LPG

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

17.05.06  08:48

« Bez nadpisu

Taky přidám své zkušenosti. Jezdím na plyn asi šest let. Předtím felicia 1.3 podtlak BRC, pořád nějaké problémy, zášlehy apod, naštěstí byla firemní, takže mě to tak netrápilo, ale i při těch opravách se to firmě vyplatilo a ty peníze do toho investovalo, ono je totiž opravdu rozdíl tankovat plyn za 15 a benzín za 30. Dále i když se s tím autem jezdilo skoro pořád na plný knedlík :o)) (140km/h) tak to mělo průměrnou spotřebu 9l :o)))). Za dobu 5 let byla celková úspora na palivu asi 300000 najeto 350000. Takže jen za tu úsporu si mohli koupit auto nové. Pak jsem z firmy odešel, auto prý jezdí dodnes. Teď mám LPG na svém soukromém autě, ročně najedu asi 60000 mám Ford Focus 1.6 LPG Magic2 od HL Propan a od doby montáže (30000km) jsem na to ještě ani nešáhl. Spotřeba v zimě 9.5, teď 8.5 v režimu 99% dálnice (140->) a zbytek město (Brno :o() Tankuji Shell Gas a Shell V-Power95. Takže já jsem spokojený. Co jsem do toho dal už mám zpátky a už jenom šetřím. Na případné problémy jsem připravený a nemyslím, že cena za opravu by převýšila cenu úspory.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.06  08:05

« Re: LPG do vařiče!!!!!!!!!!!!!!!!

At si to kazdej vyzkousi na vlastni kuzi... ja za sebe, uz vim, ze LPG uz NEVER!!:)
  • 00 Reagovat !

foto

17.05.06  00:15

« LPG od HL propan

No, nedá mi to abych nepřipojil svoji zkušenost. Mám Astru 1.6 combi s LPG od HL propan (neřízený podtlak). Montáž před 3 lety, od té doby najeto cca 110kkm a naprosto bez problémů :-) Po montáži jsem musel zrušit hadici sání teplého vzduch od motoru (při jízdě na volnoběh to chcípalo), seřídit spotřebu a od té doby jsem na to už více než 100kkm nešáhl :))) Spotřeba min od 5.9 l plynu (cesta z Chorvatska) do max 11 l (krátké cesty se studeným motorem po městě v zimě). Neměnil jsem zatím ani plynový filtr ani membrány. Takže jenom nejlepší zkušenosti, na výkonu to není poznat (test V-max = benzín + 3km/h, což považuju za zanedbatelné) a ušetřilo mi to už moc peněz :-)))
    Ale je fakt, že jsem na HL Propan slyšel už více špatných referencí... Záleží, jak si plyn s kterým autem sedne.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.05.06  22:28

« LPG do vařiče!!!!!!!!!!!!!!!!

to Hyades: S LPG a ještě k tomu od HL Propan budeš muset furt jezdit do servisu. Na to Ti dávám 100 let záruku! Mám od nich 11 let namontován alternatívní pohon na LPG, revize 1x ročně spočívala v tom, jak jsem zjistil, že strčili do výfuku analýzer, otočili šroubkem na směšovači a já jsem odskákal ze vrat. Úspora je pomyslná, na svíčkách a káblech utratíš "majland" a po 10 letech zaplatíš za novou nádrž a budíky 6.500,-- Kč, protože LPG lobby si to prosadila do předpisů, aby měli odbyt. Při emisích platíš příplatek za měření LPG, odchází častěji výfuk, v zimě jedeš 15 km na benzín, než se to ohřeje a přepne na LPG. Spotřeba LPG o 20% vyšší (2l) akcelerace a maximálka o 20% horší. Do podzemních garáží máš zákaz a v zahraničí budeš lítat a hledat čerpačku LPG (D, A, neplatí pro Holandsko a Belgii). NE! NE! NE! TEČKA!
    Benzínový motor jezdí skutečně na benzín :!:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.05.06  21:22

« Bez nadpisu

zadek524: Njn, mam to jako konicka, samozrejme je to jako 2. auto na hrani ;-)
    Problem bude asi v zapalovani a v tom, ze LPG proste nema tak presne davkovani paliva jako benzin - zkousel jsem ruzne svicky a je to dost kriticke, na benzin to jde OK skoro se vsim, LPG chyta podstatne hur. Nevi nekdo o dobrem eshopu na svicky? Rad bych zkusil BRISK GOR17LGS ale rozptyl ceny je znacny a dostupnost problematicka. Tenhle typ je jednak vhodny pro motor GM 3.8L podle tabulek a jednak ma jiny princip jiskriste - to by mohlo stat za pokus. Ted tam zkousim obycejne GR15YC, ktere maji stejne rozmery a kterym jsem zvetsil mezeru mezi elektrodama na 1mm - pozoruju znacne zlepseni, (zatim jsem vymenil jen 3 protoze jsem na to sel az vecer po vychladnuti, zitra zalezu za motor, to je neco jako porod :P )
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.06  19:40

« Bez nadpisu

Nez sem si precetl tuhle diskuzi, byl jsem rozhodnuty si do sve Oktavky 1,6 namontovat LPG od HL-Propan. Teď už si nejsem jist ani toto firmou ani LPG. Nejvic me desi, ze bych musel furt do servisu s nejakymi problemy :-(
    Ted teda nevim.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.06  08:10

« Re:

JardaB: Tak to ses teda fakt asi jeden z mála... takovýhle zajímavý problémy si klidne necham ujit...:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.05.06  23:22

