FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
g_m 18.01.08 12:23
« Re: Zamykání
cja:
Se mi ta Tebou použitá zkratka líbila, proto jsem se schizofrenně obměnil. Auto měnit nechci, neboj ( :-) ), jsem fakt spokojený, to radši zase změním identitu, až Tě zas něco fajnového napadne. :-)
Jinak Krkovička mě většinou taky rozesměje, má boží fóry. Doufám, že malá Krkovička bude po něm... a maminka se z nich dvou pak zblázní... :-)
superkutil:
Mi se ty přední okna (i zadní) špiní taky víc než u předchozích aut, ale je mi to fuk.
Myslím, že DR Ti to napsal skvěle... a když si ještě vezmeš k srdci Krkovičkovu radu ohledně otevření oken... :-)
-
"-- skrytý --" 18.01.08 11:12
« Re: Špinění oken
Copak okna, ale mě se v dešti špiní celé auto .... Asi to bude nějaká konstrukční vada.
Boční okna u zrcátek se mi špiní samozřejmě taky (na všech autech), a to mám MK II, kde to podle kutila nedělalo. Možná i ty silnice a počasí budou mít v našich krajích nějakou vadnou konstrukci. -
"-- skrytý --" 18.01.08 10:18
« Re: Špinění oken
Kutil: Problem spineni oken tu pred nedavnem resil DIM, ktery prisel s poznatkem, ze za to muze ta dirka mezi pevnou a pohyblivou casti zrcatek, ktera to rozprskava na bocni okno.
Zda uz experimentoval s utesnenim netusim..
Ja to delam tak, ze v aute vozim plinku a tou to kazde rano utru. Kdyz neprsi, tak to vydrzi dlouho ciste:)
Resenim je i jizda s otevrenymi okny. -
cja 18.01.08 10:16
G.M. alias TomanGhia: to bylo myšleno v dobrým né abys nám měnil identitu :-) , ještě bys potom pod nátlakem mohl vyměnit vůz a to by byla škoda
Krkovička: Isofix jsem zatím neměl , ale při dobré volbě kvalitní sedačky bych považoval výměnu vozu též za zbytečnost - nehledě na to , že sedačky typu Isofix jsou dost nákladné, děti mám 2, sedaček už jsem zkusil několik, a při současném trendu rostoucích sedaček s dítětem(kromě 0 - 9 měsíců), bych s tím problém já neměl vůbec, je to spíš masivní reklama
Hope: máš pravdu v roce 2005 bylo Titanium pouze edicí a potom zjistili, že jim bere prodeje ST, tak ho trochu ošidili a udělali z něj samostatnou výbavu, v tom roce 2005 byl i ten podvozek snížen a přitvrzen někde mezi standard verze a ST diesel, a ten přední nárazník je trochu širší než standard verze, i blatníky jsou širší - nejde tam napasovat nic ze standard Mondea - to jsem taky zjistil :-) -
"-- skrytý --" 18.01.08 10:09
Deti v aute vozim uz ctyri roky a mam s tim bohate zkusenosti:) Je fakt, ze sedacky pak vzdycky vyndavam a predelavam do jineho auta, coz je opravdu opruz a v pripade vlastni sedacky tato potreba odpadne. Kazdopadne bych ISOFIX uvital jako bonus.
K tomu S-Maxu-Na soucasnem aute jsem uz najel 42tis km a odhaduju ze po roce provozu - koncem dubna08 pocitadlo bude ukazovat 170tis km.
Dosavadni praxe je takova, ze auto prodavam pri 150tis (pak uz to nikdo nechce) takze uz to se mnou zacina cukat.
