cja 05.11.08 14:13
« Re: Vyhrivane sedacky
... měl sis koupit nějaký uberauto od koncernu a my bychom měli klid, vždyť je to zoufalství - problém je třeba řešit, zvlášť když máš ještě záruku, a ne brečet na vlákně, kde jsou lidi +- spokojený s tím co mají - nebo si snad myslíš, že to tady někdo vyřeší za tebe, pokud FMC nechce řešit tvoje problémy, tak sis neměl druhé auto od nich kupovat, a nebo se obrať na advokáta a řeš to právní cestou - jinou radu ti tady nikdo asi nedá, nadávat jak za komunistů nemá smysl, je třeba něco dělat, sorry, možná je to tvrdý, ale je to tak -
superkutil 05.11.08 12:52
« Re: Vyhrivane sedacky
>:D Jo, máš pravdu! Asi jsem si tu zábavu chtěl odpustit, abych nemusel čekat někde v příkopu na odtah ale i při koupi nového auta se člověk pobaví a potom někdy i orosí. :-) U ojetin jsem vždycky našel nějakou skrytou vadu nebo že to bylo bouchnuté, tak v to nemám moc důvěru. Ale u nových to bylo podobné. U předchozího Mondea mi dokonce servis Ford tvrdil, že bylo auto bouchnuté, když jsem mu ho po týdnu od koupě ukazoval. Tak jsem to chtěl písemně, někam odběhl (že by telefonoval) a když přišel, tak se choval úplně jinak a dát to písemně odmítl.
Příště už na nový mít nebudu, tak budu muset zvolit nějakou ojetinu. -
"-- skrytý --" 05.11.08 11:35
« Re: Vyhrivane sedacky
Kutil: ja jsem to myslel tak, ze si koupis to same auto, cos den predim prodal. Tak aby melo status ojetiny.
Jinak uz se to tu myslim resilo. Nakup noveho auta neni zrovna nejlepsi investice..Navic je to strasne jednoduche a nezabavne:) -
superkutil 04.11.08 12:49
« Re: Vyhrivane sedacky
Krkovicka: Moje Mondeo je neprodejné (pokles ceny o 60% za 1,5roku a 50000km. :-O ). Koupě Mondea byly vyhozené peníze, kvalita a ani servis ceně neodpovídá, ale alespoň vím původ a že s autem nějezdil nějaký šílenec. Do ojetého TDCI by se mi asi moc nechtělo. -
"-- skrytý --" 03.11.08 21:00
« Re: Vyhrivane sedacky
Kutil: Ja byt tebou, tak to prodam do bazaru a dalsi den si to koupim znovu.Budes mit ojetinu a s nefungujicima sedackama, zatekanim do interieru a dalsimi drobnostmi se krasne szijes. Vis jak se ti ulevi?
Navic pote usetris dost casu = penez ktery ted venujes mlaceni prazdne slamy na netu a za pul roku budou love na dalsi Fordku! -
superkutil 03.11.08 20:42
« Re: Vyhrivane sedacky
martin.z: Snažím se už skoro nic neřešit, ale sedačka spolujezdce mi netopí vůbec. U řidiče topí jen pod zadkem a zády, ale na techwebu je popsáno, že sedák má topit celý (ale možná je to úspora nové verze která už topí jen pod zadkem). Dříve jsem věci neřešil, ale od té doby co podnikám a kupuju nový věci abych měl čas na to dělat svoji práci mě vady novýgh výrobků vadí a chci je řešit v rámci záruky. Dříve, když jsem měl ojetiny jsem byl v pohodě, bral jsem že jsou problémy díky tomu že je to ojetina, ale zase díky nízké pořizovací ceně bylo na opravy. Ale abych koupil nové auto za nějakých 750tis. a ono nefungovalo tak jak uvádí výrobce, na to nemám. :-) A není to jen s autem, nějak se všechno dělá méně kvalitně, jen aby to vydrželo po dobu záruky a někdy ani to ne. Chápu, že výrobce chce vydělat, ale ne na úkor kvality pro zákazníka (nemluvím o Fordu). -
martin.z 03.11.08 19:43
kutil:
vnimam to podobne jako ty s tim rozdilem ze to to tedy citim i na 1.
Ono je proste potreba neresit vsechno a nechtit vsechno dokonaly.
