RADEK1 17.01.08 09:03
« Re: vstriky Euro3 a 4
Tak jsem z toho zmatený ,díval jsem se do velkého TP v kolonce 17 mám udané největší statické zatížení závěsu. Emise mám pod č.9 a ty nejsou vypsané ;-\ . Auto rv 24.5. 2005 Dovezeno ze srn,kde bylo majitelem FMC Köln. V originálu německého TP je napsáno EURO 4. Jo a maximálku mám napsanou na 223km/h >:D -
cja 17.01.08 09:00
« Re: vstriky Euro3 a 4
Dong 1: Datum uvedení do provozu mám 9/2005 - to záleží na tom , jak dlouho s tím majitel salonu jezdí a kdy to potom předají zákazníkovi, takže já mám auto oficiálně prodané až v 9/2005, což už by mohlo být Euro 4... ale není ;-\ :-) Datum vedle razítka je 4/2005. -
cja 17.01.08 08:50
« Re: vstriky Euro3 a 4
jarda.suchy: předpokládám, že když mám verzi Euro 3- datum uvedení do systému4/2005 a potom hned přichází Euro 4 , tak TomanGhia, který má auto novější 12/2005 a nemá tam kod co já , že už má Euro4, potažmo si to na webu vyhledal, nehledě na to, že při obecné lenosti státních úředníků, bych nepředpokládal, že budou označení Eura 3 na poslední chvíli měnit - tudy se ubíraly moje myšlenky :-) Jinak dík za odpověď ohledně vstřiků Euro3, a na přírubu jsem nekoukal, neb jsem u toho nebyl a oddeklovávat to sám nehodlám, navíc bylo děláno na záruku, takže jsem se tím nezabýval. Holt další vstřiky budou možná ještě na mě >:D ...jestli teda teď nebudu méněcenej >:D >:D s tím Euro3 . Ještě mě napadá, že kdybych měl Euro4, měl bych větší slevu na silniční dani, ale možná by to tak nejelo >:-[] -
Dong1 17.01.08 08:43
« Re: vstriky Euro3 a 4
ja bych rekl ze to datum vedle razitka FMC bude datum vystaveni technicaku FMC. Mam ho tam taky a datum prvniho uvedeni do provozu cca o mesic pozdeji. Podle me je to datum, ktere je nejblize dnu vyroby :-) .
oleowr1: Ten postup sem zkousel a me to zase nechodi, takze sem bud udelal neco spatne, nebo to uz nebezi. Jeste jednou to zkusim :-) -
oleowr1 17.01.08 08:31
« Re: Bezpečnostní pásy
všici: nemám čas podrobně číst příspěvky, ale auitomatické zamykání mi funguje na mém 12/2002, ověřeno. Jestli se při havárii deaktivuje nevím. Zdroj byl někde v diskusním fóru zhruba v listopadu 2006 a byl údajně pro Focus. Teď letím na otočku do Prahy, v 13:00 mám poradu, doufám, že to služební SDi nezadřu. -
"-- skrytý --" 17.01.08 08:27
« vstriky Euro3 a 4
EHS/ES 2002/80A - Euro 3
EHS/ES 2001/100B - Euro 4
ja mam EHS/ES 2003/76B - Euro 4
.. to ze tam ma jine cislo neznamena ze ma Euro4 - chce to vyhledat presne ve smernicich
... obavam se ze datum vyroby v technickem prukazu nenajde - auto muze klidne stat nekde ve fabrice a expedovano treba mesic po vyrobe, i kdyz to nebyva zvykem. A datum co je uvedeno ve VTP je datum registrace vozu v danem state, ne vyrobni datum.
Vymena vstriku v modelu Euro3 za Euro4 je tak problematicka a nakladna - ze nema cenu o tom uvazovat! Nejedna se jen o vymenu vlastnich vstriku, ale take HW ridicich jednotek atd.. prectete si poradne ten odkaz co jsem sem daval - tam je maly vycet zmen rozdilu obou verzi! Uz to tu WinDiesel psal. Pokud ti vymenili vstriky u Euro3, tak opet pouze za ty 5ti otvorove Euro3 - tam je prave otazka, jake meli a to se pozna podle te priruby - tmava uz je novejsi revize vstriku.
U Euro4 se jiz od zacatku davaji ty z novejsi revize a 7dmi otvorove. -
impaler 17.01.08 08:01
« Re: Bezpečnostní pásy
edit: příspěvek ze včerejšího večera, který se mi nepodařilo vložit ani na x-tý pokus.
Zdravím panstvo vespolek, ryzlink byl dobrý.
Ty pásy potvrzuji, je to myslím ten postup, který jsem už zde kdysi
našel a vyzkoušel. Od té doby na mě netroubí ta pošahaná signalizace, i
když stojím s běžícím motorem, např. při cestě do garáže. Poutám se
přitom až fanaticky důsledně, ale byly situace, kdy mě to sralo.
Zamykání nechci, ale soudil bych, že by to mohlo taky jít, neb je ten
postup dost podobný. Navíc tudy nebo jinudy šla historka, jak se borcovi
zamklo stojící auto s běžícím motorem, když šel odrbat okna od ledu. I
proto raději tady automatiku nechci a zamykám se ručně. Protože se taky
už vícekrát psalo, že při nárazu by se auto mělo odemknout. Krom toho se
mi zdála správná čísi poznámka, že málokdy, pokud už k té hrůze dojde,
je klika tím nejdůležitějším a nejspolehlivějším způsobem, jak se dostat
k posádce.
Datum výroby (měsíc určitě) lze dekódovat z VINu - dekodéry jsou
vygooglovatelné velmi snadno (příspěvek do scrabblu).
Zdravím sousední fórum o S-Maxu a přeji mu, aby jen vzkvétalo, hih. ;-)
cja 16.01.08 21:25
« Re: Bezpečnostní pásy
TomanGhia: předpokládám, že máš taky kopii :-) , a já tam datum mám 20.4.2005, samo je to Euro 3, ten datum není datum výroby, ale nějaký datum vykázání do systému, jó a taky to mám v sekci E :-) Doufám, že po té výměně vstřiků je to aspoň trochu Euro 4. I když mít E4 a mít problémy co má kolega Kutil ... >:D -
g_m 16.01.08 20:17
cja:
Ups, na první otázku už si umím odpovědět sám, našel jsem na webu tabulku a můj údaj 2001/100B je skutečně EURO IV.
...*!...
Slyšeli jste tu ránu? To byl šutrák... :-)
Hurá do JZD na naftu :-) (Nikdy!!!)
Pane cja, napiš aspoň něco :-) k tomu datu výroby, kde ho máš Ty v té kopii VTP? -
g_m 16.01.08 19:55
cja:
Dík za tip, mám VTP před sebou, část "D" (druhá strana techničáku), kolonka Emise - pod číslem 17 je toto:
Směrnice EHS/ES č.: 2001/100B
Takže je to tedy EURO IV?
Jo a v části "E", jak je razítko Ford Motor Company mám v kolonce Vozidlo - dne - napsáno "20. 12. 2005", takže asi datum výroby. Máš to tam taky?
Předem díky za obě odpovědi. -
cja 16.01.08 19:43
« Re: Bezpečnostní pásy
To TomanGhia: Dík předem. A co se týče Eura4 - tak to máš ve VTP , je to dole, nějaký kód - koukám do VTP a Euro 3 je pod č.17 směrnice EHS 2002/80A - pokud tam máš jiné číslo, tak máš E4
Pro Kutil: ve VTP mám uvedenou max. rychlost 218km/h - nezkoušel jsem - osobně né >:D -
g_m 16.01.08 19:39
Krkovicka:
Ne, samozamykání ani obušek není kvůli děcku. :-)
Kdybys jezdil Ostravu, taky by ses asi chtěl automaticky zamknout.
(Přivázanému děcku ani čepice nespadne, pokud ji má přibitou...:)
Dongu1, já Oleowrovi věřím, že to nastavit půjde, on je takový technický typ. :-)
Uvidím příští týden. -
g_m 16.01.08 18:45
cja:
O. K., napíšu, s autem pojedu ale až příští týden, tak pak se ozvu, jestli to šlo nastavit.
Určitě jsi to pochopil správně, bavíme se o zamknutí auta po vyjetí, kdy se to zamkne samo po dosažení určité rychlosti a pak se to zřejmě odemkne po zpomalení zase na tu určitou rychlost.
všichni:
Prosím Vás, kolegové, kdo si to v autě zkusí nastavit, napište sem, jestli Vám to funguje, normálně se těším, až si to zaktivuju, díky!
K těm vstřikům - já bych taky na Petra T. měl dotaz - prosím Tě, Petře, platí zavedení EURO IV i pro můj motor 2.0 96 kW? Protože mám auto vyrobeno 12/2005, tzn. mělo by mít EURO IV (?), protože je to ta poslední faceliftovaná verze (poslední facelift byl od 08/2005 - zavedení 2.2 TDCi) se zadními světly ala Mercedes C - bílé proužky vodorovně a švindlchromová lišta pod světlem, mám liftback.
Čili dotaz zní: mám (super odolné, černé:) vstřiky EURO IV nebo ne?
Díky moc za případnou odpověd' a zdravím Tě!!! -
cja 16.01.08 18:25
« Re: Bezpečnostní pásy
To TomanGhia: Možná jsem mimo mísu, ale pokud se ti to podaří, tak dej vědět, protože v manuálu není o ničem takovém ani zmínka - pokud tedy automatickým zamčením není myšleno náhodné odemčení vozu dálkou na klíčku, kdy se auto po 30s samo zamkne.Pokud by ta automatika zamykání byla vázána na obsazení auta a nějakou rychlost, potom bych to též bral (o té páčce vím). Tak dej vědět, jak jsi se s tím návodem popral, jestli si z Mondea neuděláš C5 :-) .
A ještě bych měl jeden dotaz. Z níže uvedeného tedy jsou 2 druhy vstřiků E3 a E4 - pro zjednodušení - moje auto je 2/2005 tj. Euro 3 a výměnu vstřiků na záruku již prodělalo v roce 2006 po 2 ks postupně, včetné nahrání SW - je tedy realita taková, že tam již budou vstřiky E4 - nebo jsem pouze lehce naivní ;-), pokud tedy lze vstřikovače takto zaměňovat. Jestli někdo ví...? Děkuji. Ony ty vstřiky potkají už dalšího majitele, ale lépe se potom vyjednává při prodeji. -
g_m 16.01.08 17:22
Krkovicka:
Jo, to znám, ta horní část páčky se zamáčkne, ale já na to zapomínám...
Ty co Ty máš furt s tím kouřením :-) , máš tankovat furt jen tu OMV a Benzinu a ne BP a bude to lepší. :-) Navíc jsi šel dolů se spotřebou, gratulace!
Nebo bud' stejný masochista jako já a panel ventilace si zapínej spolu s rádiem až po vyjetí. :-)
g_m 16.01.08 17:17
oleowr1:
Máš to u mě, díky moc, opsal jsem si to.
Už s sebou nebudu vozit ten teleskopický obušek, juchů! :-)
Btw. když jsem měl onehdá auto v servisu, tak jsem si ten teleskop nechal položený u své sedačky, jak ho mívám a jak mi auto vraceli, tak jsem si všiml, že byl položený jinak, než jak ho dávám...
Bylo mi divné, že byli ještě uctivější, než obvykle, když mi pak předávali klíče... a pak mi to došlo! :-) Tak se na ně musí! :-)
(Co tam mám položit příště...?)
Jinak jsou na mě ale hodní, nemůžu si stěžovat, tedy až na to, že neví o tom samozamykání (se budou asi divit, až mi po další garančce pojedou auto projet a ono se samo zamkne) a prohlížejí si mé věci v autě... :-)
Ještě jednou díky! -
"-- skrytý --" 16.01.08 17:09
« Re: Bezpečnostní pásy
TomanGHIA: Zdar. Na zamknuti po rozjezdu pouzivam to maly hejblatko nad klikou u ridicovych dveri. Pouzivam to ale jen vyjimecne a mimo mesto vubec ne (pro pripad havarie)
Vic bych ocenil desetisekundove zapnuti vnitrniho okruhu po nestartovani, protoze obcas citim smrad jako bych stal u vyfuku. -
oleowr1 16.01.08 16:48
« Re: Bezpečnostní pásy
TomanGHIA: taky mi to tvrdili, ale mondeo od r.v.2002 samozamykání určitě umí. V autorizovaných servisech jsou většinou drazí troubové, kterým už dávno nevěřím. Hrají jen nacvičené divadýlko na zákazníka, aby se připos*al z toho jaké je jeho auto složité zařízení a potřebuje drahou diagniostiku. Navoněný manekýn za pultíkem s nápisem "Příjem oprav" mě nikdy nepřesvědčí o tom, že něco umí. Existují i sequence na výpis chyb řídící jednotky skoro pro všechny typy aut včetně koncernových.
