Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

28.11.05  16:25

« Bez nadpisu

Luf, kde presne to preberali prosím Ťa, chcem sa na to mrknuť...?
    IT:Žena ma O II služobnú pol roka a drnčí tam kde čo tak neviem...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.05  15:47

« Bez nadpisu

luf: musím konstatovat, že Octávka s těžkým TDI na těch našich silnicích byla na kostkách tišší-pazvuky žádné, nic nevrzalo. Laguna po 30 tis.= tam povrzává palubovka, čalounění dveří-není z jednoho kusu, ale ze dvou, tj. dělené a v místě styku to vrže. Sedačka spolujezdce perfektně vibruje, ale protože jednak vím, že servis by s tím nic neudělal,navíc, v sedadle je vak, tak to nechávám být. Mohli by jej také nezapojit....Pokud mám spolujezdce, tak se sedačka nechvěje-taková snadná metoda odstranění-uznávám, že to jsem jim ani neříkal. Ve Fabii či Octávce nevím, co to je, aby se např. při přejezdu žel. přejezdu sedadlo chvělo, spíš vibrovalo.
    Užívání vozu to nevadí a o dalším autě,tj. zemi původu je rozhodnuto.Japonec. Ó, jak prosté. Trvám na tom, že řemeslné zpracování i palubovky je v Fabii lepší, než v Laguně. Tam to začalo tak po 10 tis. km. Je mi líto,je to tak.
    V práci jedna Fabia přes 100 tis, druhá se blíží 50 tis a pohoda.Dokonce jsme měli zapůjčeného C4 pro testování (tak,výhledově pro autoškolu) a zavírání dveří-tak to byl zážitek.Kovové drnčení. O hluku motoru uvnitř ve 130 je zbytečné hovořit-točil 4tis otáček a byl slyšek perfektně. Celkově to bylo uvnitř velice hlučné,pazvuky-a to bylo auto s asi 600 km.Co to bude dělat po roce provozu?
    Takže sice dělají design,ale já jdu příště již jenom do japonců, firma do Škodovky a naprostá spokojenost.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.05  15:47

« Bez nadpisu

Miro: taktiez gratulujem!
    5mm na rozvore 2700mm je 0,185%. To je podla mna daleko v norme, myslim, ze na mojom starom '87 Ford Taurus SW v USA, ked som bol na taku sofistikovanu pocitacovu geometriu mi namerali nieco podobne a tolerancia bola max. 0,5%. Moja Fabia Combi mala takisto nejaku desatinku percenta nerovnobeznosti naprav a netahala nikde. O com sa teda bavime...?
    Ina vec by boli Mirove - tusim - vyse 2 centimetre. To by uz bolo naozaj cez normu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.05  15:25

« Re: Re: Re:

Gratuluji tatko :P :P :P
    Mas pravdu, prcek je prednejsi ;-)
    jen me mrzi, ze te nakonec dostali kam chteli, to znamena rezignace nad problemem.
    Jen poznamka na konec, v protokolu mam zadni napravu vpravo posunutou dopredu o 4,99 mm (5 mm je pry max. mozna hodnota v toleranci), predni vpravo o 1,23 mm.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.05  14:40

« Re: Re:

vy ste sa tu ale rozbesnili. Luf, trosku si ma prekvapil. Neprecital si si nieco spatne ?
    Inak som si tiez vsimol, ze ludia jasaju nad autom a nakoniec maju nieco, s cim ja niesom spokojny. Tusim som nieco cital o dakom japonskom aute. Toto mi nevadi, hento nieje podstatne a povedal som si, ved ten moj francuz je potom tie super kvalitny ako ten japonec :-)
    Inak ako pisali, je jedno o aku chybu ide. Staci ze brani riadnemu uzvaniu, aj ked to nieje podstatna vec, ako klucky, radio a pazvuky. Myslim ze som to pisal aj ja a aj niekto iny, nove som si kupil, lebo ak bude problem, opravi sa a som spokojny. Pripustam, ze som v servise asi velmi slabo dosledny a tak to vse trva tak dlho a necham sa casto ukecat a rezignujem. Ja oproti Tom69 som mal mozno trosku vacsie problemy a nepokladam ich za blbosti a ver , ze Renault ano. Ono, nakoniec ten moj podvozok je po vymene stale naprd a chyba je v karoserii, ale uz nemam chut sa dotahovat( is k inemu na stolicu a overit si udaje zo servisu, aj tak nic nedosiahnem a nemam chut behat po znalcoch sudoch a podobne) a auto proste casom pojde z domu a kupi sa uz len dobra jazdenka, alebo novy bicykel :-)
    Od soboty som tatkom a auto je druhorade. No a uz sa k nemu aj tak zacinam spravat. Umyvarku tak skoro neuvidi, olej dostane po dvoch rokoch ako kaze servis a kaslem nan :-)
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 28.11.05  08:06

