LPG
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« ´hoj residents
2 residents Ford forever >:D
Práce moc, jezdil jsem si pro auta sám ale naštěstí už zase nemusím ( jsem ňáko vypadnul z formy za volantem - hrozné zjištění ). Teď mám zase volněji tak písánkuju.
2 all folks:K tomu plynu - nemám co bych dodal k tej koktávce viz můj minulý příspěvek. nacpat LPG do 1,6 je IMHO kravina. Pokud hodláš jezdit takové kilometry, nechápu dost dobře ideu motorizace, why not TDI power? ;-)
Vsadím se s tebou totiž že motor ti přestavbu nezapomene - nejlepší zkušenost je jak známo ta osobní takže asi tak...
Paradoxně s HL mám ve svém okolí celkem pozitivní zkušenost, pravda na karburátorech, stříkačkové auto u nich nesmí ani parkovat před barákem, velcí vědečtí pracovníci.... >:-[] -
"-- skrytý --" 07.05.06 00:53
« Re.: LPG
to camillo_cz: Jezdím na LPG v mazdě 323 z r. 95 už 11 let a mám tolik zkušeností, že se to sem nevejde! Zařízení mám od HL Propan. Ze stříkačky mi udělali karburátor. Jedním slovem o LPG z HL a vůbec: NIKDY!! Pokud si chceš pokecat, tak napiš do SZ a pak se pokoušej zavolat na číslo, které Ti napíšu v e-mailu, ale měj trpělivost, od telefonu odbíhám! Můžeš si zvolit i mobilního operátora, který Ti vyhovuje.
V podstatě souhlasím s tím. co píše dole Šmudla a podepisuji se pod to také!!! -
« Re: Re:
2 Smudla: Ty ses nějak po čase rozkecal. >:D Ještě děláš do Fordů?
Taky jsem to tak počítal jak ty. A je to fakt dilema. Pokud píšeš o problémech, tak ty jsou u stříkaček především tam, kde SGI není, tj. klasické systémy. SGI je drahé, takže pak je to o návratnosti. Pokud to camillo_cz chce mít auto ještě 7 let, tak bych na jeho místě do toho klidně šel. Akorát bych si připlatitl dva litry a namontoval bych tam něco lepšího než HL propan. -
« Bez nadpisu
Jednalo by se o sekvenční vstřikování s nádrží typu toroid. Vyjde to celé na 29.000,- po dodatečné slevě. Znám ve svém okolí dva lidi, co mají LPG v autě Fabia a jsou spokojeni. S vozem najedu ročně 12 tkm a hodlám si ho ponechat ještě alespoň 7 let, než půjde z domu, čili těch 90-100 tisíc ještě najedu. Má to najeto 36 tkm a je ve velmi dobrém stavu. :?: -
« Re:
LPG je fajn z hlediska přímých nákladů při tankování ale má to několik ale:
- vyšší pracovní teploty ve spalovacím prostoru a z toho vyplívající radosti, které časem agregát neminou ( těsnením pod palicí počínaje, přes podpálené ventily dejme tomu k poškozeným pístům - taky ti žádný plynárník nesdělí, že bys měl dát jiné pístové kroužky )
- náročnost na stav elektroinstalace: pouze 110% svíčky, kabely ke svíčkám apod. pojedou v plynovém autě bez kixů
namátkou jsem napsal pár mých výhrad - měl jsem několik aut v plynu, takže mě nemůže nikdo podezírat z podjatosti bez osobní zkušenosti.
Plyn má IMHO smysl jen a pouze pro ňáké lesníky do auta typu Niva, zedníky co jezdí denně ladou - formanem atd. na fušku na druhý konec Prahy / okresu atak podobně. Pokud si chceš nacpat LPG do 1.6 Octavie, nic proti tomu ale než to uděláš tak s tužkou v ruce sedni a spočítej: klasický systém s kroužkem v sání u stříkačky je kravina, anachronismus říkejte tomu jak chcete. Takže sekvenční vstřik. Za kolik ho seženeš a za jak dlouho se ti vrátí? Když máš takové auto, počítám že najedeš ročně do 10.000km? A kdy začneš reálně šetřit proti tankování benzinu? po 30.000km budeš na nule, plus minus autobus. To už ta koktávka bude tak zralá na prodej.... :idea:
Efekt = nula. To bych raději vrazil prachy do nějaké fajn dovolené letadlem co pálí taky derivát benzinu a nechal koktávku jezdit na benzín tak jako dosud.... >:D -
« Re: Re: Re: LPG na *...