To bych se z toho uz zblaznil, napred spatnej signal dvbt, pak mi zacli blbnout garazovy vrata, kdyz sem vyjel autem tak sem po chvili zjistil ze jedu na prazdnym kole po rafku a nakonec to zavrsili kdyz mi dovezli kuchyn kde sou poskrabany dvere.
Uz sem na zkoumani auta rezignoval, jen proste vim ze tdci uz znova nechci a vubec pri soucasnych zmenach cen u octavie se zas nejspis vratim ke svemu oblibenemu preplnovanemu 1,8 benzinu.. -
superkutil 03.11.08 17:34
« Re: Vyhrivane sedacky
martin.z: Já když to pustím na 1. tak to skoro necítím. Musím alespoň na 3 a pak na 2. To to hřeje na záda dole a na zadek. Na stehna vůbec ne a na záda nahoře málo. Mám pocit, že mi hřál sedák i pod stehny. Když to dám na 5 tak to není o moc teplejší jak na 3ku. Nevím zda je tam nějaké čidlo teploty nebo se jen reguluje výkon do topení. Ale mám pocit, že to na chvíli hřeje víc a pak se to zeslabí. Ale blbě se to zjišťuje, člověk si sedačku ohřívá i vlastním teplem. :-) -
oleowr1 03.11.08 10:15
« Startér
Včera jsem chtěl dopřát autíčku trochu hygieny, zastavil jsem se na myčce a když jsem se dostal na řadu startér se sice točil, ale potvora nezaskočil pastorek. Pod kartáče jsme auto natlačili, po vyjetí z myčky na laně nastartovali a zavezl jsem to před servis. Ráno jsem předal klíčky a hrozím se kolik to bude stát. Je to Noname servis, pošlou to na repasi, takže uvidím... -
oleowr1 03.11.08 10:09
« Re: Přídavné topení
Kutil: třeba přestali po faceliftu přídavná topení dělat, když v novějším návodu není o tom zmínka!? Taky jsem o nezávislém topení uvažoval, ale nějak jsem se k tomu nakonec nedostal. Od cizích firem je to podle mně nekřesťansky drahé, ale nevěřím, že originál Ford bude z levného kraje :-) Asi to nakonec udělám tak, že zjistím jak originál funguje (schéma, kde se to našroubuje apod.) a pak se podívám po vrakáčích, není ale čas.... -
cja 02.11.08 20:26
« Re: recenze 2,2 tdci
Radek1: Projeď se tím a pak suď. Jezdil jsem s tímhle motorem, jak v Mondu, tak v S- Maxu, a kromě pocitově nižšího zátahu od spodu oproti naší 2,2 bych řekl, že o žádném pocitu nedostatečnosti , natož problému s převodovkou, nevím. Ale na druhou stranu jsem to neporovnával s vozy jiných značek, ale jen s vozy Fordu. Ale svezení a to by neměl být problém, bych doporučoval, i pro porovnání se Super Béčkem. A pak dej vědět. ;-) -
superkutil 02.11.08 19:00
« Re: Přídavné topení
oleowr1: Mám návod z roku 2006, na přední stánce je napsáno: 100% Ford. 100% spokojenost. :-) a na str. 29 je pokec o ochraně cestujících a bezpečnostních pásech. V celém návodu není ani slovo o nezávislém topení. To že se dělají od nezávislých firem vím, vím i že se dělají teplovzdušné systémy nezávislé na chladícím systému. Jen mi šlo o to, zda Ford nabízí do 2.2TDCI nezávislé topení jako je třeba v 1.6TDCI u C-MAXe. -
RADEK1 02.11.08 18:16
« recenze 2,2 tdci
tak jsem přečetl recenzi nové 2,2 tdci v autodieselu a zdá se mi ,že mondo s tímto motorem a převodovkou nedopadlo nejlépe. trochu zklamání pro mě :-( uvažuji o tomto motoru jako o nástupci mého stávajícího 2,2 a z výsledku jsem trochu překvapen. a verdikt nad převodovkou dodávanou volvem, že je méně přesná mě udivil úplně. naopak jsem četl první recenzi na superba,kde byly zmíněny i nějaké nedostatky naší automobilové ikony :*) -
oleowr1 02.11.08 13:21
« Re: Přídavné topení
Kutil: zkoušíš nás jestli umíme číst "Návod k obsluze", nebo jsi ho k novému autu nedostal? Ve verzi 07/2002cs se na str. 29 píše:
Nezávislé topení - vznětový motor (v závislosti na výbavě): "Nezávislé topení, buď spalující palivo, nebo využívající žhavicí svíčky, pomáhá ohřívat motor a prostor pro cestující. Je zabudováno do chladicího systému a při chodu motoru se zapíná nebo vypíná automaticky v závislosti na teplotě chladicí kapaliny ..."
