DIM 28.05.08 10:55
« Re: zivotnost TDCi
Cena Mondeí je určitě dána zákonem nabídka-poptávka. V Německu není Ford zrovna bestselerem, stejně jako Renaulty , Pegeoty a pod. Nakonec u nás je to velmi podobné. Proto jsou ceny tak nízko. Neřekl bych, že musí mít hned všechny podvodně stažené kilometry.
Včera jsme seděl v novém Superbu . Už se na něj těším !! :-) Windiesel se zblázní až ze mě bude koncernový blbeček.....Ještě si koupím voňavý stromeček a tygrované potahy !!!! -
superkutil 28.05.08 09:51
« Re: zivotnost TDCi
Krkovicka: To by se v tomhle státu musel někdo rozhoupat a uzákonit stáčení kilometrů jako trestný čin a udělat větší postih a kontrol bazarů. V některých zemích je to samozřejmost. Ona by stačila evidence aut na internetu. Ale kdo by to dělal. Ten kdo prodává je rád že stočí km, výrobci aut je to jedno a koho jiného by to zajímalo. Vždyť tento stát nahrává podvodníkům a zlodějům a nechrání poctivé. Ti co rozhodují by šli sami proti sobě kdyby zvýšili postih.
Já měl odhad na Mondeo podle stavu a výbavy na 165tis.Kč a byl jsem rád, že jsem prodal za 120tis.Kč. A to bylo najeto poctivých a doložitelných 150tis.km. Prostě u Fordů ta cena jde tak hrozně dolů. Je to i tím, že v Německu je vyšší kupní schopnost a Mondea se podávají pod cenou a je jich přebytek. A 330tis. za Mondeo je fakt hodně. Po 3letech je hodnota Mondea cca 40% původní ceny, po 6ti letech 25-30%. Já prodával po 6ti letech za 20% ceny a to nepočítám investice do oprav.
Nech si Olinu a budeš v pohodě. :-) -
"-- skrytý --" 28.05.08 09:26
« Re: zivotnost TDCi
jarda.suchy: Jak to myslis? To jako, ze v bazarech se staci kilometry?? To by si nikdo nedovolil!
Takovy maly postreh: stale jeste jezdim v Oline. Nejak ji nikdo nechce:)Umistil jsem ji na dva inzertni servery- na jeden jsem dal skutecny najezd 153000km a na druhy jsem stav km neuvedl.
Na prvni inzerat (980 shlednuti) ani jedna reakce.
Na druhy inzerat par telefonatu a mailu s vysledkem, ze auto ma najeto moc a ze za ty penize (330tis) se da koupit stejne auto s najezdem pod 100tis:)
Tak kde je kur.va ta spravedlnost?
superkutil 28.05.08 08:48
« Re: zivotnost TDCi
jarda.suchy: Diagnostice bych věřil. Buď ten tvůj človíček měl někdy udělaný reset ŘJ nebo ji měl vyměněnou nebo to moc točíš. >:D A nebo diagnostika počítá u EURO4 nejen hlavní vstřik ale všechny zdvihy a u EURO3 počítá jen hlavní vstřik. Ale je to jen domněnka. -
"-- skrytý --" 28.05.08 08:41
« Závěsné zařízení.
Ahoj, chtěl bych dát na Mondeo 2006 kombi "kouli". Nevíte nějaký tip na levnější verzi než nabízí Ford a servis v Praze kde to montují? Jak je montáž moc složitá? Jak se připojuje elektrika? Díky za info.
A nevíte proč Mondeo nemá na PP okamžitou spotřebu paliva? V manuálu funkci popisují, ale v autě není. -
RADEK1 27.05.08 21:16
« superdiesel
Jo musím se s váma podělit o zážitek. V sobotu jsem byl v brněnské olimpii a měli tam předváděčku jaguary. No a protože mám GB auta rád a líbí se mi tak jsem se zastavil u Jguar X type. Je to vlastně převlečené mondo i s motorem . Ten měl výkon 96 kw tak jako v mondu. Přiběhla ke mě slečna a začala povídat jak že je to senza vůz a jak je rychlý a že(cituji),, že neví jestli jsem měl tu možnost,ale ona jela v porssche carrera a co se týče dynamiky tak to bylo úplně stejné" tak jsem jí chtěl říct ,že je úplně blbá a že je škoda,když slepice prodává ,,exkluzivní " značku . Ale ona je to ostuda prodejce a ne značky. ;-\ omluva za zbytečný přízpěvek ale muselo to ze mě ven :-) -
RADEK1 27.05.08 21:00
« nafta
Mě se zdá ,že nejraději konzumuje moje mondo naftu od benziny (obyčejnou) a do ní dám o 1/3 víc VIFu než udává výrobce. Na shelu se mě zdál motor takový tvrdý, ale stačí zesílit rádio a je to v pohoděěě. Nevíte už se u nás prodává mondeo s tím nejsilnějším dieslem? n aofic. stránkách nic nemají. -
"-- skrytý --" 27.05.08 18:41
« zivotnost TDCi
No nevim co si mam o tom myslet, ale logicky me ze vsech indicii vychazi, ze TDCi az na vyjimky je opravdovy "drzak" se vsim vsudy.
Vsude v bazarech jsou k mani TDCi s najezdem 60 - 80tkm v dobrem stavu (osobni zkusenost pri vyberu s kamaradem), to ze maji nejmene jednou tolik nakrouceno o tom neni sporu - viz. i clanek v poslednim AutoDIESEL c.9. Druha zarazejici skutecnost je to, ze "velkorysy" a "rozdavacny" nemecti obcane si koupi auto ve vybave Ghia, Titanium pred cca 3lety za cenu kolem 1mil. Kc. Po trech letech s pouhym najezdem do 100tkm ho prodaji a cesky bazar s vydelkem minimalne 30tis. Kc a vice prodava tyto vozy do 300tis Kc !!! Tzn. odkup za 250tis. Kc!!!
Vsechno toto je naprosto jasne. Auta maji najeto vyrazne vice kolem 200tis. km a vice. Tzn. jejich stav je na skutecne najete kilometry vetsinou velice dobry! Samozrejme vyjimky existuji.
WinDiesel: pekna diagnostika v AutoDiesel "Ford Mondeo TDCi - Kolik ma najeto?" Poznal jsem tvuj notebook :-)
Mimo jine jak jsem byl onehda u tebe take na diagnostice jeste tady s jednim clovickem z fora, tak tenkrat jsme meli najeto ja cca 60tkm a on neco kolem 80tkm - oba auta od nova s nulovym najezdem - tzn. zadne cachrovani s kilometry. A ta Delphi diagnostika ukazala u me cca nekolikanasobne vetsi mnozstvi zdvihu jehli vstrikovace nez jemu!! Z toho plyne a tenkrat jsme se tomu taky divili, ze ta diagnostika taky nemusi mit vzdy pravdu. Nebo je problem nekde jinde? Jo jediny rozdil v nasich autech bylo ja 2,2TDCi Euro4 a on 2,2TDCi Euro3. -
"-- skrytý --" 27.05.08 17:17
« Re: Blokáda
VERVU netuším, držím se shellu, buď "obyčejný" diesel extra, nebo vpower dielsel, ale žádný rozdíl jsem nezaznamenal - renault trafic dci150, možná mám ještě málo najeto (3300km). Podle mě stačí i ten normální shell, čistící aditiva v tom snad opravdu jsou a nafta je zatraceně drahá i tak.
V čem má být ta VERVA proti shellu lepší? -
oleowr1 27.05.08 15:47
« Re: Blokáda
to DIM: včera jsem byl odhodlán natankovat VERVU, protože Benzinu mám v Karviné, ale VERVA Diesel nevedou, tak mne čekala cesta do Havířova na V-Power. Je na nic, když musí jezdit člověk tankovat na 19km vzdálenou pumpu a ještě za 37,50Kč/l. Do nádrže jsem nacpal přes 59l, odlehčil kontu, ale nejezdím s Vervou... -
superkutil 27.05.08 15:02
« Re: Blokáda
Hele pepku, to už jsi ale psal 2.5.2008 [odkaz] Nechápu proč se opakuješ.
Možná je lepší si ten VIF dávat do nádrže sám a neplatit Benzině nesmyslné peníze.
Sorry, vím, že to bylo nevhodné si takto rýpat, ale nedalo mi to. >:D
Končím, už mne to neba.... -
oleowr1 27.05.08 13:23
« Re: Chování motoru.
kutil: buď tak hodný a přemýšlej než položíš otázku typu: "Plynem reguluješ množství paliva nebo otáčky motoru?". Tak se může zeptat jen člověk, který v životě neseděl za volantem nebo řídítky jakéhokoli vozítka.
Plynem reguluješ množství paliva a tomuto množství paliva odpovídají při daném zatížení motoru otáčky. Pokud chceš regulovat otáčky, potřebuješ tempomat. U auta s tempomatem krásně vidíš na PP (okamžitá spotřeba), že při stejné rychlosti máš v závislosti na tom jedeš-li z kopce/po rovině/do kopce jinou spotřebu, tedy tempomat v kopci přidá víc plynu, aby udržel stejné otáčky. Pochopitelně je to omezeno pracovním rozsahem otáček motoru a jeho výkonovými charakteristikami. Do množství "fyzicky" přidaného plynu však také zasahuje elektronika (např. kvůli udržení volnoběhu i pod menší zátěží, omezovač otáček...). -
pepek 27.05.08 11:10
« Re: Chování motoru.
Tak co polokutile, kdy už konečně požádáš o pomoc klinického psychologa? Nech si tady poradit zdarma a upřímně - nevyhýbej se tomu. Uvidíš, jak se ti po pár návštěvách bude lépe a radostněji dupat na plyn, hýkat radostí nad vrzající sedačkou, se slzou budeš z oka dloubat samořez od přepážky atd. Pak ale přijde třeba to hlavní - založíš konečně svůj blog a tam budeš prožívat chvíle vzrušení (třeba i sexuálního >:-[] ), až ti tam nějaký, podobně duševně narušený jedinec, bude přispívat a psát odpovědi. Co na to říkáš? Není to pro tebe krásná budoucnost? -
superkutil 27.05.08 10:11
« Re: Chování motoru.
DR: Plynem reguluješ množství paliva nebo otáčky motoru? Moje teorie jsou možná moc složité, ale to co píšeš je zase hodně zjednodušené. Je otázka co se víc blíží skutečnosti. Pokud bereš, že každou otáčku motoru vstřikuješ stejné mnozštví paliva, tak pak platí, že je přímá úměra mezi otáčkami a spotřebou. Ale je to tak ve skutečnosti?
Teda tomu předchozímu příspěvku moc nerozumím, takovouhle teorii jsem ještě neslyšel. :-)
impaler: A o čem se tu tedy mluví? ;-) -
"-- skrytý --" 27.05.08 08:57
« Re: Chování motoru.
Moik: "nižší spotřeba = nižší otáčky a naopak." V podstatě ano.
Stručně řečeno, je to důsledek toho, že v nižších otáčkách má motor nižší maximální výkon a tedy i nižší maximální spotřebu - takže se snáz hledá ta hranice, kdy to "nepřekrmuješ" a když překrmuješ, tak to není o mnoho. Protože i relativně velký pohyb plynovým pedálem vyvolá jen nevelkou změnu spotřeby. Čím vyšší otáčky, tím citlivěji musíš s plynem manipulovat, abys nevyužíval zbytečně moc výkonu - a tím ti nestoupala spotřeba.
Prostě když na plný zdvih plynového pedálu máš při 2000 ot k dispozici 30kW a při 4000 ot na stejný zdvih už 90kW, tak je jasné, jak (i proč) je obtížné při vyších otáčkách udržet nízkou spotřebu. Ale nesmí se to hnát do extrémů, motor nemá rád vysoké zatížení v nízkých otáčkách.
