« Re: Re: Re:
DIM: naprosty souhlas. Reseni vyhnete se te a te pumpe je sice prace navic, ale prijatelna - zas tak moc cloveka nezatezuje. Ale primichavat oleje apod. jeno, aby to jezdilo, to neni pro normalniho uzivatele.
Na druhou stranu se mi nelibi, co obcas - i dle kontrol COI - muze clovek natankovat u pumpy. Ta nafta taky dost stoji...
Asi nejjednodusi je poridit si pristi auto benzinak - to resi vice mene oboji problemy. -
"-- skrytý --" 03.04.06 12:47
« M2T
Jenyku, i mojí osobě to poradili. >:D
Přišlo m i to ujeté ale mohu Tě ujistit že žádný namodralý kouř se z výfuku nelinul. >:-[]
DIM: Já si sako neumastím, neb ho nepoužívám (zaplaťpánbu). >:D
Ale jinak máš pravdu, kolikrát jsem si zprasil ruce - ty si ale většinou při tankování nafty zprasíš stejně... -
Petře, já potřebuji jezdit a ne si někde v koupelně zřídit malou ropnou laboratoř s kalendářem, kdy kde co jsem dal co mám dát, kdy jsem naposledy dolil olej pro dvoutakt, aditivum, naftu SHELL, naftu z Belgie, originál filtr s garantovanou propustností 2 mikrony, o kolik zkrátit servisní prohlídky .............a stejně CITUJI TVUJ PRISPEVEK :Já mám 115 tisíc a pořád čekám kdy vyplivnou a nic. ...............
Tak si představuji život motoristy v době Postřižin a Motocyklů značky Laurin a Klement........a pak večer tě tak jak tak přitáhly krávy ......aditiva neditiva.........
JA CHCI ALE JEN JEZDIT, ZA TY PENIZE !!!!!!!!
A nechci mít věčně umaštěné sako od nějakých ropných derivátů. To chci fakt tak moc ?? Údržba podle návodu a jinak nic. A záruka........ -
"-- skrytý --" 31.03.06 23:02
To s olejem pro dvoutakty snad nemyslíš vážně??? Mondeo bude smrdět jako traboš??????? A už vidím v servisu, kdyby to nejdebože odešlo...víte, on jeden borec na netu psal ať tam leju olej do dvoutaktu...ale že mi tu záruku uznáte???? Tedy tuhle diskusi sleduju a už mám pocit, že je to v rovině paranoie. -
"-- skrytý --" 31.03.06 21:22
Jiří Bartoš:
No, něco Ti říci musí...
Já mám 115 tisíc a pořád čekám kdy vyplivnou a nic.
Faktem je že 1/3 kilometrů najezdím v cizině, tam si autíčko vždycky oddychne protože dostane dobře nažrat a jezím na 6tku max. 130tkou (UK, Belgie, Francie, Německem prolítnu...) to autu sedí...
...a dávám aditivum a servisuji to v kratších než předepsaných intervalech, filtry originál Delphi a 2mikronové (teď už jsou všechny 2mikronové).
Nevěřte tomu, že náhrady zmáknou totéž co originály. Originály jsou VŽDY patentované - nedají se napodobit - tudíž náhrady budou vždy horší...
Pokud máš Euro3, bez filtru částic, dávej po dobu záběhu nových vstřikovačů (to je moje teorie ovšem) tak 10 tis. km M2T olej pro dvoutakty - TEN MAŽE - půl flašky na nádrž... dával jsem, a potom aditivum (pokud netankuji u Shellu) a zatím nemám problém - že by řešení??????????? :D -
"-- skrytý --" 31.03.06 19:54
100 tis je málo. Výmluva.
K naftě a filtru:když se vyskytl v počátcích výroby TDCi problém,tak sice dávali jemnějí fitr,ale ten problém byl ve vysoklotlakém čerpadle a filtr se nachází před ním...to nemá cenu komentovat,tenhle přístup.
Nebo-li:háží to na naftu,ale nepřiznají chybu z počátku výroby.Další šmejdi. >:-[] -
"-- skrytý --" 31.03.06 17:23
Zdravím,
informuji vám jak jsem dopadl s podruhé rozsvícenou kontrolkou žhavení.
Tak poprvé před 3 měsíci to byly vstřiky na 2 a 4 válci. Dneska to byly pro změnu vstřiky na 1 a 3 válci + nový filtr paliva. Ptal jsem se kde se stala chyba :-( .
Bylo mi řečeno následujíci
1. 100 000 km je už na hraně životnosti vstřiků
2. kombinace 2 nové x 2 staré vstřiky zatěžuje ty staré
3. a tady jsem hodně vytočený - kvalita nafty
Při koupi auta jsem si nechal standartně vyměnit všechny filtry a náplně - bohužel tam nedali originální palivový filtr ale něco jiného. Problém je v tom, že si Fort po problémech se vstřiky z počátku výroby TDCi nechal vyrobit filtr s propustností 2 mikrony, kdežto standartni je 5 mikronů. Ford se tím jistí - bohužel tohle jsem netušil >:-[] a nepohlídal si to. Takže je klidně možné, že by mím problémům zabránil kvalitní filtr. -
« Re: Bosch
Takové zastavení výrovbní linky je opravdu velmi drahá záležitost, o tom něco vím..........´taky už jsem měl sto chutí účtovat jim stejným způsobem zastavení mého auta :-))
Takže v BMW je Bosch ! Tak na co už se mohu dneska spolehnout ?????? :-))
Já vím, Petře, na aditiva :-) -
"-- skrytý --" 31.03.06 16:02
« Bosch
DIM: Chachá...V BMW je všude bez výjimky Bosch.
Od konce tohoto roku se Delphi začíná montovat do Mercedesů, Bosch zklamal a zaplatil 160 mil. Euro za vady na čerpadlech které donutily Mercedes zastavit výrobní linku...
Ford na druhé straně začíná využívat služby japonského Densa a to v nových Transitech a Rangerech a to právě kvůli velké výdrži Japonců. Ale - vstřikování do Rangerů se vyrábí v Thajsku a do Transitů v Maďarsku... (Stejně tak jako spousta Bosche se vyrábí v ČR?!?!?). -
« Re: Re: Re: Re: Koupě Mondea 2,0 TDCi
Management je právě velmi znalý věcí : zadají úkol být co nejlevnější, samozřejmě v deklarované ( přiměřené ) kvalitě. A pak jsou spokojeni. Auto je tak na ty tři roky, pak se musí udělat nové a ty staré už musí být opotřebovány, aby se kupovaly ty nové a ještě lepší. Pak si s údivem přečteme , že ten náš " starý " model, který byl v testech jako betproblémový vynášen až do nebe bude konečně zbaven všech obrovských problémů, a ten nový, to bude konečně to pravé a nej.........ale jenom na ty tři roky:-)...........