« Bez nadpisu

Ono nic neni jednoznacne, mel jsem uz asi 5 aut s LPG, vsech moznych systemu a se vsema byl nejaky problem. Presto jdu do toho vzdycky znova, ale ted uz spis to s LPG koupim a opravim (vetsinou je tam prave nejaky problem s LPG a majitel to radsi proda za smesnou cenu ;-) ). 30-40 tisic bych do toho nedal, to ma IMHO dost problematickou navratnost. Nedavno jsem napr. koupil Pontiac 3.8L s instalovany LPG - sekv. vstrik minuly rok u nas (se vsema papirama) a furt to nemuzu na 100% rozchodit - nejak nedosahnu pravidelneho chodu vsech valcu. Proste na benzin OK, na plyn nepravidelny chod, furt nejaky valec vynechava, je evidentni ze majitel menil vsechno mozne (svicky, kabely...) a pak to radsi prodal za cenu te prestavby (mmch 44 litru...) Zajimavy problem ke zkoumani ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.05.06  22:50

« profi

Zdravim všechny plynaře -je zajímavé že odpůrci LPG píšou dost vulgárním stylem a jsou přesvědčeni o své bezmezné chytrosti. :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.06  08:12

« Re: Re: Re:

kazdymu, kdo je spokojenej to fakt preju....! :D
    Začátečníkům s LPG přeju hodně štěstí, proste já už nikdy více...:) A není to u mě žádná jednorázová zkušenost..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.06  18:13

« Re: Re:

Já maám stříkačku a taky bez problému.Pouze tomu dám co je třeba.Auto má pravidelný servis a td.J.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.06  12:16

« Re:

flekl: No jooo, karbec... Dyt jsem rikal, ze auta s karburatorem jsou OK, opet se jenom potvrdilo co se tady reklo...
    Gratuluji ke spolehlivemu vozidlu:)
  • 00 Reagovat !

foto

10.05.06  10:57

« Bez nadpisu

Podle mě taky dost záleží kdo to montuje, co tam namontuje a jak to seřídí.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.06  10:03

« Re: Re: Re: Re: Re:

Ještě jsem zapomněl, mám BRC.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.06  10:01

« Re: Re: Re: Re:

Také se připojím.
    Zdá se mi, že je to tady většinou proti LPG.
    Mám AUDI 80 1,8, nejezdím na plyn tak dlouho, jen 3-tí rok, a řekl bych, že téměř bez problémů. Je fakt, že je to karburátor.
    Benzinu to žere tak 8-8,5/100 a LPG tak 11-11,5/100. I tak při dnešních cenách vychází úspora značná (bývalo to lepší), těch asi 70,-Kč/100, což je při ujetí 10000 km/rok 7000,-Kč. I kdybych vzal, že dám 1000,- navíc za náklady, tak mám stále 6000,- doma. Ale najedu tak 15000-20000km, takže minimálně 10000,-Kč je ušetřeno. A to je celkem slušná suma, ne?
    To auto mám 6-tý rok, a ani nevím, jestli to má vůbec nějaké svíčky, ani kabely ke svíčkám.
    Možná se více hřeje, ale to tenhle typ dělá všeobecně, je to konstrukční vada.
    Měl jsem zapečené jednou kroužky, ale to bylo v době, kdy jsem ještě plyn neměl.
    Nyní na podzim jsme dělali ty slavné gumičky okolo dříků ventilů, ale i to je prý normální, to časem odejde (ztvrdne) u všech aut.
    V letošní zimě jsem měl problémy se startováním na plyn, ale asi to bylo nějak blbě seřízené, loni v zimě to startovalo na plyn bez sebemenšího problému. Musím přepínat benzin/plyn ručně.
    Takže zkušenosti s plynem OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.06  06:34

« Re: Re: Re:

Já jezdím ne LPG několik let asi myslím 10 a jinej pohon nechci.Toyota2,0i
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.06  10:51

« Re: Re:

A nebudte posrany vsichni... nebojte se dat kontakt na sebe...!:)
    Jestli chce nekdo pokecat o plynu, klidni mi cinknete 603 411 333 :)
    Ja uz vam to vysvetlim... :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.06  10:48

« Re:

Já si plyn zkusil ve Skodovce 120L pred lety, tak nejak v klidu...
    S petilitrovym mercedesem jsme najeli asi 70tkm na plyn, krome toho, ze jsem dvakrat menil celou strikacku, menil gufera ventilu, ktery se vyhraly kvuli vetsim teplotam spalovacim... Kdyz jela manzelka nekolik set km na sluzebku s tim, cele dny jsem prerikaval modlitby... >:D Tak s tim vazne a fatalni problemy nebyly... teda kdyz pominu, ze se celej system jednou v prubehu pouzivani celej predelaval davaly nove komponenty...
    Take musim pominout, ze to na plyn jeno uplne nahovno, zralo vic nez benzinu...
    Az na to vsechno to bylo OK:D:D:D
  • 00 Reagovat !

foto

08.05.06  13:38

« Bez nadpisu

Iček: díky, ozvu se na Tvůj mail.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.05.06  12:58

« Re: LPG od HL Propan

to camillo_cz
    Tak dělal jsem všechno možné, ale auto stálo pře půl miliónů a to se ho jen tak nezbavíš, aniž bys ho amortizoval. A psal jsem Ti, že mi můžeš soukromně napsat a já Ti dám telefón, protože veřejně to zde rozebírat, vzhledem k mým vazbám a konexím na HL Propan, nechci a nebudu. Mají montovat od půlí roku nový vlastní vstřikovací systém, který bude cca o 8-10 tisíc levnější (vlastní vývoj a výroba bez nákupu komponentů od subdodavatele). Tak si počkej na to, když se chceš "mermomoci" přesvědčit na vlastní kůží, že plyn patří do sporáku a do zapalovače!!!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…