Kde je nejblížší letiště nebo volná plocha od Prahy???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• 00 Reagovat !

foto

11.10.2005  21:36

Kde je nejblížší letiště nebo volná plocha od Prahy???

Ahoj šoféři, >:D
    nevíte prosim někdo, kde je nějaká vhodná velká plocha blízko Prahy nebo dokonce v Praze, kde je jistý, že tam nepojedou policajti???
    Chci naučit syna někde řídit a letiště nebo něco podobného by bylo ideální.
    Díky všem moc za rady 8)
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.10.2005  09:28

« Re: Kde je nejblížší letiště nebo volná plocha od Prahy???

pankr: Nic takového legálně vůbec nelze! Letiště samozřejmě k těmto účelům neslouží (viz též reakce mezka), na veřejnou komunikaci nikdo bez platného ŘO nesmí a na neveřejné komunikace je z 99,9% vjezd zakázán. Takže zbývá např. sokromý majitel nějaké testovací dráhy či polygonu pro 4x4, s nímž by se třeba dalo domluvit na zapůjčení dráhy, ovšem v případě nehody by nesl právní sankce i on, jelikož bez platného ŘO či závodní licence tam stejně neměl nikoho pouštět.
      • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.10.2005  09:35

« Re: Re: Kde je nejblížší letiště nebo volná plocha od Prahy?

Ještě k hlasování shora: Osobně jsem poprvé zcela samostatně (ale s otcem na sedadle spolujezdce) řídil auto v létě těsně před nástupem do 1. třídy ZŠ (nebylo mi tehdy ani 6 let!), a to na úplně normání silnici 3. třídy. Jenže tehdy (1.pol 60.let) byla úplně jiná doba...
        • 00 Reagovat !

foto

12.10.2005  11:02

« Re: Re: Re: Kde je nejblížší letiště nebo volná plocha od Pr

hehe to je hezký, kdyby tak dneska bylo taky tak málo aut na silnicích :'-( :D
  • 00 Reagovat !

foto

11.10.2005  21:39

Bez nadpisu

tak co :D
  • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 11.10.2005  23:50

Bez nadpisu

Nejde o to, kde je nejbližší letiště, ale o to, že na všechny letištní plochy je vstup /natož vjezd/ zakázán a jen někde se dá sehnat povolení. Takže zbývají jen parkoviště v noci /nebezpečí návštěvy policie/ nebo polní cesta s rovnou loukou okolo. Ale tam je třeba taky povolení majitele...
  • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 12.10.2005  09:40

Bez nadpisu

Jedna možnost by tu byla: na vlastním pozemku se jezdit dá. Ale při nabourání pojišťovna nic nedá a policie bude vyšetřovat majitele...
    Paradoxně se já naučil jezdit na letišti, ale to jsem byl řádným členem aeroklubu a jezdil jen s traktorem, Volhou a GAZíkem. Potom taky bez papírů v noci za městem... A poprvé jsem sám řídil v šesti letech traktor po poli. Naše rodina byla rodinou kulaků... >:D Ale nikomu tohle nedoporučuju. Zvlášť varuju před letištěm. Nikdy člověk neví, kdy bude něco startovat nebo sedat. A z některých letadel je houby vidět.
    Jediná rada zní - nechť syn počká až do autoškoly. Ta už podle názvu má naučit jezdit. Až bude mít ŘP, potom s ním můžeš jezdit a doučit ho, co nezná.
    • 00 Reagovat !

foto

12.10.2005  09:44

« Re:

Existuje celá řada zemědělských nepoužívaných letišť, kde by to snad šlo.
      • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.10.2005  09:48

« Re: Re:

af: Zrovna (tuším) minulý týden došlo ke kolizi práškovacího letadla s automobilem na takovém "nepoužívaném" letišti. To, že letiště je "opuštěné", totiž ještě vůbec nemusí znamenat, že na něm zrovna v kritické době nebude nic přistávat. Ostatně vjezd na tyto plochy je obecně přísně zakázán.
  • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 12.10.2005  09:58

Bez nadpisu

Všechny plochy, "registrované" jako letiště, záložní letištní plocha a pod. jsou vedeny jako nouzové přistávací plochy. Proto je na tyto plochy nejen vstup, ale i vjezd přísně zakázán!!!
  • 00 Reagovat !

foto

12.10.2005  10:59

Takže nic moc no...

hmmm to je škoda, že se takhle nic legálně nedá sehnat, snad jenom fakt některý polní cesty na vesnicích >:D
    ps: Mohl by mi někdo z vás jenom tak stručně vyjmenovat plochay, který nesloužej jako veřejná komunikace (polní cesty atd...), díky 8)
    • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 12.10.2005  11:02

« Re: Takže nic moc no...

Jednoduchá odpověď - všechny soukromé plochy. Ale tam bez souhlasu nesmíš...
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.10.2005  11:04

« Re: Takže nic moc no...

Tady je ten výčet: "polní a lesní cesty". Na všechny je obecně ze zákona vjezd motorových vozidel zakázán, výjimku tvoří pouze zemědělská a lesnická vozidla, která slouží k výkonu prací v porostech.
      • 00 Reagovat !

foto

12.10.2005  11:30

« Re: Re: Takže nic moc no...

Mitsi: s těma zemědělskýma letištěma to nebude tak horké, my máme jedno v pronájmu i s přilehlýma cestama a když jsme podepisovali smlouvu, tak v ní žádné omezení nebyly, ale možná že je teda vyjmuté se seznamu letišť, jak kdosi psal.
        • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 12.10.2005  11:43

« Re: Re: Re: Takže nic moc no...

af: Jestli je v pronájmu k účelům jiným, než letecký provoz, potom se na něm jezdit dá. Ale musí to být napsané ve smlouvě nebo musí být souhlas majitele. Ale jen tak se sebrat a jet na nějaké, ač polní, letiště je blbost.
          Dalo by se třeba domluvit na letišti v Hoškovicích /Mnichovo Hradiště/, kde se normálně testují auta. Ale musí být souhlas majitele, dáno na vědomí v leteckém "věstníku" že bude zastaven provoz letiště a určitě se to neobejde bez značného obnosu Kč....
          • 00 Reagovat !

foto

12.10.2005  12:00

« Re: Re: Re: Re: Takže nic moc no...

Nevím, jestli to zařídil majitel, nebo ne, ale já ho mám v pronájmu k jiným účelům, tak snad jo, ve smlouvě o tom nic není. A vzhledem k tomu, že na příjezdových cestách je zákaz vjezdu, tak jsme to řešili i s Policií a celkem nikoho nezajímalo, co tam budu nebo nebudu dělat.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.10.2005  12:09

Bez nadpisu

Mladou jsem učil základům ovládání auta na ploše mezi stadiony na Strahově, na parkovišti u kolejí Volha, apod. Stejně jde jen o rozjezd a 1-2, a ošahání si, jak to reaguje na volant a brzdu. Dělal jsem to z toho důvodu, že dnešní autoškoly zhusta posaděj žáka rovnou do auta na stejném parkovišti, a hurá skákej - kolik autoškol má dneska cvičák? Takže prostě bylo vhodný si to předem malinko "ošahat" v trochu větším klidu. Samozřejmě je třeba dávat hodně bacha, a nemotat se tam, když tam jsou lidi nebo auta - ale v podobných místech se dá vystihnou doba, kdy tam nikdo není. Veškeré riziko je při tom ovšem a samozřejmě na vás, to je jasné...
    • 00 Reagovat !

foto

12.10.2005  13:04

« Re:

Oddie, tam na Strahově jsme to zkoušeli i s tou mojí, ale teď jsem jel tamtudy po delší době a koutkem oka jsem zahlíd značku zákaz vjezdu ...
      Ale co třeba nedostavěná silnice ze Stodůlek k Novořeporyjské? Jo, jenže to není plocha, ale pás, to je jen tak na test akcelerace a brzd. Zkoušej tam občas motorkáři.
      • 00 Reagovat !

foto

12.10.2005  13:07

« Re: Re:

Ještě mě napadla ploška-parkoviště u křižovatky ulic "U silnice" a "Ke Džbánu" v Ruzyni. Tam si každej rok, jak napadne sníh, zkoušej lidi smyky. Zase jedno ale: před asi měsícem jsem tam jel a viděl, že tam vyrostly nějaký budky a zábrany Metrostavu. Nevím, jestli už jsou pryč.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.10.2005  13:13

Bez nadpisu

To nevím, s tím Strahovem, ono už je to dýl. U Džbánu je taky parkoviště, pravda. Ono jich celkově bude víc, dá se takhle něco najít. Případně, se dá takhle jezdit i v areálu nějaké velké firmy, mimo provozní dobu, když se znáte s majiteli či ochrankou :-) ale to asi málokdo, já teda ne...
  • 00 Reagovat !

foto

12.10.2005  13:37

pro oddieho

no jasně u Volhy, tam to znám a vim že je tam docela velký parkoviště. Myslíš že to tam jde tak, abys neoptkal naše "ochránce zákona"???? >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.10.2005  13:51

