Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.05  10:05

« Bez nadpisu

Aha, zaujimave info, takze to taha aj po odpojeni posilovaca. Kedze hovoris, ze menej, tak by to stalo za to preskumat, ze ci posilovaci ucinok posilovaca znasobi alebo naopak eliminuje to naozajstne fyzicke tahanie do strany. Alebo ci to fyzicke skutocne tahanie nie je prave nasledok... No, tazka to uloha.
    Okrem toho minule som cital na jednom anglickom fore, ze nieco podobne bolo vyriesene vymenou jednej tycky riadenia (predpokladam, ze guloveho capu, prip.prislusnej tycky, ak sa to vobec technicky da). Mozno mas len zatuhnuty golovy cap...? Tak v tomto pripade by Ti mohli robit geometriu donekonecna... Chlape, tazka to uloha pre servisakov.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.05  09:08

« Re: tahne

tv: bohuzel to tahlo i s odpojenym servem, na pripojenem pocitaci to technikovi ukazovalo bezvadne hodnoty, presto si to auto uhanelo kupredu leva i kdyz mene vyrazne nez se zapojenym servem. Auto je v servisu treti den, zatim nemam info. Bohuzel je tu dalsi potrefeny viz jeho email:
    :'-(
    Jo mě to auto taky táhne doleva a kůli tomu jsem to dal na geometrii a servis mi řekl že je to v pořátku že to trochu srovnali a je to v limitech.

Jenže ono to dělá pořád.Takže prej se na to podívají ještě jednou.Auto nepřeberu dokud to nebude v pořádku.

Jinak těch závad mám mnohem víc než jsem napsal mezi další byly tyčky stabilizátoru čidlo teploty a za 2 roky to auto bylo asi 20x v servisu.

On to je taky problém finanční protože jsem z Příbrami a tady zrušily Renaulta ale ještě než jsme si to kupovali.

Takže každá návštěva servisu mě stojí jen na benzínu 300kč a ještě mě pak musí někdo odvézt z Prahy a pak ještě přivézt pro auto takže dalších 600,-.

To je dohromady 900kč jeden servis a vynásob si to závadama dojdeš k další pěkný částce.

Po novém roce snad u nás otevře Renaulta Dolák jun.tak se to snad zlepší.Uvidíme zatím čáu a přeju hodně úspěchu
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.05  02:39

« Bez nadpisu

Ad zhodeny naraznik: mohli montovat tazne.
    Ad nahradny Megane, ktory netaha na stranu a Tom69: wow, Ty si mal dajake stastie. Mal si ten den podat sportku. Este ma zaujima, ci sa nic nezmenilo po odpojeni posilnovaca - skusal si osobne? Nijaka, hoci len drobna zmena?
    Ad obhliadka auta pri preberani: osobne najprv velmi kriticke oko a potom krutit a mackat :)
  • 00 Reagovat !

foto

01.12.05  19:07

« Bez nadpisu

Inak v pondelok pri mojej navšteve Kestlera som zaregistroval jemný posun v pristupe k zakaznikovi a k zlepšeniu služieb...Vraj tam maju novu funkciu.Akysi pracovník výstupnej kontroly.Som bol v tom že to tam mali aj pred tým... ;-) Proste maník ktorý auto po oprave otestuje ešte pred príchodom zákazníka a ak zistí že problém pretrváva vracia auto do dielní...Tak ma napadlo, že ak bude svoju funkciu vykonavať svedomito asi nebude moc oblubeny v kolektíve... ;-) Určite je to dobry napad a už sa mi nestane že pri skušobnej jazde s prijimacim technikom pri odovzdavani vozidla zistime že porucha pretrváva, alebo že nájdem odlamovací nožik v tesneni medzi dverami batožinoveho priestoru a potobne situejšn...Tak som zvedaví ako sa s tym ten pán popasuje...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.05  18:54

« Re:

nevybavite si nekdo reklamu na megana jak utikaji dva chlapici dokem a kolem je rev, pak skoci do megana zabouchnou dvere a vychutnavaji ticho >:D :?: :?: :?:
  • 00 Reagovat !

foto

01.12.05  18:42

« Bez nadpisu

To si pekne napísal Sire, otvorená a priatelská atmosfera.Tá sa však s pribudajucimi navštevami mení na inu... >:D
    Tom69:Tak niak som bol vytešeny ja... >:D Teraz tych ludi ked som v servise a čakam na prijimaceho technika ,len z dialky sledujem a premyšlam ako tu budu za par mesiacov stať aj oni...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.05  18:32

« Re: Re: Re:

nekteri mozna hresi na to ze kazdy je tak nateseny, ze ani nevnima co se deje okolo nej natoz aby prolejzal cele auto, videl jsem vcera prodavat megana gt a kdyz jsem videl ty natesene zakazniky kteri byli vedle takrka z kazde malickosti neb predtim meli starsi ojetinu doslo mi ze by prehledli pomalu i to ze to nema kola :P . Hlavne si sednout za volant a kroutit s nim a mackat knofliky >:D
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 01.12.05  18:29

« Re:

bruno: ved prave o to ide. Ja takisto a spolu so mnou podla mna 95% kupujucich. Je to dost neprijemne, v tej otvorenej a ferovej atmosfere davat pozornym prezeranim najavo svoje pochybnosti. I ked je na to, samozrejme, pravo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.05  18:23

« Re: Re:

tak auto zustava stale v servisu, resi se to jestli mi tam vrati vse do puvodni stavu a napisou vyjadreni pro soud , nebo dostanou rozum a nabidnou prijatelne reseni vzhledem ktomu ze uz pul roku resim jednu zavadu :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

01.12.05  18:17

« Bez nadpisu

No poviem pravdu, ja som pri preberaní noveho auta žiadne obštrukcie nerobil.Predajca mi ukazal kde sa otvara kapota, kde sa čo dolieva , rezervu:wink: , sadol som a odfrčal.Takže tak ako píšeš spoliehal som sa na serioznosť predajcu...
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 01.12.05  17:57

« Re:

bruno: to je riadna facka pre kupujuceho. Pri ojazdenom aute si da kazdy pozor, este aj kamosa si zavola, aby mu pozrel, co ho napadne. Pri novom sa spolahnes na serioznost predajcu a takato rana pod pas. >:-[] To je aj pripad Tom69 slabsi odvar.
  • 00 Reagovat !

foto

01.12.05  17:52

« Bez nadpisu

No to je ten lepši pripad...Manželka pracuje v leasingovke a nedavno na firemnej akcii som pokecal s jej kolegynov, ktorá pracovala u Malchárka(Bratislaváci iste vedia ;-) ) a tam predali oškretý Superb uplne v pohode, samozrejme použila všetok svoj šarm(pekná holka mimochodom)pri odovzdávaní vozidla tak aby si kupujúci ten šrám nevšimol...Ešte to aj načasovali do večerných hodín....
  • 00 Reagovat !

foto

01.12.05  14:01

« poškození při přepravě

No řeknu to asi takhle, denně jezdím přes Lysou na Labem kde je veliká autolakovna. A denně se tam vozí desítky nových aut všechn značek. Od Octávií, přes megany, logany, passaty až po BMW. Na první pohled však není vidět na autech větší poškození (bouraný), takže tipuju na drobná poškození při přepravě.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.05  12:06

« megane co tahne do leva

Od vcerejska je auto v servisu, predem musim ocenit profesionalni pristup pracovniku RC Zlicin. Velmi ho ocenuji. Na aute se vyzkouselo kde co, od vymeny vsech pneumatik az po odpojeni serva rizeni, nyni se kontroluje naprava a zkousi se ruzne vymenovat dily aby se zjistila pricina. Byla vyloucena moznost, ze bych poskodil vuz svoji vinou. Ze vcerejiho setkani se zastupcem firmy Renault vyplynulo, ze stale nejsou presvedceni o tom, ze by se jednalo o vazny problem, ackoliv ho resim od prodeje auta skoro pul roku. Stale se opakujici slova o tom, ze vse se da opravit a nic neni vazna vada. Nejradeji bych ho nechal s vozem pul roku jezdit >:-[] Vyzkousel jsem si i jizdu technikem ve voze, kdy mel pripojen notebook a stahoval data. Zajimava zkusenost ;-)
    Stravil jsem v servisu cely vcerejsi den a vecer mi i zapujcili nahradni vůz zdarma Megane II .... a netahne :wink: !!!
    PS: zastupce Renaultu zcela jiste nepochopil situaci, protoze pri debate o vymene veci dle zakona zacal hovorit neco o moznem vykupu ovlivnenem amortizaci vozu atd. >:-[]
    No uvidime jestli se bude i nadale pri zadani hesla ! renault reklamace ! zobrazovat ve vyhledavaci SEZNAM moje stranka na prvnim miste
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.05  10:19

« servis zasa ten servis

Tak tu odznelo zopar prispevkov od spokojnych "renaultakov", tak pridam poslednu skusenost kolegu, bohuzial negativu. Inak ma Grantoura.
    Bol na prehliadke po 30.000km niekde na vychode, kedze tam bol na navsteve u rodicov. Vsetko prebehlo v poriadku auto si prebral a odfrcal do BA. V BA presiel cez nejake kolaje na ceste a zrazu zacal pocut nejaky divny zvuk. Zastavil pozrel pod auto a zisitl ze mu odpadol ten spodny kryt motora a drzal mu uz len na nejakom kusku. Neviem si predstavit co vsetko by taky kryt dokazal spravit keby odpadol v nejakej 130km/h ked isiel z vychodu do BA. Takze pani servisaci ked menili olej zabudli nieco dat naspat tak ako ma byt. Isiel s tym do servisu v BA kde mu to odmietli spravit na zaruku a tak si to musi zaplatit s tym, ze ten servis na vychode mu to ma ptreplatit, uvidime.
    Ja osobne som zazil iba jednu pozitivnu skusenost s Renault servisom a vsetky ostatne negativne a v servise som bol vela krat - vid moje prispevky.
    Okrem toho si myslim ze Renault na Megane vela veci nedotiahol do konca, a ma aj vyslovene konstrukcne/dasign(design myslim ako navrh nie vzhlad) chyby. Samozrejme aj Renault robi aspon nejake zlepsenia a tak ti co si kupili auto pred nedavnom nemusia mat tie iste konstrukcne chyby ako my co uz mame auto cca 2 roky. A to uz sme pri teme ktora uz raz bola diskutovana, nekupovat uplne novinky, pockat kym budu vychytane chyby. Skoda len ze Renaultu trva vychytanie chyb 4 roky.
    Inak hned aj keby som s autom nemal problemy tak si v buducnosti renault nekupim uz len kvoli tomu servisu.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 01.12.05  08:45

« Re:

IT:
    Co říkáš na nízkoprofilové gumy, jako jednu z možných příčin?Kamarád je má asi 80 tis a už má v Laguně docela dobrý koncert-vrzání.
    Ja mam standardne 205/55 R16 a zacinam byt velmi rad. Chvilu som uvazoval o nizkoprofilovkach, ale nakoniec ma odradila cena (tak diskov, ako aj pneu). Dodnes toho nelutujem a teraz uz prave naopak.
    Co sa vrzgotu v interieri tyka. Urcite zalezi na cestach, po ktorych auto jazdi a nizkoprofilove pneu to este umocnuju. Mat vsade talianske dialnice (myslim tie severne), tak 70% pripadov vrzgania v interieri nenastane. Zaujimalo by ma vsak, co spominane statistiky ADAC zahrnuju. Vrzgot to urcite nebude. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.05  08:37

« Bez nadpisu

IT: verim ze te myslenka poskozeni behem prepravy zaujala - tak ver je na ni neco je. Jako dite jsem bydlel v konecne stanici vlaku, kam prijely vlaky s auty (jasne ze ne Renault) a skladaly se tam a vozily dale jinak (vetsinou po svy ose). Kdybys videl jak si udelaly cestu po vagonech (tam se davaji takovy plechy pres narazniky a posledni vagon se sklopi na rampu a vyjizdi to z celyho vlaku naraz patro po patru), to byly hrboly jak krava a auta buch prask rup hup po tom litaly jak na nejakem rodeu, kdyz sjizdely z te sikme rampy tak nejely plizivym polokrokem ale tak aby ridic z nej nevypadl (tj. jak nejrychleji to slo), pak kola do plnyho rejdu (hnaci) a plnej kotel pryc, tak ano, destrukce v postaveni kol a geometrie behem prepravy je lehce mozna. Jinak jsem videl (zrovna vcera) kamion + vozejk) plnej Toyoty Aygo a na jizni spojce byla bedna - nebo prazec nebo co vlastne. Kamion udelal mys az se malem prevratil a stejne to vymet - auta nadskocila (jeste ze jsou za kola podlozeny, co??) a kdyz to vybral tak cernej kour jak Loprais na Dakaru a plnej ceres zase dal. Vim osobne o Octavii kterou naboural prodejce kdyz ji vezl (uz pripravenou) na prodejni misto ze dvora a misto obou kridel vrat otevrel jen jedno - pak necumel a vjel cumakem do plotu... Napriklad. Staci?? Me ta myslenka zaujala taky a to natolik, ze jsem chtel jet pro Fabii do Boleslavi - lec nebylo to mozny (z jinych pricin).
  • « 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 01.12.05  06:55

« Re:

zabaleno = myšleno zabalení sedadel folií
    parkovací senzor = je to možné,i když bych viděl logičtější kdyby to auto stálo v servisu nebo aspoň u něj,bez auta ty senzory namontovat nejdou.Podotýkám že stálo před salonem,servis je opodál o 200m.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.05  06:07

« Bez nadpisu

PP:aby dodatečně namontoval parkovací senzor,běžná praxe....v čem to auto bylo zabaleno...??Renault je vozí bez ochranných folií.Není to BMW aj.
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 30.11.05  22:56

« Bez nadpisu

A teď jsem si vzpomněl jak jsem byl jednou v Renaultu,tak jsem tam viděl stát Megana ještě zabaleného a měl shozený zadní nárazník.Pokud nebyl důvod ten že se Megany vozí bez nárazníku tak musel být asi taky nějak pohmožděný,jinak nevím proč by někdo shazoval nárazník z nového auta,které se mělo (podle prodejce) na další den prodávat.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…