FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 27.12.05 18:20
« Spineni bocnich skel
Ano je to asi jedina vec co me na tom aute stve - jsem opravdu nervozni kdyz spatne vidim prostor kolem sebe. Staci cca 40km na dalnici v rychlosti kolem 130km/h a muzu si znova cistit bocni okna :-(. Doufam, ze to v lete tolik nevadi - uvidime nebo spis neuvidime. -
"-- skrytý --" 27.12.05 17:03
« Bez nadpisu
Naprosto chapu,jezdim tak jen vyjimecne a jen proto ze chci motor trochu protahnout ve vyssich rychlostech a otackach.Jo dnes jsem jeste sledoval zrcatka a okenko bocni.Jsou spinave opravdu rychle a velmi kvalitne :-( .Je to pomerne dosti neprijemne -
"-- skrytý --" 27.12.05 16:21
« Bez nadpisu
tak mi ted volali ze servisu.Vypada to dobre.Pry vymenili hadicku a dotahli nejaky vstrik.Mam si pro to zajet.K te spotrebe ......jel jsem v podstate furt plnej plyn a byl opravdu silny protivitr,tezkej jsem moc nebyl.Buh ale vi kolik nafty se mi roztrikalo po motoru -
"-- skrytý --" 27.12.05 15:49
« Re: spotreba
Myslím, že by to mělo být něco mezi nádrží a motorem, protože spotřebu přes 9 litrů si na dálnici snad ani nedovedu představit. Když jsem jel rychle (okolo 150 - 180) a závodil jsem s Passaty a předjížděl Octavie ;-) , tak jsem se držel okolo 8 litrů.
Držím palce
David -
"-- skrytý --" 27.12.05 15:35
« spotreba
Prave proto jsem to moc nechapal,jeste kdyz vim ze jsem jim zatim snadno ujizdel.Mozna ze s tim ma co do cineni moje navsteva servisu, kde mi rekli ze to co mi smrdi z motoru a obcas se i zakouri je nafta :-( .Tak jsem to tam nechal ,zitra si mam zavolat jak to s tim vypada.Totiz kdyz jsem dojel domu z tech Hranic tak se kourilo z motoru a hrozny smrad i do kabiny.V motoru to bylo jakesi postrikane a zrejme tedy naftou.Tak jsem zajel do servisu.Uvidime.Snad to nebude nic vazneho a muj milacek se brzo uzdravi, bude zase ve forme a natrhne Octavii vejfuk :D -
"-- skrytý --" 26.12.05 22:08
« spotreba
Cauky.Mam 2,2 TDCI akorat rok,najeto 28.000 Km.Co sen tyce spotreby myslim ze vsechny hodnoty co jste tu napsali jsou realne, a zalezi skutecne na stylu jizdy + samozrejme pocasi nalozeni atd.Vcera jsem jel po dalnici.V Hranicich jsem vzal plnou a v Plzni jsem po asi 410 km mel prazdno, no cca tolik kolik jsem mel pred natankovanim v Hranicich.Ani si nechci spocist to velke cislo v prepoctu na 100km.Ale je pravdea ze treba tuhle jsem jel trasu asi 60km dlouhou snazil se jet pomerne na spotrebu vysledek 5,1l/100 Km.
Co se tyce sedacek: tez me v nich boli zada a i mou zenu co by spolujezdce.Jel jsem ve svagrovo Mondeu 2,2 TDCI asi pred mesicem kupovane ,sedacky v kombinaci latka a ted nevim myslim kozenka,jsou tvrdsi a rekl bych daleko lepsi nez ty moje.......zada mi z toho nebolela.
Xenony: taky me problikavaji
Predni sklo: myslim ze asi vsichni vite ze je pres nej o neco hure videt,hlavne v noci pri protijedoucich autech, a je velmi krehke, mam uz nekolik odstiplich kousku. :-(
jeste jeden poznatek k me jizde po dalnici: skoro celou cestu jsem ječl spolu s novou octavii kombi oznacenou TD cervene I.Byl jsem trochu konsternovany.....zaboha jsem ji nemohl ujet a ani ona me, tak jsme jeli spolu >:D .
No mysli ze to uz stacilo,zitra musim do servisu neco se mi vubec nelibi,jsem zvedav co mi reknou,dam vedet...Tak cau a Mondeu 3xzdar -
« Autobazar AUTOIN
Doporucuji novy Autobazar Ford AUTO IN
Prodej refentských a předváděcích vozů značky Ford plná záruka 3 roky !!
Výkup vozidel za hotové
Výkup vozidel protiúčtem i “ojeté za ojeté”.
Prodej vozidel z předčasně ukončených leasingů
Adresa URL:
[odkaz]
nebo
[odkaz]
Mimo to tet probiha vyjímečná prodejní akce na posledni předváděcí a referentské vozy, převážně řady Mondeo, prodloužená záruka, převážně managerské vozy Ford Motor Company s.r.o., s úsporou až do 500 000,- Kč.
Akce trvá do 15. ledna 2006, nebo do vyprodání daných vozů.
Berte to jako dobry tip. -
"-- skrytý --" 16.12.05 11:21
« Bez nadpisu
Kamos si kupil fixu ktora ma lakovu napln. su v sirokem spektru farby skuste sa po nich pozriet. ukazoval mi co to dokaze a bol som uneseny. Jednoduche a ucinne. No a v skutocnosti pokial sa to neprestrieka tak to vzdy vydiet viac alebo menej. -
« Bez nadpisu
Barvu jsem vybral cervenou - proste se mi na tom libi.
Jinak korekcni tuzku mam taky a uz se parkrat vyplatila - napr. na destive dovolene mi udelal kaminek na dalnici hlubokou diru do strechy (anstesti na nenapadnem miste), takze provizorne zalakovat bylo jedine reseni jak se vyhnout korozi...
Tak mi nekdo odrel blatnik a to slo taky docela dobre zamaskovat - je stejne z plastu, tak slo jen o to, aby to nebylo moc napadne. -
« Re: Barva
Koupil jsem soupravu na opravu laku, je to takový lak na nehty , napřed řiďoučká barva, ve druhé ampulce lak........ Není to dokonalé, ale je to lepší než oprava " profíky ". Ti většinou místo rozleští na 20 ti násobek původního flíčku a pak ještě přestříkají zase s přesahem 250 %. Takže malá rýha je pak na přestříkání půl auta ..... Tím malým štětečkem můžeš piplat barvu fakt jenom do té rýhy a lakem taky nemusíš moc přetahovat.......tam už záleží jen na pokročilosti Alzheimera -)) V každém případě to je vždycky vidět :-(( -
impaler 12.12.05 11:37
« Barva
Taky platinum... >:D
Ovšem bral jsem auto z prodejny. Líbí, ale nejelegantnější se mi na mondeu zdá černá nebo jiná hodně tmavá. Což bych ale zase nebral kvůli špinění a bezpečnosti.
Ovšem ta zlatostříbrná asi často taky není vidět zrovna dobře.
Když jsme u toho, spravoval už někdo drobné úlomky laku nebo podpisy vandalů? Mám dírku vepředu (kamínkem) a 15 cm stopu po špendlíku nebo po čem na dveřích. Zvládnu sám? Co koupit? -
"-- skrytý --" 08.12.05 08:53
« Re: Re: Jeste dalsi postreh
Tak si myslim, ze uz je jasno - napadlo me udelat takovy mensi testik. Jako v aerodynamickem tunelu. Auto umyte - jizda po dalnici cca 20min s drobnym destem - a je jasno. Prolisy na predni kapote se staci presne k okrajum predniho skla, kde dale postupuji z boku zpetna zrcatka. Je videt jak se voda staci presne stejnym smerem na zrcatka a tam se ty kapicky vody roztristi. Od toho ty necistoty presne v mistech kolem zrcatka. Jinak paradoxne vsechny skla na aute celkem ciste, vyjma dveri na kufru (kombi) - totalne spinave -
"-- skrytý --" 07.12.05 10:46
« Jeste dalsi postreh
Urcite to neni subjektivni pocit - protoze v ostatnich autech (Octavia kombi I, Octavia II, Fabia kombi, Opel Vectra kombi) v kterych jsem minuly tyden jel, tento problem nebyl. Zrcatka a sklo u ridice a spolujezdce, je u Mondea neustale spinave od zaschle soli a necistot, to u ostatnich aut v takove mire neni. Nemyslim si, ze by to byl problem s vyhrivanymi zpetnymi zrcatky - u Octavie a Opelu jsou take - dokonce je mozne je nechat hrat permanentne - narozdil od Mondea - kde jsou zpetna zrcatka vyhrivana pouze v kombinaci s vyhrivanim predniho skla a to se po kratke dobe samo vypne. Jake s tim mate zkusenosti? Napr u Octavie kombi I - se bocni skla hned u zrcatek nespini vubec. Ma to souvislost s vnejsimi presahy karoserie, jejich zaobleni a skla? -
« Re: Re: Re: Mondeo Xenony
U toho staršího auta na mě blikali velmi často, zvlášť když to bylo naložené........teď už je to lepší, ale občas i někdo stejně blikne ......Seřizovací kolečko u xenonu být samozřejmě nesmí. Asi je to fakt těmi bočními barevnými odrazy......... -
"-- skrytý --" 04.12.05 23:00
« Re: Re: Mondeo Xenony
Xenony na auta tuším od roku 1996 (rokem si jistý nejsem) musí mít ostřikovače a automatické vyrovnávání sklonu podle zatížení auta. Je to právě kvůli tomu, aby zaručeně neoslňovaly ani při vyšším světelném výkonu. Tovární instalace to mají, netovární (dají se namastit xenonové výbojky místo halogenů) ne.