Kutilovy teorie ani nemá smysl komentovat, dávno nikdo neví, o čem byla původně řeč, už se v tom sám totálně zamotal a ztratil. Teď ještě přijdou na řadu tabulky, grafy, kvantová fyzika a samozřejmě univerzální ptakopysk - vlastně univerzální moment. -
impaler 27.05.08 08:42
Ale kutile, no tak! Šup!
Založ si svoje pískoviště. Můžeš jich mít milión a kdo si tam s tebou bude chtít hrát, ten si přijde. Tady se nemluví ani o spotřebě, ani o otáčkách, ani o momentu (akorát ty máš nejdelší moment na fórech).
Tady se především nemluví o tvém autě, které se vymyká průměru, fyzikálním zákonům a zdravému rozumu. Na to ses ptal někdy před dávnou dobou, jestli je to a to normální. Inu, asi není. -
superkutil 27.05.08 08:35
« Re: Chování motoru.
moik: Spotřeba je závislá na otáčkách a zatížení motoru (to platí při neměnné rychlosti a zatížení), při proměnlivém zatížení a rychlosti auta je to závislé na mnoha jiných faktorech. Měl by jsi jezdit v oblasti s nejlepší účinnosti motoru (nejlepší poměr výkon/spotřeba). To bys ale musel mít v autě variátor nebo dieselelektrický převod. ;-) Když budeš točit malé otáčky s velkým zatížením, tak může být spotřeba vyšší jak při vyšších otáčkách s nižším zatížením. -
Moik 26.05.08 21:45
« Re: Chování motoru.
Dřív jsme se dohadovali, jestli je lepší vytočit Fávo na trojku na 90 a zařadit 5 nebo jet na 4 delší dobu na plnej plyn a pak dát 5 :-) neměli jsme PP a byly to karburátorový benzíny. A nikdy jsme na to nepřišli. Myslím ale, že jestli diesel veme v jednom případě 6 a v druhým 6,02, je ta debata o tom, kolik kde na jakou rychlost přidat plynu, zbytečná. A jsem přesvědčenej o tom, že rozdíl bude max 0,2 l/100km
Nevím, jestli se mnou budete souhlasit, ale nižší spotřeba = nižší otáčky a naopak. -
"-- skrytý --" 26.05.08 16:28
« Re: Chování motoru.
kutile, kdybys tady "podrobně" nepopisoval 50x pořád dokola každou pi*ovinu a kdyby ten tvůj "podrobný popis" obsahoval i nějaká konkrétní fakta, tak by se to nikomu nezdálo dlouhé. Ale to je bohužel sci-fi.
A zrovna ty bys mohl být prvním člověkem na světě, který se zavděčí všem. Stačí k tomu jen málo - založ si vlastní téma a přestaň spamovat tady. -
superkutil 26.05.08 15:59
« Re: Chování motoru.
Nemůžu za to, že ve fóru to nejde řadit podle stromu a že nejde vyhledávat podle klíčových slov. Když napíšu krátký příspěvek, tak se zlobíte, že to není jasně popsané, když to detailně popíšu, tak je Vám to dlouhé.
Není člověk ten jenž by vyhověl všem.
Dim: Ty obecné otázky zkusím dostat do blogu, aby toho tady nebylo moc. Je to tu fakt nepřehledný. >:D -
"-- skrytý --" 26.05.08 12:56
« Re: Chování motoru.
Zase debata na 2 stránky (a skoro bych řekl "jenom", hurá - i když ono to ještě asi zdaleka neskončilo), chtěl jsem k tomu něco napsat, ale napadá mě jen jedno: Škoda slov!
