Kde je nejblížší letiště nebo volná plocha od Prahy???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
-
« Bez nadpisu
Jojo - Příbram... Jsem z K. Varů a asi před 2 lety jsme si tam jeli dělat "radiofoňák" (Omezený průkaz radiotelefonisty letecké pohyblivé služby >:D ), tak jsme se ňákym způsobem dostali až na konec VPD, protože až tam vedla silnice... Ale po chvilce bloudění jsme s pomocí místních našli i jádro letiště a zkoušky úspěšně zvládli... -
mezek 14.10.05 10:58
« Re: Re: Re: Příbram Dlouhá Lhota
Problém je právě v tom, že lidi vidí a počítají s provozem letiště jen o víkendu. Jenže nikdy nikdo neví, jestli v týdnu se zrovna někdo nerozhodne si tam zalítnout. O tom nemusí vědět ani věž, protože lety malých, sportovních letadel do 300 metrů nad terénem se nemusí ohlašovat.
Proto je na všechna letiště/"registrovaná"/ vjezd a vstup zakázán. Druhá věc je, že to je taky soukromý majetek... -
« Re:
No nevim jak v Praze, ale ja jsem byl v Hradci Kralove na parkovisti uz kontrolovan. Je to parkoviste za letnim stadakem a s kamosem jsme si tam vymenili auta a jen si zkouseli jezdit do kola jak se to naklani atd... Proste nic vaznyho,zadny plyn brzda ci tak.Na druhym konci parkoviste stali ochranci zakona v oktavce.Kdyz jsme zastavili tak si v klidku odjeli.Hrabali jsme se v motoru a kdyz jsem zaklap kapotu tak koukam jak si to k nam sinou. No co rict. Oba nas zkontrolovali, kdyz jsme stali vedle auta. Chteli technicak,ridicak i obcanku. A ted mi vysvetlete, jestli me kontrolovali jako ridice nebo jako civilistu, pac jestli se nepletu, tak jako ridic bych mel sedet ve vozidle a nemuzou po me chtit obcanku. Jako civil zas nemohli chtit doklady od vozidla. -
"-- skrytý --" 12.10.05 13:58
« Bez nadpisu
Ad Volha - jo, i tam jsme takhle jezdili, akorát tam je trochu problém vytipovat vhodnou dobu, kdy tam nikdo není. Mladá tam pak dokonce začínala první jízdu v autoškole - místo cvičáku je prvně instruktor posadil do auta taky právě tam, na tom parkovišti. Co se "ochránců zákona" týče, tak s nimi jsem se prakticky nikdy nepotkal ani jinak, a aby tam lezli jen tak sami od sebe? To by je tam musel někdo vyloženě poslat, a když tam budete sami a nebuduete dělat bordel (což předpokládám že nikoliv), tak k tomu nikdo nemá důvod. -
"-- skrytý --" 12.10.05 13:13
« Bez nadpisu
To nevím, s tím Strahovem, ono už je to dýl. U Džbánu je taky parkoviště, pravda. Ono jich celkově bude víc, dá se takhle něco najít. Případně, se dá takhle jezdit i v areálu nějaké velké firmy, mimo provozní dobu, když se znáte s majiteli či ochrankou :-) ale to asi málokdo, já teda ne... -
« Re: Re:
Ještě mě napadla ploška-parkoviště u křižovatky ulic "U silnice" a "Ke Džbánu" v Ruzyni. Tam si každej rok, jak napadne sníh, zkoušej lidi smyky. Zase jedno ale: před asi měsícem jsem tam jel a viděl, že tam vyrostly nějaký budky a zábrany Metrostavu. Nevím, jestli už jsou pryč. -
« Re:
Oddie, tam na Strahově jsme to zkoušeli i s tou mojí, ale teď jsem jel tamtudy po delší době a koutkem oka jsem zahlíd značku zákaz vjezdu ...
Ale co třeba nedostavěná silnice ze Stodůlek k Novořeporyjské? Jo, jenže to není plocha, ale pás, to je jen tak na test akcelerace a brzd. Zkoušej tam občas motorkáři. -
"-- skrytý --" 12.10.05 12:09
« Bez nadpisu
Mladou jsem učil základům ovládání auta na ploše mezi stadiony na Strahově, na parkovišti u kolejí Volha, apod. Stejně jde jen o rozjezd a 1-2, a ošahání si, jak to reaguje na volant a brzdu. Dělal jsem to z toho důvodu, že dnešní autoškoly zhusta posaděj žáka rovnou do auta na stejném parkovišti, a hurá skákej - kolik autoškol má dneska cvičák? Takže prostě bylo vhodný si to předem malinko "ošahat" v trochu větším klidu. Samozřejmě je třeba dávat hodně bacha, a nemotat se tam, když tam jsou lidi nebo auta - ale v podobných místech se dá vystihnou doba, kdy tam nikdo není. Veškeré riziko je při tom ovšem a samozřejmě na vás, to je jasné... -
« Re: Re: Re: Re: Takže nic moc no...
Nevím, jestli to zařídil majitel, nebo ne, ale já ho mám v pronájmu k jiným účelům, tak snad jo, ve smlouvě o tom nic není. A vzhledem k tomu, že na příjezdových cestách je zákaz vjezdu, tak jsme to řešili i s Policií a celkem nikoho nezajímalo, co tam budu nebo nebudu dělat. -
mezek 12.10.05 11:43
« Re: Re: Re: Takže nic moc no...
af: Jestli je v pronájmu k účelům jiným, než letecký provoz, potom se na něm jezdit dá. Ale musí to být napsané ve smlouvě nebo musí být souhlas majitele. Ale jen tak se sebrat a jet na nějaké, ač polní, letiště je blbost.
Dalo by se třeba domluvit na letišti v Hoškovicích /Mnichovo Hradiště/, kde se normálně testují auta. Ale musí být souhlas majitele, dáno na vědomí v leteckém "věstníku" že bude zastaven provoz letiště a určitě se to neobejde bez značného obnosu Kč....