FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 12.08.08  23:44

« Re: Zdravím po delší době.

Z vlastni zkusenosti doporucim tyhle:
    [odkaz]

Koupil sem pres ne Oktavku k naproste spokojenosti! ;-)

Mam jenom dojem ze hodne automobilek uz upravuje svoje ceny podle kurzu Eura, takze muze stat za uvahu jeste pockat... prece jen to neni nejjednodussi nakupovat auto v jine zemi.
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 12.08.08  16:46

« Re: Trojkombinace

Ok, diky moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.08.08  16:00

« Re: Trojkombinace

Na 2.2 to stalo cca 9tis. Dej to do autorizaku, je to pro ne rutina.
  • 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 12.08.08  14:08

« Trojkombinace

Ahoj, chtel bych tedka resit trojkombinaci na 2.0 TDCi, uz to vydava vicenez podezrele zvuky. Neni tu fulltextove vyhledavani, tak jsem prolez jenom neco a nenasel jsem za kolik se da vymena remene a kladek vyresit. Nevzpomene si nekdo, kdoz vymenou v posledni dobe prosel. Popr. nejake doporuceni kam v Praze zajet? Diky moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.08.08  13:45

« Re: Cuk - cuk ....

DIM: Ten S-max vazne neni spatnej..:)
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.08.08  13:31

« Cuk - cuk ....

Tak jsem zase zaregistroval cukaturu , při ustálená rychost cca 90 km/h na pětku přišla stará zná série několika cuknutí...........A Superb Combi je v nedohlednu :-( A včil mudruj ..:-)
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 10.08.08  08:12

« Re: francie a spojka

Kde ty "good year f1 asymetric" mají? Na webu jsem je zatím nenašel.
    Oprava:
    Už jsem našel, předtím jsem zadal blbě rozměr 220 místo 225 :-)
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 10.08.08  08:09

« Re: francie a spojka

O 18 jsem to tvrdil já. Auto si na nerovnostech odskakovalo a jezdilo kam chtělo samo.
    Ale určitě je možné, že to bylo gumama. Byly tam originál od Forda z výroby, už ani nevím jaké. Možná příští sezonu zkusím ty tvoje good year f1 asymetric. Stejně letos letní 16 dojezdím...
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 08.08.08  18:16

« francie a spojka

tak jsem se úspěšně vrátil z francie, 5200km. ale brutus, dva dny před odjezdem mi začalo pískat spojkové ložisko, zhruba v polovině dovolené začala při sešlápnutí divně chrčet a vibrovat a poslední den před návratem se to ještě zhoršilo. jsem se modlil abych to dovez domu, mám obavu že odešel i dvouhmoťák, který jsem měl načatý již delší dobu.

takže otázka, ve dvou ford servisech mi řekli dvouhmoťák samotný 11000kč, plus spojka plus práce a budu skoro na třiceti. může někdo potvrdit, zda-li se dvouhmoťák a spojka dají sehnat levněji?

druhá otázka, neznáte někdo alternativní náhradu spojky pro pětikvalt 2.0TDCi 96kW která by byla lepší, např. s keramickou lamelou?

a třetí otázka - někdo tu psal již dřív, že pro první generaci CR vstřikovačů v MkIII se již také dělají rapasy - dřív to neuměli, uměli jen ty nové. Je to tak a případně kde to umí? Už v Hale? Já jen až tam budu volat abych věděl na čem jsem a co mám chtít...

a ještě postřehy k novým 18" kolům, 225-40. prostě super, auto sedí o neskutečný kus lépe a mnohem jistěji, gumy se při ostrých zatáčkách zařezávají do asfaltu šíleným gripem a mnohem lépe se dá ukočírovat extra těžký předek. myslím že se na tom ale hodně podepsali i kvalitní good year f1 asymetric gumy, opravdu špičkové.
    ohledně tvrdosti, není to téměř žádný rozdíl v komfortu! ten kdo tvrdí že auto je hodně tvrdé oproti 16", tak má nějaký problém nebo je to hodně i gumama, ale i na hodně nerovné vozove či kostkách je to vše úplně v pohodě. zásadní problém jen na kvalitních cestách kde bude třeba jedná velká jáma, kanál či kámen, pak je ve větší rychlosti velká šance na poničení ráfku. a na horších cestách to chce také být hodně opatrnjější, ale rozhodně to za to stojí, až dám dohromady foto a video, uvídíte že to auto totálně zvedne. prostě z kol jsem totáln nadšen, hlavně tím že se jen minimálně snížil momfort.

k francii. palivo jsem bral to nejlepší, jen shell v-power diesel nebo myslím total extra diesel. nejlepší byla má nafta s vifem, spotřeba při stejné jízde 6.1, ostatní 6.3, což byla pak i průměrná při stálé jízdě dálnice 155kmh tacho. jednou jsem ale musel vzít jen obyčejný shell - nebyl tam v-power a na malé pumpě ve francii a auto hned začalo škubat, kouřilo a spotřeba prudce nahoru na 6.6 - takže základ je opravdu i ve francii velká pumpa a kvalitní nafta.

jinak na severu a západě francie jsou dálnice s limitem jak u nás - a funguje to tam - prostě v pravém pruhu se jede 140 tacho a v pravém pak 150 a kousek víc. a je to úplně super. pak mimo dálnici na devadesátce jezdí všichni 100 tacho a zase to funguje - nikdo pak nepředjíždí, odsejpá to a je to prostě paráda. pak na jihu je asi víc * kde to funguje podobně jak u nás, samej vůl tam brzdí provoz, je předjížděn a je to špatný. celkově ale pozitivní dojem jak ze služeb, tak z lidí tam jak jezdí - rozhodně lepší než u nás - snad jen s vyjímkou že jsou hákliví na předjíždění - s velkou rezervou jsem předjel a ten proti hned ukazoval co že to jako dělám :-) - to u nás je to vše na polovičních vzdálenostech :).
  • 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 08.08.08  15:40

« kladky a řemeny

včera jsem viděl na 406 hdi co udělá zadřená řemenice.
    nejenom, že to parádně kouřilo(hořel řemen) ,ale řemen se asi dostal mezi blok motoru a řemenici (tam kde je klikovka) a celou řemenici jako-by vyhnul v ložisku. nebyl to pěkný pohled ;-\
    a to mě přivádí na dotaz je předepsán nějaký interval výměny kladek a řemenu? začínám se připravovat na 2 hmoták ,tak že bych to vzal jedním vrzem i s kladkama cca kolik ..... ? 8-s tuším že asi pěkná dovolená by za to byla ne?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.08.08  12:20

lulipin: Ona ta přepážka nebo síť je skvělá, ale musela by být dobře udělaná. Třeba ty jí máš hodně dobře uchycenou, ale problém většiny DPH přepážek je v tom, že nejsou dobře uchycené ve stropu. Některé automobilky mají ve stropě připravené úchyty a nebo je pro přepážku přidělávají. Ford to řeší tak, že uchytí DPH přepážku na madla nad dveřmi, která jsou přidělána hodně fórově (2 samořezné šroubky). Předchozí Mondeo mělo alespoň madla chycená do matek v karosérii, tady matky nejsou. Pokud tedy dojde k nárazu zepředu, přepážka celou svou vahou a vahou zboží za ní utrhne horní závěsy, ty vletí do prostoru řidiče a spolujezdce a přepážka poté padne na hlavy řidiče a spolujezdce. Je to prvek který nijak nechrání posádku a je to jen výmysl chorých mozků našich samovládců (jinde v EU taková blbost neexistuje). Je také nesmysl, že i když nové vozy s odpočtem DPH už přepážku mít nebudou, tak staré vozy si ji nesmí vymontovat. Navíc cena za přepážku vůbec neodpovídá výrobním nákladům a je konstrukčně nedotažená. Mít ji ve voze v pracovní poloze (vpředu), znamená ohrožovat zdraví své i spolujezdce. Možné řešení je doplnění ocelových lanek, které budou držet přepážku v případě nehody.
  • « 00 Reagovat !

foto lulipin

lulipin 08.08.08  11:59

8-s
  • « 00 Reagovat !

foto lulipin

lulipin 08.08.08  11:58

krkovička: no nechci spekulovat co by se stalo v případě havárie, tam opravdu platí extrémní podmínky, spíš jsem pochopil záměr kutila tak, aby se při plnější náloži kufru a prudším zabrždění, nedostal jeho obsah dovnitř auta. A to si myslím, že by ta síť zabránila. Osobně jsem žádný test nedělal a když jsem síť použil, tak se mi zrovna nic mimořádného nestalo a ani brzdit prudce jsem nemusel a to je dobře. Ale pokud jde o ty testy o kterých mluvíš, tak to mě celkem děsí představa, že by mi doputoval takto "uskladněný" pes za krk, kterého má síť oddělit od posádky, ovšem pokud ho napevno nepřikurtuješ k nosnému oku.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.08  10:08

hil: [odkaz] nebo [odkaz]
    vice info na autorevue.cz v sekci Nova Mazda6

lulipin: v pripade havarie se ta sit roztrhne jako nic. Videl jsem testy s ruznymi zavazadly a nestacil jsem se divit. Obycejna krabice s naradim ti pri narazu 50km/h dokaze rozmasirovat zadni sedacky. Doporucuje se zapinat zadni pasy, ktere to udrzi.
  • 00 Reagovat !

foto hil

hil 08.08.08  09:52

« Zdravím po delší době.

