FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
RADEK1 02.12.07 16:57
« Re: ESP
jak poznáš ,že ubírá plyn,nebo že přibržďuje? Otačky motoru nejdou nahoru, ale jestli auto přibržduje nebo jen ubírá na výkonu nepoznáš. Nebo jo? Dnes jsem sjížděl z D2 sjezd u Břeclavy krásná zatáčka 2xlomená . Kontrolka ESP se mohla potrhat jak svítila,ale nevím jestli to zasahoval protiprokluz,nebo už se auto přetáčelo a zasáhlo ESP. někde jsem četl že v mondeech byly potíže s čidly Esp. -
superkutil 02.12.07 16:16
To Jozef0351: Snažil jsem se v zimě vycouvat a jedno kolo se protáčelo a druhé stálo. Tak jsem to otočil a bylo to stejné, jedno kolo stálo a druhé se protáčelo. Jako by ASR nefungovalo. Ale pokud auto jelo a já chtěl přidat (v rychlosti do 30km/h), tak motor nereagoval na plyn a začalo blikat ESP. Takže ubírá plyn i pod 30km/h. -
superkutil 02.12.07 14:41
« Re: OT: invaze do prahy
To pepek: Našel jsem mail z FMC, kde je přímo uvedeno, že mi dávají 4letou záruku jako kompenzaci za problémy které s vozem byly. Už mě to s tebou přestává bavit. Pořád píšeš výmysly, ale nejsi schopen doložit ani jeden. Když doložím něco já, tak jako by jsi byl slepý a hluchý a pořád si meleš svou. To že bylo Mondeo ve skladu 1/2 roku jsem se dozvěděl až z nějakého fóra po 3 letech užívání. A je úplně jedno zda bylo uloženka nebo ne, protože většina závad byla způsobena výrobou nebo konstrukcí a ne uložením ve skladu. -
Jozef0351 02.12.07 13:17
100 % pribrzďuje aj pri veľkej rýchlosti. Osobne som to vyskúšal pri cca. 100 km / h na suchej ceste. Pekne bolo cítiť ako výrazne pribrzdilo ľavé zadné koleso. Plyn uberá ASR a nie ESP pri rozbehu. Resp. znižuje KM na pretáčajúcom sa kolese.
ESP je aktívne od určitej rýchlosti. Pri nízkej rýchlosti sa na snehu neaktivuje. -
superkutil 01.12.07 23:12
To RADEK1: Minulou zimu jsem jel na Peklo v Jizerkách a bylo tak 10-15cm mokrýho sněhu. Jel jsem za II (je to dost kopec) a i když jsem měl plyn na podlaze, tak auto stále zpomalovalo ale drželo směr. Bál jsem se že to chcípne a tak jsem ESP vypnul. V tu chvíli ale auto dostalo smyk, jedno kolo začalo hrabat a byl konec. Takže kombinace ESP, TCS a EDS nějak funguje. Zkoušel jsme i losí test s ESP i bez a kontrolku jsem nerozblikal. Hlavně by mě zajímalo, zda to při prokluzu přibržďuje prokluzující kolo nebo jen ubere plyn. ESP by mělo hlídat rotaci podle osy, pohyb vozu a poměry otáčení kol, nastavení volantu a plynu. A pokud má pocit, že auto jde do smyku, tak přibržďuje zadní kola. Je to tak i u Mondea? -
RADEK1 01.12.07 20:44
Pokud nejsou pneumatiky schopny přenést točivý moment na vozovku a začnou prokluzovat tak je přibrzdí ASR . Auto zrychluje jen tak ,aby nedocházelo k prokluzu kol. Přitom bliká kontrolka ESP.Dle mých zkušeností ESP vypíná i ASR .Jen ESP jsem zatím nevyzkoušel. Včera jsem řádil na sněhu a když jsem čekal na pomoc ESP tak nepřicházela . Auto se už přetáčelo a ESP tomu jen přihlíželo. Protiprokluz funguje. Tak nevím. -
superkutil 01.12.07 19:57
« ESP
Ahoj, jak funguje přesně ESP? Dnes bylo bláto a auto nechtělo zrychlovat. ESP neblikalo, ale auto i pod plynem nezrychlovalo. Když se aktivuje ASR tak bliká kontrolka ESP nebo ne? Pokud vím, tak je u Mondea združené ESP, ABS, TCS, EBA, EBD, EDS, IVD. Tlačítko ESP vypíná všechno? Co ukazuje kontrolka ESP?
-
superkutil 01.12.07 19:50
To pepek: Třeba, že by bylo moje staré Mondeo bourané. Nebo že jsem věděl, že Mondeo byla 3 měsíční uloženka. Nebo že byla nabídka na výměnu auta od FMC. Nebo že jsem místo výměny auta volil raději prodlouženou záruku. Myslím, že každý z tvých příspěvků obsahuje lež.
- Mondeo jsem kupoval jako hotové ze skladu, ale o stáří jsem nic nevěděl.
- Mondeo nebylo nikdy bourané, akorát jsem byl jednou vytlačený ze silnice, ale autu se nic nestalo.
- FMC mi sice výměnu nabídlo [odkaz] , ale pak zase nabídku stáhlo:
Vážený pane,
formulace slečny Vlčkové není přesná, pokud uvádí slovo "výměna", jedná se poněkud o zavádějící slovo. Opět však opakuji, že ze strany Ford Motor Company s.r.o. nedošlo ke schválení k odstoupení od smlouvy, což je jediný případ, kdy by bylo možné vrácení Vašeho vozu a nabídce nového vozu na náklady Ford Motor Company s.r.o. Jiný postup Vám tedy skutečně nabídnout nemůžeme.
- Prodlouženou záruku na 4roky jsem dostal za to, že ve výrobě zapoměli dát nějakou záslepku do podběhu a polovička auta se vyplavila.
Nechci se opakovat. Píšeš tady nesmysly a ještě prudíš. Ale sám si svoje tvrzení ani jednou nedokázal doložit. -
superkutil 01.12.07 13:50
To Jozef0351: Bohužel neprodám, není vyřešená příjezdová cesta (restituce) a pozemek není stavební. ;-\ Takže v lepším případě se už ani na chatu autem nedostanu. Sice mám u pozemku veřejnou komunikaci, ale ta je jen 50metrů dlouhá a končí na soukromém pozemku přes který jezdím dál až na silnici. 8-s A byť se v okolí staví domy, tak to moc lukrativní není protože cena za 1m2 stavebního pozemku není ani 1000Kč a protože je pozemek malý a nestavební, tak by to nebylo ani na Mondeo. :no: -
superkutil 01.12.07 13:41
« Re: Teče mi do auta.
To Kafe: Tak jsem teda auto umyl :-) aby se ti nezdálo, že je v něm bordel a koukal jsme i na to těsnění. Tak tam je, ale protože při výrobě nedodrželi výrobní technologii, nedolehá a dostává se tam špína. Navíc těsnění je jen na dolní straně dveří a špína se dostává zepředu. U zadních dveří je na dolní hraně dveří boule tmelu (chyba výroby) a ta těsnění odklápí a vytváří mezeru kterou se tam dostává špína. -
Jozef0351 01.12.07 12:22
Pekne sa to tu rozbehlo >:D .
Kutil, ty ani netušíš aké máš šťastie. Kúpil si za boura chatu na lazoch a teraz sa nachádza v lukratívnej stavebnej lokalite. Predaj ju a zo zisku si kúp poriadne auto a chatu niekde na samote. Ešte ti aj niečo ostane.
Ináč u nás sa už za komančov hovorilo "za peníze v Praze dum". Nikdy to nebol zapadákov. -
"-- skrytý --" 01.12.07 11:15
Kutil: u 80-90% zboží v hypermarketech se ceny stanovují jednotné pro celou ČR. Ten zbytek je doplňkový sortiment braný lokálně z místních zdrojů, popř. vyráběný na místě z místních surovin, tam se cena lišit bude. Podílel jsem se na stavbě velké části obchodů jednoho ze tří největších řetězců, cosi o tom vím.
O platech nemá cenu s tebou diskutovat, v praze jsou opravdu výrazně vyšší , než u srovnatelných profesí jinde v ČR - platí "čím menší město, tím nižší platy - za stejnou práci!!!". [odkaz] Zkus pochopit, že v praze žije/pracuje víc než 10% celé populace ČR - přitom praha zabírá jen 0,63% z celé plochy ČR. Průměrná hustota zalidnění pro celou ČR je 130 obyvatel/km˛. V praze je to 2 416 obyvatel/km˛. Cizince do toho netahej, nejsou jenom v praze, ale v praze holt je proně víc pracovních míst Na třeboňsku je zase víc pracovních míst pro rybáře. Průměrnou mzdu to nijak nezkresluje, prostě v praze si můžeš výrazně víc vydělat i díky tomu, že tam jsou lepší pracovní pozice - což neznamená, že na těch lepší pozicích pracují lepší/kvalitnějíš lidé, než ve zbytku republiky, spíš právě naopak. Aby ses v třebíči dostal na místo s platem sto tisíc, už musíš sakra něco umět, v praze to bere kdejaká podržtaška.
Víc o tom s tebou diskutovat nebudu, jednak toto téma je o autech, druhak diskuze s tebou jsou plýtváním časem. Pro statní to snad nebyly nezajímavé informace, ale dál už bych se opakoval a ty bys to stejně nepochopil. -
superkutil 01.12.07 10:46
Hele pepek, co ty jsi za člověka? Tváříš se jako když mě znáš, ale přitom tady tvrdíš nesmysly o mém autě, jenom umíš prudit, chytáš se drobností a překrucuješ co píšu. My se známe? Nevím, že bych se stýkal s lidma tvého ražení. Na základě čeho usuzuješ, že mě znáš, že můžes tvrdit, že znáš moje auto, víš jaké na něm byly opravy...
O tom Tescu jsem psal jenom jako informaci o rozdílech cen v Praze a mimo Prahu. Jestli je cena o 10% vyšší nebo nižší mě nezajímá, ale pokud bych šel do důsledků, tak jen na té housce, pokud bys denně koupil 4 housky dělá ročně 1450Kč. Pokud bude denní nákup pro 4lidi 600Kč a rozdíl cen 10%, tak je to ročně 21900Kč a to už tak málo není. :-)
Myslím, že toto téma patří na jiné fórum a že s autama nemá nic společného takže zkuste někdo jiné téma, třeba vyšší cena nafty jak benzínu. >:D -
pepek 30.11.07 22:27
Milý polokutile, tak si kup v Kralupech v Tescu košili, na záda si dej levný batoh a zakousni si k tomu levnou housku a říkej si, že jsi oproti Praze ušetřil 231Kč. A v neděli do Kralup vyvez na výlet celou rodinu a můžete za oběd ušetřit společně třeba i 10Kč, COŽ ZVLÁŠTĚ U TEBE VYPLATÍ.
btw. Příští Mondeo si kup v Kralupech v Tescu, protože tam dostaneš ještě větší slevu, než bys dostal jinde.
Opravdu je někdy neuvěřitelné, jakým lidem se dávají diplomy 8-s -
superkutil 30.11.07 20:29
To DR: Já nejsem přesvědčený, ale nakupuju v Tescu v Praze i v Kralupech. Houska která stojí v Praze 4,90 stojí v Kralupech 3,90. Batoh v Kralupech 450Kč, v Praze 650Kč, košile Kralupy 190Kč, Praha 220Kč atd. Ale hádat se nebudu.
A pokud vím tak průměrný plat je 21tis a i v Praze na něj nedosahuje hodně lidí. Je to o tom, že pár lidí v republice bere platy hodně přes 100tis (hodně z nich jsou cizinci) a ty pak zkreslují průměrný plat. Proti loňsku průměrný plat stoupnul ale přitom na něj nedosahuje více lidí.
Ona totiž pro ty cizince na managerských místech platí takové pravidlo, že mají v ČR stejný plat jaký by měli doma. :-! -
"-- skrytý --" 30.11.07 20:06
Kutile, jestli jsi přesvědčený, že tesco v kralupech je o 10-15% levnější než tesco v praze, tak nemá smysl ti cokoliv vysvětlovat, jako ostatně skoro vždycky. V praze jsou platy 10-20% nad průměrem, ve zbytku republiky 10-20% pod průměrem, tzn. v praze jsou platy o 20-40% vyšší než ve zbytku republiky. Životní náklady jsou vyšší pouze v položce "bydlení", jinak jsou se zbytkem republiky srovnatelné.
Ale jestli tě to uklidní, zedníci chybí všude. A naopak úředníků je IMHO všude nadbytek. -
superkutil 30.11.07 15:15
To DIM: Mě vadí jen to, že i když se pro mě v Praze nic nezměnilo, tak mi zastavují park okolo domu i pole za chatou. Chápal bych, kdyby se stavělo na zelené louce, ale zahušťování je průšvih. Další problém je v tom, že se staví domy, ale komunikace zůstávají stejné jak před 10ti lety. A dnes má každá rodina 2auta. Prostě není možné postavit místo parku dům ale silnici nechat. Developer shrábne velké peníze a do komuniací a infrastruktury nedá ani korunu. -
DIM 30.11.07 14:57
Nejvíce mě vždycky pobaví ti, kteří chtějí žít ve městě ale současně mít před domem srnky !!!! A pak píšou petice za zachování původního rázu krajiny. Kutile nemůžeš chtít bydlet ve městě, notabene hlavním, ale mít kolem sebe lesík s vodopádem.
A v Ostravě jsou teď taky zácpy jak cyp :-)
-
superkutil 30.11.07 14:43
To DR: Občas dělám i v Kralupech a i mezi Tescem v Praze a v Kralupech je výrazný rozdíl. Kralupy jsou levnější o 5-10%.
A nevím jak jsi přišel na to, že si v Praze můžu účtovat pohádkové ceny. Právě kvůli příchodu lidí z celé ČR ceny klesly, protože mimopražští jsou ochotni pracovat za méně protože i jejich náklady na život u nich doma jsou nižší.
A ty platy jsou o 10-20% procent proti celorepublikovému průměru, takže to zase takový zázrak není. Ty hlášky, že jsou o 50% vyšší platí jen pro velmi málo oborů.
Naopak to způsobilo, že každý kdo přijde do Prahy nasadí neskutečně vysoké ceny protože si myslí, že mu to Pražáci zaplatí.
A s těma cizíma jazykama jsi mě rozesmál. Dělám v oblasti IT a tak se setkávám s lidmi ze všech oborů a ten jazyk je potřeba opravdu jen na vedoucích místech. Naopak chybí zedníci, skladníci, prodavačky, úřednice, které jazyk nepotřebují. Ale máš pravdu, že neznalost jazyka je velký problém Čechů.
Z Říčan jsem šel už hodně dávno, v té době špatné spojení s Prahou. Koupil jsem ale za Říčanama chatu v krásném klidném místě. Jenže od roku 2000 se na okolních polích začalo stavět a místo již dávno není klidné, najednou chce na všem každý narejžovat a do 2 let budu mít chatu uprostřed domů, které mají zastavěnou plochu 150m2 na pozemku 300m2. Díky této hustotě je problém se dostat z chaty do Prahy a naopak. Všude se staví domy, ale komunikace a infrastruktura žádná. -
"-- skrytý --" 30.11.07 13:53
« OT: invaze do prahy
Koukám, že z kutila se stal teoretik i v oboru hustoty osidlování >:D
Praha je prostě hlavní město se vším všudy. Sídlí tam všechny důležité instituce včetně vlády a prezidenta. Tak se tam logicky stahují i vedení a centrály drtivé většiny velkých firem a prakticky všechny větší firmy se zahranišní účastí. Protže chtějí být co nejblíž a urvat co nejvíc z toho velkého koryta, ze kterého se krmí celá republika. Na provoz toho cirkusu je potřeba spousta infrastruktury, od letiště přes metro, hotely a zábavní podniky až po popeláře a zametače v parcích. To je spousta pracovních míst, vesměs s požadavkem na nějakou kvalifikaci a znalost cizího jazyka - s výjimkou těch popelářů a zametačů. Ani Brno, natož jihlava nemá takovu infrastrukturu a především tam není to velké koryto, kolem kterého se všichni tlačí.
Takže se smiř s tím, že v praze si sice můžeš za své úplně obyčejné služby účtovat pohádkové ceny, jako nikde jinde v republice, ale za to holt musíš přežít i nějaká negativa. Já do prahy jezdím docela často a snažím se cesty plánovat tak, abych se vyhnul dopravní špičce na D1 i ve stověžaté matičce. V praxi to znamená nejezdit v pondělí a pátek, a buď kolem poledne, nebo pozdě věčer až v noci. A samozřejmě o víkendu, to je v praze mrtvo celý den. Ale komu se v praze nelíbí, může se odstěhovat, v ostravě nebo na mostecku jsou byty i domy levné a dopravní špičku tam prakticky neznají. ;-)
BTW, nežvaň nesmysly o vysokých cenách potravin v praze, díky obchodním řetězcům jdsou ceny normmálního jídla a oblečení +- stejné po celé republice. Jediné co je v praze výrazně dražší jsou náklady na bydlení, ale taky jsou tam vysoce nadprůměrné platy. -
DIM 30.11.07 13:43
".........my co v Praze žijeme déle, čucháme špatný vzduch, trpíme hlukem, naše děti jsou nemocné a alergici, tak invazí trpíme. A ti co přicházejí do Prahy sice v Praze pracují, ale mají hezké bydlení v čistém vzduchu, jejich děti jsou zdravé..........."
Tak teď jsi mě, kutile, dostal !!!!
A teď ještě ta Olympiáda, Národní stadion na Letné.....Tour de ski na hradě....:-)
Tak to vidíš, Šumaváci pojedou na běžky na hrad..... a pražáci aby jezdili na Šumavu na oběd......
-
superkutil 30.11.07 12:37
Tak ještě 2 odkazy pro lepší náhled [odkaz] a [odkaz]
Jinak moje rodina je původem z Jižních Čech a od Chrudimi. Já sám jsem bydlel v Říčanech u Prahy ale rozený jsem v Praze. :-)
Nemám nic proti mimopražským, ale od roku 2000 dochází k šílené invazi lidí z celé ČR i SR do Prahy, hledají v ní zlatý důl a my co v Praze žijeme déle, čucháme špatný vzduch, trpíme hlukem, naše děti jsou nemocné a alergici, tak invazí trpíme. A ti co přicházejí do Prahy sice v Praze pracují, ale mají hezké bydlení v čistém vzduchu, jejich děti jsou zdravé. Přitom Pragocentrismus je nafouknutá bublina a dělají ji právě ti co do Prahy přicházejí. Ti zvyšují ceny nemovitostí a potravin, ti jsou ochotni zaplatit, co by Pražák nezaplatil.
Setkávám se s takovými lidmi denně, těch Slováků a Moraváků, co ve firmách je. Přitom třeba Jihlava má mnohem větší naději být centrem dění.
Já sám jsem asi úplná vyjímka, protože bydlím v Praze (žena se nechce stěhovat) ale Pracuju mimo Prahu a mám i klienty po celé ČR.
Když jsem v roce 2000 jel po 18hod Prahou, tak nikde nikdo na ulicích nebyl. Teď ať jedu kdykoliv, jsou ulice plné aut, které jsou podle SPZ z celé ČR. Bydlím v místě, kde v roce 1990 byl konec světa a i když je to na metru, tak nám chodili kolem domu srnky a zajíci. A dnes, dnes mám pár metrů od domu silnici, po které projede denně 100tis. aut a 20tis. kamiónů.
Tak se mi nediv, že invazi do Prahy nesnáším. Představ si, že by ti před domem postavili silnici, kde ti projede 120tis. aut denně. :no: -
DIM 30.11.07 11:51
...tak jsem si myslel, že vzbudím větší zájem !!! :_)
No , podle mě to nejsou turbulence za zrcátky. Ale to, že v tom sklopném kloubu je mezi zrcátkem a držákem škvírka, kam se voda logicky dostává, ale taky tam je ta škvíra dost velká na to, aby jí při větší rychlosti profoukl vzduch a ten pak plive na druhém konci té škvíry velké a špinavé kapky na boční oknoo tam, kde se naopak normální voda při jízdě díky aerodynamice nedostane. Takže se tam ty kapky kupí ale nesmývají se . Zvláště efekt mléčného skla v zimě , když ta sůl zaschne je dokonalý.
Uvažuji tam do té škvíry zkusit přivřít nějaké tenké těsnění, které by neumožnilo průchod vzduchu tou škvírou.......... -
"-- skrytý --" 30.11.07 11:28
DIM: to je od zrcatek- delaji se za nima turbulence. Staci zrcatko sklopit nebo utrhnout a je po problemu:)
Do auta mi netece nikudy, ale bordel tam mam neskutecny. Kutilovo auto je proti tomu uklizeny pokojicek..
Kutile ty jsi z Prahy (original, nevidlak??) ?
-