LPG
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: LPG
ja sice mam jpg v ladě ale už několik let. ta prohlídka mě vždy stojí 100kč a počítej také s dražší TK a to proto že se musí dělat emise vzlášt LPG a benzín-jsou to vydřiduši.ja bych ti doporučil aby sis nechal plyn namontovat osobně pak o něm budeš vědět všechno to v případě koupi vozu levnější kategorie v dražší je tam trochu riziko kámoš si koupil mazdu626 z bholandska a cukala mu dalo mu to dost shanění někoho kdo mu to uděla jelikož system LPG z holandska nevím zda jen u té 626-ky je trochu jiný atd atd .
u mé lady jako u té předtím vše ok.až na jeden problém že motor začal papat olej ůdajně by měli ztrvdnout stírací gumičky na ventilech .jinak bezproblemu.mašli dotaz budu se snažit ti poradit chodím sem často ahoj -
« Re: Re: Re: Re: LPG
nechci se te dotknout ale je to malinko blost co pises. Nadrz te prijde max. do 5 t. Kc, z nadrze to jde do reduktoru kde se plyn ohriva (je nutne propojit toto s vodnim okruhem auta) a z reduktoru to jde v pripade klasickeho zapojeni pres mix co sani kde se toto micha se vzduchem pak pokracuje pres karburator do spalovaciho prostoru. (cerpadlo nikde nevidim ..) v pripade druheho rozsireneho zpusobu je ohraty plyn veden do ventiloveho bloku kde se rozdeli smer proudeni do kazdeho valce zvlast a je taktovan podle chodu motoru. Z tohoto ventiloveho ostrovu (chodi synchronne s oteviranim sacich ventilu) je plyn vedeny hadickou do navrtaneho bloku sani kde je "tesne" pred sacim ventilem davkovan do valce. Zase nevidim nikde cerpadlo ... Co se tyce holandanu mas pravdu pokud na plnici koncovce je vnitrni zavit jdi od toho auta pryc ma o hodne vic nez na papire (taky jsem kazde auto s plynem vyjedil na doraz .. ). Nez se rozhodnes predelat auto na plyn vem si papir odhadni si kolik projedes benzinu za rok, (cenu znas) Prestavba te prijde 20 - 38 t. Kc podle auta a libustek co se ti budou hotit ( Mam kombika s toroidem a sequencnim vstrikem). Spotreba plunu bude asi tak o 10 % vyssi nez na benzin a spocitej si to. Stejne se pak dostanes ke stavu ze na spotrebu nebus koukat budes jezdit jako drak a tak se zamysli co od toho auta cekas 5 let a pak jine, nebo s tebou pujde i do "duchodu". To chce chladnou hlavu. UF koncim -
petrumr 10.11.05 21:47
« Re: Re: Re: LPG
ta nádrž není levná pokud se jedná o vstřikování lpg,tak je tam čerpadlo které je stavěné na 250 000Km,jenom to čerpadlo stojí asi 15000Kč.Proto holandané když už to má před smrtí to pošlou do česka a dovozce stočí tch. na 80 000km.A na smůlu na některý typy tu není ani šroubek. -
« LPG
Ahoj lidi, potreboval bych jednu raku, chci auto na LPG, ale nevim co to obnasi. Nekdo mi rikal ze se s tim musi jezdit kazdy rok na nejakou porhlidku a ze nadrz se musi po nejake dobe cela vymenit, coz je prej nejdrazsi cast na celem plynu. Pls, poradte mi nekdo jak to skutecne je.
Diky
Honza
nechate to ist az kym nezacne stojan cvakat,
alebo az kym to neodpoji ventil v nadrzi ?
:?: