prumerna spotreba - škoda octavia 1.9 tdi 81 Kw chipovano

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

31.10.2005  17:47

prumerna spotreba - škoda octavia 1.9 tdi 81 Kw chipovano

Zdravim,
    mam dotaz, pred 2 tydny jsem koupil starsi Octavku r.v. 7/2001.
    podle zatim kratke zkusenosti se mi jevi, ze auto ma zvlastni stavy.
    pokazde kdyz jedu tu stejnou trasu, tak se i pokazde lisi pocitove tah a hlucnost motoru a evidetne prumerna spotreba a to radove o +-1l /100 km.
    (kdyz citim, ze auto lepe tahne a je tissi, jede levneji - zvlastni)
    At se snazim sebe vic nedokazu stylem jizdy docilit pokazde toho nejlepsiho vysledku.Auto je v naprosto vybornem stavu - nove rozvody, novy olej+filtry, nova napinaci kladka, tlumice, cepy, silentbloky, kotouce +desky. chip v RJ byl dan do noveho vozu podle info predchoziho majitele.
    netusite nekdo cim to je nebo je to jenom nejaka moje paranoia???
    diky Vsem za odpovedi
    Tom 1011
    • 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 31.10.2005  18:06

« Re: prumerna spotreba - škoda octavia 1.9 tdi 81 Kw chipovan

Turbo odchází a váha vzduchu též. :roll:
      • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.2005  18:50

« Re: Re: prumerna spotreba - škoda octavia 1.9 tdi 81 Kw chip

nemusí to být až tak, ale udělal bych kontrolu ventilu a hadic pneumatiky kolem turba...
        • 00 Reagovat !

foto

31.10.2005  20:23

« Re: Re: Re: prumerna spotreba - škoda octavia 1.9 tdi 81 Kw

dikyu za tip, ale jsem pouze uzivatel a tuto pochybuju, ze tuto kontrolu
          zvladnu sam.
          prosim o tip kde v Brne muzu nechat zmerit vahu vzduchu, popripade turbo. prosim dale o ceny za ukony.
          dale prosim o cenu za tyto dve soucastky (bez prace) - obavam se, ze
          moje nejcernejsi predstavy se naplnuji.
          diky
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.11.2005  14:08

« Re: prumerna spotreba - škoda octavia 1.9 tdi 81 Kw chipovan

Měl jsem také u TDi problém s výkonem. Náhle poklesl, auto nejelo. 2. den jsem jel do servisu a auto jelo normálně. Dle servisu, pokud by byla špatná váha vzduchu, výkon by byl menší stále, vyměnili mi ventil -cca 1200,- a situace se neopakovala.
  • 00 Reagovat !

foto

31.10.2005  22:46

Je to nejspis vaha vzduchu

Poznas to tak, ze kdyz tomu das na dalnici plny plyn, pocitujes takove oscilace vykonu asi tak s cyklem 1 vteriny. A samozrejme to vic zere...
    Vaha vzduchu do Octavky je asi za 6 tisic.
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.11.2005  08:04

« Re: Je to nejspis vaha vzduchu

Vaha vzduchu do Octavky je asi za 6 tisic.
      Nikoliv. V autokelly ji maji za cca 2400 vc. DPH.
  • 00 Reagovat !

foto

31.10.2005  23:00

Bez nadpisu

To jsem zatim neregistroval.
    Spis uvazuju o premereni nez takove zkouseni.
    diky
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.11.2005  07:37

« Re:

váha vzduchu je v servisu cca za 2500.- Ventil 1000.- Tipnul bych si na ventil. Zajeď do servisu, Váha se měřit snad ani nedá. MAximálně připojí VAG půjdou to projet a měří jak tlakuje turbo....
      • 00 Reagovat !

foto

01.11.2005  19:20

« Re: Re:

diky za tipy
        mas zkusenosti s nejakym servisem v Brně?
        • 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 06.11.2005  15:24