Už strašně dlouho se tady pořád dokola řeší jen kutilovo neustálé opakování toho samého. A když sem náhodou někdo napíše něco jiného, tak se to v tom kutilově balastu nenávratně ztratí :no: -
lordmystic 26.05.08 12:33
« Re: Chování motoru.
máš blbě položenou spekulaci - když chceš max. výkon tak musíš točit i moderní diesel, když chceš ekonomický provoz musíš jezdit na max. krouťák, tedy nižší otáčky. když je to maloobjemový diesel, má často nízký max. krouťák a nízký výkon a je dobré ho točit více - aby tam ten výkon prostě byl. -
superkutil 26.05.08 11:50
« Re: Chování motoru.
hope: OK. proto jsem se ptal, zda je u moderních dieselů lepší motor držet v nízkých otáčkách a víc pod plynem nebo raději podřadit. U benzínu vím, že podřadit, ale u dieselu je to jiné a ještě k tomu když je s turbem, tak je to zase jiné. Když lehce sešlápnu, tak už třeba nechce jet, ale když na to šlápnu víc, tak vyrazí.
U těch TD motorů je mi jasné, že turbo zlepšuje plnění ale zda je na účinnost lepší když turbo běží nebo ne, to nevím. Všude se píše TD motory netočit, ale u maloobjemových TD zase čtu že se musí točit. ;-)
Když jedu do kopce, tak s mým výkonem když to sešlápnu vyjedu hodně velké kopce i bez podřazování, ale nevím co to udělá se spotřebou. To co ty píšeš (zkusit přidat či ubrat) u TD zrovna moc nefunguje protože když na to hodně šlápnu, tak motor zabere vždycky. Navíc díky elektronickému plynu je reakce motoru poněkud jiná než u mechanického.
A co se týče toho měření, technik který motor měřil, tvrdil, že měl pocit, že auto chvílema přestává zrychlovat a když se podíváš na graf, tak vidíš proč. Ty zuby nic moc a FMC se k nim vůbec nedokáže vyjádřit, odkazuje mne na vývojový team Fordu. Navíc na brzdě je motor v atypickém režimu a neprojevuje se odpor vzduchu a případné turbolence či pohyb vozu, takže ve skutečnosti si ŘJ může dělat s vozem bůh ví co. Ale každým km se auto zlepšuje, sice nad 3300ot fakt moc netáhne (vyplatí se přeřadit) ale zvykl jsem si jezdit mezi 1500-2800ot. a je to v pohodě. :-) -
"-- skrytý --" 26.05.08 09:28
« Re: Chování motoru.
Kutil: necítit motor znamená, že intuitivně nevíš, zda do kopce podřadit, nebo ne. Samozřejmě ti nikdo správně neodpoví, protože nikdo neví, jak velký kopec, jakou rychlost a jaký převodový stupeň máš na mysli. Již jednou jsme ti tu popisovali ideální polohu plynu. To je taková, kdy když trošičku uberu, tak auto zpomalí a když trošičku přidám, tak auto zrychlí. V této poloze se většinou pohybuji i při akceleraci. A když tu polohu nemám, znamená to, že je čas přeřadit.
Prokázáno znamená, že více než jednou jedu na motorovou brzdu s tím, že auto nemá určitý výkon a oni mi naměří naopak výkon vyšší. Nebo třeba že rok pláču nad tím, že mi výkon vrcholí v 3500 ot/min a oni mi naměří, že to je skoro o 300 ot/min výše.
superkutil 25.05.08 22:29
« Re: Chování motoru.
cja: To je zajímavé, pokud vím, tak mě najdeš tak na 6ti fórech a aktivně jen zde. To mi nepřipadá tolik. Většinou se ptám jen na věci které potřebuji zjistit, určitě ne na víc. Je věcí každého kam přispívá a kolik. A pokud tě zajímá kdy přispívám, tak dělám v IT a u internetu jsem většinou víc jak 12hodin denně s tím, že často kontroluji procesy a tak mám volný čas pro internet. Možná se víc jak ostatní snažím získat odpověď na své otázky a aby nebyly zkreslené, tak se snažím sehnat odpovědí co nejvíce a to i za cenu opakovaného dotazu. nemyslím si, že by obsah mých dotazů byl odlišný od jiných dotazů, akorát jich je možná víc. Je zajímavé, že někteří členové fóra odpovídají úplně v pohodě a jen pár jedinců místo odpovědi spamuje mimo téma a obsah jejich příspěvků je nulový.
OK, omezím počet příspěvků.
