Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Bez nadpisu
No to je ten lepši pripad...Manželka pracuje v leasingovke a nedavno na firemnej akcii som pokecal s jej kolegynov, ktorá pracovala u Malchárka(Bratislaváci iste vedia ;-) ) a tam predali oškretý Superb uplne v pohode, samozrejme použila všetok svoj šarm(pekná holka mimochodom)pri odovzdávaní vozidla tak aby si kupujúci ten šrám nevšimol...Ešte to aj načasovali do večerných hodín.... -
« poškození při přepravě
No řeknu to asi takhle, denně jezdím přes Lysou na Labem kde je veliká autolakovna. A denně se tam vozí desítky nových aut všechn značek. Od Octávií, přes megany, logany, passaty až po BMW. Na první pohled však není vidět na autech větší poškození (bouraný), takže tipuju na drobná poškození při přepravě. -
"-- skrytý --" 01.12.05 12:06
« megane co tahne do leva
Od vcerejska je auto v servisu, predem musim ocenit profesionalni pristup pracovniku RC Zlicin. Velmi ho ocenuji. Na aute se vyzkouselo kde co, od vymeny vsech pneumatik az po odpojeni serva rizeni, nyni se kontroluje naprava a zkousi se ruzne vymenovat dily aby se zjistila pricina. Byla vyloucena moznost, ze bych poskodil vuz svoji vinou. Ze vcerejiho setkani se zastupcem firmy Renault vyplynulo, ze stale nejsou presvedceni o tom, ze by se jednalo o vazny problem, ackoliv ho resim od prodeje auta skoro pul roku. Stale se opakujici slova o tom, ze vse se da opravit a nic neni vazna vada. Nejradeji bych ho nechal s vozem pul roku jezdit >:-[] Vyzkousel jsem si i jizdu technikem ve voze, kdy mel pripojen notebook a stahoval data. Zajimava zkusenost ;-)
Stravil jsem v servisu cely vcerejsi den a vecer mi i zapujcili nahradni vůz zdarma Megane II .... a netahne :wink: !!!
PS: zastupce Renaultu zcela jiste nepochopil situaci, protoze pri debate o vymene veci dle zakona zacal hovorit neco o moznem vykupu ovlivnenem amortizaci vozu atd. >:-[]
No uvidime jestli se bude i nadale pri zadani hesla ! renault reklamace ! zobrazovat ve vyhledavaci SEZNAM moje stranka na prvnim miste -
"-- skrytý --" 01.12.05 10:19
« servis zasa ten servis
Tak tu odznelo zopar prispevkov od spokojnych "renaultakov", tak pridam poslednu skusenost kolegu, bohuzial negativu. Inak ma Grantoura.
Bol na prehliadke po 30.000km niekde na vychode, kedze tam bol na navsteve u rodicov. Vsetko prebehlo v poriadku auto si prebral a odfrcal do BA. V BA presiel cez nejake kolaje na ceste a zrazu zacal pocut nejaky divny zvuk. Zastavil pozrel pod auto a zisitl ze mu odpadol ten spodny kryt motora a drzal mu uz len na nejakom kusku. Neviem si predstavit co vsetko by taky kryt dokazal spravit keby odpadol v nejakej 130km/h ked isiel z vychodu do BA. Takze pani servisaci ked menili olej zabudli nieco dat naspat tak ako ma byt. Isiel s tym do servisu v BA kde mu to odmietli spravit na zaruku a tak si to musi zaplatit s tym, ze ten servis na vychode mu to ma ptreplatit, uvidime.
Ja osobne som zazil iba jednu pozitivnu skusenost s Renault servisom a vsetky ostatne negativne a v servise som bol vela krat - vid moje prispevky.
Okrem toho si myslim ze Renault na Megane vela veci nedotiahol do konca, a ma aj vyslovene konstrukcne/dasign(design myslim ako navrh nie vzhlad) chyby. Samozrejme aj Renault robi aspon nejake zlepsenia a tak ti co si kupili auto pred nedavnom nemusia mat tie iste konstrukcne chyby ako my co uz mame auto cca 2 roky. A to uz sme pri teme ktora uz raz bola diskutovana, nekupovat uplne novinky, pockat kym budu vychytane chyby. Skoda len ze Renaultu trva vychytanie chyb 4 roky.
Inak hned aj keby som s autom nemal problemy tak si v buducnosti renault nekupim uz len kvoli tomu servisu. -
modus ponens 01.12.05 08:45
« Re:
IT:
Co říkáš na nízkoprofilové gumy, jako jednu z možných příčin?Kamarád je má asi 80 tis a už má v Laguně docela dobrý koncert-vrzání.
Ja mam standardne 205/55 R16 a zacinam byt velmi rad. Chvilu som uvazoval o nizkoprofilovkach, ale nakoniec ma odradila cena (tak diskov, ako aj pneu). Dodnes toho nelutujem a teraz uz prave naopak.
Co sa vrzgotu v interieri tyka. Urcite zalezi na cestach, po ktorych auto jazdi a nizkoprofilove pneu to este umocnuju. Mat vsade talianske dialnice (myslim tie severne), tak 70% pripadov vrzgania v interieri nenastane. Zaujimalo by ma vsak, co spominane statistiky ADAC zahrnuju. Vrzgot to urcite nebude. ;-) -
"-- skrytý --" 01.12.05 08:37
« Bez nadpisu
IT: verim ze te myslenka poskozeni behem prepravy zaujala - tak ver je na ni neco je. Jako dite jsem bydlel v konecne stanici vlaku, kam prijely vlaky s auty (jasne ze ne Renault) a skladaly se tam a vozily dale jinak (vetsinou po svy ose). Kdybys videl jak si udelaly cestu po vagonech (tam se davaji takovy plechy pres narazniky a posledni vagon se sklopi na rampu a vyjizdi to z celyho vlaku naraz patro po patru), to byly hrboly jak krava a auta buch prask rup hup po tom litaly jak na nejakem rodeu, kdyz sjizdely z te sikme rampy tak nejely plizivym polokrokem ale tak aby ridic z nej nevypadl (tj. jak nejrychleji to slo), pak kola do plnyho rejdu (hnaci) a plnej kotel pryc, tak ano, destrukce v postaveni kol a geometrie behem prepravy je lehce mozna. Jinak jsem videl (zrovna vcera) kamion + vozejk) plnej Toyoty Aygo a na jizni spojce byla bedna - nebo prazec nebo co vlastne. Kamion udelal mys az se malem prevratil a stejne to vymet - auta nadskocila (jeste ze jsou za kola podlozeny, co??) a kdyz to vybral tak cernej kour jak Loprais na Dakaru a plnej ceres zase dal. Vim osobne o Octavii kterou naboural prodejce kdyz ji vezl (uz pripravenou) na prodejni misto ze dvora a misto obou kridel vrat otevrel jen jedno - pak necumel a vjel cumakem do plotu... Napriklad. Staci?? Me ta myslenka zaujala taky a to natolik, ze jsem chtel jet pro Fabii do Boleslavi - lec nebylo to mozny (z jinych pricin). -
PP. 30.11.05 22:56
« Bez nadpisu
A teď jsem si vzpomněl jak jsem byl jednou v Renaultu,tak jsem tam viděl stát Megana ještě zabaleného a měl shozený zadní nárazník.Pokud nebyl důvod ten že se Megany vozí bez nárazníku tak musel být asi taky nějak pohmožděný,jinak nevím proč by někdo shazoval nárazník z nového auta,které se mělo (podle prodejce) na další den prodávat. -
PP. 30.11.05 22:50
« Bez nadpisu
Nedávno jsem četl nějaké forum o autech a psal tam nějaký člověk který o sobě tvrdil že pracuje u dealera nějaké japonské značky,popisovalo se tam jak a jakou cestou auta z Japonska cestují a etc. a mimo jiné i to že cca každé 50 auto které dovezou utrpí cestou fyzickou újmu a musí jít na servis a do lakovny.
A k tomu se váže další historka od mého známého,který svého času pracoval v servisu Hondy,jak vezli na salon dva vozy,jeli za sebou a jak ten první prudce zabrzdil tak ten druhý to do něj zezadu napálil.A tak ty auta nahonem opravovali aby zákazníci dlouho nečekali.A myslíte že se něco dozvěděli?Kdo by to koupil kdyby se dozvěděl že jeho nové auto bylo bourané,odjížděli po mírném zdržení s funglovkami za plnou cenu.
A toto bude stejné u všech značek,převoz je pojištěn a když k něčemu dojde tak se to opraví a prodá.A nikde jsem nenarazil na nabídku nových aut se slevou po opravě.Takže se asi prodají jako nová a nevěřím že k karambolům při převozu nedochází. -
"-- skrytý --" 30.11.05 22:22
« Bez nadpisu
Zaujala mne myšlenka, jak auta vyjedou z továrny naprosto bezvadná a transportem se poškodí. Pokud pominu, že to občas nějaký kamion hodí mimo silnici a převrátí se i s auty....hm,posunutí kola o 5 mm se transportem asi sotva normálně podaří.
Také patřím mezi spokojené majitele Renaulta,ale pro jistotu jsem letos při obměně parku doma koupil ženě namísto Renaulta prvního japonce. -
"-- skrytý --" 30.11.05 21:18
« Bez nadpisu
tv: a ty opravdu myslis ze servis Renault je v CR vyrazne horsi nez jakykoli jiny??? Vzdyt je to jedna republika, jedny lidi, jeden obor a servis je preci samostatnej subjekt zalozenej za ucelem vytvareni zisku, tzn. funguje na volnem trhu a to jak si povede je jen v jeho rukach. Vzdyt uz nikdo neni nucen jezdit k nemu (muzu jet jinam, do jinyho nebo klidne i do jinyho mesta), tak proc by to melo bejt zrovna u Renaultu nejaky horsi???
Mam totiz i jednu zkusenost ze skodovkou a uplne stejnou - jedina zarucni vada co jsem kdy mel (spatny svar na trubce klimy jiz z vyroby, uteklo medium a klima nechladila) byla opravovana uplne stejnym diletantskym stylem jak ctu zde a co myslis ze pomohlo?? Vymenit servis....a sice tak, ze jsem radsi jezdil pres celou republiku jinam. Takze me nezvratne zjisteni je, ze jsem nejstastnejsi kdyz do zadnyho servisu nemusim... -
"-- skrytý --" 30.11.05 20:55
« Bez nadpisu
PP: suhlasim s Tebou a prajem Ti, aby sa Ti nic z Tebou opisaneho nestalo a aby si mal minimalne milion kilometrov bez problemov :)
Na druhej strane chapem rozhorcenie ludi na tomto fore nie nad vyrobkom ako takym, ale nad sluzbami s tym spojene. A dospelo to az do stadia, ze uz to schytava aj ten vyrobok. A presne z toho dovodu, aby som takemuto zabranil v maximalnej moznej miere si robim vsetko sam a pokial je to v mojich silach, snazim sa pomoct aj ostatnym porozumiet tomu, co sa s ich kocikom deje. -
"-- skrytý --" 30.11.05 20:38
« Bez nadpisu
tv & PP: moja rec !!! Jsem presne dalsi z tech, ktery peclive prosel cele sousedni forum o Meganu a jeho nepovedene technice, kde se resilo ze klucky nejdou, zadne gumy sa deru, auto lieta tu sem tu tam a je treba volant aspon obojrucmo podpierat atd. atd. - no a auto jsem si okamzite koupil... Koupil jsem si ho i proto, ze jsem mel novou Fabii (rocnik ´01) a cele forum o nich je taky o tom, jak to blbne, ze 16V motor co 100km sam zhasina, stabilizator a jeho kosti uleti na prvnim prejezdu, servo vytece a zadre se, prevodovka se rozlame ... mam pokracovat?? Co myslite ze me postihlo?? 4. rokem jsem vymenil baterku a z prevence nahradil kosti za novejsi - lepe dimenzovane (starym do te doby nic nebylo a slouzily by dal). Takze moje idea je to, ze tovarna obvykle vyrobi auto v poradku na 99% (jestli na me vyjde to 1% chyby je sazka do loterie a to beztak neovlivnim...), pak nasleduje velka neznama a to je jeho transport ke me (muze jim skorem spadnout z vagonu kdyz s nim sjizdeji, prolitnout nejakou diru atd.) a tuhle fazi holt musim nejak pretrpet a pevne doufat... No a pak kdyz stoji u dealera a jezdi se s nim treba i zavody (nedejboze aby se menily dily kdyz nejaky VIP neco surne potrebuje - ze jo...) - no jo, ale tady vsude uz delaji cesi - je tedy jedno kupuju-li skodovku, renaulta nebo ziguli, furt to jsou ty podobny nasi mistni lidi a jejich pristup. Nedelam si iluze, ze by mel bejt znacku od znacky nejakej jinej... Takze pokud to auto i tohle bez ujmy prezije a je tak velka sance ze ho dostanu v tom stavu co jim sjelo z linky, je vsechno ostatni uz na me. A v tom je ta pointa, ja to auto chovam jak v bavlnce a do servisu s nim tim padem nejezdim (a to ani na garancni prohlidky) a ono se mi tak nejak spontanne odvdeci spolehlivym bezproblemovym fungovanim. Vim o cem mluvim, protoze delam v obrovsky firme kde jezdi flotila mnoha set aut stejneho stari a druhu a ten styl, jak s tim kdo jezdi je prave to, co se na nem podepise ze vseho nejvic a obvykle pak i nespravitelne (ruzny pazvuky, drnceni, vule vsude mozne atd.). Proslo mi rukama asi 5 sluzebaku se kteryma jsem jezdil od novoty jen ja sam a ted i dve my soukromy auta a nikdy jsem nemel problem ze by se nekde neco systematicky kazilo a kdyz uz nedej boze jo, proc bych to nebyl schopen proboha vyreklamovat? Ale rikam, byly to u me vzdy veci zrejmy a ne fantomovy - tedy nekde neco prasklo nebo upadlo a tim to bylo (tim a jen tim). Problemy ze neco drnci vic nez jinde nebo se chova nevyzpytatelne jsem nikdy nemel a jsem pevne presvedcen, ze ani s renaultem je mit nebudu... (klepu to na drevo).
Takze me si pripocitejte do kolonky spokojenych uzivatelu a je fakt ze jsem neprimo forem i primo mailem napr. s tv konzultoval nejake veci pred koupi a ted mam presne to co jsem cekal... -
"-- skrytý --" 30.11.05 20:23
« Bez nadpisu
Nemyslím, že tu někdo honí čarodejnice a o kydání hnoje,to bych vážil slova.
Pokud auto neplní řádně svoji fci, jako že Mégane Toma69 táhne na stranu,což brání řádnému užívání a fci neplní. Jeho rozhořčení je namístě.
Pokud jsou u Renaulta z vítězství ve F1 v extázi, měli by se vrátit nohama na zem.
Pojmy jako chronický stěžovatel, černá listina atd. na mne dýchají silně minulou dobou.
Seč mi Laguna až jednu drobnost,z pohledu Toma69,jinak funguje,nemám důvod si stěžovat,stejně jim přeji, aby hoši pocítili propad prodeje.
Řeči o poškozování dobrého jména, to si fakt nějak popletli pojmy,kdo je klientem.
Mně prodali auto,17´´kola,rezerva 16´´,fakt jsem při přebírání auta nekontroloval, jestli jsou tam náhradní šrouby k rezervě a asi půl roku a 15 tis jezdil bez nich. Když jsem na to přišel,tak mi sdělili, že jsem je musel ztratit!!! No tak,díra v autě není, takže nevypadly.
Sada šroubů na 4 kola stála přes 3 tis. a čekal jsem na ně 3 týdny.Taková drobnost.Kamarád je v Laguně také nenašel. Také je prý ztratil.
Prodají 4 auta a mají 3 tisíce bokem.
Jinak,vysoká profesionalita a serioznost. Proto tam raději nejezdím.Jinak pohoda. -
modus ponens 30.11.05 19:09
« Re: Re:
PP: precitaj si to cele. Nejde o poruchy ako take, ale o ochotu ich opravit (namiesto oblbovania zakaznikov, ze si za to mozu sami, kedze s autom vobec jazdili).
Btw., podla par doveryhodnych referencii na Fiat servis v Nitre to vyzera tak, ze pristupom k zakaznikovi su na spicke medzi servismi. Obcas by som cervene cisla doprial viacerym automobilkam. ;-) -
PP. 30.11.05 18:56
« Re:
To si piš,že budeš na černé listině.A s tím honem na čarodějnice si to vystihl přesně.Já už se tady radši nevyjadřuju,anebo jo a zcela určitě budu na černé listině taky.Pro Megana totiž právě jdu a pokud mám brát všechno co se tu napsalo vážně,tak ten můj Megan bude mít kola přišroubované šejdrem až se budou zasekávat o podběhy,z předprodejní test. jízdy mě přitáhnou pádž shoří polovina elektroniky,volant budu muset držet dvěma rukama abych auto udržel na cestě,hned při první cestě mi uletí kapota a rozflákne přední sklo...ale ne i když si tady za to pochvalu nevysloužím,pořád jsem v klidu.Znám 3 spokojené vlastníky Megane II. a pořád mám za to že je to víc o psychologii než o kvalitě.Proč?Dám příklad...
Před pár lety jsem kupoval Fiata,další značka s podobným renomé.Všichni mě odrazovali a výsledek,po celou dobu jsem jenom lil benzín a měnil olej.Až jednou mi přestalo fungovat zavírání vnitřního okruhu ventilace-klapa se el. servem.A reakce okolí?No jo Fiat,co od něho čekat že?...tak jsem to rozkuchal a ejhle celý mechanismus byl Made in Swiderland...a reakce okolí?A fakt to bylo tím?Nedostala se ti tam voda,listí,a já nevím co všechno ještě.
Tak to u nás chodí,německé věci se nekazí a pokud jo tak určitě ne vlastní vinou (určitě v tom mají prsty gasarbajtři,dodavatelé,minozemšťané a já nevím kdo ještě).Naopak italské a francouzké věci se kazí i na fotce.A všichni tuto hypotézu stále přiživují - když vyrobili Bravu psalo se u nás že Fiat konečně začal dělat kvalitu,stejný názor jsem četl o pár let později když začali vyrábět Stilo.Konečně kvalitnější vůz z produkce Fiata.Zato němci to je tradiční synonymum kvality.Poslední dobou už jsou aspoň někteří ochotní připustit,že i v Asii se dělají kvalitní auta.
Kdo celé ty roky v Evropě kupuje všechny ty Fiaty,Rencky,Peugeoty nevím.Asi je celá Evropa blbá,když kupuje takové množství šrotu a ještě je neprokoukla.
No,doufám že se mi nevyplní to co jsem nasal v prvním odstavci.Vidíte zase funguje ta psychologie,podvědomě očekávám to nejhorší co jsem se tu dočetl. :roll: