"-- skrytý --" 23.11.07  12:19

« opet pazvuk

Ahojte.Mam tady zase jedno věčné téma.
    Když se rozjíždím na nejakou rychlost, a necham při tom trochu proklouznout spojku,docela to tak nějak zacvaká.A teď oblíbená otázka ;-)Dělá vám to taky ? :-O

superkutil 23.11.07  11:38

« Hučení.

Ahoj, dnes ráno jsem jel po dálnici a auto hučelo jak letadlo při startu. Takový dunivý zvuk ve vlnách. Jako když se jede po vlnovci. Jiné dny jsem to nepozoroval. Když jsem vyřadil, tak se ten zvuk změnil a nebyl tak výrazný. Jako by motor chytil rezonanci s pneumatikami. Bylo to zajímavý, někdy mám pocit, že se TDCI chová pokaždé jinak (co se týče zvukového projevu). Někdo tu psal, že hlučnost motoru je snižována tak, že ŘJ poslouchá zvuk motoru. Může to být tím?

Prosím vyvarujte se zbytečných připomínek, jen mě zajímá, jestli Vám to nedělá taky.

A ještě jeden dotaz. Když lehce přidám plyn, tak někdy motor vydá krásný pravidelný zvuk a někdy je to takové nepravidelné, jakoby rozhádané.

Jinak je Mondeo 2.2TDCI ve své třídě super auto a už bych ho neměnil. ;-) Hlavně ten zátah...

Jozef0351 23.11.07  09:36

« Re: Chování TDCI

Aby si videl auto v tzv. mŕtvom uhle.

foto panther

panther 23.11.07  09:28

« Re: Chování TDCI

Proč je zrcátko u řidiče dělené-jakoby prasklé? Jestli je to pro lepší vidění, tak to nepozoruji. dík >:D

superkutil 23.11.07  09:14

« Re: Chování TDCI

To Jozef0351: nechtěl jsem obhajovat motory TDI, jen jsem chtěl říct, že TDI 66kW a hlavně 81kW byly na svou dobu velmi úsporné, živé a relativně tiché motory (jak jen můžou motory s přímým vstřikem (bez komůrky) být :-) ). V té době měl Ford akorát 2.3D (mimochodem nebyl to špatný motor) a 1.8TD který měl pro změnu velmi špatné jméno. Škoda, že Ford nedával do Mondea alespoň ty 1.8TDDI.

Pokud vím, tak si nikdo nikdy na TDI (nemluvím o TDI PD) nestěžoval, tak jako na TDCI motory.

A TDI motory mají opravdu při startu a kolem volnoběhu hodně traktoroidní zvuk. To platí hlavně o TDI PD, které byly vývojem do slepé uličky. Myšlenka je dobrá, ale technická konstrukce složitá a poruchová. Klasický C-R je mnohem více odolný.

V žádném případě jsem nechtěl vyvolávat žádné rozbroje na fóru a pokud se tak stalo, tak se omlouvám. ;-)

Jozef0351 22.11.07  19:08

« Re: Chování TDCI

Nechápem tú vašu diskusiu. Stačí sa pozrieť do tabuliek. Octavia 103 kW má spotrebu 5,5, Mondeo TDCI 5,9 - 6,1 l, Passat 103 kW 6,1 l. Octavia je podstatne menšie auto takže má menšiu spotrebu. Rozdiel je hlavne v spotrebe v meste, čo je logické, lebo v Octavii ten motor rozbieha menšiu hmotnosť. Pri konštantnej rýchlosti, resp. mimo mesta je spotreba v podstate rovnaká. Octavia 4,6, Mondeo 4,7 - 4,9, Passat 5,1. V praxi to závisí od štýlu jazdy. TDCI aj TDI je na tom v podstate rovnako. S hlukom je to podobné. TDI v Octavii je hlučnejší lebo je to menšie, horšie odhlučnené auto. Superb alebo Passat s rovnakým motorom je porovnateľný s TDCI. Vo všetkých ten diesel počuť. Jediný problém TDI sú emisie a preto tie motory končia. Zabudnite na rozprávky že TDI jazdia na vzduch a TDCI sú v rámci triedy tiché.

g_m 22.11.07  14:29

superkutil:
    Jaké reakce? Básničky? A řekl jsi to soudružkám družinářkám, že Tě těmi básničkami v dětství spíše dráždily, než aby Ti pomohly usnout? Neřekl, co? :-) Mám se fakt nervnout? :-) Ne.ser, Kutil. :-)

Hele nespamuj tady a nezapomeň, že fórum má být o výměně zkušeností a ne o prudění. Sám to píšeš, tak nezlob.

superkutil 22.11.07  14:06

« Re: Chování TDCI

To TomanGHIA: Dobře, dobře, nejsi vytočený, tak kvůli čemu takové reakce? :-)

g_m 22.11.07  10:57

martin.z:
    Jo sorry, já napoprvé nepochopil, že Octavia kecala o 0,1 oproti 0,5 L u Mondea ...
    Takže beru zpět poznámku o toleranci.
    Sypu si popel na hlavu a dal jsem si facku. :-)

g_m 22.11.07  10:54

superkutil:
    Málem jsi mě rozbrečel s tou péčí o mé zdraví, nicméně diagnostik dobrý nejsi, vytočený rozhodně nejsem, až budu, tak to bude teda kur.va poznat, neboj. :-)

g_m 22.11.07  10:51

martin.z:
    :-) Takže Mondeo vlastně nekecá, když mi stabilně ukazuje 0,5 L méně, než je skut. spotřeba, resp. vlezl jsem se do Tebou udané tolerance. :-)
    Jinak paket pro špatné cesty jsem asi neměl, protože u TDI 81 kW bylo několikrát urvané přední lízátko ... Čumák toho auta byl strašně nízko u země.
    Ale s tím interiérem nevím, Mondeo mi nevrže, Octavia vrzala a lupala děsně, ale ona měla 100 tis. najeto a 4 roky služby za sebou, když jsem v ní jezdil, Mondeo mám rok a čtvrt, takže to nemůžu posoudit.
    Jinak souhlas s tím, že každému, co jeho jest, mi vyhovuje Mondeo a Octávie vůbec ne.

superkutil 22.11.07  10:45

« Re: Chování TDCI

To TomanGHIA: Já se ti divím, že se tak rozčiluješ. >:D Škodí to zdraví. Stojí ti to za to?

Omlouvám se, že jsem napsal, že se s Passatem dá jezdit pod 4litry a že jsem nenapsal, že to byla jízda na spotřebu Praha - Brno.

V žádném případě nechci hájit VW a TDI a pomlouvat tvé i mé milované Mondeo. Jen nemám rád, když lidi tvrdí, že auto které mají a nedají na něj dopustit je to nejlepší a ty ostatní jsou hrozný a špatný. Každé auto má své pro a proti.

Znovu jsem prošel fórum a marně hledám místo, které tě tak vytočilo. Snad jedině to o té spotřebě Passata. Tak sorry, nechtěl jsem ti ublížit. Právě proto, že jsi mi připadal rozumný, tak mě překvapila tvá reakce včetně říkanky. Připadalo mi to tak trochu pod tvoji úroveň. Nedalo mi si nerýpnout.

foto martin-z

martin.z 22.11.07  10:42

to Toman:

me pocitac u koncernovejch aut teda nekecal, teda je rozdil mezi 0,1 a 0,5 litru..
    Ale ze spotreba byla jedina vyhoda octavie bych teda nerekl, ja mel navic s paketem pro spatne cesty, tzn. trochu zvysena svetlost - hodne se mi libilo jak plavne to jezdilo pres diry a nerovnosti (nejsem takovej ten purista co musi mit auto s nejlepe sedicim podvozkem), kdyz bych jel pres nektery ty venkovsky rozmlaceny okresky dneska s mondeem tak bych mel omlacenou drzku od stropu i okynka jak by to tam se mnou hazelo a jeste by se rozpadl interier - protoze proste mondeo je strasne tvrdy a tyransky. Octavkase proste jen zhoupla a z celyho auta a interieru ani vrznuti.
    Ja chapu ze kazdemu vyhovuje neco jineho, ale prave to je duvod abych nehanel neco co zrovna ja nepouzivam.