Mám dotaz: Údajně se dá v Německu koupit nové Mondeo o dost levněji než zde. Umíte někdo poradit a doporučit kde a co a jak?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.08.08  09:32

« Re: Síť mezi zadní sedadla a kufr u kombi

DR: Díky, na tom posledním odkazu je jedna, co se mi moc líbí. :yes: To víš, že jsem se nedřív ptal u Charouze, ale nedokázali odpovědět, tak jsem poslal žádost na FMC na homologační protokol přepážky, čekal jsem, že mí pošlou oskenovanou homologaci, ale dostat z nich takový dokument není možné a tak mám pocit, že takový dokument neexistuje a nebo fakt nevím. Přepážka je uchycena na 4 šroubech o průměru 2,5mm. Při váze přepážky nevěřím, že při nehodě ji šrouby udrží. Natož zboží za ní. Navíc mám neoficiální informaci, že při rozvinutí střešníšních airbagů se madla, na kterých přepážka drží, utrhnou aby se mohli airbagy rozvinout. To bohužel z obrázku není vidět. O té deaktivaci stropních airbagů mi nikdo nic neříkal, při prodeji mi tvrdili, že auto má i střešní airbagy.

Krkovička: Ta síť co má lulipin je opravdu hodně pevná a uchycená ve stropě v masivních úchytech. Tu neprotrhneš ani nevytrhneš úchyty.
  • « 00 Reagovat !

foto lulipin

lulipin 07.08.08  20:09

Krkovička: nemůžu s tebou souhlasit, že by ta síť v případě prudšího zabrždění propustila obsah kufru do vozu. Je pevná a pevně uchycená, myslím si že by odolala, ačkoliv to zřejmě není její prioritní funkce, zřejmě spíše slouží k oddělení pasažérů od psa vezeného v kufru.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.08.08  16:56

kutile, kutile. Kde jsou stropní airbagy umístěné a kam vystřelují máš samozřejmě napsané i nakreslené v návodu k autu, co kdyby sis to tam prostě přečetl? Další obrázek (barevný ;-) ) máš tady [odkaz] Co já vím, tak pokud je v autě posuvná přepážka, tak se stropní airbagy trvale deaktivují, ale to ber jako neověřenou informaci. Jiné zdroje zase uvádějí, že airbagy zůstávají a jsou i funkční. V novém mondeu se stropní airbagy pro N1 dokonce rovnou demontují [odkaz]… Nicméně u charouze to svému oblíbenému zákazníkovi jistě milerádi detailně vysvětlí, proč hned psát na FMC?

Síť řešíš zbytečně, tady prostě nejsme v německu. Počkej si rok, pak nebudeš muset mít přepážku v nově koupeném N1 autě vůbec. Pro tvou potřebu by mohlo stačit i něco takového [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.08.08  15:59

Sit je naprd v tom, ze v pripade prudkeho zpomaleni, nebo nedejboze havarie stejne nic neudrzi. Nejsem si jisty zda by subtilni mriz byla o mnoho lepsi..
    Neprijde mi proto dobre (obzvlaste tehdy, kdyz v aute cestuji deti obracene proti smeru jizdy) davat cokoli tesziho nad uroven sedacek. Pokud to nekdo vazne potrebuje, pak by mel popremyslet nad dukladnou a masivni prepazkou.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 07.08.08  12:04

No, já jsem Audi a Ford nechtěl srovnávat, to ani nejde, jen se mi líbili takové blbinky za pár korun, které ta 9let stará Audi má a ani nejnovější Mondeo nemá.

Spíš jsem psal o té síti a jak je vidět, tak se do německých Focusů a Mondeí montuje stejná síť jako do Audin. Problém je v tom, že se nemontuje pro český trh.

Auto mám s odpočtem DPH, ale mám problém když vozím zboží, tak se mi díky přepážce do vozu nevejde. Tak řeším způsob, jak zboží naložit a přitom přepážku zachovat. V zadní poloze mi ubírá 10cm a v přední dokonce přes 20cm. Řeším to i s dodavatelem přepážky, ale tomu je to jedno a to že přepážka ubírá místo neřeší. Pro ně prý toto bylo nejednodušší řešení.

Problém není v přepážce, ale v jejím mizerném provedení. Mám strah, že při nehodě zraní přepážka řidiče a nebo spolujezdce, v přední poloze totiž blokuje vystřelení airbagů a drží na dost malých šroubech, které se vystřelením airbagů utrhnou. Čekám na vyjádření FMC, ale zatím nic.

Nevíte náhodou někdo, když jsou stropní airbagy, kde jsou umístěné a kam vystřelují?

S tou sítí to byla spíš hypotetická otázka. Proč když jí mohou mít v Německu, proč ne u nás.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 07.08.08  10:36

Kutil: no srovnávat Audi a Ford je trochu out - to myslím nelze, ale překvapilo mne co řešíš - myslel jsem, že jsi to auto bral na leas a tudíž plátce DPH a tudíž vzadu mříž - nebo se pletu a ty to máš na rodné číslo a píšeš cesťáky, které navíc pokud nejsi majitel vozu , psát nemůžeš? - majitelem je v tuto chvíli leas. společnost - pokud se pletu , tak se omlouvám, ale dost by jsi tím překvapil a pak chápu , že sháníš síť
  • « 00 Reagovat !

foto lulipin

lulipin 07.08.08  09:34

aha a já myslel že kombíky to tam mají standardně, no nic. Ale to co nabízí v tom zverimexu je jen slabá a nekvalitní náhrada té roletky. Já to taky použil když jsem jel do Chorvatska a kufr byl nacpaný až po strop, aby při případném prudkém zabrždění nedostal někdo uvnitřa auta zavazadlem do lebky >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 07.08.08  09:28

lulipin: Díky za nabídku, ta síť je trochu jiná než má švagr a než byla v Mondeu (je mnohem hustší), ale to by nevadilo. Problém je v úchytech horní tyče sítě ve stropě, které v autě nemám a nedokážu je namontovat, protože jsou uchyceny do karosérie auta.

Stejný problém je i se sítí ze Zverimexu. Budu muset vyrobit vlastní rám, který uchytím na zadní opěradla. Chtěl jsem ho uchytit na naviák rolety, ale ta ho neudrží. Možná se podaří ho uchytit na zámek opěradel zadních sedadel.
  • « 00 Reagovat !

foto lulipin

lulipin 06.08.08  17:11

hele kolego superkutile, mám ford focus, koupený v německu a tuhle navíjecí síť tam mám. Jenže já jí nepotřebuju a tak jsem ji odmontoval. Kdyby ti pasovala i na mondeo tak ti ji klidně prodám. Mrkni do mých fotek
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 06.08.08  15:47

Zkus třeba Zverimex: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 06.08.08  14:38

« Síť mezi zadní sedadla a kufr u kombi

Ahoj, švagr koupil Audi A6 2.5TDI asi 9let starou a ta má v boxu ve kterém je roleta na kufr další box s navíjecí sítí bránící proti věcem z kufru. Je to bezva věc, když se sedadla sklopí, tak se síť sklopí s nimi a je natažená za předními sedačkami. Ona vůbec ta vnitřní výbava je úplně někde jinde jak u Forda. Takové blbosti, ale zpříjemňují život.

Ale proč píšu, tuhle jsem viděl Mondeo a to mělo podobnou síť jako ta Audi. Vypadalo to, že je i navinovací. Nevíte kde takovou síť sehnat? Nemusí být ani navíjecí, jen musí chránit prostor posádky od věcí v kufru.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 05.08.08  13:30

« Re: Anténa

DIM: bohužel
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 05.08.08  13:17

........a místo výchovy a kulturizace raději kupujeme nové a nové "zámky a alarmy..."
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 05.08.08  13:09

DIM: to co popisuješ by u nás nešlo, neboť by člověk šel domů pěšky, ale třeba bude líp a lidi se začnou měnit k lepšímu ... jenom aby to nebyla moc daleká budoucnost ,
    Jak pravil jeden senior:" Ve Švédsku se ještě v minulém století ve 30. letech sekaly za krádeže prsty a proto se tam přestalo krást" - možná kdyby přes tu přílišnou humanizaci v Evropě něco podobného zavedli i u nás , tak by se tento nešvar rychle vymýtil. Otázka zní , kdo by pracoval když by polovina národa byla bez prstů. No nic, půjdu se radši podívat jestli mi něco na autě nechybí .... a nebo dám přednost nějakýmu sousedovi... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 05.08.08  11:10

