Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 30.11.05 17:28
« Bez nadpisu
Soutěž o největší počet odlákaných potenciálních zájemců o koupi vozu Renault
Tak to uz naozaj vyzera ako pohon na carodejnice, uz to zacina byt trapne. Ako keby si kazdy mal povinne kopnut do Renaulta.
Moj Renault funguje ako ma. Neodradil som nikoho. Naopak, tusim, ze som malickym prispevkom pomohol niekolkym novym majitelom Renaultov (asi dvom az trom). Co na to povies, tamtam? :)
Kolko ciernych bodov za to dostanem? -
"-- skrytý --" 30.11.05 17:13
« Bez nadpisu
- Toto je jedno z mala aut, ktere se dela jeste ve Francii, tudiz zadni pracovnici z Turecka (Megan Grandtour) ci Spanelsla, kde pri montazi asi mohou byt vetsi problemy nez jinde (mozna se tezce mylim, ale furt si myslim, ze napr. v Nemecku montuji kvalitnejsi vozy nez treba v Italii)
Podla mna sa mylis.
Moja teoria je takato: Douai, Francuzsko = stara tovaren (nemyslim technologicky), je tam uz x generacii "otrokov", teda ciernych zo vsetkych francuzskych kolonii, ktori velakrat ani nerozumeju jazyku, v ktorom dostavaju prikazy. Len automaticky robia ako cvicene opice a ci robia dobre alebo nie... to sa nikto nedozvie. Ostatni, hoci aj pravi Francuzi, maju radi pracovat, ale este radsej kecat a strajkovat...
Palencia, Spanielsko: relativne nova tovaren, auta nielen kompletuju, ale aj vyrabaju (motoraren na skok vedla vo Valladolide), mnozstvo spanielskych firiem dodava diely do celej europy, nielen Renaultu (napr. kurenie a chladice vo Fabii a vsetkych VW su zo Spanielska). Na severe Spanielska je vyrazne vacsia neochota akceptovat pristahovalcov ako kdekovek inde v krajine a tak je sanca, ze ludia perfektne rozumeju jazyku, v ktorom dostavaju prikazy, dost vysoka. Spanieli takisto radi pracuju a nestrajkuju az tak vela, pokial to uz naozaj nejde cez hlavu (za Franca boli odbory bite co sa do nich zmestilo a tak dodnes prilis nevyskakuju). Je vsak pravda, ze ak sa im siahne na siestu.....no, neviem, radsej by som auto, ktore nie je vyrobene poobede :-)
No a Turci - to neviem, nepoznam. Tvaren v Burse nie je stara a snad Turci to beru trochu viac motivujuce pracovat za lepsi peniaz ako inde (vid nase automobilky).
Ale ako hovori matuS, konstrukcne riesenie sa montazou neda ani zlepsit ani zhorsit. A kolko tu spominanych chyb sa da pripisat na vrub zlej montazi? -
"-- skrytý --" 30.11.05 12:12
« Bez nadpisu
SirAnton: S tím Japonskem souhlas. Ale víme, proč je dělají v EU a potom ten trend je varovný.Docela mne to překvapilo. Laguna se protla(minula) s Avensisem z GB, no, jak pravíš, bude asi hůř. Oba se zhoršili, a to není dobrá zpráva.
Co říkáš na nízkoprofilové gumy, jako jednu z možných příčin?Kamarád je má asi 80 tis a už má v Laguně docela dobrý koncert-vrzání. -
modus ponens 30.11.05 09:59
« Re:
IT: mna by celkom zaujimali statistiky Avensisov vyrobenych v Japonsku. Tipujem, ze tam sa europski dodavatelia nedostanu ani po dvere, aby zaklopali a ponukli svoju spolupracu. Je take nieco?
Ked sledujem podobne trendy (poklesu kvality) aj v inych odvetviach (spotrebna elektronika napr.), zacinam mat pocit, ze buducnost je v nizkych cenach. Proste kupit lacny vyrobok (auto), nic necakat a nasledne nebyt sklamany. :'-( -
matuS 30.11.05 09:16
« Re: Koupe Renaultu?
Toto je jedno z mala aut, ktere se dela jeste ve Francii, tudiz zadni pracovnici z Turecka (Megan Grandtour) ci Spanelsla, kde pri montazi asi mohou byt vetsi problemy nez jinde
urcite ze montaz je dolezita, ale tym nevyriesis konstrukcny problem
nahradne dielce treba kupovat neznackove dielce (generic) priamo od ich predajcov. v servisoch ajtak 90% montuju prave taketo, samozrejme za ceny nahradnych dielov. amater to nespozna -
« Koupe Renaultu?
Vzhledem ke skutecnosti, ze uz sem si Renaulta koupil, jiz neresim problem koupit ci nekoupit, jako spise dodat par postrehu - mozna mylnych do teto diskuze.
Kdyz sem se rozhodoval, jake auto si koupit, vysel mi nakonec - po mnoha srovnavacich testech, parametru,... jako vitez Reanault Scenic Grand (je nas 5, takze potrebuji vetsi auto). Vzal sem si ho i pres to, ze sem vedel o ne prilis velke kvalite sevisu, nevim, zda sem udelal dobre - to ukaze cas, nicmene ma logika veci byla nasledujici:
- Toto je jedno z mala aut, ktere se dela jeste ve Francii, tudiz zadni pracovnici z Turecka (Megan Grandtour) ci Spanelsla, kde pri montazi asi mohou byt vetsi problemy nez jinde (mozna se tezce mylim, ale furt si myslim, ze napr. v Nemecku montuji kvalitnejsi vozy nez treba v Italii)
- Scenic je MPV-cko a jako takove asi bude asi 'festovnejsi' nez vetsina jinych aut z renaulacke produkce
- Ve forech lidi na Sceniky moc nenadavali a vim, ze nektere modely jsou pruserovejsi nez jiny
- Meli na nej tehdy 120 tisc slevu (i kdyz to nebyl zdaleka nejdulezitejsi argument)
Jako problem vidim cenu nahradnich dilu - ty sou sileny - nicmene i pro jiny auta nejsou o moc levnejsi. Snad se vyplati je tahat z nejaky jiny zeme EU - nevi nekdo kde se daji ND objednat zasadne levneji nez u nas?
Tez sem zjistil, ze jediny zpusob, jak neco od Renaultu koupit je pockat na nejakou Akcni slevu, jinak ty ceny sou dost vysoko ...
Jinak zatim - musim zaklepat - auto jezdi perfektne, brzdy si obas lehce 'zavrznou', ale nic dramatickyho, uvidime casem.
PV -
"-- skrytý --" 29.11.05 23:53
« Re: Re: Soutěž
No mna ste odradili, a ďakujem vám za to. Veľmi vážne som uvažoval o MGT, až som nakoniec povedal nie. Dokonca som to aj spomenul predajcovi, že prečo Renault nechcem - spomenul som problémy ostatných majiteľov a prístup Renaultu k zákazníkovi. Odpoveďou bola otázka, že či viac verím niekomu, čo napíše anonymne na internete, alebo certifikovanému predajcovi značky >:D Odpovedal som, že tomu internetu :-!
Stále ale tvrdím, že MGT je najkrajší kombík momentálne na trhu. No hej, ale auto si nekupujem na to, aby som sa naň pozeral, ako stojí v servise, ale aby som sa v ňom s rodinou vozil a aj čo to odviezol.
Tom69, držím palce! -
"-- skrytý --" 29.11.05 19:02
« Soutěž
Zdravím,
tak mě napadá, třeba by jsme mohli na důkaz JAKOSTI vozů Renault uspořádat:
Soutěž o největší počet odlákaných potenciálních zájemců o koupi vozu Renault
>:-[]
Vítěz by mohl obdržet nějakou symbolickou cenu (např. pytlík kafe).
Chtělo by to stanovit určitá pravidla pro tuto soutěž, ale myslím, že by každý mohl využít svých znalostí a zkušeností ke způsobení účinné antireklamy na Renault. Fantazii se meze nekladou, snad jen aby prvky
této snahy nepřesáhly meze zákona. Množství, způsob a provedení by záleželo jen na vlatní iniciativě a chuti (na kafe) ;-)
Jde o to dostat do obecného podvědomí lidstva jak je kvalitní Renault
a jeho servis. Každého pak přejde chuť na koupi produktů od "Tvůrce poruchomobilů" :P V konečném důsledku pak Renault alespoň trochu pochopí... snad.
Jinak myslím, že samotné toto fórum vystačí pro to, aby si tyto auťáky nekoupilo pár lidí. Škoda že jsem na něj nepřišel dřív než jsem pořídil svého Sportwaye, kruci.
PTF
PS. Mimojiné, co jsem odebral svůj auťák ze servisu, už mi zase svítila kontrolka servis s hláškou: "Einspritzung prüfen", stěrače mi blbě stírají (což je na dálnici kurevský problém) a jedna tryska ostřikovače nefunguje. KVALITNÍ TO VŮZ RENAULT.
"RENAULT - 1000 a jedna porucha" :P -
"-- skrytý --" 29.11.05 17:45
« Bez nadpisu
luf: no vidiš,že nakonec začínáš mít rozumný názor...a jsi s námi ve shodě
slon72: zajímavý je spíš trend vývoje,a to je varovné.Srovnávám Lag.2 s Avensisem(bože, já jej chtěl a nekoupil):
rok 2004-stáří 1až3 roky-L2=5,5%závad(slovo porucha bych nepoužil)
Avensis= 2,9%
rok 2005-stáří 2až3 roky-L2=10,1%, což je varovný signál, ale..
Avensis= 5,5%, takže také růst
Závěr: výrobce asi šetří,tlačí na dodavatele s cenou,protože to šílené množství elektroniky něco stojí, tak se musí někde ušetřit-mechanické části,stěhování výroby,nekvalifikovaní dělníci.....atd
Druhá příčina vidím elektroniku jako takovou-už je tam toho příliš mnoho.
A třeba vyšší podíl nízkoprofilových pneu s prof.číslem 45+rozbité vozovy=trvale jezdíme po špatných silnicích a příliš velké množství rázů a vibrací do auta.
Možná to někdo zpochybní,je toho jistě víc,ale zde bych viděl problém.Osobně to řeším přechodem na 205/55-16´´ z 245/45-17´´.Sice to drobet hůř sedí v zatáčce,ale ten úbytek vibrací je citelný a už je zakoupeno.Zimní loni,letní nyní(náklady,že jo,končí nám rok..).
Kdosi psal, že Toyota není IN. Třeba Yaris,Corolla Verso a Avensis jsou určitě podařené.Jen se bezhlavě nevrhá do každé nové ptákoviny a spíš jde cestou evoluce jak revoluce(karty,tlačítka,experiment s designem).Ale jde nahoru.
Ono,přiznejme si: není nakonec jedno,jak to z venku vypadá? My sedíme uvnitř a chceme,aby to v poho jezdilo.
Tak,chlapi, co vy na to? -
"-- skrytý --" 29.11.05 17:26
« Mám Fabku od srpna...
Moje dnešní zkušenost se servisem...
Už jsem tu někde psal, že jsem byl v září na reklamačce - auto táhlo doprava, volant byl natočenej doprava...
Domluva s přijímacím technikem byla taková, že zkontrolují geometrii vozu a vše napraví. Při odevzdávání auta mi bylo řečeno, že geometrii nedělali, neboť stačilo vyvážit kola.
Auto již do strany netáhlo,ale volant byl stále natočen doprava.
Opět jsem navštívil servis s tímto problémem. Odjížděl jsem s vozem, který již neměl natočený volant doprava, ale doleva a doleva také táhl.
Přezul jsem na zimní pneumatiky... Bylo mi řečeno, že to je pneumatikami - jsou určitě nové...odpověděl jsem, že již jednu sezonu za sebou mají, a problém byl i na letním pneu. Technik uvedl, že geometrii předtím dělali...
Výsledek je ten, že Škodě auto účtují úpravu geometrie a mně přehazování kol na voze...
Tak jsem tam auto nechal...poslal mail do Škodovky, jestli je to takto v poho...a zavolal z práce vedoucímu servisu...
Po práci jsem si přijel pro auto...jede rovně...a nic po mě najednou nechtěli...