« Re:

luf:
    zavadu straty tahu mali asi vsetci, par z nich az tak, ze ich museli odtiahnut a aj tak su spokojni
    kazdy normalny clovek vie, ze tento svet nie je dokonaly. Auta nie su vynimkou, a preto ak sa pokazi (trebars aj s nasledkom odtahu), treba ho opravit. Pokial sa to nedeje viackrat, prip. sa nekopi chyba na chybu, nie je rozumny dovod na nespokojnost. Ak sa vsak oprava nekona, resp. sa kona len naoko (prip. sa vada po case opakuje), vyvstava otazka, ZA CO sa zaplatili tolke prachy? Argument typu "so zlavou xy tis. je to lakava cena" neobstoji, pretoze tiez nebudes nadseny, ked si kupis chleba za polovicnu cenu a doma zistis, ze je vnutri trosku plesnivy.
    je alergicky na kazdy pazvuk a kazda chyba ho rozhodi. IMHO to tiez bude vysledkom skveleho nemeckeho marketingu
    Nadavat na nemecky marketing, pretoze ludia cakaju od aut aspon tolko, co ponukali predchodcovia (vid Tom69 a jeho byvale Twingo), mi pripomina tlacovku po zapase nasej futbalovej repre s Ruskom, kde Galis na otazku novinarov o poloprazdnom stadione rozhorcene odpovedal, ze takto to dopada, ked televizie davaju pocas zapasu reality show. :P
    Proste zacnime opat vyrabat drevene rebrinaky pohanane zivymi konmi a naroky ludi klesnu na (pre predajcov) prijatelnu mieru, nie?
  • 00 Reagovat !

foto

27.11.05  23:50

« Bez nadpisu

Tom, vies co je zaujimave? Cital som teraz brunov prispevok v rubrike o Scenicu. Cital som aj rubriku o Fordoch a vsetci si chrochtali blahom, ake su to auta v pohode. A pritom brunom popisovanu zavadu straty tahu mali asi vsetci, par z nich az tak, ze ich museli odtiahnut a aj tak su spokojni. A keby mali tu zavadu na tom istom motore ale v Peugeote, tak skacu az po strop, aky je to vrak. Cim to je, ze ak si niekto kupi francuzske auto, je alergicky na kazdy pazvuk a kazda chyba ho rozhodi. IMHO to tiez bude vysledkom skveleho nemeckeho marketingu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.05  23:24

« Re:

luf: nerikej ze by to znicili a co na to oddeleni kvality :roll:
    pro tvoji informaci, pridal jsem na stranky dopis z Renault CR, kde mi pisou, ze nespolupracuji s dealerem nebot nechci pristavit vuz na prohlidku, vis co je na tom zarazejici, ze to napsali tyden po tom, co jsem u toho dealera byl. Takze si ani neoverili takovou zasadni vec. No asi zrovna skladali vlastovky a nestihli si to overit >:D
    PS: ty pazvuky, to je palubka >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

