FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

28.01.07  09:26

« Bez nadpisu

to že umí jezdit rovn? každej blbec to vím....a já mezi n? vážn? nepat?ím.....jen jsem pot?ebovala znát funkce na volantu abych nezablokovala po?íta?....ale d?kuji za radu......hojky Mindina :*) ...jen jsem cht?la radu......nebo manuál....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.07  22:52

« Re: re

Pohledej tady: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

27.01.07  18:12

« re

hojky lidi?ky...jsem zoufalá....mám mazlíka...... ford mondeo kombi TDDI s multifunk?ním volantem......nemohu na n?j sehnat manuál.....nemohl by n?kdo pomoci???....díky Mindina :D
  • 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 26.01.07  13:21

« Re: Re: Re: Re: Re: a jeste z jineho soudku.

to maverick:
    Diky moc! uvidime co nakonec sezenu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.07  07:17

Hi,
    to eda.nezbeda: Tak slovo "Valeo" je jen na krytce kloubu na steracich. Na krabicce jsou tyto udaje:
    Ford 1 set of wiper blades, 1 354 355, 5U7J S17528 CA, Ford Mondeo 10/00>, Ford Premium Product.
    Pak je na nich popsano jak jsou skvele. Je na nich normalni logo Ford, predpokladam ze je dostanes v kazdem krame kde prodavaji neco od Ford:-)
  • « 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 24.01.07  22:48

Taky do nich pujdu. Origos mi prijdou jak z trabanta :-) o zadnim radsi ani nemluvim. Dnesni snih byl nad jejich sily, proste zamrznou ty jejich napinaci ramynka a je po stirani.
  • « 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 24.01.07  21:20

« Re: Re: Re: Re: a jeste z jineho soudku.

Diky!! Jsem rozhodnutej je vyzkouset, protoze proti original klasickym steracum je rozdil v cene maly, tak budu experimentovat. Ale cekam prakticky jen delsi vydrz a lepsi prilnavost pri vsech rychlostech, protoze napr. nad. cca 120 mi uz spis sterace po skle jen poskakuji nez ze by stiraly :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.07  19:39

« Re: Re: Prubezne hlaseni

Hi,
    to DIM: nevim, jestli se neceho lekli:-), jsem rad, ze mi uznali opravu jako zarucni. Taky nevim, zda napr. z cerpadla nebo jinych soucastek chteji dedukovat kvalitu nafty (usazeniny, opotrebeni, naruseni, atp.), kterou jsem cepoval, ale info o ZARUCNI oprave jsem uz dostal, z toho vychazim. Pokud se neco dozvim, dam vedet.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.07  19:33

« Re: Re: Re: a jeste z jineho soudku.

Hi,
    to eda.nezbeda: Koupil jsem si je u prodejce auta (Ford), rekl jsem ze chci "lepsi" sterace na mondeo nez tam mam ted a prodali mi je. Je na nich logo Ford, jsou jakoby z jednoho kusu materialu (videl jsem je na novem focusu), na krabici je napsano Valeo, ale prodavaji se jako "Ford".
    Bohuzel neco podobneho neexistuje dozadu (kombi), ten co tam je, to je ale bida...
    Zitra ti opisu vse co je na krabicce napsano, at vis co zadat.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.07  17:55

« Re: Těsnění dveří - hukot

Mel jsem podobny problem s novym vozem - LP dvere aerodinamicky hucely, zrovna u ucha nahore, ale neteklo mi tam... Bylo skriple vnitrni kulate tesneni tim vnejsim silnejsim v ohybu vepredu nahore, takze jsem si toho hned nevsiml....
    Po vytahnuti tesneni se to zlepsilo... ale idealni se to stalo az po kontrole usazeni vsech dveri pri prvnim servisu udelali mi to i bez meho prani - zlepsilo se mi i ne 100% zavirani zadnich dveri...
    S naprogramovanim okenka jsem take laboroval...
    Doporucuji v machrovskem servisu nechat zkontrolovat usazeni dveri... Stejny problem jsem mel i s jinym autem, pohli s dvermi a bylo po huceni...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.07  17:55

« ...

...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.07  16:33

Jo jo, zatékání, to o tom taky něco vím !! :-) Začalo to nenápadně, taková malá slzovitá loužička na nejnižším bodě křivky dveří, většinou zůstala na tom černém plastu. Jenže pak to auto stálo na zahradě trošku nahnuté, a to opravdu jenom trochu, a ráno po dešti bylo na podlaze mokro, druhý den už tam dokonce stála voda , všechny koberce kolem nasáklé jak houba, pak to pro změnu ještě dlouho smrdělo jak v bažině, protože byly horka............Zkoumal jsem po dešti , kde je to mokré. Když otevřeš dveře, je tam taková ta guma na karoserii, a ta v jednom místě mění svůj profil. Je to cca na úrovni zpětného zrcátka ( vpředu ). am evidentně tekla voda už po plechu a směřovala po karoserii dolů do toho ohbí. POkud asi stojí to auto vodorovně, tak zase někam odteče na cestu pod dveřma, ale když je vody víc a nebo se to auto nahne, tak neteče ven ale dovnitř...........
    Řešení ale nemám, dřív než jsme stačil něco vymyslet tak bylo po vstřikovačích :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.07  16:32

« Re: Prubezne hlaseni

............jakoby se něčeho lekli !!! Nemají taky špatné svědomí s výměnou palivového filtru ?? Jak chtějí čerpadlo testovat jinak, než na těch diagnostických zařízeních ??? To mi jediné nějak nejde dohromady. Buď je opotřebované a nedrží tlak, a nebo není. Vizuální kontrola nemá moc smysl, a měření jednotlivých dílů podle mě taky ne, protože jde o lícování po zaběhnutí, a tam už mohou být věci jinak než na výkresech.......
  • « 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 24.01.07  15:52

« Re: Re: a jeste z jineho soudku.

A kde se daji koupit, nebo lepe, jak se jmenuji presne?
    Nasel jsem zatim dva typy od SWF Visionflex (maji neco s Valeem, ale je to jina firma ) a od Bosche AeroTwin.
    Ty od Valea nemuzu nikde najit, protoze nevim, jak presne se znaci. Hledam teda jen na internetu a napr. v ATU jsem je videl vsechny in natura, ale nemeli sadu na Mondeo.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.07  15:22

« Prubezne hlaseni

Hi,
    dalsi hlaseni: Posledne jsem vas informoval o 4 vadnych vstricich (potvrzeno diagnostikou v Hale - Pha7). Dnes mi volal prodejce, ze po dohode s FMC uznavaji zavadu jako zarucni, objednavaji 4 nove vstriky (ne AT-repas Ford, ale origo Delphi). Jakmile vstriky prijdou, provedou vycisteni paliv.systemu, odeslou cerpadlo ke kontrole do FMC a navic mi uhradi diagnostiku, kterou jsem si sam nechal delat v Hale (cca 4k Kc).
    Navic mi poskytnou nahradni vozidlo po dobu opravy. Neni Ford super? Nebude me dalsi auto ST220 nebo nove mondeo s TDCi 2.7 V6?
    No, roky mne naucili nejasat dopredu, prubezne hlaseni bude nasledovat po vyrizeni reklamace:-)
    BTW: dnes jsem (opet) menil H7, vymena zarovek je v mondeu takrka genialni (skoda, ze huste snezilo:-). Misto Philips Blue Vision, ktere mam ted, jsem si na www shopu objednal Osram Silvestar, uvidime rozdil.
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 24.01.07  14:53

« Re: Re: Těsnění dveří - hukot

hukot kolem dveří: na fordclubs dotaz hodím, jen jsem myslel jestli už tohle někdo neřešil a nevyřešil na MkIII a novějším... tuším že by s tím mohlo pomoci těsnění, ale to mé nevypadá že by bylo špatné.
  • 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 24.01.07  14:16

« Bez nadpisu

jinak na steracich asi popremyslim, na dalnici to moc prijemny nebylo.
  • 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 24.01.07  14:14

« Bez nadpisu

maverick vyjizdel jsem az v 7 rano, cestou jsem v mem smeru nepotkal ani jedno. Proti jsem potkal 2 jeden odklizel druhej jen sypal. Statovky mezi Mostem a Lovosicema nic moc, ale D8ka smer Praha byla ok, dalo se jet mistama kolem 120ti.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.07  14:04

« Re: a jeste z jineho soudku.

Hi,
    to jack007: kup si sterace valeo, nemaji tolik soucastek jako original na mondeu, delsi dobu vydrzi nez zamrznou.
    Kamiony - stale dokola - rallye letni gumy ... A kdyz maj zimni, tak maj se svoji hmotnosti smulu - do kopce to na uklouzanem nerozjedes ani kdybys ses pokrajel (kdyz uz v kopci zastavis). Svagr jezdi s Volvem 4xx (tahac+naves), jednou jsem to zkousel se v kopci rozjet (mirny kopec, predtim mi to trochu uklouzal:-), myslel jsem si ze je to pohoda. Byl jsem prazdny, ale nenadelal jsem nic, jen jsem mu s konem doklouzal ke krajnici. Pak uz mi to vzal...Jezdi na univerzalech, ale pro podobne dny jako dnesni ma jeste retezy (aby nemusel dlouho cekat na sypace).
    BTW - co sypaci, to je taky tema, co? Kolik penez usetrili, jak byli dobre pripraveni a potkal jsi je dnes nekde?
  • 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 24.01.07  13:54

« a jeste z jineho soudku.

Jak se vam dnesak jelo? Musim rict, ze kamionisti opravdu boduji. Neni kopec aby tam nejaky nestal a k tomu nejlepe 2 vedle sebe :-) Mam to 70km do prace, normalne to jezdim za 45minut dnes za 1h:50. To abych zitra vyjizdel uz v 5 rano :-( No a pekne mi zamrzaly sterace, takze super vyhled. I kdyz nebyl sem sam, jak sem koukal kolem. Pri kazdem stani kazdej vylejzal a cistil sterace :)
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 24.01.07  12:45

Ještě se zeptám úplně blbě...má dobře nastavený paměti-dorazy oken? Mně se to jednou povedlo ňák blbě na LP, že po dojetí jsem čudlíkem okno ještě dokázal posunout, jako dorazit do konce. Pak jsem to znovu naprogramoval a je klid.
    Ovšem i tak nic nehučelo a nikam neteklo.
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 24.01.07  12:32

Vždyť i ty chodíš na fordclubs.org, ne? :-) Nečetl jsem to, ale mají tam téma:
    Zatékání do vozu
    edit: akorát to teda vypadá na debatu o předchozích modelech a většinou nejde o dveře, už jsem to proletěl. Stejně bych se ale taky ptal ještě tam.
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 24.01.07  12:06

« Těsnění dveří - hukot

Z trochu jiného soudku. Při rychlostech nad 120km/h mi hodně nepříjemně hučí zvuk proudící kolem LZ dveří a částečně i kolem PZ. Navíc u těch LZ kde to hučí víc mi při mytí nebo při velkém dešti trošičku zatéká do auta - sice jen na okraji, neteče to dolů pod nohy, ale dělají to jen tyto dveře.
    Řešil někdo něco podobného a víte jak se dá toto opravit? Auto bourané nebylo, dveře by hnuté být neměli a takto to už dělá dlouho. Šlo by to nějak vyřešit přelepením těsnících gum?
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 22.01.07  19:50

« Re: Re: Re: Proc ne 2.2TDCi

No aspoň trochu radosti, podle toho značení tam mám EURO4. Najeto cca 24000 a zatím všechno OK. Nemám sice zkušenosti s 2,0 Mondeem, ale s 2,2 jsem spokojen.
    Máme ještě Transita 2,0, rok výroby 2004, ES 98/69A. A ten už má vstřiky ve 40.000! vyměněný. Teď už má skoro 100.000 a zatím OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.07  14:02

« Re: Re: Re: Proc ne 2.2TDCi

Protože jsem jezdil 2,0 TDCi a 2,2 TDCi mohu zodpovědně prohlásit, že je ta 2,2 mnohem lepší...........nicméně u obou variant se mi po sedmdesáti tisících rozloučily vstřiky............ no, spíš nerozloučily, jen zařehtaly, a odešly :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.01.07  10:57

« Re: Re: Proc ne 2.2TDCi

Od cca polovicky 8 mesice 2005 se vyrabeji 2,2TDCi - Euro4 - do te doby jsou to pouze verze Euro3 - lze to najit podle specifikace exhalaci ve velkem technicaku.
    radek c.17:
    ES2003/76B - verze EURO4 s jinym turbem a vstriky...
    ES2003/76A - starsi verze EURO3
  • 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 22.01.07  10:54