Nakonec přiznejme si, že v Evropě ještě vládne jakási nostalgie po věhlasných značkách, ale opravdové světové trhy srovnávají tu cenu........ -
« Re: Re: Koupě Mondea 2,0 TDCi
A kde ty dveře jako mají rezavět ?? Mám vám dát výpis mých závad na prvním Mondeu 2002 ?? Na druhou stranu známý má BMW X Diesel, měl auto v servisu taky pořád, mezitím zjistil, že některé kusy jsou na tom ještě hůře....a teď mu opravují vstřiky za cca 80 tis kč, najeto má tak 60 tis km . Nemá to tam náhodou taky naše oblíbené Delphi ?????
Když čtu různé story majíítelů Renaultů, Fábií, VW, FORDŮ tak je to všude podobné. Na vině je obrovský konkurenční globalizovaný boj o konkurenceschopnost. Navíc chybí taková ta předimenzovanost, protože dnešní CAD systémy napočítají všechno velmi přesně co do pevnosti a životnosti, ale už neuvažují o nestandartních podmínkách. Hlavně levně a bodovat ve srovnávacích parametrech na naleštěných propagačních materiálech. Rozměry, kilowatty, výbava, cena............ -
« Re: Koupě Mondea 2,0 TDCi
chins: No proc myslis, ze jsem Mondeo kupoval? Ve sve tride to bylo, kdyz vezmu ostatni vlastnosti ceteris paribus, jedno z nejpraktictejsich aut.
Jinak nez budes kupovat, zjisti si ve Fordu historii toho auta (co melo za servisni zasahy a ukony, v tehdy jiz dvoulete zaruce sel majitel urcite s problemy do ford servisu) a uvidis, jestli to byl necim problemovy kus ci ne. -
« Re: Re: 130000 km
rafi: no uprimnou soustrast. vim, ze je to psano ironicky, ale i tak. Mozna prave proto, ze problemy se vstrikovaci byly po roce 2002 (tedy potom, coz uz se to nepokazilo vlastnimi sponami) v Nemecku minimalni, tak o to vic tam byl a je slyset tebou zmineny problem: rezave dvere. To je snad jeste horsi nez ty vstrikovace, protoze to se muze zdrahat servis vymenit, atp.
Co je bohuzel jeste horsi, tak testovani na zakaznicich bohuzel neni jen problem Fordu (vzpomenme treba P307 atp.). A pokud to bude castejsi a u vice automobilek, tak zbyva jen to, co delaji ti "Nemci": Anwalt. -
« Koupě Mondea 2,0 TDCi
Ahoj,
mám na vás na všechny nenáročný dotaz :)
Chtěl bych koupit jeté Mondeo Combi 2,0 TDCi z roku 2003. Dost jsem slyšel o problémech se vstřikovači, ale také to, že to povětšinou spadá do roku výroby 2002. Chtěl bych vědět, jaké mohou nastat problémy s mým výběrem, jestli už jsou u roku 03 problémy se vstřikovači minulostí a tak podobně.
Líbí se mi Mondeo Combi kvůli prostoru a praktičnosti (výjma parkování v Praze, samo :)), nafťák bych chtěl kvůli úspornosti provozu. Doporučíte mi tuhle káru, nebo ne, mondeáci? :)
Edit, doplněno: Případně přihoďte tipy na jinou motorizaci, pokud by byla nějaká lepší. Každopádně v ceně okolo 300 tisíc.
Díky za odpovědi, chins -
"-- skrytý --" 31.03.06 09:22
« Re: Re: 130000 km
RAFI007: To je docela síla a upřímnou soustrast. Takže jsem udělal dobře,když jsem odolal 20% slevě na nové,nejeté Mondeo,vyrobené na zakázku.Zatím...
Nicméně nafta může být problém,ale podstatný byl ten jejich úlet s pal.systémem.
Beru,že odmítáš aditivum. Po právní stránce by při sporu mohl být problém,ale naše dlouhodobá zkušenost(a je to obrovská skupina lidí,kteří to tam dávají)vč. Fordů hovoří,že naopak:problémy nula.Jenže to je technický pohled. Takže nebuď tak kategoricky proti.
Někdy na počátku 90.let přece i japonci pro ČR nedávali stejnou záruku,jako na vozy prodané na západě.
Tvůj případ je šílený a jen to dokládá,že když někdo vyrobí zmetek, tak to stojí za to. Nevím,co dodat. -
"-- skrytý --" 31.03.06 08:56
« Máš pifku
RAFI007:
Já se Ti nedivím že máš pifku na Forda, měl jsi celkem smůlu. Ovšem řadu věcí Ti vyřešili v záruce (stejně jako mojí osobě).
Teď tady mlátíš kolem sebe a přeháníš. Za co jsi skutečně zaplatil? Vyjmenuj to prosím. Potom se o tom můžeme bavit dál.
Já jsem mimo záruku zaplatil asi 2500 Kč za nějaký senzor to při stáří vozidla 3 roky a nájezdu 115000 km. To mi nepřipadá špatné. -
"-- skrytý --" 31.03.06 00:56
« Re: 130000 km
Petr T. se neustále brání mé teorii o vývozu odpadu od našich soudruhů z německa.Sám to ale potvrzuje- citace:Prakticky okamžitě po zahájení v provozu CHYTNUL Laďa svinstvo u jakési JETky a stupidní sesvis v Zábřehu tam po opravě toto palivo na 99% nechal.
Můj výklad po mých zkušenostech je- němčourovi řekli "vo co gou" a přeprogramovali Ř.J o 20 procent a vysvětlili, v čem je problém a kolik ho to bud stát a že to odejde znovu, protože mu tam musí dát stejný zmetek od DELPHI,protože nic jiného tam nepasuje, a protože němci si nechají vrtat pro cent i koleno, takže si Láďa koupil za bombastickou cenu německý odpad.Dostal ale jenom Černého Petra.Náš Pertr, velký odborník ho teď přesvědčuje, že měl k autu ještě přikoupit cisternu německé nafty.
Petře T., prosím tě, už přestaň dělat z postižených lidí *.Není to problém nafty, ale Delphi.Už jsem ti tu psal, že aditiva jsou dle záručních podminek FORDU zakázaná a mají čerpat schválenou naftu.
