LPG
« LPG
Moje vlastní zkušenost ja taková. Měl jsem Š Favorit, Felicia 1.6 a Octávia 1.8 20V. Vždy byly s každým autem nějaké problémy. S těmito vozy jsem najezdil dohromady cca 180.000 km. Teď mám Octávii, najel jsem s ní 44.000 km. Byly s ní největší problémy a podařilo se ji seřídit skoro po dvou letech. Ale jako vždy se ukázalo, že je problém v autě a ne v plynu. (2x špatná váha vzdchu). Plynař, když mě uviděl tak ho omývali :-) a to jsem šel en na kafe :). A hozně by mě zajímalo, kdo tak strašně často mění kabely, výfuky a svíčky. Svíčky mám v Octávii 44.000 km a jsou v pohodě. Kabely jsem měnil jen na Favoritovi. Do plynu bych šel znovu ..... (sekvenc zn. Tartariny) -
« italie
tak jen par postrehu:
italie - plyn na kazdy treti benzince, kvalita mizerna (stejne jako kvalita benzinu), pokud mate jinou koncovku nez tu jejich a nemate s sebou redukci, mate problem. Redukce meli pouze na jedne jedine benzince (metano) u florencie. Nekde se dokonce obsluha tvari ponekud nechapave co po nich chcete... zjisteni, ze existuji i jine koncovky nez jejich je pro ne stejne neuveritelne jako ze na marsu je zivot. (ostatne italove jeste nevstrebali ani informaci, ze existuji zeme, kde se mluvi jinym jazykem). Cenove - predrazeno, jak benzin tak plyn (benzin 1,4e min. a plyn 0,69e min)
rakousko - benzinka na dalnici u insbrucku - dva stojany s ruznymi typy koncovek, kvalita dobra, cena 0,64E
jinak spise sporadicky -
"-- skrytý --" 19.07.06 23:35
V Chorvatsku muzu potvrdit, super, na dalnici tak kazda 2. pumpa nonstop (no prijeli jsme pred pulnoci, nejak si predavali smenu a umel anglicky asi jako ja, tak jsme se nejak domluvili, ze musim 10 minut pockat ;-) Byli jsme na Peljesac a u Orebice je uz funkcni pumpa. Ale rakousko a slovinsko je asi zabity, ze? Takze jsem ujel asi 150km na benzin. -
« ceny
Aktuální ceny
Chorvatsko
Všude 3,05 Kn (oficiálně 1 EUR = 7,24 Kn, ale místní s oblibou počítají za rovných 7, tak raději platbu kartou nebo v Kn)
BiH
0,8 - 0,9 BM (1 BM = 0,5 EUR). Nejlevněji hned u hranic s Chorvatskem ve směru od Slavonského Brodu. Na jihu ještě před Mostarem platí vyšší cena.
Černá Hora
Všude 0,55 EUR (EUR oficiální měna). Objevil jsem několik dalších čerpaček mimo oficiálně udávaných Budva a Bar. Hned 5 km za celnicí od Chorvatska v Herceg Novi Euro Petrol, pak další cca 3 na trase k Budvě, nová čerpačka pak před Petrovacem u Monastyru Rezevici, taky Euro Petrol - dokončili zrovna minulý týden. -
« Re: Autoplyn-centrum Zlín
Tak si odpovím sám - cenově super, ale přístupem nic moc (diagnostiku neumí). Mě po první prohlídce po 500 km nastavení nadrbali a dokonce tam nechali aktivní servisní testovací režim, že to cestou od nich několikrát na křižovatkách chcíplo na volnoběh). Po nastavení u konkurence AGW super a auto absolvovalo dovolenkových 4 tis. km bez problémů. -
"-- skrytý --" 14.06.06 23:35
Pro připadné zájemce a fandy LPG: Prodám Mazdu 323 GLX SDN 1.8 r. v. 1995, 177 tis. km, LPG LOVATO, v moc dobrém stavu a vynikající výbavě (např. ABS, klima, vše v elektrice, DO centrál, alarm, pager, protiúnosové zařízení, zdvojený imobilizér, Blaupunkt s RDS, mlhovky, a mnohé jiné), po STK a emisích i revizi LPG, nové brzdové kotouče a destičky, káble, svíčky, filtry, výfuk, renovovaný lak atd. Koupeno v ČR, 1. majitel, servisní knížka, nebouraná. Zachovalý interiér, dutiny, spodek. Cena Kč 75.000,--! Pište na E-mail: e_czech@seznam.cz. Odpovím každému. Zdar :!: -
« seznam čerpacích stanic
Včera jsem googloval nějaké informace ohledně LPG a našel několik dobrých stránek s přehledy čerpaček
celá Evropa
Bosna
[odkaz]%23e533497ce8… /> [odkaz]
Řecko
Itálie
[odkaz] srovnání cen PHM u jednotlivých distributorů
Francie
Španělsko
Holandsko
Velká Británie
"-- skrytý --" 26.05.06 21:28
No zase uměj dělat Jeepy... Na to sem byl upozorňován, protože 4.7 V8 od Jeepu neni nic moc jednoduchýho a je docela snadný to celý zmršit (zvlášť u sekvenčního vstřikování). Doporučili mi tenhle servis, když sem se kontaktoval na těhle stránkách [odkaz]
Jinak u toho jeepu, kterej má docela ukrutnou spotřebuikdyž ho jen tak fidláš, tak se investice vrátí po 25 000km