g_m 22.11.07  10:30

martin.z:
    Ale jo, proč ne. S Oktávkou 81 kW jsem jezdil taky, tankoval jsem ji taky.
    Ale když se jelo Pha - Brno, tak to žralo i přes šest, nevím proč.
    Ale jde o to, že s Mondeem srovnávám spíše Passata 96 kW nebo Superba 96 kW (rozměry, váha, výkon), to už jsme se spotřebou jinde - minimálně na úrovni 2.0 TDCi.
    Octavia 66 kW liftback umí se známým za volantem jet za 4,5 L celý rok.
    Ale Octavia 66 kW vs. Mondeo 96 kW se nedá srovnat, resp. jediná výhoda té Octavie je ta spotřeba. Kdybych ale chtěl jezdit jen co nejekonomičtěji, pojedu vlakem.
    Jo a PP u VW taky kecá, na to bacha. :-)

g_m 22.11.07  10:20

Spadla lžička do kafíčka,
    udělala bum,
    co nadělám, už tam leží
    a Ty, Kutile, čum:

Nečílím se, ta včerejší říkanka byla z toho důvodu, že jsem pochopil, že nic jiného na Tebe nemá cenu.
    Fórum má být primárně opravdu o sdílení zkušeností, ne o prudění a připadá mi úsměvné, že zrovna Ty to píšeš.
    Se spotřebami TDI nemám problém, já narozdíl od Tebe jsem s TDCi spokojený a netahám sem TDI, netahám sem C-Maxy, S-Maxy, kdybych chtěl Octávii/Passata/Superba, tak bych si ho místo Mondea koupil. Uvedls, že pod 4 litry se dá jezdit s Passatem. Tečka. Až pak jsi vysvětloval, že to ale byla jízda na spotřebu. Já to na spotřebu za 4 litry z Prahy do Brna umím možná při katolické jízdě taky, ale jezdím to za 6, nechci od skoro dvoutunového auta (s posádkou a věcmi v kufru) spotřebu 4 litry, chci jet plynule, svižně a bez obtěžujícího dunění motoru. A hlavně - neřeším to a jsem spokojený i s Mondeem i se svou spotřebou.
    A ne že já jsem king. To Ty jsi king, frajere. Protože Tvoje příspěvky jsou unikátní, ne moje.
    Kolikrát jsem Ti tady slušně psal, Tys někdy i souhlasil a poděkovals, že jsem Ti to napsal dobře a že už je to v pohodě.
    A za pár dní zase to Tvoje "Ahoj, mám problém ... " .
    Někdy mám pocit, jestli sis nedal závazek z tohoto fóra udělat nejpřispívanější thread s cílem porazit thread se Sierrami o asi 11-ti tis. příspěvcích ...
    Bral jsem Tě aspoň za to, že jsi tzv. splachovací, dokážeš se povznést nad spoustu negat. reakcí (pepek třeba :-) ), nejsi sprostý a nejsi blbý. Ovšem o všem začínám pochybovat, promiň.

Nechci se přít a už nebudu, dřív jsem moc nechápal impalera s poznámkou, že si Tě znamená ... už vím.

Rejpání, rejpání,
    nudné chvíle zahání,
    rejpání, rejpání je lék.

foto martin-z

martin.z 22.11.07  09:59

to TomanGhia:

V tomhle se musim postavit za kutila. Mel jsem sam sluzebni octavii 1 combi 1,9 tdi 66kw - tu samou motorovou verzi mela setra jen karoserii liftback.
    A opravdu jsem si vyzkousel na relativne delsi trase a obousmerne - napr. Praha-Pribram a zpet nebo Benesov - Praha Ruzyne a zpet - ze se (pokud ma clovek cit!!) da jeste s rozumnym stylem jizdy a dokonce i 3-4 osobama v aute, dosahnout spotreby kolem tech 3,9 l/100 km tedy rekneme 4l/100km.
    Passata jsem mel jen benzinoveho takze nemuzu soudit, ale co vim tak je sice tezsi, ale zase mam lepsi aerodinamiku a soucinitel Cx takze verim ze celkove na tom muze byt se spotrebou podobne.

A co se tyce mondea tak se mi pri podobne uspornem stylu jizdy pri 90km/h na trase Praha - Liberec a zpet podarilo dosahnout nejake drobne pres 5l/100km jenze u mondea vim ze mi pocitac keca - ubira takze auto je proste zravejsi nez koncernove tdi.
    Mam sice automat, ale myslim, ze jeho vliv (menic atd) je mimo mesto pri ustalene jizde vyssi rychlosti bez razeni v podstate zanedbatelny.
    Jeste bych dodat ze dlouhodobou kombinaci mam kolem 7l/100km a to je to samy za co sem jezdil s benzinovym passatem 1,8 turbo!

superkutil 22.11.07  08:48

« Re: Chování TDCI

To TomanGHIA:Nechápu, co se tak čílíš. :-) Co tě bere? Já myslel, že fórum je o sdílení zkušeností a ne o prudění. Ovšem taková kultůrní vložka také není špatná i když přiznejme si, že je na úrovni 5ti letého dítěte. >:D

Řeknu to jinak, pokud nechceš nereaguj. Ale psát básničky, to už je pěkný úlet.

Jestli se nedokážeš smířit se spotřebou Oktávky, tak to je tvůj problém, ale když napíšu zkušenost se spotřebou při cestě Praha-Brno a ty reaguješ, že z kopce ti to jede taky za málo, tak je to, nezlob se, opravdu o ničem. To je jak malé děti na hřišti, které se dohadují, kdo má lepšího tatínka.

Věřím, že s Mondeem 2.0TDCI jsi schopný jezdit kolem 6ti litrů. Já s 2.2TDCI taky, ale není to jízda, musím přitom pořád hlídat abych moc nepřidal.

Takže se shodneme na tom, že jsi king, že umíš jezdit za málo a uzavřeme to. Motory TDI necháme plavat, protože na tvoje TDCI samozřejmě nemají a budeme se zabývat smysluplnějšími věcmi, jako např. jozefovou hlučností 1.8 ;-)

g_m 21.11.07  23:15

Vařila myšička kašičku,
    na zeleném rendlíčku.
    Tomu dala, tomu dala,
    na rozumbradu Kutila se vykašlala
    a sama si na ní pochutnala.

superkutil 21.11.07  22:49

« Re: Chování TDCI

To TomanGHIA: Nelobuju za VW. Jen píšu co jsem viděl. A bývalý kolega s Oktávkou kombi 1.9TDI 81kW jezdil běžně za 5litrů. Samozřejmě dokázal jezdit i za 6,5 ale přesně věděl, jak na to.

Také jsem schopný s 2.2TDCI jezdit pod 5litrů a taky cesta např. z Vyžlovky do Strašnic se dá jet za 4,5 ale je to tím, že je to z kopce.

U TDI i TDCI lze spotřebu hodně ovlivnit stylem jízdy. Pokud ale jezdím rozumně, tak mimo město není problém jezdit za 6litrů, svižně za 6,5litru. Průšvih je ježdění po městě, kde opravdu spotřeba vyleze na 8litrů. Totéž platí o jízdě rychlostí vyšší jak 130km/h, tam spotřeba stoupá k 7,5litru.

A co se týče tvé Oktávky, tak to není o konstantní spotřebě, to je špatně, rychlost má být podle terénu. Psal jsem, že s Passatem ten člověk jel na spotřebu (zlehka do kopce, na volnoběh z kopce, případně brždění motorem).

A nechápu vůbec tvé já s TDCi umím taky kolem 4L / 100Km a to co píšeš dál protože jsem jasně psal o cestě Praha - Brno a ne o nějaké laboratorní jízdě. Je jasné, že když pojedeš z kopce bez motoru, tak se dostaneš na 0litrů. >:D

Co je podle tebe ježdění po městě? U mě je to posouvání poskoky s rychlostí průměrně okolo 30km/h maximálně do 50km/h.

Jozef0351 21.11.07  22:31

« Re: Chování TDCI

Kutil, 6 litrov mám pri 100 km/h ja, dlhodobo 7,9 ( vid. spritmonitor), takže s 2.0 TDCI to nemôže byť problém jezdiť za 6. Skôr by ma zaujímalo v porovnaní s akým novým dieslom strednej triedy je TDCI tiché. Minimálne ten 1.8 v novom Mondeu tichý nie je. Ani tichší ako TDI v Superb. To ma nikdo nepresvedčí. Tichší ako npr. Favorit alebo starý Escort samozejme je, lenže to je trošku neporovnateľné. Octavia je tiež iná trieda. Tichý diesel som počul/nepočul iba v A8.

g_m 21.11.07  19:50

superkutil:
    Ufff chlape ... tak znova. Moje spotřeba je spotřeba po dotankování. Nikdy nevyjedu plnou nádrž mimo město rychlostmi kolem 100 Km/h.
    Pokaždé je percentuální zastoupení město/mimo/dálnice trochu jiné, odtud taky rozdíl plusmínus 0,5 litru. (5,9 - 6,3). Jinak - ano, mám 2.0 96 kW. Po cca 20.000 Km mi spotřeba zobrazovaná na PP začala klesat a to k hodnotám, které vesměs věrně kopírují skutečnou spotřebu, ovšem nutno přičíst 0,5 L k údaji PP.
    Tu německou stránku o spotřebě samozřejmě znám.
    Bud' mám středeční vyrobený kus :-) a nebo prostě umím plynule a úsporně jezdit, příp. kombinace obou ... jinak nevím, proč jiní jezdí za více, někteří ale i za ještě méně.
    Kutile já s TDCi umím taky kolem 4L / 100Km, to když vynuluju PP a jedu po rovině cca 60 Km/h na čtyřku. Z těch 99,9 se po čase taky zobrazí 4, když jedeme z kopce, určitě bych uměl i kolem 0,1 L. Věřím však, že TDI 81 kW jde i do mínusu, ne?
    Jinak taky jsem zažil Octávií I 1.9 TDI 81 kW ve čtyřech lidech a plném kufru na D1 Pha - Brno 6,5 L dle PP při konstantní 130. Jak je to tedy možné? Je mi to fuk. :-)

Kup si toho Passata, podporuju Tě v této volbě (neptej se mě ale prosím na důvod, spekulovat však zkus :-) ).

Hallelujah.

superkutil 21.11.07  18:54

« Re: Chování TDCI

To TomanGHIA: Nevím co máš za motor, ale odhaduju 2.0TDCI 96kW. Ta spotřeba 5,9 - 6,3 bude mimo město při rychlosti kolem 100km/h že? Pokud se podívám na www.spritmonitor.de tak 2.0 TDCI 96kW má spotřebu 6,91.

Ty motory v Passatu jsem měl na mysli 1.9TDI 81kW. Zažil jsem jízdu s Passatem s tímhle motorem při jízdě rychlostí kolem 110km/h z Prahy do Brna a spotřeba podle PP vycházela 3,9litru. Ale byla to jízda na spotřebu.

A já nechci Passata ;-) jedině kdyby byl 4x4 >:D

S Mondeem jsem spokojený, jezdí dobře, jezdí líp jak předchozí Mondeo (i když takový rozdíl to zase není) a hlavně je na dálnici tíšší a bezpečnější. A taky nemá zatím žádné závady na rozdíl od předchozího Mondea. Je dobré udělat zkušenost s TDCI a to že rozdíl spotřeby mezi benzínem a dieselem není takový, to je taky zkušenost.

U TDCI ale jde alespoň stylem jízdy spotřebu ovlivnit. >:D

Jo, už jsem si na chování Mondea zvyknul, ale pokud bych ho někomu doporučoval jako nové auto, tak raději S-MAX 1.8TDCI. Rozdíl je obrovský.

