Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 08.11.05 13:39
« Soudní znalec
To kolečko Servis-renault-právník-soudní znalec jsem taky udělal a jediné čeho jsem dosáhl bylo dlouhé mlčení 1. ze strany prodejce (jako u tebe) 2. ze strany renaultu. Po měsíci stížností na všechny strany jsem obdržel odpověď od samotného gen. ředitele Renault ČR a.s. pana Jean-Pierre Rippola:
1.musím zanechat všech akcí poškozující dobré jméno firmy, jinak si na mně jejich právníci pochutnají
2.mám sepsat seznam závad na voze, poté vůz předat jejich servisu a vše bude perfektně opraveno (to je ten vstřícný krok).
Tak se také stalo, ale moje důvěra ve značku, která patří pod sukni je a bude na bodu mrazu. Po opravení jsem okamžitě prodal, protože jsem pochopil, že auto na hranici samotného lidského chápání není nic pro mne. Je to bolestná zkušenost, hlavně finančně, ale to je život.
Renaulta už ani zadarmo. -
"-- skrytý --" 08.11.05 13:19
« Re: Reakce Renaultu
To je prave to klickovani, to ze to tahne jsem prokazal a prodejce to i potvrdil. To auto se chova stejne uz od zacatku, pouze se me snazi presvedcit, ze je to vec geometrie, coz je podle meho nesmysl, pravdepodobne se budu muset obratit na soudniho znalce aby mi potvrdil zavadu >:-[] -
"-- skrytý --" 08.11.05 13:11
« Reakce Renaultu
Tedy Tome ta věc se vyvíjí tak jako u mne. To co ti teď udělali se jmenuje vstřícný krok a pokud půjdeš dál proti nim tak oni dělali co mohli, aby ti pomohli (takto mi to vysvětlil můj právník). Pokud nepřistavíš auto, aby ho mohli opravit, tak jsou z obliga i před zákonem a ty si pak můžeš stěžovat leda na lampárně. Bacha na ně - právníci v těch § umí krásně zatáčet. Dej si prosím pozor na své další kroky. Ta věc nestojí za takové problémy. Řešení rébusu je ale na tvojí straně. Já to raději vzdal a teď si spokojeně chrochtám. Nezapomeň, že bojuješ proti soupeři, který je jako krakatice. -
-
"-- skrytý --" 07.11.05 14:24
« dotaz
Čistě racionálně by mne zajímalo,jestli někdo ví,kolik lidí si auto,v tomto případě Renaulta koupí jenom proto, že má mistra ve F1?
Já si příště kupuji asi Toyotu a je mi jedno, jestli za 2 roky bude mistrem nebo nebude.
Opravdu má reklama takový význam-co na to automobiloví market.odborníci?
Já Launu vzal, protože byla dobrá cena(velká sleva)a plná výbava,dobře vykoupili protihodnotou jeté auto, byla pohodlná a tichá(stále je) a jednu věc, která se lehce nepodařila jsem se rozhodl neřešit,nereklamovat, koupím za své a už NIKDY nekoupím Renaulta, když servis věci mete pod koberec....Jezdí se s ní skvěle. Celkově jsem na tom vydělal, takže pohoda, ale ten servis jim nezapomenu. -
"-- skrytý --" 06.11.05 22:24
« Projizdim si stranky Renault a jen se trpce usmivam
Nový Mégane je jedním z mála vozů, který byl sestaven za pomoci technologie na samé hranici lidského poznání.
S vozem Nový Mégane se stáváte privilegovaným řidičem. Objevíte vůz s vlastnostmi, jaké jste si doposud neměly ani možnost představit.
:'-( -
« Bez nadpisu
Dobrá zpráva pro lidi, kteří se nechali napálit koupí Renaultu.Jenom věřím, že vysílání neproběhne ve stylu ojedinilý problém a neviný Renault.Jsem zvědavý jestli se podaří to celé prezentovat jako systematický přístup RČR (viz. moje problémy s Espacem a dodávkami ve firmě) k závadám nekvalitních výrobků, kiterý lze doložit velkým množstvím poškozených majitelů.Je načase aby se projevilo, že v mnoha ohledech vztah k zákazníkovy je diametrálně odlišný ve staré EU a ČR. -
"-- skrytý --" 04.11.05 09:16
« Motozurnal
Vcera byl za mnou reporter Motozurnalu Ceskeho rozhlasu a natacel se mnou prispevek ohledne Megana. Mimo meho by mel zaznit i hlas zastupce Renaultu a nekoho ze Svazu dovozcu SDA/CIA. Presny termin vysilani mi bude jeste upresnen. Jakmile se ho dozvim, uvedu jej na teto diskuzi :!: -
« Bez nadpisu
Tak som tu niaky čas nebol, ale vidim že nič zasadne sa nezmenilo... ;-) Stale kopec "vysmiatych "klientov automobilky Renault-tvorcu nepodarkov...
Ešte stále jazdim na Scenicu II..A po prečítaní prispevkov je moja nalada pod bodom mrazu.
Tom69, držim palce.Mimochodom lave vodičove okno puká aj mne a navyše v letnych mesiacoch pri sťahovani aj píska ako na 25 ročnom Žiguli.Ako bonus už rok počuvam cinkotavý zvuk od lavých dverí, už som s tym bol tri krat v servise-vytesnili čo sa dalo a na nič neprišli.No ale kto naozaj chce ten najde a tak som prišiel na to , že je to klučka, ktorá je kovová a pri jazde rezonuje.Nemam však silu tam zas chodiť a nechavať tam auto takže počkám na garančku po 30 tisicoch a tam to na nich všetko znova vybalím...Moje pocity z auta za 900 tisíc su značne zmiešané, po skončení leasingu ide z domu a už viem akú značku ani napriek 5 hviezdičkam nezvolím... -
"-- skrytý --" 01.11.05 19:05
« Je to desne
Pro podobnou zkusenost dnes vybiram znacku auta podle servisu a jeho kvality. Cela rada mych znamych jezdi i 100 km do jineho mesta,jen proto,ze sit servisu je pro jejich vytouzenou znacku prilis ridka a konkurence je smesna. V Nemecku v rozestupech 500 m,v neprilis velkem mestecku byly zastoupeny temer vsechny domaci znacky,takze se Ford vyskytl na trase i 4x.
Prestoze nam vybrany kvalitni servis a za dobrou praci s pristavenim nahradniho vozidla jsem ochoten zaplatit - koupil jsem nove auto asi za 800.000 Kc pred pul rokem. Bylo v servisu hned druhy den a pak jeste 5x.
Kompenzaci nahradnim vozidlem povazuji v mem servisu za normalni,vcetne privolani servisniho mechanika fabriky,byt jel kvuli tomu pres 800 km ;-) . Jiste,ze se mi servisni zasahy na zcela novem vozidle nezamlouvaly ,nicmene od te doby je pokoj (elektronika a spatna mechanicka montaz pri zadani doplnku pri objednani vozu dokazala vypnout jisteni a auto se v plne jizde proste zastavilo - bez posilovacu,s revem prislusnych rele a svetelnym panoptikem na pristr.desce).
Pri predstave,co se mohlo stat v ponekud vyssi rychlosti,jsem jeste mesic po oprave nemel odvahu vyjet nekam mimo sve domovske krajske mesto.
Zaverem - nejenze oprava probehla vzdy s asistencnim vozem servisu,po treti oprave jsem sam rekl,ze jim verim a neni nutno absolvovat podobne peripetie,ktere nam sice zakony davaji,ale k jejich vynuceni je mnohokrat zapotrebi alespon DAS (poj.pr.ochrany).
Nezavidim prirozene takovou hnusnou vec,ktera porad stavi nase spotrebitele do zcela jinych podminek,nez jinde v Evrope.
A protoze ziju jiz delsi dobu ve Schweizu,vim co rikam.
Hodne stesti. -
"-- skrytý --" 30.10.05 17:45
« predaje Renaultu
to IT: tom69 to myslim pochopil ale nechce sa len tak zmierit s tym ze Renault s nami zaobchadza ako keby sme boli nikto.
Samozrejme najlepsie je uz Renault v zivote nekupit a tym Renaultu spravis to najhorsie co mozes. Myslim ze sa Renault za rok, dva zbada - vid clanok:
[odkaz]
Dufaju ze clio ich vytrhne, ale ak bude tak kvalitne ako Megane tak mozu len dufat. A hned keby bolo clio aj kvalitnejsie, pristup k zakaznikovi asi nezmenia.

Typujete-li Renault CR, typujete spravne :roll:
Aneb co se vlece neutece .................. 8)