Stála mě 312 Kč. Tak to ještě jde.......ale stejně mě štve, jak musí mít člověk všechno třikrát zamčené a zajištěné ...... Svého času ve Švýcarsku jsme byli někde večer, bylo tam moc lidí a malé parkoviště, tak se skládala auta jak se dalo, nechala se odemčená a když bylo potřeba, tak se člověk posadil do úplně cizího auta a kousek ho odtlačil nebo posunul......ach jo .
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 04.08.08  13:42

DIM: kup origo stála nějakých 300,-Kč a to vydržíš, takové ty no name z benzíny za to nestojí - mě ji sice neukradli , ale zničili závit, tak ji na autě nechali
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 04.08.08  13:18

• 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.08.08  12:04

« Anténa

Tak mi v Brně na éroportu někdo ukradl anténu. Mylslel jsem , že už se to nedělá...... Zaplatil jsem tam za parkování 1750 Kč ....... a to šla dolů velmi špatně. Doufám , že si vypíchl alespoň jedno oko. Mám koupit orig nebo jsou nějaké noname ekvivalenty ?
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 02.08.08  15:45

« Re: Výměna čelního skla

Radek 1: vidíš tebe pes a mě před půl hodinou soused, náhubek neměl, jenom rezavou Felicii, vyjížděl ze řady v protisměru, blbě parkoval a neviděl do silnice, tak jsem mu to chtěl ulehčit, pustil jsem ho do silnice kousek mu podjel pod jeho auto , aby to mohl snáze stočit, no a on to snáze stočil málo - ale do mě, ani jsem se s ním nedohadoval, pač by ho mohl trefit šlak - takže každej dobrej skutek je potřeba po zásluze potrestat ..., no asi mi nezbyde než zase využít některého z bonusů v servise a nechat to nalakovat, je to malá rýha ne do laku , ale promáčklá, ale samo se trefil , tak že vzal oboje dveře, a to sem se svezl jenom v novém Titaniu S - asi jsou ty auta ješitný, tož , tak aby diskuze nestála - jo a tomu sousedovi je už 78, tak jsem to radši neřešil, i když je to pro zlost - on to chudák ani neví :'-(

Batman: asi se v servise u nás ošidili, protože 2hmotový setrvák + spojka za 14 500,- Kč, tak to stálo na faktuře předchozího majitele, ale nakonec mě to může být jedno, já to neplatil
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.07.08  21:35

« Re: dvouhmoťák ?

Muzu Vam to rict uplne presne delal jsme to cca pred pul rokem dela se to i se spojkou a dvouhmotak stoji asi 9000 k tomu spojka asi 12000 + prace takze cely tak 25000 uz nevim uplne presne ale pokud by to nekdo fakt chtel vedet presne vyhrabu i fakturu. takze dvouhmotakum zdar.. :-(
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 31.07.08  20:11

« Re: Výměna čelního skla

když jsme u těch servisů 8-s . včera mě nabral cca 40 kg pes . dal mi ránu náhubkem asi ve 40 km rychlosti do zadních pravých dveří :-( dvěře jsou promáčklé ,podrané a klika (madlo) je poškozené taky. díky němu zlobí zamykání. majitelku jsem našel, vzal její iniciály a zavolal dopravku. ta sepsala protokol a že vypořádat se musíme mezi sebou. vina je samo na straně majitele psa. dnes mi už majitelka nevzala telefon (je z 25 km vzdáleného města) automobilový(mondeový) bůh mě trestá jel jsem v nové mazdě 6 :-O jak dál?
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 30.07.08  15:39

« Výměna čelního skla

Ráno jsem zavezl auto do servisu na výměnu ťuklého čelního skla, odpoledne bude hotové, za chvíli pro něj jedu. Vyfocení a pojišťovnu (mám připojištění) vyřídí servis. Nechtějí ani korunu, jen si zkopírovali moje papíry, kupní smlouvu a TP.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 25.07.08  22:26

kutil: taky mi pískne řemen při studeném motoru, takže se na to asi zatím vykašlu...
  • « 00 Reagovat !

foto pepe-krakora

pepe krakora 25.07.08  20:30

« Re: nafta ve francii

Ahoj. Prosím Tě ohledně těch kol, kde ti takovou hovadinu o 2000 za zapsání řekli? To stojí 50,- Kč z zápis.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 25.07.08  15:31

oleowr1: To písknutí řemene jsem měl od začátku, prý je to u TDCI normální. Ten zvuk mě dost děsil, ale dělalo to jen v určitých situacích, hlavně když bylo chladno.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…