Jen na tu sedačku jsem si ještě nezvykl. :no:

g_m 21.11.07  17:43

superkutil:
    Jako jseš borec, o tom žádná, :-) ale dovol mi dvě poznámky:

1) Passat s čipem a spotřeba pod 4 litry? Muhehe... Ano, ale 4L / 50Km, ne?

2)Tichý motor při jízdě je TDCi, máš pravdu, ale úsporný je taky - mívám spotřebu (měřeno po dotankování) 5,9 - 6,3. A jestli by Passat 1.9 TDI 96 kW se mnou za volantem při stejném stylu jízdy i stejných podmínkách uměl být úspornější? Pokud ano, tak v řádech max. decilitrů. IMHO nepodstatná úspornost oproti pořizovací ceně vozu.
    Navíc Passatu ve verzi 1.9 TDI 96 kW s Mondeem ujedu a kultivovanost při jízdě je taky jinde ...
    JJ, souhlas s impalerem ... není aktuálně žádný problém, tak si aspoň rejpnem, hm?

Kutile, jaké to je, být takový duševní masochista a pořád něco řešit a srovnávat? Kup si příště to TSI a budeš zase remcat, že to moc žere, nebo že Ti odejde turbo, váha vzduchu, budeš naštvaný, že v servisu vyplázneš raketu jako prase (ceny práce jsou jinde...) a ještě Ti ho ukradou, kvůli popularitě koncernu u lapků.
    Znovu Ti říkám, že jsi s tou slevou, kterou jsi jistě dostal kvůli výběhu Tvého typu a odpočtem DPH udělal dobrej kauf, na Passata bys za ty prachy stejně nedosáhl - je dražší, tak to auto respektuj a hlavně sem tam zkontroluj ten olej, at' zas nemáš měrku na suchu ... Ju?

foto sybokcz

sybokcz 21.11.07  17:38

« Re: Chování TDCI

No vzhledem k tomu, ze VW bude mit common-raily taky (myslim tim 4-valcove, Vcka uz ma), tak na tom budou zhruba vsichni stejne. Tiche motory se spotrebou pres 7, zato ale s normou Euro 5 (s cimz by melo PD velke problemy). Osobne mi hlucny motor nevadi - pokud hluci venku, pokud je dobre odhlucneni vevnitr, tak at to venku treba rve. Tady ja kamen urazu obzvlast u skodovek, kde se na odhlucneni AFAIK sestri, nebo aspon neni tak dobre jako o VW ci Audi.
    Abych byl OnTopic, tak mi hlucnost TDCi vyhovuje, tak akorat, zadny jekot jako 1.3i v escortu, ani relativni ticho V6 v omeze (abych srovnaval). Spis se mi zda vyssi hlucnost pronikajici z okoli (obvzlast v ozvucnicove skrini kombiku :), ale nic co by vadilo nejak moc.

superkutil 21.11.07  17:18

« Re: Chování TDCI

To impaler: Není TDI jako TDI. Já osobně uznávám motory 1.9TDI 66kW a 81kW. Novější 77kW a 96kW TDI PD už tak zdařilé nejsou. Motor 2.0TDI je otázka sama o sobě. Oni ty TDI jsou hlučné na volnoběh, ale když s nimi jedeš, tak už to tak zlé není. A spotřeba je úžasná. Kamarád má 1.9TDI 81kW ve Ford Galaxy a spotřeba při 160km/h je 6,5litru. Běžně do 6ti litrů. V Passatu s těmito motory šlo po čipu jezdit pod 4litry.

To ty zázračně tiché TDCI prostě nedokážou. Ale když si člověk přečte manuál od DAS, tak pochopí, že se do motoru přidává nafta v dalších vstřicích právě pro snížení hlučnosti a zlepšení emisí. :-O

Takže kdo chce tichý motor, ať si koupí TDCI nebo HDI, kdo chce úsporný ať si koupí TDI. A někteří znás mají i Ford s TDI. Jak se to krásně míchá. Časem i VW bude mít možná PSA motory. >:D

VW totiž silně investuje do benzínových TSI. >:D

foto impaler

impaler 21.11.07  14:59

Jozefe,

TDI je přece vždycky lepší než cokoli, o tom se nediskutuje. ;-)

Jinak čirou náhodou jsem měl půjčenou předváděčku nového mondea liftback s 1,8 TDCi na cca 15 minut, mělo to minimum km. Superbem mě vezl taxík z Ruzyně a to mi teprve došlo, jak může nafťák chrochtat. Jak už jsem řekl kdysi, naše TDCi není žádný tichošlápek, venku to taky pěkně řachtí, brumlá, klokotá (Karel Čapek doplní), ale TDI se směju. Vy zrovna nemáte problém, tak zas s Kutilem řešíte hovadiny, co. >:D

superkutil 21.11.07  13:57

« Re: Chování TDCI

Měl jsem možnost vyzkoušet 1.8TDCI 92kW v S-MAXu (je to stejný motor) a taky mi přišel hlučnější jak 2.2TDCI. Hlavně pod plným plynem byl motor hrozně slyšet. Přičítal jsem to nové technologii piezo vstřiků u kterých jsem se domníval, že pracují s vyššími tlaky. On ten moment 320Nm je u 1.8 opravdu uctyhodný (dá se čipnout až na 410Nm). Ale ta 1.8TDCI má přesto lepší hodnocení než nová 2.0TDCI 103kW, která je označovaná za velký propadák. Vysoká spotřeba, proměnlivý zátah až od 2000ot. a hlučnost ho staví za všechny předchozí Fordí 2.0TDCI. Ta 1.8TDCI byla příjemná na jízdu a i spotřeba byla hodně nízká. Ono to vypadá, že za nižší spotřebu se platí vyšší hlučností (viz 2.0TDI).

Jozef0351 21.11.07  12:10

« Re: Chování TDCI

Kutil, neviem či mám iné Mondeo alebo extrémne citlivý sluch ale na diaľnici mi to auto tiché nepripadá. Motor nepočujem lebo aerodynamický hluk a hluk od podvozku je značný.
    Skúšal si nové Mondeo 1,8 TDCI? Vyzerá to že 2,2 je tichší motor ako tá 1,8. Bol som ho vyskúšať a kolegovi ktorý mal 7 rokov Octaviu TDI to pripadalo rovnako hlučné. Rozhodne nie je tichší ako Superb 1,9 TDI 96 kW. A to každý na TDI nadáva. Ináč motor ide pekne.

superkutil 21.11.07  11:18

« Re: Chování TDCI

Ahoj, TomanGHIA to vystihl. Po těch různých zvěstech o TDCI i já stále poslouchám, zda v autě někde nevrže, neskřípe, zda ty vibrace jsou normální nebo od silnice nebo od vyvážení kol nebo něco odchází. Dost často se mi zdá, že se válce hádají. Je to třeba když stojím vedle kamiónu nebo jedu kolem něj. Asi chytá auto nějakou parazitní rezonanci od motoru na stejných frekvencích.

U předchozích aut jsem to nepozoroval protože buď byla tak hlučná, že tyto zvuky zanikali nebo prostě nebyly.

Ale musím říct, že včera když jsem jel 230km/h (v Německu) tak jsem si liboval jak pěkně to jede. Ale nad těch 200km/h se mu moc nechtělo. TDCI na to že je to diesel je opravdu tiché.

Hlavně při vyšších rychlostech (nad 160km/h) oproti Mondeu 1.8i je to paráda. V autě se dá poslouchat muzika i mluvit. A co je nejhorší, člověk si vůbec neuvědomí, že těch 160km/h jede. Jsou tam hned. :yes:

Jozef0351 21.11.07  08:24

« Re: Dojezdový spínač stěračů

Nemôžem za to že mi nič nerachtá a že radšej ja vychovávam autá ako oni mňa >:D .
    Ale fakt mi je divné, že nikto s vás sa ešte nestretol s preklzujúcim klinovým remeňom, ak je to v Kutilovom prípade naozaj remeň. Myslím si že áno, keď to robí pri vysokej vlhkosti vzduchu. Podľa mňa je to normálna vec, aj keď 25 tis. km je asi dosť skoro na šponovanie kladiek.

g_m 20.11.07  23:17

jarda.suchy:
    Hele já už bych se i divil, jestli startuju svoje auto, kdyby mi občas něco nepísklo, nezarachtalo, nezadunělo, nezakouřilo, necuklo, ... neřeším to už, jezdím za 6L / 100Km, auto jede moc hezky a za jízdy je tiché.
    Mondeo (jen TDCi, já vím Jozefe ... :-) ) zkrátka vychovává k toleranci.
    Asi už jsem více vychovaný.

>:-[]

"-- skrytý --" 20.11.07  22:43

« Re: Dojezdový spínač stěračů

To TomanGHIA: piskani ...no zni to hezky, ale me menili trojkombinaci v ramci zaruky pred cca 15OOkm a delalo to ted pri tech rannich mlhach taky ! Tak kladkou to sice muze byt, ale jak je vidno, vymena nepomuze. Podle meho to dela nejaky prokluz kovu o gumu v tom kladkovem systemu - ale nejsem na to odbornik - pouze domnenka.

foto panther

panther 20.11.07  18:46

« Re: Dojezdový spínač stěračů

Já jsem na jaře po dešti najížděl na velký kaluže a byla údržba provedena. Kdybych měl wapku, tak bych to určitě vystříkal. ahoj >:D

g_m 20.11.07  18:19

superkutil:
    To písknutí už jsem taky párkrát zaslechl, je to ta kladka, ve Fordu mi to vloni potvrdili. Jen říkali, že kdyby se na volnoběh zesilovalo klapání (drnčení), tak mám přijet a vymění mi na záruku tu kladku. Ale ono nic, je to v pohodě, neklepe to.

Všem:
    Nikdo o mytí podvozku po zimě nic nepíše, takže to asi řešíte tou wapkou.
    No, tak budu taky.

Jozef0351 20.11.07  16:01

« Re: Dojezdový spínač stěračů

Veď tou kladkou sa napína remeň. Mne to na predchádzajúcom aute robilo bežne, keď bol remeň opotrebovaný a vbehol som npr. do mláky.

foto DIM

DIM 20.11.07  15:39

« Re: Dojezdový spínač stěračů

Řemen se nenapíná nijak...respektive to dělají ty slavné kladky.

superkutil 20.11.07  15:06

« Re: Dojezdový spínač stěračů

Jozef0351: Mám najeto 25000km. Jezdil jsem i minulou zimu, ale tenhle zvuk jsem ještě neslyšel. A u předchozího benzínového Mondea se neozval nikdy. ;-\

Jozef0351 20.11.07  14:54

« Re: Dojezdový spínač stěračů

Kutil, koľko máš najazdené keď ti ešte nikdy neprešmykol klinový remeň? Treba ho napnúť alebo vymeniť. Rozhodne nemazať :-)

foto DIM

DIM 20.11.07  14:34

« Re: Automat klima.

Vašíku , Jo , bylo to v něděli ráno !!! Asi v sedum hodin. Vezl jsem malého na zápas ve florbalu....jinak bych spal jako vždy a bylo by to bez problémů :-)

"-- skrytý --" 20.11.07  12:48

« Re: Dojezdový spínač stěračů

To superkutil: no takoveto zaskripani okamzite po startu jsem resil hned pri prvni zime co jsem auto mel - zkouseli mazat co se dalo - pak jsem vypozoroval nasledujici. Deje se to pouze v pripade ze je kolem nuly plus minus a hodne vlhko a u totalne vychladleho motoru - klasicky inverzni mlhove pocasi. Dela to pravdepodobne system kladky jak prokluzuje nez se chytne - zkus otevrit kapotu motoru pred tim, nez ti nekdo nstartuje - maximalne par otacek motoru a pak to utichne. Taky nevim co s tim!