Mimochodem, lepši gumy jsem měl vpředu...jak to je teď, nevím... :unsure:...jsem divnej? -
matuS 29.11.05 15:45
« Re:
ja som bol v rakusku v obchode a kupoval som si veci na motorku. pri pokladni mi namiesto dvoch veci (kazda v hodnote cca 40euro) nauctovali 3, samozrejme ze som to zistil az doma. platil som kartou.
v ten isty den som tam zavolal a vysvetlil im to, oni povedali ze mam im poslat dopis s dokladom, to som aj spravil a peniaze mi vratili na kartu.
to je moja skusenost s rakuskym obchodom.
v australii je to este o stupienok vyssie a v usa je customer service najdalej -
« Bez nadpisu
Istu dobu som pracoval v Rakusku a pristup k reklamaciam sice bol lepsi v tom, ze sa na cloveka pekne uzmievali a tvrdili, ze urcite vymenia/opravia, ale obcas tiez nechceli uznat zaruku. Vzdy sa ale nakoniec dalo s nimi dohodnut.
Tom - drzim palce. Viem, ze pristup servisov je hrozny a bude dobre, ak im niekto da po nose! -
"-- skrytý --" 29.11.05 13:45
« Bez nadpisu
SirAnton:jo,možná to tak je. Prostě ankety ignoruji, vč. Vozu roku. Já to bral z pohledu, že spokojený může být někdo s autem, od kterého nic neočekával, nebo spíš méně než moc a naopak, mohlo být přehnané očekávání a pak je trochu zklamání.
Nevím, co třeba očekávali lidé v GB od Fabie,že je tak úspěšná a co je tak rozčarovalo na Laguně2. Když ta auta srovnám, až na přední kotouče je ta Laguna celkově někde jinde.
Nevím, netuším a ani neřeším. -
modus ponens 29.11.05 13:19
« Re:
ADAC-to je jiné kafe.Auto nejede,zasáhla asistenční služba.Dohledejte si na těchto stránkách,je tam i r.2004.
Budem trochu oponovat. ADAC statistiky sa tykaju len clenov ADAC-u. Majitel japonskeho auta ADAC pocas prvych 3 rokov vobec nepotrebuje (a teda v drvivej vacsine pripadov ani nevyuzije), pretoze ma asistencne sluzby v cene. Na druhej strane, ADAC sa vola len pri nepojazdnosti, vobec nezohladnuje ine problemy, ktore pojazdnosti priamo nezamedzia.
V konecnom dosledku su predsalen najlepsie statistiky spokojnosti majitelov, pretoze o tu predsa ide. Aj ked mozno trochu tazsie je najst skupinu majitelov, ktora ma rovnake ocakavania od auta ako konkretny zaujemca o kupu. Inymi slovami, dvaja rovnako spokojni majitelia svojich znaciek by mohli byt po vzajomnej vymene rozne nespokojni. Stale to vsak povazujem za komplexnejsie porovnanie ako TUV ci ADAC. -
"-- skrytý --" 29.11.05 13:10
« Re:
Diky za vycerpavajici nazor. Take osobne nedavam velkou vahu na ruzne testy, spise na zkusenosti a ackoliv me vsichni presvedcovali o opaku, trval jsem na svem, ze Renault udelat kvalitni auto umi. A hlavne cela nase rodina v nich jezdi a jezdila, vzdy byla spokojenost, ja jsem ted bohuzel takova cerna ovce v rodine, protoze mam problemy. Kdyz budu pocitat, tata ma R25, uz nekolikateho v rade, nechce jine je spokojeny, bratranec R19 (diesel) najel na ni skoro 350tis km spokojenost, dalsi dva bratranci, jeden ma noveho Scenica, druhy mel dlouha leta R5, strejda taky do jineho auta nez Renault nesednul. Bracha ted jezdi v mem Twingu, tak ze uz je taky nakazen. Ja vystridal R5 starou i novou, R9, R11, R20, R25, jednu chvili jsem kratce jezdil i fuegem i s dalsimi typy, takze opravdu pozehnane aut. Obcas nejaka drobnost, nic zasadniho, opravy pouze s ohledem na pocet najetych km. Vzdy to byly ale auta, ktere mely par kilometru najeto. Az Twingo bylo zakoupeno jako nove a ted bohuzel druhe - nestastny Megane. Jak rikam nejde o to, ze se neco pokazi a pak opravi, jde o celkovy pristup vyrobce a prodejce v mem pripade a za ten davam palec dolu :!: