Kde je nejblížší letiště nebo volná plocha od Prahy???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
-
"-- skrytý --" 12.10.05 09:48
« Re: Re:
af: Zrovna (tuším) minulý týden došlo ke kolizi práškovacího letadla s automobilem na takovém "nepoužívaném" letišti. To, že letiště je "opuštěné", totiž ještě vůbec nemusí znamenat, že na něm zrovna v kritické době nebude nic přistávat. Ostatně vjezd na tyto plochy je obecně přísně zakázán. -
mezek 12.10.05 09:40
« Bez nadpisu
Jedna možnost by tu byla: na vlastním pozemku se jezdit dá. Ale při nabourání pojišťovna nic nedá a policie bude vyšetřovat majitele...
Paradoxně se já naučil jezdit na letišti, ale to jsem byl řádným členem aeroklubu a jezdil jen s traktorem, Volhou a GAZíkem. Potom taky bez papírů v noci za městem... A poprvé jsem sám řídil v šesti letech traktor po poli. Naše rodina byla rodinou kulaků... >:D Ale nikomu tohle nedoporučuju. Zvlášť varuju před letištěm. Nikdy člověk neví, kdy bude něco startovat nebo sedat. A z některých letadel je houby vidět.
Jediná rada zní - nechť syn počká až do autoškoly. Ta už podle názvu má naučit jezdit. Až bude mít ŘP, potom s ním můžeš jezdit a doučit ho, co nezná. -
"-- skrytý --" 12.10.05 09:35
« Re: Re: Kde je nejblížší letiště nebo volná plocha od Prahy?
Ještě k hlasování shora: Osobně jsem poprvé zcela samostatně (ale s otcem na sedadle spolujezdce) řídil auto v létě těsně před nástupem do 1. třídy ZŠ (nebylo mi tehdy ani 6 let!), a to na úplně normání silnici 3. třídy. Jenže tehdy (1.pol 60.let) byla úplně jiná doba... -
"-- skrytý --" 12.10.05 09:28
« Re: Kde je nejblížší letiště nebo volná plocha od Prahy???
pankr: Nic takového legálně vůbec nelze! Letiště samozřejmě k těmto účelům neslouží (viz též reakce mezka), na veřejnou komunikaci nikdo bez platného ŘO nesmí a na neveřejné komunikace je z 99,9% vjezd zakázán. Takže zbývá např. sokromý majitel nějaké testovací dráhy či polygonu pro 4x4, s nímž by se třeba dalo domluvit na zapůjčení dráhy, ovšem v případě nehody by nesl právní sankce i on, jelikož bez platného ŘO či závodní licence tam stejně neměl nikoho pouštět. -
mezek 11.10.05 23:50
« Bez nadpisu
Nejde o to, kde je nejbližší letiště, ale o to, že na všechny letištní plochy je vstup /natož vjezd/ zakázán a jen někde se dá sehnat povolení. Takže zbývají jen parkoviště v noci /nebezpečí návštěvy policie/ nebo polní cesta s rovnou loukou okolo. Ale tam je třeba taky povolení majitele... -
« Kde je nejblížší letiště nebo volná plocha od Prahy???
Ahoj šoféři, >:D
nevíte prosim někdo, kde je nějaká vhodná velká plocha blízko Prahy nebo dokonce v Praze, kde je jistý, že tam nepojedou policajti???
Chci naučit syna někde řídit a letiště nebo něco podobného by bylo ideální.
Díky všem moc za rady 8)