« Re: Re: Re:

za tu cenu,to je výměnným způsobem a nesmí být poškozena mechanicky.Pomůže omýt mřížku v octové vodě.kolik má nejeto,né počet na Tch.
          • 00 Reagovat !

foto

07.11.2005  09:35

« Re: Re: Re: Re:

kolik je na te vaze najeto bohuzel nevim - jsem druhy majitel vozu a musim "verit" pouze tachometru - 113200 km
      • 00 Reagovat !

foto Petr-Kneifl

Petr Kneifl 10.06.2007  23:48

« Re: Re:

Vaha zvduchu se měřit nechá, alespon u opelu
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.2005  22:22

Bez nadpisu

v prnim autorizovanem servisu problem na 99% vyresi. podobne se mi stavalo s tdi ve fabii, ale bez chipu. auto nejelo a vic zralo, ale bez vykyvu. bylo to samozrejme vaha vzduchu, to ze je vadna zjistili normalne v servisu, v tom neni problem. stala 6500.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.2005  10:19

TDI 81kW

Se starsim TDI 81kW jsem jezdil 1 rok, kolik mel motor ve skutecnosti najeto nikdo nevi...a byly problemy a investice: Po roce jsem to vzdal. Reklama o spotrebe je skvela ale motor je bohuzel ponekud "preslechteny" a haklivy. STARE TDI NE !!! Ted benzin 1,6 - sice se to vykonově srovnat se "zdravym" TDI neda, ale je to jednoduchy motor. S TDi jsem jezdil v městě za 6 l a mimo 5,2 l i pri prumerech okolo 100 km/h.
    • 00 Reagovat !

foto

07.11.2005  10:59

« Re: TDI 81kW

jaky rok vyroby to byl? co vsechno jsi resil a za kolik?
      ta spotreba kterou udavas preci neni spatna
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.2005  13:37

opravy

Jezdim denně a potřebuju spolehlivost. Z problémů: Nadměrné vibrace tlumiče řemene (zřetelně slyšitelné) - nikdo si s tím nevěděl rady: ve značkovém servise to řešili vskutku skvěle, vyměnili tlumič a za 30 dní to bylo to samé - nevyřešili podstatu. S tím souvisely problémy s kladkama - vše vyměněné. Následně pak odešla kladka alternátoru. Hlavní byl nestabilní výkon motoru - při předjížděcích manévrech - po sešlápnutí plynu se vlastně nedělo nic, motor neměl výkon. Váhu vzduchu nepomohla (nová byla sice jen repasovaná); hrozilo nové turbo, výměna ložisek je levnější, jsou lidi co to umí, ale do toho jsem už nešel. Bylo toho víc - vlastně člověk čekal co se stane. Připouštím, že šlo zřejmě o hodně ojetý kus i když servisní knížky byly přímo ukázkové. Za peníze je možné všechno. Vzpomínám si na přímé soupeření s fiatem JTD 1,9 - neměl jsem šanci - auto nejelo. Tolik moje neradostná zkušenost.
    Přeji at se problemy vyřeší.
  • 00 Reagovat !

foto

09.11.2005  16:36

Bez nadpisu

u me je situace velmi podobna, jedu v patek na zmereni vykonnosti turba, zmereni vahy vzduchu.
    o jaky ventil se prosim te jednalo, souvisi to z turbem tzn. ze by to mohli odhalit pri pmereni?
    diky
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.2009  15:24

« Re: Bez nadpisu

Mám podobnou závadu na octavii 81kW.R.V.2004. Vlevé části blatníku a sání jsem vyměnil plastový díl s tím že to bude v pořádku ale není závada je stále stejná.Nikdo nezná příčinu.Při teplém motoru a přidání plynu a následném povolení se ozve divný šelest.Prosím o radu.
  • 00 Reagovat !

foto

11.11.2005  08:33

mereni

Takze dnes jsem byl na popisovaném měření snad všeho co se dá změřit elektronickou cestou přes RJ a NIC nezjistili - vse je v naprostém pořádku
    TURBO, Váha, Ventil, Vstřiky, Cerpadlo, bez problému je to zvláštní.
    Takže nevím jestli mám být rád nebo mám plakat.
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.2005  09:05