Měl jsem s tím problém na Passatu, svítilo mi to hodně blízko před auto, ručně seřídit to nijak nešlo a servis mi osvětlenou vzdáelnost prodloužit odmítl.
Pokud tě problikávají, můžeš je mít naopak seřízené víc do daleka (i když podle toho, co mi v servisu tehdy říkali, xenony se obvykle seřizují pro jistotu blíž). -
impaler 04.12.05 21:02
« Re: Mondeo Xenony
Xenony nemám ani si neuvědomuju, že by mě štvaly na jiných Mondeech, ale musím se blbě ujistit, jestli jsi zvyklý pracovat s nastavením sklonu, pokud nejezdíš vyloženě furt sám a se stejným zatížením?
Já se snažím na to dávat pozor, manuál a vyzkoušení proti zdi mě přesvědčily, že i malé posunutí kolečka dělá dost rozdíl a že každý další člověk v autě dělá rozdíl, natožpak náklad.
Nebo se xenony adaptují nějak samy? -
"-- skrytý --" 04.12.05 16:36
« Mondeo Xenony
Mate stejne zkusenosti? Obcas se me stane, ze me nekdo v noci na rovine prosviti, jako ze mam dalkova svetla. Stalo se me to uz nekolikrat i na dalnici, kde jsem nekoho predjel v rychlem pruhu a on se za me zaradil a prosvitil me. Vsiml jsem si, kdyz potkam take druhe mondeo s xenony, ze jsou v urcitych uhlech xenony ostrejsi nez u ostatnich znacek aut. -
« Re: Topeni sedaku a spotreba
Čau všem : řazení mi připadá optimální v rytmu 20km - 20, 40,60,80,100......no, a pak by to chtělo sedmičku :-) Ale v podstatě jede to vždy od 1500 ot/min . Vyhřívané sedačky nepoužívám . Když to začne hřát do sedáku, a to docela normálně hřeje, tak nikdy nevím , jestli jsem se nepos....... :-) Kolega mi dokonce líčil, jak kamarád kterého vezl z hospody prohlásil po té, co ucítil teplo na hýždích a tam, že už to s tím chlastem možná přehání :-)) Sedačky mi ale připadají o.k., Octávia I byla mnohem horší . Vyhřívané sklo je fajn, i když ty drátky přece jen trochu vadí, zvláš´t když je bílé venkovní prostředí . mlha, sněžení a tak. I v noci to trochu rozptyluje. Ale bez toho už bych zimu nechtěl. -
impaler 02.12.05 08:40
« Sedačky
maverick: To je zajímavý, já teda nemám srovnání v podobné třídě, ale zrovna ta sedačka (mám koženou) mi plně vyhovuje. Dokonce jsem objevil bederní opěrku až po pár týdnech, protože mě vůbec nenapadlo ji hledat, a od té doby už na ni zase nešahám. Jezdím tu a tam štreku 1300 km a jediné, co mě bolí, jsou předloktí a ramena.
Jsem pravda poněkud konfekční 180 cm/76 kg, 30 l pupek také na cestě. :)
Přišel otec s informací od kolegů subaristů, že na ty ramena je bezva věc čtyřbodový pás. :-) Nebo kolikabodový... -
"-- skrytý --" 02.12.05 08:05
« Topeni sedaku a spotreba
Ahoj, mam 2.2 TDCi, kombi, ghia, najeto 44.000.
Spolujezdec mi topi trochu vic, ale obe sedacky topi sedak+operadlo. Spotreba - jezdim kolem 1.800 - 2.000 ot/min, dlouhodoba 5.7 (dle PP), dle tankovani pri dlouhe jizde 5.2 - 5.4, s prevahou jizdy ve meste 6.0 - 6.5 (pneu 205/50/17). Vyhody uz ti ostatni popisovali, nevyhodou je pro mne velky smrad z vyfuku pri studenem motoru (predtim jsem mel benzin, proto me to stale vadi) a obcasne zacukani studeneho motoru kolem 1.300 - 1.500 (mam EURO3). Taky mi predni sedacky (na zadnich jsem jeste nesedel) prijdou nepohodlne na dlouhe cesty (vic jak 3-4 hodiny jizdy) - pripadaji mi nejake mekke a po delsi dobe me z nich boli zada a zadek. Ale to je jen subjektivni pocit. Jeste mi prvni tri tychlosti prijdou hodne kratke, ale na to uz jsem si taky zvykl. -
impaler 01.12.05 21:05
« Re:
PP se nuluje normálně tím tlačítkem, které tam snad máš hned vedle - musíš ho ale držet trochu dýl + myslím nuluje pouze zobrazovanou funkci - tedy přepnout a nulovat další, pokud chceš nulovat vše.
S těma sedačkama - mně právě jeden spolujezdec, kterého jsem vezl jen asi dvakrát, tvrdil, že mu to topí i do zadku (jaképak nohy....). Mně ani přítelkyni, která jezdí často vedle mě, se to nezdá (topí dole stejně málo jako u řidiče).
Ovšem, když už jsme u toho chvalozpěvu, já se nemůžu nabažit těch drátků v předním skle. To je fajnový. -
"-- skrytý --" 01.12.05 20:38
« Bez nadpisu
Skoro měsíc už mám 2,0 TDCi 96 kW hatch Ghia Plus a je to vážně modry mazlik :-!
K tomu topení asi tolik, že na záda to u řidiče topí výrazně víc než na nohy...a u spolujezdce to prý topí celkově silněji než u řidiče...ale tam jsem ještě neseděl a snad ani nebudu...jinak to ten Ford má pěkně zmáknutý. Řídí to přece jen chlapi a tak to myslí i na naši správnou plodnost, ne? No a ženský mají rády teplo, tak jim to topí víc...je to ale fičura.
Ad spotřeba, zatím pozoruju že palubní počítač mi ukazuje asi o litr menší spotřebu, než je dle tankování...jen jsem ještě z německeho návodu nepoznal jak se nuluje..nevíte někdo? Díky moc
Michal
2,0 TDCi 96 kW hatch Ghia Plus -
impaler 01.12.05 17:39
« Vyhřívání sedaček
Pánové, máte to někdo?
Rád bych si ověřil, že něco není špatně - topí vám i sedáky? Mně se to nějak nechce zdát, ze zad jde jasné teplo, ale zespod je možné, že si to sugeruju, nebo to chytá trochu tepla od opěradla právě na té straně.
Navedli mě na to spokojeně chrochtající uživatelé OII tady na fóru, ale tam se ptát nechci. ;-) -
"-- skrytý --" 30.11.05 15:29
« 2.2 tdci
16000km, kombík, průměr dle počítadla i po dotankování 6.5 při normálním ježdění-tenhle motor nepotřebuje obvyklé překročení přes 2OOOot/min aby se začalo pořádně hejbat-první tři kvalty od 1100 ot za min bez brblání plynule zrychlujou, čtyřka tak od patnáctiset ot/min, pětka a šestka při zrychlování od 1800 ot/min trochu klapou ale při plynulé jízdě pohoda. Krouťák je opravdu bezva, strejda má C5 2.2HDI-musí se citelněji více šlapat na plyn, mondeo jde za plynem opravdu chutě. Jsem zvědavej na novou 2.2 s dvěma turby-to teprv bude tah. -
"-- skrytý --" 30.11.05 14:10
« spotřeba 2.0TDCI, rv2003
mam mondeo kombi rv2003 ale modelovy rok 2004, prvni 2 mesice byla spotreba 9,5L a dost me to vydesilo :-(
Momentalne jezdim se spotrebou 6,7l/100, dlouhodobe mereno 70000km, tankuju pouze naftu u cp SHELL, jezdim tak 50% dalnice a 25% mesto a 25% okresky. Maximalni spokojenost. -
« Re: Spotreba přesněji
No já jsem koupil z Německa 96 Kw 2002 a celkem nemám strach z toho, že by se se vstřiky něco stalo. Tankuju Shell, ale náhoda je blbec, to je jasný. Vstřiky se prý řešili jemnějším palivovým filtrem, ten jsem hned nechal vyměnit. No a myslím, že pokud s nimi v minulosti něco bylo, tak byly vyměněny v rámci záruky. Teď má auto 89 tis., takže co se nepo.. doteď, už by se nemělo. Víte někdo kolik stojí výměna vstřiků? Tuším že asi kolem 70tis... -
impaler 29.11.05 08:29
« Spotreba přesněji
Tak jsem včera natankoval a přiznávám se k mystifikaci tuhle minule. Neměl jsem už delší dobu vynulovaný PP, takže těch 6.8 nebylo správně. Poslední nádrž nakonec v převážně studeném motoru ve městě zmizela rychlostí 7,6 l na sto.
Takže jsem na hodnotě udávané výrobcem a nic neřeším, nikdo mi nelhal.
Natočil jsem tam Shell Diesel Extra (Belgie), ale netěšte se na dojmy, já určitě nic nepoznám. :-) Doufám, že to není nějaká marketingová habaďůra - byl za prachy, které dám na jiné pumpě za normální, inu což. -
"-- skrytý --" 28.11.05 20:19
« Spotreba po Vidni
Tak jeste upresneni - najeto zatim cca 6000km - vse na rozmeru pneu 205/50 R17. Pak me tedy jeste napada, ze je motor jeste prilis syrovy. No uvidime. Dnes jsem najezdil cca 70km po Vidni - kolony obcas plnej plyn, no proste normalni jizda a spotreba 7,1l - tak nevim - ty hodnoty jsou k sobe nejak nepomerne.
Dolevali jste nekdo ze zacatku olej a kolik? -
« Re: Re: Re: Re:
Davidoff: dakujem. Zatial som s Accordom najazdil len velmi malo (700km), kym som mal platne nemecke prevozky. Teraz este stoji v garazi a caka na znacky...
Inak kamarat ten 115k TDCi nakoniec objednal - dost odvazne, kedze v nom ani nepojazdil, mali len 130k predvadzacku. -
"-- skrytý --" 28.11.05 13:25
« Re: Spotreba po x-te
Tak jsem teda udělal pokus, teď dopoledne:
Plzeň - Praha (před Barandovák) - 96km, rychlost 104, spotřeba 5,4
Plzeň - Praha (centrum) - 100km, rychlost 46 :-(((, spotřeba 5,8
Plzeň - Praha (centrum) - Plzeň - 198 km, rychlost 96 - spotřeba 5,8
Kontrolováno tankováním.
Jel jsem co nejvíce na tempomat 130km/h. Dálnice byla celkem volná, Praha na houno.
Ahoj David -
impaler 28.11.05 09:44
« 2.0 TDCi 96 kW
genie: Potvrzuju dálničních 6.3-6.5 po Německu, tj. plus mínus 150-160, občas 180. Nemám ještě plně zajeto (teď 13 500), tankuju Shell.
V poslední době jsem nahrkal hodně na studeno po městě, průměr na předchozím tankování do plné 7.2; momentální nádrž stejným způsobem město v kombinaci s dálnicí celkem asi 300 km (130 kmph) 6.8 na PP. -
« Spotreba po x-te
Jeste k tem spotrebam - 2.0 TDCi 96 kW / 2002 ma podle palubaku rozdil vic nez litr na letnich (18") a zminich (16") kolech. Zatim najeto asi 50tkm. Ja jel s tim dvoulitrem Nemecko asi za 6.5l prumer, 330d r.v. 2001 jela za sest rovnych.
Druhy zajimavy poznatek - to nase firemni TDCi je kupovano v CR a taky u nas najezdilo vetsinu kilometru. Vezl jsem stejnou Ghiu z Nemecka (dovoz pro znameho, seda kuze, velka navi - chtel jsem mu to zabavit :)) a zrala mrcha o pul litru mene! -
"-- skrytý --" 27.11.05 21:42
« Jeste jednou spotreba
Nedalo me to a behem minuleho tydne a vikendu jsem zkusil ruzne rezimy jizdy a tady jsou vysledky.
Pred kazdym rezimem motor zahraty na provozni teplotu a vynulovany palubni pocitac. Vse ujeto na naftu z jedne cerpaci stanice na jedno tankovani. Auto obsazene pouze ridicem. :-)
Co nejsetrnejsi jizda pouze okresky a neco prujezdy mesty a vesnicemi, usek dlouhy 91km : prumerna spotreba 6,9l pri prumerne rychlosti 48km - plaziljsem se jako snek bez akcelerace a zbytecneho pridavani plynu.
Jizda podle predpisu usek dlouhy 118km: 30km dalnice - zbytek okresky - mesta pouze prujezdy: prumerna spotreba 7,3l pri prumerne rychlosti 67km.
Jizda po dalnici na tempomat nastaveno cca 160km/h usek dlouhy 60km: nocni navrat ze sluzebni cesty - za cely usek pouze 6krat dobrzdeni a uvedeni na hodnotu 160Km/h tempomatem. Prumerna spotreba 8,6l pri prumerne rychlosti 151km.
Pochopil bych rozdil plus minus desetiny litru, ale aby byl rozdil 1,8litru v minimalni spotrebe! To asi ne!!! Nechci nikoho podezrivat, proto jsem to take objektivne vyzkousel, ale 5,1l se me zda opravdu nejak malo. A nebo to neni verze EURO4, coz by i castecne vysvetlovalo ty rozdily.
Opravdu by me zajimaly vase objektivni zkusenosti - a ne ze nekdo jezdi za "3litry s 2,2TDCi" !!! :-)))) -
"-- skrytý --" 23.11.05 13:37
« Re: Re: Re: Re:
Myslím, že rozdíl je znatelný. Ať si to radši projede. Mám osobní zkušenost se slabším motorem (Peugeot 406 HDI 80kW) a furt to ve mě hlodalo a hlodalo ... No a skončil jsem u 2,2 TDCI 114 kW.
85 kW u Forda je ale o dost lepší než ten Peugeot, takže úplný propadák to není ...
Ahoj David -
« Re: Re: Re:
Problémy měly 130k TDCi r.v. 2002. Pak už v pohodě. Po pravdě jsem si hned neuvědomil, že píšeš o slabší verzi , o té toho moc nevím, ale pokud to není 2002, bude to +- stejné, a dokonce mám pocit, že právě ty slabší verze žádné problémy neměly.......
ACCORD je velmi příjemná záležitost, jenže se nedá u nových odečíst DPH, výbava nebyla nic moc, servisů není tolik a na díly se údajně někdy i čeká........ FORD je všude :-)
Všechny novější auta mají problémy, Renaulty , Peugeoty, Fiaty .....ale taky VW nebo BMV nebo Mercedesy......je tam nastrkáno množství elektroniky, všude se na výrobě šetří......
FORD není výjimkou, ale ve statistikách na tom zas tak špatně není........ -
« Re: Re:
DIM, Davidoff: dakujem za prve info. Ide o to, ze kamarat chce nechat jeho aktualnu Corollu Verso 1.8 manzelke a hlada nieco "za dobre peniaze" na dlhe a rychle cesty do Nemecka. Ja ho nahovaram na mierne jazdeny Accord (sam som kupil 2 a pol rocny Accord 2.4i a to auto nema chybu ;) ), on teraz nasiel tento akciovy 2.0 TDCi 115k, ktory ma momentalne Ford u nas v akcii. Je to velky rozdiel oproti napr. 130k TDCi? Co spolahlivost (cital som DIMove problemy so vstrekovacmi)?
Dakujem za info - kamarat to chce kupit do konca roku na firmu, aby ho mohol stastne odpisat ;) -
"-- skrytý --" 23.11.05 09:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spokojenost
V létě jsme jeli do Francie se ženou dva v autě a kola jsme museli dát na střechu ... Hrůza
Pravda, měli jsme ještě lyže ...
A to máte: boty na kolo, boty na lyže, boty na chození, boty do auta, pantoflíčky na pokoj, oblečení na kolo, lyže, chození, fotobaťoch, stativ, žrádlo, deky ...
Začínám cítit, že nejlepší zájezd (výlet) je ten, kde si všechny věci uneseš na zádech (nebo na kole). -
« Re:
2,0 od roku výroby 2004 je celkem v pohodě, není to možná nejtišší , ale neduní, výkon dostačující , hlavně naložené auto nebo prázdné jede pořád stejně, spotřeba je tak kolem 7,0, na dlouhých úsporných trasách tak 6,5 l/100. Mondeo má předvším skvělý podvozek............2,2 je ale o dost lepší :-) -
"-- skrytý --" 22.11.05 10:21
« Re: Re: Re: Spokojenost
Taky potvrzuji - spotřeba lehce nad 5 litrů je snadno dosažitelná při klidné jízdě. Dokonce mám teď zkušenost z jízdy Plzeň - Opava - dálnice 120-130km/h asi 380km + státovka okolo 100km/h - cca 80km. Spotřeba tam 5,4 a zpátky dokonce 5,1.
Byla to ale klidná, kochací jízda, nicméně nebylo to úplně economy run. Dokonce jsem ujel jedné dodávce (na tý státovce) ! :-)
Když jsem stejnou trasu jel hodně rychle, spotřeba se pohybovala okolo 7,5 litrů.
Ahoj David -
"-- skrytý --" 21.11.05 20:03
« Re: Spokojenost
Motor: motor po zahrati je naprosto skvely - na diesel tichy, pruzny, neskutecne tahne i na sestku - zatim jen prekvapuje. :-)
Jedine co me nejak nesedi, je spotreba kterou tady vsichni uvadeji. Firma poridila 4 stejna auta a vsechny maji prumernou spotrebu spis jeste vyssi nez to s kterym jezdim ja. Dnes jsem to jeste od kolegu zjistoval a mam udaje od 7,1l az do 8,6l - prevazne auta jezdi po cechach okresky a dalnice. Tak me ta nekym, dokonce udavana spotreba 5,1l, trochu zarazi. Sam jsem zkousel jet co nejsetrneji a pod 6,7 to proste neslo - palubni pocitac samozrejme vynulovan.
Resil tady nekdo jiny olej nez original ten co nabizi Ford? Je zajimave, ze jako litrovka je nabizen olej od Mobilu FE Super 5W30 a petilitrovka je v original baleni Ford. Predpokladam, ze je to jako s kazdym jinym servisem - kdo nabidne levnejsi olej vyhovujici norme vyrobce motoru, ten se prodava. -
"-- skrytý --" 21.11.05 13:53
« Re: Spokojenost
Razeni - presne tak - z jednicky na dvojku to jde trosku i ztuha, zejmena potom kdyz je to studeny - taky podrazovani jde trosku hur nez jsem zvykli.
Spotreba - me se zatim nepodarilo jet pod 6,7l !!! V nemecku po dalnici jeste pred mesicem kdy to pocasi dovolilo - 180km/h na tempomat, vynulovan palubni pocitac a spotreba 9,1l cca po pul hodine jizdy v noci. Jinak bezne jezdim 7,0 - 7,3 - kombinovana - neco mesto neco dalnice neco okresky.
2,2TDCi TitaniumX Euro4 - najeto 7000km -
"-- skrytý --" 21.11.05 13:07
« Spokojenost
Mame doma taky 2,2 Tdci Euro 4 ....byla to predvadecka...verze Titanium...a s motorem ohromna spokojenost....prumerna psotreba se pohybuje okolo 6,1l...kdy zjsme s tim jel trasu Ostrava Praha..pojizdky po praze a pak zpet ve velmi ostrem tempu 160-180 parkrat 220 kdyz byl prostor...zvedla se spotreba na 6,3l dle PP....chvilka jezdeni v nizsich rychlswotech ale s vyuzianim sily motoru a oept spotreba klesla na 6,2....pak na 6,1....prijemne me udivuje ochota zrychlovat od 1000 otacek za minutu...a od max 1500 uz klasicky silny zatah .....podvozek razeni brzdy naprosta spokojenost, a blbustky jako vyrhivana sedadla..ted v zime...kor s dieslem jen potesi...do dvou minutek hrejou pekne do zadku/zad a vubec nevadi ze dieslu trva dele nez se zahreje a nafouka teply vzdousek :o) tak Fordaci zdar a tesim se na next generaci Mondea....
P.S. jen me zarazi ze novy 2,2 vyvinuty s PSA ma vykon jen 125 kw v te vyssi specifikaci :-( kdyz konkurence je uz dal....;)ale vykon nejni vse :o)))