Nad Smaxem neuvazuju kvuli prirustku do rodiny (to staci i mensi auto) ale dost casto vozim plne obsazene auto a spousty kramu. V Smaxu jsem jel jen dvakrat (cca 150km), ale pusobil na me velmi dobrym dojmem. Ale treba vsechno bude jinak. Zadnej za nas nevi..zadnej z nas -
superkutil 18.01.08 09:54
« Špinění oken
Ahoj, zjistil jsem, že oproti minulému Mondeu se mi hrozně špiní přední boční okna, hlavně v místě pohledu do zrcátek. Máte to taky? Dá se s tím něco dělat, např něco nalepit na auto aby to ten proud bahna odklonilo? Leze to tam po kapotě a kolem zrcátek. :no:
U Fiesty to nědělá. Ta je v pohodě. -
"-- skrytý --" 18.01.08 09:14
krkovicka: jak píše hope, isofix je spíš kvůli jednoznačně definovanému připevnění (=bezpečnost), než kvůli jednodušší manipulaci - i když marketingově se to zdůvodňuje právě opačně :-). Sedačku pro novorozence (vajíčko, taková ta "kolíbka s uchem") stejně z auta vytahuješ celou spolu s dítětem, větší sedačka už zůstává trvale v autě - pokud těch aut nemáš a nestřídáš víc. A 4-5 roků staré dítě už může mít sedačku, nebo jenom podsedák, kde už se připoutá pásy v autě (a ta sedačka se tedy sama nijak nepřipevňuje). Já prohazuju sedačku mezi třemi auty a problém s tím žádný nemám. Nejtěžší na tom je pro mě tu velkou sedačku prostrčit zadními dveřmi malého osobáku, ale to isofix taky neřeší. Takže jen kvůli isofixu bych auto neměnil. -
"-- skrytý --" 17.01.08 22:29
Titanium se podobalo ST v době, kdy to byla limitovaná série. Nové titanium se zvenku liší podle mě jenom trochu jinou maskou. Necvičené oko to ani nepozná. Podvozek je standard.
Hlavní rozdíl a důvod, proč jsem šel do titania je dřevo, není tam.
Krkovicka: ISOFIX není až taková výhoda, jak se na první poslech zdá. Sedačku vyndáváš a zandáváš hlavně první rok. To sedí dítě na přední sedačce, kde ISOFIX není. První sedačku dostaneš nejčastěji jako součást kočárku a tyto sedačky ho nemívají. Druhá autosedačka už prakticky zůstává v autě. Pokud jsi nikdy ISOFIX sedačku nepřidělával, zajdi někdy do autosalonu to vyzkoušet, určitě záleží na sedačce, co jsem zkoušel já, tak nic moc. Jo a nakonec určitě také narazíš na ten test, kde ISOFIX sedačky byly nastejno s normálníma.
Ad. S-MAX na jedno dítě S-MAX nepotřebuješ. Až budeš mít dvě děti, velké auto ti sebere manželka. Není pro ní S-MAXe škoda?
-
-
"-- skrytý --" 17.01.08 21:45
hope: No a jak to mas s naraznikem, blatnikama a oplastovanyma prahama ci podvozkem??
Ford asi rok produkoval specialni model Titanium 2.2TDCi ktery je opticky shodny s ST co se delal az od 2005 az na par detailu- ksilt vzadu a vyfuky. Ale asi nam to jezdi jako vsem ostatnim:)
Podvozek je teda taky jiny, ale to se pozna az v zatacce.
TG+cja: uz jsem se tu zminoval, ze asi pujdu do S-Maxe, ale odrazuje me vyssi cena a zatim jsem s Olinou spokojeny.
