FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 25.10.07  11:39

« Re: Turbohadice

WINDIESEL : To už bys mohl pomalu do Pejhřimova, bo to svět ještě neviděl : 180 tis km, TDCi....!!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 25.10.07  10:36

« Re: Az se zima zepta..

tak uz mam taky prezuto, z lonska mam Semperit Speed Grip. Vloni celkem uspesny v testu, letos uz moc ne, ale na to jezdeni do prace Most-Kralupy v pohode staci.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.10.07  21:48

« Re: Občasné problémy se startováním

lordmystic: Kdybys nahodou premyslel o 18", tak dej vedet. Budu ty svoje prodavat neb se mi nelibi jejich(vesmes obdivovany) design a chci jit do neceho tvarove jednodussiho. Cenu dam pod cenu:)
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 24.10.07  20:56

Jó, vadné čidlo vačky, tak to je nejčerstvější zpráva o stavu mého vozu... :-). Dnes jim ho poslali, tak zítra je to prý pustí dál (zařízení Delphi v PASu).

Dá se to čidlo nějak poškodit při výměně kladky řemenu a spol? Od té výměny mi to začalo...
  • 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 24.10.07  19:47

« Turbohadice

Tak, chlopi, 180000 km, jsem čerstvě zpět z Francie a vstřiky stále původní, DIMe >:D .
    Zato turbohadice praskla, velké hučení při větším sešlápnutí plynu zprava z prostoru motoru (pohled řidiče) a škubání, hlavně do kopce ztráta výkonu. Prý velmi obvyklá závada nad 100000 km.
    Po výměně (v Hale, mění až 3 hadice denně) vše ok. Tak zdravím.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 24.10.07  10:33

to lordmystic: vstřiky určitě nebudou v nejlepší kondici, auto má najeto 135tkm, mám ho od 107tkm, dělali mi jednou kalibraci vloni a nevím jestli první majitel se vstřikama něco dělal. Ta kalibrace byla asi vynucená tím, že přečerpávali naftu z nádrže a zpět při výměně plováku, dlouho nebyl měněný filtr ... Žádné pozitivní věci. Nejbližší servis je Sobek ve FM, kolegovi dělal minulý týden vstřiky a čerpadlo, celkem za 35000,-. Jinak mi ale auto nekouří, nepadá do nouzového režimu při plné zátěži...
    Jen volnoběh občas zakolísá, ale výhradně při jízdě. Když zastavím, ustálí se na cca 750ot/min. Při jízdě je na 1000ot/min, na dálnici 1250ot/min., prý je to normální, SW řídí volnoběh podle otáček, aby se aspoň trochu při řazení šetřila spojka.
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 24.10.07  08:44

oleowr1: No tak to může být čidlem vačky, tak jak jsem si to myslel já, ale stejně jsou to načaté vstřiky, tak jak jsem to měl já... :(. Tohle se děje téměř na každém TDCi co znám, za vačky bych moc neutrácel... Oni totiž často detekují vadné čidlo vačky, ale není to ona, i v Hale se u mě takhle sekly, ve Volyni v servisu také.

Krkovicka: No a až se zima zeptá, tak to bude problém, mé total sjeté letní gumy už toho na sněhu moc nepoberou. Ještě že jezdím teď poslední dobou co jsem se přestěhoval do práce jen po městě a stejně to mám pěkně z kopce... :(. Ale dojedu ještě přijatelné zimáky a příští rok jdu na nákup jak letních, tak zimních, uff i 17" ráfky na letňáky, takže to bude za rok pořádná darda...
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 23.10.07  17:03

To DIM: Po Rudné nejezdím, dělám v Dětmarovicích a bydlím v Karviné, ale nerad bych přidal další křížek k cestě Karviná - Bohumín..., je jich tam poměrně dost.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.10.07  16:18

« Az se zima zepta..

Tak jsem prezul. Sundal jsem totalne sjete 18" a nasadil zimni alu 16" jeste s lonskyma gumama. Planovane letistni hratky jsem posunul o tyden, nebot jsem naznal, ze nebudu k.urvit jeste pomerne zachovale zadni gumy ke kterym na leto jenom dokoupim nove dve predni.
    Ted tedy jezdim na 2roky starych ContiWintercontact nebo tak nejak a je to celkem velky rozdil. Zmeklo rizeni, snizila se spotreba (zrejme vic z duvodu trochu mensiho polomeru nez z duvodu mensich odporu), pokazil se ymic (16" alu vypadaji vazne malicky obzvlast v kombinaci s STkitem), na mokru to jde cca o 20km/h mensi rychlosti do smyku, huci to..

Takze pristi tyden na letisti je dohobluju a dam tam nove DunlopM3 od kterych si slibuju vic.

A jak vy ostatni? Co odpovite, az se zima zepta??
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.10.07  15:24

M.Leky : kouřivost při startu dělá snad EGR ventil.... anebo všakužvíšco :-)

Mě se někdy zabílí za autem hodně, někdy vůbec.....

A stejně si myslím, že ještě rok to - zase - nevydrží......
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.10.07  15:21

...jo, 15 km do práce , tak nějak to mám taky. Jenže až tě na Rudné při první námraze na mostech sundá nějaký spěchálista, tak je Favorit málo......
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 23.10.07  14:49

Bohužel, spolehlivost každého zařízení klesá s počtem prvků v zařízení se nacházejících (pokud nejsou duplicitní nebo i triplicitní záložní prvky). Je mi to líto, ale pokud se týká jistoty, že ráno nastartuju a bez problému zajedu 15km do práce, tak větší jistotu mám se stařičkým manželčiným Favoritem než s 5-ti letým Mondeem. Na těch 15km je mi v podstatě jedno, jestli to topí, má klimu, elektrická okna atd. Já jen potřebuju vyjet z domu a za 20min. si pípnout začátek práce na turniketu... Stará 120-ka mě nevyšplouchla nikdy, v Sieře mi jednou zamrzla nafta (byla sice levná, ne však zimní), Favorit dojel vždy včas, Mondeo x-krát pozdě (x<10) kvůli palubce a čidlu otáček vačky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.10.07  10:45

Pri staru mi problikne kontrolka asi zhaveni a ESP a zakouri se z vyfuku.Jen kdyz je to opravdu studene.Nekdo to tu uz myslim psal.Ja to ted nemuzu bohuzel najit.Vsiml jsete si toho nekdo,mate to taky?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.10.07  10:34

To mi dělalo 2,0 TDCi docela běžně....nějvíce třeba po zastavení u pumpy a pod. Stačilo vypnout zapalování počkat pár sekund a potom už to naskočilo bez problémů.......Elegantní ....auto co mělo stát skoro milion ....:-)
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 23.10.07  09:26

« Občasné problémy se startováním

Nějak to tady zamrzlo!? Začíná zlobit startování, dnes ráno chytl motor až napodruhé, zimou to není, protože se to už párkrát stalo i na teplém motoru po půlhodině stání před obchodem. Rozbliká se při tom žhavení. Přesně stejně to začalo vloni na podzim, vyměnili čidlo otáček vačky a byl klid. Doufám, že čidla mají u fordů větší životnost než 1 rok a cca 20tkm.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 20.10.07  21:28

« Re: Přezutí na zimu

krkovička: nevím jestli to nebude spíš o lyžích - abys pak nemaloval čerty na zeď >:D
  • 00 Reagovat !

foto hil

hil 19.10.07  11:12

« Po 3 týdnech na začátku

Tak jsem po 3 týdnech, co mám auto v servisu, zase na začátku.
    A navíc je vše v režii FMC Praha.
    Nejdříve nařídili pouze vymontovat a poslat trysky do PASu. Jedna tryska vadná. Přišla nová tryska. Dnes ji tam namontovali a je to to samé. Takže teď se čeká, až FMC povolí převoz celého auta... Vypadá to nakonec i na to čerpadlo.
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 18.10.07  19:57

« Re: elektronika

Mě se denso začalo kousat někdy před rokem a to vždy,když jsem po něm chtěl moc úkonů. Např když hráka mp3 a příjímal tel přes BT ,které je na denso připojeno tak prostě zamrzlo. A to tak že nešlo vypnout ovladačem volume a ani když jsem vypnul motor tak si hrálo vesele dál.Dle servisu nemožné :-) . Pak mi poradili ať denso odpojím od baterky na víc jak 12 hod. že se zresetuje a opravdu se to zlepšilo.Alespoň na čas :-( Pak odešlo celé BT a s ním i hlasové ovládání densa . Bylo vyměněno v záruce a od té doby na 1-ku. Display mi problikával na tddi 2001 na 2,2 tdci 2005 už ne.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.07  17:33

« Re: Přezutí na zimu

cja: Zkazil's mi radost, tesil jsem se na houpavou jizdu a jak ctu, tak se nic nekona..Ja do toho prastim v nedeli, akorat budu muset sehnat nekoho, kdo mi tam ty gumy v nedeli nasadi/vyvazi, coz bude mozna trosku problem.
    Bud v sobotu vecer nebo v nedeli rano jedu na letiste malovat certy gumou na beton. Chte se nekdo pridat?? (prostejov)
  • 00 Reagovat !

foto cja

cja 18.10.07  16:53

« Přezutí na zimu

Tak jsem přezul na zimní pneu a čekal, jak bude auto na těch 16" lehce měkčí, pač ty 18" sudy už začínaly v tom chladnu docela hučet..... no a zůstalo to auto skoro ´jak na těch 18 - údajně má Tit X tvrdší podvozek - mě to nikdy nevadilo, ale ta změna/člověk od minulé zimy zapoměl/ není taková, abych uvažoval o menším rozměru kol ;-) .... ale hučení zmizelo >:D (gum)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 18.10.07  16:13

to martin.z: Nikdy neříkej nikdy! V koncernové octávce MK1 jednoho kolegy blbne palubka taky - občas vypadne měření km a otáčkoměr. Bráchovi vypadlo na služební octavii MK2 zapínání mlhovek - myslel jsem si relátko nebo pojistka a ono to byl SW problém!!! Obecně je VW group s elektronikou na tom asi lépe než ford. Ford bude zase lepší než např. Renault, zvláště o elektronice v Méganech jedné firemní "miniflotily" jsem slyšel skoro hororové příběhy!!!
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 17.10.07  15:35

Krkovicka: Za jazdy nie. Keď auto zastavím tak mám dojazd npr. 90 km a po naštartovaní 40. Ale pri parkovaní na rovine. Za 80 tis. km sa mi to stalo iba 2 -3 krát. S tým kopcom to je pravda. Ale to sa rýchlo zrovná po chvíli jazdy.
    Problém displeja nesúvisí s 2.2 TDCI. Skôr možno s rokom výroby. Ja mám november 2005 benzín a blbne.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 17.10.07  14:10

Okýnka seřizuji taky po servisu vždy....proč by se tím zdržovali, že jo......ale nedělali to ani u Škodovky . Tady ale asi jde stejně o něco jiného.

Mimochodem maželčin Focus už má okamžitou spotřebu a počítač aktivně červeně svítí :-)
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 17.10.07  13:19

Krkovicka: to by mohlo být, já mám 2.0 96 kW. Paznaky to rozhodně nedělá, ani nebliká.
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 17.10.07  13:18

martin.z: nezdá se mi, že by se to rozštelovalo zrovna po servisu, ale můžu se plést. Taky už bylo v servisu vícekrát než dvakrát, i když na garančce právě 2x, to je pravda.

Jinak rádio mi ještě nikdy nijak nezazlobilo, pamatuje si furt, co má, ovšem je to Sony mp3.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.07  13:14

jozef: To skakani dojezdovych hodnot se ale nedeje za jizdy, nebo jo? Dle mych zkusenosti pocitac vezme udaj plovaku v okamziku nastartovani, tzn. pokud treba na chvili zastavis v prudsim kopci a vypnes motor, tak se ti z dojedzdovych 120km, co tam byly pred zastavenim najednou stane 70, ktere pak ovsem skoro neubyvaji.Toliko ma zkusenost.

Problikavani displeje mam jen na 2.2, predchozi dve auta to nedelala. Vnimam to spis periferne, ale jednou jsem ho uz pristihl primo pred ocima! darebak
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 17.10.07  12:25

to josef0351:
    ta presnost PP co se tyce spotreby je temer urcite dana take stavem vstrikovacu a jejich kalibrace. Ja vzhledem k tomu, ze resetovaci tlacitko vyzaduje opravdu velky tlak tak uz to nemazu a tim padem tam vidim dlouhodobejsi spotrebu ktera se mi od presne spotreby na nadrz rozchazi vic, ale matne si pamatuji ze jsme driv mel nepresnosti az k 0,5l/100km ale ted uz to nesleduji
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 17.10.07  12:14

To preblikávanie nie je tým že sa pozrieš na displej práve v momente zmeny údajov. Zopárkrát sa mi to stalo keď som práve nadisplej pozeral. Na moment sa rozsvietia na displeji rozne nezmyselné znaky. Ale keď to robí všetkým tak to asi nebude závada. S priemernou spotrebou PP problém nemám. 11000 km som nenuloval PP a zapisoval som si spotrebu. Po 14 tankovaní mi PP hlásil 7,8 a podľa tankovania mi vyšla 7,92. Počas celej doby mi vychádzal rozdiel 0,05 až 0,2 l. PP ukazuje menej ale priemerná odchýlka 0,12l nie je tak moc. Horšie je to s dojazdom. Zopárkrát sa mi stalo že ukazoval dojazd 80 - 90 km a zrazu skočil na 40 km.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 17.10.07  11:50

to impaler:
    ti reknu cim se rozstelovaly - tim ze ti v servise odpojili baterku, co mam zkusenosti tak temer nikdy se nezdrzuji s tim ze by ty okna znovu naucili krajni polohy. To same radio - ale chapu ze tam uz je to casovej problem, psat si jak ho ma clovek naladeny nekam na papir a potom mu tam ty stanice znova ukladat :-)
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 17.10.07  11:39

Hlásím, že netuším, o jakém problikávání se tady vede unisono stížnost. Ne že bych na to hleděl furt, zas tolik těch funkcní tam teda fakt není, ale že by to blikalo, to bych si asi všim...prostě nic.

Okna - zkoušeli jste znovu naprogramovat krajní polohy? Nemůže to být tím? Mně se za 2 roky a kus asi dvakrát rozštelovaly, nevím čím. Pozná se to tím, že pak nejde dojetí okna do krajní polohy na krátký stisk ovladače. Vám ale tato funkce podle všeho funguje, tak nevim. To přeprogramování bych ale zkusil, pokud ještě neproběhlo.

Jinak ten živočich mě taky navštívil, tentokrát shora zvenku na kapotě. Mám auto flekaté od krve či čeho, normální kapky shora padlé, po kapotě až na světlo. Žena pak objevila zvířecí stopy, tak asi raněná kočka nebo dospívající kočka nebo nevím. Jak na potvoru v tomto deštivém kraji nezaprší a nezaprší, počasí hezčí než v srpnu, takže do myčky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.07  11:35

DIM: presne tak to robi aj mne.... len nemam ten pocit rozsvecovania. Sem tam periferne zaregistrujem prebliknutie
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 17.10.07  11:16

to DIM:
    no tak omlouvat to muzem, ale faktem zustava ze koncernove PP tohle nedelaji nikdy(fabia, octavia, passat), navic maji denni a celkove pocitadlo(1,2) a jeste navic ukazuji i okamzitou spotrebu.
    Posledni bonus je ze prumernou spotrebu ukazujou presneji! nez jen orientacne jako ten fordi takze suma sumarum tohle u mondea pusobi dojmem chudeho pribuzneho.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 17.10.07  10:09

Displej má určitě nějakou obnovovací frekvenci, já mám taky občas pocit jistého probliknutí ale dospěl jsem k názoru, že když člověk jen tak mrkne na dispel při řízení a zrovna se trefí do okamžiku, kdy se přepisuje nějaká hodnota , tak to vypadá jako že se zrovna rozsvěcuje. Nikdy jsem neviděl, že by to bliklo nebo blikalo když se na to normálně zadívám, něco nastavuju a pod.

U dnešních nových aut už elektronika děsí snad všechny - především v servisech. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 17.10.07  09:40

Ja s tým autom nemám žiadny problém. Ten displej mi preblikáva takisto, takže to asi bude jeho štandardná vlastnosť. Rádio CD6000 je hlboko podpriemerné takže je zbytočné rozoberať jeho závady a nedostatky. Jediný problém mám s nejakým živočíchom čo mi obžiera tapacír kapoty.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 17.10.07  09:07

no ja si myslim ze co se tyce elektroniky tak je to auto pekna sracka, co se tyce motoru(mnozne cislo) tak nic moc a jedine co je tam delane asi poradne jsou ty podvozky, to se asi na tranzitechj naucili delat tak nejak nakladakove, ze to neco vydrzi a i kdyz jsem to auto videl zespoda tak mi to prislo vsechno takovy masivni. Ale celkove me to auto nijak neoslnuje.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 17.10.07  09:03

To martin.z: Okno mi dělá totéž. Když je dám zavřít tak vyjede nahoru a hned jede dolů. Nebo nahoru jen cukne a jede dolů. Je to super, když jedu po dálnici, mám malinko otevřené okno a chci ho zavřít. V servisu mi řekli ať jim to ukážu, jinak že mi nemohou pomoct. Mluvil jsme o tom i s jedním mechanikem a on,si myslí, že je to ochranou proti přiskřípntí, že je moc citlivá a jak auto poskočí při zavírání, tak si okno myslí, že něco přivírá a sjede dolů.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 17.10.07  08:17

je fakt ze elektronika mondea si zije svym zivotem :-)
    Nemam sice zadnou trvalo zavadu, ale jednou mi nesly okna do doby nez sem vypnul a zapnul zapalovani, jindy se zase okno pri pokusu o zavreni, po dojeti nahoru hned zase otevrelo. Displej u PP mi obcas nejak blikne taky krom toho mi nejde temer resetovat tim tlacitkem v palubce protoze tam je zrejme spatny kontakt a vyzaduje to takovou silu zamacknuti ze to radsi nedelam abych to nezkur..., jednou mi vytuhlo denso (to radio s barevnym dotykovym displejem) tak ze zustalo zapnuty a na nic nereagovalo. Proste abych to shrnul tak tehle zvlastnosti to za rok uzivani udelalo vic nez vsechny ostatni auta co jsem mel za 10 let..
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 17.10.07  08:13

« Re: kontrolka ABS a ESP

Mně taky display občas přeblikával, pak se přidalo ztráta měření km, otáček, teploty, varování na mráz při 30st. C a vypínání motoru až jsem nakonec měnil palubku za 13500,-. Teď už jsem z toho auta úplně na nervy a víc než na cestu koukám na budíky. Občas nějaký segment bohužel problikne....
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 16.10.07  17:59

to: Kafe:
    také jsem si toho všiml. a přesně jak říkáš při startu. jinak vše funguje , takže si toho nevšímám. dysplay mi problikával u předchozího mondea 2001 tddi.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 16.10.07  08:36

To Kafe: Tak dnes mi pro změnu přeskakovala MP3. To ale už jde mimo mé chápání. MP3 se bafrují minimálně na 20sec a tak nechápu co tomu je. Hraje písnička a najednou zopakuje cca 0,5-1sec část. Jenže pokud to servisu nepředvedu, že to dělá, tak rádio nevymění.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…