impaler 07.02.08  00:14

« repase špriců za pětadvacet

A taky bych pripomnel, ze to neni tak dlouho, co za to chteli stovku. Ne ze bych se tesil, az budou chtit petadvacet, ale uz se to lip bere jako spotrebak.

Koupil jsem sice nove auticko, ale tak hanebne zlevnene, ze bych se taky nemoh zlobit, kdyby si reklo o nove struky. No v sedesati tisicich snad jeste ne...

impaler 07.02.08  00:07

« Re: Už je to tady, už je to tady

martin.z (a dalsi): chvalim vas, chlapci, ze uz spolu zase mluvime. Vsak sem taky driv martinovy prispevky moh v klidu podepsat, sracka mi nevadi, kritizovat se smi. Jenom pan nemel v posledni dobe naladu a svadi to na kostitras. ;-)

Pripomnel bych, ze az na DIMa, ktereho neni radno uz nak viklat, ten ma jasno, se vzdycky u vstriku na nasi male scene tady prislo na to, ze tam bylo nejake rizikove neco - bud neznama minulost auta, nebo jedno dve slehnuti bez panenske moci, proste neco. Ze, Vasiku jednicko. To neni jedovata slina, jenom to pripominam.

Aneb ja na svoji kontrolku zhaveni zatim cekam, a pak se priznam, slibuju. :-)

"-- skrytý --" 06.02.08  20:15

« Re: najete km po druhe

A já mám zimní Nokian WR. Jsou citelně hlučnější proti letním Continental PremiumContact (z prvovýroby). Při jízdě po D1 místy hučí šíleně, jako bych jel ve vodě - vyloženě záleží na povrchu. To Continentaly byly tichoučké.

martin.z 06.02.08  15:51

« Re: gumy

DIM:
    mam zimaky GY UG 7 v rozmeru 205/55 R16 a neni problem.
    Skoro bych si tipnul ze je mas nejaky oskakany nebo proste blbe sjety.
    Kdyz jsem auto kupoval tak na nem silene hucela naprava (gumy) ale to se zjistilo az po jejich prehozeni, auto stichlo a pritom to byl zvuk ze jsme fakt sazel na lozisko v kole..
    To same se mi stalo jednou s nizsima Bridgestone potenza co meli vzorek do V. Hucely jak prase ale byly to letnaky a urcite to nebyla jejich provozni vlastnost kdyz sou v poradku.

DIM 06.02.08  15:26

« Re: najete km po druhe

Hučí Good Year UG 7. Měl jsem je napřed vpředu, teď je chci dojet vzadu, ale je to akusticky strašné.....Uvidím, jak to bude s naloženým autem, příští týden do Dolomitů....

superkutil 06.02.08  15:14

« Re: najete km po druhe

Co tam máš za zimáky? Používám GoodYear, Nokian a Continental a v pohodě. Nejhorší jsou asi ty Continentaly, nejlepší Nokiany. Ale může to být i tím, že Continentaly 205/65 16" mám na novém Mondeu a ty ostatní byly na starém Mondeu 195/65 15".

DIM 06.02.08  14:45

« Re: najete km po druhe

Já jsem si záruku koupil vždy tu prodlouženou, takže ty kladky byly opravdu v záruce. Teď drží už asi 40 tis km. Mám pocit, že začínají víc řehtat až když je venku teplo..... i když letošní " zima" se dá nazvat poměrně kladková :-) Nevíte na co jsou ty zimní gumy ?? :-) Připadá mi, že na de mnou pořád letí doprovod dvou Boeingů a několka Grippenů, jak to hučí .......

"-- skrytý --" 06.02.08  14:23

« Re: najete km po druhe

martin.z: když jsem četl tvůj příspěvek, tak u údaje "Bylo presne dva roky stare...Na tacho melo 60 kkm...jsem to bral tak ze s tim nejakej nemec najel maximum co se za dva roky da" jsem si řekl, že reálné číslo bylo asi 120000km - to se za dva roky dá najezdit ještě celkem v pohodě (1200km za týden), dá se i 90 tisíc, ale to už je extrém. Tak jsem se moc nespletl, musím se polácat po zádech.

Pak se nediv, že se tě vstřiky potkaly těměř okamžitě. Na druhou stranu jsi dokázal vyrazit z prodejce takovou slevu, že náklady na opravu pokryje. Je to bohužel další běžné opotřebení, na které z předchozích aut nejsme zvyklí. Snad už CR v 5. nebo 6. generaci konečně bude schopné jezdit i na naftu bez panenské moči. Stejně tak i dvouhmoťák je poměrně nová "spotřební" vymoženost (a sypou se napříč všemi značkami zhruba stejně), ale i tady doufám, že za pár let se to naučí opravovat levněji, než výmenou celého kompletu, kterému kromě pár unavených pružinek nic není. Napínací kladka je IMHO specifikum forda, v tom bych souhlasit s kritikou.

Musíme si zvykat, bude hůř. Na řadě je filtr pevných částic.

martin.z 06.02.08  11:39

« najete km po druhe

Ted uvedu na pravou miru stav km meho vozu - je to myslim zajimave

Auto jsem nasel tady v cr v rijnu 2006 u prevoznika z nemecka. Bylo presne dva roky stare (r.v. 2004/10mesic), co se tyce VINu a puvodu provereno Cebii, najete km vam samozrejme nikdo necertifikuje. Na tacho melo 60 kkm, bylo fakt pekny, ale treba podle opiskovane haupny od kaminku se mi ten najezd nezdal - proste jsem to bral tak ze s tim nejakej nemec najel maximum co se za dva roky da, nicmene jinak to bylo to co sem hledal, interier jak vzhledove tak funkci zanovni auto, exterier i podvozek taky. Serviska byla nejspis vyplnena dodatecne i s razitkama aut. servisu, puvodni asi nebyla protoze stranky ji nechybely :-)
    A ted pozor.
    Pak mi u charouze udelali vypis z toho jejich globalniho vypisu servisni site, presne 2 mesice predtim nez jsem to koupil se tam nasel zaznam nemeckeho aut. servisu, ze spravovali cosi na el.sibru a uvedeny stav km pri teto prohlidce (2 mesice pred moji koupi) byl nejakych 123 kkm !
    Tohle uz jsme bral jako relevantni a verohodnou informaci a na zaklade toho vypisu jsem vymackl jako spravnej pokrytec jeste 30kkc z toho prekupnika zpatky :-)
    Tot vse, cena za 2 roky stare auto v plne vybave i s automatem a s myslim primerenym najezdem mimo nase tankodromy byla 330 kkc a pro me to byl slusnej kup a stale je, protoze zatim nevykazalo zadny problem ktery by nebyl obecne vztazitelny k mondeu jako takovemu. Navic jeho trumf proti vsem predchozim je automat kterej si stale uzivam, ale proc nenapsat co mi vadi..

martin.z 06.02.08  11:22

« najete km

G.M. :
    jee to me fakt nenapadlo :-) a nejsi daleko od pravdy, jinak to ze DIMovi neco delali v zaruce me vubec nezajima, fabrika proste neodvedla dobrou praci a omlouval by to pouze fakt ze by svoji vyrobni chybu opravovali zdarma i po zaruce..

g_m 06.02.08  11:05

martin.z:
    Je to tak, jak píše Krkovicka (díky za vysvětlení) - 4x obvod Země je cca. 160tis. Km na tacho, smotaných na obvyklých bazarových 90 - 120tis. Km.
    Jsem byl, nevím proč, přesvědčen, že ten termín všichni znají, zas taková tlama, že bych Tě Martine tipoval na týpka, co si koupí auto 4x hozené přes boudu, nejsem.

Ale za to výrazivo o Mondeu a za to Tvé zobecňování Ti to patřilo. :-)

"-- skrytý --" 06.02.08  10:56

« Re: Už je to tady, už je to tady

martin.z: Ctyrikrat kolem koule znamena, ze auto mohlo 4x objet zemekouli nez sis ho koupil, takze to bylo mineno jako narazka na skutecny pocet km a ne na bouracku.

Predpokladam, ze DIM ty opravy neplatil a delaly se v zaruce.

martin.z 06.02.08  10:36

« Re: Už je to tady, už je to tady

krkovicka: o bourace se tu zminil G.M. ktery tak osacoval moje auto - nemam ve zvyku si cucat neco z prstu. Jinak DIM sem myslel ze kupoval auto novy a kdysi tu psal ze trojkombinaci menil dokonce dvakrat a ze mu vydrzela 2x po sobe jen asi 20-30kkm.

Ale jinak dik, rozumime si byt tedy s tou ojetinou je to zase asi specifikum CR

"-- skrytý --" 06.02.08  10:31

« Re: Už je to tady, už je to tady

martin.z: O bouracce se tu nikdo nezminil a myslim, ze by ani nikoho nenapadlo davat ji do souvislosti s trojkombinaci nebo vstriky. Vstriky jsou spotrebak, pravda trosku drazsi, a tak to je i u ostatnich znacek - tudiz paralela CR=sracka plati! Auto se 100tkm odvedlo kus prace svemu prvnimu majiteli, ktery se vstriky ani trojkombinaci zrejme trapit nemusel. Ten zaplatil prvni dva? roky provozu auta a ztratil penize prudkym poklesem ceny. Dalsiho majitele obvykle cekaji investice jineho charakteru. Vyhody a nevyhody nakupu ojetiny tu asi rozebirat nemusime..

exctenar: vubec jsem nepochopil tvuj prvni prispevek

Kutil: TUV neni zkresleny, zkreslana byva obvykle interpretace jejich vysledku aneb hodnoceni VSEOBECNE spolehlivosti na zaklade zaznamu z technicke kontroly.
    TUV bohuzel nemonitoruje veci, ktere nesouvisi s bezpecnosti/ekologicnosti provozu. Mimo jine ti nerekne nic o spolehlivosti motoru,prevodovky nebo o vypadcich elektroniky ci rychlem sjizdeni kotoucu nebo gum. Z uzivatelskeho hlediska se na TUV lze divat s vedomim, ze mezi merenymi znaky a celkovou spolehlivosti auta existuje urcita zavislost, ale to je tak vse.
    Treba VW Sharan+Seat Alhambra+Ford Galaxy- obecne celkem povedena auta, presto jsou v TUV na konci zebricku z duvodu poddimenzovani jednoho podvozkoveho dilu. TUV namerilo vule, vykazalo vaznou zavadu, cimz odpalkovala jinak spolehlive auto na konec. Ucpane vstriky, zadirajici se turba,praskajici bloky motoru sypajici se prevodovky, vodni pumpy atd. na poradi v zebricku zadny vliv nemaji..Pro posouzeni spolehlivosti je dle me zkusenosti nejlepsi sber informaci primo od uzivatelu, protoze zadny vyrobce sve zavady oficialne nesdeluje. A vidite-Ford trpi na vstriky a trojkombinace:)

martin.z 06.02.08  10:31

oleowr:
    mel jsem 3roky passata kteryho jsem koupil se 120kkm. Byl to tedy benzin. Za ty tri roky jsme na nem krom oleje a filtru menil jen a jen zarovky ve svetlech a potom tu kostku (jednu ze dvou) co osvetluje zadni SPZ. Dokonce jsem za 3 roky nemenil ani jedny desticky nebo kotouce!!
    Takze tvrzeni ze u ojetiny preci musim pocitat s tim ze dam 8kkc za nejake remeny a kladky, pak zase 30kkc za vstriky je pro me proste neprijemne. Jsem skrt, jsem tak vychovanej - muj zamestnavatel mi taky dava jen to co musi a dobrovolne neda o korunu navic, chovam se stejne. Kdyz budu muset tak to tomu servisu nacpu ale pak jsem asi nevybral auto vhodne abych byl "uplne" spokojenej.

martin.z 06.02.08  10:24

oleowr:
    hernajs ja se nebavim o nafte, bavim se o tom jak servis dojde k castce 25kkc za repas vstriku kdyz vyhoda mela byt ze 1 ks vstriku mel stat treba 1-2kkc dle toho co se tu psalo??
    Proste kdyz to tech 25kkc stat bude tak to taky snesu, protoze proste budu muset, ale o cem se tu teda bavime? Jestli si k te cene za repas jeste nauctujou radu dalsich ukonu, jako demontaz, montaz, kalibraci, prezkouseni, projeti, atd. atd. a vysledek je stejny jako koupit si novy vstrik/vstriky u koncernu tak teda nevim kde je vyhoda.
    Jen se proste divim. Panove dnes nemam moc dobrou naladu takze pokud tady chcete jen spokojene, chvalici a loajalni osazenstvo tak ja budu jen cist

foto oleowr1

oleowr1 06.02.08  10:18

Trochu jiný úhel pohledu:

Už před koupí své "ojetiny" jsem se smířil s tím, že jednou budu muset nechat dělat vstřiky. Bude-li oprava stát 25000,- a vzhledem k tomu, že auto má cca. 140000km prodraží to 1km o necelých 18haléřů. Mám průměrnou spotřebu 6,5l/100km, při zvýšení ceny nafty z 30Kč na 31Kč/l se mi zvednou náklady na km o 20haléřů.

Přiznejte se pro koho je katastrofou zvýšení ceny nafty o 1Kč?

Jediný problém je v tom, že mám ojetinu a těch předcházejících 110000km jsem neujel já, ale potom co budu muset dělat repasi vstřiků, věřím že to doženu...

martin.z 06.02.08  09:25

Vasik:
    25 kkc???! To si snad delas legraci, ne? Dyt se tady vsichni ohaneji tim jak je mondeo uzasny tim ze jdou vstriky repasovat a to za castku kolem 1-2 kkc na vstrik a nejakejch 7kkc mel stat uplne novej.
    Muzes tu prosim potom napsat co presne delali a kolik to stalo?
    Tohle je bud jen nejakej hodne strelenej odhad a nebo ty opravy nejsou o nic vyhodnejsi nez u neopravitelnejch znacek.

G.M, impaler - rychle do me, napiste mi co jsem zac a at si koupim koncernovy kde by me to stalo 2x tolik :-)
    Nechapu, ze nesnesete kritiku jen proto ze mate novy auta a vam se treba nic nepos... a tim spis ode me, kdyz ja se tady obevim jen cas od casu a pisu fakt jen svou zkusenost, to ze obcas pouziju ostrejsi slovo typu sracka se budu snazit napravit.

superkutil 06.02.08  09:16

« Re: Superkutil

Kafe: Ne, neotáčejí se ke mně lidé chrbtom, naopak si mě zvou jako poradce při výběru aut. Jen mě můj obor naučil, že všechno jde a že nedostatky a chyby výrobků jsou z velké části způsobené špatnou úvahou při konstrukci, špatnou výrobou a snahou ušetřit a že je potřeba na ně poukázat, aby se v další verzi neobjevily.

A to že prodejce prodá něco, co má jiné parametry než prodejce uvádí a ten se tváří, že ho to nezajímá nebo že je to v pořádku, tak to správné určitě není.

Někdy mi to tady připadá jako když přijdu k prodejci a ten mi vychvaluje to co prodává a tváří se, že konkurence neexistuje, porovnávat s konkurencí se nesmí, že to co prodává nemá absolutně žádné chyby atd.

Pokud se všichni smíří s tím, že to co koupili má jiné parametry než uvádí prodejce, tak si časem prodejci budou dělat co chtějí.

TUV je zkreslený, to vím, ale je zkreslený pro všechny auta, takže to v globálu zas tak zcestný údaj není.

A ty podle tebe bláboly byly jen odpovědi na dotazy a nevidím žádnou, která by byla zcestná. Víš snad o nějaké? Pokud ano, tak napiš a já ji opravím.

A prosím tě, můžeš mi říct proč moje Mondeo jede jen 200km/h, když já chci jezdit 214km/h? >:D

martin.z 06.02.08  09:10

G.M., impaler:
    tak trojkombinace, vstriky urcite nesouvisej s tim jestli je auto bourany nebo ne, nehlede na to ze trojkombinace potkala i DIMa (nekolikrat) a mam pocit ze i Petra T.
    Me auto bourane neni, ma jen najeto pres 100 tkm a uprimne neverim tomu ze nekdo spravi bouracku tak abys nikde nenasel lakovani, vareni, problemy s geometrii a dalsi priznaky ktere se mi nechce jmenovat - tak dokonale opraveny auto by bylo neprodejny - ale znovu pisu, neni to vecne v souvislosti treba s trojkombinaci - to proste byla normalni vyrobni vada v tech letech.
    No a ted tu mame argument ze vstriky odchazej u vsech CR a tim padem mondeo neni sracka - hm tak potom jsem treba sracky vsechny CR, ne? :-)
    Koupil jsem si jete a tim padem musim cekat investice - no to plati prvne u mondea pritom ojetinu jsem mel zatim soukrome vzdy a bylo jich vicero, vzdy jsem je vlastnil kolem 3 let.
    Jo a na osobni vypady nereaguju, ja nechci mondeo schazovat tim jake je to auto - to je podle me normalni prumer, podobne jako passat pred nim ale vadi mi prachy ktery do toho tecou - v tom proste vede a zduraznuju ze jezdim minimum kilometru. Ale investice typu lozisek, tlumicu a dalsich veci ktere by se dali oznacit jako spotrebak bych chapal.
    Vyrobni vady typu trojkombinace proste nechapu. Jestli mas auto 2005 a novejsi tak tam uz to myslim neplatilo, ale nerikej mi ze to tim padem neni pravda u me 2004..

impaler 06.02.08  08:36

« Re: Už je to tady, už je to tady

Vasik1: tak drzime palce, at to dopadne.

martin.z: ok, my uz delsi dobu vime, ze se ti to auto nelibi. Dost lidi ti poprelo priznaky, ktere povazujes za obecne, ale je to vec nazoru na tvrdost podvozku, malokdo z nas ma moznost srovnani, co uz. Kazdopadne zacinas delat kutila, ale pravo na to mas, to jo. Dal to lepe rekl G.M.

Ja mam teprve 63 tkm, takze na soudy je brzo, ale svoje uz jsem k tomu rekl, to auto mi zatim velmi sedi.

Ze je tady krouzek deseti lidi, to asi neni statisticky vyznamne, ze.

exctenar: nebylo by spatne prestat se vyjadrovat jako pubertak, kor kdyz uz nejsi ("dobře, tleskam" a podobne). I s kutilem se bavime jako s dospelym, tak tady nedelej ramena, koho to zajima.

Skoleni o trzni ekonomice si taky nech. Trh s autama se k moji nelibosti lisi od jineho noveho zbozi mj. tim, ze je zvykem smlouvat jak na trzisti. Ale respektuju to, nic jineho mi nezbyva, jenom mi to ztezuje orientaci v cenach.

A kdo sem chodi machrovat, ze vydela na mondeo, je *.

foto Vasik1

Vasik1 06.02.08  08:20

« Re: Už je to tady, už je to tady

to Martin.z Takže jsme objednaní do Hale, čtvrtek 14.2 na valentýna:O) 9:00, bylo mi zaručeno že do fajrontu odjedem, že se mnou počítaj a že rezervujou díly, herr mareček říkal že problém není to nestihnout, ale že přes noc si auto nechávají z důvodu, zajížďky a kontroly raního startu, ale že to není podmínkou. Když se to stalo polil mě pot, ale teď už se těším, beru si čtvrtek pátek dovolenou, s tím že ve čtvrtek repas, a Valentýnská pusa na petříně >:-[] pak přesun do krkonoš, v pátek lyžovačka, a pak jako třešnička na dortě, přesun do jeseníků, kde máme víkendovou firemní lyžařskou akci, tož tak no :-)jen škoda těch 25000 tisíc co to bude stát:O) hehe, teď mě ještě napadá, třeba budou valentýnské slevy na vstřiky, a nebo je budou repasovat aspoň s láskou a tak vydrží o 100000km víc >:D

g_m 05.02.08  23:12

DR:
    Dneska nepochlastávám, nějak se necítím, nevím totiž, jak slušně požádat Krkovičku o zapsání do pořadníku na tu panenskou moč, až se jim letos narodí ta malá Krkovička.

Jinak jsi to shrnul hezky, z Tvého příspěvku je cítit nadhled - určitě léty daný - to se prostě nezapře. :-)
    (Myslím to v dobrém - a radši to vysvětluju, protože mi dnes asi nějak {dle exctenare určitě} vysvětlování nejde.)

"-- skrytý --" 05.02.08  22:51

« Re: Už je to tady, už je to tady

G.M.: dneska červené, nebo bílé? :-).

ostatní (vyjma exctenare): klííííd. Stačí, když si před každou jeho větu dosadíte "já si myslím", a začne to dávat´smysl. Myslet si může každý co chce - a s realitou nebo fakty to nemusí mít nic společněho. Možná se vyzná v mazdách, možná má nějaké obecné zkušenosti, ale o mondeích TDCi toho exctenar asi moc neví (podle toho, co píše).Ale je to vzdělaný člověk v letech, tak na něj prosím buďte hodní ...On pamatuje ještě karburátory, termosifonové chlazení a startování klikou. A to já vlastně taky, tak koukejte být hodní i na mě :-).

Co se týká slevy. Líná huba, holé neštěstí. Pokud prodejce slevu dát nemůže, tak ji nedá, často ji nedá, i když by mohl. Je to byznys jako každý jiný, já si to auto přece taky klidně můžu koupit jinde, konkrétně mondeo např. v německu o 15-20% levněji, račte laskavě porovnat oficiální ceníky :-(.

g_m 05.02.08  21:49

exctenar:
    Hele, ty jseš tak našláplej, že z tebe seru volej... fakt jsi frajer...
    S tím Cee'dem - z ceníkové ceny se dá dále smlouvat + povinná výbava + sleva na zimní obutí. Viděl jsem to na vlastní bulvy.

K ostatnímu se radši vyjadřovat nebudu, neb mám pocit, že bys to nepochopil.