Chtel bych ISOFIX, protoze drbat se s pasama je strasny opruz tak uvidime, jak se to bude vyvijet. Manzelka me trosku kroti. ;-\ -
cja 17.01.08 21:35
Hope: Nový Focus ST po faceliftu má kulatý mlhovky též, údajně ke sportovní image to patří, ten lichoběžníkový tvar je spíš luxusní. Ale je to především asi věc názoru. Vsadím se , že nový Mondo, až přijde verze ST, tak je bude mít zase kulatý, nebo je spíš integrují do hlavního světlometu a bude po legraci - eleganci i sportovnosti. Dík za odpověď. -
cja 17.01.08 20:11
To Hope: čtu že máš též Titanium X , je to stejné auto co mám já nebo to potom ošidili o prahy a nárazníky alá ST - když jsem koukal totiž na Titanika X po roce 2005 , tak se mi zdál jiný , ale možná zdání klame. Dík za odpověď. Proto si předchozí majitel mého auta bral naftové ST. -
"-- skrytý --" 17.01.08 18:34
« Zamykání
Hlásím, že na 2,2 Titanium X výroba 3/2007 to opravdu funguje.
Několik poznámek:
- Pouze zamyká (až po rozjetí) a neodemyká. Tedy při žádném zpomalení, zastavení, vypnutí motoru apod. se samo neodemkne (nebo alespoň ne mě). Dle mého to je správně. Co to udělá při nehodě ať, vyzkouší někdo jiný.
- Programování se mi nepovedlo hned. Nevím, čím to bylo, ale povedlo se to v tomto stavu:
Vypnuté rádio
Nepřipoután
Neutrál
Ruční brzda
Zhasnuto
Po chvíli jízdy
- Co se týče popisovaného pípnutí, pro ty co to budou zkoušet, je to mnohem hlubší pípnutí než pípání kvůli teplotě, takže by nemělo mást.
-
"-- skrytý --" 17.01.08 17:36
« Re: Krkovičkové
cja: bude to holka, mam to v genech a navic jsem na ultrazvuku nespatril Frantiska. A i kdyby ne, tak by to nevadilo. Ja do tri let chodil ve vecech po me starsi segre a kdyz mi rodice koupili prvni trenky, nechtel jsem je nosit..Neco jako Jara Cimrman:) -
"-- skrytý --" 17.01.08 16:17
« Re: Krkovičkové
TomanGHIA: Mala Krkovicka by se mela ukazat v cervnu. Do te doby mam cas pripravit se na materstvi nebot budu pul roku na materske dovolene.
Dovolim si maly OT: Vsem, kdo jeste nevi co je to byt "tehu" co je ted "trendy" pro vaseho "mimiska" ..nebo vsem kteri se chteji trosku pobavit, doporucuju kliknout na tenhle odkaz: www.miminko.cz
Jo a shanim ruzovy bodycko s kacenkou, tak kdyby nekdo vedel.. -
martin.z 17.01.08 16:04
« Re: aut.zamykani dveri
to zamykani mam nastaveny taky, postup si uz nepamatuji, ale pri opusteni auta treba pri myti okna se ti to nezamkne, zamyka se to jen pri prvnim rozjezdu po nastartovani kdyz dosahnes nejakou nizkou rychlost.
Ale jinak co se tyce elektriky tomu nijak extra neverim takze v takovych situacich dvere privru nebo otevru tak aby zustaly otevrene.. -
-
"-- skrytý --" 17.01.08 14:10
« Re: vstriky Euro3 a 4
Nechci kazit euforii a radost z E4 pro auta E3, ale u 2,2 TDCi je u E4 ještě také výkonnější turbo a to asi výměnou vstřiků nezískáte.
U Forda je nejlepší určení roku výroby z VIN, protože ve VIN je skutečný měsíc i rok výroby. Ford je snad jediný, který to do VIN ukládá.
-
"-- skrytý --" 17.01.08 13:39
« Re: Bezpečnostní pásy
Ještě doplním:
- jednotlivé zamčené dveře lze samozřejmě kdykoliv odemknout normálním otevřením zevnitř.
- pokud otevře dveře řidič, odemkne se celé auto
- při zastavení, běžící motor, odemčení a rozjezd se znovu nezamkne
To je vše, co mě k této problematice napadá. Pokud chce někdo vědět víc, ptejte se dál, už s tím rok nebo dva jezdím. -
"-- skrytý --" 17.01.08 13:29
K tomu zamykání/odemykání:
postup funguje, na Mondeu 05/2005 jsem si to udělal už dříve podle toho návodu (v servisu tvrdili, že to nejde).