« Termostat rozuzleni

Takze pro ty co to zajima dokonceni pribehu Termostat - oprava v Nemecku:
    Jednani bylo v servise jako vzdy super (Bremen Motors). Nicmene vec mela 2 hacky: Nerozpoznali fakturu o predesle oprave jako od smluvniho servisu Ford :?: (nebyla na hlavickovem papire Ford) a druhy duvod, proc nemohla byt oprava provedena jako zaruka ... v Nemecku je zaruka na opravu jen 1 rok!
    Ani jedno ani druhe vsak neni duvodem k panice a Zakaznicke centrum FMC v Praze mi po komunikaci s obema servisy (Bremen Motors a CARent) sdelilo, ze mi bude oprava uhrazena.
    Problem to ale muze byt pro ty kteri jsou v Nemecku jen na dovolene, protoze opravu jsem musel samozrejme zaplatit. To by ale take nemusel byt az takovy problem, kdyby si ale Ford neuctoval za vymenu termostatu tabulkovych 189,- EUR!! Celkove jsem zaplatil cca 200 a to po nejake sleve, ponevadz zde se plati take nacteni chybovych udaju z jednotky! (30-50 EUR)
    Takze suma sumaaarum, nic moc, pri predstave vetsiho problemu! Kazdopadne je dobre mit s sebou pokud mozno vetsinu dokladu o opravach, kde je podle cisla dilu alespon videt, ze jsou dily original Motorcraft.
    Co se tyce ucinku opravy, tak auto sice topi a take po urcitem case ztichne motor, ale zase mi neukazuje dobre ukazatel teploty, takze problem bude jeste asi v cidle.
    A nakonec: musim priznat, ze frustrace z poruchovosti mondea je v posledni dobe na vysoke urovni!!
    PS: pred 3 tydny jsem mimochodem absolvoval prohlidku po 20 tis. a vse bylo v pohode.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.01.07  07:33

« Re: Re: Proc ne 2.2TDCi

Hi,
    to hil: vyroba listopad 2004, uvedeni do provozu 5/2005.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 21.01.07  19:40

« Re: Proc ne 2.2TDCi

Kterej rok výroby máš tu 2,2?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.07  00:37

« Re: Proc ne 2.2TDCi

Podle mne bude ST220 docela ceněný model i po tom, kdy bude nové Mondeo. Jako jedno z mála dnešních aut je pro řidiče, nepřeplácané elektronikou, robustní, velké, za rozumné peníze a s šestiválcem. Kdybych dnes volil (mám 2.0TDCi v kombi a jsem s ním hodně spokojený, výkonem na to auto úplně stačí), stejně bych šel do ST220. Asi by trošku žralo...no a co? Rozumná pořizovací cena a zaručeně nižší servisní náklady to musí více než vyrovnat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.07  20:39

« Proc ne 2.2TDCi

Hi,
    to kutil: Prave proto ze jej mam, tak uz ti ho nedoporucuju. Jeste nevim, jak mi dopadne oprava mych 4 vstriku (zaruka/nezaruka), ale podle cteni diskusi mi ta 2.0 prijde min nachylna na kvalitu nafty (i kdyz ma taky svoje mouchy).
    Pokud bych si dneska kupoval Mondeo (a vedel co vim dnes), tak si koupim ST220 nebo 2.5V6. Auto mam sluzebni, spotreba me zase tolik netrapi a tyto motory mi prijdou (subjektivne) spolehlivejsi (vychazim jen z diskusi).
    Kdyz si po sobe ctu co jsem ted napsal, tak poradi (pro me) je ST (3.0V6), pak ta 2.5V6.
    Tezko ti radit zda nechat 1.8 ci prodat - hodnota auta pada tak rychle, ze rozdil mezi novym (2.0 ci 2.2) a cenou pri prodeji te 1.8 bude hodne velky a je na zvazenou, zda se ti to vyplati...
  • 00 Reagovat !

foto

19.01.07  18:07

« Bez nadpisu

To maverick: Forester je něco mezi Mondeem a Maverikem. Má celkově nižší těžiště. Ptal jsem se na 2.2TDCI protože ho podle všeho máš. Tvoje odpověď mě nepotěšila. Říkal jsme si, že 2.2 bude míŇ zatížený jak 2.0 a že to nebude tolik trpět.
    Tak teď fakt nevím, zda se na nové Mondeo nevykašlat a nedojezdit staré. Když u něj je problém, že i když jezdí fakt dobře, tak se bude velmi těžko prodávat, protože každý chce nový model. A všechny peníze do něj vražené se už nikdy nevrátí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.07  15:08

« Re: Zkušenosti s Mondeem 2.2TDCI

Hi,
    to kutil: Dobra otazka. Osobne bych si nechal 1.8 (slapajici jak hodinky:-) nebo koupil 2.0TDCi. Uz spojeni 2.2TDCi+Delphi+ceske palivo moc neverim.
    Subaru muzu (Legacy Outback je mooc fajn), ale nedokazu ohodnotit (nejel jsem s nim), navic mi Forester prijde jako jine auto nez mondeo (spise bych ho srovnaval s fordem maverick atp.).
    Co se tyce pridelani starosti - kazde auto ti je muze pridelat v kteremkoliv case, je to loterie.
  • 00 Reagovat !

foto

19.01.07  14:58

« Zkušenosti s Mondeem 2.2TDCI

Ahoj, mám možnost koupit Mondeo s tímto motorem a nebo s 2.0TDCi 96kW. Mám Mondeo 1.8 benzín z roku 2000 a jede jako hodinky. Nerad bych se spálil koupí nového vozu, který fungovat nebude. Mám ještě nabídku na Subaru Forester 2.0 za stejnou cenu.
    Doporučil bys 2.2TDCi nebo se mám raději vrhnout na Subaru? A nebo dojezdit stávající Mondeo (mám najeto 145tis.km). Problém s tím nemám, ale Mondea za 2 měsíce končí a bude nové, které mě neoslovilo.
    Je to s DAS vstřiky tak šílené? Má cenu Mondeo kupovat nebo to je přidělání starostí?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.07  11:27

« Re: Re: Re: Klapani a spol.

Jen tak mimochoedem : dvouhmoťák údajně není předmětem prodloužené záruky, ale hlavně má podle srvisu životnost do 100 000 km !!! Výměna asi 12 tis . Kč. Kam to šetření renomovaných automobilek povede ? tŘEBA Kia Ceed je pěkné auto, za normální cenu a má 7 ( ! ) let záruku ( a nebo 150 tis km) .
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.07  11:02

« Re: Re: Klapani a spol.

DIM: to ted se vztahovalo tak na posledni mesic, takze nekolik dni, kdy bylo rano kolem -5 bylo... ted v lednu samozrejme ne
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.07  23:40

« Bez nadpisu

Beru cca už 90000 v 95 procentech jen Agip a nemám problém.Nyní najeto 150 tkm a od 60tkm po výměně vstřiků je zatí vše OK z hlediska poruchovosti vstřiků.Auto přitom nešetřím.Pokud jsem vzal OMV nebo SHELL, byl chod přiv zrychlování vždy "cukavý"
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.07  17:17

« Re: Klapani a spol.

A kde je teď v lednu to studeno ?? :-)
  • 00 Reagovat !

foto

16.01.07  16:38

« Klapani a spol.

Ruzne ke klapani: kdyz pisete, ze je klapani silne, jak moc silne mate na mysli?
    Jinak ted jsem po dlouhe dobe bral nekolik nadrzi v Nemecku u Aralu (normalne to nedelam kvuli cene) a proti beznemu provozu na Shell musim rict: tak tichy provoz za studena jsem jeste nemel...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.07  11:59

« Re: Re: Klapání a vstřik.