"-- skrytý --" 05.02.08  21:41

« Re: Už je to tady, už je to tady

To exctenar: Co pises je do urcitej miery pravda, ale na druhej strane ak sa nesnazis o zlavu, to neznamena, ze mas lepsie auto ako ten, co zlavu ziskal.... mas presne take iste auto, len si za neho viac zaplatil :-O

"-- skrytý --" 05.02.08  21:32

« Re: Už je to tady, už je to tady

2 GM: zkus pozornějc číst,plácáš nesmysly.Psal jsem,že mondíčko má 30 tis interval? Povím ti malé tajmství člověka, kterému je teprve 50 let,má i základní školu a 25 let praxe:jsou v technice věci,stavy,které se daj zobecnit a platí,bez ohledu na značku vozu či výrobce,když jsme u aut.Dokonce to platí pro určitý typ součástí,např.ložisko,nebo šílenost 30 tis interval s olejem...to byly příklady.Víš co je to příklad?Nebo-li,jaký je smysl slova "příklad"? Dobře,tleskám...klidně to tu nečti a je, poškozuješ si zdraví a to je teprve hodnota,že ano?Seš fakt ňákej háklivej na ten svůj idol.Jak můj názor souvisí-s tím....................... s koncernem a jakým koncernem?Co to je koncern? Takovou automobilku neznám.Opravdu,ale opravdu ne.Jinak jezdím snad autem.Myslím že určitě,sice obyčejným,ale autem na naftu,jak jinak.Nicméně je tu bavič,co stále řeší,že mu ford nejede.Já bych to prodal a koupil to,co jezdí.BMW, pro začátek,trojkové...S tím bio výmyslem,to si povíme,až ty motory na tom naběhají kolem 100-150 tkm.Ono se uvidí,kdo se bude smát naposled.Tipnu si:lidé z autoopravárenství určitě!!!Několik vlivů se bude postupně sčítat až se jednoho dne sečtou.To byl zase takový obrat,to neřeš...Hlavně si nenamlouvej,že je normální měnit vstřikovače po 70 tkm.To jo,to určitě >:D >:D >:D Nějak si to obhájit třeba,když se tak výhodně nakoupilo.
    Příklad cedníku jsi evidentně nepochopil.Seš jak ti,co nechápou,že auto,které se prodává pod obvyklou cenou už holt slevu mít nebude.Oni se diví...no tak ať to nekupují,když není sleva.Jsou hranice,i v ekonomice.Buď se stal zázrak(když tak levné) a ty se holt nekonají,nebo to někdo zaplatí později a jinde.Perpetummobile není ani v ekonomice.Je to jako koupit párky á 55Kč/1 kg a oni se divěj, že tam není maso >:D No,není,za tu cenu nemůže být.
    Vydělat na mondeo je problém?To bylo myšleno vážně? :-O
    Jinak mne udivuje,že se leckdo domnívá,že sleva je něco samozřejmého, resp. jako by na ni byl automaticky právní nárok.Není.Pokud je sleva,musí být důvod ji dát.Tržní ekonomika se tomu říká. :-!

g_m 05.02.08  20:37

Kafe:
    Nazdááár, konečně ses ozval. Navíc máš pravdu. :-)

exctenar:
    "Bavíš mě."
    MEŘO tankujeme nějaký ten pátek všichni a dojezdil akorát Vasik1, který měl jít na repasi už dávno, jak sám píše...
    Další - Ford má u nových TDCi intervaly na olej 30 tisíc Km? Já jen, že mám Mondeo z 12/2005, tedy poslední verzi s EURO IV a mám interval 20 tisíc, jako všichni tady.
    A k těm slevám - takže chudáci korejci nám vlastně prodávají Cee'dy málem se ztrátou a chtít po nich slevu je nemorální... aha... tak bychom jim nakonec měli ta auta přeplácet, tuzéry a sponzorské dary prodejcům...oni pak určitě změní dodavatele a předstihnou i Toyotu ve spolehlivosti...
    ...aha...
    Šmarjá a co když Toyota dá slevu na Auris... tím zřejmě klesne jeho spolehlivost.... poběžíš honem ke Hyundai pro i30, protože bez slevy bude stát podobně a tím pádem bude spolehlivější, když nemá slevu a ještě si Hyundai více vydělá. Jak šlechetné...
    Ne, vlastně nevydělá, protože si řekneš o slevu, vid'?
    Ježíši.... babička neměla pravdu... taky znám blbost typu "nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci"...
    V čem jezdíš? Koncern?

martin.z:
    Martine, já se Mondea zastanu, trojkombinace mě nepotkala, vstřiky taky ne, jako sorry ale koupil sis ojetinu tak co chceš? Jak můžeš vědět, že Tvé auto nebylo tzv. 4x kolem koule...? Jeté Mondeo je o dost levnější než např. Passat - cos ušetřil při koupi, nasypeš do oprav, no. :-)
    Upřímně moc nechápu Tvé výkřiky o sračkách - nadáváš i na to, že to auto je kostitřas... snad každý ví, že je sportovněji laděné než např. koncernová auta... pak jsi křičel, že Tvé auto rozhodně kultivované a tiché není, jak to moje může být... pak z Tebe v mailu vylezlo, že máš určitě načaté vstřiky... že o tom víš, že si to plánuješ nechat opravit...
    Takže fanatický nejsem, ale zastánce ano - pokud bych na něj měl, koupím si Mondeo zas.

"-- skrytý --" 05.02.08  19:09

« Superkutil

kutil, tebe by uz konecne mohli dat na mojeauto banan. Ked si spatne pozries vsetky svoje prispevky tak zistis ze si na tychto strankach "najproblemovejsi typ" a problem hladas vzdy tam kde ziadny nie je. Ja na tieto stranky uz chodim len ked sa straaasne nudim a nikdy sa nezabudnem pozriet co zas riesis a je to strasna zabava citat tie tvoje blaboli 8-s . Stale do okola to iste.... preco nezrychluje? preco nazataca? preco ide len 200 ked ja chcem jazdit 214km/hod? preco je maly kufor? preco bolo stare mondeo lepsie? preco mam taku spotrebu? Sakra kutil, ked sa ti chce stale riesit taketo veci na nete tak by som bol velmi zvedavy ako sa chovas doma a v praci. Neotacaju sa ti uz nahodou ludia chrbtom? Zdravia ta este susedia?

"-- skrytý --" 05.02.08  17:26

« Re: Už je to tady, už je to tady

Tuším, že VW bude mít systém Siemens a ten je v pohodě,stejně jako Denso u některých japonců(Toy+Mazda).Bosch a Delphi jsou jak kdy a jak kde.Vstřikovače jsou stejně až důsledkem,nikoliv příčinou u TDCi a dnes bych k tomu dal MĚŘO a je vystaráno(spolu s nějakými 30 tis intervaly výměny oleje).Ale je fakt,že když lidé chtějí slevy na auta v řádu sto tisíc a víc(mne fascinují ti,co chtějí slevu na cenově podbízeného ceeda-to se asi úplně zbláznili a netuší,že existuje něco jako výr.náklady či zisk,no nic...), pak je jasné,že si to někdo někde veme zpět.Proto raději bez slevy a spolehlivé.Je to o úhlu pohledu na věc,uznávám.Babička mi říkávala:"Levné je dvakrát placené".Dost často to platí.Ale zase je možnost volby,což nebylo a to je fajn.Dobrý! :yes:

DIM 05.02.08  15:14

« Re: Už je to tady, už je to tady

Nedávno jsem v servisu viděl , jak nějaký člověk rudý vztekem nadával na AUDI 3,0TDi Combi, jak je to v porovnání se Superbem neskutečný šrot a lidi v servisu ještě větší....)Udajně už několikrát se musel vracet něčím náhradním.... Ale za vzor kvality Mondeo rozhodně pokládat nebudu...... Na druhou stranu ty TUV statistiky jsou pokud se nepletu z STK kontrol, a tam už taky člověk nejede jen tak s autem v katastrofálním stavu. Mně by se nejvíce líbila statistika kolikrát člověk navštíví s autém servis na počet km, případně náklady na provoz...jenže která automobilka vám to řekne, že jo ...:-)

"-- skrytý --" 05.02.08  14:57

« Re: Už je to tady, už je to tady

martin.z: Kdyz se nad tim zamyslis, tak krome te trojkombinace a vstriku Mondeo nevyzaduje zadnou vetsi pozornost. Vstriky vidim jako spotrebak, ktery musis menit u kazdeho CR (skutecnost, ze u Mondea je menis casteji je vyvazena cenou- repas za 20tis zadna jina znacka nenabizi) Nebo jo??
    Krome Kutila si tu nikdo na chronicke nedostatky nestezuje. Jasne, ze obcas se neco vyskytne ale srackou bych Mondeo kvuli tomu asi nenazyval.

kutil: Znam par lidi,pro ktere je TUV bernou minci pri vyberu auta, ovsem tito se v automobilove problematice pohybuji jednou za deset let, kdyz si kupuji ojetinu. U tebe bych odvolani na podobnou statistiku necekal, ackoli kdo chce psa bit, hul si vzdycky najde..

DIM 05.02.08  14:40

« Re: Už je to tady, už je to tady

Trojkombinace je u 2,0 i u 2,2 TDCi. Mně se vstřiky hlásí tak po 70 tis.km , žáný SHELL to neoodálil . Už mi odešly dvakrát, jak víte......

foto oleowr1

oleowr1 05.02.08  14:31

« Re: Už je to tady, už je to tady

Možná to již bylo řešeno, ale trojkombinace dělá problém i u 2,0TDCi nebo jen u 2,2TDCi?