PS.: Nedalo mi to a zadal jsem se do Googlu. Pod superkutil jsem se našel i v místech kde jsem nic nepřispíval, ale vypadá to www.auto.cz informace o uživateli zobrazuje i na jiných web adresách. ;-\
A pepku užasný! Konečně jsi dokázal napsat příspěvek, ktarý není jen urážením ale má i informativní hodnotu. >:D A jestli jsi nepochopil, tak jsem se do tvých blízkých nenavážel, jen jsem je litoval, co z jejich vztahu vyrostlo za lháře. -
cja 25.05.08 15:21
« Re: Chování motoru.
Chování na foru- myslím, že je to zbytečný - někteří lidé se prostě nemění - a bojím se ,že v případě některých je to konstanta. Nechápu jedinou věc , jak můžeš Kutile při své pracovní vytíženosti stihnout přispívat do tolika vláken. Kam kouknu tam něco od Kutila. Stačí zadat klíčové slovo Kutil a kromě Kutila Tima , tam vyskakuje i Superkutil a to už je moc i na moje ego . Takže bych to viděl tak, že by se měl DIM zamyslet a domluvit s adminem jisté změny .... Sorry, ale rok řešit stále stejné nebo podobné problémy a obhajovat to tím , co kdyby přišel na forum nový člověk ........ -
pepek 25.05.08 07:14
« Re: Chování motoru.
Pokud ty mne nazýváš tak, jak jsi mne nazval v první větě, tak co musíš být ty, polokutile? Jinak děkuji za pěči o moje ústa, ale žádnou bolest necítím. Máš úplnou pravdu, ještěrkářem jsem opravdu nikdy nebyl. A ještě poslední poddotek - jen mentálně zaostalý jedinec se naváží do blízkých druhé osoby. Jak ti už bylo i dalšími navrženo - zamysli se nad sebou (i když u tebe myšlení je asi dosti nereálný termín) a hlavně vyhledej pomoc klinického psychologa, který ti snad ulehčí žití s tvými duševními handicapy. -
superkutil 24.05.08 19:24
« Re: Chování motoru.
Pepku ty jsi vážně primitiv. Že tě huba nebolí takhle lhát. Co jsi zač, že se takhle navážíš? Jak snadné je schovávat se za inkognito. Ty nemáš ani na toho ještěrkáře. Chudáci tví rodiče, že ses jim narodil.
Ostatním se omlouvám a už se neptám. :-)
jack007: Koukal jsem na leden a tam jsem žádné otázky ohledně objemu motoru a spotřeby neměl nebo jsem je nenalezl a navíc, opakování má smysl, kdyby na fórum přišel někdo nový, tak může odpovědět, ale určitě nebude hledat 4 měsíce zpět. To by muselo být fórum jinak udělané. Chybí tu vyhledávání v příspěvcích podle klíčových slov. :no: A na Chocholouška jsem, ale z toho jaké nesolidní a podvodné firmy v ČR jsou a jakou klamavou reklamu předvádí. -
jack007 24.05.08 11:38
« Cauves panove
dlouho sem tu nebyl a koukam, ze sem o nic ani neprisel. Kutile ty ses na Chocholouska. Hledal sem tu navod na zamykani, jelikoz pritelkyni by se to pry libilo (nevim jak me se bude libit cvakani) a nasel sem stejne otazky v lednu na ktere se Kutil pta i ted. Ze te to Kutile bavi se porad opakovat. -
superkutil 24.05.08 07:10
« Re: Chování motoru.
Ptám se proto, protože mě zajímá zda má smysl koupit maloobjemový diesel kvůli nižší spotřebě nebo jestli je při běžném stylu jízdy spotřeba stejná s velkoobjemovým. Jestli má na spotřebu větší vliv hmotmost vozu a cx nebo objem motoru.
Jak jsi mohl tak klesnout??? To nejsou žádná další auta na trhu? M6 je krásná, C5 je značně vylepšená a krásná, nový Accord, přijde nová výrazně zajímavější Avensis s diesel-hybridem... Ježiš to mě sejří.......... >:D 8-s