Jo, ty klapavé zvuky jsou pravděpodobně opravdu předzvěstí vadných vstřiků. Mě vyměnili všechny čtyři a je zase klid. Se zárukou bude velký problém, na to se, bohužel, spolehni. FMC je ochotno uznat tak max 2. vstřiky , ale pokud jsou všechny 4, tak se automaticky ohánějí tím, že to není normální aby najednou odešly všechny 4 a že je jasné, že je to naftou..........a to dokonce i tehdy , když bude aktuálně v nádrži naprosto vyhovující vzorek. Tvrdí, že to muselo být nějakým předešlým tankováním, a dokonce jsme slyšel z oficiálních míst i takové zvěsti, že jsou schopni z usazenin na válcích a ve vstřikovacím systému zpětně něco dokazovat..............Jinými slovy udělají už dopředu všechno pro to, aby sis tu reklamaci rozmyslel, aby jsi raději ty peníze vysolil a neriskoval jsi dlouhotrvající nicneřešící soudní spory. Možná by to šlo alespoň dva v garanci a dva zaplatit. ................
    Nemá náhodou to Volvo taky TDCi od Fordu ?? :-) V každém přpadě je na zadních sedadlech tragicky málo místa . S Mondeem se to srovnat nedá, větší Combi než Mondeo má asi jen Citroen :-)
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 16.01.07  11:12

« Re: Klapání a vstřik.

mrnous: něco hodně podobného to dělá mě. také to přičítám trochu změně teploty na kterou reaguje řj, myslím že to psal i PetrT, že se mění jinak vstřikování paliva - snad že se vynechávají nějaké předvstřiky...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.07  11:07

« Klapání a vstřik.

nemyslím, že klapání v 1800 vždy bývá způsobeno vadným vstřikem.
    já mám auto po výměně všech 4 vstřiků a projevilo se následně: po studeném startu již klidný chod bez zakolísání a kouření, následně rozjezd a mírný rachot( spíš chřestění) okolo 1200-1500 otáček jež se zklidní se stoup. otáčkami. Toto chřestění již nemizí po zahřatí a je trvalé v nízkých(1200-1400 ot). Nemyslím si že by bylo chybou-spíš akustický projev tohoto motoru.
    Před výměnou vadných vstřiků to zastudena do cca ujetí 2km po překročení 1500 ot. klapavě chřestilo.
    Pod zatížením zejména na čtyřku(typicky prudký kopec) to začalo silně klapat než jsem přesáhl cca 2100 otáček. Dříve to před výměnou vstřiků nedělal. Již během prvních ca 200km se toto klapání výrazně zmenšilo(nevím zda díky Stanadyne v naftě nebo "inteligenci" řídící jednotky).
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 16.01.07  09:54

« Re: V70 vs Mondeo

Prostor na zadnich sedackach je ale citelne mensi nez u Mondea
    Pokiaľ sa nevozíte štyria dospelí tak by som to neriešil. Ak sa vozíte piati, tak v žiadnom osobnom aute nie je dosť miesta. Ja mám 186 cm a vzadu v Mondeu mi zavadzá strecha. V kombíku by samozrejme problém nebol.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.07  09:23

« V70 vs Mondeo

V70 me taky celkem lakala nez jsem mel moznost s ni delsi dobu jezdit.
    Co se pohodli tyce tak nemam vyhrad.Prostor na zadnich sedackach je ale citelne mensi nez u Mondea, A zavazadelnik je plytky takze vetsi krabice nezakryjes roletkou.
    Horsi je to s rizenim ktere je hodne nekomunikativni. D5 v petikvaltu je nad 140km/h dost hlucna a pri nastupu turba kope jak TDi. No a dalsi stranka veci je servis, tam jsou ceny trochu jinde nez u Mondea.
    Ale na druhou stranu ho nema kazdy a obcas se za tebou i nejaka ta zenska otoci:)
    Moje pristi auto bude asi S-Max
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 16.01.07  08:43

« Re: Re: auto za 1,2 mil misto mondea

napr. V70 mi podvozkem leze do stredni, ale vybavou a cenou do vyssi str. (zrovna teda Volvo dela podobne blbosti jako Skoda-V50 cpe do stredni, i kdyz ma podvozek z Focuse, podobne jako Octavii cpou do stredni, i kdyz ma podvozek A3+Golf a zacina 1.4 benzinem:-)

To je pravda že Volvo to má trošku posunuté. 40 - 50 rada je šetkými parametrami nižšia stredná, 60 stredná, 80 vyššia stredná. Samozrejme okrem cien. Tie zodpovedajú triedam kde ich radia >:D .
    Škoda je kapitola sama o sebe. Nová Octavia má rázvor ako nové Clio, Volvo má aspoň imidž luxusnej značky.
    Nový Passat ma prekvapil že je vnútri pomerne malý. Čo sa týka miesta za volantom tak oproti Mondeu je to podstatný rozdiel. Dúfam že to nie je nejaký nový trend robiť nové autá také stiesnené.
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 16.01.07  08:08

« Re: auto za 1,2 mil misto mondea

to maverick:
    o clanku nevim, pristupuji k tomu podobne jako ty, ale myslim ze at uz novinar ci primo vyrobce to vzdy bude radit nejak subjektivne..
    Myslim ze ten zmatek je dany trochu tim ze oficialnich trid je proste moc, ja si intuitivne auta delim jen na male a velke rozmerove(i kdyz ani do velkych se na zadni sedadlo nevejdu pod strop aniz bych mel kulate zada-merim 192cm) a mezi velkymi i malymi se pak auta muzou lisit o tridu zase jakymsi pocitem a vlastnostmi..
    napr. passat r.v.2001 presto jak byl dlouhej je pro me jednoznacne o tridu niz nez v70 z techto let a to proto ze volvo ma nesrovnatelne lepsi sedacky, uz treba jen zavirani dveri je takove mechove, kultivovanost a tichost benzinovych i dieselovych motoru proste musi odlisit snad kazdej, napr. podleni modifikace D5 si krasne prede hned po nastartovani i v mrazu-a hlavne je zahrata za 1. rohem(ma to asi nejake elektricke prihrivani-zatimco treba mondeo tdci je cca 5 nebo 7 km nez se ohreje traktor jako prase kterej navic celou dobu taky asi docela zere..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.07  07:28

