jinak Petře nic ve zlém. ;-)

WinDiesel 21.09.10  16:15

« Re: Hulení...

cja: Ale no tak fuj, z něčeho takového přece nemohu mít radost !!!!!!!!!! :*)

cja 21.09.10  14:58

« Re: Hulení...

Kutil: >:D doufám, že jsi nenatankoval, to by jsi Winovi udělal radost... ;-)

superkutil 20.09.10  14:38

« Re: Hulení...

Tak jsem včera narazil na EKO naftu, což je nafta s 35% bionafty.

štíreček1 15.09.10  16:57

sem mu psal, že záleží na ceně >:D >:D

WinDiesel 14.09.10  08:39

A kolik teda? >:D

štíreček1 13.09.10  21:18

« Re: Hulení...

Poptával jsem naftu a někdo mi odepsal, kolik cisteren měsíčně si představuju.... >:-[] >:-[]

hroch 1958 13.09.10  20:05

« Re: Hulení...

Obyčejný motorista ji tam 100% nekoupí, v drobném se neprodává. Nečepují ji ani v kantýně litvínovského Unipetrolu >:D

WinDiesel 12.09.10  18:46

« Re: Hulení...

Čistá nafta se dá koupit oficiálně přímo v rafinerii. Rafinerie může dodat i čistou naftu, ale v průměru musí prokázat vymíchání nafty s 7%.

cja 11.09.10  17:11

« Re: tažné

Dej jakékoliv slušné - origo je zbytečně drahé - používal jsem Brink, teď dávám Bosal a spokojenost. Základ je dát odnimatelné - nemohu vidět Mondeo a jeho siluetu s pevným tažným - to je lehce mimo mísu. A nech to klidně namontovat u Forda oni to i přihlásí - teda pokud kupuješ nové.

hroch 1958 11.09.10  13:09

« Re: Hulení...

čistá nafta bez biosložky je nyní pouze pro armádu a také odpočívá ve SHR. Podle legislativy ji nelze volně prodávat, aditivuje a biosložkuje se ve výdejních skladech (třeba Čepro) v okamžiku plnění do autocisteren. Pak má jen 3 měsíce životnost.

WinDiesel 11.09.10  11:12

« Re: Hulení...

hroch 1958: s tím bych i souhlasil, tedy s tou spotřebou. Co se týčení zvýšení poruchovosti, může hrát úlohu zvýšení maximálního povoleného limitu pro obsah biosložky, ALE HLAVNĚ TO, ŽE SE ZNOVU STALO POPULÁRNÍM TANKOVAT SMĚSNOU 30% NAFTU. Pumpaři "ředí" čistou biosložkou 7% naftu a dosahují tím vysokých zisků díky nezdaněné čisté biosložce. Čím víc jí dají, tím více vydělají (při stejné ceně) nebo mohou snížit cenu a víc prodají.
    Jestli je 7% nafta potenciální problém, tak 30% nafta není pouze potenciální problém, je to skutečný problém. Já osobně jsem poradil jednomu dopravci (má asi 10 tahačů a meší vozy) aby si sehnal čistou naftu a jezdil na ni. Aniž jsem to věděl, on to skutečně udělal, sehnat se dá, je o 50 hal dražší než "normální" nafta, ale nelituje. Přestaly ho trápit úniky nafty z hadic, topení apod.
    Ta nafta, co bere, je čistá, zcela bez aditiv, tak dává přídavek aditiva. Má svoji vlastní nádrž na 5000 litrů s filtrací, odkalením apod. Je velmi spokojený.
    V úterý jedu do Frankfurtu, opět testnu naftu naši versus německou, uvidíme. Sám jsem zvědav.

foto zdenek5

zdenek5 11.09.10  10:51

« tažné

Chlapi,prosím o radu,kde nechat namontovat na nové mondeo tažné zařízení.Je lepší jít do originálu,nebo vzít jákékoli .Dík

foto lordmystic

lordmystic 10.09.10  21:46

« Re: Hulení...

tož to je trochu hloupost ne? kvalita nafty je ano také ovlivněna cetanovým číslem, ale v té naftě může být i voda či jiné usazeniny a ani velké cetanové číslo tomu nepomůže. 2ehn není jediné aditivum, i když toto zásadně ovlivňuje kvalitu nafty, jsou i jiné složky vhodné k aditivaci nafty.

hroch 1958 08.09.10  17:31

« Re: Hulení...

A ještě jeden postřeh: to že nafta je pro motory TDCi kvalitní, udává cetanové číslo, resp. podíl přísady 2-EHN (2-etylhexylnitrát). Pokud ho prodávaná aditiva neobsahují, nemá smyslu je do nádrže auta vůbec lít.

hroch 1958 08.09.10  17:28

« Re: Hulení...

WinDiesel: bral bych tvé vysvětlení, kdyby mezi roky 2009 a 2010 byl rozdíl 5%. Jenže za jedno pololetí je to bratru 30%. Stačí natankovat v Německu a pak u nás: nejen že stoupá spotřeba, ale auto je línější a motor míň pružný. Stokrát pohaněná síť TANK ONO prodává poblíž hranic se SRN pouze německé PHM. Ikdyž jsou buď ze státních hmotných rezerv nebo se jedná o méně podařené šarže z Ingolstadtu, jezdí se na ně lépe, než na úžasné trháky typu V-power diesel, prodávané SHELL-em za vyšší cenu, jak v SRN.

WinDiesel 08.09.10  13:10

« Re: Hulení...

Hroch 1958: to nemá s biosložkou mnoho společného, to je stárnutím vozů, kdy je samozřejmě zvýšený počet poruch. Také to souvisí s čím dál tím horší péčí o tyto stárnoucí modely.
    Jinak bio nehájím ,jsem jasně proti.

hroch 1958 08.09.10  12:05

« Re: Hulení...

každopádně mám dobré info z několika autorizovaných servisů, že tolik vyměněných vstřiků u TDCi motorů nikdy nepamatují. Jen houšť a žlutější kapky...

Vasik1 08.09.10  08:02

« Re: Hulí to jak kamna na huhlí

Po 14 ti dnech od vyčištěného EGR přidávám pár postřehů. Ihned po vyčištění, se zlepšil zátah motoru a motor přestal kouřit, jak se ale ukázalo, cukání při cca 2000ot na trojku ve městě, které bylo před vyčištěním nepatrné se proměnilo v čisté peklo. Rovněž cca po týdnu se při razantních rozjezdech na jedničku začal občas valil z výfuku oblak sazí. Včera jsem ještě brouzdal po netu jestli nenarazím na nějakou odpověď a ono ejhle. Kdosi kdesi píše, že po vyčištění je nutné zresetovat řídící jednotku a učit motor od začátku. To jsem taky včera udělal, výsledek se dostavil. Motor sice ztvrdl...což je pochopitelné, ŘJ si bude muset znova poštelovat vstřikování, ale cukání a zadýmení při rozjezdu definitivně zmizelo!!! Možná ten můj EGR nefunguje na 100% tzn, že při rozjezdu se nezavře a spaliny letí z výfuku. Totéž platí i při přeřazení, nicméně při sešlápnutí na podlahu je za autem čisto...potvrzeno bratrem...před vyčištěním tomu tak nebylo. Nemáte někdo plonkovní EGR, verzi s konektorem?:O)

štíreček1 07.09.10  20:51

« Re: Hulení...

Mně spotřeba pomalu klesá, ale možná je to tím, že jsem si zvykal na delší převody. Po přesednutí z tddi je to přece jen rozdíl.

WinDiesel 07.09.10  07:37

« Re: Hulení...

Určitě ne. Ford nemůže vědět, co si EU nebo lokální parlamenty vymyslí, takže koncipuje dokumentaci na platný stav, který byl poměrně dlouho 5%. Vsadím se že nově koupená auta již mají v dokumentaci 6,9 nebo 7%.

hroch 1958 07.09.10  05:33

« Re: Hulení...

Současný podíl MEŘO v české naftě je 6%, potvrzuji zvýšení dlouhodobé průměrné spotřeby u 2,0 TDCi z 5,8 na 6,1 l/100 km při jinak stejných jízdních podmínkách. Mondeo 2,2 TDCi žralo na německou Aral naftu 6,1/100, příští týden zjistím spotřebu už v Česku. A Ford v dokumentaci k autu uvádí max. obsah biosložky 5%. Asi sousto pro právníky, nemyslíte??

superkutil 04.09.10  12:15

« Re: Hulí to jak kamna na huhlí

Autobenex má ale skladem jen 235ml...250,- a na centrále (tz.objednávka do druhého dne) 470ml...500,-. Takže množstevní slevy žádné.

WinDiesel 03.09.10  14:38

Aha

superkutil 03.09.10  11:46

« Re: Hulí to jak kamna na huhlí

Tak jsem sháněl balení 1,9 litru a prý dlouhodobě není, výrobce nedodává. Tak já nevím. Zkusím Autobenex.

WinDiesel 02.09.10  18:28

« Re: Hulí to jak kamna na huhlí

Kdo hledá, najde, 158 Kč bez DPH tedy 189,60 Kč včetně DPH na 120 litrů (2 nádrže) nafty. (To je nejmenší balení, potom jsou ještě 3 další ekonomická balení, na 4 nádrže, 16 nádrží a 160 nádrží.
    Takže když to počítám (zdroj Autohulda.cz):
    Při aditivaci 2 nádrží to je 1,58 Kč na litr nafty...
    při aditivaci 4 nádrží je to 1,31 Kč na litr nafty... (316 Kč za balení)
    při aditivaci 16 nádrží je to 0,89 Kč na litr nafty... (857 Kč za 2 litry přípravku)
    při aditivaci 160 nádrží je to 0,76 Kč na litr nafty... (7308 Kč za 20 l přípravku)

Doufám že jsem to spočítal správně... :-)