Do 140tkm mi chybi 2200km, stále věřím tomu, že Shell V-Power Diesel problémy se vstřikama oddálí.

Vstřiky u CR nás straší zejména kvůli jejich ceně, kdyby byla nižší, tak by se k nim přistupovalo stejně jako např. k výměně rozvodů, výrobce by předepsal pravidelné výměny a byl by klid. Při dnešních cenách by byla sebevražda říct zákazníkovi, že po např. 80tkm bude muset počítat s náklady x tis. do repase vstřikování...

"-- skrytý --" 05.02.08  13:52

« Re: Už je to tady, už je to tady

martin.z: nejsi mimo, mimo jsem byl já. Samozřejmě že to se vstřiky nijak nesouvisí, prostě zkrat v myšlení .-(.

Kutil: jeslti považuješ výsledky kontrol TUV za nějaký indikátor kvality nebo spolehlivosti, tak no comment.. Kup si toyotu.

superkutil 05.02.08  13:47

Vypadá to, že Mondeo je nejhorší z toho, co Ford v EU nabízí. [odkaz]

martin.z 05.02.08  13:00

DR:
    mozna jsem ted trochu mimo ale trojkombinace nejak souvisi s CR a jeho principem?
    Me to v servisu vysvetlil tak ze remen, remenice a napinaci kladka byly proste z vyroby navrzene tak ze to bylo moc dotazene a vymlelo se to a pry uz ted maji nahradu dilu ktere tim netrpi - tohle mi prijde, ze nesouvisi s tim ze je to diesel absolutne nijak..
    A to ze takova vec stoji 8 kkc me rozhodne nepotesili

"-- skrytý --" 05.02.08  12:55

« Re: Už je to tady, už je to tady

martin.z: TDCi mondea bych se zastal. Slavnou trojkombinaci mají všechny CR motory všech značek, nekteré více, jiné o fous méně. Mondeo není žádná výjimka ani extrém. Stačí se podívat do dieselservisů. Taky jsem pragmaticky zvažoval, čím nahradím Mercedes Vito (s CR motorem, který jsem díky vadným vstřikům musel už 1x vyměnit celý). Není alternativa, jedině VW ještě nabízí motory PD (které mají taky své problémy), ale už taky přechází na CR. Není cesty ven, jedině obecné zvýšení kvality nafty, nebo vylepšení CR systémů, aby si i se špatně mazivou nebo nekvlaitní naftou dokázaly poradit.

V současnosti to pro mě vychází tak, že buď nový CR diesel, který si budu pečlivě hlídat, nebo benzín, nebo ojetý CR s tím, že předem počítám s investicí do vstřiků.

martin.z 05.02.08  12:30

« Re: Už je to tady, už je to tady

Vasik: Do Hale jsem volal pred koncem roku kvuli tomu stejnemu a pocitej s tim ze ze dne na den ti to urcite neudelaj, tipoval bych si ze ti daji termin tak za tyden az dva a jeste sotva tak ze jim to rano v 9 dovezes a odpoledne v 5 to budou mit. Ja to nemam hotovy dodnes protoze mi nejak nevyhovoval termin.
    Jinak dieselovy mondeo beru uz opravdu jako sracku, slavna trojkombinace a vstriky potka snad vsechny, uz jen to, ze tady v diskuzi neni snad zadnej fanatickej nadsenec, kterej by byl z auta nadsenej a tvrdil ze do nej pujde zas. Spis kazdej tak nejak pragmaticky uvazuje co jineho bude vybirat :-)
    To jsem v jine diskuzi nevidel.

foto Vasik1

Vasik1 05.02.08  08:15

« Už je to tady, už je to tady

Tak kluci, dnes ráno, ostrá jízda od přítelkyně z důvodu zaspaní, v prvním kopci jsem tomu vytl aaaaa byla tam, jojo ta no ta, jak se jmenuje?Kontrolka žhavení? 8-s zastavil jsem, zdechl, nastartoval a pokračoval, co je na tom hezký je to že se to stalo přesně když číslo přetočilo tachometr na 140000, tož tak no, takže hrňte na mě rady,typu, Kam s ním? za měsíc máme jet do alp, to bych ale nechtěl riskovat, viděl bych to na některý den na dovolenou a na výlet do Prahy do Hale, musím tam zavolat, myslíte že je reálný zrepasovat vstřiky během dne?Když budu objednanej?Mi už se to tak 3 nádrže nezdálo, už byl takový nepravidelnější volnoběh, taková melzína, no a taky to vrčeniii vrrr klep klep, vrrr klep klep...při koupi mě na to Petr T. upozorňoval, ihned stím val na repasi, ale já ho neposlech :-O