« Re: auto za 1,2 mil misto mondea

Hi,
    to martin.z: dik za cenik, V70 D5 (AWD) mam mezi kandidaty. Ted ma vylezt nove V70+XC70, uvidime:-)
    Jeste mala poznamka k zarazeni aut do trid - nevideli jste na nejakem webu diskusi ci dobry clanek tykajici se zarazeni do trid? Ja ta auta zarazuji nejak pocitove, vychazim ze starsich definici (hlavne podvozek+motor+vybava), ale napr. V70 mi podvozkem leze do stredni, ale vybavou a cenou do vyssi str. (zrovna teda Volvo dela podobne blbosti jako Skoda-V50 cpe do stredni, i kdyz ma podvozek z Focuse, podobne jako Octavii cpou do stredni, i kdyz ma podvozek A3+Golf a zacina 1.4 benzinem:-)
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 15.01.07  21:50

« auto za 1,2 mio misto mondea

To maverick, lordymystic:
    nechci pusobit jako chytrolin, proto jsem se koukl do ceniku, ale ja bych volil volvo V70 D5.
    Muzu ho s mondeem srovnat a v mnoha parametrech je to auto pro me o tridu vys, s passatem muzu srovnavat jen s predchozim modelem ale neverim, ze by najednou skocil do nejvyssi tridy..
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 15.01.07  20:56

maverick: Passat, osvědčené vozítko, nyní nové modely i se solidní výbavou...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.07  20:06

« Prubezne hlaseni

Hi,
    dnes jsem odvezl milacka do HALE (Pha, Delnicka, p. Marecek). Odpoledne volali, ze vsechny vstriky jsou v p*deli (cerpadlo OK) a jestli mi tam maji dat nove. Jelikoz mam auto jeste v zaruce, volal jsem svemu prodejci, zda HALE muze vymenit vstriky. A muj prodejce? A to teda zase ne, diagnostiku od HALE akceptovat budou, ale jejich vstrikovace ze pry ne (v ramci zaruky). Ze mam dovezt auto k nim spolecne s protokolem a ze se obrati na FMC, zazadaji o zarucni opravu, FMC jim rekne, at zaslou vzorek nafty z me nadrze a pak se bude resit, zda pujde o zarucni opravu nebo ne. Takze pricinu mame nalezenou, odstraneno dosud neni. Verim, ze prodejce pochopi, ze jde o zarucni opravu:-) Prubezne hlaseni budu poctive davat...
    Dotaz na Petr T.: na str. 84 (nevim, jak ziskat URL tve odpovedi z teto strany, 4.1.06, 16:04, predmet: PAS Zabreh) pises, ze zlevnily vstrikovace na 4.150 Kc bez DPH a ze se mam obratit na TAD Pha (neni rovnitko mezi tad pha a petr t.?:-). Mne muj prodejce uz drive nabizel original vstriky za 9k a repasy za 4.5. Tys odkazoval na original nebo repasy? Radil jsi mi, abych repasy odmital, tebou uvadena cena je velice zajimava (pokud jde o original).
    Jeste dotaz k podobne postizenym jako ja: Co byste si koupili misto mondea 2.2TDCi za dalsi auto v podminkach ceskych paliv? (kriteria-silny diesel co natoci 300k s ceskym palivem bez problemu, dobry podvozek, velke, str. - vyssi stredni trida, cena 1.200.000 s DPH). Uz zacinam pomalu premyslet nad budoucnosti
  • « 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 15.01.07  16:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Termostat

:D .... no ja vtip prve pochopil, ale pak sem znejistel a paranoia prevladla a tak sem reagoval jak sem reagoval :*)
    No a ten vstrik: slysim prilis hlasite jemne klapani, taptani az nekdy kratke klani jak pri detonacnim horeni, vse kolem 1800-2000. Ted pri nefunkcnim termostatu je to samozrejme daleko delsi. Ale jistotu samozrejme nemam, a dokud to neodejde jasne, tak se budu utesovat, ze je to "normalni" nebo jeste lepe cokoliv jineho na motoru, ktery je rok stary a tedy v zaruce.
    Ale na to tomu moc rozumim abych tomu veril. Spis ted uvazuju o investci do repase cerpadla, protoze mam evidentne jeste to puvodni z 2001 a je vic nez pravdepodobne, ze je to ten problem.
    Zjistim si co a jak se da delat u ZM Auto v Brne a pak poreferuju.
    Ale nastava ukrutna otazka, jestli se mi to vyplati, kdyz bych ho nejradsi za cca 1,5 roku vymenil nejlepe za nove Mondeo ... proste na prasky :x
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 15.01.07  10:15

« To vica: čidlo vačky CPS DQ 1/05.

V listopadu jsi správně diagnostikoval vadné čidlo vačky CPS DQ 1/05. Teď se mi porucha objevila znovu. Čidlo mi vyměnili, ale myslím si, že teď je chyba v konektoru, na starém čidle jsou kontakty zelené od měděnky. Kde to čidlo najdu?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.01.07  02:03

« Re: Re: Re: zdroj lidovky.cz

Joj, přehlédl jsem, omluva.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 13.01.07  01:20

« Re: Re: zdroj lidovky.cz

Zdroj je v předmětu.
    Ale link by asi stačil.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.01.07  23:00

« Re: zdroj lidovky.cz

Pěkné shrnutí, ajen podotknu, že je slušné uvádět zdroj (www.lidovky.cz) a je chytré nezabírat místo celým textem, ale dávat jen link: [odkaz] .
    Zvláště když tady na serveru už jednou je: [odkaz] .
  • 00 Reagovat !

