cja 29.01.08 09:49
« Re: Zamykání.
To kutil: možná jsem to špatně napsal - lze jen nastavit, buď po stisku tlačítka odemykání na klíčku - otevřeno vše ,tzn. 5 dveří a nebo lze přeprogramovat na přední dveře a kufr(včetně), takže zadní dveře zůstanou zamčeny a až po druhém stisku tlačítka odemykání se otevřou --- takže tě nepotěším, protože to ten tvůj problém neřeší , omlouvám se -
cja 26.01.08 09:58
« Re: Zamykání.
Krkovička: doufám, že nebudeš zklamán a zeptej se , když už tam budeš jestli je ten tlumič standard nebo něco poladěnýho, dík za odpověď - jo a díval jsem se do manuálu, to zamykání dveří doporučují , pokud chceš aby jsi měl při jízdě zamčený kufr, tuším str 58 - 63, nic o otevírání vzhledem k bezpečnosti jsem v sekci o zamykání auta nenašel, takže pokud jezdíš ve městě a máš obavu o posádku, případně věci, tak ti nezbývá než zamčít a tady je na místě ta automatika zamykání, ještě lze na klíčku nastavit, aby se ti při jednom stisku tlačítka odemykání otevřely jenom dveře řidiče a spolujezdce + kufr, takže zadní dveře zůstanou zamčeny - pokud by někdo toužil po tomto návodu rád z manuálu to programování opíši a dám sem - musí být pouze dálkový centrál - ale mám pocit , že Mondo ho mělo v základu :-) -
g_m 25.01.08 20:21
RADEK1: Super!
Dong1:
Tak i Radek už se zamyká, tak ještě Ty. :-) Mám tu ted' manželku, tak píšu, co říká, že dělala, když se jí to povedlo:
(Předpokládám, že jsi zavřený v autě, vše vypnuto, ...)
Takže z 0 do 2, počkat na zhasnutí kontrolek, pak 3x po sobě plynule (asi vteřinu pauza mezi každým sáhnutím na kličku) zamknout a odemknout.
Pak hned do polohy 0, totéž plynulé trojzamknutí v poloze 0, žádný spěch, počkat tak 2 vteřiny, než po posledním uzamčení půjdeš do polohy 2, ozve se krátký temný tón, po něm tak za vteřinku zamknout a odemknout (jednou), ozve se delší tón a hned do polohy 0 - krátký tón, konec. Vytáhnout klíček.
Určitě to musí jít, zkoušej, pokud to chceš. A kdyby to fakt nešlo, nerozpakuj se říct manželce, klidně se odkaž na mě. :-)
Pak určitě napiš. -
RADEK1 25.01.08 20:02
« Re: Zamykání.
přátelé už jsem u Vás v klubu samozamykačů >:D >:D můj problém byl ,že jsem nějak přeskočil perfektní popis olewr1 a chytil až diskuzi. Šel jsem na starší stránky a tam návod našel. Vytiskl a na 2 pokus zrealizoval :-) :-) . Je to funkční . příští týden zajedu na servis a jen tak mimochodem nechám servisního technika projet v autě o kterém mi tvrdil, že to nejde ;-) . Jinak je to solidní chlapík. Takže nic ve zlém :-! . -
Dong1 25.01.08 15:09
« Re: Zamykání.
G.M.: Dong to dnes zkusil 2x, ale porad nic :-( (jediny pipnuti, co to vyda je upozorneni na namrazu :-) )
...asi k tomu budu muset taky pustit manzelku...nebo az nekdo komu to funguje pojedete okolo, tak mi to nastavit :-)
Postupoval jsem podle navodu: rucka zatazena, radio off, ventilator off, vyradit. Klic do polohy 2, pockat, 3x zamknout odemknout, poloha 0, 3x to same, poloha 2...a nic. Asi mam natvrdle auto :-) -
g_m 25.01.08 14:24
Krkovicka:
Si děláš kozy... fakt jsi moderátor? Leoši, přiznej se, jsi to Ty? :-)
Stejnak Ti to nevěřím. :-) Si zase děláš pr.del.
Btw. jaká je teda ta hlavní cena...?
cja:
Já vím, žes mi to psal, jak jsi programoval, ale já na to tehdy zapomněl.
Ale hlavně, že už to šlape. Ale stejně dík.
Jsem zvědavý, co Radek a Dong, jestli se i jim zadařilo.
P. S.:
Žena teda dostala na řetěz pár oček navíc, ovšem nejslabší článek řetězu (podle ní) jsem doma beztak já. :-) -
cja 25.01.08 11:23
« Re: Zamykání.
To krkovička: ještě k tomu visení v pásech, kamarád testoval s nějakým pilotem Land Rover Disco no a co čert nechtěl hodili ho na střechu - na letišti, takže nikoho neohrozili , pouze svojí peněženku, ale naštěstí oba připoutaní, nikomu se nic nestalo, ale po tom co viseli hlavou dolu a odemkli si pásy, tak kámoš nějak padl na hlavu a byla z toho neschopnost asi 14 dní ... >:D , holt padal z větší výšky,... proto jezdím radši v osobáku >:D -
oleowr1 25.01.08 11:22
« Re: Zamykání.
to DIM: podsvětlení tachometru je 4x 3W žárovička, pro výměnu musíš vymontovat přístrojovku. Když jsem vloni laboroval s vadnou přístrojovkou, měl jsem ji celou venku nejmíň 10x, výměna je práce max. na 20min. Žárovka stojí asi 15Kč.
Dělám to i bez odpojování přepínače rádia, chce to jen dlouhý křížový magnetický šroubovák a šikovné prsty při montáži zpět.
cja 25.01.08 11:08
« Re: Samozamykání
G.M.: psal jsem ti že polohu I vynechávám, a to pípnutí zní jak bučení - je to hodně hluboké - možná Cdur :-) , ale jinak gratuluji ... tvojí manželce >:D - mohl bys povolit řetěz ...
trojblik blinkru by měl být ve výbavě od faceliftu(opičili se po MB, ale funkce je to dobrá a užitečná a na rozdíl od Oplu velmi snadno použitelná)
krkovička: boční okýnko u Monda jde velmi snadno - stačí rozumně velký kámen a větší rána , a není ani nic slyšet - ne že bych měl takovou zkušenost jako tvůj otec(hlavně , že to dopadlo dobře) , ale po tom co mi auto tímto otevřeli ve 14h před MŠ a přivolaní četníci nic nezjistili, nešli po rádiu ale po mé hloupě položené dokladovce(od té doby folie na všec oknech - což mě napadá, že to rozbití v mém případě by trvalo o chvíli déle, ale mě by nešlo o to , aby to nikdo neviděl a neslyšel - při nehodě), četníci pravili, že otevřít okno kamenem je velmi rychlé a účinné :-) ... pro mě tehdá bohužel, navíc v návodu to zamčení ručně doporučují - myslí ,že jsem to tam četl, ale raději to až půjdu do auta nastuduji
pro martin.z: k té zkušenosti s tím retardérem co má Impaler, před 2 dny jsem přehlídl v noci na přechodu retardér , čekal jsem kovový práh a on byl ten stavěný z kostek - dělá se to teď jako nástupní můstek s nájezdy - jenže já si myslel, že je namalovaný na asfaltě, jak je to u nás(bylo to jiné město a neznal jsem to tam) - hloupý předpoklad byla tam 30 já to najel i s rodinou 40km/h , normálně před prahem vždy zastavím - ten bodykyt ST něco stojí a nemusím ..., no auto se hodně nadlehčilo a při přejezdu jsem si lízl předkem a čekal, kdy bouchne i zadek a .. nic, mít špatný tlumiče, tak auto začalo kmitat a rozmlátil bych předek i zadek , takhle jsem měl akorát, naštěstí jenom odrhlou barvu ze spodku př. nárazníku, což není vidět a při parkování se občas může stát- jinak dětem se to moc líbilo a chtěly ještě, ale nejsem takovej masochista, takže tlumiče ... a samozřejmě byla to hlavně moje pitomost -
"-- skrytý --" 25.01.08 10:38
« Re: Zamykání.
Hosi, bacha na to zamykani. Muj otec sel v lete pres strechu, zustal viset v pasech a kdyz vypinal motor tak omylem zamknul auto. Hned u nej byli okolojdouci houbari a kdyz nemohli otevrit dvere, tak zacali kopat do okynek, ale nevykopli. Otec byl nastesti nezraneny a pri vedomi, takze nakonec si otevrel sam, ale varianta bezvedomi+ pripadny ohen by mohla dopadnout spatne..
DIM: me nesviti leve okynko PP. Asi to bude ta zarovicka. Je pro Fordi mechaniky slozite ji vymenit? V pondeli jedu na servis a nerad bych, aby mi rozmontovali pulku palubni desky, bo jim moc neverim. -
oleowr1 25.01.08 08:46
« Re: Samozamykání
G.M.: To je super! Mně se to povedlo napoprvé a nějak jsem nad tím moc nepřemýšlel, pak jsem to ještě nastavoval kamarádovi a taky bez problému, asi jsem se přesně držel návodu - náhodou!!! Ženské jsou asi pečlivější a tak je u nich záruka, že pokud věci technicky nerozumí a dostanou přesný návod tak to udělat zvládnou.
Donq1: návod na servisní PP mám taky, ale nemám PP, takže nemám kde vyzkoušet.
Zajímalo by mně, jestli jde na Mondeu aktivovat 3-4 bliknutí pokud se páčka blinkru posune jen na krátko do polohy, kdy sepne kontakt? Na služební fabii to mám a při objíždění chodců, cyklistů, výjezdu z kruháče je to perfektní. -
impaler 24.01.08 23:24
« Re: Samozamykání
Výborně, gratuluji. Původně jsem sem šel psát, že už mě strhla davová psychóza a dám si taky pokus, i když to nechcu. Tak ještě uvidím. Tady v Bruselu byla historka, jak borca atakoval baraba v podstatě hned, jak si do auta vlezl. Od té doby zamykám automaticky ručně, jak zavřu dveře. Ne že by to něco řešilo, když bude mít v ruce kvér, jako ten z té historky. Dopadlo to prý relativně dobře, chtěl jenom prachy.
Jinak moc nechápu stížnosti martina.z na to vlnění auta na hrbolech, ale je fakt, že nemám srovnání s jiným. Každopádně se svým jsem spokojený, i když po cestě z práce mám jeden práh jak prase (vada cesty, ne retardér), kde se jezdí v hustém štrůdlu tak 60 a rána to dost je. -
g_m 24.01.08 21:04
« Re: Samozamykání
Pánové hlásím úspěěěch!!! Jooo!!! Zamykáme automaticky!!!
Ovšem já jsem to opět nesvedl, nastavila mi to žena po jednom přečtení oleowrova návodu.
(Já vím, masakr... ode dneška budu ženě do ruky vkládati kromě vařečky a penisu asi i další věci...)
Fakt je to tak. Byl jsem asi moc zbrklý.
Dong1, RADEK1:
Chlapi nezoufejte, určitě se zadaří, napíšu, za jakých podmínek to (moje skvělá) žena udělala:
dodržte oleowrův návod přesně, ale klíček z polohy 2 dávejte jen do polohy 0 po těch trojnásobných zamknutích a odemknutích, nedávejte polohu 1.
Dále: vypnutý motor, zařazen neutrál, ruční brzda zabržděna, vypnuté rádio i ventilace, zavřené všechny dveře i okna.
Pak - celá operace trvá asi 20 - 30 sekund, ale dejte tak třívteřinovou pauzu po otočení klíčku do polohy 2 (asi tak do zhasnutí kontrolky airbagu), než zase budete zamykat páčkou.
Podle mě (po asi deseti neúspěšných pokusech, takže vcelku reprezentativní vzorek... :-) ) pokud to nejde, je problém jen v rychlosti provádění těch kroků.
To pípnutí je takové krátké, tišší a má poměrně nízký tón. Něco jako "pýýýp" ze zobáku nemocného a přidušeného kuřete.:-)
Pokud by Vám to nastavit nešlo, dejte to schválně nastavit manželce, uvidíte!
OLEOWR1: Tobě patří chlape můj obrovský dík!!! JEŠTĚ JEDNOU DĚKUJU!!! -
RADEK1 24.01.08 20:09
« Re: Samozamykání
Tak jsem to právě zkoušel a buď je natvrdlé auto nebo já. 8-s . stručný popis co jsem udělal: sednu do auta zasunu a otočím klíček do polohy 2 (rozsvítí se kontrolky, rádio začne hrát, roztočí se ventilátory) Já vše vypínám. Vysunu klíč ze zapalování zatáhnu ruční brzdu . Potom opět zasunu a otočím do polohy 2 opět na rozsvícení všech kontrolek. Zase blbě? :-( -
Dong1 24.01.08 12:28
« Re: Samozamykání
G.M.: No diky, ale radsi bych byl v klubu zamcenych :-)
btw: Me by stacil jenom kufr neco jako u Ochcavky, pokud ridic neotevre dvere, tak nejde kufr po nastartovani otevrit.
oleowr1: Nekde mam navod na zpristupneni servisniho menu PP. Ale je to ze stejneho zdroje jako to zamykani a pasy, tak nevim jestli to uz nemas. (a samozrejme si nepamatuju, co vsechno to umi :-) ) -
oleowr1 24.01.08 11:17
« Re: Samozamykání
to cja: pravda, ne vše musí přes PC, taky přesně nemám jasno s tím, jak se který kablík jmenuje.