« Re: mereni

Moje zkušenost: Takováto měření prakticky nikdy neodhalí, kde je problém. A to i v případě, že auto nejde vůbec nastartovat! Tester totiž hlásil, že je vše OK... :P
  • 00 Reagovat !

foto

11.11.2005  09:07

mereni

Rad bych uvital dalsi tipy na vyreseni zminovaneho problemu.
    dekuji
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.2005  14:00

« Re: mereni

nerozumím...Nebál bych se servisu, ať to spraví ne? Nepřemýšlej za ně.. Tady není prostor na to aby tě moc oje...li. Tady se vymění ventil - jede to ne-ano. Ano zaplať ne ať si ventil vemou zpět a testnou výměnu váhy...Ano-NE? atd..
      • 00 Reagovat !

foto

14.11.2005  15:47

« Re: Re: mereni

no ono totiz neni asi co spravovat, nic nikde nehlasi vadu.
        zatim nechci obetovat cas a penize za metodu pokus - omyl.
  • 00 Reagovat !

foto

12.11.2005  18:37

Bez nadpisu

Mám podobnou závadu na 81kW. Pokud 4-ku nebo 5-ku rozjíždím z nízkých otáček s plně sešlápnutým plynem, na 2800ot mi spadne výkon a obnovím ho vypnutím a znovunastartováním mototru. Na 1,2,a 3-ku to neudělá. Pokud ale řadím 4-ku z 3-ky nad 2000ot je vše OK. Kromě toho se mi ozývají divné zvuky při poklesu otáček tj. když zhodím nohu z plynu např. při řazení, nebo když to protůruju při volnoběhu. Váhu vzduchu mám novou a na výpisu z diagnostiky to píše ,,Regulace plnicího tlaku-Regulační mez překročena,, Motor má najeto 100 000km zdá se mi že to je málo na vadné turbo. Hadičky u ventilů jsou OK a ventily se zdají taky dobré ale neznám přesnou jejich funkci abych je prozkoušel.
    Ještě mě napadá jak jsem psal o tom hluku při uvolnění pedálu plynu jestli to nemůže být nějaký ten tlumič řemene, jak níže někdo psal. Vubec jsem to ještě neslyšel.
    Pokud můžete tak poraďte
  • 00 Reagovat !

foto

13.11.2005  15:07

škoda octavia 1.9 tdi 81 Kw

jak se dájí přezkoušet podtlakové ventily k turbu a recirkulaci spalin, zná někdo funkci?
  • 00 Reagovat !

foto

13.11.2005  17:31

Bez nadpisu

Já bych to tipoval na váhu vzduchu, kterou by měl examiner odhalit. Jak to zkoušeli ? Protůrovali u toho pořádně motor nebo prověřovali na neběžícím autě s klíčkem? Co výpisy chyb po vymazání a opětovným projetí ? Určitě by mělo něco na examineru vyběhnout.
    BTW - jeden kamarád dával dohromady jednu havárku (JTD) a nešlo mu nastartovat i když všechno bylo podle examineru OK. Nakonec našel závadu v nějaké ucpané hadičce. Ale podle toho, co zde píšeš, je to spíš něco elekronickýho.
    • 00 Reagovat !

foto

13.11.2005  17:36

« Re:

Po vymazání RJ to píše znovu to samé-regulační mez překročena, váhu vzduchu mám novou a chybu nepíše.
    • 00 Reagovat !

foto

13.11.2005  17:47

« Re:

Už jsem z toho zoufalý, jak už jsem psal po sundání nohy z plyn. padálu to dělá hluk v levém předním podběhu, tam je sání. Kromě toho při studeném rozjezdu při přidání plynu to zarachotí a škubne.V servise mi říkali že to je doběh turba. Myslím si že to je nesmysl protože mi to nedělalo a kolegovi to taky nedělá. Možná že obě závady které jsem níže popisoval mají něco společného. Já jenom doufám že to neni turbo. Mohly by to dělat i ty ventily které natáčejí lopatky nebo částečně pouští spaliny do sání. V úterý jdu do servisu a tam mi budou zkušebně měnit ten ventil tak uvidím. Já jsem je měl vytáhnuté a zkoušel jsem je profukem. Jeden z nich vůbec při přivedení 12v nereagoval.
    • 00 Reagovat !