A jestliže někdo řekne czechise nafta (gekauft bei germanische benzinei in czechai) , tak jenom ví o problémech TDCi. Můžeš to tu obkecávat jak chceš, ale nabízím ti výměnu mého Mondea 2.0TDCi za tvé TDCi auto.Mé má již vyměněný kvalitní Delphi zničený nekvalitní naftou za nový a teď beru jen naftu od Agip, když jsi mně tu vysvětlil, jak je Schell,Aral a OMV zásobovaný JZD naftou.O Agip jsi tu naštěstí nepsal ,a možná máš pravdu, taliáni asi nekupují u JZD.Mám TDCi 6/2002, ale u mého dostaněš v rámci záruky vyměněnou nádrž (často jsem čerpal) , řídící jednotku (blbec jsem si objednal tempomat, s ktarým nestíhala),4 vyměněné rezivé dveře (u nás asi je jiné počasí jak v německu),brzdový válec (moc jsem brzdil),madla dveř(všichni moc šoupali ten rok rukama),hydraulický silenblok (asi se moc první týden provozu klepal motor),2xhadice turba (asi jelo turbo víc díky našemu vzduchu víc jak mělo)..Prorezlý výfuk je v ceně(teda zhnil po 2 letech, ale prý je to jeho životnost) + další vyměněné věci, ale kdo si to má pamatovat.Mám pro tebe ale dobrou zprávu, kontrolka žhavení se mně zatím již nerozsvízila.Kdyby ano, tak dám slevu ve výši výměny celého systému.Pokud na to přistoupíš, máš teprve právo poučovat postižené lidi o tom, jak si ničí TDCi nákupem nekvalitní nafty.Doporučuji ti prostudovat si příslušný Občanský zákoník,týkající se záruk.Zatím tu jenom navádíš svými aditivy k porušování záručních podmínek a připadáš mi jako obchodní agent Delphi.Možná jsi odborník, ale kdyby jsi chytl tento pokus z 2002 na zákaznících, tak by jsi tu psal jako já.Pokud vím, vše co se mně stalo, tak nebyla vyjímka, ale běžný stav a proto se toho všichni zbavovali.Máš stejné info jako já, takže nepředpokládám, že budeš takový blázen a nepřistoupíš asi na výměnu.Kdyby ano, předem dík. -
"-- skrytý --" 30.03.06 20:50
Tak jo. Návod,str. 1.89 u Laguny2 s motorem 1,9 dCi:
"Specifikace paliva. Používejte palivo odpovídající specifikaci,která je stanovena normami platnými v příslušné zemi.Při tankování dejte pozor,aby nedošlo k náhodnému vniknutí vody.Na tankovacím uzávěru se nesmějí vyskytovat prachové částice. Použité palivo musí být kvalitní"
Takže ani slovo o zákazu aditiva do paliva.Pokud by bylo zakázáno,musí být výslovně uvedeno.
Protože si někteří neděláme iluze o kvalitě paliva(seč je to Shell),tak tam dáváme aditiva. Je to náš soukr.problém,do svých soukr.aut za své peníze.
6 let dávám Castrol viz jejich stránky. Motory šlapou perfektně.Dobré a vyzkoušené je také "wynn´s".To dávám 1 x na 15 tis.když měním olej, celkem 0,5 l na 50 litrů nafty, má napsáno HIGH PRESSURE 3 a je pro CR či PD systémy.Vyčistí to paliv.systém. Tohle mám od kluků,kteří se od revoluce živí opravami paliv.systémů ropáků. Zkusme připustit,že něco málo o tom vědí.
www.wynns.cz
Nebudeme se tu přesvědčovat. Každý je snad svéprávný a ví,co a proč dělá.
Poškození pal.systému aditivem je z říše snů. Stačí vědět,co vyměňovači dílů(často naprosto zbytečně) v tzv. značkových servisech provádějí...toho bych se bál. Třeba čistě náhodou nevypustí celou olejovou náplň, zapomenou vyměnit(ale nezapomenou naúčtovat) palivový,olejový aj. filtry. Zde jsou problémy. Ne v aditivu,pokud je dlouhodobě odzkoušeno, nebo v oleji,pro který platí totéž. Jsou to jenom lobistické kecy,že tam musím lét olej té a té značky.Musím tam dát ekvivalentní olej,který má naprosto všechny parametry stejné s předepasaným výrobcem. Opět dlouhodobě odzkoušeno na obrovském množství motorů a není sebemenší problém.Ono totiž udělat průser,znamená poškodit si pověst a to nelze. Třeba by se pak prodalo méně jetých aut z dovozu. Neexistuje chybovat! -
"-- skrytý --" 30.03.06 19:55
« Re: Re: Olej do 2,2TDCi - Motorcraft 5W30
Takze ja mam Navod k obsluze vytisten - (12/2004) a je tam napsano na strane 157 toto (je to slovo od slova opsano z manualu):
Motorovy olej:
Vymena motoroveho oleje - pouzivejte motorovy olej Ford/Motorcraft Formula E SAE 5W-30.
Je mozno pouzit i alternativni motorove oleje s viskozitou SAE 5W-30 splnujici pozadavky specifikace Ford WSS-M2C913-B.
Doplneni motoroveho oleje:
Nemuzete-li najit olej splnujici tuto specifikaci, musite pouzit olej s viskozitou SAE 5W-30, SAE 5W-40 nebo SAE 10W-40,v zavislosti na teplote, splnujici pozadavky specifikace ACEA A1/B1 nebo ACEA A3/B3. Pouziti techto oleju muze mit za nasledek delsi startovani motoru,snizeni vykonu motoru, zvyseni spotreby paliva a zvyseni urovni emisi.
strana 153
PALIVO
Pouzivejte pouze kvalitni palivo bez dodatecnych prisad nebo jinych prostredku k osetreni motoru.
Tak se opravdu podivejte co tam mate napsano !!! -
« Re: Re: Olej do 2,2TDCi - Motorcraft 5W30
....já mám v návodu : olej podle specifikace FORD 0W30.......
Veměnili mi jeden xenon, teď umírá druhý :-)) poblikává, pomrkává, občas zhasne ...:-) Výměna ale trvá 2-3 hodiny :-((
V německu už těch prvních mondeí 2002 asi zas tak moc nejezdí......... -
"-- skrytý --" 29.03.06 19:58
« Re: Olej do 2,2TDCi - Motorcraft 5W30
Tak je to jasne - normalne se dava do 2,2 TDCi Motorcraft 5W30 (ACEA-A1,B1) - jako kvalitnejsi alternativa je doporucen Castrol TXT 5W30 (ACEA-A3,B3). Cenovy rozdil v autorizovanem servisu je cca 200 Kc na litr v neprospech "kvalitnejsiho" Castrolu TXT. -
« Jeste k nafte
Nicmene nafta tu roli asi hraje, protoze sleduji i nemecka fora, kde stiznosti a problemu s mondeem taky clovek najde dost, ale nevidel jsem, ze by v poslednich letech nekdo diskutoval vstriky, naftu atp. jako tady.
Pomem splinu ohledne resetu RJ za jizdy me "potesili" na jednom nemeckem forum tim, ze to ted delalo nekomu s novym SCi, takze jsou zajiste i jine duvody nez kontakty a vstriky... -
« Nafta
Taky souhlasím s tím, že nekvalitní nafta v Čechách není důvod k tomu, aby se Ford stavěl k problémům zády. Hlavně když nakonec přiznal svou chybu výměnou vstřikovačů při faceliftu roce 2003. Prvně říkali, že je to ze sudové nafty, pak že je to z nafty od neznačkových benzinek a nakonec vyměnili vstřikovače, protože to blbo i s naftou od značkových benzinek. Mám 96kW 2002 a jen se třesu :shock: Jinak vstřikovače jsem kupoval pro kamaráda na vrakáči dva za 2500Kč celkem. Ale kterž to byly nevím - chtěl bych proto vědět, jestli jdou poznat nějak zvenku (firma?)
Žil jsem v domění, že se zaváží "surovou" naftou :idea: a pak si každá benzínka přidává vlastní aditiva proti zamrzání a další (Shell apod). Nic to nemění na myšlence, že aditiva v naftě už jsou tak jak tak... -
« Re: Re: Jaké jsou problémy s PDčky
Všechno je to , Petře , o penězích. Pokud to zaplatí v podstatě bezbranný občan, tak proč hasit, co je nepálí. Pokud by ale každý zadřený systém v záruce byl v rámci garance vyměněn zdarma, to by se jinak pískalo............ Přece jen , oprava je v desítkách tisíc Kč, to není ani marže, kterou prodejce při prodeji nového na autu má........... To by byl jiný čardáš.....
Na druhou starnu v dnešní době (dez)informační exploze a lobbismu si může někdo pohrávat z veřejným míněním naprosto cíleně. Čistě teoreticky : máme nějaký problém s motory v posledním roce ?? Vrací se nám každé druhé auto ?? Hrozí obrovské reklamační náklady ?? Vyvolejme diskuzi o špatné naftě. Zavolejme několika redaktorům několika novin, ať to rozmáznou..... Pak už se to rozproudí samo. Než stačí pumpy zareagovat, bude veřejné mínění už zpracováno......... Pak se na to téma bude dlouze diskutovat ( viz naše diskuze ), my mezitím v tichosti problém v tichosti vyřešíme.........a černý petr zůstane těm pumpám.
Říkáš že ČOI našla jen malé procento špatných vzorků ?? A kdo dělá rozbory ?? Ústav paliv ?? Pak jediná šance je obrátit se asi přímo tam. Ale věřím tomu, že tam zas budou mít drápky lobbisti z druhého břehu. Pravdou ale je , že ti pumpaři mohou být relativně v klidu. Tankovat se bude v podstatě pořád. Zato takový jeden profláknutý průser u konkrétního auta může být velký prodej pro jeho prodej a pak pro celou značku............ -
"-- skrytý --" 29.03.06 10:03
« Re: Jaké jsou problémy s PDčky
Nechtěl bych sem zatahovat diskusi o PD, nicméně reaguji na níže uvedený příspěvek a docela by mne zajímaly konkrétnější údaje - repas hlavy ??
- motorový olej pro PDčka je kompromisem mezi turbem a ostatním tudíž:
--nemaže dobře ani turbo ani motor, smutné že?
--s naftou možná takové problémy nemají, ale to ostatní....
---věř mi, řada lidí ve VW si oddechla když byla klika podporující PDčka nucena kvůli emisím tyto systémy vzdát
To, že použití PD oleje je kompromis, který není zcela ideální, je myslím obecně známo. Olej specifikace 0W30 nevyhovuje dostatečně pro mazání turba a zvláště dlouhodobá zátěž (např. dálniční jízda) při použití tohoto "řídkého" oleje zvláště turbu nesvědčí.
Na druhou stranu je systém PD dlouhodobě používán i v motorech pro nákladní vozy a nejsou s jeho provozem žádné problémy. Pokud si přečtete 1. číslo časopisu Autodiesel, kde jsou velmi fundované informace, jsou zde podrobně rozebrány výhody či nevýhody a hlavně typické problémy jednotlivých vstřikovacích systémů včetně těch, které používá fordův TDCi. A o systému PD je zde psáno, že je dostatečně spolehlivý - je opravdu poměrně jednoduchý a zadření vstřikovače je poměrně řídký jev.
Nijak PD nechci obhajovat, důvody proč od tohoto systému VW v osobních vozech upouští, není snad ani poruchovost jako jeho vlastnosti - např. omezený počet vstřiků v jednom vstřik. cyklu apod.
Pokud někdo máte konkrétnější informace, jaké jsou typycký problémy PD, tak napište. Myslím že to bude zajímat i ostatní -
"-- skrytý --" 29.03.06 07:46
« Boj
DIM:
Jak by jsi si takový boj představoval?
Státní orgány mají slušné páky a nezvládnou to (v ČR). Myslíš že soukromá organizace jako Ford ČR nebo Delphi ČR s velmi omezeným rozpočtem by tento Sisyfovský boj mohla vyhrát?
V Belgii měli před časem podobné problémy a během 1 roku je vyřešili - ze skoro 15% problematických vzorků na 1,5%.
U nás to chce prostě přitlačit na pilu od státních organizací, které JSOU POVINNY ZAJISTIT dodržování norem. Ford může ale ČOI MUSÍ.
Když si ale přečtěš různá vyjádření od ČOI, zjistíš že podle nich je vlastě všechno celkem v pořádku, i když:
- počet závadových vzorlů je stále přes 5%
- opakovaně kontrolované problematické čerpačky vykázaly více než 50% recidivu (švinduju, švindluješ, švindlujeme). Ani hrozba pokut (zřejmě směšných nebo nevymahatelných je nevystrašila). -
« Re: Re: Aditiva
Já netvrdím, že aditiva škodí. Jen je ale to jakýsi další prvek, který může hrát roli v případě, že to člověk žene tzv. na krev. Jenom zopakuji: pokud já ,jako spotřebitel ,si koupím auto, které je schváleno pro provoz v našich podmínkách, tak by mě kvalita nafty už vůbec neměla zajímat . Já přece nemám možnost nechat si každé natankování napřed schválit státním ústavem paliv- Liju tam co je v návodu a pak už by to neměla být moje věc...........čistě teoreticky, samozřejmě:-(
Pokud Petr T, říká , že nafta bez aditiv nikdy v TDCi nebude v pořádku,pak je něco špatně. Já jsem měl na víčku nádrže napsáno, že Ford doporučuje ARAL. A právě ten mi to odrovnal.
Vstřikovače nové generäce mají, tuším, jiný průměr.
Proč to ale nebyl Ford , potažmo DELPHI, které by se za nás, odrovnané, mělo bít ?????????? -
"-- skrytý --" 28.03.06 21:11
« Re: Aditiva
Omyl Dominiku,
aditiva musí být v naftě již z rafinerie. To je ten největší problém. Distribucí až přes 8 prostředníků se kvalita nafty neustále zhoršuje.
Některé společnosti si pro zlepšení jména přidávají aditiva i na benzínkách, v tom máš pravdu. -
« kontrolka žhavení
Čau Jirko,
tak jak čtu Tvoje řádky,tak je ten příběh úplně stejný jako u mě. :x
Akorát, že u mě se ještě propálil a praskl píst. >:-[]
Myslím si,že po diagnostice budeš o hodně chytřejší a nezbývá Ti než věřit,že to nebude tak špatné.
U mě je to trochu jiné,protože podle mě (dnes už jsem o tom na 99% přesvědčen) ty nové vstřikovače odešly díky velice profesionálnímu přístupu servisu. >:-[]
Nedodrželi základní postup při výměně nových vstřikovačů dle doporučení DELPHI.Jejich první sdělení "pane,natankoval jste špatnou naftu"mě velice zarazilo,protože od opravy pístu a vstřikovačů jsem tankoval pouze SCHELL a to u dvou čerpacích stanic.Vše mám doložitelné jak lístky od nafty,tak zápisem smart bodů na kartu SCHELL.
Dále jsem po pár telefonátech na ČOI navštívil čerpací stanici SCHELL,kde mi ochotně ofotili Inspekční certifikát ČOI o provedených zkouškách.(dvě zkoušky ČOI v období,od opravy do druhé poruchy auta - nafta splňovala normy ČSN).
Tak jsem zajel do servisu (vyčerpal z nádrže litr a u čerpadla půl litru nafty) a reklamoval opravu.
Při mém požadavku,ať mi do reklamace napíšou,že ty vstřikovače odešli díky špatné naftě,najednou nikdo z vedoucích nic takové netvrdil,a vlastně ani nevěděl proč klekly čtyři vstřikovače naráz.(auto už stálo týden v servisu a jediné co jsem se dozvěděl,bylo to,že pokud dám souhlas,tak hned vstřiky vymění a do hodiny můžu odjed.)
To se na mě nezlob,ale nejsem ve věku kdy ze mě bude někdo dělat blbce. >:D
Další jednání pokračují,takže to nechci dál rozvádět,ale já trvám na mimosoudním vyrovnání a věř mi,že jsem odhodlán jít i dál.
Pro tvoji informaci,dnes mi volal majitel té SCHELL pumpy,že po poradě nevím kde,mi nabízejí odebrání vzorků nafty a následný rozbor zcela na náklady SCHELL.Tak tomu říkám být si jistý.
Mimochodem cena základního rozboru činí cca 4 000,-Kč,podrobnější rozbor stojí cca 12 000,-Kč.Mám to osobně ověřeno.
V případě,že Tě něco napadne a budu Ti moc poradit,tak napiš.
Ciao Laďa -
"-- skrytý --" 28.03.06 20:30
« Aditiva
Zákaz aditiv je holý nesmysl.
Aby nafta měla vslastnosti dle stávajících EU norem, musí být aditivována. Bez aditiv by neměla dostatečné cetanové číslo a nemazala by.
Žádná aditiva nemohou zhoršit vlastnosti nafty. To nedostatek aditiv zhoršuje vlastnosti nafty (manipulace, přiředění vodou, benzínem apod.) -
"-- skrytý --" 28.03.06 19:53
impaler: je to možné,můj současný ale i minulý nezakazuje,resp. o tom nic nepíše. Je to jako s ekologickou naftou.WV ji nedoporučoval a Škoda do naprosto stejných motorů po záběhu nezakazovala.Pak si vyber....
Můj mechanik sice dělá všechno,ale Ford je pro něj No1 a aditiva nedělají naprosto žádný problém,ale je fakt,že se používají pouze 2 naprosto dokonale odzkoušená a problémy nula.Zítra se zeptám,teď dělá auto na zítra ráno a nechci jej rušit.
Beru,že Ford si bude u TDCi hledat jakoukoliv záminku,aby u motorů z počátku produkce nemusel nic hradit-dnes stejně po záruce,takže je to jedno.
V mezním stavu:pak by se ale nesměla koupit aditivovaná nafta,jak ji třeba Shell deklaruje-já vím,že je to extrém a slovíčkaření,ale stejně...
Přiznám se,že osobně dávám výlučně Castrol a nic jiného bych tam nedal,seč je na jiných autech odzkoušeno jiné. -
"-- skrytý --" 28.03.06 19:26
« Jak se k problému postavit
Jenyk:
máš pár možností jak reagovat:
1/ Na určirém trhu diesely neprodávat (Toyota - Turecko)
2/ Zařízení zodolnit a prodávat dráž (Toyota - některé asijské země)
3/ Smířit se s vyšší poruchovostí
4/ Učinit opatření
Ad 4 - Ford učinil opatření kdy z principu odmítá garance CELÝCH SAD VSTŘIKOVAČŮ, tyto se nemohou porouchat díky výrobní vadě, celé sady ne.
DIM: Výměnné akce kompletních systémů proběhly v celé Evropě dle tabulky VINů. Není možné, aby to nějaké systémy přežily v západní Evropě a potom se podělaly až u nás. Z principu výrobní vady musely odkráčet všechny systémy osazené určitým druhem čerpadla - vstřikovače zůstaly prakticky beze změny, jen byly nahrazeny novým typem s rychlejší reakční rychlostí. Tyto výměny nehradil Ford ale DELPHI. Ford by rád viděl aby byly všechny výměny vstřikovačů hrazeny DELPHI, to bylo odmítnuto s poukazem na prokazatelnost závad celých sad vstřikovačů vlivem nedostatečně mazající nafty. Pokud se jedná o závadu izolovaného počtu (1, 2 vstřikovače) - toto je automaticky uznáváno jako záruka.
Ford vychází ze stanoviska DELPHI a neuznává pouze celé sady vadných vstřikovačů. Navíc to musí být podpořeno rozborem, asi 60% vzorků není v pořádku. -
"-- skrytý --" 28.03.06 18:53
« Olej do 2,2TDCi - Motorcraft 5W30
Tak jsem se dozvedel od autorizovaneho servisu, ze originalni olej co se dava do motoru z vyroby je Motorcraft 5W30 a pry je to polosyntetika? To se mi nejak nezda? Byl mi doporucen lepsi olej Castrol TXT. Jake mate zkusenosti? Auto v zaruce musi respektovat oleje ktere doporucuje repektive dodava autorizovany servis. -
"-- skrytý --" 28.03.06 18:42
« Re: Syndrom selhání
Petr T: Předložil jsi zajímavý argument. Nejsem si tvým názorem tak jistý. Pokud někdo vymyslí auto na silnici rovnou jak mlat, bude to prodávat tady na naše tankodromy s tím, že auto je vhodné pro místní podmínky a budou odcházet zavěšení kol, čí je to chyba? Bezesporu výrobce auta, kvalita silnic je patrná na první pohled. U nafty není místní (ne)kvalita tak patrná, ale vlastně na ni možná platí stejný přístup? Proto přece Ford první sérii opravoval ve vlastní režii. -
"-- skrytý --" 28.03.06 17:41
« Syndrom selhání
...no ona jim ta PDčka vydrží tak asi po dobu záruky DIMe. Potom se rozsypou včetně motoru (jsou součástí motoru...).
Já jsem neříkal že po 90000 je motor na rozsypání. Naopak motory PUMA Duratorq budou asi dost nezničitelné, pouze s tím vstřikováním jsou problémy díky naftě.
Já to vidím tak že výrobci vstřikování/motoru/vozu najedou na průměrnou kvalitní normovanou naftu ve výrobní továrně miliony km/motohodin. Pokud to tam funguje, proč by měl výrobce auta řešit jaká je kde nafta??? To je povinností státu zaručit, že TÍMTO STÁTEM VYTVOŘENÉ NORMY JSOU DODRŽOVÁNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!… -
.....v návodu pro obsluhu není zmíněn ani fritovací olej nebo jahodový džem!!!!! Takže tam taky patří ?? Stačí na něj napsat, že pak jde z výfuku jahodová vůně ??????? Neblázni, návod jasně říká, co tam patří. POkud tam naliješ něco jiného, a nebo rozuměj ještě něco jiného, už to není palivo podle ČSN, podle návodu a nebo podle mínění jakéhokoliv právnmíka , a můžeš se domáhat svých práv na výrobci těch aditiv.......Minimálně ti to celý ten proces ( soudní ) ještě pmůže pěkně zkomplikovat, protože věřím, že FMC má solidní právníky, kteří by to neváhali použít.............. -
"-- skrytý --" 28.03.06 15:54
DIM: V návodech na obsluhu,nebo jak to nazývají(brožurka k autu) se o aditivech,alespoň co jsem měl či mám nic nepíše,jenom je uvedeno předepsané palivo,nic víc.Nebo-li,aditiva nejsou zakázána. Jasně,že je třeba dát do nafty to správné a ne pro benzín.
Nicméně jsem soukr.konzultoval se značkovými servisy,seč do nich už nejezdím a v případě common-railu,jak jinak než ústně,nedoporučili naftu od malých pidi pump a JETu,naopak dopuručovali SHELL. U O1 TDI jsem koupil dost často JET a nebyl problém,jenže tam byly vstřik. tlaky 18 v první fázi a asi 39 MPa hlavní dávka-je to na principu 2 pružin ve vstřikovači.
U CR jsou citelně vyšší,když byl Aral,v nouzi jsem vzal,dobře to jelo od Slovnaftu a docela se mi nezdálo ÖMV.Jinde jsem nekoupil,dlouhodobě jedině Shell.
Závěr:můj mechanik cosi dělá pro firmu,která provádí GO pal.,systémů vznět. motorů,kluci jezdí na všechna školení k Bosch atd.,nikde nepadlo,že by vhodné aditivum mělo systému uškodit. Dělali pokusy,kdy do docela jetých motorů dali aditivum a pal. systém byl po rozebrání naprosto čistý,opotřebení odpovídalo době provozu.
Spíš je problém palivo,ale docela si nedovedu představit,jak se člověk soudí s prodejcem,resp.zastoupením,seč má doklad,že ta nafta byla od nich a že je nekvalitní=porucha systému.
Aditivum,je-li použito podle návodu,není jej tam 50% v nádrži nemůže být problém,no nemůže,u nás může být problém cokoliv.
Jsou i taková,která se doporučují=0,5 litru dát na nádrž po výměně oleje v motoru,chvilku je motor hlučnější ale nakonec to celé perfektně ztichne=vyčistí se systém,kdyby nic jiného,tak lépe rozprašují čisté trysky.
Asi potěším majitele benzínu a odpůrce nafty, viz.jiná diskuse: nafta je problém a sebemenší drobnost se může krutě vymstít=těžce prodražit. -
« 6-st. vs. 5-st. převodovka
Jel jsem o víkendu s 96kW TDCI s šestikvaltem a čekal jsem víc :-( Jel jsem taky s 6-st. převodovkou Passat 96Kw a ta převodovka byla naopak super (hodnotím POUZE odstupňování). Rychlosti přispěly k tomu, že auto jelo jak ďas, šestka se dala použít i na silnicích kolem 80kmh. Naproti tomu to Mondeo tam má tu 6 jaksi naroubovanou, řadit ji až tak ve 120kmh, jinak je líná, pak ale sníží otáčky(100kmh=cca1800ot). A mírná změna ostatních stupňu přispěla spíš k pocitu lenosti. Naopak se mi zdá, že na tak silnej motor je ta 5-st. pohodová. Peugeoty 307WRC měly 4-st. převodovku a (myslím jen)zkušebně dokonce 3-st. Asi ztráta tahu při řazení je nevýhodnější než nižší otáčky velmi silnýho motoru. -
"-- skrytý --" 28.03.06 14:12
« Velikost ET na ALU kolech..
Chtel bych poprosit ty z vás, kdo mate na mondeu 16" kola original od Forda, jestli nahodou nevíte, jaké mají ty orig. elektrony ET. Já mam v TP povoleno jen ET 52,5. Chci si koupit na léto kola, ale nejbližší rozmer, který jsem našel(u kol co se mi libi), má ET 47...Možná bych našel kola s ET 52, ale nehledám nic, co by stalo pres 3500 za kolo. -
Tak to už jsem slyšel vícekrát, to že se to úplně vypne. A většinou na dálnici.......Zaplaťpámbůh, takovou zkušenost nemám. Zatím ?? :-) Mě to původní nešlo několikrát vůbec nastartovat, většinou po natankování, blikala kontrolka žhavení a nic.........Stačilo ale vždycky chvilku počkat, pak to zase startovalo normálně.
Že se různí názory na aditiva je sice pěkné, ale pokud mi je servis v motoru najde a řekne , že to tam podle návodu být nemá a že tudíž jsem nesplnil garanční podmínky , tak mi to je houby platné........... -
"-- skrytý --" 28.03.06 12:34
Pánové,
díky za rady. Budu vás informovat jak jsme dopadl.
to Lukoborec
měsíc výroby 9/2002
ujel jsem s tím autem asi 4000 km.
Nenapsal jsem ještě jednu věc. Poprvé se mi to stalo asi po ujetí 3500 km. Zastavil jsem vypnul motor nastartoval a vše ok. Volal známím a ti mi řekli že to může být váha vzduchu nebo tryska. Auto bylo ok tak jsem to dál neřešil(byl jsme blbec). Najezdil jsme dalších 2 500 a pak konec. Opravdu konec - auto se kompletně vyplo, jediný se zapnul vystražný trojúhelník. Na dálnici v rychlém pruhu při přejíždění náklaďáku super záležitost - zejména řízení bez posilovače je skvělé. :( -
"-- skrytý --" 28.03.06 11:58
DIM:Aditiva pro naftu jsme tu už řešili někde jinde.Názor se různí.Soukromě mám za asi 6 let dobrou zkušenost s aditivem od Castrol,dá se dohledat na jejich stránkách.
Je fakt,že silně ošizenou naftu asi nezachrání nic a paliv.systém se odporoučí.
V ČR mám už vyzkoušené pumpy a při dojezdu min. 1000 km na nádrž beru tam, kde vím,že bylo vše OK,ale nic to nezaručuje.
TDCI z počátku výroby je problém,venku řešili,zde se to metlo pod koberec,lidé dostali jemnější paliv.filtr,což není řešení,když byl problém v čerpadle,ale je to náplast pro Tom69,že i jinde....nicméně je to k vzteku takový přístup.
Motor s 90 tis je solidně zajetý,ale pokud je problém z výroby(TDCI),tak je to právě ta dávka km,kdy se problém může projevit.
Smůla,co jiného dodat.
Znám nějaké TDCi ,mají 100-150 tis a naprosto v pohodě,ale je to od r.v. 2004. -
« Re: Re: Prasklý píst
Jiří : když přemýšlím nad tím, co bych dnes udělal jinak, tak asi bych chtěl být u odběrů vzorků z nádrže a pohlídat si zasláním vlastního vzorku do zkušebny objektivitu toho zkoumání kvality. Protože servis bude pravděpodobně taky tlačen do co nejmenšího procenty garancí, a v dnešní době může být možné všechno........ -
"-- skrytý --" 28.03.06 10:48
« Re: 2,2dti
Dik za odpoved Petre T. Jinak ja o 2,2DTi slysel spis pozitiva(prvni schopnej diesel od oplu) oproti 2,0dti............
A ta 1,9 CDTi 110kw, tam neni naka zrada?
Ad problemy s Fordem, kolik jsi najel Jirko nez ti to zacalo zlobit? a jakej mas mesic vyroby?
Jak to tady slysim, zacinam mit celkem obavy 8-s Jsem zatim ok, ale................ -
« Re: Doporučení
PETR T : nezlob se, ale 90 tis km by měl být takový solidně vychytaný motor a ne , jak píšeš, na hraně rozsypání........ Přiznám se, že tvé reakce mi připadajií trošku protichůdné. Na jedné straně zdůrazňuješ, jak je naše nafta strašná ale na druhé straně teď zase píšeš, že vlastně jsou auta ze zahraničí na hranici životnosti ............ Zdá se mi naprosto jasné, že TDCi 2,0 modelový rok 2002 je velmi problematický co doživotnosti vstřikovacího systému v českých podmínkách. Proto byla v roce 2003 udělána úprava a proto asi taky SHELL přišel s jinou naftou pro ČR. Jestli soudruzi v Německu přivítali Jiřího Bartoše se slovy Tschechische nafta ( fakt "nafta" řekli ?? ), tak to asi taky není náhoda.
Aditiva jsou podle mě jen krokem k dalším komplikacím při dohadování se o tom, co mám v nádrži. Je jasné, že Ford dobře ví, že tento problém ta auta měla a dobře ví, jak to udělat, aby nemuseli v garanci měnit stovky vstřiků a čerpadel. To by asi manažer pro ČR neustál :-)) Takže se zaměří na to, co je v nádrži a ví, že má solidní šanci garanci odmítnout. A aditivum je v takovém případě další hřebíček do pomyslné rakve toho nešťastníka.
Možná máš s motory PD pravdu,, ale Škoda servis měl v tuto zimu u 2,0 TDi myslím asi dva problémy......... což je statisticky asi normální...... -
"-- skrytý --" 28.03.06 09:07
Petr T: máš pravdu,jen aby to nebylo vysokotl.čerpadlo z doby, kdy byl problém s materiálem a následně problém se vstřikovači.Doufám,že se mýlím a bude to jen prkotina. Jestli je výroba počátek 2002,je zde riziko čerpadla,později už má FORD tuto věc naprosto OK.
K naftě:to je v ČR problém,při četnosti kontrol....Kosek od bydliště je značkový prodejce,ale nevozili si palivo sami. Čojka jim změřila bod vzplanutí nafty 60 stupňů! To je pak složité,asi tam bylo i cosi jiného,než jenom nafta-přepravce dostal okamžitě padáka.
Aby problém nebyl kombinací vlivů.... :'-( -
"-- skrytý --" 28.03.06 08:38
« Doporučení
Jirko,
dá se říci že od takových 90 tisíc km riziko poruchy stoupá i v Německu. Takže Vy oba s Laďou jste to přivezli jeté tak na hraně - tomu já říkám syndrom převozu ze západu do ČR. Auta která na západě normálně jezdila mají náhle poruchu.
Doporučil by Ti nechat si v Hale přeměřit všechny 4 vstřikovače a pozor!!! I stav čerpadla. Hale je nejlepší, jinam nejezdi, určitě s tím nejezdi k jinému Fordu, nevědí která bije.
Vstřikovače by to ale tentokrát nemusely být, může to být ovládací ventil čerpadla...cca 4 tis. Kč. Nebo abnormální funkce nějakého senzoru...
Dej vědět. -
"-- skrytý --" 28.03.06 00:11
« Re: Prasklý píst
Zdravím,
pročetl jsem si diskusi a fandím Láďovi. Jsem na tom prakticky stejně. V říjnu jsme si pořídil Ford Mondeo kombi TDCi rok výroby 2002 - 96 kW 87 tis.km. Dovoz z Belgie. Byl jsem z toho auta nadšen. Bohužel na vánoce při cestě do Rakouska na hory - kontrolka žhavení .... Dohrabal jsem se do servisu v německu - a tam jsem slyšel "tschechische nafta" Řekli mi, že je to na velkou výměnu - tak jsme se dohrabal back to praglu. Výměna dvou vstřiku stála 18 tisíc - FORD HALE. Do té doby jsme bral pouze ve "značkových benzínkách" - nepomohlo to. Od té doby pouze u SHELLU - vše ok až do včerejška - po cestě z moravy na D1 opět kontrolka, tentokrát ne tak razantní pád výkonu jako posledně. Zítra se jdu obědnat na diagnostiku. Poradí te mi co vše mám chtít vědět a nechat udělat.
Díky Jirka. -
exup 27.03.06 19:15
Myslíš jako rozdíl ve výkonu jo? Řeknu Ti to takhle:
Pocitově, když sedneš z 1,9 do 2,0, cítíš rozdíl hlavně ve vyšších otáčkách - cca nad 3000 ot. Tam 1,9-ka skoro končí. 2,0 tahne vesele dál, až do 4000 ot. Takže dojem si odnášíš jednoznačný. 2,0 je silák, jak se leckde píše.
No ale ještě z jiného soudku. Tuhle jsem jel ze Strakonic směr Javorník, vžyť to tam trochu znáš. Na výjezdu ze ST jsem dojel stejnou OII jako mám já. Kombi, stejná barva, bez označení motorizace. Jen podle výfuku jsem poznal, že je to nafťák. Za značkou obce na to začal šlapat (zmerčil mě v zrcátku..) tak, že jsem ho v tom provozu nepředjel. Až na konci Strunkovické roviny, a to ještě "na brzdy". Jak jsem ho předjel, začal na mě blikat jako blázen. Zahnul jsem za kolejemi na Vacov a on ne na Volyň, ale za mnou! Pořád blikal a držel se mě. Myslel jsem si, že je zhrzený a léčí si dálkovými svoji uraženou ješitnost. Tak jsem přidal, plyn každou chvíli na podlaze. Hele a on pořád za mnou! To už jsme jeli docela kudlu, na těch okreskách. Ale zatáčky jsem nijak neřezal, vezl jsem mého staršího otce.., v nich mě doháněl. Když byl kopeček, mírně jsem mu zase ujížděl, když šlo o tah. V úsecích na srdce mě ale dojížděl, na srdce jsem zase až tak nejel. Držel se mě, trvale blikaje, asi 20 km!, až jsem na křižovatce pod Rohanovem (na úpatí Javorníku) zastavil, zůstal sedět v autě, stáhnul okénko, nabral plnou hrst desetikorun co vozím v autě do vozejků do sámošky, abych měl tvrdší pěst a čekal co bude. Asi že poteče krev. On přišel a povídá, že prej mám stejný auto jako on a že se chce jen zeptat, jestli mi taky gumové těsnění kolem dveří odírá lak kolem celého jejich obvodu. Já že mně teda né. Šel jsem se mu na to podívat a ono mu jo! To jsem teda ještě neviděl. A že jak se mu to auto pořád nějak sere. Povídám mu v žertu, vyškolen diskuzemi na OII, no to Vaše auto museli asi vyrobit v pátek.. A on že jo! Ale o to nejde. Ptám se, co tam máte za motor, že jsem vás nemoh' setřást? Dvoulitra? Prej že 1,9-ku. No tak je ale * vočipovanej, ne?!, povídám. Prej že ne.
Tak asi takhle, no. Takže závěr: že by si 2,0 s 1,9 zrovna hrála, to zase ne. Do jisté, či spíš značné, míry to samozřejmě závisí na strojnících. A tenhle byl docela šikovnej. Vždyť považ, zatímco já najížděl 1000x projeté trase optimální stopu s tím mým silákem, on stačil v závěsu ještě celou cestu blikat!
:shock: -
"-- skrytý --" 27.03.06 19:14
« Nééééééééééé
Né ironicky né...
I když...
Je mi líto těch lidí zpracovaných propagandou Škoda-VW.
Problém je v tom že je kvalita motorového oleje je opravdu kritická. Pokud těmito auty nepojedeš "šetřivě", dočkáš se nepříjemného překvapení v podobě odchodu turba (ve vyskoých ot. při dálničním režimu olej dostatečně nemaže, je opravdu potřeba občas zvolnit a nechat turbo vydechnout).
Olej musí být opravdu kvalitní - pokud ne, budeš mít problémy buď s turbem (maže motor) nebo s motorem (maže turbo).
Dále pak si PDčko vyrývá v hlavě nějakou drážku, někdo mi to popisoval - posléze je třeba repasovat hlavu.
Resume: problémy přijou později ale budou o hodně větší. -
exup 27.03.06 17:55
Petře T., nejsem si jist, zda jsem Tě rozesmál já (Ty ano?). O oleji ode mě nepadlo ani slovo, když s ním začínáš svoji řeč. To DIM a jeho fritovací olej..
Proč je smutné, že olej pro PD nemaže nic pořádně? Má tím pádem PD motor i jeho turbo nižší životnost než třeba TDCI? Jakože se dříve "vyšmejká"? Jezdím s tíhle olejem vesele, smutno mi z něj rozhodně není. Dění na styčných plochách rotujících a vzájemně se troucích součástí mého motoru nijak neprožívám. A starosti lidí z VW mě moc mezajímají, to je jejich džob. Já jsem jen uživatel a vlastník jejich výtvoru. Ani k němu nemám nějaký silný citový vztah. Skoro naopak. S podvodně prezentovaným průběhem krouťáku v tech. údajích mě docela nasrali. Jinak to 2,0 TDI jede docela slušně, s dost slušnou spotřebou. V tom mě vyhovuje. Samozřejmě doufám, že nebudu jedním z té řady, které vlastnictví PD bude jednou moc mrzet, jak píšeš. Rozhodně mu tady, mezi TDCI, nehodlám dělat reklamu, ani ho obhajovat a "zavirovávat" jím vaše téma. V mém příspěvku níže jsem jen chtěl oslovit DIMa, se kterým jsem vedl přátelské diskuze v tématu OII, když se jí tam ještě celkem aktivně účastnil. Nic víc, nic míň. On mě porozuměl, myslím. Pokud jsem Tě rozesmál jakože ironicky, pak nebuď tak tragickej a neber si věci tak osobně. Navíc - když nejsou tak ani myšleny. Pokud jsem Tě rozesmál doopravdy, těší mě to. Tak to má být. -
« Re: Denní světla
Pokud vím, tak to jsou jen ty parkovačky, tzv. obrysová světla, a s těmi se samostatně jezdit, myslím, vůbec nesmí.
PETR T :
Podle mě 130 tis km je na auto v ceníkové ceně téměř 1 mil Kč sakra málo.... tak jako tak.
On tam ale měl Laďa přece diagnózu prasklý píst. ......!?
Je to pořád dokola : chytnul svinstvo .....u JETu, mimochodem já tam taky občas beru.......ale kde jako ještě jinde má tankovat, než u takové renomované pumpy na tak frekventovaném tahu ?? Z mého pohledu je to normální konstrukční problém, který pak byl vyřešen ale ne zpětně , pochopitelně. Ono i ten SHELL má u té "lepší" nafty napsáno, že je to vyrobeno speciálně pro ČR !!! Že bychom byli pro SHELL takový trh ?? -
"-- skrytý --" 27.03.06 12:10
« Jaké jsou problémy s PDčky
Teď jsi mne opravdu rozesmál exupe.
- motorový olej pro PDčka je kompromisem mezi turbem a ostatním tudíž:
--nemaže dobře ani turbo ani motor, smutné že?
--s naftou možná takové problémy nemají, ale to ostatní....
---již teď je s PDčky řada problémů (chceš telefon na pár lidí co se tím zabývají), ještě to řadu lidí bude moc mrzet, že je mají. Porucha PDčka znamená často repas hlavy. -
"-- skrytý --" 27.03.06 12:03
« 130000 km
Pánové DIM a RAFI007:
Ono to tu nepadlo ale než se vozidlo Ladi dostalo do ČR, najelo v SRN 130000 km !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!… /> Prakticky okamžitě po zahájení v provozu CHYTNUL Laďa svinstvo u jakési JETky a stupidní sesvis v Zábřehu tam po opravě toto palivo na 99% nechal.
130 tisíc je slušný nájezd na ZJEVNĚ všeobecně kvalitnější palivo na západ od nás, K.O. dostalo vozidlo bohužel u nás.