Bez nadpisu

použitelné je parkoviště u budovy bývalé mototechny na Stodůlkách, je docela velké, občas se tam ale vyskytují autoškoly a večer tam parkujou kamióny
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.10.2005  13:58

Bez nadpisu

Ad Volha - jo, i tam jsme takhle jezdili, akorát tam je trochu problém vytipovat vhodnou dobu, kdy tam nikdo není. Mladá tam pak dokonce začínala první jízdu v autoškole - místo cvičáku je prvně instruktor posadil do auta taky právě tam, na tom parkovišti. Co se "ochránců zákona" týče, tak s nimi jsem se prakticky nikdy nepotkal ani jinak, a aby tam lezli jen tak sami od sebe? To by je tam musel někdo vyloženě poslat, a když tam budete sami a nebuduete dělat bordel (což předpokládám že nikoliv), tak k tomu nikdo nemá důvod.
    • 00 Reagovat !

foto

12.10.2005  20:49

« pro oddieho

Tak to je paráda, to si mě moc potěšil, bydlím asi 5 minut jízdy autem odtamtud a "musim" to s ním teda vyzkoušet. :D
    • 00 Reagovat !

foto

12.10.2005  21:08

« Re:

No nevim jak v Praze, ale ja jsem byl v Hradci Kralove na parkovisti uz kontrolovan. Je to parkoviste za letnim stadakem a s kamosem jsme si tam vymenili auta a jen si zkouseli jezdit do kola jak se to naklani atd... Proste nic vaznyho,zadny plyn brzda ci tak.Na druhym konci parkoviste stali ochranci zakona v oktavce.Kdyz jsme zastavili tak si v klidku odjeli.Hrabali jsme se v motoru a kdyz jsem zaklap kapotu tak koukam jak si to k nam sinou. No co rict. Oba nas zkontrolovali, kdyz jsme stali vedle auta. Chteli technicak,ridicak i obcanku. A ted mi vysvetlete, jestli me kontrolovali jako ridice nebo jako civilistu, pac jestli se nepletu, tak jako ridic bych mel sedet ve vozidle a nemuzou po me chtit obcanku. Jako civil zas nemohli chtit doklady od vozidla.
  • 00 Reagovat !

foto

12.10.2005  20:46

pro dnt

díky moc za radu, to vypadá hezky. To je jako trošku mimo komunikaci a nebo je to tak velký, že se tam jedno auto ztratí? :D
  • 00 Reagovat !

foto misakxt

misakxt 12.10.2005  22:02

letiště

jedno zemědělský letiště je v CHrášťanech(směrem na kolín)každý čvrtek se tam konají tuning sprinty na 400m.ale jenom do konce září potom až najaře
  • 00 Reagovat !

foto

13.10.2005  11:38

Re: letiště

No jo tam to trošičku znám. Myslíš, že si to tuneři pronajali na tu dobu, kdy tam zkoušej svoje káry a nebo je to takle legálně nelegálně přístupný?? >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.2005  11:48

Příbram Dlouhá Lhota

Jezdim skakat na letiste do Pribrami a vim, ze tam jezdi hodne natacet treba Prima jizdu
    • 00 Reagovat !

foto

13.10.2005  23:09

« Re: Příbram Dlouhá Lhota

A tam se dá jet i jako jen tak, že se prostě sebereš v sobotu a jedeš tam?? :shock:
      • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.10.2005  10:35

« Re: Re: Příbram Dlouhá Lhota

o vikendu je tam paraprovoz, to znamena cely den se skace z letadel, ale v tydnu byva letiste prazdne, ale da se tam urcite domluvit.
        • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 14.10.2005  10:58

« Re: Re: Re: Příbram Dlouhá Lhota

Problém je právě v tom, že lidi vidí a počítají s provozem letiště jen o víkendu. Jenže nikdy nikdo neví, jestli v týdnu se zrovna někdo nerozhodne si tam zalítnout. O tom nemusí vědět ani věž, protože lety malých, sportovních letadel do 300 metrů nad terénem se nemusí ohlašovat.
          Proto je na všechna letiště/"registrovaná"/ vjezd a vstup zakázán. Druhá věc je, že to je taky soukromý majetek...
  • 00 Reagovat !

foto

26.10.2005  21:45

Bez nadpisu

Jojo - Příbram... Jsem z K. Varů a asi před 2 lety jsme si tam jeli dělat "radiofoňák" (Omezený průkaz radiotelefonisty letecké pohyblivé služby >:D ), tak jsme se ňákym způsobem dostali až na konec VPD, protože až tam vedla silnice... Ale po chvilce bloudění jsme s pomocí místních našli i jádro letiště a zkoušky úspěšně zvládli...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…