27.11.05  23:09

« Bez nadpisu

Pocujem pneumatiky, tikanie smeroviek a nejake pazvuky. Nebudem sa tvarit, ze to nepocujem, podobne zvuky to vydava aj mne. Ale uz som lokalizoval zdroj hluku (nieco v A stlpiku na spolujazdcovej strane) a ked bude teplo, pustim sa do odstranovania. Servisu v tomto nedoverujem - oni sa k tomu budu spravat ako k cudziemu a este viacej to pokazia. Vacsina plastov je iba nacvakana a oni by ich urcite obtrhali a vsetky cupliky polamali.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.05  22:08

« Bez nadpisu

Pro LUFA: jestli ti tenhle zvuk přijde jako normální u nového auta, me tedy moc ne. Ale mozna, ze jde o standart dle výrobce. Proto asi ti chlapíci v reklamě s tím autem nejedou >:D
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.05  20:18

« Re:

Odpoledne jsem si od brachy pujcil moje byvale twingo, ac je pres pet let stare (ja ho mel od zacatku koupene jako nove) a nizsi tridy, nikam netahlo, palubka nedrncela >:D no pohodicka, najel jsem skoro 200Km.
    Stare dobre casy , nikdy vaznejsi problem ;-) >:D
    Gratuluji GOLMANOVI :-! a tise závidím :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.05  20:15

« Bez nadpisu

Jsou také spokojení zákazníci - 4 Renaulty bez vážnější poruchy... co víc si přát.
  • 00 Reagovat !

foto

27.11.05  18:46

« Bez nadpisu

Pískajúce brzdy na Renaultoch sú asi bežné. Mne na Cliu II pískajú už od prvého týždňa. Deje sa to ale iba pri chladnom a daždivom počasí.
    Mne sa odtrhlo jedno obloženie na zadnej pravej strane pri rýchlosti 130 km. Bolo to iba nepatrné buchnutie. Na druhý deň som nemohol vycúvať z garáže, nakoľko odtrhnuté obloženie sa dostalo pod neodtrhnuté a bubon sa jednoducho zadrel. Urobil som na asfalte asi 20 m stopu, kým sa to uvoľnilo. Inak by som bubon nedostal dolu.
    Čo by sa ale stalo, keby sa to zakuslo pri tej rýchlosti? O život ma CLIO chcelo pripraviť ešte rok pred tým. Pri asi 3-tej oprave plynového pedála ( ešte v záruke ) som požiadal, aby mi neopravovali stále ten istý, ale aby ho vymenili. Mechanik to síce vymenil, ale zle zacvakol pedál na guľový čap. Po prejdení asi 30 km mi zrazu plynový pedál spadol na podlahu. Viete si predstaviť ten šok keď sa za vami vo vzdialenosti cca 20m vezie kamión 90-siatkou a vám sa zrazu stratie otáčky a náhle spomalíte? Snažíte sa šliapnuť na pedál plynu a on tam nie je? Ešte že sa to stalo pár metrov od širokého a dlhého autobusového nástupišťa a mal som kde odbočiť.
    Ja osobne Renault už považujem za nebezpečný automobil. V mojom prípade sa jednalo o plyn, elektroniku, brzdy. Neviem čo bude najbližšie.
    A ďaľší postreh. V percentuálnych pomeroch poruchovosti vozov sa uvádza celková poruchovosť. Aj *..... Aj pokazené CD je porucha. Japonské vozy sú na tom tak dobre, lebo u nich sa nekazia ani tie. A už keď sa kazia nové *...., ako to musí vyzerať s dôležitejšími vecami.
    Renault Slovensko robil napr. sl. Šebianovej problémy s týždňovým autom
    Bolo zle vyrazené číslo (poprerážané už z výroby) na karosérii. Prišli na to pri prihlasovaní do evidencie na polícii, kde jej samozrejme odmietli auto zaevidovať. Neviem ako dopadla, je však smutné, keď si kúpite nové auto ktoré nemôžete pre vážnu vadu ani zaevidovať a Renault Slovensko sa znovu zachoval tak, ako som už raz napísal - "Znovu sme jedného odrbali. Čo nás už po ňom. My svoje peniaze a zisk z toho šmejdu už máme dávno rozdelený." U SLUŠNEJ značky by jej problémy nerobili a túto vec by riešil dovozca s výrobcom a kupujúci by sa dávno vozil na vymenenom vozidle.
    U Renaultu to musíte hnať až pred súd, aby ste sa domohli svojich práv.
    A zrušenie kúpno-predajnej zmluvy ? Cha-cha- jednáte s Renaultom !!!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.05  16:23

« První auto

V současné době hodlám zakoupit své první "nové" auto, po shlédnutí této diskuse vím, které značky NEbude:)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.05  15:42

« Re: přitvrdíme

Jo,ještě jedna věc.Spolužák dělá vysokého manažéra ve firmě,která brzdy vyrábí. Fce ředitele a má techn.vzdělání. Když jsem mu řekl,že se kotouče na straně pístků musí opotřebovávat víc,protože jsou tam pístky,málem omdlel. Dělají těch kotoučů...no,velice moc a prostě nechtěl věřit,že tohle je možné. Jako příčinu vypálich vadu materiálu kotouče nebo příliš tvrdé destičky.
    Závěr byl:jednoznačná reklamace a bezplatná výměna. Prodávají BMW atd. a pokud se stane, jako že se někdy stane,vůbec se nediskutuje.Dodávají něco i Renaultu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.05  15:33

« přitvrdíme

Chlapi,tak co říkáte?Přitvrdíme muziku a napíšeme, kde se chovají bohorovně a klientem je pro ně člověk jen do okamžiku, než vyjede ven z autosalonu. Souhlas? Tak jdeme na to:
    Renault Jih Hodonín.
    Mají špičkového přejímacího technika, možná je mu už 25 let, ale o autech ví méně, než je pára z automechanikova lejna. Plácá naučené fráze a evidentní technické nesmysly.
    Proto:do Hodonína rozhodně nejezděte. Chce mít Renault válku,vyhrožuje klientovi,tak budeme psát pravdu.
    Nedávno navrhl pan Březovský výměnu koutoučů a všech destiček kamarádovi na L2GT při asi 75 tis. Tak to zajel změřit ke mně do práce a to opotřebení je takové, že při daném způsobu zacházení to celé ještě vydrží dalších 40 tis km.Navíc, na rozdíl třeba od mé L2 ty kotouče nejsou absolutně někde nerovnoměrně opotřebené.Takže: nešlo o nic jiného, než vytáhnout z člověka asi 40 tis Kč.
    Moje 2 kotouče jsou z jedné strany horší, protože z té strany jsou totiž pístky a proto je tam větší síla!!! Konec citátu. Vysvětlovat něco o plovoucím třmenu,akci a reakci(když nedrhnou) bylo evidentně za hranicí jeho chápání.
    No tak tam nechodím a je.
  • 00 Reagovat !

foto

27.11.05  15:23

« Bez nadpisu

Ad piskajuce brzdy - teraz, ako je trochu zima a vlhko, piskaju brzdy mojmu susedovi. Kazdy vecer ho pocujem piskat ked zlieza autom do garaze. Ma Mercedes S ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

27.11.05  15:19

« Bez nadpisu

matuS - to ti neprezradim ;-) Ale vedz, ze o nasej firme sa vie, ze je maximalne ustretova ku svojim zakaznikom a cela jej filozofia je na tom postavena. A ak si myslis, ze inde neignoruju chronickych stazovacov, tak zijes vo sne a nie v realnom svete.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 27.11.05  14:31

« Re:

To je moj pohlad na vec, ktory som ziskal pracou v oddeleni kvality. Takych ako ty proste skatulkujeme ako chronickych nepokojencov a snazime sa vas ignorovat. Nie je to nic osobne, ale keby sme sa zaoberali vami, tak na nikoho ineho sa nedostane. IMHO v takejto skatulke uz u Renaultu si.
    a kde to robis?
    aby som vedel u koho nemam nakupovat
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 27.11.05  13:09

« Re:

O tych dostickach tu pisal niekto s Renaultom, no neviem presne kto a nemam chut to hladat. Tusim islo o viac Renaultov v jednej firme...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…