Vypnutí kontroly pásů:
Otoč klíč zapalování do polohy "II"
3x za sebou uzamkni a odemkni dveře zevnitř pomocí uzamykací páčky na dveřích
Otoč klíč zapalování do polohy "0" nebo "I"
Znovu 3x za sebou uzamkni a odemkni dveře zevnitř pomocí zamykací páčky na dveřích
Otoč klíček zapalování do polohy "II" - mělo by se ozvat pípnutí (programování připraveno)
Jednou uzamkni a odemkni dveře zevnitř pomocí uzamykací páčky na dveřích - toto zapne/vypne automatické uzamykání
Dlouhé pípnutí - automatické zamykání zapnuto, krátké pípnutí - automatické zamykání vypnuto
Pro ukončení programování nastavte klíček zapalování do polohy "0" nebo "I" - krátké pípnutí
Postup pro pásy:
Otoč klíček zapalování do polohy "0" nebo "I" a pás nech nepřipoutaný
Otoč klíček zapalování do polohy "II"
Počkej, dokud nezhasne kontrolka bezp. pásů (až 1 minutu)
3x postupně připni a odepni bezpečnostní pás řidiče
Rozsviť a zhasni hlavní světlomety
3x postupně připni a odepni bezpečnostní pás řidiče
Celý postup od zapnutí zapalování musíš stihnout do 60s
Nyní by se na 3 vteřiny měla rozsvítit kontrolka bezpečnostních pásů a po zhasnutí kontrolky jednou připni a odepni bezpečnostní pás řidiče - toto vypne/zapne kontrolu připnutosti bezp. pásu
Programování se ukončí automaticky po 10 vteřinách
"-- skrytý --" 16.01.08 16:15
« Re: 2.2 TDCi a výměna vstřiků
To hbr: ...to neni tvrzeni, to je fakt! To ze ma Euro4 oproti Euro3 vic a mensi vstrikovaci otvory vramci vstrikovace je jasny. Tam jde ale o to, ze se na vyrobu jak treba 5ti nebo 7mi otvoroveho vstrikovace pouziva v ramci modernizace a vyvoje jiny material a ten byl prave zmenen na nejakou cernou, tmavou upravu a podle te se to take da poznat - zeptejte se WinDiesla.
g_m 16.01.08 16:11
Zdravím všechny.
hbr:
Samozamykání po rozjezdu Mondeo bohužel neumí, ptal jsem se na to v servisu, chtěl jsem si to nechat nastavit... :-(
Pokud to ale není pravda a existuje na to postup (jako existuje ten dlouhý mačkací postup na trvalé vypnutí signalizace nezapnutého pásu), tak se rád mýlím a prosím si o návod.
Předem díky.
"-- skrytý --" 16.01.08 15:43
« Re: 2.2 TDCi a výměna vstřiků
Na tom tvrzení, že existují dvě verze vstřiků (asi Euro3 a Euro4) neco bude. V Hale mi říkali, že jsem na tom ještě lépe než předtím, protože při tam repasi dali nějakou modernější verzi. Ale že by byla bez problémů, tak tomu moc nevěřím. Když jsem auto kupoval, tak mi taky tvrdili, že jediné problémy jsou s TDCI 2.0. :-) -
"-- skrytý --" 16.01.08 15:30
« Re: Bezpečnostní pásy
Pokud vím, tak to jde ještě vypnout trvale - je to série kroků, podobně jako nastavení, aby se auto zamknulo po rozjezdu. Bohužel ale nemám teď po ruce návod, kdysi tady na to byl odkaz. Ale za sekvence je tak složitá/nepravděpodobná, že nevěřím, že bys ji udělal omylem. Asi opravdu blbej kontakt. -
oleowr1 16.01.08 14:34
« Re: Bezpečnostní pásy
Milan357: Vypnout kontrolu pásů (platí jen pro místo řidiče) jde tak, že se pás zacvakne a hned vypne, potom kontrolka 3x zabliká a kontrola pásů do příštího zapnutí zapalování není aktivní. Vypadá to, že je špatný kontakt ve spínači, zasuneš přezku pásu (nevím jak to udělátko odborně nazvat) tak se kontakt sepne a když rukou pustíš přezku, hned se rozepne ikdyž je přezka stále zasunutá.
"-- skrytý --" 16.01.08 13:50
« Re: 2.2 TDCi a výměna vstřiků
No proc jsem se ptal - servis Charouz mi rekl technik, ze pokud jsou nejake problemy se vstriky na 2.2TDCi - tak vesmes pouze u verze co se vyrabela pred faceliftem, tedy starsi jak 08/2005 a tedy Euro3. U Euro4 zadne, az na vyjimky jednotlivych kusu vstrikovacu - vyrobni chyba, tolerance atd..
Vysvetluje to i tvrzeni WinDiesela, ktery mi rikal, ze prave u Euro4 maji vstrikovace nejaky jiny material (cerny) a ten je jiz u vsech novych vstrikovacu Delphi. Tato revize vstrikovacu pry jiz nevykazuje takovou poruchovost a citlivost jako predchozi generace. -
milan357 16.01.08 13:44
« Bezp. pásy
Zdravím, mám Mondeo 2,2TDCi r.v. 3/2005 Ghia. Přestala na mě blikat a pípat kontrolka připoutání, když zmáčknu vypínač pásů, tak 3x zabliká a dál nesvítí ani neupozorňuje, že nejsem připoután. Někde jsem četl, že se dá signal. vypnout, ale nemám tušení jak a teď přemýšlím zda je něco s pásama nebo zda jsem to jenom vypnul? Poradíte někdo? Díky. -
milan357 16.01.08 13:43
« Bezpečnostní pásy