FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto pepek

pepek 09.09.07  17:32

« Re: Výměna žárovky

Speciálně u polokutilova auta bych ten šroubek odstranil, aby se tam aktér mohl dostat a snad by se mu po zásahu 20 - 25 kV trochu rozsvítilo a třeba by mu to pomohlo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.07  15:42

« Re: Výměna žárovky

Zřejmě kutilova sláva dorazila až do forda, tak tam kvůli němu dali extra krytku, aby se nesnažil vyměnit si výbojku někde na silnici.

Ford (a nejen ford)nechce, aby se lidi sami vrtali v reflektoru, do kterého jde vysoké napětí. Proto si nemůžeš sám vyměnit ani H1 v dálkovém světle. Já na tom nevidím nic nepochopitelného.

To není chyba, nebo konstruční nedostatek, to je úmylsná vlastnost.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 09.09.07  15:25

« Výměna žárovky

To martin.z: Já mám ale šroubek na krytu H1 a xenonu, až na reflektoru ;-) . Až to budu mít vyndané, tak to nafotím.
  • 00 Reagovat !

foto cja

cja 09.09.07  15:03

« 5% MEŘO v naftě

Oficiální vyjádření od Forda k otázce naší nové nafty bylo - zasláno dealerům - že do 5% MEŘO by to nemělo mít vliv na motor. Potud informace, která se ke mě dostala od vedení pobočky Ford u nás. Takže pokud čerpací stanice a rafinerie se budou chovat zodpovědně a nebudou tam toho dávat o kbelík víc, tak bude vše v poho. Toliko můj optimismus.
  • « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 08.09.07  21:50

« Re: vymena zarovky

RADEK1, cja:

Měli bychom těm našim lepším polovičkám zkrátit řetězy od kuchyně. :o))

Jinak s tou černou barvou - je na Mondeích krásná. Normálně Vám ji i závidím, já mám tmavě modrou metlu a ta se špiní taky svinsky, akorát že i kdybych ji leštil třeba kůží od špeku tak ji nebudu mít nikdy tak pěknou, jako kdyby to byla černá.

Tak laskavě přestaňte nadávat a neloudejte se s tím chlastem. :o))
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 08.09.07  21:36

Ok, ale předchozí Mondík ve stříbře byl na údržbu lepší. Hm a pít už není co páč mi žena všecno vypila :-) :-)
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 08.09.07  21:30

No já dopíjím zbytek burčáku a pošilhávám po rulandě 03. Červené jsem manželce zakázal ,protože to slopala s colou jak vodu to byl můj portugal :-)! Re DR:Jinak s tím srazem by to bylo fain .
    Re:cja černá je černá krásnější barvu nenajdeš. sice se kur...ky udržuje ,ale když to vyleštíš je to cumel :-) Ne?
  • « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 08.09.07  21:27

DR:
    Představ si - já neodolal a kliknul - a žiju!!! Udělals mě lepším člověkem!!! :-)
    Ani jsem nespadl ze svojí PC židle "f kůži" (ale není na hlínách a nemá metlu). :o))

Máte to moc pěkně nachystané tu akci, to jako jo, super program, všechna čest!

I toho pozvání si vážím, díky. Ale musím na sobě ještě zamakat, víš? Kliknout už mi jde... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 08.09.07  21:04

jo takze za to muze kutil! :-) Vzpomente na obecnou skolu tu scenku s tim varovanim o zamrzlem zabradli a radeji nepiste o castech auta na ktere neni radno sahat, protoze jsou taci jako ja, kteri maji pak problem :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.09.07  21:03

TomanGHIA: právě pro martina byl ten článek bohužel tak nějak s křížkem po funuse :-(.
    Ale když už jsme u toho klikání, 22.9. pořádáme spolu s focusáky v pardubicích sraz. [odkaz] Nechceš se stavit na kus řeči?
  • « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 08.09.07  21:01

martin.z:
    Jasně, že když mi prdne žárovka v noci, je problém. Když se mi to stalo na předchozím autě kousíček od domova, tak jsem si zapnul mlhovky, at' vypadám jako ne-motorka (nemotora :-) ). A jel jsem opatrně ten kousek k baráku, kde jsem si to opravil. Bylo to taky o víkendu.

