Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 06.11.05 22:24
« Projizdim si stranky Renault a jen se trpce usmivam
Nový Mégane je jedním z mála vozů, který byl sestaven za pomoci technologie na samé hranici lidského poznání.
S vozem Nový Mégane se stáváte privilegovaným řidičem. Objevíte vůz s vlastnostmi, jaké jste si doposud neměly ani možnost představit.
:'-( -
« Bez nadpisu
Dobrá zpráva pro lidi, kteří se nechali napálit koupí Renaultu.Jenom věřím, že vysílání neproběhne ve stylu ojedinilý problém a neviný Renault.Jsem zvědavý jestli se podaří to celé prezentovat jako systematický přístup RČR (viz. moje problémy s Espacem a dodávkami ve firmě) k závadám nekvalitních výrobků, kiterý lze doložit velkým množstvím poškozených majitelů.Je načase aby se projevilo, že v mnoha ohledech vztah k zákazníkovy je diametrálně odlišný ve staré EU a ČR. -
"-- skrytý --" 04.11.05 09:16
« Motozurnal
Vcera byl za mnou reporter Motozurnalu Ceskeho rozhlasu a natacel se mnou prispevek ohledne Megana. Mimo meho by mel zaznit i hlas zastupce Renaultu a nekoho ze Svazu dovozcu SDA/CIA. Presny termin vysilani mi bude jeste upresnen. Jakmile se ho dozvim, uvedu jej na teto diskuzi :!: -
« Bez nadpisu
Tak som tu niaky čas nebol, ale vidim že nič zasadne sa nezmenilo... ;-) Stale kopec "vysmiatych "klientov automobilky Renault-tvorcu nepodarkov...
Ešte stále jazdim na Scenicu II..A po prečítaní prispevkov je moja nalada pod bodom mrazu.
Tom69, držim palce.Mimochodom lave vodičove okno puká aj mne a navyše v letnych mesiacoch pri sťahovani aj píska ako na 25 ročnom Žiguli.Ako bonus už rok počuvam cinkotavý zvuk od lavých dverí, už som s tym bol tri krat v servise-vytesnili čo sa dalo a na nič neprišli.No ale kto naozaj chce ten najde a tak som prišiel na to , že je to klučka, ktorá je kovová a pri jazde rezonuje.Nemam však silu tam zas chodiť a nechavať tam auto takže počkám na garančku po 30 tisicoch a tam to na nich všetko znova vybalím...Moje pocity z auta za 900 tisíc su značne zmiešané, po skončení leasingu ide z domu a už viem akú značku ani napriek 5 hviezdičkam nezvolím... -
"-- skrytý --" 01.11.05 19:05
« Je to desne
Pro podobnou zkusenost dnes vybiram znacku auta podle servisu a jeho kvality. Cela rada mych znamych jezdi i 100 km do jineho mesta,jen proto,ze sit servisu je pro jejich vytouzenou znacku prilis ridka a konkurence je smesna. V Nemecku v rozestupech 500 m,v neprilis velkem mestecku byly zastoupeny temer vsechny domaci znacky,takze se Ford vyskytl na trase i 4x.
Prestoze nam vybrany kvalitni servis a za dobrou praci s pristavenim nahradniho vozidla jsem ochoten zaplatit - koupil jsem nove auto asi za 800.000 Kc pred pul rokem. Bylo v servisu hned druhy den a pak jeste 5x.
Kompenzaci nahradnim vozidlem povazuji v mem servisu za normalni,vcetne privolani servisniho mechanika fabriky,byt jel kvuli tomu pres 800 km ;-) . Jiste,ze se mi servisni zasahy na zcela novem vozidle nezamlouvaly ,nicmene od te doby je pokoj (elektronika a spatna mechanicka montaz pri zadani doplnku pri objednani vozu dokazala vypnout jisteni a auto se v plne jizde proste zastavilo - bez posilovacu,s revem prislusnych rele a svetelnym panoptikem na pristr.desce).
Pri predstave,co se mohlo stat v ponekud vyssi rychlosti,jsem jeste mesic po oprave nemel odvahu vyjet nekam mimo sve domovske krajske mesto.
Zaverem - nejenze oprava probehla vzdy s asistencnim vozem servisu,po treti oprave jsem sam rekl,ze jim verim a neni nutno absolvovat podobne peripetie,ktere nam sice zakony davaji,ale k jejich vynuceni je mnohokrat zapotrebi alespon DAS (poj.pr.ochrany).
Nezavidim prirozene takovou hnusnou vec,ktera porad stavi nase spotrebitele do zcela jinych podminek,nez jinde v Evrope.
A protoze ziju jiz delsi dobu ve Schweizu,vim co rikam.
Hodne stesti. -
"-- skrytý --" 30.10.05 17:45
« predaje Renaultu
to IT: tom69 to myslim pochopil ale nechce sa len tak zmierit s tym ze Renault s nami zaobchadza ako keby sme boli nikto.
Samozrejme najlepsie je uz Renault v zivote nekupit a tym Renaultu spravis to najhorsie co mozes. Myslim ze sa Renault za rok, dva zbada - vid clanok:
[odkaz]
Dufaju ze clio ich vytrhne, ale ak bude tak kvalitne ako Megane tak mozu len dufat. A hned keby bolo clio aj kvalitnejsie, pristup k zakaznikovi asi nezmenia. -
"-- skrytý --" 30.10.05 15:33
« Bez nadpisu
Tom69: Už to, prosím, jedou pochop. Klientem a váženým zákazníkem pro ně jsi, když auto kupuješ.Jakmile vyjedeš z autosalonu(spíš prodejny),tak jsi zákazníkem a vítaným návštěvníkem tehdy a jen tehdy(podmínka nutná a postačující), když jsi bezmezně se vším nadšen a ochoten jim za vše platit.Třeba za předražený a diletantský servis.Hochu,v mém ex-servise málem ani nevědí,proč to auto vůbec jede.Tak tam prostě nejezdím.
ONI, jejich veličenstvo Renault si chybu prostě nepřipustí.Navíc mají toho mistra světa ve F1,to je těžké.
Jediné řešení je:příště nekoupit. Já s tím už začal, zatím jenom malý japonec, normálně to jezdí, funguje...nejsou problémy a když byla prkotinka,servis se snažil, aby bylo vše ihned OK. Já si připadal jako ve snu.
Tak se mu časem pořídí velký japonský brácha.
Nevyřeší to problém, ale jde o princip.
Musejí pocítit odliv zákazníků a opakuji: je mi fakt jedno, komu dám řádově 800 tis, neb víc zase nehodlám do trochy šrotu vrážet.
V tom mém ex-servise si třeba technik vyloženě soukr.telefonuje, zákazník tam čeká jak jojo, až si dovypráví jaký byl víkend a pak se ti začne věnovat.Přitom jsi jediný člověk, koho tam mají.Ne,tohle opravdu ne.
Chybama se člověk učí. -
"-- skrytý --" 30.10.05 08:53
« Dalsi email Renaultu, cekam na odpoved
Dnes jsem odeslal firme Renault CR jeden z dalsich dopisu, pokud obdrzim odpoved, naleznete ji zde
Vazena pani Zaleska, vazeny pane Evansone,
stale jste jeste presvedceni o tom, ze muj pripad je naproto ojedinely a mnou uvadene zavady jsou nezvykle.Nize naleznete jeden z mnoha prispevku, ktery jsem vybral diky tomu, ze je natolik podobny memu problemu a i kdyz se jedna o nase slovenske sousedy, je na nem videt takrka identicky pristup slovenskych i ceskych zastupcu firmy Renault. Po precteni uvedeneho prispevku, pochopite proc jsem se pustil dle nekterych do marneho boje, ktery mi pry neprinese nic dobreho. Verte ale, ze v tuto chvili jiz nebojuji pouze za svoji osobu, ale i za desitky dalsich zakazniku, kteri na rozdil od uvadenych reklam v mediich, neodjizdi od vasich prodejcu usmevavi a spokojeni a skladani papirovych hracek nam potrefenym vyluzuje kysely usmev na tvari . Zakaznik ma v dnesni dobe bohudik mnohem vetsi prava nez drive a diky nekterym uverejnenym kauzam s prodejci sili i tlak ruznych spotrebitelskych organizaci.
Ac stale dokola obhajujete jednani sve i prodejce a da se rict, ze i bagatelizujete problem se zakoupenym vozem, me ani ostatnim tak banalni nepripada. Podarilo se mi castecne odkryt zabehnutou praxi, ktera je opravdu zrala na to, aby se ze zakladu zmenila. Diky osobnim kontaktum, mam na rozdil od jinych zakazniku pristup do medii a verim, ze mnoho potencionalnich zakazniku zpusob vyrizovani reklamaci a praxe s tim spojena nemile prekvapi. Ani ja osobne, jsem do teto doby nemel predstavu o tom, jakym zpusobem jsou vyrizovany reklamace zakazniku v obchodu s automobily a mohu rict, ze jsem ze zjistenych skutecnosti velmi rozcarovan.
Na zaver musim konstatovat, ze me aktivity nemaji nic spolecneho s bezduvodnym poškozovanim dobrého jména vaší značky, či případně nekalosoutěžním jednáním. Jedna se pouze o obranu pred nekorektnim a skandalnim pristupem prodejce i nekterych zastupcu vasi firmy.
S pozdravem
Tomáš Vratný -
« Bez nadpisu
No, este som nedocital celu diskusiu. Ale chcel by som povedat, ak hladate autoradio, ktore dokaze spolupracovat aj s vasim panelom, tak sa poobzerajte u PIONEER-a. Neviem presne model, ale v katalodu maju min. jeden, ktory dokaze posielat urcite udaje aj na display mimo svoje telo.
Este k veci, som nedavno chvilu rozmyslal o kupe megane, ale po tomto vsetkom som si to uplne rozmyslel. Mam kamarata, co ma megana - nedavho zaciatkom leta si hokupil. Je z brna, takze som sa povozil na megankovi. Moc ma to nepresvedcilo uplne, najma ak mi povedal, ze obcas mu to po nastartovani tlacitkom samo zdochne, ale rozmyslal som, ze by som kupil megana. Mam seata (nieco vyse 2,5 roku) o ktorom si myslim, ze nie je uplne kvalitny, ale po tomto co citam, tak je uplne super. A v servise kam chodim v BA (boat) maju coraz lepsi pristup k zakaznikovi. Aj ked zase priznavam, ze este dielna vie odflaknut pracu. Podfuknute koleso (defekt) a nasledne tahanie do strany chceli riesit vymenou riadenia, ked gemoetria a vsetko bolo O.K., ale jaksi zabudli na zakl. t.j. tlak v pneu. Dokonca sa tam da zjednavat o cene nahr. dielov a doplnkov a vzdy sa nejako dohodneme. Konecne jeden ako-tak servis v BA, kde sa to da. Skusal som v BA ostatne, a tiez aj v Trnave - ten bol celkom dobry, ale bohuzial odruky.
A prepacte, ze offtopic - ale este poznamka. Nerobim si iluzie, ze SEAT, ci VW GROUPje nejaka super fabrika, ale napr. nedavno mi prisiel domov list so spanielska, priamo zo sidla seatu. A poslali pomerne tucny dotaznik a chceli vediet, ako som spokojny so sluzbami autoriz. servisu, vedeli aj ktory navstevujem - ze je to BOAT. -
"-- skrytý --" 28.10.05 09:02
« Oprava versus výměna ?!
Setkali jste se už někdy s přístupem prodejce, že by Vám sám od sebe místo nekonečných oprav nabídl výměnu nového vozu v záruce. Jaká je vlastně praxe? A co říká Zákon na ochranu spotřebitele ? Opravdu si to musíme nechat líbit !? Napište, kolik oprav a navštěv servisu jste byli nuceni podstoupit v záruce (tím nejsou myšleny pravidelné předepsané prohlídky). Je normální přístup "nekonečných oprav" ??? Nabídl Vám prodejce sám od sebe nějakou kompenzaci ? Podělte se o své zkušenosti zde nebo na email info.renault@email.cz :!: :?: -
"-- skrytý --" 27.10.05 16:25
« To miro
Já byl naštvaný tolik, že ještě teď mám krvavo před očima.
Ve finále mi řekli, že jsem si stěžoval bezdůvodně, mé auto je a bylo v perfektním technickém stavu.
>:-[] Klima - zaplatil jste si za test,víte jak nato, aby se našly patogenní bakterie, ale kvůli vám jsme vám :!: vyměnili celou klimatizačně ventilační jednotku protože jsme prostě jedničky (od té doby se Meg.počůrával )
>:-[] Smrad v interiéru při couvání -to vám páchne spojka a to mi ukázali i na nové mašině s 1500km na tacho.- důvod malý motorový prostor - :?: co jsem zjistil - plast oddělující motorový prostor pod oknem v němž je nasávání vzduchu do interiéru má mezeru mezi haupnou cca 1cm a tudy se do kabiny nasává smrad z motoru.
Dobré co?
Ten O kroužek má být někde na posilovači, asi na sloupku řízení a materiál ve fabrice neměl požadovanou kvalitu a u některých vozů to způsobuje ty popsané potíže. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: volant
to su ku.va *. Sak som tam to reklamoval aspon 6x, skusobne jazdy, zbytocne km .Som nasrany ak to bude ako pises. Menili sa napravy a nakoniec to bude bezna vyrobna vada ? Este stastie, ze som uz poslal dotaz. To som zvedavy na odpoved -
"-- skrytý --" 27.10.05 16:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: volant
Omlouvám se vám, ale teprve teď se mi ulevilo od těch problémů co mi bývalý RMGll způsobil a rád vám pomohu se svými postřehy, aby i vaše vozy jely jak mají. Ten posilovač je prý výrobní vada a mění se to jen u těch co si stěžují. -
"-- skrytý --" 27.10.05 15:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: volant
Ja jsem se na to ptal hned, protoze jsem z toho mel pocit, ze jedu autem co ma vyklepany predni cepy po 100000 Km a ne novou karou, ale presvedcovali me v servisu ze je to v naprostem poradku, ze to dela kazde auto s takto resenym podvozkem
Já si příště kupuji asi Toyotu a je mi jedno, jestli za 2 roky bude mistrem nebo nebude.
Opravdu má reklama takový význam-co na to automobiloví market.odborníci?
Já Launu vzal, protože byla dobrá cena(velká sleva)a plná výbava,dobře vykoupili protihodnotou jeté auto, byla pohodlná a tichá(stále je) a jednu věc, která se lehce nepodařila jsem se rozhodl neřešit,nereklamovat, koupím za své a už NIKDY nekoupím Renaulta, když servis věci mete pod koberec....Jezdí se s ní skvěle. Celkově jsem na tom vydělal, takže pohoda, ale ten servis jim nezapomenu.