Jaké auto za cca 900 tis. ?
podla mna Touran 2.0FSI. Prijemne kompaktne robustne auto. Priznavam ze nie je najkrajsie, ale z daneho vyberu je to najlepsia volba. Passat je novy, moze sa stat ze parkrat navstivis servis... Superb je uz vybehovy model a nova Ochcavka je dokonca v niektorych parametroch lepsia. A Touran je lepsia volba ako Ochcavka... -
salam 19.10.05 10:21
Díky zatím všem za rady i politování. Taky bych si osobně za ty prachy nikdy VW ani Škodu nekoupil, ale co se dá dělat?
Toho Superba ještě teda zkusím zvážit...
Octavia RS nejde, máme totiž ještě pár omezení (nesmí to být Beetle, třídveřák obecně a nesmí to být sportovní auto - kolegovi zatrhli Golfa GTI). Obávám se, že RS by byla posuzována jako sportovní :) -
"-- skrytý --" 18.10.05 21:54
No tak v tomhle případě passat variant a pokud se podaří cenu usmlouvat tak se v těchto cenových relacích i rozumný motor a rozumná výbava dají pořídít. No a kdyby bylo provedení N1, tak je odpočet DPH a hnedle jsme na tom skoro o cca 19 % lépe. (Teda pokud už tenhle nesmyslný odpočet nezrušili a nevadí ti mříž v autě)
2.0 TDI DPF 125 kW nebude až tak špatná motorizace ...
-----
P.S. Za tudle cenu bych volil Avensis D4-D -
Se zpatecniky z rizeni autoprovozu jsou vzdycky problemy. 8-s Za devet set tisic se da koupit uz pomerne obstojne vozidlo, ale z koncernu zrovna ne. Z tehle bidy bych bral asi toho Passata je to jedine dospele auto. Pri predvadecce mne teda moc nenadchnul, ale co se da delat. Kdyz nelze nic jineho tak ten Passat. Bohuzel za ty penize se neda koupit s zadnym dobrym motorem (sortiment motoru je vubec zatim nic moc), takze akorat ta 2.0FSI zbyva, coz je ovsem uz dost na hrane pouzitelnosti. Proste z tohohle zadne velke poteseni nekouka. -
"-- skrytý --" 18.10.05 15:45
byt tebou beru Octavii RS...v maximalni vybave stoji 868 900(predpokladam ze tazne zarizeni nebudes potrebovat >:D ) a to jeste neco muzes usmlouvat...no a zbytek na benzin kterej dneska neni moc levnej...no tak to byla volba srdce...volba vlastence je nejaka dieslova Octavia...do 900 000 v ni budes mit vazne skoro vse co budes chtita jeste udelas radost sefovy protoze nebude moc zrat a je levna...a konecne volba rozumu...VW passat nenapechujes ho takovou vybavou ale ve vsem ostatnim krome ceny je ve vsem proste lepsi :D -
Lubos.1 18.10.05 14:57
Ak si mozes vyberat len medzi koncernovymi vozmi a jazdis vacsinou sam/max. dvaja, bral by som asi Octaviu kombi, a napchal by som tam vybavu aka sa do tej sumy vojde (koza, navi, proste vsetko).
Ak to bude sluzobne a nebudes platit palivo, tak mozno aj RS kombi v plnej vybave.
Ja osobne by som si vybral inak, ale ale ked to moze byt len VW... -
"-- skrytý --" 18.10.05 14:48
No za 900 000Kč bych si koupil asi něco jiného než VW či Škodovku, ale když nemáš na výběr, tak já osobně kvůli komfortu, reprezentativnosti Superb, za 900 kolíků tam máš slušnou výbavu. Touran se mi nelíbí, ale patří co se týká jízdních vlastností mezi špičku ve své kategorii. Pokud ho budeš mít opravdu za 900 000 Kč, bude nabušenej a zároveň nebudeš tak tvořit dojem "drahého auta". A s tou Oktávkou máš pravdu, za 900 000Kč ani náhodou. Takže já Superb na komfort a reprezentativnost. -
salam 18.10.05 14:35
« Jaké auto za cca 900 tis. ?
Vypadá to, že si budu moci vybrat nové služební auto. Kritéria jsou dvě: cena cca 900 tisíc (850-920 podle značky a modelu) a musí to byt Škoda nebo VW :-(
Momentálně mam Octavii II. Kdybych šel zase do škodovky, tak by to vyšlo na celkem pěknou výbavu i solidní motor. Superb nechci kvůli kufru, dtto krátký Passat, který se mi navíc moc nelíbí.
U Passatu Variant nebo Touranu bych si ale nemohl s motorem a výbavou moc vyskakovat. A Touran taky není zrovna to nejpěknější auto, co jsem kdy viděl. Na druhou stranu mi to připadá trochu jako zvěrstvo, dát takove prachy za Oktávku. Co byste si vybrali vy?
Sedacky v Passatu budou asi zase ruzne podle urovne vybavy, nicmene to v cem jsem sedel bylo jenom podprumerne a nikoliv uplne mimo misu jako u O2.
Jinak ja byt na tvem miste bych udelal jeste jeden uhybny manevr a sice koupi kratkeho Passatu, cimz bych sice prisel o kufr, ale usetril skoro ctyricet tisic za ktere by se dala koupit nejaka vybava.