FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.02.08  17:33

« Re: 3 a 4 dvere

Aha jasne nepochopil jsem na co se me ptas... ani packou od ridice to nejde. jde to zaknout jen packou na tech dverich
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.02.08  16:41

Porad z tveho popisu neni jasne, zda packou dveri od ridice, resp. klicem u ridice zamknes/odemknes zadni dvere.
    Pokud ano, moturek to nebude.
    Jinak univerzalni moturek stoji asi 150Kc, funkce bude stejna, jenom se bude sloziteji upevnovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.02.08  16:23

Mam mondeo 2003 2,0TDCI jedna se o zadn dvere nikoliv o dvere u ridice a nejdriv mi tuo udelqaly jedny a cca po mesici druhe.
    dvere jdou zamknout zevnitr rucne ale dalkou ani neotevrou ani nezavrou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.02.08  14:22

Batman: co myslíš, jaká je pravděpodobnost, že současně odejdou motorky centrálu v obou zadních dveřích? Já bych hledal problém buď v modulu GEM, nebo v kabeláži - výstup z GEMu je pro zadní dveře společný. Samozřejmě předpokládám, že když se ptáš v tématu o 2.2TDCi a nepíšeš nic o tom, jaké máš auto, tak že máš mondeo 2.2TDCi.

BTW, píšeš, že ti to zadní dveře nezamyká na DO. To znamená, že klíčem ti je to zamkne?

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.02.08  12:22

« 3 a 4 dvere

Zdravim nemate nekdo zkusenost? Z niceho nic mi prestalo funovat odemykani a zamykani zadnich dveri dalkacem. musim je zavirat rucne. Nesetkal jste se s tim nekdo? popripade nejake reseni? Jen jsme si zkusl zavolat do forda a tam mi reklai ze to muze byt motorek a ze 1 stoji 4500,- coz mi prijde jako ulet davat 9000 za to ze se mi zacnou zase zamykat vere dalkacem :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 12.02.08  18:01

« Re: koupě mondea 2,2 tdci

hope:
    co se tyce razeni bych taky nemenil. Vlastne nechapu co tam ta spojka a klacek jeste dela a je to jedina vec v ktery se od vynalezu auta snad nic nezmenilo, krom toho ze kdysi byla radicka metr dlouha a mozna byla drevena :-)
    Slapat furt nejaky slapky a klacek honit neustale tam a zpatky mi uz nejak nedava smysl, to muzu radsi za jizdy honit neco jinyho.. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.08  09:56

Martin.z: dobře že jsi nehledal průběhy momentu. Ty ti totiž nic neřeknou o tom, jestli při "běžné" jízdě ve 30km/h máš zařazenou ještě 2, nebo už řadíš 3.
    Nepoznáš, jestli pocitově optimální jízda rychlostí 50km/h je přesně na rozhraní 3 a 4 rychlosti, takže každé menší zpomalení po městě řadíš za 3, aby jsi následně řadil 4.

Ale na druhou stranu jsem si zvykl, řazení ani nevnímám a určitě bych neměnil. Ale pražského taxikáře bych v tom dělat nechtěl.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 12.02.08  09:36

krkovicka & martin.z:
    automat je do města vždycky bezpochcby výhodnější, pomůže si "prokluzem" hydrodynamické spojky, takže není tak choulostivý na průběh výkonu a točivého momentu. Jen se za ty "prokluzy" zaplatí o něco větší spotřebou.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 12.02.08  09:31

asi by bylo ideální spojit ty motory s automatem a potom porovnat, ale abych se zastal (i když to nepotřebuje) martin.z , tak ve 2,0 TDCI, s kterým jsem měl tu čest, s manuálem, jsem nedostatek KM ve městě nepociťoval, na dálnici při vyšší rychlosti už tam rozdíl byl - jedna věc jsou čísla na papíře a druhá skutečnost v reále,
    sice je mi 2,2 příjemná , ale v současném provozu si dovedu představit jak 2,0 tak 1,8 TDCI, a další auto asi bude menší motor - jasně, že nadbytek výkonu je věc příjemná, ale při současných přesunech po našich silnicích, mám pocit frustrace
    Mondeo 1,8 TDCI bude asi můj favorit při výběru dalšího vozu ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 12.02.08  08:37

Ja bych to uzavrel s tim ze "malo" je celkem relativni pojem a ja nic takoveho nepocituju. Dokonce to nepocituju do te miry ze se mi nechce nekde na netu shanet prubehy vykonu a momentu obou motoru a porovnavat je aby to nabylo trochu vecnosti..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.02.08  20:57

martin.z: prekrucujes.. Nikdo netvrdi, ze kratke zprevodovani=malo vykonu v nizkych otackach.

Spravny formulace (kterou bychom to mohli uzavrit) zni: Malo vykonu v nizkych otackych+kratke zprevodovani prvnich tri rychlostnich stupnu v kombinaci s obtizne ovladatelnou spojkou dela z jizdy s 2.0TDCi po meste utrpeni..
    Automat vyse uvedene nectnosti (vyjma maleho vykonu v nizkych otackach) nema a proto je i jizda s stejne pohodova jako radio Impuls.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 11.02.08  20:26

hope:
    co to je zprevodovani?? Ja myslel ze to funguje nejak jako v tramvaji, proste slapnu na plyn a jede to..
    A to ze ma tdci, prvni 3 rychlosti kratke, znamena ze ma na nich tim padem malo vykonu v nizkych otackach?? Hm, ja se s nikym nehadam, mozna se u 2,2 tdci nemusi tak casto radit, psal jsem doslova ze jsem v tom nikdy nejel a o mem automatu bych si troufnul tvrdit ze ma stejne zprevodovani jako 5 st.manual, kvrdlat sice nemusim ale malo vykonu nepocituju, tot vse. At si poridi treba 8 valec HEMI jestli mu je 2.0 tdci malo..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.02.08  16:38

Krkovička upozorňuje na zpřevodování, o kterém martin.z nejspíše moc neví, protože má 5 rychlostí a ještě se mu sami přepínají. Mondeo TDCi má rychlosti 1, 2 a asi i 3 hodně krátké což pro městský provoz (hodně rozjezdů) není nejpříjemnější. Ještě k tomu je zvláštně seřízená spojka, o které servisy rádi tvrdí, že nejde seřídit, takže první rozjezdy končí chcípnutím motoru.
    Ale dá se na to zvyknout.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 11.02.08  15:13

Krkovicka: no tak ja nechci nikomu vestit, ale myslim ze je lepsi s tim pocitat, ze se to vysere, protoze se nemuzes zklamat..JInak ja koupil auto ktere melo realne najeto v nemecku 120 kkm a ve 130 uz sem zaznamenal zmeneny zvuk a nasledne diagnostikou problem na jednom valci. Sice vstriky jako takove byly parametricky vsechny ok ale podle me jeden treba hur prasi nebo neco.
    Co se tyce vykonu X momentu tak jsem taky psal ze vykon je mj. dan momentem a podle me to co me tlaci do sedacky pri zrychleni je moment. Takovej exemplarni pripad auta na tohle byla fabie 1,4 16v 74kw. To auto melo na svoji vahu a velikost relativne slusnej vykon, ale byla to mrdka lina, ktera na semaforu do kopce se zapnutou klimou se rozjela jen kdyz si ji roztlacil.
    A kdyz se clovek podiva jakej to auto melo kroutak a v kolika otackach, tak to bylo jasny proc. Clovek se totiz rozjizdi s otackama kolem 2.000 a kdyz by se pravidelne rozjizdel na 4.000 ot/min tak by sla spojka asi brzy do haje.
    Takze me osobne je vykon aut celkem jedno, dulezitej je pro me kroutak, protoze rychle jezdit nepotrebuju a hlavne chci tah v dostupnejch otackach.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.02.08  14:18

martin.z: Znam Mondea v Rakousku, ktera maji pres 200tis stale s originalnimi vstriky. Na mych autech jsem vstriky zatim taky nemenil protoze ceskou naftu netankuju, tudiz mi vychazi, ze interval vymeny vstrikovacu bude tim kratsi, cim vic auto jezdi na ceskou naftu. Pokud je auto z DE a nema nalitano 200tis, tak bych to s tema vstrikama pri 100tis nevidel tak blede.

K vykonu v nizsich otackach- nechci tu znovu rozebirat problematiku vykonu/krouticiho momentu/momentu na kolech/prevodovce/klikove hrideli, ale vykon v nizkych (nebo jakychkoli) otackach je celkem presne definovana velicina. Stejne tak jsem mohl napsat "kroutici moment v nizkych otackach", protoze obe veliciny jsou v primo umernem vztahu.

Mas automat, takze to otravne kvedlani s saltrpakou ti odpada.
    Ver, ze u 2.0 si ho uzijes mnohem vic nez u 2.2TDCi, obzvlaste pak pokud presednes do 2.2 EURO4.

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.02.08  12:43

Kdybych chtěl utratit nějakých 350 klacků za Ford, tak bych si čas na tohle fórum určitě udělal. Třeba proto, že by mě zajímalo:
    - kdo má jaké zkušenosti se servisem
    - jaké si kdo dává pneu
    - jakou má kdo spotřebu
    - kde kdo tankuje
    - kde se dá co nastavit atd.

Čas ti určitě ušetří, když si přečteš jenom cca. 5 příspěvků superkutila, ostatní jsou jejich klony.

• « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 11.02.08  12:26

tom17:
    co jsem tak pochopil, nejen z vlastnich zkusenosti ale i mnoha jinych opakovanych informaci z dalsich zdroju, tak z nemecka, zejmena pres prostrednika je velka sance mit stocenej tachometr a na nejakou servisku vubec nedej, ja ji mam a nejak se rozchazi s tim globalnim systemem ford o servisnich prohlidkach :-) takze si nech podle VINu udelat vypis. Je mozne ze ti to nebudou chtit jen tak bezduvodne vyjet, ale urcite je dobry se s nejakym prijimacim technikem dohodnout - najdes tam totiz zaznamy autorizovanejch servisu..(viz. muj pripad kdy jsem tam nasel prohlidku v nemecku, ktera se konala 2 mesice pred moji koupi a auto pri ni melo na tacho 2x vic km nez pri koupi :-)
    Krom toho ze musis pocitat s tim ze auto ma najeto proste maximum ktere se od datumu vyroby dalo najet, tak mi tu vsichni tvrdej ze pri najezdu kolem 100 kkm uz se proste bere jako fakt ze je dobre pocitat s repasi vstriku za nejakych 20-25kkc.
    Co se tyce vykonu v malych otackach u 2.0tdci jak pise krkovicka - ja znam jen 2.0tdci (ve 2.2 jsem nikdy nejel) ale problem s vykonem rozhodne nemam.
    Resp. bavme se v pripade mesta spis o dostupnosti krouticiho momentu, protoze nejakej vykon je trochu komplikovanejsi velicina dana soucinem momentu a okamzitych otacek, ale ja za sebe muzu rict ze v nizkych mestskych rychlostech to ma sily az az a obcas jsem treba nechtene v krizovatce kdyz sem projizdel autobusu pred nosem i zahrabal.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.02.08  11:44

tom17: Staci projit posledni tri stranky tehle diskuse, ponevadz prave spolehlivost 2.2TDCi se tu nedavno probirala.
    Rozvodak MkIII nema, je tam retez. Do mesta je paradoxne lepsi nez 2.0 TDCi, kvuli dostatku vykonu v nizkych otackach.

Dovozum z DE pres prostrednika bych moc neveril..
    Pokud mas nejaky odkaz (nebo jine informace) na to vyhlidnute Titanium, tak to sem hod.
  • 00 Reagovat !

foto hatepe

hatepe 11.02.08  10:34

« koupě mondea 2,2 tdci

Zdravím a prosím o radu. Z časových důvodů se nemám čas probírat tak rozsáhlou diskusí jako je tato a tak Vás prosím o pár stručných informací. Zvažuji koupi mondea 2,2 TDCi případně i 2,0TDCI, slyšel jsem, že prý u 2,0 TDCi byl do roku 2003 problém , který byl ale po faceliftu vyřešen, takže modely s rokem od 2003 by měly být ok. Ovšem můj favorit je spíš 2,2 TDCi, hrozí u něj nějaké kritické zvády jako u prvních verzí 2,0 TDCi a nebo je motor už dobře odladěn? Ten vůz na který mám spadeno je dovezen z německa, rok 2005/01 , titanium x , najeto kolem 96000 km . Další dotaz bych směřoval v kolika tis. se mění rozvoďák apod. , jestli ve 120 anebo dřív, případně co dalšího připadá v úvahu v nejbližších 10-20 tis. km měnit. Tlumiče a spotřební věci nepočítám.
    No a asi jako poslední byě zajímaly názory majitelů, co spotřeba, hlučnost.....a co krátké trasy po městě? to asi nedělá dieslu moc dobře, že? osobně bych šel raději do benzínu, ale po městě to je 12. měl jsme mondeo 2001 v 1,8 92kW a po městě to pod 11 nešlo, ale štreky jezdil za 8 a po dálnici tak za 9.
    Ovšem tentorkáte bych asi bral naftu.
    Předem děkuji za odovědi a přeji hezký den
  • 00 Reagovat !

foto hatepe

hatepe 11.02.08  10:28

« Mondeo 2,2 TDCI rok 2005

Zdravím a prosím o radu. Z časových důvodů se nemám čas probírat tak rozsáhlou diskusí jako je tato a tak Vás prosím o pár stručných informací. Zvažuji koupi mondea 2,2 TDCi případně i 2,0TDCI, slyšel jsem, že prý u 2,0 TDCi byl do roku 2003 problém , který byl ale po faceliftu vyřešen, takže modely s rokem od 2003 by měly být ok. Ovšem můj favorit je spíš 2,2 TDCi, hrozí u něj nějaké kritické zvády jako u prvních verzí 2,0 TDCi a nebo je motor už dobře odladěn? Ten vůz na který mám spadeno je dovezen z německa, rok 2005/01 , titanium x , najeto kolem 96000 km . Další dotaz bych směřoval v kolika tis. se mění rozvoďák apod. , jestli ve 120 anebo dřív, případně co dalšího připadá v úvahu v nejbližších 10-20 tis. km měnit. Tlumiče a spotřební věci nepočítám.
    No a asi jako poslední byě zajímaly názory majitelů, co spotřeba, hlučnost.....a co krátké trasy po městě? to asi nedělá dieslu moc dobře, že? osobně bych šel raději do benzínu, ale po městě to je 12. měl jsme mondeo 2001 v 1,8 92kW a po městě to pod 11 nešlo, ale štreky jezdil za 8 a po dálnici tak za 9.
    Ovšem tentorkáte bych asi bral naftu.
    Předem děkuji za odovědi a přeji hezký den
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 11.02.08  09:43

« Re: Tlumice

Mel jsem ted vikend podobny, 2x550 po dalnici rychlosti 130-160, zbytek dojizdeni ke sjezdovce 60-80. Ctyri chlapi s baglama, lyzema a kartonem piv :). Dle PP prumerna rychlost 120km/h, spotreba 6,2. Podle mereni plna - plna 6,88. Spokojenost. 2.0TDCi kombi.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 10.02.08  16:34

« Re: najete km po druhe

DIM: mám tam taky UG7+ v 16" , trochu mě na fóru vyděsili, že si nerozumí s podvozkem Monda, ale kromě hlučnosti na vodě v rychlostech okolo 160 km|h zatím bez problémů - jsou ale nové a zatím jse nepřehazoval, takže ten jev co jsi popisoval zatím neznám. A jen pro porovnání - jezdím na jednu chatu v Jizerách už nějaký rok, parkování je tam v mírném svahu, který vždy zledovatí a Polaris, Dunlop M3, Matador se nechytali vždy mě museli vytlačit, až letos jsem všechny překvapil >:D , vyjel jsem sám bez tlačení - hádám , že to jsou zůročené roky zkušeností... tímhle konkrétním výjezdem si mě ty pneu celkem získaly a řadím je zatí v tom co jsem zkusil nejvýše.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 10.02.08  16:17

« Re: Superkutil

A ještě jedna pro Kutila: všechno jde , jenom malé děti se musí nosit ... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 10.02.08  16:16

« Re: Už je to tady, už je to tady

martin.z: týden tu člověk nebyl a dějou se tu věci - nechci se vyjadřovat k tomu jaký je Mondo, ale jeden postřeh bych z té diskuze vytáhl - tebe zlobí mimo jiné na Mondu to TDCi a porovnáváš to s Passatem benzín - měl jsem Mondo 2,0i a to je považováno co se týče motoru za neprůstřelné, navíc nechal jsem ho kolegovi a ten s ním natáčí další km a bez vážných bolestí, takže si myslím :-) , že kdyby jsi koupil benzín od Forda budeš spokojeny jako jsi byl u VW - toť můj postřeh a zkušenost též
    A jenom na okraj s vstřokovači mají problémy všechny značky, někdy dřív někdy později, navíc jsou i Mondea, která bez ztráty kytičky najela 250tkm, takže nelze vše zobecnňovat.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 10.02.08  15:08

« Re: Tlumice

Krkovička: předchozímu majiteli to bylo celkem fuk, platila to jeho firma a oni tyhle věci neřeší ... :-)
    - škoda , že ta výměna nesplnila co ti na očích viděla , samozřejmě navíc viděno optikou té ceny se ani nedivím, to asi na ST bude ta cena též trochu jinde - nu což, olupte ...

All: Jinak se omlouvám za dezinformaci ohledně vyhřívaného čelniho skla - na stránkách Fordu.cz byla v ceníku asi chyba neboť prodejce na salonu mi ukazoval ceník a zde to již bylo od Ghii v ceně.

A teď něco pro Kutila: :-) Jel jsem teď na 2x asi 550km a PP mi ukázal spotřebu 6,3l/100km - jeli jsme 3 chlapi, rakev na střeše i s lyžema, plný kufr - 20% dálnice, 80% silnice I.třídy teplota
    +4°C, průměr. rychlost 68 km/h - rosný bod ... - no a po dotankování 2.cvaknutí pistole , stejná pumpa OMV přepočet a skutečná spotřeba 6,1 l/100km - takže najednou PP byl pesimista, což se mi stalo poprvé, vždy spotřeba o 0,5l/100 vyšší. A teď babo raď, neměl bych to před koncem prodloužené záruky reklamovat? >:D Technik povídal, od Fordů, že PP si pamatuje poslední úsek jízdy a z něj dělá nějaký průměr. Takže mě to naprosto nechává klidným, kdybych chtěl šetřit, tak si koupím 1,4 TDi Fabii a budu jezdit za 4 l na 100. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.02.08  23:45

« Re: repase špriců za pětadvacet

martin.z: podívej se na můj nick a pak pochopíš, o co se bývalý čtenář tak zoufale pokouší. Chce na mě být hodný a snaží se mě rozesmát - a to se mu tedy daří. Jak říkal werich, klauni už nejsou, ale šašků je ... Toho si nevšímej. Tváří se, že ví něco, co my nevíme a kdybychom to věděli, tak ..... bychom asi padli na zadek. Ale my nevíme, že něco nevíme, natož co je to co nevíme, takže v blažené nevědomosti na žádný zadek nepadáme. To ho možná trochu vykolejilo. A to ještě neví, že my víme něco, co neví on. A kdyby věděl to, co my víme a on neví, to by sem třeba napsal i něco k věci. Jenže on neví, co je to co neví, takže sem asi nic k věci nenapíše. :-!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.02.08  22:32

« Ford Mondeo 2.2 TDCi 175 k

Tymto motorom bude vybavene nove Ford mondeo
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 09.02.08  18:59

exctenar: anebo aspon pro ty blbejsi jako sem ja dej jeste zkracenou verzi polopate...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.02.08  18:02

exctenar: už to nekuř :-! , nedělá ti to dobře na hlavu. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.02.08  16:00

Byla ňáká anketa a lidi napsali,že největší úctu mají a zasluhují doktoři.Tak to musím nějak vstřebat a pochopit.Jo,s filtříkem a tím vstřik.nafty do válce,aby se vyčistil je to buď pravda, nebo by pan doktor měl na jednom fórku umáznout zkopčený textík.Jinak pro všechny : TDCi je naprosto bezproblémový a pokud má poruchu,tankovali jste v JZD,nebo ZD,pardon,už to není JZD.OT:k nám na strojárnu doktoři nechodili,je možné,že časy se změnily a jsou z nich doktoři.Jako Dikobraz je to tu docela bezva.SUPER! :yes: >:D Vážní zájemci by si mohli pořídit Č.1+2 Autoexpertu, je tam krom ňákých odborností i přehled kurzů k dalšímu vzdělávání.V autařině,jak jinak.Třeba sem budou psát pak i docenti. :-O Nahlašte to adminovi, se nepotento,že jo...
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 08.02.08  14:23

Vasik:
    Na zaruku bych moc nespolehal, kdyz se cokoliv stane tak je tady tankvana nafta na kterou se to da svest a taky svede..
  • « 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 08.02.08  13:43

Martin.z: taky nenajezdím mnoho mnoho km, no ale o to špíš to chci vše, protože neustálé studené starty a ještě větší množství vstřikované nafty=větší nebezpečí než při zahřátém motoru, ono je to třeba jako s rozvoďákem, v případě že by jsme neměli řetěz, prostě ve 100000km se má obyč rozvoďák měnit tak se vymění, taky to není nezbytně nutné, ale za určitých podmínek by mohl nastat problém, a pak by jsi mohl pořídit komplet nový motor >:-[] prostě je to prevence, a ta chrochtanica už mi rve uši, kontrolka žhavení byla zatím jen jednou, když byl motor studenej, myslím že se zahřátým motorem by se to nestalo. Ty trubky se buď mění nebo projížděj ultrazvukem, aby se vyloučila přítomnost špon, vyměnit nebo vyčistit je je třeba z důvodu záruky, tzn aby jsi měl záruku, musí být vyměněn filtr, provedena kontrola trubek, pak máš právo reklamovat když by jako něco :-) takhle mi to bylo řečeno, jak jsem nakoupil, tak vybaluju z tašky :-)
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 08.02.08  11:27

Vasik:
    ok, v tvem pripade chapu vymenu vsech vstriku, je to rozumne. Nechapu ovsem ty trubky - mozna tim myslel jen nejake pripojovaci hadicky. Filtr taky jasnej.
    Ale v mem pripade kde je najezd treba polovicni a z diagnostiky je problem jen s jednim valcem/vstrikem - a vzhledem k memu minimalnimu rocnimu najezdu - si fakt klidne necham vymenit jen neco co je akutne spatne s tim ze tam treba nekdy sjedu znova.
  • « 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 08.02.08  10:18

Já s ženskou nemluvil, řek bych že sem mluvil přímo se servisákem, opravdu hovořil o třech hodinách. Celkový repas z důvodu toho, že při napojení Petrovi diagnostiky, měli vstřikovače nakrouceno tolik, jako by auto mělo najeto 300000km, každej byl za zenitem. Tady nejde o to že to ,,ještě nějak funguje,, jde tu o ty následky vstřikovač je opotřebený, místo mlhy tam kapou kapky, vzniká tak větší hluk, vibrace, a motor je mechanicky více namáhán. Nechci laborovat s tím, že vymění dva nejhorší vstřiky a já ujedu dalších 10000km a následně pak budu měnit další dva. Tady se vůbec nejedná o čerpadlo a o špony, tu jde o provozní opotřebení...a když už se to dělá ať se to udělá komplet, výměnou všech 4 kusů, přeci jenom z moravy na kladno je to kus cesty, a jezdit tam co půl roku na výlet... 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 08.02.08  09:11

Vasik:
    Do kladna sem volal taky a jakasi pani mi tvrdila, ze na pockani resp. za 1 den to urcite neudelaj takze tvoje informace me ted celkem prekvapuje (jet totiz 2x Pha-Kladno MHD cloveka dost odradi) a taky nechapu jak vubec muzou vedet co budou delat? To jako automaticky predpokladaj ze jsou v haji vsechy 4 vstriky? A trubky? Cekal bych ze se bude menit vsechno pokud ti treba cerpadlo poslalo nejaky spony do okruhu, ale pokud jen mechanicky dosel nejakej vstrikovac na konec svoji zivotnosti tak nejak nechapu duvod generalky celeho systemu..
    Konkretne treba u me mi diagnostika ukazovala vsechno OK krom zvysene hlucnosti na jednom valci.
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 07.02.08  23:09

« Nové Mondeo 2.0TDCI

Ahoj, měl jsem dnes možnost jezdit s novým Mondeem a zaujal mě hlavně motor, ostatní nebylo nic moc. Ale motor šel úžasně za plynem a člověk mél pocit, že jede s výrazně silnějším motorem než je 2.2TDCI. Hlavně táhne už od 1500ot a nemá žádné vibrace. Motor je trochu víc zpřevodovaný do rychla než 2.2TDCI (2.2 točí ve 150km/h 2500ot, 2.0 točí 2600ot). Ale ve 160km/h 2.2 zrychluje líp jak 2.0

Jinak to Mondeo mělo najeto 250km, tak byl zvuk motoru hodně syrový a při sešlápnutí byl motor hodně slyšet. Ale je velký rozdíl mezi 2.0 v Mondeu a v S-MAXu. V Mondeu je prý hodně vylepšený.

A ještě ke spotřebám, nové Mondeo combi má pro 1.8TDCI i 2.0TDCI uváděnou stejnou spotřebu. Pak je otázka k čemu je ta 1.8TDCI ;-)
  • 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 07.02.08  20:03

« DVD navigace

jsem se v úterý zastavil na servise , abych se pochlubil s tím samozamykáním :-) (povedlo se) a servis. technik mi sdělil ,že existuje navigační dvd i s ČR pro denso. ono je určeno pro nové navigace v novém mondeu ,ale údajně má chodit i v densu. máte někdo zkušenost? má stát cca.5 až 6 tis. jinak včera jsem si musel půjčit od rodičů citroen picaso a ujel s ním asi 150 km . auto nové před rokem kupované za 550 tis. a až po přesednutí do mondea jsem si zase uvědomil co je střední třída. picaso je lepší favorit. to je jen reakce na předchozí přízpěvky. mondeo není zázrak,ale ve své třídě ho já řadím mezi špičku. :yes: mám najeto téměř 80 tis a bez problémů
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.08  19:15

« Tlumice

Dneska jsem jel do Brna s malou Krkovickou na vysetreni a tak jsem vyuzil prilezitosti a zavolal jsem do Forda, zda uz prisly objednane zadni tlumice. A ono jo, meli je tam a dokonce ze mi to vymeni bez cekani na pockani. Tak jsem prijel predal auto a za hodinu a pul mi predali auto i s fakturou na 16400Kc..

cja: nase Titaniky maji jine zadni tlumice, ktere jsou asi trikrat drazsi nez normalni- jeden stoji 7900s DPH, takze pokud ti je puvodni majitel nechal menit, tak je vazne hodnej:)

No, ne ze by ted nebyl citit rozdil, ale kdybych to byl byval vedel, tak se na to asi vyprdnu. No, co uz.
    Rozdil je citit- zad je tuzsi a pri prudkych zmenach smeru nebo na hrbech neodskakuje. Zatim jsem nemel moc prilezitosti to trochu prohnat po rozbitych cestach (manzelka je na to citliva:)) ale stejne neocekavam ze by rozdil byl adekvatni cene.
    Toz tak.
  • « 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 07.02.08  16:11

to:all
    Hošani, tak volal Marejda, že to neklapne, že se mi moc omlouvá ale nejsou součástky, že měli dorazit, ale že se to posralizovalo a tak příjde zásilka za 3 až 4 týdny >:-[]tak trochu mazec:O) takže na doporučení Petra T. Hale *, a hurá na Kladno, volal jsem tedy panu Ptáčkovi (velice příjemný človíček) a ten mě vyslal dešifrovat co mám za vstřiky, po x tém hledání sem konečně našel kod, který ho uspokojil :-) V Kladně to praktikují tak že mají vstřiky již narepasované a mění je kus za kus, takže montáž ,,na počkaní,, jak mi bylo řešeno. Cena 25000 je prej trochu nadsazená, že se vším co je třeba to udělaj za 20000kč, tzn, výměna vstřiků, výměna trubek, výměna filtru, valentýnský termín zůstává, dojedem na kladno, zajdem na oběd a jedem na petřín na líbanec :-) tož tak, takže kladno, pro případné zájemce mohu slovy Petra označit jako to nejlepší co v této chvíli v ČR je, Slovy Petra:S těmi jsem zcela nejspokojenější.
  • « 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 07.02.08  10:18

to Impaler, from Vasik jednicka :-) Mi uz taky nepride 25000 zase jako takova zavratna castka, o spotřebaku mam ale jine minění >:-[], uvidime kolik bude konecna sumka, a hned jak se vratime z valentynskeho vyletu a nasledne z hor tak poreferuju. Ale pamatuju jak tu cca před dvěma rokama kuci brečeli, když to měli za 60000 :-O uplně vidím ten nadpis co u toho byl něco jako ,,už zase skáču přes kaluže,,? :-) Už se ale těším...za týden v tuhle dobu už budou vstřiky někde na stoji...začínám mít kontrolku žhavení ráááád >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…