Chce to jen znát ten správný postup jak a čím se dá něco nastavit. U nového auta je to fuk, ale po záruce, i kdybych jezdil výhradně do autorizovaného servisu by nebylo špatné mít možnost si např. zkontrolovat chybové hlášky.
Např. při anabázi s přístrojovkou mi vyměnili plovák v nádrži, podle mně byl ten starý dobrý, ukazoval bez problémů, nemám PP, takže nijak nemohl ovlivňovat výpočet spotřeby. Nechal jsem ho za nemalý peníz ze zoufalství vyměnit, tehdy bych přistoupil skoro na cokoli aby mi auto jezdilo bez problémů... Nový plovák akorát rozsvítí "hladové oko" při větším množstcí nafty v nádrži, řekl bych tak o 3 litry, možná je to jen otázka kalibrace. -
g_m 24.01.08 11:13
oleowr1:
Ještě mě ted' napadlo - možná je spíš chyba ve mě, protože kdybych měl neaktivní zápis dat do ŘJ, jak píšeš, že můžu mít, tak by se jim ve Fordu nepodařilo mi zpátky naprogramovat globální otevírání/zavírání všech oken pomocí DO (+ jednodotykové zavírání/otevírání všech oken spínačem z místa řidiče), které se rozhodilo při odpojení baterie, kterou sundávali kvůli té dřívější výměně čidla pro sepnutí světel zpětného chodu, který se mi tehdy pokazil.
Si teda myslím, že když to během chvilky na dílně úspěšně nastavili, tak to taky programovali pomocí nějakého postupu...
A když programuju já, tak to nejde --> asi to dělám blbě. -
cja 24.01.08 11:11
« Re: Samozamykání
Oleowr1: akorát bych se trochu zastal autor, servisů co se týče těch SW - jednak za každé školení mechanika s certifikátem od Forda se dost platí , další věc je , že SW a návody taktéž nejsou zdarma , no a spec nářadí bez kterého to nejde ti taky nikdo nekoupí, ale tím jenom drobná obhajoba - cena za servisní hodinu a náhr. díly se mi taky při faktuře nelíbí
Jenom takový špek - VW Touareg(nebo jak se to píše) V10 TDI - přípravek na vyndání motoru - musí se dávat pod úhlem a pootočit stojí 2mega, kolikrát se ten motor vyndává a kolik těch aut tady jezdí ... -
cja 24.01.08 11:04
« Re: Samozamykání
oleowr1: Souhlasím s tebou, když se v Transitu rozsvítila kontrolka servisního intervalu a do výměny oleje zbývaly 4t km, tak mechanik to vypnul tak, že šlapal na spojku a brzdu zároveň a zapínal a vypínal klíček , tak nějak to bylo, takže né vše musí jít přes PC - WDS ? nebo jak se ta jejich krabička jmenuje. -
oleowr1 24.01.08 10:52
« Re: Samozamykání
to G.M.: nějak nemám čas psát, můžeš být klidný, pokusama sis určitě nic nerozbil, asi se Ti neaktivuje zápis dat do ŘJ, možná se to dá přes WDS vypnout/zapnout, ale to Ti pravděpodobně v servisu neřeknou....
Autorizované servisy ve spolupráci s výrobci si např. vynucují výměnu oleje jen u nich, protože malý servis nemá na to, aby na všechny verze aut kupoval SW a upgrade, potom neumí zrušit kontrolku servisních intervalů. Naštěstí existují podobné kódy, jsou ale složitější než samozamykání: otáčí se klíčkem zapalování, zapíná vyhřívání skla, přepíná světla a blinkry...
V podstatě jsou téměř všechny spínače a přepínače propojeny přes ŘJ k nějakému funkčnímu bloku. Při troše fantazie si lze představit, že např. tlačítko ohřevu skla je šipka nahoru, zamknutí/odemknutí je pgup/pgdown, zapalování je enter, nulovací tlačítko tachometru je tabelátor atd. k pomyslné klávesnici ŘJ. -
g_m 24.01.08 10:09
cja:
Díkes, dneska to opět zkusím, večer dám vědět.
Dong1:
Díky a vítej v klubu odemčených! :-)
Ty polohy v zapalování jsem tedy měl dobře i podle Tebe i podle cja, jen mě včera trochu zmátlo, že jsou vlastně označeny polohy celkem 3 na tom zapalování. Ale dělal jsem to dobře. Zkusím ještě dneska znovu.
Oleowr1 furt nepíše... :-)