foto

14.11.2005  15:52

« Re:

vim, ze mam octavku chipnutou, bracha, ktery ma moznost v ramci firmy se projet s mnozstvim aut, mimo jine nechipnutou 81Kw, rikal ze to neni vubec poznat. byl bych velmi nerad aby ten chip tam delal nejakou "elektronickou" neplechu. ale vubec nemam v teto rovine zadne informace.
      podle meho selskeho rozumu, pokud v servisu nic nenasli, tak snad zbyva uz jen tohle.
    • 00 Reagovat !

foto

14.11.2005  15:53

« Re:

opravdu nevim jak to zkouseli, ale vim ze s tim jezdili a tip na tento servis jsem dostal od jednoho velmi dobreho znameho mechanika.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.05.2007  14:21

Ztráta výkonu TDi

Při akcelaraci na jakýkoliv rychlostní stupeň, to najednou přestane táhnout a za chvíli to zase začne, ale míň, než dříve. Porucha je více patrná v teplém počasí. Když je zima, je to skoro OK. Poradíte, na co se mám připravit?
  • 00 Reagovat !

foto qp

qp 15.04.2010  21:27

Spadnutí výkonu

Většina z vás má problém s výkonem...už jste zkoušeli vyčistit turbo? jsou tam počítačem řízené lopatky a ty se cca po 50.000km zanesou, stačí jen vyčistit a jede se dál, pokud to nepomůže, tak je v háji váha, nebo čidlo, dělalo mi to taky a bylo to turbem...zdarec všem
    • 00 Reagovat !

foto qp

qp 15.04.2010  21:30

« Re: Spadnutí výkonu

spadnutí výkonu se vysvětlí tím, že lopatky se nemohou dostat tam, kde hcou a tak je počítač odstaví a jede se bez turba, odzkoušet se to dá o táhlého kopce na 3. nebo 4. převodový stupeň a postupně přidávat plyn, ale pomalu...
      • 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 16.04.2010  10:01

« Re: Re: Spadnutí výkonu

Smarja panno, podivej se na DATUM tech prispevku, na ktery reagujes. 5 (slovy pet) let stary... V lepsim pripade jen 3 (slovy tri) roky stary. Ty lidi uz tyhle auta mozna ani nemaji...
      • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.2010  10:02

No to se teda po 50.000 km nezanese ;-) To se stává, když Uživatel odstaví ještě rozpálený motor, nebo když je turbo tepelně přetěžováno např. kvůli čipu. Dále pak můžou být příčinou velmi krátké trasy nebo špatné palivo - obojí má na svědomí zvýšenou kouřivost.

Vyčištění nikdy nepomůže natrvalo.
        • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 16.04.2010  11:06

Mě takovéto pulzování tahu motoru dělal vadný EGR ventil. Po výměně v pohodě.
          • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.2010  13:15

Pulzování je něco jinýho. Tady ti výkon spadne (řj skočí do nouzového režimu) a znovu ho máš až když vypneš a nastartuješ motor.
            • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 18.04.2010  00:46

A co myslíš, že mi udělal EGR, když jsem byl za polárním kruhem, 800km od servisu Ford. Než jsem z Norska dojel do Čech, tak padl motor do nouzáku 14x. Pulzování bylo zpočátku, pak už padal do nouzáku.
              • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.04.2010  20:26

Ale tos 16.4. v 11:06 nepsal ;-)
                • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.2010  20:12

« Spojky LUK

Nabízím kompletní spojku + dvouhmot.setrvačník od firmy Luk - OctII 1.9Tdi 77kw - 12.999,-kč a OctI 1.9tdi 66kw a 81kw - 9.999,-kč :yes:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…