Zamkne se to po dosažení určité rychlosti, ve stejný okamžik, kdy začne řvát kontrolka na pásy. Zamknuté jsou všechny dveře + kufr, je to úplně stejné, jako zamčení páčkou u řidiče.
Při zpomalení nebo zastavení nebo vypnutí motoru se to neodemkne.
Je to bezpečnostní opatření proti otevření dveří/kufru zvenku např. při čekání na křižovatce (znalci vědí, o kom se mluví).
Jestli se to otevře při nehodě - nevím, nezkoušel jsem, bylo by to dost nepříjemné. Nicméně předpokládám, že to bude napojené na stejný senzor jako airbag a předpínače pásů. Selhat může ale cokoliv.
Podle informací, co jsem někde pochytil, tak "nouzové" odemčení je standardní funkce snad všech aut. Zamknout to přece můžu i ručně páčkou. -
Dong1 17.01.08 10:46
Ja mam u razitka 12/2006 a datum uvedeni do provozu 01/2007. A myslim ze to datum na razitku vcelku odpovida (nasel sem vevnitr pohozeny papir s datumem vyroby, tusim ze sedacek, 12/2006).
No a v kolonce c. 9 mam EHS/ES 2003/76B...aby se v tom p***e vyznalo, clovek by rekl ze to bude vsude stejne znacene :-)
tomaghia: Tak pozor na 9mm ;-) -
g_m 17.01.08 10:00
cja:
:-) On už stejně pomalu patří k povinné výbavě při cestě do auta ... ( + klíče, peněženka s doklady, mobil, navigace a cíga :-) ) takže si bez něj připadám jako bez ruky.
Navíc se s ním dobře otevírá popelnice a ten pocit sucha a bezpečí je k nezaplacení. :-) -
g_m 17.01.08 09:45
cja:
Jasně no, já bych nejradši, kdyby se to neumělo odemknout vůbec při zastavení, ale až pak, s vypnutím motoru, příp. i kdyby to ne, tak prostě zatažením za páčku na vnitřní klice nebo prostým otevřením.
Ale furt je pro mě lepší i kdyby se to odemklo při zpomalení/zastavení, ten zvuk mi připomene, že se odemklo a já ho hned zase manuálně zamknu, takhle mám totiž určitě větší šanci nezapomenout. -
g_m 17.01.08 09:06
cja:
Předpokládáš správně a nemystifikovals mě, našel jsem si to včera na webu, mám opravdu EURO IV (2001/100B), díky.
jarda.suchy:
Našel jsem si ty směrnice už včera, píšu ve včerejším příspěvku (z 20:17), že jsem si tu tabulku vyhledal, jinak s tím datem výroby máš pravdu, tedy se nikdo nedoví, kterého dne má auto vyrobeno...( spolehlivost středa vs. pondělí či pátek :-) )
Jinak to samozamykání - pokud se zamkne při určité rychlosti, tak by se mělo i odemknout po poklesu rychlosti... při nehodě auto zůstane stát, takže se odemknout asi má.
Radši se nestarám, co kdybych boural a auto se neodemklo, o funkci např. Airbagu se taky dozvím, až mě praští po pysku, v Mondeu jsem ještě neboural, zato pokus o otevření auta na křižovatce už byl ... byl jsem naštěstí zamknutý.
impaler: Včera jsem dobře usnul po čaji s Griotkou - tajný tip na dobré spaní. :-) -
cja 17.01.08 09:05
oleowr1: až prosim tě budeš mít chvíli napiš, jak se to samo zamkne - po rozjezdu, po dosažení nějaké rychlosti(tak to má Stilo od Fiatu), nehrozí ti že půjdeš oškrabovat boční okna(přední vyhřívané jako všichni tady) :-) , nezamkne se ti to? O odemykání bych starost neměl. dík za odpověď