LPG má smysl jenom do karburátorových aut, na stříkačkách jsem ještě neviděl něco co by BEZ POTÍŽÍ fungovalo od revize k revizi. Nehledě na to, že se to ňáko IMHO nerentuje, do popelnice za dejme tomu 80.000,- ( Felda a spol. ) sypat dalších 15.000,- když dneska jsou podobné auta na prahu relativní spolehlivosti a rentability provozu.
Pokud najedu do 10.000km/rok tak mi stačí benzín ( IMHO ale ten patří jen do zapalovačů >:D ) s obsahem do 1,8 ( dle účelu používání ) no a pokud najedu víc na delších štrekách, tak mě nafta stejně nemine. Úvahy na téma vyšší pojistky u dieselů - většina produkce ve 2-litrovém pásmu povinného ručení - jsou taky pěkná kravina jakožto argument, těch pár peněz ročně stejně nikdo nepozná na vlastní kapse...
Asi naseru skalní příznivce LPG, ale propan je dobrý tak akorát do kamen. Máte někdo zkušenost s CNG? Taliání s tím teď začali blbnout, u nás tuším není dostatečná síť čerpaček, zajímá mě to jen kvůli rozhledu - ne že bych to chtěl fuuuuuuj.
TD Power bez elektronických krávovin forever >:D -
« Re: Re: LPG na *...
Oddie: Vsichni me varovali, rekl jsem, ze to zkusim... Zkusil jsem, odjezdilo to hodne, skoro 3 roky... ale nikdy vice LPG nechci videt, vsichni znamy co to meli taky Mercedesech, krome verze s karburatorem, o tom taky nechtej uz slyset ani za nic:) -
« LPG na *...
Ani nečtu předchozí příspěvky.... S LPG mám rozhodně bohaté zkušenosti a mohu říci: NIKDY VÍC!!!!!!!!!
At si kdo chce, co chce říká, ale motory to rozhodně *, zlikviduje kufr, jsou s tim jenom starosti a trápení, úspora pofiderní... Nemůže se nikde do podzemních garáží, nutné kontroly neustale, opravy, nespolehlivost, rizika pri provozu... Proste CELÝ LPG JE VYNÁLEZ ZKÁZY...:D
Než LPG, radší sedět doma na *...!!!:) A to nemám vylozene zadnou negativni pruserovou zkusenost... takovy drobny trable neustaly, nekonecny, ani kdyby mi to nekdo zdarma skvele namontoval, nechtel bych s tim jezdit...
Kam ano? Tak jedine do Skody 120, Fáčka, Š1203, Žigula... do cehokoliv moderniho je to nesmysl.
Kdo se chce tápit, pořidte si LPG!!!:) -
« LPG - seřízení
Mám dotaz: na mojem starém autě Š105 mam LPG nechal jsem si udělat revizi a preventivně vyměnit membrány. Po předání auta to jelo uplně příšerně - reklamace - technik zajel na STK na změření emisí a seřízení.Teď to jezdí trochu líp i když při plném plynu auto přestane táhnout (klapka 2 stupně je plně funkční, na benzín jezdí o mnoho líp). A největší problém - stačí 1,5 auto nechat stát venku a na plyn to prostě nenastartuju, hrůza. Ale pokud je motor ohřátý tak startuje na škrtnutí. Nejhorší je že ten dědek mi říká že to je seřízený v pořádku a má keci typu že motor nemá kompresi, proto že nejede a ať už tam s tim nejezdim. Ja vim že ferrari to nikdy nebude ale před jeho pochybnou opravou to jezdilo a startovalo o dost lip. Poraďte co s tím svépomocí udělat, protože k tomu magorovi uz nepojedu :)) -
"-- skrytý --" 04.04.06 11:36
« Re:
Nedávno jsem byl taky na emisích a stk .Dohodl jsem se s nimi,že mi nbebudou do LPG šťourat a ani nebylo třeba vše OK!!!Cena 2x300=600 kč emise/Ba+lpg/a 550 stk a to proto že je tam LPG jinak bez LPG 450.
Jsem spokojenej.Zastávám názor raději mít auto OK než dát někomu 500do kapsy.J. -
"-- skrytý --" 04.04.06 10:19
« Bez nadpisu
NOx snad pri emisich nemeri - vcera jsem tam byl, a jediny, co je zmereny v protokolu je CO a lambda pri zvysenych ot. HC ma limit i zmerenou hodnotu 0 - nechapu, podle me nemerili. Jo a cena s LPG JEN za emise 1100, to uz mi prijde trosku moc :-(
Všem děkuji za reakce, je od Vás hezké, že mně chcete pomoci. ;-)