Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
petrumr 13.01.06 15:23
« záruka
"Prodej zboží jako jsou například osobní automobily se řídí jinými předpisy (Obchodní zákoník) než spotřební zboží (Občanský zákoník). Obchodní zákoník (ani související předpisy Evropské unie) nic takového jako dvouletá záruka nestanovuje, tam se vše řídí smluvami. Pokud by výrobce poskytoval záruku půl roku a zákazník na to přistoupil, je to v pořádku. Scania tím, že poskytuje roční záruku, nic neporušuje. Navíc záruku poskytuje výrobce ne importér. :idea: a temuhle říkáte co.to jsem vložil s webové stránky.Kolik má renault na smlouvě? -
"-- skrytý --" 10.01.06 12:55
« cenzura ?
Dobrý deň,
Je nám ľúto ale príspevky linkami buď mažeme alebo len tie linky ak je okrem linku v príspevku aj niečo iné. Odkazi na iné stránky nie je povolené dávať do príspevkov.
-------------------------------------- Web Site Design s.r.o.
jeste ze nejsem na slovensku, to bych se tam ani neuprdnul, jeste se mi nestalo, ze by muj link nekde smazali :? -
"-- skrytý --" 06.01.06 15:36
tereza:tak to jsme dva, jsem presne takovy, kdyz mam pocit ze neco neni v poradku ozvu se, problem mi to nedela, bohuzel znam hodne lidi co jsou schopni vypit i slany caj jen aby se nemuseli dohadovat :?
ps: packa sedacky, bacha na to, podarilo se mi ji utrhnout u zapujcky, sedadlo se nechtelo hnout a packa povolila, sedacka ne -
Jo a buď v klidu, nejsi sám, kdo se ne a nechce zařadit do stáda ovcí a neustále bojuje za to, že za svoje minimálně dvakrát zdaněné těžce vydřené peníze chce 100% výrobek nebo službu.
Manžel se za mě třeba v restauraci hrozně stydí, on raději vyhodí 2 tácy z okna, než aby něco musel s někým řešit....a většina lidí je takových a všichni na to hřeší....
Mně to nevadí, že jsem pravidelně horký kandidát na titul "opruz roku" >:D -
"-- skrytý --" 06.01.06 12:23
« Re: Re: Re: Re:
Nemohu se zbavit dojmu, ze facelift Megane a Laguny je preslapovani na miste a v pripade Megane navic jedno velke slapnuti vedle. Nove Clio mi z toho vychazi relativne ok, ale jako celek jde Renault s designem svych vozu smerem dolu a ac Renaultak, mrzi me to, ze to musim priznat. 8-s
Nicmene, to same by se dalo rict o "novem" P307, nove P207, o faceliftu Yarise ... -
"-- skrytý --" 05.01.06 21:52
« Re: Re: Re:
To PP: Nehádám se, ale co se týče hospodářské situace Renaultu, tak jsem před nedávnem na českém webu zachytil informaci, že prodeje v Evropě nic moc, nejlépe si prý měl vést Logan, ostatní modely krize a dle komentáře si R. hodně sliboval od faceliftu řady Megane. Je pravda, že v současnosti dle médií koketuje R s koupí Jaguaru, Volva nebo dokonce Saabu. Jestli se R. snaží přesvědčit o svojí solventnosti nebo chce tyto automobilky zlikvidovat zůstává otázkou. L -
"-- skrytý --" 05.01.06 21:05
Neda mi to abych sem nezkopiroval odpoved jednoho pisatele na moji posledni zpravu na foru Renault Clubu
moje zprava:
Vazeny DDT zakonzervuj se tu se svymi vernymi a me zakaz vstup, protoze ty vubec nevis o co jde. Bohuzel jsi nepochopil, ze ja jsem ten kdo prodejce zivi nebot jsem mu prinesl penizky na zlatem tacku a on by se podle toho mel chovat. Nejsem parchant co dostal hracku a ona se mu nelibi. Veskera moje vyjadreni najdes na mych strankach. Tim veskera moje diskuse na tomto foru konci.
www.reklamace.vyrobce.cz
odpoved od pisatele HonYa:
jsem se ohdodlal a procetl si tvoje stranky a celou diskuzi a vsechny ty kraviny ktery jsi psal jinam..
zda se ze jsi arogantni clovek, ktery asi neumi premyslet hlavou a vyklada si zakony tak jak chce...ze napises na SOS je taky jedna velika kravina, protoze tam se resi jine veci - jak psal 100KUC..
kdyz se obratis na soud tak ti rovnou rikam ze prohrajes a jestli na tebe renault bude hodnej tak mu nezaplatis soudni vylohy a jeste pokus o poskozeni znacky, protoze na tohle je taky zakon...
kdyz nedodrzujes zakladni predpisy dane prodejcem automobilu tak se nediv....vyzva na garancni prohlidky, kdyz nejezdis na zkusebni jizdy pri prevzeti auta po servisu....
ze se ti rozbije kryt zrcatka?...v zivote jsem nevidel ze by se to nekomu stalo, asi pouzivas moc silu....najizdeni na obrubnik?..to myslim nekde psal nas sileny Ivan...vrzani v palubce?tlukot pri jezdeni po nerovnostech?...mam Clio s klepanim predni napravy jsem byl na garanci ob tyden asi tri mesice...sam jsem jezdil s sefem servisu na zkusebni jizdy na panelky, kostky, opravdu rozbite cesty....a vsechno se opravilo....okynko se mi prestalo normalne vysunovat tak to v ramci zaruky opravili...klepani ve sloupku rizeni taky - uvolneny kabel a jeste mi rekli ze nechapou jak se to stalo....
mno nic...asi to tu uz psali, ALE MATKA JE OPAKOVANI MOUDROSTI...
Ted zase ja: Panove pokud byste meli nekdy pocit, ze se nechovam mravne usmernete me a pokud by chtel nekdo vedet podrobnosti celeho pripadu, obratte se pripadne na RC Zlicin p. Brabce vedouciho servisu, on vam jiste rekne co jsem za cloveka nebot me zna nejlepe ze vsech, protoze mi venoval vic casu nez cely slavny Renault CR dohromady !!!
PS ifaba: videl jsem tvuj protokol, pozadavek na opravu brzd jsem tam presne formulovan nenasel, nicmene pan Brabec priznal, ze mohlo dojit k pochybeni z jejich strany a bude te osobne kontaktovat. (uprimne receno co jsem videl protokol mozna chybel jasny popis co presne po nich chces) -
modus ponens 05.01.06 21:00
PP:
Myslel som podiel na nasom (CZ/SK) trhu. Inde asi ani nie su problemy s pristupom servisu, vid dovod odmietnutia rakuskeho servisu zaplatit stolicu pre Mirove auto v zaruke. -
PP. 05.01.06 20:30
tomu bychom mohli věřit pokud bychom neznali fakta viz.:
Rok 2004 je výjimečný pro celou modelovou řadu Mégane. Prodeje vzrostly o 24% na 901 000 vozů. V západní Evropě zůstává Mégane nejprodávanějším osobním vozem s podílem 4,8% na trhu, mimo Evropu se prodalo 133 000 těchto vozů.
A snížení cen v ČR.Že by Renault snižoval cenu zrovna v ČR,aby zachránil celkové prodeje řady Megane v Evropě v roce 2005? -
« Tak Renault bych si fakt nekoupil
Tak jak to tak pročítám tak koupit si Renault je fakt mazec.Myslel jsem si že to jsou jen takové slovní obezličky(Renault je šmejd), ale zkušenosti ostatních jak vidět nejsou moc dobré.Cenová politika Renaultu ja velice progresivní a zajímavá, ale za jakou cenu a s jakým rizikem.Ne Renault bych fakt nechtěl(vím , nikdo mi ho nenutí)...naštěstí se mi ani moc nelíbí...i když pravda Renault Grandtour bych klidně koupil(za ty prachy, jenže bohužel - je to Renault. -
modus ponens 05.01.06 20:21
petrumr: ???
Ja neviem, co je Meganovi. Vidim vsak, ze nieco je dvojici importer/autorizovany servis. Takto sa tato dvojica u inych znaciek (nielen u Fiatu a Toyoty) nesprava. Ale ak Ti to vyhovuje, tak vela stastnych prehliadok/navstev servisu. ;-)
Btw, nikde som nenaznacil, ze majitelia Renaultov su chudaci len preto, ze nemaju Tebou vymenovane znacky. Ak si tak pripadas, tak kvoli mne nie. -
modus ponens 05.01.06 19:54
PP: podobna cenova politika je fajn, vid narast predaja Fiatov (Punto, Stilo) po zahajeni zliav. Zamerny dovoz menej kvalitnych aut na nase trhy - to znie prilis konspirativne, aby to mohla pravda. Skor to vyzera nasledovne: dame zlavy, aby sme ziskali vacsi podiel na trhu a nasledne vyrazne obmedzime ine vydavky (napr. vymeny dielov na zaruku, ak su drahe). To vsak celkom nechapem, pretoze predajca aut nezaraba ani tak na marzi z auta, ale z jeho udrzby - taka je realita. No a odpinkavanie zakaznikov + tuto mnohokrat popisany slendriansky pristup autorizovanych servisov ma prave opacny efekt ako zlavy pri predajoch. Tak neviem.
Mozno posledny model Megana Renaultu naozaj nevysiel a ked to pani z F (alebo len z Renault CZ/SK?) zbadali, tak sa rozhodli pre zachrannu akciu znizenia cien, aby sa vyhli prudkym prepadom, kym nepride dalsi model. -
PP. 05.01.06 19:37
...že za moc nestojí a Megane už vůbec ne. Proto jsou tak výrazné slevy, vždyť pořídit poměrně velké kombi s 1,6 a klimou za cca400tKč není běžné.
Pokud tomu tak skutečně je,pak k nám dováží Renault auta horší kvality než do jiných evropských zemí,poněvadž v jiných státech jsou Megany o dost dražší než u nás,velmi podobné cenám bez slev v ČR a víceméně kopírujících ceny obdobných modelů jiných značek.
Takže jsou dvě varianty,buďto Renaulty dovážené do ČR jsou horší kvality - což je i při velké fantazii dost málo pravděpodobné,nebo se jedná o markentingový tah ze strany Renaultu,snažícího se narušit monopol Škody-Auto a podpořit prodeje za každou cenu. Btw. velmi příjemnou pro zákazníky,i když uznávám,že zákazníci jiných automobilek mohou mít oprávněnou zlost na svou značku,že ji výrazně přeplatili,ale za to těžko vinit Renault.