foto

12.01.07  13:44

« zdroj lidovky.cz

Motory Ford TDCi
    Společné označení, různé konstrukce
    Pod společným obchodním označením se ukrývají různé konstrukční řady. Dvě původní vyvinuté Fordem se dvěma novými, pocházejícími již ze spolupráce s koncernem PSA.
    Zmíněné problémy byly vlastní motorům 2,0 TDCi konstrukční řady Puma, používané v mondeu či transitu. A to ještě zdaleka ne všem provedením, konstrukční změny postupně jeho spolehlivost výrazně vylepšily. Motor 2,0 TDCi konstrukční řady PSA použitý v modelech Focus a Focus C-Max s ním nemá nic společného, jde o úplně jinou konstrukci.
    2001
    Motor: 1,8 TDCi, 8V
    Výkony: 66, 74, 85 kW
    Konstrukční řada: Kent
    Aplikace: Focus I (74, 85 kW), Transit Connect (66 kW), Focus II (85 kW)
    Samotný základ motoru pochází z dávné historie – konkrétně z roku 1989. Poprvé se objevil v Sieřře 1,8 TD, poté ve Fiestě, Escortu či Mondeu. Tato původní verze s nepřímým vstřikováním rozhodně nebyla spolehlivá, praskaly u ní litinové hlavy válců, rozvodové řemeny, samotné motory trpěly rychlým opotřebením, ztrácely kompresní tlaky či se zadíraly.
    V roce 1998 byl výrazně modernizován, dostal přímé vstřikování paliva axiálním čerpadlem Bosch VP 30, jiné písty, celkově zesílenou a přepracovanou konstrukci. O spojení klikové hřídele a čerpadla se stará řetěz, čerpadlo s vačkovou hřídelí propojuje ozubený řemen. Přímý vstřik znamená výrazně nižší tepelné namáhání, takže ač stále litinová, tak již hlava válců nepraská. V této verzi měl motor označení TDDi a výkon 66 kW (na některých zahraničních trzích byla prodávána i 55 kW verze).
    Koncem roku 2000 dostal tento motor vstřikování common-rail Delphi a obchodní označení TDCi. Vstřikovací zařízení, které se ve větších motorech mondea TDCi (viz. níže) postaralo o jejich problematickou pověst, zde překvapivě nezlobí. V menším motoru není totiž zejména čerpadlo tolik namáháno. Na kvalitu nafty (hlavně mazivost) je čerpadlo Delphi samozřejmě hodně citlivé, takže pozor na neznačkové čerpací stanice. Častěji se však vyskytuje jiná závada – zanesený EGR ventil, který se zde mění s částí sacího potrubí, takže nejde o levnou záležitost. Závada se projevuje značnou kouřivostí.
    Po modernizaci na Euro IV bude motor 1,8 TDCi (85 kW) používán i pro současný focus, a to ve spojení s manuální převodovkou. Normu Euro IV totiž splní bez filtru pevných částic. Na ekologicky smíšlející trhy bude 1,6 TDCi (81 kW) s filtrem (viz. níže).
    2002
    Motor: 2,0, 2,2, 2,4 TDCi, 16V
    Výkony: 66, 85, 96, 104, 114 kW
    Konstrukční řada: Puma
    Aplikace: Mondeo (2,0, 2,2), Transit př. Pohon (2,0), Transit z. pohon (2,4)
    Šestnáctiventilové čtyřválce řady Puma jsou poslední originální konstrukcí fordu na poli dieselové techniky. Samotný motor zahájil svoji kariéru v roce 2000, a to ve Fordu Transit a též v prvních modelech mondea. Používal vstřikování radiálním čerpadlem Bosch VP 44, nesl obochodní označení TDDi. Je to odolný motor s rovzody poháněnými bezúdržbovým řetězem. TDDi zde ukazuje na použití vysokotlakého přímého vstřikování radiálním čerpadlem Bosch VP 44. Na jeho adresu třeba poznamenat, že je obvykle spolehlivé, ale když už se pokazí, stojí to za to. Opravují jej nejlépe vybavené diesel servisy, práci jim komplikují nevyčistitelné kanály uvnitř tělesa čerpadla, kvůli kterým musí být často měněno celé těleso. Navíc nezřídka jebne jeho řidicí jednotce. Všechny závady tohoto čerpadla vyjdou vždy tak na 20 tisíc Kč (měření, rozebrání, díly, měření, nahrání kompenzace), což je třetina ceny nového.
    Označení TDCi přišlo se vstřikováním Common rail od firmy Delphi. V prvním roce výroby se vyskytovaly značné problémy se zadíráním vysokotlakých čerpadel, kterým nestačila mazivost v ČR běžně dostupné nafty. Než Delphi počátkem roku 2003 začalo dodávat čerpadlo z odolnějších materiálů, vyměnil jej Ford v záruce některým lidem i několikrát. U vozů vyrobených do roku 2003 si rozhodně zkontrolujte, zda jim bylo po tomto datu čerpadlo měněno. Vůz s velmi nízkým počtem najetých km by totiž mohl mít stále původní velice choulostivé čerpadlo. Připomeňme, že kovové špony uvolněné při jeho zadírání zablokují i vstřikovače, takže výsledkem může být dosti drahá oprava, navíc dnes už po uplynutí záruky.
    Pojem selhávání řídicích jednotek také není zcela přesný. Mondea TDCi vyrobená do data 15.02.2003 měla dvě řídicí jednotky – motoru (ECU) a vstřikování (EDU). Do 15.05 2002 byly vždy spojeny kabelem s pocínovaným konektorem. Rychlou degradací materiálu a zvyšováním odporu docházelo k různým chybám v komunikaci, blikání kontrolky žhavení, ztrátě výkonu. Od zmíněného data docházelo k nahrazování konektorem zlaceným (společně s oběma řidicími jednotkami, jejichž je konektor nedílnou součástí), a to jak ve výrobě, tak v rámci záruky. U vozů vyrobených do února 2003 si zkontrolujte, jak se věci mají. „Cínové“ jednotky totiž Ford měnil jen v případě problémů, nikoliv ploště. Vzhledem k tomu, jak drahé součásti to jsou, by bylo velmi nepříjemné muset je měnit po uplynutí záruční doby na své náklady.
    Od února 2003 již Mondeo TDCi není méně spolehlivé, než jiné motory se vstřikováním common-rail, snad jen hůře snáší nekvalitní naftu (atypická konstrukce čerpadla Delphi). Začátečníkům u tohoto motoru může vadit poněkud nestabilní volnoběh, s vozem takřka nelze manévrovat bez přidání plynu, motor při rozjezdech snadno zhasne. I tento problém dospěl k řešení, a to s příchodem emisní normy Euro IV. Vyšší vstřikovací tlak, jemněji rozprašující trysky a elektricky řízené turbo Garret GT 20 dohromady způsobují další citelné zlepšení odezvy a také daleko stabilnější volnoběh. Na českém trhu se takto modifikovaná TDCi prodávají až nyní, ale pro ekologicky citlivé západní trhy byl motor 2,0 TDCi v této úpravě nabízen již od poloviny minulého roku. Elektricky řízené turbo poznáte od pohledu, má místo pneumatického aktuátoru žebrovanou řídicí jednotku s integrovaným servomotorem.
    2003
    Motor: 1,4 8V, 1,6 16V, 2,0 16V
    Výkony: 50, 66, 81, 100 kW
    Konstrukční řada: PSA
    Aplikace: Fiesta, Fusion (1,4 8V, 1,6 16V/66 kW), Focus (1,6 16V/66 kW, 81 kW ve spojení s CVT, 2,0 16V), Focus C-Max (1,6 16V/81 kW, 2,0 16V)
    Motory z konstrukční školy PSA jsou dvou konstrukčních řad. Agregáty 1,4 8V a 1,6 16V jsou blízce příbuzné, mají společný blok. Dvoulitr je svébytnou odlišnou konstrukcí.
    Nejmenší a největší motor mají piezoelektrické vstřikování Siemens, které je v principu nejodolnější. Jeho vstřikovače se totiž objedou bez choulostivého hydraulického ovládacího mechanizmu (piezo-krystal má narozídl od solenoidu dost síly zavřít hlavní tlak), takže u nich mnohem méně hrozí závada nadměrného zpětného toku (přepadu). Na druhou stranu Siemens VDO jako jediný nemá žádný aftermarket, takže případné opravy spočívají ve výměnách celků a po uplynutí záruční doby by mohly být drahé.
    Motor 1,6 TDCi v obou výkonových variantách je vybaven vstřikováním CR firmy Bosch. Čerpadlo CP3 je opravitelné, vstřikovače jsou dostupné levnější v exchange systému, navíc systém sám je ve spolehlivosti dobrým průměrem.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.07  10:15

« Re:

Do Malý a Velký jsem svého času jezdil , tak bych ho možná poznal, v JL jsem byl kdysi asi jednou . 100 m za rondelem v Hrabůvce ? Tak to je buď u Broadwaye, nebo u Venuše , nebo u Mastona :-) Všechno docela dobrá štace !! :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.01.07  16:26

« Bez nadpisu

Ahoj DIME
    Mám to dovoz z D bylo tam najeto 123tkm a ted tam mám asi 134tkm. Mám to od dubna 06 a do teď žádný problém.... Jsem druhý majitel. Bylo to na nějakou firmuU domova sester to jsem nebyl já asi další chudák :-) Já skončil 100 za rodlem v Hrabůvce. A zajímavé nerozsvítila se žádná kontrolka. Prostě bez výstrahy to umřelo. >:D Ve Fordu mi řekli , že tohle už dlouho neviděli. Jak to tady čtu tak mám sto chutí to hned po opravě postavit do bazaru. Protože ještě jednou taková palba za opravu jdu si to hodit. Kolega mně ale varoval KUP SI TDDI je spolehlivější. Bohužel už se stalo. Jinak jsem s tím spokojen. Výbava slušná Akorát je tam dotyková navigace a ford na nás sere s mapami pro česko. A prý ani už nebudou. to jen tak na okraj je to mimo mísu. Jinak servis na tom zatím nebyl. Výměna oleje a palivového filtru hned jak jsem to dotáhl. Servis mi dělá ve Vítkovicích známý Jestli jsi z Ostravy možná ho znáš Marek Slizska. Dělal ve Fordu v JL a potom na Ruské Malý a Velký. a ted na sebe. Měj se Vilda
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.07  14:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Termostat

Ne Edo, pochopil jsi to dobře, to byl můj pokus o vtip a zůstal nepochopen. Termostat je o chladícím médiu, a to olej rozhodně nebude.
    Jak slyšíš ten vstřik ?
  • « 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 11.01.07  14:25

« Re: Re: Re: Re: Termostat

No jo ale to snad s olejem nesouvisi ne? Termostat je v chladicim okruhu a ten pouziva chladici kapalinu ... nebo sem snad neco nepochopil?? :shock:
    Mimoto sem menil motorek steracu ... mel uplne vymlacenou prevodovecku, protoze predchozi majitel nechal sterace mlatit do sloupku.
    V servisu si rekli o cca 10 tis. i s praci. To me "opet" nepotesili a trochu to prehnali. A tak sem si nasel motorek na eBay za 140 Euro a sam namontoval. Jedine prekvapeni byli torsen sroubky (hvezdicka), ale ty sly nastesti povolit i vhodnym imbusem.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.07  13:55

« Re: Re: Re: Termostat

...............já jsem myslel do motoru, do chladiče taky nešťourám, stejně chladí až moc :-)
  • « 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 11.01.07  13:52

« Re: Re: Termostat

:D >:D 8-s ... nalil? Doufam, ze to byl jen for, protoze do chladice sem nelil lautr nic a minuly tyden sem byl na prohlidce. Olej, filtr a palivovy filtr....
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.07  13:47

« Re: Termostat

Tak to jsi tam tutově něco špatného nalil, ne ?? Já už většinou řepkový nedávám, jedině slunečnicový a to nejlépe LUKANU .....
  • 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 11.01.07  13:21

« Termostat

Tak mi odesel termostat ...
    Pred cca rokem taky, takze to je snad v zaruce. Ale sem ted v Nemecku a nejsem si jistej jak postupovat, pokud by to byla zaruka. Nebojim se, ze si to vyridim (sem totiz dost hubatej :)) ale chci predejit nejakym nesmyslnym papirovym valkam a tak se ptam ... resil nekdo nekdy zaruku za hranicema?
    Dik
    PS: DIMe ... pravdepodobne mi take odejde brzy vstrik (uz 3.), ucho me bohuzel jeste ani jednou nezklamalo ... to jen tak pro uplnost :)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.07  12:21

« Re:

Ahoj Viliame . KLolik tam máš najeto ? Ke komu jsi jezdil na servis ? Jsi první majitel ? Nechcíplo ti to náhodou na 17. listopadu kousek od domova sester ? Tam teď někdy jsme nějaký Combi TDCi viděl nakládat ! To víš, takové věci už nemohu přehlédnout ! Jak jsem to viděl, tak jsem si hned říkal : další vstřiky . Petr promine .......
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.01.07  10:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozmer gum

Janerad:
    jsem takovej magor, že s tou kamerou jsem párkrát jel a spotík mám.Ale 2 Gb dat tady asi nepřipojím. Jinak souhlas s tím chlazením po 5 minutách to vaří a musí to chvilku klesnout tak na 200 km/h a pak to zas valit. Jinak po D1 ve 3 hodiny ráno 0km-200 km za 1 hodinu úplně vklidu.Kopce na max z kopce vyklusávat a není co řešit.V zimě kdy nejsou uzávěry. Není to zas taková střelba. Ono mít max výkon v 3800 ot a mít nevytočenou 6-tku je na prd. Mít max výkon aspoň 120 Kw v 4450 ot je lepší. Reklamoval jsem to u Forda že to neuchladím, řekli mi že to bude prevít vodní kámen.Výměna chladiče tak to mastím.
    Starý TDCi jak se tu píše taky dobrý :roll:
    PS: Na 1,6 dobrá tacho max. Taky můžu napsat 240 Km/h co mi to ukazuje z kopce ale tachometru nevěřím. Víc mě stejně omezovač nepustí. GPS je přesnější.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.01.07  09:07

« Bez nadpisu

To je super díky za radu ale mám to do prahy z ruky. Jsem z Ostravy :-(
    čerpadlo mně bude stát 19500,- je to repas a vstřiky 7.000 za kus, Tady je nejbližší servis ve Frýdku pan Sobek tuším. Ale známý mi říkal, že z cenou si nepomůžu , že je ještě dražší. Je to mechoš a něco mu už dával dělat tak asi ví voco go. Ale díky za radu. Já hlavně ať Mám na faktuře vše co se tam má dělat (čištění , proplachy, výměny atd) abych se případně měl čím ohánět kdyby se něco posralo. I když...... jak to tady čtu je to těžký a na dlouhé tratě. Ahoj Vilda
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.01.07  08:57