Z toho plyne, že existuje tato možnost dokonce sériově vyráběná, záleží jen na tom, jestli se vyplatí dodatečně montovat a jestli to autorizované servisy umí, nebo si najít jiné řešení. -
superkutil 30.10.08 22:10
« Přídavné topení
Ahoj chlapi, nevíte zda se do Mondea dá dát přídavné topení na uhřev chladící kapaliny? Auto se mi ohřívá hodně pomalu a tak bych mu chtěl pomoct. Vím že některé TDCI mají elektrické přídavné topení pro ohřev vody v motoru, existuje něco takového pro Mondeo? -
superkutil 29.10.08 11:23
« Re: Přestala mi topit sedačka
V popisu opravy na techwebu je uvedeno: vyhřívací dečky jsou ve spodním sedáku dvě - jedna pod zadkem a druhá pod stehny a proto by mě zajímalo, zda může netopit jen jedna nebo zda jsou zapojené do série. Podle schéma jsou totiž do série, ale je tam uvedeno pouze jedno vytápění pro sedák a jedno pro opěradlo. Mě topí do zad někde v oblasti beder a potom pod zadkem, ale na stehna ne, tam je sedačka studená. Hele DIM v čem jezdíš, že nemáš sedačku pod stehny? To i ve Fiestě mám stehna na sedačce, akorát opěradlo mi končí někde uprostřed zad. :-) -
superkutil 27.10.08 21:14
« Re: Přestala mi topit sedačka
Nevyhovuje mi, že vytápění zustane nastavené i po vypnutí napájení a po nastartování opět hřeje. S tím asi ic neudělám, co? Dnes jsem zjistil, že mi sedák i opěradlo u řidiče topí, ale část pod stehny netopí. To asi není dobře, že? Má topit všechno stejně nebo má každá část jinou teplotu? -
superkutil 27.10.08 11:26
« Re: Přestala mi topit sedačka
No, rád bych věděl jak to je udělané než půjdu do servisu, abych věděl, jak moc mě krmí a pokud by to byl konektor nebo pojistka, tak abych si tu udělal sám.
Ono totiž jít do servisu znamená být minimálně jeden den bez auta a to je problém. Myslím, že by servisy měli zavést půjčování náhradního auta v případě opravy s tím, že v případě záruční opravy by to bylo zadarmo. Sice něco takového existuje, ale dost často auta nejsou a je to administrativně komplikované. :-)
A nebo to udělat jako to má Renault. Má něco co se jmenuje minute servis a ve své podstatě se tam dá dát auto na kratší dobu, člověk se objedná na konkrétní hodinu a oprava trvá třeba jen 30min. -
superkutil 27.10.08 09:00
« Přestala mi topit sedačka
Ahoj, nevíte někdo jak je to zapojené a zda je pro každou sedačku vlastní pojistka? Levá sedačka topí, ale pravá sice svítí LED na regulaci, ale sedačka je studená. To asi bude někde přerušené vytápění, že? Jak je to udělané, to je nějaký potah s topným vláknem? Znám vyhřívání z vytápění postelí a tam se používá odporový plochý pásek a ten se přelomit nedá. Co používá Ford za technologii, že se to může přerušit? To se musí pro výměnu vyndat a odstrojit sedačka? Díky za info. -
DIM 24.10.08 12:26
« Re: ESP přibržďuje kolo v zatáčce
A nedělá ti to taky i při lehkém brždění ? Mně odešel snímač ABS a to pak drncalo ABS při každém doteku brzdy ......mimochodem pěkně nepříjemné a nebezpečné, protože zastavení před semaforem se stávalo divokou loterií, brzdná dráha se i při jízdě krokem vůbec nedala odhadnout.....
DIM: S těma věcma ze second handu je to dobrý nápad, je to ještě nedoceněná oblast, mírně použíté věci jsou super a je to dobrý byznys. Mám zkušenost, že použité věci nejsou o tolik horší jak nové. :yes: