Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
"-- skrytý --" 04.07.06 14:36
« Re: Re: Re: Jen se divím
No neco udelali neco ne. Pred dovolenou jsem vyzvedaval auto a po dovolene ho tam zase vratil. Praskani v okne odstranovali poprve tim, ze rozebrali a zase slozili leve predni dvere, promazali stahovacku. Vcera jsem to tam dal znovu s tim, ze ji tedy vymeni. Takze uvidime. -
"-- skrytý --" 28.06.06 09:21
« Re: Jen se divím
matematik: to mate naprostou pravdu, nebot tato diskuze vznikla jen a jen na zaklade spatnych zkusenosti s prodejcem, servisem i dovozcem.
Pokud si prectete ci poslechnete obe reportaze z Motozurnalu CR1, mozna pochopite proc to vsechno :shock:
www.renault.czweb.org
Tomas alias TOM69 -
"-- skrytý --" 27.06.06 18:49
« Jen se divím
Čistě náhodou jsem otevřel tuto diskusi a po chvíli dospěl k názoru, že je to vlastně osobní stránka jakéhosi pána Tom69 (či nějak tak). Renault je mi lhostejný (kupuji zásadně Subaru). Ale u evropských aut jsem zažil kupu problémů, například s manželčiným VW Polem, kde ani po 3x opravách nedokázali dát do pořádku ABS. Takže buď kupujte originály vyrobené přímo v Japonsku nebo se nedivte. -
"-- skrytý --" 27.06.06 13:42
Tak až ho tam Matra úspěšně naimplantuje, ať nám dá taky vědět... Synchron na zpátečce nemá snad žádný auto, možná tak ještěrka (vysokozdvižnej vozík). Proto nechápu k čemu ho tam Marta potřebuje?? Pokud jí to jde přes zuby tak buď neumí řádně vyšlápnout spojku nebo nedá čas předlohové hřídeli aby se úplně zastavila (dotáčí se setrvačností pokud bezprostředně před tím jede vpřed a při ještě vyšší rychlosti už sešlápne spojku) anebo tam má závadu ve spojkovém mechanismu. Pokud ovšem myslí že jí tam zapomněli dát zpátečkový synchron, tak budiž :P :P :P -
"-- skrytý --" 27.06.06 10:48
« opravdu zadna zmena ?
napsala mi Marta: v lednu 2006 jsme zakoupili Renault Megan Sedan po 3měsících řazení zpátečky jde přes zuby, odpověď zástupců Renaultu podle RČR je to normální aby to nedělalo musíme si do nového auta -najeto 2500km nechat doplnit synchron zpátečky
:? -
"-- skrytý --" 26.06.06 11:47
... nenajal, konzultovali jsme cely pripad v ramci repotaze pro Motozurnal.
byl jsem osobne na jeho seminari a myslim, ze patri mezi nejlepsi pravniky specialisty na spotrebitelske pravo, mimo jine zastupuje sdruzeni spotrebitel.cz
to Tom69: Zajímalo by mě, proč ses potom, co Ti dealer opakovaně nevyšel vstříct (alespoň podle tvých vyjádření), neobrátil na právníka.Myslím, že s právníkem by dealer, popř. RČR jednal jinak (což je smutný, měli by jednat s každým stejně ) a věc by byla vyřešena. Pokud je vše jak píšeš, proč ses neobrátil na soud - ten by (jseš-li tedy v právu) rozhodl ve tvůj prospěch a dealer či RČR by byl pod hrozbou dalších příp. sankcí nucen zjednat nápravu, podle toho, co píšeš, asi možná i vyměnit auto. Myslím, že tato cesta by tě stála míň nervů a šedivejch vlasů...asi ale zase víc peněz (v případě úspěchu u soudu bys je dostal od dealera/RČR ale zpět)
je videt, ze jsi osobne nezazil jednani s dealerem ani s reklamacnim oddelenim Renault CR >:-[]
je to opravdu zkusenost k nezaplaceni :!:
ps:na prikladu hypernovy je krasne videt, ze v nasi republice maji firmy diky nasi nature pohodovy zivot. jak si vysvetlit rekordni zisk aholdu po afere s proslym masem ...... -
"-- skrytý --" 10.06.06 16:59
Tak jsem se prokousal :-) těmi reportážemi (přiznám se, že jsem tvůj případ dopodrobna nestudoval...přeci jenom už je těch příspěvků poněkud více :-! ). Možná, že ses přece měl na advokáta obrátit nejdříve (viz vyjádření jednoho z nich ohledně směřování znaleckého posudku či možnost odstoupení od sml.); sorry, že s tím pořád otravuju,ale - ač sám právník nejsem - do toho trochu vidím, tak proto >:D (a samozřejmě tedy taky vím, že to není bezproblémový způsob řešení). Ale kdo by čekal, jakým směrem se to bude ubírat, že... :shock:
Ještě bych se chtěl zeptat, jak se ti povedlo, že jsi si způsobil to táhnutí doleva sám svou činností...to jsi se jako moc opíral o loketní opěrku na dveřích či co (já jen, abych se toho kdyžtak vyvaroval, aby mi to pak taky případně v RČR "neomlátili" o hlavu)...a molitan si do palubky asi taky cpát nemám, co - je to zbytečný, oni mi to pak stejně vyndaj >:D >:-[] Abych se modlil, aby náš MIIGrTr. šlapal jako ten předchozí R., abych nemusel přijít s RČR vůbec do styku (s dealerem zatím spokojenost; pravda, zatím se nemuselo řešit nic velkýho /klep, klep, klep :-) /.
A už ses dobral nějakého zdárného konce, nebo to stále táhne (kromě jiného)?
Každopádně přeju, ať Ti to - přes všechny ty problémy - dobře dopadne. Chceme, aby dobře fungoval i blbej kartáček na zuby (aby z něj třeba nezůstavaly štětiny mezi zubama), natož pak auto za půl mega :!:
P.S. pochopil jsem dobře, že sis najal tu advokátní kancel. "Pelikán,..." - nemají náhodou něco společného s JUDr. Pelikánovou, v současné době soudkyní Evrop. soud. dvora v Lucemburku (T.P. by měl být syn, ne?)? -
"-- skrytý --" 07.06.06 14:01
to tuzezlypes: Pokud jsi měla s Renaultem (a navic i se servisem) pozitivní zkušenost, tak bych se nenechal přespříliš ovlivňovat příkladem Toma69. Myslím, že to je příklad jednoho nepovedeného kusu, v tom měl Tom69 bohužel smůlu. Na nepovedenej kus typu "Tom69" /myslím tedy jeho auto, ne jeho osobu :-! / můžeš narazit asi u kterékoliv značky. My měli doma Megane Classic (sedan) r.v. 02 (koupeno náhodně, před tím s Renaultem žádná zkušenost) a byl naprosto v pohodě (pouze 3 drobnější poruchy - baterie, cívka a nějakej čudl v mechanismu kliky dveří), s dealerem též dobré zkušenosti, a proto jsme si po doběhnutí leasingu koupili Megane II Grandtour (10/05) a zatím opět spokojenost (zatím bez vad)...asi bych se řídil hlavně osobními zkušenostmi.
to Tom69: Zajímalo by mě, proč ses potom, co Ti dealer opakovaně nevyšel vstříct (alespoň podle tvých vyjádření), neobrátil na právníka.Myslím, že s právníkem by dealer, popř. RČR jednal jinak (což je smutný, měli by jednat s každým stejně 8-s ) a věc by byla vyřešena. Pokud je vše jak píšeš, proč ses neobrátil na soud - ten by (jseš-li tedy v právu) rozhodl ve tvůj prospěch a dealer či RČR by byl pod hrozbou dalších příp. sankcí nucen zjednat nápravu, podle toho, co píšeš, asi možná i vyměnit auto. Myslím, že tato cesta by tě stála míň nervů a šedivejch vlasů...asi ale zase víc peněz (v případě úspěchu u soudu bys je dostal od dealera/RČR ale zpět) ;-) -
"-- skrytý --" 07.06.06 09:08
« Re: Re: Re: to Tom69
Snaha byla a je zmenit chovani nekterych prodejcu i zastupcu znacky, aby si uvedomili, ze prodejem vozu pece o zakazniky nekonci.
Doufam, ze cela moje snaha donutila alespon par potrefenych lidi zmenit pristup a chovani ke svym zakaznikum a ze to i nekteri z vas jiz pocitili.
Pekny den vsem ;-) -
« to Tom69
Tome, už sem ti chtěla napsat dávno. Též sem měla Renaulta, jezdil zcela bez problémů. Objevily se drobné závady na elektroinstalaci - blikání airbagu a 1x byl znečištěn snímač otáček tak, že auto nechtělo startovat a vyžadovalo to zdlouhavější točení. Jo a ještě vlivem silného napnutí čalounění na sedácích došlo k roztržení látky. Ke všem těmto závadám se servis Renault postavil přímo. Sedák byl přečalouněn. Airbag opraven, aby neblikal. Snímač vyčištěn. Jednání korektní, prostředí domácké. Opravdu si na Renaulta nemůžu stěžovat a tvrdím, že je to vždy o přístupu konkrétních lidí k danému problému a že se nedá opravdu paušalizovat. -
"-- skrytý --" 31.05.06 16:49
« Novela
Tento týden nabyla účinnosti novela zákona o ochraně spotřebitele, která zpřísňuje některé podmínky podnikání a zároveň lépe chrání spotřebitele.
Zákon také prodávajícím nařizuje předat spotřebitelům písemné potvrzení o tom, kdy spotřebitel uplatnil reklamaci, co je jejím obsahem a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitel požaduje. Prodávající také musí poskytnout spotřebiteli potvrzení o datu a způsobu vyřízení reklamace, včetně potvrzení o provedení opravy a délce trvání, případně písemné odůvodnění zamítnutí reklamace. „Pro neseriozní prodejce bude nyní daleko složitější zamítat reklamace v takových případech, kdy je evidentní, že právo je sice na straně spotřebitele, ale obchodník se tím nechce zabývat. A protože si dříve byl jistý, že spotřebitel se dál domáhat svých práv nebude, reklamaci zamítal. Nyní to bude mít mnohem těžší právě proto, že vše musí zdůvodnit písemně