« Re:

Viliam:
    U Fordů je to drahé. Nech si to udělat v nějakém DELPHI servisu, odhaduji tak o 15-20 litrů méně. A příště dávej pozor co tankuješ. Tady kolem Prahy jsou 3 servisy, jeden na Kladně, druhý v Holešovicích a třetí v Malešicích.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.01.07  08:40

« Bez nadpisu

Auto začalo mít divný zvuk Nějak jsem tomu nevěnoval pozornost. říkal jsem si je chladněji.. Minulý týden jsem za jízdy slyšel z motoru takové divné zvuky kovové při akceleraci a otčkách přes 2000. tak jsem se otočil , že pojedu aměr servis a asi po 1 km mi to za udělalo podruhé motor chcípl a už jsem nenastartoval. Takže odtah. Servis Ford. Včera mi to vyčíslili na 63 litrů. jsem na palici. Ukazovali mi nějaké válečky z čerpadla, které měli být kulaté a byl z nich osmiúhelník. Nulový tlak na čerpadle. Maras. Musí prý vyčistit nádrž. veškeré potrubí paliva , commonrail výměna filtru čerpadla, vstřiků, protože prý budou *. No umylo mně. Měl mi to dělat kolega co dělal dříve ve Fordu ale řekl mi A´t si to nechám udělat ve fordu kvůli záruky. Jinak nafta různě Benzina. Jet, Aral.
    Vilda
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.07  16:29

Maverick:
    Chtěj na Tobě ušetřit, tak Ti cpou repasy. To bych odmítl.
    Navíc repasy jsou nedostatkové zboží a tos si tedy ještě pěkně počkáš...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.07  16:26

« Opravy vstřikovačů

My Lord,
    dle nejnovějších informací budou opravy zahájeny v únoru 2007.
    Je to prý velmi komplikované, vyžaduje si to nasazení nové zkušební stanice (1 vstřikovač se testuje 15 min., po opravě se provádí 30 min. kalibrace)
    Tuto technologii by měl rád kdekdo v Evropě, takže je tam asi tlačenice a tím se to zpozdilo...
    Zdravím DIMa >:D Jeho černé chmury byly opět posíleny dalším nešťastníkem.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 10.01.07  16:14

« Re: Re: Re: Re: Re: "Plavání"

Jo to je přesně ono.
    Bohužel je hezké, že mi auto sedí, když jedu rovně po dálnici. Maximálně ještě možná na německých silnicích. Na naše silnice to ovšem moc ideální není... :(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.07  14:15

« Prubezne hlaseni

Hi,
    prubezne hlaseni opravy:
    pocatek 12/06 - auto do servisu (oblak koure, za studena nepravidelne, kolem 1500ot./min cukani nebo chcipnuti, za tepla vse OK, najeto 80k, zarucni oprava)
    12/06 - nova kalibrace, objednany vstriky (levnejsi, jeden za 4.5k)
    pocatek 1/07 - dalsi kalibrace, vstriky nedorazily, cekani na dalsi kalibraci
    dnes - moje excitace v servise (vstriky ani nova kalibrace v nedohlednu), zavolal jsem si do Hale, pocatkem pristiho tydne si osobne vezu auto na diagnostiku a se vstriky sup na stolici. Muj prodejce bude akceptovat zavery z Hale.
    Dalsi novinky budu poctive hlasit.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.07  11:26

« Re: Re: Re: Ojjjj

Jo, tak to je klasika . trysky , čerpadlo, rozvodná lišta.... Který servis a hlavně jak vybavený servis to testoval ? Pokud už vím, tak ta lepší diagnostika otestuje každou trysku na procentuální opotřebení a taky samostatně čerpadlo........ Klasická servisní diagnostika pouze vyhodí chybu ve vstřikovacím systému...........alespoň tak jsem to viděl já.
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 10.01.07  10:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozmer gum

Jsem proti hecování a flamu. Nebo se toho flamu fakt zúčastním, přestože dosud se držím, co to jde, abych nekomentoval Brno-Praha za hodinu a podobně.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.07  09:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozmer gum

Tak tak, proti max. nic nemám, s 1.6 starým mondíkem jsem měl rekordy tacho 215 na letních a 210 na zimních, ale z kopce a s větrem v zádech :-)
    Ale jet s 5ti kvaltem naftou po D1 rychlostí 220 víc jak dvě minuty, to chci vidět :-)
    Natoč, to,
    Nabízím stovku za minutu, max však 300,-
    Prosím někdo se přidejte, ať se machr hecne a natočí to, vážně bych to chtěl vidět :-)
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 10.01.07  08:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozmer gum

Janerad:
    Myslím že je to možné, výkon motoru se zvýšil pro tuto rychlost dostatečně a pokud si při úpravě zvolil možnost úpravy s preferováním maximální rychlosti, tak proč ne. Pouze bych chtěl vidět, jak by to někdo držel víc jak několik vteřin či málo minut. Motor se musí hodně přehřívat a opotřebení musí být neúnosně velké... Přeci jen by to měl být pouze 5-ti kvalt a otáčky musí být hodně vysoké (na tento motor).
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.07  08:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Rozmer gum

Tech tvych 220 na cele D1 bych chtel videt :-)
    Ja dam tacho 220 max. na rovinkách z Brna do Bratislavy, 225 tacho v Maďarsku po rovince z kopce do Budapešti, nebo někde občas v Německu.
    Nechci se moc přít, ale se starym 2.0 TDCI byť s nejakym chiptuzingem si moc fandíš :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.07  08:36

« Re: Re: Re: Re: "Plavání"

Na 18" má auto daleko citlivější řízení, každá podélná nerovnost, koleje, sklon silnice táhnou do strany. Protože silnice je téměř vždy nakloněná na stranu, auto se musí pořád řídit. Je to normální. Nejdřív jsem z toho byl také na větvi, ale za chvíli jsem si zvykl a spíš si lebedím, jak to sedí.
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 10.01.07  08:05

« Bez nadpisu

Viliam, ruman:
    No pokud mu odešlo i vysokotlaké čerpadlo, tak se mu uvolnili špony které zničili vstřikovače takže to vydim na totalku. K čerpadlu a vstřikům samozřejmě ještě vyměnit i potrubí, atd. No není to veselé, tady se těžko něco ušetří.
    PetrT:
    Spíš by mě zajímalo, jestli už náhodou někdo neví, jestli už začali v tom Hale dělat ty opravy vstřikovačů. Mě zlobí jeden vstřikovač už několik týdnů, v 1800ot/min auto cuká, při velkém výkonu se přepíná do nouzového režimu. Toto je standardní vada opotřebeného vstřikovače, proto bych rád využil pouze opravy, ne výměny celého vstřiku a něco ušetřil. Nevíte náhodou?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…