Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: volant
slon72: a to nam vravis az teraz >:-[] ten O kruzok, to je na riadeni ? Chcel by som sa na to opytat v servise. To by bolo fajn, keby sa to odstranilo. Tie razi som moc nereklamoval, nevedel som, ci je to porucha. Len sa mi ten prejazd cez panelku a jej spoje nezdal :-) Napr cesta zo Senca na Sered, stara betonka -
"-- skrytý --" 27.10.05 15:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: volant
Jestli ještě pomůže tak když jsem jel do mírně pravotočivé zatáčky a volant jsem z nulové pozice třičtvrtěnatři posunul do zadesetčtyři a shodou náhod tam byl mírný hrb nebo výmol ozvala se kovová rána. Až když se kovová rána ozývala i při brždění a jakémkoli náklonu kol, což bylo 1/2 roku od jejího vzniku, tak provedli dříve zmíněnou výměnu. -
"-- skrytý --" 27.10.05 14:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: volant
To bude mozna ono, na rany do rizeni jsem si stezoval pri prni reklamaci, tahani do leva taktez, ted mi bylo receno, ze je to jednoducha oprava, ale to az ted, kdyz jsem zazadal o vymenu vozu z duvodu vyskytu vady v prvnich sesti mesicich a zaroven to mam z druhe strany 3 opakovana zavada, potvrzena servisem, no a k tomu pridam obcas nefunkcni sterac (sw ridici jednotky), nepravidelne otacky pri stani na brzde na krizovatce (pry mozna svicky), nenavijici se pas ridice atd atd, no uz nejsem presvedcen o tom, ze jsem dostal dobry kus a ze se dle servisu Renault a prodejce jedna o drobne "doladeni" ktere je potrebne u kazdeho vyrobeneho vozu :roll: -
"-- skrytý --" 27.10.05 10:15
« Re: Re: Re: Re: volant
P.S. pokud to dělá při otáčení vždy ve stejné poloze volantu (reps. při průchodu touto polohou), na 99% to bude v tom snímacím prvku, čemuž by ostatně odpovídalo i to tahání. Jak to má ale konkrétně tenhle Renault ti neřeknu, tyhle auta neřeším, jsou na mě moc nové :D -
"-- skrytý --" 27.10.05 10:12
« Re: Re: Re: volant
To je to nejjednodušší, čím vždy začínám - jestli to dělá i při neběžícím posilovači nebo ne. Pokud to dělá, i když posilovač neběží, tak se ho to netýká a závada je mechanická - čepy, uložení tlumičů, příp. samotný hřben atd. Pokud to naopak dělá jen při běžícím posilovači, je to většinou závada orbitrolu (u kapalinového posilovače) nebo prostě obecně snímacího prvku. -
"-- skrytý --" 27.10.05 10:02
« Re: Re: volant
Rano pred odjezdem jsem to zkousel a udelalo to zase, jakmile stocim volant na doraz vpravo ozve se na konci krupnuti, pak kdyz tocim volant zpet krupne v tom zhruba v polovine, vse pri nastartovnem motoru.
Zkusim to jeste pri vypnutem motoru, dobry napad.
Do nedavne doby to nedelalo, kazdy den se otacim na parkovisti, takze delam stale stejny pohyb, pochybuji, ze by mi to predtim uniklo.
Dik za info
PS: zacinam mit pocit, ze je to auto proklety >:-[] -
petrumr 26.10.05 18:08
« Re: Re: Re: Zavadzajuca kupno-predajna zmluva....
hlavně zárukou :idea: Tom-křupání vždy je z horního uložení tlumičů nebo mezi pružinami je písek,u novýho auta je malá pravděpodobnost prasklé.Musí se taky zkontrolovat spodní čepy(svisláky)-odpojit kuláky a točit za kola do rejdů. -
« Re: Re: Zavadzajuca kupno-predajna zmluva....
To Matus:ja jsem myslel že do techničáku se dává datum uvedení do provozu jen v Česku na Slovensku ne.
To pak pokud by v technicaku nebylo uvedené omylem znamenalo,že auto bylo uvedeno do provozu už v minulem roce,což by teda dobře nečím smrdělo. -
"-- skrytý --" 26.10.05 15:39
« volant
panove, nevim jestli uz nejsem z toho vseho trochu na nervy, ale zjistil jsem, ze kdyz stojim na miste a volant stocim uplne doprava, ozve se na konci nezvykle krupnuti a to pouze na jedne strane, ktere predtim nebylo a nasledne se ozve krupnuti zhruba v polovine otaceni volantu na miste na levou stranu, zvuk se ozyva i zvenku auto, kdyz jsem byl o vikendu na zimni prohlidce preventivne prohledli tyc rizeni, nema nekdo predstavu co by to mohlo delat. Napadlo me, ze to delavaly blinkry u stareho auta, respektive ta aretace, kdyz se vracim do primeho smeru se zapnutym ukazatelem smeru. Jde mi ale i o to,ze to predtim nedelalo. A samozrejme by v tom nekrupalo i venku :? -
matuS 25.10.05 22:14
« Re: Zavadzajuca kupno-predajna zmluva....
no to je zaujimave, lebo aj si dobre pamatam, tak do technicaka sa nedava rok vyroby ale rok uvedenia do prevadzky, t.j. datum pridelenia EC.
zavery si rob sam.
moja rada: mal by si za pravnikom a ten urcite bude vediet, ci sa oplati do toho ist alebo nie.
vela stastia. -
« Re: Zavadzajuca kupno-predajna zmluva....
Pokud máš v kupní smlouvě uvedený rok výroby 2005 a v techničáku 6/2004 je to jednoznačné-byl jsi uvedený v omyl a smlouvu můžeš klidně vypovědět.A pokud Ti techničák dali až po uzavření smlouvy/aspoň tak jsem to pochoplil/nemůžeš případný soud prohrát.
A který měsíc jsi ho kupoval?Pokud to bylo kolem léta trvej na -30 000
nebo rozvázání smlouvy.Jinak rok stará skladovka by měla být min. o tolik levnější. -
"-- skrytý --" 25.10.05 16:43
« Bez nadpisu
lord D d: nie som pravnik, ale podla mna ti dodali nieco ine ako je v zmluve a tym padom mozes vypovedat zmluvu. Vyskusal by som to na nich, minimalne mozes z toho nieco vytlct, napr. servisnu prehliadku po 30.000km zadara, alebo nieco ine. Proste im povies ze nebudes robit problemy ked to nejako kompenzuju a navrhnes kompenzaciu.
Na webe najdes urcite nejake pravne poradne kde ti povedia ci je na zaklade takejto zmeny mozne odstupenie od zmluvy.
Alebo sa mozno aj medzi nami v diskusii najde nejaky pravnik a poradi. -
« Zavadzajuca kupno-predajna zmluva....
Asi tak pred tyzdnom som si rozlozil technicky (na SR uz je len jeden) a zacal som hladat ake rozmery diskov a pneumatik mozem pouzit... Chcel som kupit zliatinove disky.... Prisiel som vsak na to, ze ma odrbali... V technicaku je udany r.v. 6/2004 a v zmluve mam r.v. 2005.... Pritom ked bolo mi bolo predavane, tak sme sa furt bavili o r.v. 2005... Jasna skladovka.... Viem ze som hlupak, ze som si to neoveril, ale ma tam pekne varili a uvarili... Naviac predajca je clovek co dost dobre poznam.... >:-[]
Je samozrejme, ze mali predajcovia nemaju technicaky, ale su u dovozcu, pokial auto nevyplatia dovozcovi.... Tak ako aj v tomto aj pripade Takze never ani vlastnemu otcovi.... 8-s >:-[]
S autom nie su problemy, ale myslite ze mam moznost ich aj ja troska "natiahnut"? Myslite ze pochodim s reklamaciou ak je rozpor v r.v. medzi technickym a zmluvou?