cja:
    Jsem ateista, díky bohu! :-) A žena mi s tím vínem pomáhá, taky mám nějakou kondici, žena má víno taky ráda, ředí si ho Colou půl na půl...
    NJN, znalkyně :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 08.09.07  20:55

TomanGhia : ... zítra je kostel, co na to lidi :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 08.09.07  20:52

jak tak koukám na ty naše fotky aut - nějak nám vládne černá - že by nějaký smutek :-)
  • « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 08.09.07  20:52

RADEK1:
    Burčák už není :-)

A jelikož jsem byl dnes ve sklepě pro brambory a v rohu na polici jsem uzřel tu zaprášenou flašku Vavřineckého, tak ji zase zítra po cestě do sklepa (třeba pro zavařeninu? :-) ) zase odnesu (prázdnou) zpátky.

Asi jsem dost out, že v době burčáku piju víno. A nejen tím... ani xenony totiž nemám... :-( Co s tím jenom udělám... tak když už mě Jozef má za závodníka, tak já image tvrd'áka a hustého stylového borca podpořím třeba tím, že se vzepřu metrosexuálům a přestanu se holit. :o))
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 08.09.07  20:47

to martin.z: zdravím ten pochybnej návod jsem psal já, omlouvám se :-) , ale bylo to jen velmi orientační jako reakce na problém , mě to přišlo jednoduchý - navíc jsem to dělal dle manuálu k autu - viz rady pro svépomoc (vozím sebou)- teď co mám xenon, tak mám smůlu, a šroubky jsem nikdy nepovoloval - to prásknu - to psal kutil >:D - že tam má šroubky - nic ve zlým Kutile
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 08.09.07  20:47

to toman:

no ono mezi nami kdyz ti prdne zarovka o vikendu v pul sedme vecer kdyz se zacina stmivat, potrebujes s autem jezdit a servis v tuhle dobu sci-fi, tak je to pomerne motivujici k tomu si to vyresit sam.
    Ne ze bych byl uplnej pedant ale jezdim s jednim sviticim svetlem nerad i ve dne kvuli policii (vazne nerad si delam problemy uplne zbytecne, kdyz mam furu tech kterym se vyhnout neumim) a v noci mi to vadi jeste vic, pripadam si vic ohrozeny, spletou si te s motorkou, jenze si o chlup sirsi...
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 08.09.07  20:43

Ne svatovavřinecké :-) Nyní se pije BURČÁK příteli :-) :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 08.09.07  20:39

« Re: tempomat

to DR: souhlas, dřív jsme točili švihadlama a dneska je to téměř faux paux, ale co naděláš, výbava v autech bude stále bohatší, a s tím doplňováním výbavy máš pravdu - je to věc názoru
    to Kutil: né kvůli mě jsi ten volant rozdělávat nemusel - co kdyby ti ustřelil hlavu :-)
    Xenony ve velkém technickém průkazu zapsány nemám - ptal jsem se leasingovky - a tak jak je to na Slovensku - bože chraň královnu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 08.09.07  20:19

martin.z:
    Gratuluji. Muži by měli umět vybírat pouze ty dobré cesty... :o))

DR:
    Po pomoci, jíž se Martinovi dostalo díky kliknutí na Tebou odkazovaný článek jsem na chvíli zcela seriózně zakoketoval s myšlenkou ohledně sebezdokonalování svého bytí, konkrétně jsem pomýšlel na vytěsňování PŘEDSUDKŮ ze své mysli. :o)))
    Avšak abych dostál svým slovům, a sice těm, že s prasklou žárovkou vždy jedu do servisu, tak jsem se zase vrátil na zem.
    (Žertuji, neber to zle, tak to nemyslím, naopak!)

Pouze jsem rád, že se diskutuje už i o víkendech (více Jozefů, pepků, tempomatů a milenek, potažmo prasklých žárovek) a s nadhledem, neb mi málem odpoledne v ústech to Svatovavřinecké po Jozefově příspěvku zhořklo na ocet. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 08.09.07  20:00

:-))) no snad je to na dobre ceste :-)
  • « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 08.09.07  19:58

martin.z:

No, myslím, že dost lidí tady spíše zajímá to, jestli jsi nakonec dojel do cíle své cesty a jestli ta cesta splnila svůj účel... :-)

Anebo to nakonec kvůli té žárovce byl jen ten výlet, kdy člověk už nemá pořádně do čeho píchnout?!?! :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 08.09.07  19:49

to DR: do pr.dele, jo pomohl, jen jsem ho mel mit predtim..
    Z navodu je mi to uplne jasny, ty packy ktery bejvalo stacilo vytahnout sem videl jenze ja vysrouboval srouby takze jsem si opravdu rozsteloval svetlo. A plastova mrizka chladice tam opravdu byla nandana uz predtim spatne a ja ji tam stejne pak po demnontazi vratil.
    No nic, pro priste uz je mi to jasne :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.09.07  19:35

martin.z: tenhle [odkaz] návod by ti nepomohl, nebo to máš u tvého auta jinak?
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 08.09.07  19:28

panove nedavno tu nekdo, snad kutil, psal jak se meni u mondea zarovka. Me to zustalo tak nejak v povedomi a samozrejme hned dnes mi zarovka rupla, tohle se dle zakona schvalnosti nikdy nestane kdyz clovek jede treba na vylet a nema poradne do ceho pichnout, ale musi se to stat napr. kdyz spechate za roztouzenou milenkou :-)
    Tak jsem otravene otevrel haupnu a jel podle popisu co tu byl v diskuzi. 1)sundal jsem mrizku chladice, ktera nahore drzela jen na dvou plastovych cvokach, dole kupodivu na nicem (mozna tam uz byla spatne nandana, nevim)
    2)demontovat svetlo, to drzelo z boku jako od chladice na dvou hvezdickach a zvrchu na jednom metrickem sroubu 8-ce(samozrejme chapu ze nemuze byt vsude stejna hvezdick anebo vsude stejny sroub aby to nahodou obsluha nemela o neco lehci a nepotrebovala k vymene kompletni sadu naradi!!!).
    Potom cely svetlomet vycvaknout z konektoru, jit s nim mimo auto, vytahnout konektor patricne zarovky, vyndat ji a vymenit.
    Az potud jasne. Ale v popisu ktery tu ten nekdo psal bylo doslova napsane, ze svetlo se neda usadit zpet jinak nez do jasne a exaktni polohy.
    Tak tady uz jsem nejak sjel ze spravne cesty..
    Kdyz jsme tam svetlomet vracel tak jsem zjistil, ze obe hvezdicky z boku maji sisate diry a to samy sroub nahore takze svelto muzete usadit s obrouvskou vuli tak ze treba mezi naraznikem a svetlometem je 2cm fuka a tim padem jsem si jistej na 100%, ze svetlo jsem rozsteloval!
    Dale jsem pri montazi plastove mrizky chladice ji nebyl schopnej jakkoliv ukotvit na ty jeji packy dole k narazniku takze jsem ji tam vratil tak ze opet drzi jen nahore za ty 2 plastove prichytky a i pri zavrene haupne s ni jde za spodni cast zvedat nahoru o nekolik cm!!
    Vysledek vymeny zarovky byl ten, ze sem mel za-srany ruce jak prase, rozstelovany svetlo (a asi budu muset stejne do servisu kvuli serizeni)a zkazena nalada co je to za system jak u nejake detske hracky.
    Takze muj nazor je ze zlata vymena zarovek u koncernu vw at uz passat nebo fabia.
    Pokud to tedy nekdo z vas u mondea delal a vi co jsem udelal spatne, tak cekam komentar at se tomu priste vyhnu..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.09.07  19:22

« Re: Ještě jednou xenony

Jozef0351: jak vidím, nejsem sám, kdo má pocit, že buď neumíš číst, nebo nerozumíš dostatečně dobře česky.

Tady [odkaz] jsem přece zcela srozumitelně napsal, že :

Prakticky nikdo, kdo si namontoval xenony dodatečně, nemá namontované zákonem vyžadované ostřikovače světel a automatickou regulaci sklonu ...

Proto__musí__před__STK__měnit světla. Ne proto, že má dodatečně namontované xenony, ale proto, že je má namontované v rozporu se zákonem. Kdby namotoval i ostřikovače a regulaci sklonu, nic by měnit nemusel a ty xenony by byly zcela legání.

Jestli ti to pořád není jasné, nech si to od někoho přeložit do slovenštiny.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 08.09.07  19:12

TomanGHIA:
    Pěkně jsi to shrnul a vystihnul.
    S Josefem není možno diskutovat, už jsem si to sám také zažil. Toho vysloveně baví být v opozici proti jakémukoli relevantnímu názoru... :no:
  • « 00 Reagovat !

foto pepek

pepek 08.09.07  18:28

Milý Jozefe, ty a polokutil jste opravdu perfektní mezinárodní dvojka. Vás aby člověk pohledal jak jehlu v kupce sena. Pokud DR napíše, že dané xenony nelze na auto beztrestně domontovat, protože je to v rozporu se zákonem, tak je to pravda. Na trhu může být tisíce doplňků, ale pokud nesplňují homologační rozhodnutí, tak nesmí být pevně umístěna na autě. Pokud si nějaký dovozce zajistí kompletní sadu xen. světlometů s automat. výškovou regulací a systémem čištění a výrobce u této konkrétní sady svolí s její instalací na určitý typ vozu a projde toto zařízení homologačními zkouškami, tak si tuto sadu bude moci na auto nechat domontovat kdokoliv, ale na 99,99% to bude muset být provedeno ve stanoveném servisu, aby celá sada splňovala homologační podmínky. V případě, že toto někdo splní, tak s tímto kompletem bude moci jezdit po pozemních komunikacích na území ČR. Kapišto?
    Do dokladů se nic takové v ČR nezapisuje, jen pokud by se zvětšila hmotnost, rozměry.....

btw. polokutile, nestarej se o auta, se kterými jezdím a o jejich fotky. Já, oproti určitým úchylům, se nemusím předvádět a vytvářet si o sobě a svojí neschopnosti v oblasti aut vlastní web.
  • « 00 Reagovat !

foto g-m

g_m 08.09.07  18:21

Jozef0351:
    Já bych Tě opravdu nerad urazil či se Tě nějak dotkl otázkou, jestli vůbec umíš číst...
    ( Nicméně ta otázka ze nabízí... :-) )
    Tedy Tě požádám, aby sis přečetl debatu níže, resp. můj dotaz na PetraT ohledně MEŘO a následně jeho odpověd'.
    Dočteš se, že EU nezajímá, jakým způsobem se ty 2% MEŘO a zbylých 98% směsné nafty "udají" do nabízené nafty.
    A protože v kapitalismu funguje zákon nabídky a poptávky a zákazníci budou jistojistě poptávat i naftu bez MEŘO, tak jim distributoři čistou naftu nabídnou, ale zřejmě za vyšší cenu. Trh si to vyřeší sám.

Takže vůbec nejde o nějaké vyjímky pro V-power diesel, nebo o tankovací turistiku na Ukrajinu.
    Zkusím to jednou větou - prostě bude nabízena nafta bez MEŘO a nafta s MEŘO kde bude té řepky více, aby distributoři mohli vykázat Burseekovi to, že s prodejem "x" litrů nafty bylo prodáno "y" litrů MEŘO.
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 08.09.07  17:06

DR:
    Zamysli sa čo si napísal. Nie si náhodou právnik alebo politik?
    "Ne proto, že má dodatečně namontované xenony, ale proto, že je má namontované v rozporu se zákonem"
    Pripomína mi to Hlavu 22. Tie xenony si môžeš kúpiť, ale si ich kúpiť nemôžeš lebo nespĺňaš zákonné podmienky.
    Samozrejmé že spraviť sa to dá ale obávam sa že ti to musí niekto zapísať do TP. Policajta asi nebude zaujímať či máš ostrekovače a autonastavovanie svetiel ale či máš razítko. Ako keď máš ĽPG tak ho nezaujíma kadiaľ máš vedené trubky. Otázka je či sa xenony do TP píšu pri novom aute. Ak nie tak nie je problém. Pri Mondeu to nikoho nenapadne kontrolovať na ceste. Ja som v sarom aute mal zapísanú každú prkotinu a množstvo výnimiek.
    U nás už nie je TP a OTP. Máme lej jeden doklad kde je napísané všetko. Je to naprd ale musíš so sebou nosiť veľkú poskladanú plachtu.
    TomanGHIA:
    Nepoznám presne tú smernicu EU ale pochybujem že V-Power a spol. budú mať nejakú výnimku. Slovensko k tomu pristúpilo, pred rokom, Česko teraz, Nemecko možno už dávno. Najneskôr keď vyprší termín. Ten nepoznám ale potom už naftu bez biozložky kúpiš iba na Ukrajine. Ale naozaj s tým u nás nie je problém. Možno 1 % ľudí kupuje drahú "dovozovú" naftu a nikto sa nesťažuje a ani nepoznal že sa niečo zmenilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.09.07  09:33

cja: tak nějak, on každý to dodatečné doplňování výbavy vidí trochu jinak - podle toho, na co má peníze, jak je šikovný a jak moc po daném prvku výbavy touží. Protože realizovat se dá prakticky cokoliv, je to jenom o čase a penězích. A jak si člověk na některé hračky zvykne, tak se pak bez nich nechce obejít. Pohodlnost je sviňa.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.09.07  08:20

Rozebral jsem volant a je tam 8 drátů. 2 na klakson, 4 na airbag (zřejmě dvoustupňový) a 2 na tempomat. Řešil jsem podsvícení volantu, jde to, ale svítilo by to pořád. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 08.09.07  07:20

to DR: jasně, ale ta výměna volantu s airbagem asi nebude zase nic levného, a ta příprava z výroby, taky nebude asi příliš častá - a v ST TDCI tempomat byl , ale byl to vlastně poslední model - přišel až úplně na sklonku kariéry - na druhou stranu, bez tempomatu se dá docela vydržet(pokud v ST200 nebyl) - hlavně v ST 220 :-)
    A u těch ojetin - zkrátka bych hledal tak dlouho až bych našel a nebo vzít něco zajímavého, na kterém některé hračky oželím ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.09.07  23:55

radek, cja, martin.z: tempomat v MK III - V se dá taky doplnit dodatečně, pokud má auto z výroby přípravu - pak stačí osadit volant s tlačítky a aktivovat to v ŘJ. Jenom to narozdíl od VW group prakticky nikdo neumí a aktivaci v ŘJ musí provést autorizovaný servis, protože nido jiný nemá WDS.

Souhlasím, že je jednodušší koupit si auto s továrně namontovanými doplňky. Jenomže u ojetin se dodadečná výbava jaksí už přiobjednat nedá, navíc ne všechno se motovalo do všech modelů. Konkrétně právě tempomat jsem si do ST200 musel namontovat neoriginální, protože ford do STčka tempomat prostě nanabízel :-(.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 07.09.07  22:46

to kutil: ok , tak to bylo bohužel vždy, že tovární doplňky jsi tvrdě zaplatil viz norm nárazník vs, nárazník ST , někde v diskusi to bylo a vím, když jsem se ptal co stojí ten můj ST design, tak mi bylo řečeno okolo 17k bez laku a mřížky - na druhou stranu pokud jsou doplňky od automobilky, tak nemáš problém s homologací, jsou udělány celkem poctivě, odzkoušeny atd. takže je to zase jenom o osobních preferencích - ostatně jako ve všem
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 07.09.07  22:10

To lordmystic: Jezdil jsem s firemním autem, kam byly dodělávané xenony. Do klasické paraboly byla osazena výbojka a k ní připojený měnič z Renaulta. Cena za 2 žárovky a 2 měniče 2500,-Kč. Protože jsem v autě nechtěl toto řešení, koupil jsem nové auto s xenonama z výroby. Hlavní rozdíl je v tom, že originál xenon má mnohem menší průměr zdroje světla, xenon má před sebou čočku takže silnější zdroj světla vychází z menší plochy. Ale i některé reflektory s halogeny už mají čočky. Čím menší plocha světelného zdroje, tím menší oslnění. Ale pro čočku musíš světla víc čistit, protože stačí malé zašpinění a reflektory svítí mnohem míň. Proto ty ostřikovače. A teď k tomu automatickému naklápění. Dříve se používal systém, kdy se stále xenony nakláněly podle jízdy vozidla, aby neoslňovali protijedoucí. Dnes se ale dynamické nastavování nepoužívá, používá se pouze statické nastavení podle zatížení vozu, takže xenony opět oslňují. Ale určitě vestavba xenonů nemůže stát 100tis. Zkus se podívat na tohle [odkaz]

Ale je zajímavé, že když mám originál xenony, tak na mě bliká mnohem víc řidičů než když jsem jezdil s těmi nepovolenými. 8-s

To cja: Problém je v tom, že si každý dolněk nechá automobilka hodně přeplatit. To už je zlodějina. Kdyby nabízeli doplňky v odpovídající ceně, tak by nebyl problém s dodělávkami doma.

Stačí se podívat na rozdíl halogeny a xenony a uvidíš, že rozdíl výrobních nákladů je tak do 3000,- na auto. Musíš dodat čidlo zatížení a 2x měnič. Bohužel obchodní politika ti xenony nabídne za 30000,- tedy 10x tolik. Je otázkou co bude dál, protože se již začínají používat LED diody do předních světel a ty jsou určitě technologicky a výrobně mnohem levnější jak stávající řešení.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 07.09.07  21:48

to martin.z: vím o tom, ale myslel jsem to spíš na Forda - stejně tak DVD, navigace - vychází potom levněji, ale jsou věci, které je lepší nechat odladit automobilku :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 07.09.07  21:46

je to asi věc názoru, ale z výroby , potažmo vývoje má auto vyvážené vlastnosti - aerodynamiku, jízdní vlastnosti, výkon atd.
    při zásahu , většinou né příliš odborném - obzvláště v českých podmínkách(v obecné rovině) - dochází většinou k narušení těchto vlastností - vím dostávám se na tenký led a příznivci tuningu se do mě pustí , ale myslím si, že Mondeo MK 3-5 není zrovna potřeba něčím dokrášlovat - kromě továrních úprav od Forda a velkých kol,možná čipu motoru
    navíc tuningové díly na Mondeo - možná německý Wolf - moc nejsou - Mondeo bylo vnímáno, proto radikální změna designu - jako auto pro starší manažery(nevěř nikomu přes 30 jak praví klasik) a chtěli se dostat k mladší klientele, tak došli ke kinetickému designu - předtím new edge - mě osobně se více líbí to co mám, ale na nové si asi časem zvyknu
    navíc si myslím . že Mondeí nejezdí zdaleka tolik jako Passatů nebo O1 a O2, takže o to odlišení ani tolik nejde
    čip - dle mne je věcí osobního rozhodnutí, a pokud k tomu člověk dojde po zvážení všech pro a proti - není důvod do toho nejít - já bych do toho nešel - mě můj motor se svými parametry pro české silnice stačí - ale jak píši je to věc názoru a nechci nikoho prudit
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 07.09.07  21:30

to radek, cja:

s tim tempomatem to neplati vsude, u koncernu skoda, vw je jeho dodelani naprosto bezproblemovy, ty auta maji tu schopnost tempomatu vzdy a dodelava(meni se) se jen packa s jeho ovladanim za obycejny blinkr+se ridici jednotce ta funkce zapne.
    Dokonce je levnejsi ho dodelat dodatecne nez koupit auto s nim z vyroby, stoji to kolem 7kkc
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 07.09.07  20:10

máš pravdu opravdu nechat dodělávat systémy jako ESP, tempomat, nebo xenony je asi blbost. nesouhlasím však s tebou ohledně tuningu proč se na ty naše fešáky nehodí ? mě dokonce mrzí ,že se těžko dají sehnat nějaké tuningové dílce na mondeo. nechci z toho mít nějaký ,, vytuněný dělo" ,ale sem tam něco pro zkrášlení či odlišení proč ne?
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 07.09.07  18:54

Kamarád si nechal na Mondeo dát xenony od dodavatele z druhovýroby- jezdil oslňoval no a nakonec mu to poškodilo elektriku - hřálo se to a měl vystaráno - myslím, že pokud není dodáno z výroby je nesmysl se tím vůbec zabývat - nejenom xenony, ale jsou tací co chtějí dodělat tempomat, ESP a ta přestavba bývá nesmyslná - lepší se podívat po jiném voze a nebo nechat nakonfigurovat již při koupi nového auta - jedinou vyjímku tvoří.... tuning - ale ten se snad na ty naše fešáky ani nehodí :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…